Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXVI - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-15, 22:02   #2611
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXVI

Cytat:
Napisane przez zagubiona_ja_ Pokaż wiadomość
Dla mnie tak samo jak osoby chorujące na trądzik muszą unikać słońca przy silnych lekach i dbać o stosowanie filtrów bo to wynika z ich schorzenia tak samo kłin bi powinna dbać o żywienie bo jest tym bardziej narażona na otyłość. Ciekawe czy lekarze jej o tym mówili... Chyba musieli...
Myślę, że nawet jeżeli mówili, to niekoniecznie trafiło to do Bogusiów. W mojej mamy szkole jest uczennica, dziewczynka 7letnia, ważąca 90kg przy około 150cm wzrostu. Jak lekarz na wizycie kontrolnej powiedział jej mamie, że trzeba dziewczynkę zacząć odchudzać, bo obecny stan jest niebezpieczny dla jej zdrowia, matka wyszła trzaskając drzwiami i zmieniła przychodnię na taką, w ktorej nie zwracają jej uwagi . Dziecko nadal dostaje na drugie śniadanie po 3 pączki, a komentarze i rozmowy nauczycieli z mamą nie przynoszą żadnych skutków. Dziecka w tym wszystkim szkoda.
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:03   #2612
zagubiona_ja_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
Myślę, że nawet jeżeli mówili, to niekoniecznie trafiło to do Bogusiów. W mojej mamy szkole jest uczennica, dziewczynka 7letnia, ważąca 90kg przy około 150cm wzrostu. Jak lekarz na wizycie kontrolnej powiedział jej mamie, że trzeba dziewczynkę zacząć odchudzać, bo obecny stan jest niebezpieczny dla jej zdrowia, matka wyszła trzaskając drzwiami i zmieniła przychodnię na taką, w ktorej nie zwracają jej uwagi . Dziecko nadal dostaje na drugie śniadanie po 3 pączki, a komentarze i rozmowy nauczycieli z mamą nie przynoszą żadnych skutków. Dziecka w tym wszystkim szkoda.
Może jestem brutalna i bez serca ale ja bym odcinała dofinansowania. Przecież to nie stosowanie się do zaleceń lekarzy. A renty idą z podatków
zagubiona_ja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:06   #2613
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Z drugiej strony jak jest taka fit to dlaczego nie przebiegła tej odległości pomiędzy jednym a drugim przystankiem ... a tak to dostała mandat i teraz wylewa żale bo się okazało, że jechała na gapę... Nie lubię takich ludzi co jeźdzą na gape a później gadają, że 'ścierwa', że kanary, że to i tamto, że świat zły. Przypuszczam, że jakby miała bilet to taki kontroler byłby jej obojętny.
Nie wiem jak można i to jeszcze publicznie pisać o kimś kto wykonuje swoją pracę, że jest ścierwem. Nie spotkałam się nigdy z niekulturalnym kontrolerem, za to byłam świadkiem beznadziejnych zachowań ze strony pasażerów bez biletu. Ta dziewucha jest tak prymitywna, że gdyby się zniżyć do jej poziomu to sobie głowę można rozbić, albo brodzić w mule.
Yoooko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:09   #2614
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kustraczek Pokaż wiadomość
czocherku, twój nowy avatar!

totalny offtop:
https://instagram.com/p/2txuXUqw7y/
tu to powinny byc nie kuchenne rewolucje a brwiowe rewolucje ;-;

Edytowane przez 201605301111
Czas edycji: 2015-05-15 o 22:11
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:10   #2615
201607131028
Konto usunięte

serio kilka stron off'u o diecie Boguski? Juz kiedyś to przerabialiśmy w związku z tradzikiem Karo i jej dieta. No dajta spokój, co wam da ta dyskusja

lumia 535 tapatalk
201607131028 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:11   #2616
Beata28Mys
Rozeznanie

Biedna Bogusia, wszystko przeciwko niej, ona je tłusto bo lubi, Bartek ja tuczy bo on lubi a ona nie lubi patrzeć a nie jeść, a babcia nie da jej nic zdrowego bo całe życie sama jadła inaczej.
No tylko sobie w łeb strzelić przy takim toku rozumowania i myśleniu o prostej sprawie jako o najtrudniejszym do wykonania zadaniu ever.[/QUOTE]

Ale zeby wprowadzic jakies zmiany to trzeba miec na to chęci a widac ewidentnie,ze Bogusie maja to w d... nie zauwazacie tego? Im jest dobrze tak jak jest i najlepiej by pewnie chcieli zeby nie pisac im ze sa otyli bo im to pasi. Przeciez jakby im to przeszkadzalo to by cos z tym zrobili a maja na to wywalone. To chyba nam bardziej to przeszkadza i wizualnie i w zaklinaniu rzeczywistosci.
Beata28Mys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:11   #2617
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Beata28Mys Pokaż wiadomość
Biedna Bogusia, wszystko przeciwko niej, ona je tłusto bo lubi, Bartek ja tuczy bo on lubi a ona nie lubi patrzeć a nie jeść, a babcia nie da jej nic zdrowego bo całe życie sama jadła inaczej.
No tylko sobie w łeb strzelić przy takim toku rozumowania i myśleniu o prostej sprawie jako o najtrudniejszym do wykonania zadaniu ever.

Ale zeby wprowadzic jakies zmiany to trzeba miec na to chęci a widac ewidentnie,ze Bogusie maja to w d... nie zauwazacie tego? Im jest dobrze tak jak jest i najlepiej by pewnie chcieli zeby nie pisac im ze sa otyli bo im to pasi. Przeciez jakby im to przeszkadzalo to by cos z tym zrobili a maja na to wywalone. To chyba nam bardziej to przeszkadza i wizualnie i w zaklinaniu rzeczywistosci.[/QUOTE]

gdyby mieli na to wywalone nie bawiliby się w zaznaczanie ze są na diecie
Stary 2015-05-15, 22:13   #2618
201607111008
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zagubiona_ja_ Pokaż wiadomość
Może jestem brutalna i bez serca ale ja bym odcinała dofinansowania. Przecież to nie stosowanie się do zaleceń lekarzy. A renty idą z podatków
Dokładnie o tym samym myślałam patrząc na ich wszystkie ociekajace tłuszczem potrawy i powiększającą się z filmiku na filmik Bogusie. Już nawet nie chodzi o jakieś karanie ich czy dowalanie, ale moze to byłoby motywacją do zmian
201607111008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:18   #2619
Beata28Mys
Rozeznanie

gdyby mieli na to wywalone nie bawiliby się w zaznaczanie ze są na diecie [/QUOTE]

Moim zdaniem Bogusia rzuca te teksty na odczepnego i robi wrazenie,ze cos dziala w tym temacie a tak naprawdę im otylosc w niczym nie przeszkadza.
Stary 2015-05-15, 22:28   #2620
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Beata28Mys Pokaż wiadomość
Moim zdaniem Bogusia rzuca te teksty na odczepnego i robi wrazenie,ze cos dziala w tym temacie a tak naprawdę im otylosc w niczym nie przeszkadza.
Mhm na bank. Dla osoby niepełnosprawnej, która praktycznie przy każdej czynności potrzebuje pomocy, każde kolejne ograniczenie ruchowe jest tragedią.
Popatrz na nią teraz, ona już nawet rąk nie może podnieść, jeszcze trochę i nie będzie w stanie sama umyć zębów czy się pomalować.

Znam chłopaka na wózku, który regularnie ćwiczy na siłowni górne partie ciała bo wie że im bardziej jest - mimo wszystko- sprawny, tym bardziej samodzielny.

Nikt mi nie wmówi ze dla Bogusi to żadna różnica czy WSZYSTKO robi za nią ktoś, czy też jest w jakimś stopniu samodzielna.
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:29   #2621
KlatkaNaPtaszka
Zakorzenienie

Jackie Wyers

91....................... .......................91
65....................... .......................60
86....................... .......................90
KlatkaNaPtaszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:33   #2622
Beata28Mys
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GgochaA Pokaż wiadomość
Mhm na bank. Dla osoby niepełnosprawnej, która praktycznie przy każdej czynności potrzebuje pomocy, każde kolejne ograniczenie ruchowe jest tragedią.
Popatrz na nią teraz, ona już nawet rąk nie może podnieść, jeszcze trochę i nie będzie w stanie sama umyć zębów czy się pomalować.

Znam chłopaka na wózku, który regularnie ćwiczy na siłowni górne partie ciała bo wie że im bardziej jest - mimo wszystko- sprawny, tym bardziej samodzielny.

Nikt mi nie wmówi ze dla Bogusi to żadna różnica czy WSZYSTKO robi za nią ktoś, czy też jest w jakimś stopniu samodzielna.
No to czemu Twoim zdaniem nic z tym nie robi? Nie mobilizuje Bartka do zmian? Bo sa leniwi?
Stary 2015-05-15, 22:36   #2623
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Cytat:

przykro mi było patrzeć, jak Bogusia zaczyna sapać przy krojeniu dewolaja (fakt, że dewolaj prawdopodobnie był jak bryłka węgla ). rozumiem, że może lubi tak jeść, może inaczej nie umie, ale jest dorosła i ma swój rozum, powinna wiedzieć, że w sytuacji, w jakiej jest, zmiana nawyków byłaby rozsądnym posunięciem.
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:41   #2624
201705230905
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PlantsOnMyPlate Pokaż wiadomość
na komunię kogoś z rodziny. Przed wyjazdem kretka nic nie wspominała o ślubie, a przy pakowaniu dość sporo mówiłą o planach. Na insta Bogu było też pytanie o Kretke, chyba dotyczące spotkania i zostało bez odpowiedzi. Wielka przyjaźń chyba się skończyła
Nie dziwię się, jakby ktoś chciał się do mnie na chama wbić to też bym taką znajomość przerwała
201705230905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:42   #2625
kochanowska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Trwałość eyelinerów z Inglota jest super, tylko nie zawsze rano chciało mi się babrać z duraline. Żelowy z Catrice też miałam i dla mnie to masakra, mimo, że nie mam tłustych powiek. Żaden inny żelowy eyeliner się u mnie tak brzydko nie odbijał. Najlepszy eyeliner żelowy jaki używałam, to MAC Fluidline. Cena nie zachęca, ale u mnie jest nie do zdarcia, a kolor Blitz&Glitz jest cudowny.
Dziękuję bardzo za opinię Przy najbliższej okazji kupie eyeliner z Inglota, wolę dołożyc kilka złotych i zamiast tego z Catrice mieć coś trwalszego i solidnego Mac brzmi kusząco, ale nie na mój studencki budżet

kochanowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:42   #2626
201705230905
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
no ja np smaruje olejem kokosowym lub Ramą ... nie rozumiem jak można mieć w lodówce masło XDDDDDDDDDDDD
Masło jest dużo zdrowsze niż twoja Rama, no sorry
Stary 2015-05-15, 22:46   #2627
Nike04
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kochanowska Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za opinię Przy najbliższej okazji kupie eyeliner z Inglota, wolę dołożyc kilka złotych i zamiast tego z Catrice mieć coś trwalszego i solidnego Mac brzmi kusząco, ale nie na mój studencki budżet
Ja mam z Maybelline i też jestem zadowolona
Nike04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:53   #2628
201703241651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Venin Pokaż wiadomość
Do swojego poziomu zniża się codziennie. Na moje oko, to już garbata powinna być.

#na #pewno #jeden #przystanek #ehe

Strój Kretki - nie mój styl, nie ubrałabym się tak, ale ona wygląda genialnie
Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Mnie się coś ciśnie an klawiaturę ale dostałabym bana. Że tak naprowadzę:
kto przezywa ten się sam tak nazywa.
Cytat:
Napisane przez Yoooko Pokaż wiadomość
Nie wiem jak można i to jeszcze publicznie pisać o kimś kto wykonuje swoją pracę, że jest ścierwem. Nie spotkałam się nigdy z niekulturalnym kontrolerem, za to byłam świadkiem beznadziejnych zachowań ze strony pasażerów bez biletu. Ta dziewucha jest tak prymitywna, że gdyby się zniżyć do jej poziomu to sobie głowę można rozbić, albo brodzić w mule.
Wiecie co, tak sobie myślałam i uważam, że powinno się interweniować w tej sprawie, ten kontroler powinien wiedzieć, że jego wizerunek hula po necie, do tego opatrzony podpisem, który sugeruje, że jest ścierwem... Ta dziewucha powinna ponieść jakieś konsekwencje, bo czuje się fajna i bezkarna w swoim chamstwie.
201703241651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:55   #2629
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pierdzielę, już z 20 razy Ci dziewczyny napisały że on jej i tak i tak przygotowuje jedzenie na cały dzień, i bez różnicy (czasowej) będzie czy zrobi je zdrowe, czy oblane tłuszczem, a Ty znowu swoje: "na rano" i "na tyle czasu".

W ogóle nie kumam teorii że ona będzie nieszczęśliwa i biedna bo będzie jadła zdrowo, a do tłuszczu "aż jej się oczy świecą" i jest promienna. No bez jaj.

OK, nudzi jej się, podjada, spoko, ale nie jest nieświadomym dzieckiem ani osobą niepełnosprawną intelektualnie żeby nie mogła nad tym zapanować.
A ponadto spala dużo mniej kalorii niż człowiek aktywny fizycznie, więc tym bardziej powinna o tym MYŚLEĆ, a nie paść się na potęgę, "bo lubię".

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

No tylko sobie w łeb strzelić przy takim toku rozumowania i myśleniu o prostej sprawie jako o najtrudniejszym do wykonania zadaniu ever.
wez sie hamuj dzieczyno. skad wiesz, ze nie jedza jednego wielkieego posilku na dzien a ona tylko podjada.

omfg. opadly mi witki, slabo itd.

Dobra najezdzajcie na nich mi jest ich po prostu zal. tyle
Stary 2015-05-15, 22:57   #2630
201705230905
Konto usunięte

Jeden ogromny posiłek dziennie + podjadanie też nie brzmi dobrze

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
wez sie hamuj dzieczyno. skad wiesz, ze nie jedza jednego wielkieego posilku na dzien a ona tylko podjada.

omfg. opadly mi witki, slabo itd.

Dobra najezdzajcie na nich mi jest ich po prostu zal. tyle

Chyba umieją oboje myśleć, no błagam
Stary 2015-05-15, 22:59   #2631
tworazka
Zakorzenienie

no to nie brzmi, aale co byscie zrobily na jej miejcu?
Stary 2015-05-15, 23:00   #2632
monique432
Raczkowanie

Pamięta któras z was w którym filmiku kulinarnym Bart, mając na myśli moździerz, mówi coś w stylu: "Musimy wziąć ten, no... miech". Chcę pokazać to Tż bo na razie śmieję się sama do siebie jak idiotka a on nie łapie kontekstu
Stary 2015-05-15, 23:00   #2633
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwine55 Pokaż wiadomość
Jeden ogromny posiłek dziennie + podjadanie też nie brzmi dobrze

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Chyba umieją oboje myśleć, no błagam
co maja zrobic jak Bartek poza domem?
Stary 2015-05-15, 23:03   #2634
Arrianna
Zakorzenienie

Cytat:
co maja zrobic jak Bartek poza domem?
Sałatkę https://www.youtube.com/watch?v=FvZlA78hJZw
Arrianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 23:06   #2635
diorentynka
Zadomowienie

Cytat:
no to nie brzmi, aale co byscie zrobily na jej miejcu?
Powiedzmy to sobie wprost: Bogu jest w stanie myśleć za Bartka i sterować nim w każdy możliwy sposób, jak to sama nazwała "organizować" życie, zakupy i tym podobne, ale nie jest w stanie zarządzić zmiany sposobu odżywiania i poprosić o przygotowywanie zdrowych posiłków? No nie wierzę.
Stary 2015-05-15, 23:12   #2636
RudeOne
Użyszkodniczka

Cytat:
Napisane przez monique432 Pokaż wiadomość
Pamięta któras z was w którym filmiku kulinarnym Bart, mając na myśli moździerz, mówi coś w stylu: "Musimy wziąć ten, no... miech". Chcę pokazać to Tż bo na razie śmieję się sama do siebie jak idiotka a on nie łapie kontekstu
Filmik ze sławnym łososiem, dokładnie 7:56, właśnie oglądam to pierwszy raz
Stary 2015-05-15, 23:17   #2637
201705230905
Konto usunięte

W którymś filmiku mówiła, że to ona robi zakupy i wynajduje przepisy, więc tym bardziej powinna się o to zatroszczyć (teraz gdy mieszkają z babcią to nie wiem jak to wygląda).

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Haul domowy u Karoli - uwielbiam takie filmiki

https://www.youtube.com/watch?v=X9r4Cfikff0
Stary 2015-05-15, 23:19   #2638
monique432
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez RudeOne Pokaż wiadomość
Filmik ze sławnym łososiem, dokładnie 7:56, właśnie oglądam to pierwszy raz
Dzięki ci! Już obawiałam się, że spędzę resztę wieczoru gotując z Bartkiem i Bogusią żeby znaleźć ten epicki tekst "Miech" mnie rozwala za kazdym razem Chyba najlepszy tekst Barta ever
Stary 2015-05-15, 23:19   #2639
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Do zwyklego lososia z maslem dowalasz jakies ideologie. Zaraz wyjedziesz z jakas analiza psychologiczna
Robi jedzenie i tak wiec moze zrobic zdrowsze dla siebie i Bogusi. On tez na tym skorzysta.
Uważam ze skoro i tak robi jej jedzenie to moze zrobic jej zdrowsze jedzenie.

Dokładnie chyba mniej czasu by poświęcił, gdyby nie trzymał tego łososia godzinę w piekarniku i nie dokładał na zmianę masła z serem? Byłoby zdrowiej, nie ma tu żadnej filozofii.
Yoooko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 23:23   #2640
201605301111
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malwine55 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Haul domowy u Karoli - uwielbiam takie filmiki

https://www.youtube.com/watch?v=X9r4Cfikff0
i ja
pierwszy od dawna film karoli, który obejrzałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości