|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
pomaga mi zasnąć Cytat:
Cytat:
|
|
#4472 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale poprzynosił mi pocztówki z muzeum narodowego ![]() Cytat:
no z racji tego, że ciuszków przybywa w tempie oszalałym, to muszę się bardzo ograniczyć z kupowaniem, więc skoro nie wydam na ciuszki dla dziecka, to kupię sobie w końcu jeszcze 4 miesiące w coś muszę się ubrać, zresztą po ciąży z tego co widziałam te ubrania też się jeszcze przydają. myślę, że jeśli takie autko, to będzie wspólna zabawa i dziecka i dorosłych ok. Ale czasem widzę jak w centrum miasta rodzinki się lansują z takim autkiem, w dodatku to, jedzie, świeci się i gra jak wóz cyrkowy co do szacunku do pieniędzy itp. wiadomo wychowanie, niestety tego nikt za nas nie zrobi, choć niektórzy uważają, że szkoła powinna ![]() Cytat:
no i rowerek biegowy łatwiej wziąć pod pachę niż takie autko
|
|||
|
|
|
#4473 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam nie kupować tego leżaczka ale z racji tego że wszystko narazie co potrzeba dostajemy tj mate łóżeczko kolyske ciuszki zabawki wózek itp. To kupimy drewniane łóżeczko i właśnie się zastanawiam albo kupie leżaczek albo ten taki stojący podobny do chodzika tylko do fikania w miejscu. Moja siostra miała te dwie rzeczy, leżaczek zwykły bez wibracji muzy ale sprawdził się super, koszt nie duży bo pewnie ze 100zl za nowy zapłaciła. A ten stojący nazywał się bouncy coś tam. . To dostała i tez super zachwalała tylko ze ma duże 100m mieszkanie i miała na to miejsce
Na allegro czasem e fajnej cenie używki można kupić . |
|
|
|
#4474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do lezaczkow to nie mialam zamiaru kupowac, ale przed wielkanocą byl u nas wujek małza ze stanow i nam kupil w prezencie
|
|
#4475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Auto myślimy nad kupnem dopiero jak dziecko będzie swiadome, ze nie może wychylac się itp. Może ja nie zwracam uwagi na to, ale dla mnie malo kiedy ktoś się lansuje. Bardziej jak dla mnie się lansuje ten ktoś kto sobie robi zdjęcie kasy A jak ktoś wystawia zdjęcia dziecka ubranego ładnie (nawet i rzeczy od projektantów) dla mnie to słodkie i nie zazdroszcze bo moja mama zawsze nam przywozila rzeczy orginalne, od armaniego itp i ja je nosiłam ( chociaż niektóre to wisiały w szafie). Dużo osób tez mogłoby powiedziec, ze się "lansuje", a nawet nie wiedzieli, ze ja za te rzeczy ani grosza nie dałam, ani nikt z moje rodziny...
|
|
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jedna koleżanka ma bujaczek i bardzo poleca, bo np. przy robieniu obiadu mały jest w nim. A druga wczoraj mi poleciła Tiny Love i mówi, że u niej to hit:
|
|
#4477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykły jest oczywiście najlepszy ale ten w tabletkach dobrze wchodzi jak już masz dość jedzenia normalnego. Jeszcze chyba można sok z czarnego bzu. Cytat:
My kupiliśmy za 50 zł bujaczek od Chicco taki zwyczajny: http://p.alejka.pl/i2/p_new/54/20/ch...marine_0_b.jpg tylko kolor mamy inny. Bałam się więcej wydawać bo nie każde dziecko daje się w tym posadzić i bym sobie pluła w brodę że wydałam jakąśtam kasę a dzieciak nie chce w tym siedzieć. Moja mama mówi że mi i bratu najlepiej się leżało i spało w domu w wózku
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-05-17 o 14:16 |
||
|
|
|
#4478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas dziś leniwie, Tż właśnie wstał z łóżka, ja niewiele wcześniej
|
|
#4479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Owieczko, a ten leżaczek jest z funkcją bujania? |
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis mam niezly ksztalt brzucha
werka ewidentnie siedzi mi w lewym boku na gorze płasko na dole krzywo
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w szkole od podstawówki był wyścig szczurów, dresy adidasa musiały być, festiwal kto ma komórkę, dżinsy z levisa i inne takie... |
|
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajny i kusi mnie ta opcja rozłożenia na płasko.
|
|
|
#4483 |
|
Raczkowanie
|
Fajny ten leżaczek
My mamy, dostaliśmy jak się młodszy urodził. Bright starts in genuity. Nie jestem pewna czy dobrze napisałam. Z takimi składanym nogami wiec stał obok łóżka. Zmienia się prędkość pokrętłem. Głośność melodyjek. Ja byłam zadowolona bo np do lazienki można było wstawić, przypiąć i się bujal :-D Szwagierka ma z tej samej firmy Ale na takiej jakby jednej nodze i narzekala ze ciężki i się nie składa. Dobrze ze nam kupili tańszy A bardziej praktyczny B-) O taki http://images.kangoo.pl/80104711/325...arts_60062.jpg Spojenie mnie boli :-\ W środę mam wizytę. I im bliżej tym bardziej się stresuje ze siusiak wyrósł :-P Edytowane przez mama_izka Czas edycji: 2015-05-17 o 14:33 |
|
|
|
#4484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to moja siostra byla meega wymagająca i tak jej zostało. |
|
|
|
|
#4485 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i własnie z tego co rozmawiałam z położną i koleżankami, w szpitalach są laktatory do wypożyczenia (więc swojego nie będę zabierać), są tez poradnie laktacyjne, które tez wypożyczają laktatory. Jeśli nie będę miała, a będzie potrzebny wyśle się tż-eta, albo kogoś z rodziny i kupi. Cytat:
I teraz nie wiem czy jutro z rana próbować wcisnąć się do ginki, czy poczekać na wizytę w piątek ?? Cytat:
Cytat:
potem może się przydać, jeśli dziecię będzie lubiło bujanie itp. choćby po to by mieć 5 minut oddechu (dziecię w bujak, mama kawka), ale my mamy małe mieszkanie więc nie wiem gdzie bym miała to trzymać, wolę leżaczek. Ale zwykły,do tego w niepstrokatych kolorach i nie grający głupich melodyjek. No i bez wiszących misiów, bo te będą w kręgu zainteresowań mojego psa
|
||||
|
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem czy byłam wymagająca, wiadomo że chciałam mieć to samo co koleżanki, ale rodzice po prostu mówili "nie" i koniec. Mogłam sobie chcieć i wymagać do woli ale jeśli mama nie uznawała czegoś za faktyczną potrzebę to nie kupowała i tyle. Tak sobie teraz o tym myślę i nie wiem jakim bym była teraz człowiekiem jak rodzice mieliby mniej rozsądku ale za to więcej pieniędzy... Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-05-17 o 14:39 |
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Amoze mnie tak to podbrzusze pobolewa bo onami tamsiedzi tak nisko ? Jsk myślicie ?
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przerazilyscie mnie tym porodem na lipcowkach, choc zdaje sobie sprawe, ze pierwsza moge urodzic z naszego watku. Juz kupilam podklady poporodowe :p |
|
|
|
|
#4490 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4491 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W 3mieście byłam ostatnio dwa lata temu głównie "zwiedzaniowo", bo mąż pierwszy raz był. Ja tam mam sporo rodziny i całe życie jeździłam do dziadków. Więc mi się kojarzy z beztroską i słodkim dzieciństwem ![]() Cytat:
czasach", że takiego zjawiska nie było i dla mnie to jest obce. W podstawówce nikt nie miał komórki. Gimnazjum mnie na szczęście ominęło. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie bardzo boli podbrzusze. Ale moja mała siedzi ba dole. Położna powiedziala ze mam sie nie przejmować, że tak czasami jest. Ja czuje od początku ciąży parcie podbrzusza. Raz słabiej raz mocnej. Ale skoro wszystko ok to sie nie denerwuje.
|
|
#4493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie w podstawówce pojedyncze osoby miały komórkę i to był lans nie z tej ziemi. |
|||
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w podstawowce tez niebylo czegos takiego jak wyscig szczurow kto ma lepsze ubranie, kazdy chodzil w tym co mial takie czasy.Komórki nikt nie mial
komodore w domu czy gameboy to byl rarytas ichodzilo sie do sasiada popatrzec jak gra w mario brosa
bardzo przepraszam za błędy ortograficzne ! http://www.suwaczki.com/tickers/zem3cwa1wu9i2qk0.png wymianki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886 Edytowane przez aakkzzii Czas edycji: 2015-05-17 o 16:13 |
|
|
|
#4495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a może to w okolicach spojenia łonowego ?? Cytat:
mam tez taką listę rzeczy, które jak będą potrzebne, to tż, albo moja mama kupią. No i się dowiedziałam, że do szpitala w którym chcę rodzić do porodu lepiej mieć swoją koszulę (taką co można przeznaczyć na straty). Wypytuję koleżankę, która niedawno tam rodziła, ona miała swoją, ale przyjechała dziewczyna która rodzić zaczęła nagle i nie miała ze sobą torby to rodziła w sukience, w której była. |
|||
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
i koleżanka do porodu poleca duży t=shirt, że na początku założyła koszulę, ale wkurzało ją jak się majta między nogami i mieć gdzieś na wierzchu szlafrok, ale taki, który jak się ubrudzi nie będzie szkoda
|
|
|
|
#4497 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie mam czasu nadrabiać, ale mam pytanie. Może któraś z Was jest radcą prawnym albo zna temat. Chcemy zamienić z sąsiadem równe części działkiek budowlanych . Czy można robić zamiany? Czy z działek początkoweych najpierw należy wytyczyć te części do wymiany?
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chodziłam do szkoły w takich czasach ze nie było lansu. Raczej jak ktoś miał cos fajnego (z paczek z USA czy innych bogatych krajów) to sie dzielił. Telefon komórkowy? W LO w klasie maturalnej dostałam. Taka wielka cegłę. Minuta kosztowała co ponad 2 złote a SMS dobrze ponad 1 zł. Trzeba było uważać
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#4499 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Noc świstaka ![]() Z tym, ze moja i tak pewnie nie zacznie nagle przesypiać nocy, jeśli zacznie spać u siebie, bo zazwyczaj jeszcze się musi wysiusiać w nocy, więc i tak ją to wybudza. A jaki jest u was plan B? ![]() Cytat:
No i ciężko mi było utrzymać laktację tylko przy odciąganiu, poza tym laktator mi bardziej ranił piersi niż dziecko. No i częściej zdarzaly się zastoje pokarmu, bo laktator wyciągnie zawsze mniej niż dziecko. Plus np wyjazd do teściów na cały dzień, wiązał się z zabieraniem tego majdanu całego, butelek, laktatora, itd. Przy karmieniu z piersi tego nie ma, co jest mega wygodne. Jedynym plusem jaki widzę w tym wszystkim jest to, że mogłam bez stresu wyjść gdzieś na dłużej, wiedziałam że córa zje mleko z butelki. Ale i tak trzeba było pamiętać o tym, że mleko ściągnać trzeba, bo piersi robią się pełne albo jeśli laktacja jest na tyle ustabilizowana, że już się nie przepełniały, to trzeba odciągnąć, żeby utrzymać laktację i żeby było mleko na kolejne karmienia. Gdyby nie to, że moja za nic nie chciała tknąć mm na pewno bym odpuściła. Ale nie myśl, że Cię zniechęcam tym elaboratem, wiele mam daje radę tak karmić dosyć długo, i naprawdę je podziwiam, bo to jest o wiele trudniejsze niż karmienie mm lub bezpośrednio z piersi. Jest 2 razy więcej zachodu z tym wszystkim. A teściową masz niezłą Cytat:
Cytat:
I jednak w bogatych rodzinach ten problem jest nasilony. Mój mąż pracuje w prywatnej szkole, gdzie niektóre dzieciaki (podstawówka) mają takie gadżety że głowa mała. Tablet w szkole to norma, zdarza się, że dzieci nie szanują takich rzeczy, jak przegrają w grze to potrafią nim rzucić o podłogę... Jeden chłopiec ma już 3 (!) smatfon w ciągu roku, bo ciągle go gdzieś gubi, zapomina wziąć z ławki w korytarzu. I rodzice za każdym razem kupują mu kolejny... Cytat:
O ile mały niemowlak chętniej poleży w łóżeczku jak się ogarnia dom czy gotuje obiad, to taki 4-5 miesięczniak już niekoniecznie. Przynajmniej moja tak miała. Juz była ciekawa świata, więc patrzenie się ciągle w karuzelę/sufit ją średnio zadowalało i zostawało albo zabawianie jej albo bujaczek, gdzie wieszałam zabawki a ja szłam pod prysznic, gotowałam obiad, piłam kawę Miałam taki najzwyklejszy, na cienkich nogach, więc sie fajnie bujał. Przydał się też przy nieprzespanych nocach przy ząbkowaniu, zamiast nosić czasem tylko wystarczyło pobujać, zawsze to lżej i można robić prawie śpiąc ![]() O taki: http://www.ceneo.pl/12822773 Edytowane przez grita Czas edycji: 2015-05-17 o 16:37 |
|||||
|
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W klasie maturalnej miałam Nokie i często z przyjaciółką wysyłałyśmy sobie tzw. głuchacze, czasem i pół nocy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.

Nie dość, że mocny ból głowy, to jeszcze kilka razy się komuś włączał alarm w samochodzie i wył przez dobre 15 minut. I jak mnie wybudził to nici ze spania
pomaga mi zasnąć
dla mnie zbędny wydatek bo w kawalerce i tak mam sporo miejsc do kładzenia dziecko, wystarczy mi łóżeczko, wózek, łóżko i mata

Jedziesz do domu, odstawiasz samochód i możesz bawić się w co innego. Nie wyobrażam sobie, żeby latać za takim dzieckiem i wyręczać go we wszystkim. Rozumiem, że dziecko może się zmęczyć np pedałowaniem, ale wtedy odpoczywamy i mogę pomóc wrócić do domu ale na pewno nie tachać rower za sobą