|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Selis co za ☠☠☠☠a
Mam nadzieję, że nie wzięłaś tego do siebie Kejti dobrze, że wszystko ok ![]() ![]()
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Kejti, super, ze wszystko ok
Ale mi sie dzisiaj spac chce...
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2944 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj byłam taka zestresowana, że całkowicie zgłupiałam
![]() Byłam teraz u tej koleżanki po papierki. Ona mówi, że przy podobnej sytuacji pojechała na ip i położna tam powiedziała jej, że ona się po prostu zsikała, a czasu na rodzenie ma jeszcze sporo, więc niech się nie martwi... Zrobiłam jeden test na razie i papierek zabarwił się na żółto, a gdyby to były wody to zabarwiałby się od koloru zielonego w kierunku koloru granatowego i fioletowego. Także chyba jest wszystko ok. Sprawdzę jeszcze raz dla pewności. To bardzo miłe, że się wszystkie tak martwicie I cieszę się, że jeszcze nie rodzę.. dla mnie to by była chyba trauma, bo nie jestem jeszcze gotowa na pożegnanie z brzuszkiem Wojtek rusza się jak do niego popukam, ale jeszcze nic nie jadłam, więc zobaczę po śniadaniu jak reaguje. W każdym razie wczoraj wieczorem było wszystko normalnie. ![]() Koniec o mnie już. Jutro doczytam, co u Was, bo dziś jest dzień dla mojego Tża
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
kaczuszkaPewnie ze gorzej bo ja nie miałam w zasadzie dolegliwości w pierwszym trymestrze
kejtiznajomego dziewczyna jak rodziła tzn wody jej rano w łóżku odeszły.i mówi "wstawaj,jedziemy bo wody mibodeszly" a on do niej taki zasady "nie pier*** pewnie sie zlalas"
Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2015-05-17 o 12:35 |
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Kejtice niezle musialas sie wystraszyc,dobrze ze wszystko ok
|
|
|
|
#2947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
małą paczkę Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja staram sie co 3 godziny odciagac
|
|
|
|
#2949 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale ja mam ukochany telefon Nokię od 6 lat, nie jest dotykowy tylko tradycyjny (pamiętacie jeszcze takie? ) i nawet nie ma w nim opcji żeby neta uruchomić, z reszta na tym maciupeńkim ekraniku nic bym nie widziała no własnie nigdzie tych papierków nie można dostać |
|||
|
|
|
#2951 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z tesco...Matko jak wieje
kupiłam ten pudding Winiary co reklamują.lecę zaraz robić A jeszcze brzoskwinie sobie kupiłam ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Ja niby neta mam...tzn mówię o pakiecie bobw domu to WiFi ale te 250 MB to szału nie ma
|
|
|
|
#2952 |
|
Zadomowienie
|
Kejti, uff cieszę się że to jednak nie wody. Wyobrażam sobie jak musialas się zestresowac.
A ja wczoraj okien nie umylam, pogoda się zepsuła, wieje i pada ![]() Ja do szpitala spakowalam 15 szt pampersow, jak cos to tz dowiezie. Zazdroszczę, że macie w większości przypadkow blisko do szpitala, ja do tego w którym chcę rodzić mam 60 km, wiec nie chciałabym doświadczyć jakiegoś fałszywego alarmu :-( Edytowane przez iLoNuS_ktl Czas edycji: 2015-05-17 o 12:51 |
|
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały czas.mam.przepowiadacze, ból.jak na @ do tego boli mnie szyjka..
|
|
|
|
|
#2957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zjadlysmy z córa na śniadanie dodałam truskawki było pycha |
|
|
|
|
#2958 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet jak jakiś kosmetyk chce kupić, to hop na wizaż i dawaj recenzje ![]() Cytat:
co to za pudding?
|
||
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo ten pudding mi sie zamarzyl od razu jak zobaczylam reklame. to jest jak nic produkt skierowany do ciezarnych
|
|
#2960 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ale myśl że zacznie się w godzinach szczytu jest przerażająca ostatnio bez korków jechaliśmy 30 minut bo światła i tak blokują, ale jak będzie większy ruch to będzie ciężko Cytat:
nawet nie wiem co to zgaga ale może dlatego że nadal biorę duphaston, ale dzisiaj już ostatni dzień boję się że macica nie ćwiczy i poród może być ciężki ![]() Cytat:
wszystko sprawdzam na bieżąco ale to stosunkowo od niedawna ale na porodowce może się przydać
|
|
#2961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja leżę w łóżku a mąż słuchając moich dyspozycji robi browne czekoladowe ciekawe co z tego wyjdzie mam nadzieję, że coś dobrego bo mam straszną ochotę
|
||
|
|
|
#2962 | ||||
|
Rozeznanie
|
no hej
pancakes wyszly mi rewelacyjne znajomi przyszli na pozne sniadanie/wczesny lunch (brunch) i do teraz siedzielismy na tarasie, wszyscy w strojach kapielowych i sie opalalismy. po prostu niedziela idealna (no... bylaby idealna gdybym mogla sie bialego wina napic, no ale jeszcze troche poczekam). powtarzamy to za 2 tygodnie - bedzie jeszcze cieplej i woda sie nagrzeje kejtiCe - dobrze ze to jednak nie wody i ze wszystko jest ok Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a zgaga... ciesz sie ze jej nie masz. ja juz mam serdecznie dosc!
|
|
#2963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny mam parę pytań 1. Pierzecie majtki siateczkowe ? 2. Co pakujecie do torby którą bierzecie na porodowke ? ( torbę z mniej potrzebnymi rzeczami może mieć tż w aucie i zawsze donieść a nie chce wyglądać jak rumun na tej porodowce bo na chwile obecną torbę jest już pełna a prawie nic tam nie ma )3. Co wyprać z wózka i fotelika ? 4. Jakie ciuszki brać na oddział dla dziesiątka ? 5. W co ubrać takiego maluszka na wyjście ze szpitala? Lepiej grubej czy nakryć kocykiem fotelik ? Zdaje sobie sprawę ze rozmowy na ten temat już były ale kiedy ja musze się zmierzyć z tym tematem to jakoś mi ciężko cokolwiek sobie przypomnieć
|
|
#2964 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo mi w tym mieszkaniu brakuje tarasu. Niby mamy w ogrodzie krzesełka i stolik, ale to jest na współkę z właścicielką no i na max 5-6 osób, na więcej nie ma miejsca. A byłam na castingu do mieszkania parterowego, gdzie z salonu było wyjście na ogród i o matko marzył mi się taki brunch niestety nie dostałam tego mieszkania.
|
||
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Nie zmiescilam sie do malej torby co mnie zdenerwowalo i spakowalam sie do torby na kolkach 3. Nie prałam w pralce,bo balam sie ze wklad mi sie zroluje ze srodka. 4. Kazdy szpital ma inne wymogi u nas nie trzeba miec ciuszkow. 5. Mnie ciuszki dla maluchow przywiezie mama bo nie wiadomo jaka bedzie pogoda. Kocykiem mam zamiar przykryc jak bedzie chlodno. |
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
Kika ja w pierwszej ciąży też.nie.miałam chyba takich boli, tzn miałam twardnienia ale były bezbolesne, a teraz.. Coraz częściej przypominają te przedporodowe..
Co do pytań. 1. Majtek nie pralam. 2. Ja biorę jedną torbę, przebieram se i zostawiam w swojej sali ![]() 3. Z wózka i z fotelika nie piore nic 4. Na oddział nie biorę ubranek 5. Na wyjście szykuje body długi rękaw, spodenki i czapeczka lub jeśli będzie zimno, jak np dziś, body krótki rękaw i pajacyk welurowy i czapeczka. No.i bawełniany kocyk w razie w. |
|
|
|
#2967 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() 2. bede miała tylko 1 torbe wiec bedzie tak wszystko- nie wiem czy każą mi ją mieć na porodówce czy zostawić na sali.... 3. z fotelika i wózka nie piore nic- tylko wywietrze 4. ciuszków do szpitala dla dziecka nie biore- u nas nie trzeba 5. na wyjście przygotuje: body z krótkim rękawkiem, pajacyk, czapeczka cienka, niedrapki i i kocyk- zobaczymy jaka bedzie pogoda i czy bedziemy opatulać kocykiem czy nie, może starczy okryć pieluszką flanelową albo niczym byliśmy na obiedzie rocznicowym, teraz kawka i lody...mmmmm... sorbet malinowy
|
|
#2968 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() O majtki chodziło mi raczej czy przed pierwszym użyciem je wyprać, bo później to na pewno nie będę ![]() PS. Industria życzę udanej rocznicy i zazdroszczę sorbetu
|
|
#2969 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. Nie mam majtek siateczkowych, biore normalne 2. Biore 2, jedna zostawiam w aucie. Ta co biore jest na kolkach i mam w niej- dla siebie recznik, szlafrok, 2 koszule, majtki, skarpetki, kosmetyczke z mini produktami, wode, cos do jedzenia. Dla Malej - bodziaki, pajace, czapeczki, niedrapki, pampersy. 3. Z fotelika wypralam wkladke dla niemowlaka z wozka nic. 4. Body i pajace 5. Body, pajac, czapeczka i kocyk do przykrycia. Mam jeszcze bluze z kapturem ale to zobacze jaka pogoda bedzie. ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
Rzeczywiscie, brzmi cudownie
|
||
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
:yes:
Tutaj jest ciężko o mieszkanie, zazwyczaj jest wielu chętnych, więc właściciele lub maklerzy robią casting. Najpierw jest termin do obejrzenia mieszkania, wypełniasz ankietę (pytania typu jaki masz -i twój mąż /partner zawód, ile zarabiasz, na jak długo masz umowę o pracę, jakie masz kredyty, czy masz zwierzęta, dzieci, czy grasz na jakimś instrumencie nie są zaskoczeniem ). Później wybierają odpowiednie osoby, zapraszają na rozmowę i po kilku dniach jest odpowiedź, czy się załapałaś czy nie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

Mam nadzieję, że nie wzięłaś tego do siebie 

kupiłam ten pudding Winiary co reklamują.lecę zaraz robić 

:
mam nadzieję, że coś dobrego bo mam straszną ochotę