|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Do mnie młody też jak już był większy przychodził..ale w końcu powiedziałam dość. Niedługo po tym jak do przedszkola poszedł więc jak miał 3 latka.
No nie oszukujmy się...wygoda wygoda ale to upierdliwe jednak trochę jest ![]() Teraz się zastanawiam jak będzie tym razem |
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2883 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też....
Cytat:
![]() Cytat:
My też jutro jemy poza domem, także luzik ![]() no właśnie... przed chwila przeprowadziłam z mężem rozmowę na messengerze i postanowiłam, że od dziś konieć. Wiem, ze małemu będzie cięzko na początku, ale musi się oduczyć. Potem będzie jeszcze gorzej... nie chcę, zeby myślał, że wolimy spać z Franiem dlatego go "wyganiamy" do swojego pokoju, więc trzeba to przeprowadzić jeszcze zanim maluszek się urodzi. Problem w tym, że nie zawsze czuję, kiedy mi się wpakuje do łóżka, bo śpię. Ale jak będę czuła, to muszę go odesłać i tłumaczyć...
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
Masija gratulacje
Kejtice, może nie wody ? Ale i tak kciuki... Ja dzis jechalam na festyn - m.in. miala byc inscenizacja bitwy o dzielnice miasta (niegdys odrebne miasto) i straszylam tesciowa ze urodze ale poza tym ze dziecie wiercilo sie i na wystrzalach dostalo mi w brzuchu czkawki nic sie nie dzialo ![]() a pampersow biore 10 szt do torby. W razie co paczke zostawie tż w aucie
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie do tej pory właśnie nie było to upierdliwe bo jakby nie patrzeć ja też na tym zyskuję. na dłuższą metę na pewno sobie nie wyobrażam tak, ale też nie potrafię odmówić małemu i potrzebującemu bliskości dziecku, zwłaszcza jeśli to ewidentnie efekt zmian (ciąża). nie uczyłam i teraz też nie chcę uczyć od samego początku, że jesteśmy nierozłączni i śpimy razem z założenia, co to to nie, ale jak nie dam rady inaczej to na tym się skończy.
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam, że najlepiej wszystkie możliwe do przeprowadzenia wcześniej zmiany wprowadzić przed pojawieniem się rodzeństwa, bo inaczej starsze dziecko może czuć się jeszcze bardziej "odrzucone"... Stąd moja stanowcza decyzja, że musimy u nas wprowadzić tę zmianę już teraz, przed porodem.Mam nadzieję, że się uda...
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
syn miał pójść do turystycznego bo tylko w drewnianym można regulować poziom i położyć przewijak, ale jak mamy spać wszyscy w jednym pokoju to i tak w nocy nie będę przewijać w sypialni bo nie zapalę światła. była i opcja, że syn z tatą w drugim pokoju, ale jak tż pójdzie na 7 do pracy to mnie to nie urządza, albo śpiące dzieci o 21 i brak kąta dla siebie. mam jeszcze 3 opcję: syn dostaje łóżko przedszkolaka (ok 160x70, nie pamiętam już wymiarów), bo tylko takie dam radę wcisnąć do sypialni i nadal w razie potrzeby będzie przechodził do łóżka w nocy, a córka w łóżeczku kawałek dalej. pokoju dziecinnego teraz i tak nie będzie bo nie mamy warunków na to.
|
|
|
|
|
#2889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze chwilę mnie nie było a tu takie nowiny. Kejti trzymaj się dzielnie, trzymamy kciuki
Muszę wam powiedzieć, że jak wy macie po dziesiąt kilometrów do szpitala to nie zazdroszczę dla mnie dzisiaj rano wyzwaniem było przejechanie 8km do laboratorium na badanka
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
No z całą pewnością nie jest to łatwa decyzja. U nas początkowo oprócz właśnie jakiejś potrzeby bliskości to nie oszukujmy się ale wygodnictwo doprowadziło do tego bo ileż nocy można zarwac...
Jednak później stwierdziłam że to jest już przyzwyczajenie z jego strony strony. Były tłumaczenia itd...jakoś poszło ;-) ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Ja na szczęście do szpitala mam samochodem 3-5 min |
|
|
|
#2892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A każą przyjechać jak skurcze są co 1-2 min. Jak narazie prowadzenie samochodu nie sprawia mi jakiś trudności, dziś byłam u siostry, jakieś 70 km w obie strony i bez problemu objechałam. Dłuższe dystanse tez są ok. No, ale wiadomo ze skurczami tak łatwo nie bedzie. Edytowane przez Aika213 Czas edycji: 2015-05-16 o 22:59 |
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia elektrycznym szpitalnym bo jednak ma dobry zasys
|
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
brzmi jak jakaś abstrakcja
ledwo się 2015 zaczął. ciekawe jak tam ślubne wątki, na który rok już, pewnie jakieś 2020 ![]() edit. łeee... tylko 2018
Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2015-05-16 o 23:20 |
|
|
|
#2896 |
|
Zadomowienie
|
Jezuuu jaka zgaga
|
|
|
|
#2898 |
|
Konto usunięte
|
Dzien dobry...
Ciekawe co z Kejti Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 04:28 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ---------- Jest 4.30 a ja robię sobie gofry ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2900 |
|
Zadomowienie
|
Lącze się z Tobą w bólu, mnie też męczy zgaga i zaraz kur**** dostane
Dzien dobry tak wogóle ![]() Ciekawe jak tam sytuacja u Kejti, może jak się juz nie odzywa tonjest w szpitalu.
|
|
#2901 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Brak wiadomości od KejtiCe? No to pewnie pojechała do szpitala i Juz rodzi Szuuu - u mnie 6:30 i robie ciasto na pancakes no i jeszcze lody przygotowuje
tp: 01/06/2015 Edytowane przez Soleil_Rouge Czas edycji: 2015-05-17 o 06:43 |
|
|
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Ledwo zdążyłam się ogarnąc po szpitalu, nadrobić Was trochę, a już nowe dzieciaczki się pojawiły anutka, masjia GRATULACJE ![]() Też jestem Ciekawa co z Kejti, oby wszystko potoczyło się dobrze ![]() Ja po wyjściu ze szpitala, wyciągnęłam wszystko z torby żeby ją odświeżyć, wyprać te rzeczy jeszcze raz i na razie stoi ona pusta, po Waszych opisach jestem spanikowana trochę i TŻ wczoraj chciał działać, ale stwierdziłam, nie ma spakowanej torby, nie ma zabawy!
|
|
|
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Zgaga brr wspolczuje wam wiem jak mnie meczyla pod koniec
|
|
|
|
#2904 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak zdrówko? Cytat:
Ciekawe cosi tej naszej Kasi słychać. Wydaje mi się, że kiedyś mówiła, że przy nowym telefonie będzie mieć internet a w tym nie ma dostępu. Przecież to zwariować idzie ;-) Ja się już stresuję bo mam dziś tę Komunię. Wszystkie te fotki z fotografem i wlepione w Ciebie setki oczu a ja wyglądam gorzej niż w getrach i koszulce. Jestem grubasem i źle się z tym czuję... :-( Ale od jedzenia nie zamierzam się powstrzymać ha ha ;-) |
||
|
|
|
#2905 |
|
Zakorzenienie
|
Tez jestem ciekawa co u Kejti, zwlaszcza ze u niej jeszcze daleko do terminu..
|
|
|
|
#2906 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć też mi się właśnie wydaje że Kejti nie ma jak do nas napisać bo coś właśnie wspominała o Internecie w telefonie a pewnie nie zapisala żadnego numeru tel. Najważniejsze żeby byli z Wojtusiem bezpieczni. U mnie fatalna noc... Wszystko mnie boli...spać się nie da...z Leosiem sukces jak na pierwszy raz
cztery razy go odsyłałam do siebie ale nie było większego płaczu z tego powodu.
|
#2907 |
|
Konto usunięte
|
No coooo
Nie spałam to musiałam coś wszamać Wejdźcie do klubu, Cos przysłała zdjęcia maleństw Od razu poranek jest lepszy ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Moja koleżanka wczoraj w 32 tc urodziła bliźniaczki 1810 i 1860 EDIT: Teraz skumałam, że to lipcówka z W.
Edytowane przez 201710041131 Czas edycji: 2015-05-17 o 08:21 |
|
|
|
#2909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny
Co za beznadziejna noc, brzuch mnie bolal, mala tak parla na szyjke ze masakra i to uczucie jakby raczka grzebala w Bozenie. Ciekawe co u Kejti. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

Nie mam pomysłu jak oduczyć Leosia tego przychodzenia do nas w nocy...Nie będę rezygnować ze spania z mężem, bo są dzieci... kurde teraz sobie pluję w brodę, ze tak go nauczyłam...
daj znać 

jedziemy gdzieś na rocznicowy obiad i na jakiś spacer. wprawdzie rocznice ślubu mamy w poniedziałek, ale wiadomo, jak tż wróci z pracy to bedzie martwy 

Daj prosze znac