Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-15, 21:15   #1831
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Nie nadrobie bo nie mam sily. O 13 byla polozna, podobno od ostatniej wizyty mala spadla z wagi o 30g a to wydaje mi sie dziwne jak ostatnio w ciagu 4 dni przybrala 300g.. to nagle taka zmiana:/ i ostatnio mi sie juz wydawalo ze zle wage zapisala ale nie podwazalam. I zaczela ja dokarmiac butla na sile i mi pokazywala ze jak wypluwa smoczek to mam w nia pchac, zjadla 90ml po czym wszystko zwymiotowala... a potem rozmawialam z tesciowa stwierdzilysmy ze lepiej karmic czesciej ale np po te 50 ml.. tylko mnie zdenerwowala bo zaczela mowic zebym moze jednak sprobowala z kp i ze wgl nie powinno sie dziecka tak przestawiac szybko z kp na mm ale co ja mialam zrobic jak mialam tyle mleka pod koniec ze jak ja nakarmilam cyckiem rano to do nastepnego dnia do rana nic nie mialam. Nie mowila tego jakos pretensjonalnie czy ze zloscia w glosie ale kazdem sie wydaje z boku ze cos jest proste i jest sie najmadrzejszym na swiecie wtedy. A ja sie martwie bo jak rzeczywiscie spadla z wagi to ja nie wiem czy umiem sie nia tak zajmowac zeby bylo wszystko w porzadku
Potem przyszla przyjaciolka i bylysmy na spacerze i tak zeszlo...
Rob tak jak Tobie będzie dobrze i nie przejmuj sie slowami innych. Napewno świetnie sobie radzisz

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez domimazet Pokaż wiadomość
no właśnie o tym mówię. Same takie opinie słyszałam. Bo karmienie piersią na żądanie to wszystko destabilizuje w sensie ze codzienność .. Chyba nie umiem sobie z tym poradzić :-(
kochana jesteś ze chcesz mi dodać otuchy i pewności siebie ale tego drugiego to mi naprawdę bardzo brakuje.. Napisałam do was bo od razu wydalyscie się takie sympatyczne i pomocne ze bardzo chciałam mieć z wami kontakt ale naprawdę dużo czasu minęło zanim się odwazylam napisać - i tak serio to mnie mąż namówił żebym napisała....bo się wstydzilam i bałam ze mnie zlejecie... A teraz nie wyobrażam sobie dnia żeby was miało nie być. ..

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 21:21   #1832
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
On sie co godzine budzi nawet...albo zje i 15min snu i koniec...
Nie budze go do jedzenia,dla mnie to nie jest logiczne mam wory pod oczami masakryczne i czerwone oczy jak krolik ze zmeczenia
Jas tez je co 2 h, dzis nawet co 1,5. Malo ci spi w ciagu dnia?

JAŚ

Stary 2015-05-15, 21:21   #1833
gossip_girl21
Zakorzenienie

Boleczka masz prawo obrosnac,
Bo ja jakbym była w Twojej sytuacji to bym tz nie puściła pewnie...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 21:23   #1834
kamilove
Zakorzenienie

Majka ny używamy tej wkładki w foteliku

Boleczka to super wieści już niedługo się zobaczycie 😃

Ja też się podpisuje pod tym slodzeniem Boleczce no ale co, sama prawda, dzielna mamusia 😃
Stary 2015-05-15, 21:23   #1835
sunny_eyes
Zakorzenienie

Dziewczyny miala któraś zastoj? Czuje w lewej piersi w jednym miejscu grudke i mnie boli. Jak z tym walczyc?

Michas spi, mezu pije piwo i mi masuje stopy, pelen relaks... tylko mysl jak dlugo Mały pospi to zaburza :p
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 21:26   #1836
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Czy Wy nadal używacie w foteliku tej wkładki dla niemowląt?
Ehes

JAŚ

Stary 2015-05-15, 21:29   #1837
Koperco
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51408711]Mi wystarczy, że mala mnie tak za wlosy mocno zlapie i raz za kolczyk ;p wole łańcucha nie ryzykowac.
Super,ze mozna.Uwielbiam maliny mmm,a wino malinowe jakie odlotowe jest![/QUOTE]

Oj tak!!pycha jest!!

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Dobrze pamiętasz tylko i tu pojawia się problem - bo tylko Go chce tam wsadzić to już widzę grymas na buzi. . Juz się warga trzęsie. .i rryyykkk. .. oj Boże.... no On musi być na rękach i wiem ze pewnie chusta by mnie uratowała ale z drugiej strony juz całkiem uwiezila ze tak powiem. .. :-( - największy w tym wszystkim jest taki problem ze On nie chce spać... Wyłączę suszarkę to w tej sekundzie oczy otwarte 😤😤😤
Twoja córa słodko sobie śpi - chyba nawet w tym leżaczku prawda?

Wasze Dzieci mają takie gładkie buziunie a u nas pełno krostek syfkow plamek. . Wszystko jeszcze po porodzie:-(

Moja to ani trochę nie jest gładka.
A czemu w chuście uwiazana?przynajmniej ręce wolne

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
O to ja nie wiedziałam że przy kp mineralizacja ma znaczenie, cały czas piję Cisowiankę a ona powyżej 500 mg skl min, muszę zmienić na np kroplę Beskidu. Żywiec kiedys piłam ale jak porównałem kiedys cenę i składniki min to się wlurzyłam skąd tak wygórowana cena Dobrze że wody Jana nie piłam bo ta ma dużo skl a mamy w domu.

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

O juz wiem co sobie kupię chaleczkę jadłam wczoraj i przedwczoraj dżem truskawkowy wyrobi mojej mamy i z córą chyba wszycho ok

My wlasnie spacerujemy, dziwaczna pogoda, mi oczywiście zimno i kaptur na głowę przypdziałam

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Ja też noszę łańcuszek i moja jeszcze nie dostaje tak wysoko, tylko cycki obmacuje

A ile tej mineralizacji powinno być??

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Do jakiego momentu prasujecie ubranka dziecięce?
Wcale:P
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 21:29   #1838
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Juz na 100% moj maz ukochany przylatuje do nas 30.05 na tydzien mala akurat bedzie miala miesiac
A mamuska moja wlasnie wsiadla do samolotu i bedzie za 4 godzinki u mnie juz same dobre wiadomosci.
To ide obudzic mala i do kapania
Czyli jest pięknie!

JAŚ

Stary 2015-05-15, 21:35   #1839
kamilove
Zakorzenienie

Co do wody mineralnej ja pije primavere od zawsze ona jest mało mineralizowana, coś ponad 200 i u mnie w auchan też zawsze wychodzi najtaniej 😉
Stary 2015-05-15, 21:36   #1840
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Majka- takie komplety
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1431718457659.jpg (39,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1431718465030.jpg (34,5 KB, 4 załadowań)

JAŚ

Stary 2015-05-15, 21:38   #1841
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Juz na 100% moj maz ukochany przylatuje do nas 30.05 na tydzien mala akurat bedzie miala miesiac
A mamuska moja wlasnie wsiadla do samolotu i bedzie za 4 godzinki u mnie juz same dobre wiadomosci.

Super wiadomosci!
No i ja troche powazelinuje ze jestes super zaradna dziewczyna! Radzisz sobie sama z noworodkiem, mozemy brac przyklad z Ciebie
Ja to nawet z glupia kapiela bym jeszcze sie bala by samej ogarnac. Szacun

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Dziewczyny miala któraś zastoj? Czuje w lewej piersi w jednym miejscu grudke i mnie boli. Jak z tym walczyc?

Michas spi, mezu pije piwo i mi masuje stopy, pelen relaks... tylko mysl jak dlugo Mały pospi to zaburza :p
Ja mialam. Przystawiaj malego, najlepsze lekarstwo. Dziewczyny tez radzily mi by masowac.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 21:43   #1842
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Majka- takie komplety
Super 😃

Dziewczyny do 18ego w reserved jest -40% na wszystko, wystarczy zapisać się do ich newslettera, kod działa też online 😉
Stary 2015-05-15, 21:46   #1843
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Ja juz swoja ogarnelam bo wstala i cyca sie domagala wiec mycie szybkie poszlo i juz je

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

SONIA bedzie wiadomo czy na rekach byl jak Ciebie nie bylo bo potem Tobie da popalic ale jak powiesz to mam nadzieje ze zrozumieja. A malego kladlas brzuch do brzucha na siebie? Mojej tak ladne baki ida i zasypia.
Pewnie ze takcgo klade,bo wiem ze ja nie kp a on bliskosci potrzebuje

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Tak, bardzo czesto.

Moj 8 tygodniowy malo sie palakiem w lezaczku interesuje to Ty daj zyc Zuzce

No ale jak on sie zajmuje to mozesz chociaz polezec i odpoczac Ja to w nocy jak placze a maz sie nim zajmuje umiem usnac. Wyrodna matka ze mnie

Tak, ale mlody dawno nie jezdzil i juz chyba trzeba bedzie wyjac.
ja nie..i nie umien polezec bo zaraz bym mu najchetniej malego zabrala moj M sie nie budzi jak maly placze,obudzi sie dopiero jak on ryczy wiec ja tylko wstaje do malego,czasem jak nie mam sily to go budze o pomoc

Cytat:
SONIA u nas też teściowa z 3 razy w tygodniu conajmniej- teraz właśnie poszła, uczestniczyła przy kąpieli Ale tesciowka nie wyciąga jej tak o z łóżeczka, raz tylko ją nosiła w ogóle bo zawsze niuncia śpi jak przychodzą Na Twoim miejscu bym zwróciła uwagę, bo jednak to Ty najwięcej czasu z nim spędzasz i Ty się będziesz miała potem z tym noszeniem.

DOMIMA zaczęłam czytać książkę Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy i tam są opisane metody uspokajania dzieci, działają podobno na te najbardziej krzykliwe. Tak pomyślałam o Was może warto, poczytaj sobie opinie i zadecydujesz, może akurat Wam pomoże

ale jatez tego nachodzenia nie chce.

Cytat:
super!

Cytat:
Jas tez je co 2 h, dzis nawet co 1,5. Malo ci spi w ciagu dnia?
niby idzie spac ale potrafi po 15min sie obudzic. Po godzinie..i w nocy tak samo.
Albo zasypia ,ja ide myc butle i sikac i nagle kwili juz i musze utulic uspic i odkladam i potrafi tak za pol h znow sie obudzic albo i krocej...
Jemu brak bliskosci ewidentnie.
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 21:52   #1844
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51415387]U mnie na kp tez sie spacer da zaplanowac.i taki lekko elastyczny schemat juz zaczyna byc. Oczywiscie poza dniami grozy [/QUOTE]

Ja też kp i schemat się powoli wyłania. Przy Hani było podobnie.

Cytat:
GOSSIP z chlopakami rok po porodzie dostalam dopiero okres teraz tez na to licze

Ja tam karmie piersia i dla mnie to mega wygoda i poniekad oszczednosc. Karmie kiedy zawola a i w domu mam porobione co trzeba
Do tych co karmia mm nic nie mam. To wasz wybor.
Też ponad rok nie miałam okresu przy Hani i teraz liczę na powtórkę I również nie mnie oceniać czy ktoś kp czy mm. Każdy sam decyduje i wara innym od oceniania

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Najlepsze życzenia dla Hani
Henii pięknie przybiera
Dziękuję w imieniu Hani i Henia

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Dziewczyny u Was w przychodniach sa osobne dni w ktorych pediatra przyjmuje zdrowe dzieci? Musimy isc po skierowwnie a nie chce zeby sie w poczekalni czyms zarazila od innych dzieci.. jak to u Was jest?
U mnie 2 dni w tygodniu po 3h jest dla dzieci zdrowych. Bez rejestrowania się.
Stary 2015-05-15, 21:57   #1845
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Ale cudnie,ciesze się razem z Toba, bo tak Ci wspolczulam, ze sama jestes a teraz będziesz weselsza

Moja czasem kupe robi w trakcie karmienia, ale czesciej podczas odbijania,takie uderzenie czuje pod reka i widzę blogi uśmieszek obok

Dzis kapiel w glebokiej wodzie byl i sukces jeszcze kilka tygodni i moze nauczy sie mloda plywac ;p
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:00   #1846
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Tak sie nacytowalam, tyle napisałam i mi zjadło ... ;/
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:00   #1847
Konto usunięte

Cytat:
SONIA u nas też teściowa z 3 razy w tygodniu conajmniej- teraz właśnie poszła, uczestniczyła przy kąpieli Ale tesciowka nie wyciąga jej tak o z łóżeczka, raz tylko ją nosiła w ogóle bo zawsze niuncia śpi jak przychodzą Na Twoim miejscu bym zwróciła uwagę, bo jednak to Ty najwięcej czasu z nim spędzasz i Ty się będziesz miała potem z tym noszeniem.

DOMIMA zaczęłam czytać książkę Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy i tam są opisane metody uspokajania dzieci, działają podobno na te najbardziej krzykliwe. Tak pomyślałam o Was może warto, poczytaj sobie opinie i zadecydujesz, może akurat Wam pomoże
fajnym jezykiem napisana?ile ma stron? Bo moze tez bym kupila. Zazdroszcze wam tych wizyt tesciowych w celach pomocowych
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:00   #1848
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Boleczka masz prawo obrosnac,
Bo ja jakbym była w Twojej sytuacji to bym tz nie puściła pewnie...
Niestety ze wzgledow finansowych musial ale bedzie tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Majka ny używamy tej wkładki w foteliku

Boleczka to super wieści już niedługo się zobaczycie 😃

Ja też się podpisuje pod tym slodzeniem Boleczce no ale co, sama prawda, dzielna mamusia 😃

Dziekuje

Cytat:

Masuj te grydki w kierunku do sutka, dziala naprawde
a masazu stop zazdroszcze

Cytat:
Czyli jest pięknie!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Super wiadomosci!
No i ja troche powazelinuje ze jestes super zaradna dziewczyna! Radzisz sobie sama z noworodkiem, mozemy brac przyklad z Ciebie
Ja to nawet z glupia kapiela bym jeszcze sie bala by samej ogarnac. Szacun

Ja mialam. Przystawiaj malego, najlepsze lekarstwo. Dziewczyny tez radzily mi by masowac.
Dziekuje bardzo

Brat przyszedl z bratankiem, robia pesto, ogladamy Transformersow i czekamy na mame

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:06   #1849
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Dziewczyny u Was w przychodniach sa osobne dni w ktorych pediatra przyjmuje zdrowe dzieci? Musimy isc po skierowwnie a nie chce zeby sie w poczekalni czyms zarazila od innych dzieci.. jak to u Was jest?
u nas w przychodni jest osobno strona dla chorych dzieci i dla zdrowych

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Wasze dzieci tez robia kupę jedząc? Moja je, oderwie sie na chwile, spina sie i słychać produkcje... I troche czuć
hehe nie dopiero po słychać

Cytat:
Ja tam karmie piersia i dla mnie to mega wygoda i poniekad oszczednosc. Karmie kiedy zawola a i w domu mam porobione co trzeba
zgadzam się z tą wygodą

Cytat:
super wieści

Cytat:

miałam takie grudki. jak przystawisz synusia to wszystko ściągnie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Super 😃

Dziewczyny do 18ego w reserved jest -40% na wszystko, wystarczy zapisać się do ich newslettera, kod działa też online 😉
widziałam i przebieram nóżkami

pisałyście o krwawieniu-u mnie 18 dni od porodu i dziś już prawie czysta podpaska
a też już miałam ich dość-polecam Naturella, są delikatne. A np bella z siateczkową warstwą mnie podrażniały;/

fajny dzień za nami, Mała jadła średnio co 3h, byłyśmy na spacerku i zakupach w ogóle zauważyłam, że powoli stabilizuje nam się grafik dnia, budzi się na jedzenie i usypia mniej więcej w tych samych porach
przed kąpielą bawiłam się z nią grzechotką i pięknie już wodziła oczkami za nią
teraz śpiocha od 1,5h a my oglądamy z mężem film na tvp1 a mam taką ochotę na czekoladę, że wymiekam
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:06   #1850
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

W każdym razie dołączam do wazeliniar :p bo dzis przez to, ze jestem sama na noc i nie wykąpie małej myslalam o Tobie, jaka zaradna jestes. Ja nawet wanienki z woda z łazienki nie przytargam ( u mnie jest zimno w łazience). I w sumie nie moge jeszcze targać. Ale pewnie i tak sama bym sie bała jeszcze. U mnie był wrzask teraz nie do ukojenia cycem, juz wstawiłam wodę na mm ale cos mnie tknęło i sie okazało, ze zatkany nosek był powodem rozpaczy. Złożyłam ( za pomocą YouTube) leżaczek i mała sie buja w kołysce niestety karuzeli chyba sie boi hehe wiec odczepilam. Ide przewijać i usypiać bo ja zaraz usnę
Stary 2015-05-15, 22:09   #1851
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe spodobało mi się, mój też się wybiera do szafki po piwo, ale niechce się wrobić w masaż grr
Z tą grudą to wystarczy młodego dostawić i wyssie- miałam tak wczoraj. Niewiem czy też laktator nie dałby sobie z tym rady.

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Oj tak!!pycha jest!!

Moja to ani trochę nie jest gładka.
A czemu w chuście uwiazana?przynajmniej ręce wolne

A ile tej mineralizacji powinno być??

Wcale:P

Powinno być poniżej 500 mg
Stary 2015-05-15, 22:12   #1852
Konto usunięte

Cytat:
Potwierdzam Bolus super daje rade i optymizm z postow bije

Moj wpadl i wypadl bo dostal telefon pilny i pojechal.
Zaraz chlopakow poloze i poczytam chyba bo i mala zasypia w lozeczku u siebie.
Fakt, Boleczka wymiata,za kilka lat wyrosnie z niej pewnie taki ogarniajacy całą rodzine Gosiak
Gosiak a jak synow usypiasz,czytasz im cos na dobranoc ?
Stary 2015-05-15, 22:19   #1853
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Dziewczyny, ktore macie ten leżaczek Tiny Love- zostawiacie w nim ( w tym trybie kołyskowym) dziecko na noc czy nie? Bo bym sobie zostawiła ja przy lozku ale nie wiem
Stary 2015-05-15, 22:19   #1854
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51416800]fajnym jezykiem napisana?ile ma stron? Bo moze tez bym kupila. Zazdroszcze wam tych wizyt tesciowych w celach pomocowych[/QUOTE]

Stron 300 język fajny zrozumiały bardzo, ale ja jestem na 20 stronie dopiero ale aż chce mi się czytać
Teściowa to aż tak nie pomaga, bale ogólnie chętna jest i obiadek czasem podrzuci Za to moja mama jest nieoceniona we wszystkim jest chętna pomóc i się nie narzuca już
Stary 2015-05-15, 22:22   #1855
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
W srode mamy wizyte u pediatry wiec juz chyba poczekam i zobacze co mi powie.. ale wlasnie widzialam po buzce ze jej sie zaokraglila i wszyscy tak mowili a tu nagle ze spadla z wagi i zglupialam... masakra

Ja tez nie umialam sobie zoorganizowac dnia z kp i moja poswiadomosc tak chyba podzialala ze to mleko przestalo mi sie produkowac. Caly czas mam mysli ze jestem gorsza mama od tych kp ale potem sobie mysle ze to nie jest najwazniejsze, bo bardzo ja kocham a przynajmniej moge zjesc, umyc sie i posprzatac chociazby. Wiec nie martw sie,musimy sie wspierac
U mnie chyba tez, byłam sfrustrowana ze mlody ciagle na cycu i psychika zadziałała- co raz mniej mleka. Teraz karmie cycem 2-3 razy dziennie ale zawsze to cos.

Cytat:
Wasze dzieci tez robia kupę jedząc? Moja je, oderwie sie na chwile, spina sie i słychać produkcje... I troche czuć

Taa ja sie śmieje ze robi miejsce na mleczko :-P

Cytat:
GOSSIP z chlopakami rok po porodzie dostalam dopiero okres teraz tez na to licze

Ja to mega zazdroszczę i podziwiam cie, serio. Mega sie irytowalam jak mlody co pol h chcial cyca. Myslalam ze to karmienie inaczej troche wygląda jak byłam w ciąży.

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile Wasze dzieci maja dni i ile mm jedza i co ile?
Moj ma miesiąc i 2dni i je od 80-125ml co 2-3h.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:27   #1856
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ktore macie ten leżaczek Tiny Love- zostawiacie w nim ( w tym trybie kołyskowym) dziecko na noc czy nie? Bo bym sobie zostawiła ja przy lozku ale nie wiem

Nie za bardzo chyba pomysł, bo ten materac nie jest zbyt wygodny na dłuższe spanie. Ja też poodczepiałam te zabaweczki, za dużo wrażeń dla niuńki.
Stary 2015-05-15, 22:30   #1857
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
nie, właściwie to sporadycznie go używamy jak narazie, córka jak uśnie po karmieniu na naszym łóżku to ją przekładam do łóżeczka Raz czy dwa jak nie spała w ciagu dnia to ją wsadziłam do leżaczka i coś robiłam w kuchni np a ją miałam na oku
Stary 2015-05-15, 22:31   #1858
violka848
Zakorzenienie

Ale my jak narazie mało korzystamy z leżaczka jakoś.

MADZIXX a jak karuzelka przypadła do gustu Wam? ja odczrpiłam karuzelę narazie i z melodyjek korzystamy, na usypianie lubię Lullaby a potem White sound włączam wolę te melodyjki od tych z leżaczka.
Stary 2015-05-15, 22:41   #1859
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Nie za bardzo chyba pomysł, bo ten materac nie jest zbyt wygodny na dłuższe spanie. Ja też poodczepiałam te zabaweczki, za dużo wrażeń dla niuńki.
mojej się podobał ślimaczek ostatnio

Cytat:
Ale my jak narazie mało korzystamy z leżaczka jakoś.

MADZIXX a jak karuzelka przypadła do gustu Wam? ja odczrpiłam karuzelę narazie i z melodyjek korzystamy, na usypianie lubię Lullaby a potem White sound włączam wolę te melodyjki od tych z leżaczka.
my tez mało myśle, że potem jak dzieci coraz mniej będą spać w ciągu dnia to się bedzie bardziej korzystać

ja też same melodyjki mam zamocowane, choć nie używamy ich jakoś często, mi córa usypia zwykle po jedzeniu więc obywam się bez melodyjek ale czasem jak już nie śpi to włączam, żeby sobie trochę posłuchała mi się podobają Lullaby też, Classic i Nature a z White Sound nie podoba mi się ten trzeci "kosmiczny" dzwiek, nieprzyjemny taki
z leżaczka lubię te wolne melodyjki
Stary 2015-05-15, 22:49   #1860
boleczka93
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51416916]Fakt, Boleczka wymiata,za kilka lat wyrosnie z niej pewnie taki ogarniajacy całą rodzine Gosiak
Gosiak a jak synow usypiasz,czytasz im cos na dobranoc ?[/QUOTE]

hahaha dobre

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości