|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Back to School
Kasiunia no pewnie że można nauczyciele nie powinni sie czepiać a z resztą mozesz korzystać narazie z jednej z osobą z ktora siedzisz w ławce
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;5138137]No chyba można, bo po co byłaby ta giełda?
Jak będzie trzeba wcześniej to kupię gdzie indziej. [/quote]moim zdaniem przez te 2 tyg obedziesz sie bez ksiazek, albo usiadziesz z kims i ten ktos ci swojej uzyczy, a jak nauczyciele sie uczepia to pwoeisz ze czekasz do kiermaszu
|
|
|
|
|
#903 |
|
Zadomowienie
|
A ja jeśli chodzi o książki przeżywam jakiś koszmar moja koleżanka z klasy dziś kupiła cały komplet i dała 400zeta !!!
Ja kupie je dopiero jutro ale już się boje a jak pomyśle sobie o tym że muszę kupić jeszcze torbę, buty, spodnie i bluzkę na rozpoczęcie roku i jeszcze jakieś ciuchy do biegania po szkole... zaczynam się bać ile mogę wydać na to kasy... ;(
|
|
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
rozpoczecie roku to istny koszmar, nowe ksiazki, zeszyty, przybory, ciuchy, buty... no i jeszcze co kilka lat plecak... a mowia ze szkola jest za darmo
![]() ![]() ja na szczescie niecale 100 zł dalam za ksiazki,a le musze jeszcze kupic od 3 językow i do historii, wiec kolejne 100 żł bedzie... no i musze jeszcze kupic plecak i spdonie no i buty
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi sie ze duzo wiecej niz 100zł dasz za trzy ksiazki jezykowe
Mi az szkoda mojej mamy,ze tyle na ta skzole musi placic ;/ Poszlam na ulotki i zarobilam 150zł z tej okazji ;d hehe
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
mi tez przykro ze tyle musi wydac na mnie kasy, a pensji przeciez jej nie placą w milionach...
chcialam roznosic ulotki po blokach w tym roku z kumpela ale ta mnie zostawila i sobie z inna roznosila ;/ za rok za to sie odpłace
|
|
|
|
|
#907 |
|
Raczkowanie
|
ehh jakie glupie
jeszcze kilka dni i do szkoly, a jak na zlosc wakacje dla mnie sie dopiero rozkrecaly ;( ;( buuuu nawet jeszcze zeszytow nie mam a co dopiero ksiazki, plecak czy stroj na wf :/:/ ehh a moja mama juz sie za glowe chwyta z tymi wydatkami... dosc ze mi musi pokupowac wszystko to jeszcze do tego mojemu rodzenstwu jak na wszystko wyjdzie kolo 600zl tyle kasy na glupia szkole |
|
|
|
|
#908 |
|
Zadomowienie
|
A niektorzy jescze te bzdurne mundurki musza kupic
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
w mojej byłej szkole (gimnazjum) dyrektorka zarządizła najtansze mundurki jakie mozna bylo - 25 zł - kamizelka.. mysle ze to dobre rozwiazanie... bo nie wszystkich stac na stroje po 100 zł... poza tym te kamizelki sa dobre, bo czlowiek sie w nich tka nie poci bo nie sa pod samą pachą
![]() na szczescie ja juz nie musze tego nosic
|
|
|
|
|
#910 |
|
Raczkowanie
|
Tak, ja wyszłam akurat z gimnazjum, a tam właśnie weszła również kamizelka (inna dla gimnazjum i podstawówki) za 35 zl. Nie ma projektu na stronie więc musze się do szkoły pofatygować i pośmiać, że mnie to omineło
|
|
|
#911 |
|
Optymistka
|
Zeszyty zakupione, książki prawie wszystkie (zostala biologia i później niemiecki
).. mundurek kupiony, ale nie wiem czy na 100 % dobry :/mielismy jeszcze w poprz. roku szkolnym referedum - wybór koloru sweterka. Wybralismy granatowy.. Teraz przedstawili projekt i wyszło na to, że każdy musi sobie sam go wynalesc Bezsens, co to za mundurek, skoro kazdy i tak inny sweterek kupi ![]() Granatowy, długi rękaw, "w serek".. Kupiłam ostatnio w Vero Modzie, zaplaciłam 79 zł... Do tego biała bluzka polo a na dół jeansy bez aplikacji, rybaczki lub spodnica do kolan.. Granatowe, ofc.. Mogliby jakies porzadne kamizelki zalatwic, a nie takie kupywanie.... ![]()
|
|
|
|
|
#912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
MUNDURKI W POLSKIM WYDANIU TO KRETYNIZM!
Tyle powiem. Jak dobrze, że jestem o 3 lata za stara na to...
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
|
|
|
|
#915 |
|
TuR. Towarzyska und Roztropna.
|
yyy... wogole dla mnie to jakis kosmos...
po pierwsze mundurki to porazka... nie chce mi sie nawet pisac na ich temat... po drugie... ![]() wy naprawde juz to wszystko pokupowałyście?! kasiuuunia_ol z tego co wiem to idziesz do liceum, wiec po co sie tak śpieszysz?! to dopiero pierwsza klasa... jakbys przyszła 1 dnia szkoły z samym zeszytem to byłoby ok!! przynajmniej tak mi sie wydaje.. u mnie np na pierwszej lekcji dopiero mowa jest o podrecznikach itp... znaczy teraz jak jestem w drugiej klasie to hmm mam jeszcze niektore podreczniki z tamtego roku i nie mam zamiaru nic kupowac przed połową września!! po trzecie... ja tam sie nie martwie zakupami szkolnymi... moja mama wczoraj wyjechała z tekstem ze chce mnie zabrac na zakupy ciuchowe i jak jej powiedziałam ze chce tylko zakiecik czarny z trolla to była w szkou i zapytała czy nie chce jakis sweterków czy bluz ja nie wiem co sie z tymi ludźmi dzieje...
|
|
#916 |
|
Rozeznanie
|
ja jeszcze muszę jakies spodenki kupic a i chyba sweterki bo jak na mundurek mamy koszulki polo z krótkim rękawem to chyba będzie mi troszkę zimno
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
W szkole powinno się kupowac mundurki, a nie każdy sam w sklepach!! Bo moze ktoś zaplacic 40 zł, a inna osoba 80 zł za taki sam sweterek ;/ PARANOJA!
te mundurki to w ogóle beznadzieja, w kazdej skzole inne, coraz bardziej wymyślne |
|
|
|
|
#918 |
|
Zadomowienie
|
nie wszyscy chodzą do szkół publicznych, ja chodzę do prywatnego LO .
btw, kupilam sobie torbę z myślą o szkole
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
aha
fajna torba, tyle ze jak masz malo lekcji
|
|
|
|
|
#920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czemu moja tak nie pyta? ;d
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
no.. i czemu moja tak nie pyta? xD jak coś chce to wielkie pretensje ze wydaje kase na badziewia xD
|
|
|
|
|
#922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam juz prawie wszystko do szkoły
prócz torby.Dziś kupilam ksiązke do biologii i nie rozumiem czmeu one są takie drogie:/ jedna książka prawie 40 zł...ech.
|
|
#924 |
|
Zadomowienie
|
Nowe?
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze kupuje w antykwariacie, bo sa prawie nowe a o połowe tańsze.. gorzej jest ze sprzedawaniem w antykwariacie bo za jendą ksiazke biorą z 4 zł ;/ wiec lepiej znajomym sprzedawac ksiazki
|
|
|
|
|
#926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Brawa dla Ministerstwa!
|
|
|
|
#927 |
|
Zadomowienie
|
Jelsi daliby miw olna reke przy kupowamniu mundurka,to kupilabym taki zebys pelnial ich kryteria, a pomimo tego byl jak najbardziej nieodpowiedni
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
no niby mundurki mialy byc takie same, zeby nie bylo "rewii mody" w szkołach itd.
a tutaj kaza kupować każdemu indywidualnie ;| no to wiadomo ze ten bedzie mial lepszy sweterek bo go stac, a ten bedzie mial taki nieładny za 20 zł ;| wszedzie powinno byc tak jak w mojej bylej szkole, ze u dyrektorki sie kupuje mundurek i kazdy ma taki sam i w tej samej cenie... |
|
|
|
|
#929 |
|
Raczkowanie
|
Tak w większości szkołach jest. Nie wiem dlaczego w szkole wildxrose jest tak dziwacznie...
|
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie ja też chciałam roznosić ulotki. A poszłaś gdzieś zapytać się? Czy wywieszka była, ze poszukują kogoś? Ja mieszkam w malym miasteczku i tak troszke ciężko...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

[/quote]
Ja kupie je dopiero jutro ale już się boje a jak pomyśle sobie o tym że muszę kupić jeszcze torbę, buty, spodnie i bluzkę na rozpoczęcie roku i jeszcze jakieś ciuchy do biegania po szkole... zaczynam się bać ile mogę wydać na to kasy... ;(

matura to bzdura ! ;D

).. mundurek kupiony, ale nie wiem czy na 100 % dobry :/
Bezsens, co to za mundurek, skoro kazdy i tak inny sweterek kupi