|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
Do tego ciągle ktoś, gdzieś z wiertarką urzędował i też czasem po 22... Cytat:
a generalnie młodzi ludzie nie mają z tym problemu, by mnie przepuścić. Raz jeden u lekarza rodzinnego jakiś zakichany student miał jakieś pretensje, do tego prawie na mnie wlazł gapiąc się na mój brzuszek jak na kosmitę Cytat:
Ta ja mam z naszym remontem jakiś dziwny spokój, jeszcze
|
|||
|
|
|
#4292 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie mam nadzieję używać jej jak najrzadziej, no ale sama nie wiem a ten aspirator pokazywałam tż i jego reakcja "wykluczone, przecież to zrobi krzywdę dziecku, wciągnie mu cały nos" (chodziło mu o to, że coś się może popsuć i wtedy odkurzacz będzie ciągnął swoją mocą). A gruszki teraz to mają takie końcówki oddzielne miękkie i z nich można wszystko wyjąć, czy do tej dalszej oddzielnej części też się coś dostaje?Swoją drogą, wyobrażam sobie minę mojej mamy i jej głupie komentarze, jak jej mówię o aspiratorze jakbym powiedziała tż, że ten aspirator by ją wkurzył, to bym go przekonała Taa, moja mama jest najmądrzejsza na świecie, zresztą oboje rodzice tak mają, że albo podzielasz ich zdanie, albo jesteś głupi. Tylko tacie mówię "nie wtrącaj się" i się nie wtrąca, a dla mamy to chyba zachęta. Co do gości - najlepsze jest to, że zapraszałam szwagierkę i kilka razy mówiłam i jej, i tesciowejr,że zapraszamy ich oddzielnie, bo nie mamy tyle miejsca. Nasze całe mieszkanie ma 24 m kw... I zawsze mówią, żeby nic nie szykować, i liczą na dwudaniowy obiad z deserem i kolację Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poduszki nie kupuję, bo jest nie potrzebna Cytat:
Zresztą wiele rzeczy przy dziecku może wydawać się obrzydliwe, choć zwykle u swojego dziecka człowiek inaczej to postrzega. Ale nawet jak coś jest mało estetyczne, czy wręcz konieczne, to trzeba się przełamać i to zrobić. Np. często noworodkom ropieją oczka, bo mają zatkane kanaliki łzowe, trzeba je wtedy masować, zakrapiać. Dzieciaczki tego nie lubią, krzywią się, płaczą, ale nie ma wyjścia, jak się nie będzie tego co lekarz zaleci, to może być potrzebny zabieg. albo coś bardzo estetycznego, kupy noworodka jako starsza siostra powinnaś wiedzieć, że taka istota potrafi tak strzelić, że wszystko dookoła będzie zafajdane, łącznie z osobą przewijającą
|
||
|
|
|
#4294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym na najniższych obrotach odkurzacza to sam w sobie ciągnie tak lekko że nosa na pewno nie wyssie. Cytat:
Wiesz, normalne że mówisz mamie co i jak, tyle że normalna matka albo pozostawi bez komentarza, albo co najwyżej wyrazi swoje zdanie. Mam wrażenie że przez to, że Twoja mama ma młodsze dziecko to trudno jej się przestawić z trybu "rób bo tak każę" co w przypadku młodszego dziecka zapewne jest na porządku dziennym a Tobą, gdzie już takiego wpływu nie ma. Ja z bratem oboje jesteśmy dorośli i mama już parę lat temu się przekonała, że może co najwyżej doradzić a i tak robimy jak chcemy. I jej się znudziło po paru latach naskakiwanie, wydzwanianie po parę razy po to żeby "jeszcze raz wyrazić swoje zdanie" (odmienne od naszego). Ale z tej samej półki ostatnio wkurzył mnie mój tata. Mówię że TŻ się przekonał do obecności przy porodzie i w końcu z własnej woli chce tam być bo poczuł się potrzebny, na co mój tata że "on by tam nie szedł", "na co tam facet" i inne takie teksty... |
||
|
|
|
#4295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczka- haha no tak zboczenie zawodowe. Tylko gdzie sobie w domu postawić autoklaw?
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden koleś chciał 20 tysięcy. Robiłby sam 3 pokoje, stwierdził, że zrobi w 1,5 miesiąca. Ale 20 tysięcy to jest kupa kasy
|
|
|
|
|
#4298 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój mały dziwnie spokojny od wczoraj. Cytat:
Ja dopiero z łóżka wychodzę. Jakaś kiepska noc
|
||
|
|
|
#4299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kupujecie butelki? Ile i w jakich wielkościach? Wczoraj tż chciał kupić zestaw z avent 4butelki, szczotka i smoczek, ale stwierdziłam, ze poczekamh, bo noworodkowi nie potrzeba nic oprocz mleka mamy. A jak stwierdzimy, ze będzie potrzeba to kupimy tak jak laktator. Zwłaszcza, ze cena była bez promocji. |
|
|
|
|
#4300 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() Moje opętane dziecię dało mi dzis pierwszą noc całą przespać po kilku nocach dzikich harców. Niech sobie śpi teraz nawet do poniedziałku ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Musimy zdąrzyć do sierpnia Salonu tylko nie zdarzymy bo wystarczy nam nasza sypialnia i pokój Małej a ten sie wyposarzy w sprzety jesienią
|
||
|
|
|
#4301 |
|
Zakorzenienie
|
Poduszkę pewnie kupie bo przeważnie są w zestawie z kolderka, ale chyba nie będę używała na początku.
Co do spraw z katarem to tez kupie te fride, bo gruszka ciężka do czyszczenia a z kolei odkurzacza się często dzieci boją, przynajmniej ja nie mam takiego cichego. Remontów współczuję! Przechodziłam to w poprzedniej ciąży i niestety w trakcie ją straciłam, może nie typowo z powodu remontu ale stres się pewnie dodatkowo przyczynił. Wszystko poprzewracane do góry nogami a ja nakaz leżenia, tragedia!! Psychiczna i fizyczna. I sobie powiedziałam ze pierwszy i ostatni raz ciężki remont w ciąży. Teraz przynajmniej mam spokój, bo dopilnowalam żeby w ciąży nic dużego nie zaczynać. Oto moja sukienka, teraz czekam na upały :p w SH kupiłam tez kilka ciuszków, z czego sweter i bluzka z długim rękawem na później, bo większe rozmiary. Za to czarne body jest z bambusa, pierwszy raz widziałam takie a w dotyku są tak przyjemne ze szkoda było nie wziąć. No i te dwa rampersy, jeden z Nexta, tylko co z tym się robi? Tzn body z długim rękawem na górę ale co z nóżkami? Bo polspiochy na to raczej nie bo to ma takie krótkie nogawki, a skarpetki ok tylko będzie trochę ciałka jeszcze widać... Teraz tak sobie myślę że te rampersy to chyba tylko dla letnich dzieci czy co?
|
#4302 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi kropeczka dziekuje za glosy
pierwszy raz biore udzial w takim konkursie nawet nie wiem co jest do wygrania al śmiesznie jest.Dziekuje za glosyyy niektore z was mozna poznac bo wklejalyscie tu zdjecia z twarza innych nie :P:P jezeli ktos chce mnie zaprosić do znajomych to z checia
|
#4304 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż mógłby nie zrozumieć (albo zacząłby autoklawować skarpetki )Cytat:
Mój mały też dzisiaj od rana leniwie. Nawet mnie nie obudził kopniakiem jak to on ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty jestes identyko jak można cie poznac z pisania pozytywna wariatka szkoda ze nie mieszkamy w jednym mieście lubie otaczać sie pozytywnymi ludźmi
|
|
#4306 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
(ja mam np.w Wawie gdzie spać bo mam tam dużą familię)
|
||||
|
|
|
#4307 |
|
Zakorzenienie
|
Na lipcowych mamach pierwsze rozpakowanie, bliźniaczki!
Akzi klikniete Ja na początku wstawalam na siku raz czy dwa razy w ciągu nocy, a teraz śpię całą noc! I jest to mega wygoda. Choć rano od razu szybko do WC bo pęcherz pełny ;p
|
#4308 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja poduszkę kupiłam, bo była w zestawie z pościelą. Ale nie będziemy używać, będzie sobie leżeć na łóżku, w nogach póki co. A nóż się przyda, jak mała będzie np dużo ulewać jak mój brat
Cytat:
ulewanie mi też nie przeszkadza, całe wakacje jak brat się urodził chodziłam po domu w brudnych koszulkach i w ogóle mnie to nie ruszało, wycierałam się pieluchą i już, bo bym musiała mieć 5 zmian bluzek dziennie a ropiejące oczy się wytrze, u mnie gorzej z wkraplaniem, bo kiedyś miałam zapalenie spojówek i od tamtej pory oczy mi łzawią, np od konktaktu z choćby kroplą wody, jak widzę krople do oczu w akcji to tak samo i mogłabym przez zamazany obraz źle to dziecku zrobić, więc będzie to obowiązek tż. zastanowimy się nad aspiratorem, chociaż mimo wszystko gruszka wydaje mi się szybsza, bo nie trzeba nic nigdzie podłączać kasowo jest trochę droższy a możliwe, że użyjemy go tylko kilka razy, no i zajmuje miejsce. To są jego główne dwa minusy plus obrzydzenie, które musimy przemyśleć Cytat:
Moja mama ma dwójkę dzieci w domu jeszcze (6 i 13 l.) i faktycznie ciężko jej się przestawić, że nade mną nie ma takiej władzy, jak nad resztą. Pierwsza się odłączyłam finansowo od rodziców i założyłam rodzinę, starszy brat niestety później dorasta i woli kasę rodziców niż niezależność, choć powoli się to zmienia na szczęście. Także zdaję sobie sprawę z tego, że poszłam na pierwszy ogień i rodzice na mnie uczą się, że dzieci dorastają, są samodzielne i żyją tak, jak chcą. Mam nadzieję, że mojej mamie znudzi się tak jak Twojej Co do taty- mój to najchętniej by ze mną był podczas mojego porodu zamiast tż Zwłaszcza, jakbym rodziła naturalnie. W ogóle to zapowiedzieli, że przyjadą na poród, ale zapowiedziałam, że rodzę w wawie, chyba ich nawet nie poinformuję, że rodzę i dowiedzą się po fakcie Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mój tata daje sobie powiedzieć wiec juz mu napomnknelam żeby dal spokój. Panna Izabela - twój tata jaki wykręt z tym porodem haha A tak w ogóle załączam zdjęcie mojego brzuszka i spódnicy ciążowej z bonprix. Jest z dość grubego materiału ale za to trzyma fason, ma 4 gumeczki do regulacji w panelu ciążowym u generalnie baaaardzo dobrze zrobiona. Minimalnie za duża ale ze mniejszego rozmiaru nie ma to nie wymieniam, paskami sobie wyregulowalam. A jaka wygooooodna! |
|
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech nie będzie, że jestem taka antypsowa Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4311 |
|
Raczkowanie
|
Akzi też kliknąłem rano na kropeczke, pisałam nawet Ale posta mi wcięło :-\
Pisałam jeszcze o wakacjach i o ciuszkach. Więcej długich postów z telefonu pisać nie będę :-\ Słuchajcie ile wasze gondole mają szerokości? Mierzylam wczoraj swoją i ma tylko 30 cm. |
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa i zgłaszam zażalenie - czemu nie widać Ci pępka a masz obcisłą bluzkę?! Też tak chcę, ja taką założę to mi sterczy jak trzeci sutek Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png ŻONA od 30.08.2014 ZARĘCZENI 28.11.2012 RAZEM 17.09.2010 Edytowane przez Panna Izabela Czas edycji: 2015-05-16 o 12:35 |
|
|
|
|
#4313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja mama to pewnie zrobiła się sama i nie ufała swoim rodzicom w tym względzie
|
|
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to mam chyba szczęście do ludzi
Poszłam do apteki. kolejka, że normalnie rok czekania. Zaczekałam aż ktoś za mną stanie i sobie siadłam. Ile, z 2 min posiedziałam i mnie facet mówi, żebym podchodziła Przepuścił mnie pod samo okienko
|
|
#4315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona słucha tylko mojej chrzestnej a swojej młodszej siostry, bo tamta ma charakter taki jak moja mama tylko gorszy. Podobno ja też się w nie wdałam... Z tą różnicą, że nie narzucam nikomu swojego zdania, po prostu za chiny ludowe nie zmieniam swojego. Tż to trochę we mnie zmienia A najlepsze jest to, że moja mama miała 3 cesarki, ale o naturalnym porodzie przecież wie wszystko. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
w sklepie nic. Może zadziałało to, że usiadłaś, zawsze lepiej ustąpić niż nie wiedzieć, co robić jak zasłabniesz czy coś Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też jestem uparciuchem ale nie uważam tego za złą cechę, nie ma nic gorszego niż ktoś jak ciepłe kluchy, co ktoś powie to od razu zmienia zdanie. |
|
|
|
|
#4317 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Używam od dawna i nie ma problemu. A na najniższych obrotach odkurzacza, to sie nim nic nie wyciągnie raczej. Zalecana moc to ok 1800 watów. Dla porównania, dla dorosłego to już za mało. Próbowałam sobie tym wyjąć, ale dla mnie był już za słaby. A rurkę się myje pod bierzącą wodą. Zalewasz przytykasz palcem, szejkujesz i wylewasz - umyte. Ja tam nikogo nie namawiam, bo już parę osób namawiałam, ale to życie zweryfikowało Siostra kupiła sobie gruszeczkę, taką jak piszesz. Od nas dostała taki aspirator ale szła w zaparte, ze nie użyje. Po 2 dniach kataru pierdyknęła gruszką i przeszła na aspirator i teraz nie widzi innych opcji. zresztą ten sprzęt polecają wszyscy pediatrzy. Co jak co, ale produkty dla dzieci musza być bezpieczne i nam się może wydawać wiele rzeczy, ale jeśli coś jest skuteczne i polecane to po prostu takie jest, a na pewno nie zagraża dziecku.A rodzinę bym zaprosiła i postawiła paluszki, chipsy - jak nie szykować to nie szykować A gadaniem bym sie wcale nie przejmowała.---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
No jakaś masakra, zero zainteresowania ze strony rodziców.
|
|
|
#4318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak wczoraj wysiadywałam jajo w przychodni po glukozie to był taki fajny chłopiec, około 7 lat z mamą. Ciekawy świata, grzeczny ale nie taki nieogar. Mamie pomagał w czym mógł, wieszał kurtkę, poszedł po wodę także naprawdę do rany przyłóż. Moim zdaniem tak wychować chłopaka jest znacznie trudniej niż dziewczynkę, bo jednak taka układność i opiekuńczość jest w naszej naturze a faceta o wiele trudniej utemperować. |
|
|
|
|
#4319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

Co prawda ja zazwyczaj jestem tam ok 7:00 więc nigdy nie było dużo ludzi ale ostatnio też mnie przepuścili, ale moja obserwacja jest taka, że prędzej wpuści ciężarną mężczyzna niż kobiety w kolejce 
gapiąc się na mój brzuszek jak na kosmitę
Pomaga nam ojciec TZta, ale sam nie da rady wszystkiego zrobic. Marze zeby ta brudna robota sie juz skonczyla i zebym mogla juz mieszkac w czystym mieszkaniu.

generalnie mam nadzieję używać jej jak najrzadziej, no ale sama nie wiem a ten aspirator pokazywałam tż i jego reakcja "wykluczone, przecież to zrobi krzywdę dziecku, wciągnie mu cały nos" (chodziło mu o to, że coś się może popsuć i wtedy odkurzacz będzie ciągnął swoją mocą). A gruszki teraz to mają takie końcówki oddzielne miękkie i z nich można wszystko wyjąć, czy do tej dalszej oddzielnej części też się coś dostaje?
jakbym powiedziała tż, że ten aspirator by ją wkurzył, to bym go przekonała

Salonu tylko nie zdarzymy bo wystarczy nam nasza sypialnia i pokój Małej a ten sie wyposarzy w sprzety jesienią

ulewanie mi też nie przeszkadza, całe wakacje jak brat się urodził chodziłam po domu w brudnych koszulkach i w ogóle mnie to nie ruszało, wycierałam się pieluchą i już, bo bym musiała mieć 5 zmian bluzek dziennie
Zwłaszcza, jakbym rodziła naturalnie. W ogóle to zapowiedzieli, że przyjadą na poród, ale zapowiedziałam, że rodzę w wawie, chyba ich nawet nie poinformuję, że rodzę i dowiedzą się po fakcie