Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-15, 22:45   #4231
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jak nasze dzieci urodzą sie we wrześniu jest sens kupować body z krótkim rękawem. Przecież na starcie nie będziemy ubierać ich na cebulkę.
Zależy, jaka będzie pogoda, bo jak będzie ciepło to czemu nie, ale mnie np na zimę wcale sie nie przydały, nigdy nic ne pakowałam pod pajaca, czy inne cuda z długim rękawem, bo nie chciałam przegrzewać dziecka.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:46   #4232
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam body, bo myślę, że będę zakładała pod śpiochy, albo półśpiochy i kaftanik.

I na zimę też mam rozm. 62-68.

Sądzę też, że w domu nie będę miała, aż tak zimno
Ja tak samo I jeszcze pajacyki na krótkie body, a także pajace.

Dziewczyny pomóżcie Jaki mam wziąć rozmiar śpiworka? Zastanawiam się czy 74 cm nie będzie za mały?

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:47   #4233
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Dziewczyny pomóżcie Jaki mam wziąć rozmiar śpiworka? Zastanawiam się czy 74 cm nie będzie za mały?
Kochana, ja myślałam nad 68, ale skoro Ty piszesz o rozm.74 to się zastanawiam...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 22:54   #4234
ridja devojka
Zakorzenienie

Ale śpiworka do spania czy do wózka czy do czego?

Dziewczyny, ta koszula porodowa to ma być coś takiego?
Bo potem, już na dalszy pobyt i karmienie może być chyba coś w tym stylu?
Stary 2015-05-15, 22:57   #4235
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
i co jak po oglądaniu??kupiliście?

Kupiliśmy kupiliśmy ! Ale oglądaliśmy dwa- jeden pod Warszawą, ale stary system mocowania i gondola jakaś taka nie wiem... Miałam wrażenie, że nie od kompletu i chybotała się W każdym razie facet chyba obrobił zdjęcia w fotoszopie bo miał być czarny a na żywo kolor wypłowiały... Ogólnie DRAMAT Jeszcze jego mamusia siedziała i non stop rzucała teksty "no niech Pani bierze, jest taki piękny"... Ledwo się powstrzymałam od komentarza
Drugi za to oglądaliśmy ze cztery ulice od naszego osiedla . Piękny granatowo -błękitny , z kompletem śpiworków, adapterem do fotelika torbą na chusteczki, pieluchy itp. Młode małżeństwo sprzedawało po swoim synku. Na prawdę jak nówka Wiadomo, że trochę porysowany stelaż na dole przy kołach no ale bez przesady Najważniejsze ,że wszystko sprawne, bez żadnych dziur czy postrzępionego materiału. Tż powiedział, że dla niego wygląda jak nówka Także Emmaljunga Smart Duo Combi czeka już na wrzesień No i zapłaciliśmy 800 zł , więc uważam to za na prawdę dobrą cenę.

Dodatkowo odebrałam paczkę ze Smyka , bo zamówiłam małemu dwa pajace polarkowe i zimowy kombinezon rozm. 68 - wszystko za 85 zł i są pięęęękne
Dzień pełen wrażeń , chyba nie usnę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11206700_829442387102991_7604824537838096194_o.jpg (135,4 KB, 21 załadowań)
Stary 2015-05-15, 23:00   #4236
TusiaeM
Zakorzenienie

truskafffka91 ten który oglądam ma podaną ilość cm na całą długość więc pomyślałam, że jak dziecko urodzi się nawet 53 cm to biorąc 74 cm to 20 cm zapasu. Ale teraz sobie uświadomiłam, że w te 53 cm dziecka wchodzi też głowa Więc w sumie nie wiem

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

Do spania

Stary 2015-05-15, 23:02   #4237
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
truskafffka91 ten który oglądam ma podaną ilość cm na całą długość więc pomyślałam, że jak dziecko urodzi się nawet 53 cm to biorąc 74 cm to 20 cm zapasu. Ale teraz sobie uświadomiłam, że w te 53 cm dziecka wchodzi też głowa Więc w sumie nie wiem

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Do spania
Do spaaania? Aaa... Piżamka .... To rozmiar 68 biore na zime.

A kombinezon myślałam o takim do wózka.
Stary 2015-05-15, 23:05   #4238
agu23gda
Wtajemniczenie

Dziewczyny, od jakiegos czasu regularnie czuje ruchy niuni czasami sa to takie harce, ze glowa mala. Dzisiaj czuje ruchy slabo a jak juz poczuje to takie niemrawe i malo ich... czy to normalne?

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Wypilam garaca czekolade i ciasto zeby slodkosciami wziac malutką podstepem, ale szalu nie ma. Tez lekkie tylko pukanie bylo i koniec
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 23:11   #4239
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Kupiliśmy kupiliśmy ! Ale oglądaliśmy dwa- jeden pod Warszawą, ale stary system mocowania i gondola jakaś taka nie wiem... Miałam wrażenie, że nie od kompletu i chybotała się W każdym razie facet chyba obrobił zdjęcia w fotoszopie bo miał być czarny a na żywo kolor wypłowiały... Ogólnie DRAMAT Jeszcze jego mamusia siedziała i non stop rzucała teksty "no niech Pani bierze, jest taki piękny"... Ledwo się powstrzymałam od komentarza
Drugi za to oglądaliśmy ze cztery ulice od naszego osiedla . Piękny granatowo -błękitny , z kompletem śpiworków, adapterem do fotelika torbą na chusteczki, pieluchy itp. Młode małżeństwo sprzedawało po swoim synku. Na prawdę jak nówka Wiadomo, że trochę porysowany stelaż na dole przy kołach no ale bez przesady Najważniejsze ,że wszystko sprawne, bez żadnych dziur czy postrzępionego materiału. Tż powiedział, że dla niego wygląda jak nówka Także Emmaljunga Smart Duo Combi czeka już na wrzesień No i zapłaciliśmy 800 zł , więc uważam to za na prawdę dobrą cenę.

Dodatkowo odebrałam paczkę ze Smyka , bo zamówiłam małemu dwa pajace polarkowe i zimowy kombinezon rozm. 68 - wszystko za 85 zł i są pięęęękne
No i super Pokaż fotki jak będziesz miała

Cytat:

Do spania
Śpiworki raczej nie mają nic na głowę u góry wyglądają jak pajace. A i zawsze są dużo większe i mają ogrom zapasu. Kurcze gdzieś mój mi przeleciał przez ręce, sprawdzę jaki rozmiar i wam jutro zmierzę.

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, od jakiegos czasu regularnie czuje ruchy niuni czasami sa to takie harce, ze glowa mala. Dzisiaj czuje ruchy slabo a jak juz poczuje to takie niemrawe i malo ich... czy to normalne?

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Wypilam garaca czekolade i ciasto zeby slodkosciami wziac malutką podstepem, ale szalu nie ma. Tez lekkie tylko pukanie bylo i koniec
Tak, to norma, nie zawsze dziecko musi być super aktywne, zresztą tak jak my

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-15, 23:15   #4240
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Do spaaania? Aaa... Piżamka .... To rozmiar 68 biore na zime.

A kombinezon myślałam o takim do wózka.
Ja myślę o takim:

Ale kombinezon zimowy mam kupiony 74

Cytat:

Też mam takie dni gdy rusza się mniej instensywnie, ale dopóki ją czują to się nie martwię

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość

Śpiworki raczej nie mają nic na głowę u góry wyglądają jak pajace. A i zawsze są dużo większe i mają ogrom zapasu. Kurcze gdzieś mój mi przeleciał przez ręce, sprawdzę jaki rozmiar i wam jutro zmierzę.
No właśnie wiem, że nie mają dlatego nie wiem jaki rozmiar wziąć, bo akurat te które kupuje mają podane wymiary w cm na całą długość (od zapięcia do końca). Jakbyś zmierzyła i powiedziała do jakiego miesiąca Ci służył to byłabym wdzięczna

Edytowane przez TusiaeM
Czas edycji: 2015-05-15 o 23:16
Stary 2015-05-15, 23:19   #4241
Mten
Rozeznanie

[QUOTE=TusiaeM;51417522]Ja myślę o takim:

/QUOTE]

Jaki piękny Ja mam fazę na szarości i najchętniej kupowałabym małemu wszystko szare w białe kropeczki
Stary 2015-05-15, 23:21   #4242
basiagu
Przyczajenie

Cytat:

każdy ma prawo do bardziej leniwego dnia nie inepokój się!
basiagu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 23:24   #4243
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja myślę o takim:

Też mam takie dni gdy rusza się mniej instensywnie, ale dopóki ją czują to się nie martwię

No właśnie wiem, że nie mają dlatego nie wiem jaki rozmiar wziąć, bo akurat te które kupuje mają podane wymiary w cm na całą długość (od zapięcia do końca). Jakbyś zmierzyła i powiedziała do jakiego miesiąca Ci służył to byłabym wdzięczna
Już wiem. Tłumacząc z hol na pol to inaczej brzmi zreszta ja się "dzieciowych" ubranek itp nauczylam tu, więc czasami mi jest cięzko.
Spokojnie mozesz wziąc wieksze. Dzieci tu zawsze mają większe.
Stary 2015-05-15, 23:25   #4244
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki piękny Ja mam fazę na szarości i najchętniej kupowałabym małemu wszystko szare w białe kropeczki
Ja też mam fazę na szary Ale chyba kupuje ten śpiworek, bo mam już kocyk w szare gwiazdki i chyba w ten deseń pójdę A do tego taki sam rożek i przewijak.
I pokoik będzie szary, a jedna ściana w szaro-białe pasy

Stary 2015-05-15, 23:28   #4245
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę o takim:

Wcale nam nie posłużył młoda nie chciała w nim spać ani nawet leżeć, bo nie podobało jej się, że ma schowane ciałko a ręce nie. W tym wieku dziecko lubi poznawać własne ciało i patrzenie na nogę czy dotykanie jej jest po prostu czymś niesamowitym

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-05-15 o 23:30
Stary 2015-05-15, 23:29   #4246
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

https://m.facebook.com/photo.php?fbi...f&notif_t=like dziewczyny bo biore udział w konkursie a dokładniej to moja Kropeczka , czy kliknely byscie w wolnej chwili lajka ? )

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 23:40   #4247
grita
Rozeznanie

Cytat:
http://dzieci.pl/kalkulator-wagi-w-c...uticaid=614de7

Według tej strony wazę prawidlowo w ciąży (w tym tygodniu) ciekawe jak będzie pozniej.
Ja niby też ważę prawidłowo, ale czuję się okropnie wielorybowato Mam 168 cm, przed ciążą ważyłam 69, teraz 74... Jak zobaczę 8 z przodu to będzie dół. Ale spodziewam się tego, jeszcze 15 tygodni, na pewno przybiorę powyżej 80 kg... Będzie co zrzucać

Cytat:

Załącznik 5980696

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Fajne Ja tam nawet lubię ciuchy z Pepco, tylko tam zawsze trzeba pomacać, bo czasem mają niektóre ubranka z mega sztucznego materiału.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
No to widzisz, mamy inne podejscie do zycia. Ja mowilam o tym, zeby dziecko uczestniczylo w naszym dotychczasowym zyciu a raczej przyklad z Himalajami taki nie jest ;-) dla mnie wlasnie wyjazd w najtrudniejszych momentach byl ulga: moglam cos nowego zobaczyc, zjesc cos pysznego, etc. Od razu humor lepszy byl. Gdybym miala czekac az zaczne sie wysypiac przy dziecku, to do tej pory zwlekac bym musiala z robieniem czegokolwiek. Potrzeby dziecka potrzebami dziecka, ale nie zapominajmy o sobie. Na lekarza konowala mozesz rowniez trafic w ramach letnich zastepstw w swojej przychodni. Jestem zdania, ze jak ma sie cos stac, to i tak to sie stanie, chociazby nie wiem, jak ostroznym sie bylo.
A dla mnie wypoczynek to wypoczynek, a nie noszenie po nocach gorączkujacego dziecka. No way Wiadomo, że nie chodzi mi o całodzienne leżenie na plaży, bo przy maluchu się tak nie da, a zresztą tego nawet nie lubię.
Ale urlop to dla mnie relaks, i już nawet nie chodzi, że dziecko ma spać całą noc, bo i w domu mi tak nie sypiało w tym okresie, ale czym innym jest jak wstanie raz-dwa razy w nocy, na śpiocha podaniejej pierś i dalszy sen, a inaczej jak trzeba ją pół nocy nosić, mierzyc temp, podawać leki, uspokajać przy płaczu, itd. W takim okresie wolę potem z kawą się rozłożyć na kocu w ogrodzie niż leżeć w hotelowym pokoju zmęczona i jeszcze za to płacić
A dziecko też uczestniczy w naszym dotychczasowym życiu, tylko jego potrzeby też bierzemy pod uwagę i jak jest marudne, gorączkujące i wyjące to go nigdzie nie wozimy. I swoje też, bo to żadna przyjemność dla nas jako rodziców. I tyle.

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Cudownie !

Nie mogłam sobie wymarzyć kochanszego męża w sumie między nami niby nic się nie zmieniło ale czuje jednak coś innego..
Mogłabym jeszcze raz przeżyć ten dzień. .
U mnie było tak samo. Niby nic się nie zmieniło, ale czułam się inaczej

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy jak nasze dzieci urodzą sie we wrześniu jest sens kupować body z krótkim rękawem. Przecież na starcie nie będziemy ubierać ich na cebulkę.
W chłodne dni jak najbardziej. Np body z krótkim rękawem i na to pajac. Albo jakaś bluza. Wszystko zależy od pogody. Może być też tak ciepło, że dziecko będzie tylko w body z kr rękawem i półspiochami do tego. Myślę, że kilka par się przyda.
A po domu ubierałam córkę tak jak siebie - jesienią i zimą noszę w domu cienki podkoszulek i na to bluzkę z długi rękawem, córka też miała body z kr i na to bluzkę z długim.

Cytat:

Za ładne na koszulę porodową Mnie byłoby szkoda, na samo parcie zakładam szpitalną. Ale obie są ok, można łatwo się rozebrać do karmienia, a o to w tym wszystkim chodzi

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Wcale nam nie posłużył młoda nie chciała w nim spać ani nawet leżeć, bo nie podobało jej się, że ma schowane ciałko a ręce nie. W tym wieku dziecko lubi poznawać własne ciało i patrzenie na nogę czy dotykanie jej jest po prostu czymś niesamowitym
Moja też z tych nieśpiworkowych Trochę spała pod kocem, ale też zawsze się rozkopywała. To spała odkryta, do tej pory jej to zostało. Jak ją w nocy przykryję idąc do łazienki na siku, to przez sen wściekle kopie nogami, aż nie zrzuci kołdry chyba, że mega mocno śpi, to czasem trochę pod nią wytrzyma
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 23:41   #4248
mysza007
Zakorzenienie

Witam się wieczorową porą

Hoho, widzę ze zakupy dzidziusiowe idą pełną parą
Mały dzisiaj wariuje, przywalił mi takiego kopa, ze az sie zgiełam
A teraz na wieczór dopadły mnie zawroty glowy

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 23:47   #4249
grita
Rozeznanie

Cytat:

Jest ok! każde dziecko ma takie dni Dobrze, że zapukała na koniec, żeby Cię uspokoić

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
https://m.facebook.com/photo.php?fbi...f&notif_t=like dziewczyny bo biore udział w konkursie a dokładniej to moja Kropeczka , czy kliknely byscie w wolnej chwili lajka ? )
nie pamiętam kiedy wchodziłam na fejsa, wieki ale w wolnej chwili się zaloguję i zagłosuję
Stary 2015-05-15, 23:47   #4250
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
To chodzi chyba o zwykły gorset

Przyszedł fotelik
Powiem wam - CZAD! I MC się do niego nie umywa, wygląda przy nim jak ubogi krewny Ten jest dużo większy, masywniejszy i lepiej zabudowany. No i ta jakość materiału. Taki miły w dotyku! Ogólnie jest dużo głębszy i ma fajną osłonkę od słońca. No prezentuje się extra i wszystkim polecam
Ja znalazłam coś takiego, co wygląda bardziej jak bandaże

Spoko ten fotelik, ale bardziej mi się mój Maxi Cosi podoba (haha bo mój )

Cytat:
Kupiłam pierwsze rzeczy rozmiar 56. Komplecik dresikow.
Myslicie, że noworodkowi będzie wygodnie w dresiku? ( bluza + spodenki?).
Zauwazylam, ze spodenki dla dzieci małych (50, 56rozm) to są takie dziwne ala haremki. Czy to normalne?
Ja też mam komplet dresików na 56 i na mój rozum to wygodniej dziecku będzie niż np w legginsach, bo przynajmniej nie mają gumki

Cytat:
http://dzieci.pl/kalkulator-wagi-w-c...uticaid=614de7

Według tej strony wazę prawidlowo w ciąży (w tym tygodniu) ciekawe jak będzie pozniej.
A ja mam 2kg za mało... Pod koniec powinnam ważyć co najmniej 62,7kg, noo zobaczymy

Cytat:
Ogólnie kolorystyka jest mocno zawężona. Albo róże, albo białe, albo nic. Praktycznie nie ma dziewczęcych ciuszków w beżach, fioletach, innych kolorach.
W Smyku i 51015 są fioletowe

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
0,5 kg za mało waże.
Panna Izabella. fajna lista. Ja zamiast gruszki to bym kupiła aspirator do noska. Wszystkie mamcie znajome mi polecają.
Wiem, ale np tż to obrzydza wolę zwykłą gruszkę jakoś, no i trochę tańsza jest i szybsza.

Cytat:

A jeansy 62, lub 68? Wygodne?
Tyle jest ładnych modnych ciuszkow, ale wole, żeby dziecku było wygodnie. A nie, żeby było " modne".
Ja bym wolała coś a la dżinsy, żeby miało miękki materiał i pas zamiast gumki. Tzn wygodniejsze są na pewno od sztywnych dżinsów

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
A ja wręcz przeciwnie, żadnych aspiratorów, u nas tylko gruszka, ale koniecznie z miękką końcówką. Ale co kto woli of course.
Ooo a czemu?

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpisujcie z jaką waga startowałyscie i przy jakim wzroscie a ile teraz ważycie
Ja 168cm i 50kg, teraz 54,3kg, 24tc

Cytat:
Mam taki pajac czerwony, w reniferki, ze Smyka, też paczka mi przyszła

A mój tż upiekł sernik!!! bo ja nie zdążyłam, bo się guzdrałam z tą rękawicą nadźwigałam się dzisiaj i brzuch mnie boli

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 23:48   #4251
grita
Rozeznanie

Padam na twarz, dobrej nocy!
Stary 2015-05-15, 23:51   #4252
Mten
Rozeznanie

Pani w sklepie zapytała mnie czy otworzyć i sprawdzimy czy wszystko jest, ten pajac w reniferki był na wierzchu i jak go zobaczyła powiedziała "jejku jaki piękny " :-D haha uśmiałam się ale materiał w dotyku rewelacja
Stary 2015-05-16, 00:30   #4253
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Jak ja tak patrze na te wasze wagi z przed i teraz to ja nie wiem wy to straszne huderlaki jestescie i przed ciaza i w trakcie , nic do zrzucania miec nie będziecie

wymianki
Stary 2015-05-16, 01:24   #4254
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo proszę-zrobione. Buziaki dla Kropeczki
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 02:24   #4255
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Moje dziecko nienawidziło kładzenia na brzuchu, więc opcja odpada. Wszystko co działa ma sens, nawet jeśli ktoś uważa inaczej. A ty dalej swoje drążysz
Nie ma choroby lokomocyjnej, po prostu nie lubi jeździć. Może to taka nowa choroba autofobia
Chyba się wybiorę do lekarza normalnie. Musisz się pogodzić meneq z faktem, że nie wszystko jest takie jakim Ty to widzisz.
Choć nie wiem, czy to możliwe. THE END.

Przepraszam, ale parsknelam po przeczytaniu. Meczycie sie, chcialam pomoc, nie to nie. A jest cos, co Twoje dziecko lubi/lubilo?

---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ----------

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
ZOBACZTA CO ZNALAZŁAM

http://babyswimmer.pl/index.php?opti...=86&Itemid=213

Dmuchany kołnierz do codziennej kąpieli noworodków, niemowląt i małych dzieci w warunkach domowych jest pierwszym produktem Baby Swimmer. Ten nowatorski projekt był pierwszym i do tej pory pozostaje najlepszym produktem tego typu.

Przed rozpoczęciem masowej produkcji i wprowadzeniem kołnierza do sprzedaży, przeszedł on badania pod kątem jakości i bezpieczeństwa stosowania i został zatwierdzony przez specjalistów medycznych (więcej informacji znajdziecie Państwo w zakładce Bezpieczeństwo). Kołnierz jest bardzo popularny i lubiany przez rodziców i dzieci za granicą.

Teraz marka Baby Swimmer obecna jest wreszcie także w Unii Europejskiej. Oferując ten nowy na naszym rynku produkt, chcielibyśmy zmienić kulturę kąpieli malutkich dzieci w domowych warunkach, co było także ideą przyświecającą założycielom Baby Swimmer.

Jest wiele powodów, dla których warto używać kołnierza Baby Swimmer do codziennej kąpieli. Jako rodzice maluchów, które wystąpiły w roli pierwszych recenzentów i testerów tego kołnierza, możemy zaświadczyć, że od kiedy kąpiemy swoje dzieci z kołnierzem Baby Swimmer:

nie słyszeliśmy ich płaczu podczas kąpieli (głośne protesty zdarzały się jedynie podczas prób jej przerwania);

maluchy zasypiają szybko i bez problemów, bo po takiej aktywnej kąpieli są głodne i śpiące;

zauważamy efekty codziennych treningów w wodzie (ciałko robi się bardziej twarde i sprężyste);

mycie głowy to czysta przyjemność- ręką, gąbką, myjką, z szamponem lub bez szamponu, ze spłukiwaniem- co tylko sobie Państwo życzą. I to wszystko bez jednej łezki;

wodny masaż całego ciałka, a w szczególności brzuszka, pozwala zapobiegać kolkom;

sami także możemy się zrelaksować podczas wieczornych kąpieli, ponieważ nie musimy podtrzymywać dziecka w niewygodnej pozycji, a nasze plecy mogą odpocząć.

Filmik https://www.youtube.com/watch?v=0hnPhMjCF-w

zobaczcie cały!

37 zł nie majątek i można nie mieć wanienki.

Muszę go kupić mam nadzieję,że moja mała wodę pokocha jak mamusia

Moja corka uwielbia kapiele, tylko wody musi byc duzo i ciepla. A kolnierz ciekawie sie prezentuje i zalety wymienione przez producenta jak najbardziej popieram. Tylko jak sie go zaklada, przez glowe? Tego fragmentu akurat dziecko moze nie polubic

---------- Dopisano o 02:17 ---------- Poprzedni post napisano o 02:04 ----------

Cytat:

Chyba nie, ja uzywalam 80cm do 4 miesiaca i dzieki temu corka mogla w nim kopac do woli a pozniej na lato mialam spiworki-narzutki tylko zapinane na ramionach i z boku a od dolu byly wolne

---------- Dopisano o 02:24 ---------- Poprzedni post napisano o 02:17 ----------

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Ja niby też ważę prawidłowo, ale czuję się okropnie wielorybowato Mam 168 cm, przed ciążą ważyłam 69, teraz 74... Jak zobaczę 8 z przodu to będzie dół. Ale spodziewam się tego, jeszcze 15 tygodni, na pewno przybiorę powyżej 80 kg... Będzie co zrzucać

Fajne Ja tam nawet lubię ciuchy z Pepco, tylko tam zawsze trzeba pomacać, bo czasem mają niektóre ubranka z mega sztucznego materiału.

A dla mnie wypoczynek to wypoczynek, a nie noszenie po nocach gorączkujacego dziecka. No way Wiadomo, że nie chodzi mi o całodzienne leżenie na plaży, bo przy maluchu się tak nie da, a zresztą tego nawet nie lubię.
Ale urlop to dla mnie relaks, i już nawet nie chodzi, że dziecko ma spać całą noc, bo i w domu mi tak nie sypiało w tym okresie, ale czym innym jest jak wstanie raz-dwa razy w nocy, na śpiocha podaniejej pierś i dalszy sen, a inaczej jak trzeba ją pół nocy nosić, mierzyc temp, podawać leki, uspokajać przy płaczu, itd. W takim okresie wolę potem z kawą się rozłożyć na kocu w ogrodzie niż leżeć w hotelowym pokoju zmęczona i jeszcze za to płacić
A dziecko też uczestniczy w naszym dotychczasowym życiu, tylko jego potrzeby też bierzemy pod uwagę i jak jest marudne, gorączkujące i wyjące to go nigdzie nie wozimy. I swoje też, bo to żadna przyjemność dla nas jako rodziców. I tyle.

U mnie było tak samo. Niby nic się nie zmieniło, ale czułam się inaczej

W chłodne dni jak najbardziej. Np body z krótkim rękawem i na to pajac. Albo jakaś bluza. Wszystko zależy od pogody. Może być też tak ciepło, że dziecko będzie tylko w body z kr rękawem i półspiochami do tego. Myślę, że kilka par się przyda.
A po domu ubierałam córkę tak jak siebie - jesienią i zimą noszę w domu cienki podkoszulek i na to bluzkę z długi rękawem, córka też miała body z kr i na to bluzkę z długim.

Za ładne na koszulę porodową Mnie byłoby szkoda, na samo parcie zakładam szpitalną. Ale obie są ok, można łatwo się rozebrać do karmienia, a o to w tym wszystkim chodzi

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Moja też z tych nieśpiworkowych Trochę spała pod kocem, ale też zawsze się rozkopywała. To spała odkryta, do tej pory jej to zostało. Jak ją w nocy przykryję idąc do łazienki na siku, to przez sen wściekle kopie nogami, aż nie zrzuci kołdry chyba, że mega mocno śpi, to czasem trochę pod nią wytrzyma

Pierwsza rzecz, to z goraczkujacym dzieckiem i tak nigdzie nie pojedziesz. To u mnie w najgorszym momencie byly tylko pobudki co kwadrans przez cala noc, ale nigdy nie bylo potrzeby nosic, bujac. Tez pewnie mamy inne spojrzenie na sam urlop ;-) u mnie jest na zasadzie teraz albo na gwiazdke w maju
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 07:53   #4256
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Już wiem. Tłumacząc z hol na pol to inaczej brzmi zreszta ja się "dzieciowych" ubranek itp nauczylam tu, więc czasami mi jest cięzko.
Spokojnie mozesz wziąc wieksze. Dzieci tu zawsze mają większe.
Ja też nie. Ciągle muszę sobie przypominać. I nie bardzo ogarniam jak to jest z pajacami i śpiochami, czy to się zakłada na coś, czy na gołe ciałko?

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość

W Smyku i 51015 są fioletowe
Widzę, że tak dodałam zdjęcia, że jedno się dodało jako zdjęcie a drugie jako załącznik, więc nie wiem, czy w ogóle widać te bodziaki

Za ładne? Kurde, strasznie nie chcę podczas porodu wyglądać jak wieloryb. Nie podobają mi się takie zwykłe koszule nocne, okropne, babciowe. A o co chodzi ze szpitalną? Na stronie mojego szpitala piszą, żeby mieć koszulę.

Zapomniałam, że istnieje taki sklep jak 5.10.15, pooglądam. Sporo ciuszków kupię w UK, tam wybór jest większy, na pewno trafię w fajne kolory W Motherhood jest dział unisex, myślę, że tam też coś wybiorę.

Edytowane przez ridja devojka
Czas edycji: 2015-05-16 o 07:57
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 08:05   #4257
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:

Kliknięte

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-05-16, 08:08   #4258
mama_izka
Raczkowanie

O matko. Takiego prosta nasmarowalam i nie poszedł! Coś ta moja apka swiruje. Wczoraj dwa nie poszły. Grrrr
mama_izka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 08:21   #4259
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Dzieki za lajki hihi
ogolnie to dziendobry z rana.
mialam spac do 12 ale pani od krzesel zadzwonila o 6 rano o.O ze bedzie o 9 gdyby mi nie zalezalo nie odebrala bym dzien czas start.
dzos wraca mis
Czas na porzadki w chaupce

wymianki
Stary 2015-05-16, 08:36   #4260
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Zrobione

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale parsknelam po przeczytaniu. Meczycie sie, chcialam pomoc, nie to nie. A jest cos, co Twoje dziecko lubi/lubilo?

---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:59 ----------

Dziecko mojej szwagierki tez nie lubi jezdzic w aucie od małego jej sie nie podobala. Wozka prawie tez nie uzywali bo byl płacz. A. teraz w spacerowym najwazej 10 min wytrzyma i płacz. Wiec rozne sa dzieciaki.

Cytat:
Ja też nie. Ciągle muszę sobie przypominać. I nie bardzo ogarniam jak to jest z pajacami i śpiochami, czy to się zakłada na coś, czy na gołe ciałko?

Widzę, że tak dodałam zdjęcia, że jedno się dodało jako zdjęcie a drugie jako załącznik, więc nie wiem, czy w ogóle widać te bodziaki

Za ładne? Kurde, strasznie nie chcę podczas porodu wyglądać jak wieloryb. Nie podobają mi się takie zwykłe koszule nocne, okropne, babciowe. A o co chodzi ze szpitalną? Na stronie mojego szpitala piszą, żeby mieć koszulę.

Zapomniałam, że istnieje taki sklep jak 5.10.15, pooglądam. Sporo ciuszków kupię w UK, tam wybór jest większy, na pewno trafię w fajne kolory W Motherhood jest dział unisex, myślę, że tam też coś wybiorę.

Ja tez nie ogarniam tych wszystkich pajacow bodziakow i innych dziwów.haha. U mnie w szpitalu musze miec swoja. Ale na poród biore zwykly szeroki t- shirt.A po porodzie przebiore sie w cos normalnego. Te drugie koszule bardziej mi się podobaja.

Cytat:
Dzieki za lajki hihi
ogolnie to dziendobry z rana.
mialam spac do 12 ale pani od krzesel zadzwonila o 6 rano o.O ze bedzie o 9 gdyby mi nie zalezalo nie odebrala bym dzien czas start.
dzos wraca mis
Czas na porzadki w chaupce
Powodzenia w sprzedaży.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości