|
|
#1741 |
|
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Koty - część XI
A ja właśnie go zamówiłam, bo słyszałam dobre opinie. Miałam teraz CBE dla długowłosych i zapomniałam, jak to jest mieć żwirek wszędzie...
|
|
#1742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zbryla się tragicznie, jak bentonit - nam to nie pasowało, dlatego używaliśmy drewnianego. To taki beżowy bento jak dla mnie. Koty przesikiwały się do dna, siki się przyklejały do kuwety. "Kulki" - a raczej płaskie bryły nieforemne - rozpadały się czasem jakby z piaskowca były. Do tego okropnie śmierdział... drożdżami. Zużycie dużo większe niż przy CBE+, bo zamiast zgrabnych bryłek wychodziły rozlane siki na ćwierć kuwety. Największy żwirkowy niewypał ![]() Ale nosił się mniej niż CBE+, bo ciężki był. Kosmetyczne ![]() Cytat:
Dla mnie roznoszenie żwirku to żaden problem, mam wycieraczki przy kuwetach i co się rozniesie tam to się zamiecie jak trzeba.
Mydła, oleje, no poo Edytowane przez Kretka666 Czas edycji: 2015-05-14 o 14:45 |
||
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też słyszałam dobre opinie. Nawet chyba Lorien napisała, że to jeden z lepszych żwirków. Zobaczymy. Wzięłam o zapachu morska bryza, a Ty? ![]() Wcześniej miałam zwykły CBE - bez sukcesu. I kot śmierdzący chomikiem to nie dla mnie - bez urazy dla chomików.
|
|
#1744 |
|
Konto usunięte
|
A u mnie pojawila sie opcja drugiego kota..tylko jest to kotka.
Mam kocurka 7 miesiecy, boje sie sterylki, tego ze maly jej nie polubi.. No nie wiem co robic. Kotka jest jego przyrodnia siostra, po 1 ojcu :P |
|
|
|
#1745 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Kusum - to ma jakiś zapach?
Cytat:
Kotki się kochają
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to za drewniany żwirek? Napiszesz coś wiecej? Bo ja niewiele próbowałam i jakoś sie do tej kukurydzy przyzwyczaiłam i byłam przekonana, że to mercedes w żwirkach ![]() Pytanie nie do mnie, ale się wtrące jest kilka zapachów - naturalny, bryza i jaśmin chyba. Ja mam naturalny i prawie nie pachnie. Śmierdzieć też nie śmierdzi. No kurde fajny jest
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma bardzo dobre opinie na zooplus więc skuszę się następnym razem dzięki za polecenie ![]() W ogóle zooplus jest super szybki. Dzisiaj zamówiłam pakę i jutro ma ponoć być. Zobaczymy
|
|
#1749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w obawie przed trocinami wzielam zapachowy Mam nadzieje, ze ten cbe gold jest mniej drzewny? Kretka spokojnego moderowania ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
ale nie namawiam. Poczytaj, popytaj, przemysl, przelicz finanse, bo dwa koty to wiecej wydatkow i odpowiedzialnosci. Ale i wiecej kociej przejemnosci
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drewniany za bardzo się nosi i nie maskuje tak dobrze zapachów Ja na zooplusie zamówiłam paczkę w weekend i dopiero dzisiaj dotarła, więc jak dla mnie niezbyt szybko
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1752 |
|
Konto usunięte
|
My używamy silikonowego Benka Gwiezdny Pył. Świetnie maskuje zapachy, a w połączeniu z krytą kuwetą z filtrem węglowym - bajka!
|
|
|
|
#1753 |
|
Naczelna Nastolatka
|
My mam y cats best i do tego talk odświeżający zapachowy do kuwety. Wynalazca tego produktu powinien dostać jakąś nagrodę wg mnie. Rewelacja.
|
#1754 |
|
Nie depcze krokusów
|
Ja też nie czuję żadnych zapachów z kuwety. Chyba że został świeżo postawiony bobek, no ale z dyfuzją nie wygrasz.
|
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bentonit mam w garażu, a w domu miszę mieć jakiś co można go do muszli wrzucić ![]() Kurier już dzwonił, że będzie dzisiaj. Ponoć żeby mieć jak najszybciej z zooplusa to trzeba brać wysyłkę za pobraniem. Zamówiłam wczoraj koło trzynastej ![]() Cytat:
O tak! Talk to wybawienie. Miałam Benkowy i mi się skończył. Ehhh zapomniałam zamówić :/ Teraz Batman raz na tydzień korzysta z kuwety, bo przesiaduje głównie na dworze i tam załatwia potrzeby.
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę jest przeżywania, jak musi w kubraku chodzić, ale tydzień da się przeżyć. Kociaki mogą się nie polubić od razu, wiadomo, ale z czasem na pewno się pokochają
|
|
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli co kot to inaczej, wykańczamy opakowanie CBE+ i na szczęście nawet koty wolą robić do drugiej kuwety z bentonitem
Jedyne zalety dla mnie drewnianego w porównaniu do bazyla to mniejszy ciężar ![]() Jutro mija miesiąc odkąd przygarnęliśmy kociaki, teraz nie wiem jak mogłam nie mieć do tej pory kota Mimo budzenia nad ranem, rozwalania się w łóżku, chodzenia za mną krok w krok i głośnego miauczenia kiedy tylko wchodzę do kuchni Chętnie wzięłabym jeszcze chociaż jednego, ale tż mówi, że dwa muszą mi wystarczyć Myślę nad stworzeniem domu tymczasowego kiedyś w przyszłości, tylko ja chyba za bardzo się przywiązuję No i jeszcze w tym roku dołączy do nas szczeniak, więc na razie chyba nie będzie możliwości zająć się na raz jeszcze większą gromadką...Zaczynamy od dzisiaj jeść tylko surowe, dostałam suplementy z zooplusa, koty będą zachwycone (suchego nie chcą jeść odkąd poczuły smak surowego ). A w następnym tygodniu zakładamy siatkę na balkon, nareszcie będziemy mogli wszyscy wylegiwać się na powietrzu
|
#1758 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jednak, to jeszcze nie ta kotka bedzie nasza. Ale mniej sie juz obawiam kociej dziewczynki ![]() Kuwety tez nie czuje. CBE+ i pochlaniacz zapachow benek sa ok. Edytowane przez 201611241302 Czas edycji: 2015-05-15 o 12:59 |
|||
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje teraz się załatwiają na działce , mało w domu Także do jesieni mam w bańki kupno żwirka
|
|
#1760 | |
|
Kici kici miau miau
|
Cytat:
Ja mialam benka corn ale strasznie sie nosi chyba najgorzej z wszystkich. A Golda mam teraz i jest to chyba najlepszy zwirek z wszystkich. Nie nosi sie. I jakos wydajniejszy tez. Ale dla mnie i tak zwirek Applawsa byl hitem ale to dosc drogi interes |
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym chciała drugiego kotka, ale mój to straszny samolubek i ostatnio zaklęcia rzucał na kotkę mojej siostry Czekam aż sam mi jakąś znajdę przyprowadzi, ale mogę się nie doczekać
|
|
#1762 |
|
... choć nie Westwood
|
Luna ma ruje. Co to za okrzyki.. Myślałam, ze zdaze ze sterylka przed
|
|
#1763 | |
|
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
Szczerze mówiąc, darcie ryjka wtedy przez kotkę to była MASAKRA.
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1765 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ile Lunka ma miesięcy?Simba przeszedł w fazę rozwoju pt. "myśliwy", poluje na wszystko co możliwe, przy okazji próbuje atakować nasze dłonie i stopy i moje włosy. Próbuję go oduczyć, ale na razie bezskutecznie, jak śpię, to potrafi mi za plecami stać i polować na włosy, a wtedy nic nie czuję, chyba że się przebudzę. Poza tym wczoraj po raz pierwszy został sam w domu na 10 godzin (wcześniej TŻ z nim był i zostawiał go na góra 3 godziny, max 5), przez całą pracę o nim myślałam czy jedzenia mu wystarcza, czy się nie chowa w szafie itp. Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2015-05-16 o 11:12 |
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;51419799]O nie
Ile Lunka ma miesięcy?Simba przeszedł w fazę rozwoju pt. "myśliwy", poluje na wszystko co możliwe, przy okazji próbuje atakować nasze dłonie i stopy i moje włosy. Próbuję go oduczyć, ale na razie bezskutecznie, jak śpię, to potrafi mi za plecami stać i polować na włosy, a wtedy nic nie czuję, chyba że się przebudzę. Poza tym wczoraj po raz pierwszy został sam w domu na 10 godzin (wcześniej TŻ z nim był i zostawiał go na góra 3 godziny, max 5), przez całą pracę o nim myślałam czy jedzenia mu wystarcza, czy się nie chowa w szafie itp.[/QUOTE] Będzie jeszcze długo polował Raczej nie oduczysz, bo to zachowanie instynktowne Dlatego ja przekonałam tż do dwóch kotów (choć i tak przychodzą w nocy i nad ranem tłuc się w naszym łóżku ) Też martwiłam się jak zostawiliśmy je pierwszy raz, ja akurat wyjeżdżałam na prawie tydzień a tż wyszedł do pracy, dzwoniłam kilak razy dziennie do tż zapytać jak koty
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc! Mozna dolaczyc?
Jako argument powiem, ze... KOCHAM KOTY!
|
|
|
|
#1768 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
), tylko oduczamy go, żeby nie polował nam na ręce i stopy, nie chcę, żeby myślał, że to jego zabawki, albo przynęty Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e Czas edycji: 2015-05-16 o 12:53 |
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
zdjęcie kota musi być!
![]() Dziś Bożenka rano leżała na mnie i mruczała, pewnie chciała jeść, ale było mi tak miło, bo pomyślałam sobie, że ona mnie bardzo lubi Po fazie obrażenia się na Animondę zakupiłam jej po 1 puszce Moonlight Diner różne smaki, Granata pet, Applaws fileciki... pewnie teraz już ją rozpuszczę do kwadratu
|
|
|
|
#1770 |
|
Konto usunięte
|
Bożenka, matko jakie to ładne imię dla kota
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

Dla mnie roznoszenie żwirku to żaden problem, mam wycieraczki przy kuwetach i co się rozniesie tam to się zamiecie jak trzeba.
- bez urazy dla chomików.

spokojnego moderowania

Myślę nad stworzeniem domu tymczasowego kiedyś w przyszłości, tylko ja chyba za bardzo się przywiązuję