Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-17, 13:35   #2161
violka848
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Violka zamowilas juz cos na blizny?
Ja zamowilam krem evolet i pewnie lada dzien przyjdzie. Masuper opinie i podobno tez na rozstepy dziala

Tak ja trż ten krem zamówiłam na gemini - czekam na pakę
Stary 2015-05-17, 13:35   #2162
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Tak ja trż ten krem zamówiłam na gemini - czekam na pakę
Gemini?ja na allegro bralam przesylka 3,94 allegro inpost
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 13:38   #2163
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Podobno dzieci do 3 miesiąca sie nie przyzwyczajają tak

Moze póki co jak on tego potrzebuje to niech spi przy Tobie?

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Tu link do wątku, w którym mama opisuje swoje problemy, choć w dużej mierze to dla mnie abstrakcja ale kilka odpowiedzi mi dało do myslenia

http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,1..._z_KP.html?v=2

Podobno póki co my dalej na cycu a jak odstawiam to oczy jak 5 zł, a ja jeszcze w koszuli, oj marny dzien dzis, a jeszcze gości mamy mieć. Mąż mi kanapki chociaż zrobił to wcinam, mam jeszcze zupę ale się boję jeść, żeby nie poparzyć bubki

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Gemini?ja na allegro bralam przesylka 3,94 allegro inpost
Ale ja wiecej rzeczy zamawiałam
Stary 2015-05-17, 13:38   #2164
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno póki co my dalej na cycu a jak odstawiam to oczy jak 5 zł, a ja jeszcze w koszuli, oj marny dzien dzis, a jeszcze gości mamy mieć. Mąż mi kanapki chociaż zrobił to wcinam, mam jeszcze zupę ale się boję jeść, żeby nie poparzyć bubki

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

No chyba ze

Hehe skad ja to znam..ja tez nie mam kiedy sie ubrac..zjesc..
Stary 2015-05-17, 13:52   #2165
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez właśnie cyckuje, Mala zasnela a potem nagle oczy jak 5zl i przypomniała sobie, ze dalej głodna
Ja ogarnelam sie rano bo miałam troche czasu jak spała, w domku tez posprzątałam i obiad ogarnelam..nauczyłam sie robić wszystko w turbo tempie, zeby zdążyć
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 13:56   #2166
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki kochana;*

matko ja to bym w zyciu nie daka rady samasobie zrobic bo maly mi sie co chwila budzi

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

W ogole maly ma 19dni.. kiedy mozna po cc?
No moja przesypia ladnie ze 3 godziny ciagiem wiec nawet sie zastanawiam czy za rece sie nie zabrac bo nogi juz zrobione

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 13:57   #2167
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Koperco zdrówka herbate z malinami albo sokiem

A co do Tż to mój zajmuje się małym karmi, przewija jak może, odbija jak jest w domu, w tej kwesti nie mam co narzekać
kij ze mną, gorzej z Ala:/

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Nawet nie jest na papierku.
Cytat:
Nie zdążył
to niech uznaje i alimenty. Nawet się nie patyczkuj i nie odpuszczaj. Należy się Ewie.

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ojej przykro mi. A co z Alą? katar?

myślimy o zmianie auta na jakieś w kombiku lub minivana.. TŻ dziś zarzucił taki temat
No Ala ma katar,a że dzieci taki małe nie umieją przez buzię oddychać to mi się troch e dusi.. i tak mi jej szkoda.. Bez Katarka to bym się chyba zapłakała

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Sprawa o alimenty i niech spada, poradźicie sobie same
o właśnie!

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Moja zwariowała ... Tylko na kolanach spi, ze snem walczy a jak usnie to jakby jej cis złego sie śniło bo szybko oddycha zaczyna piszczeć i oczy jak 5 zł ... Znow bede głodna ... I jak ja mam to mleko produkować ? A TZet wyszedł bo " on tez musi miec czas wolny" ... Jaki czasxwolny? Jakie tez? Ja w międzyczasie ekspresowo sie wyłapałam i wstawiłam pranie a ob leżał z kompem ... Niech wraca do tej pracy nie bedzie z siebie robił takiego umęczonego wyreczyciela. Wrr ja rozumiem, ze hormony mi skaczą jeszcze ale tak mnie wkurza od piątku... A co do pampkow to ja nie wiem, czy tak ma byc, ale ja córce zapinam 1 białe rzep obok rzepa i wiszą jej po kolanach a ma niby 58 cm i jak wychodziłyśmy ze szpitala ważyła 3480. Tez chce kupic te dady i tez nie wiem, co brac
oj palnęłabym w łeb, jak nic
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-17, 13:58   #2168
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Moja zwariowała ... Tylko na kolanach spi, ze snem walczy a jak usnie to jakby jej cis złego sie śniło bo szybko oddycha zaczyna piszczeć i oczy jak 5 zł ... Znow bede głodna ... I jak ja mam to mleko produkować ? A TZet wyszedł bo " on tez musi miec czas wolny" ... Jaki czasxwolny? Jakie tez? Ja w międzyczasie ekspresowo sie wyłapałam i wstawiłam pranie a ob leżał z kompem ... Niech wraca do tej pracy nie bedzie z siebie robił takiego umęczonego wyreczyciela. Wrr ja rozumiem, ze hormony mi skaczą jeszcze ale tak mnie wkurza od piątku... A co do pampkow to ja nie wiem, czy tak ma byc, ale ja córce zapinam 1 białe rzep obok rzepa i wiszą jej po kolanach a ma niby 58 cm i jak wychodziłyśmy ze szpitala ważyła 3480. Tez chce kupic te dady i tez nie wiem, co brac
Jakby moj mi tak powiedział to bym mu dziecko zostawiła i poszla sobie na kilka godzin gdzieś, co by poczuł jak to jest.
Ja mam dzis jakis stan depresyjny, chce mi sie ryczec ze Paweł ciagle wyje. Jeszcze jak placze to jest zachrypniety troche jak chce wyzsze tony wydobyć to slychac troche. Juz 2 dzien. Nie wiem czy od ryku czy co? Wczoraj był taki grzeczny to od 4 rano daje popalic, aż mam mysli po co mo to bylo. Czy to czas iść do psychologa czy to normalne? Jak jest w miare grzeczny to jest super i pierdze serduszkami ale jak tak daje popalic dłużej to tak o. Moze to zmęczenie u mnie? :-(

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
A jak widzisz, ze przysypia to moze go posmyraj po policzku, uszku??
Moge se smyrac a on spi jak na złość. Nawet go odbije to spi i nie robie tego mega delikatnie. A jak nie chce obudzic to byle co i oczy jak 5zl.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 14:00   #2169
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
2Ki bierz spokojnie. Są O jakis 1cm dluzsze tylko od bialych pampersow,tak samo szerokie.a cora chwila moment i przytyje moja tomam wtazenie ze zgrubla tak z dnia na dzień,po 3cim tygodniu gdzies i tym obzarstwie swoim.
A dzis wlasnie leżąc na macie sie przegibla na bok a potemnz plecy, pewnie przypadek troche, ale i tak sie cieszymy z osiagniecia
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 14:01   #2170
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Tak gazik na palec oplatam
i jezdze w buzi. Przygotuh sie na krzyk i placz. Wtedy pierwszy raz zobaczylan lzy mojego syna.

heheh
Oj tam rozmiar nie jest wazny

przemywalam octeniseptem a teraz jak wisi na takim doslownie wlosku to tym gazikiem ze spirytusem. Pepuszek jest lekko czerwony,nie wiem czy to normalne

kochana moje nocki codziennie to tragedia. Spi max 2h ciagiem,a czesto zje i zasnie na pol h/15min/godzine i potem go usypiam i po 10 razy odkladam az w koncu wybija kolejna godzina na jedzenie i on juz jest glodny i sie karmimy i tak w kolko.
:-( witam w klubie :-(
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-05-17, 14:09   #2171
sunny_eyes
Zakorzenienie

Jemy jemy i nagle zaczal sie krzyk. Uspokajanie na nic i co sie okazalo? Siku zrobilem... przewinelam, oczy jak 5zl i po chwili znowu krzyk. Tym razem sobie przypomnial Michas ze on przeciez jadli nie skonczyl...
zwariowac mozna z tym wrzaskiem jak w pampersie zrobi sie mokro.
Zasnal na rekach i teraz juz spi w lozeczku, ide umyc włosy poki spi ten skarb moj
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 14:09   #2172
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Izunia dzielna jesteś

Ci do pampek kupiłam zielone 2 i są wielkosciowo identyczne jak białe 1 ??? I nie wien teraz czy dady kupić 2 czy 3. Ma ktoś może porównanie pampersów zielonych 2 do dady 2 ? Jak z wielkością?
Mały od wczoraj na mm a matka na ketanolu mam nadzieję że ząb przejdzie bo wizytę mam dopiero w czerwcu :/ eh...
Ja mam. Pampersy zielone 2 sa troszke wieksze
niz Dady 2.

Cytat:
Nie zdążył
Taki patafian ze brak slow :/

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 14:12   #2173
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez właśnie cyckuje, Mala zasnela a potem nagle oczy jak 5zl i przypomniała sobie, ze dalej głodna
Ja ogarnelam sie rano bo miałam troche czasu jak spała, w domku tez posprzątałam i obiad ogarnelam..nauczyłam sie robić wszystko w turbo tempie, zeby zdążyć

Ja dzis nic nie zrobiłam, od rana taka marudka, no ale nie powiem tak po pol godz miałam wolnego ake legactwo się włączyło😜 Obecnie jjem zupę, mąż się kąpie i zaraz ja wskakuję. Ale już popiskiwania były oby to ciś przez sen 😜

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51430739]2Ki bierz spokojnie. Są O jakis 1cm dluzsze tylko od bialych pampersow,tak samo szerokie.a cora chwila moment i przytyje moja tomam wtazenie ze zgrubla tak z dnia na dzień,po 3cim tygodniu gdzies i tym obzarstwie swoim.
A dzis wlasnie leżąc na macie sie przegibla na bok a potemnz plecy, pewnie przypadek troche, ale i tak sie cieszymy z osiagniecia [/QUOTE]

Uuu zdolniacha gratulacje moja nie przepada za leżeniem na brzuniu.
Stary 2015-05-17, 14:18   #2174
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:

Ja nie wierze w to, ze mleka nie ma, albo jest nie wartościowe. No, ale to moje zdanie
W to, ze jest nie wartościowe też absolutnie nie wierze, za duzo naczytalam sie na ten temat i to jest niemozliwe po prostu w to, ze nie ma tez nie chce mi się wierzyć, ale jednak nie rozumiem jak to jest, ze niektore kobiety maja rzeke mleka, a inne troche mniej..

Cytat:
Ja nikogo nie oceniam, nie uważam, żeby karmienie mm bylo gorsze, choć moja psychika dziwnie dziala, bo nawet jak dwa razy dalam swoje mleko z butelki to mialam wyrzuty sumienia ze to nie cyc. Dziwna jestem

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

A wczoraj sie prawie zaplakalam jak mi się zastoj zrobil, w cycku kamien a maly nie dal rady mi tego robic co to za bol..
ja sie przymierzam do nakarmienia moim z butelki, ale wlasnie tez moja podświadomośc tak dziwnie dziala jak Twoja hehe

Mi położna raz rozmasowala to tak, ze pochylilam się bardzo do przodu, a ona wyklepała mi pierś. bardzo pomogło. teraz robie to sama, tylko nad wanna (klepać trzeba pierś tak po bokach dwoma rekami)

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51428655]
W jakim wieku jest kotek? Moze jescze czas zeby go wychowac?

Podaz mleka od popytu na nie wytwarzanego przez dziecko zalezy,taka teoria króluje. I jesli to prawda, to ilość sciaganego z cycka mleka też by była różna zależnie od pory dnia no i okresu życia.więc jednorazową ilością odciagniecia nie ma co sie sugerować,myślę. Jak dziecko zrelaksowane po jedzeniu to znaczy, że mu wystarcza mleka
Ja rano mam chyba duzo wiecej mleka, bo mala czasem sie aż krztusi,a jak ją odciagne od piersi to z niej tryska.
[/QUOTE]

Kotka wariatka ma 2 lata. Myślałam ze po sterylce "zmądrzeje", ale niestety.. nie uspokoiła się ani trochę to jest taki mały szatan.. wszystko gryzie (zaczyanając od kabli, kończąc na ramkach ze zdjęciami) skacze po ścianach, głowach, ostatnio przez okno uchylone probowala wyskoczyć.. zbierałam ją z ramy z zawałem serca (mieszkamy na wysokim 4 pietrze) nie widze szans na jej wychowanie niestety

u mnie tryska ciagle, zastanawiam się jak będe uprawiać seks, w staniku ?

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ona jeszcze nieduzo potrzebuje, wiec i produkcja mniejsza Nie sugeruj sie ze ktos z dzieckiem starszym o miesiac sciaga dwa razy tyle.
Akurat ja od początku miałam mleka full, ale to prawda ze nie ma co się sugerować, mleko sie produkuje

Cytat:
O to tak oni wolą konkretne zadania, ale mnie wkurza że on nie moze się sam czasem domyśleć, no ale chajtałam się z facetem to teraz mam 😜
hehehe
Oj taaaaak, mnie tez to wkurza, ze nie moze sie czasem sam domyslec eh.. to chyba kazdy facet tak ma.

Cytat:
no to Ci powiedział. brawo dla niego..

moja bardzo czesto tak piszczy i oddycha przez sen

Cytat:
no właśnie dzis czytałam troche w necie na ten temat, ze takie maluszki maja prawo nam wisieć na cycu, bo mama i jej ciepło a takze cycus to jedyna rzecz, która im daje poczucie bezpieczeństwa poza brzuszkiem i ze trzeba im zapewnic ta bliskość, której potrzebują..
I ze nawet jak 5 min possie a potem usnie i tak w kółko jest zupełnie normalnym zachowaniem i ze trzeba to po prostu przetrwać, nie bedzie to trwało wiecznie a dzieci nigdy juz tak blisko nie beda koło nas
ładnie napisane, tez tak uważam to takie małe szkrabki bezbronne.. az sie wzruszam jak pomysle o tym ze jestesmy dla nich całym światem (teraz dlatego trzeba korzystać :P )

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
U nas ten temat juz sie w ciazy pojawil. Mi sie podoba sedan bardziej, ale mezu uparcie kombi przeglada wstreciuch jeden.
Mój bardzo dlugo katowal mi tyłek o kombi, ale chyba w koncu wybiłam mu z głowy :P Chociaz kombi to wygoda jakby nie patrzec, ale co z tego.. mnie sie nie podoba ani troche

Właśnie po raz 15 chyba dziś odlozylam małą, miłoby było jakby pospala dluzej niz 20 minut cobym mogła coś zrobic dzisiaj ma dzień przytulanek jak nic. szczesliwa tylko u mamy na brzuszku ..

ehh i już miałka.. a ja dalej w piżamie

szparagi na dziś mam mniam mniam
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 14:25   #2175
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
:-( witam w klubie :-(

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-17, 14:25   #2176
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie dzis czytałam troche w necie na ten temat, ze takie maluszki maja prawo nam wisieć na cycu, bo mama i jej ciepło a takze cycus to jedyna rzecz, która im daje poczucie bezpieczeństwa poza brzuszkiem i ze trzeba im zapewnic ta bliskość, której potrzebują..
I ze nawet jak 5 min possie a potem usnie i tak w kółko jest zupełnie normalnym zachowaniem i ze trzeba to po prostu przetrwać, nie bedzie to trwało wiecznie a dzieci nigdy juz tak blisko nie beda koło nas
Pieknie to napisalas

Cytat:
Ja tak zabieram delikatnie że do połowy, że cyca dalej ma i tak w buzi i ona wtedy przypomina sobie że jest głodna jeszcze i łapie i poliki pracują

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Tylko że Adka to potrafi jesc jesc i jesc
Moj tak samo, jak chce zabrac to sobie przypomina ze on jeszcze je :p

My cyckujemy. Tesciowie u nas na obiedzie sa, ale oni wszystko gotowe juz przyniesli Ja dostalam swoja wersje mielonych- pieczonych na patykach i ziemniaki z wody zamiast puree.

jestem mamą
Stary 2015-05-17, 15:10   #2177
lekkaatletka
Zadomowienie

U nas dzis i wczoraj dzien dziecka -spi po 2-3 h, szybko je normalnie aniolek. Jadla o 24,4:30, 7:00, 9:00, maz ja wzial na dol a ja do 11 spalam. Czuje sie rewelacyjnie

Ciekawe jak Malinka czy sobie dala rade z zapaleniem piersi?
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 15:23   #2178
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
U nas dzis i wczoraj dzien dziecka -spi po 2-3 h, szybko je normalnie aniolek. Jadla o 24,4:30, 7:00, 9:00, maz ja wzial na dol a ja do 11 spalam. Czuje sie rewelacyjnie

Ciekawe jak Malinka czy sobie dala rade z zapaleniem piersi?
Jak czytam ze u was tak fajnie to mi przykro
Ja serio staram sie nie narzekac, wiem ze to tylko noworodek i w ogole ale dzis to juz jest jakieś apogeum.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-05-17, 15:44   #2179
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Jemy jemy i nagle zaczal sie krzyk. Uspokajanie na nic i co sie okazalo? Siku zrobilem... przewinelam, oczy jak 5zl i po chwili znowu krzyk. Tym razem sobie przypomnial Michas ze on przeciez jadli nie skonczyl...
zwariowac mozna z tym wrzaskiem jak w pampersie zrobi sie mokro.
Zasnal na rekach i teraz juz spi w lozeczku, ide umyc włosy poki spi ten skarb moj
hehe dzieciaki:P

Ja bede chyba na fotelu spała u dzieciaków bo się boje że mi się Alicja w nocy udusi. Już miałam w ciągu dnia 1 taką akcje

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Ja serio staram sie nie narzekac, wiem ze to tylko noworodek i w ogole ale dzis to juz jest jakieś apogeum.
oj u mnie obecnie bardzo daleko jest od FAJNIE...
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-17, 15:48   #2180
kamilove
Zakorzenienie

Ale się uśmiałam nadrabiajac Was, dzień marudzenia na Tżów widzę 😁 mój reż często mi mówi że mała może głodna ale ja tam się nie wsciekam na niego, pomaga mi bardzo dużo. Odwala w sumie taka sama robotę jak ja, kochany jest 😃

Izunia bardzo mi przykro, nie ma co żałować faceta z tego co wyczytałam, życzę Tobie dużo siły, dacie radę ✊

Koperco zdrówka dużo dla Alicji i Ciebie też
Stary 2015-05-17, 16:00   #2181
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

Ja bede chyba na fotelu spała u dzieciaków bo się boje że mi się Alicja w nocy udusi. Już miałam w ciągu dnia 1 taką akcje

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

:-(

Was tez momentami szlag trafia jak tz zajmuje sie dzieckiem? U mnie znow przeszczany pampers, wzial go rozebrał, ten wyje a tz sie zastanawia w co go ubrac.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-05-17, 16:07   #2182
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja mam. Pampersy zielone 2 sa troszke wieksze
niz Dady 2.

Taki patafian ze brak slow :/
Kurde to teraz nie czaje... bo pampersy zielone 2 są równe z pampersami 1 białymi czyli dady są mniejsze
nawet od 1 białych? Cholercia musialabym na żywo zobaczyć te dwójki :/
Cytat:
U mmie to samo ale ja jak widzisz narzekam trzeba to przetrzymać, myślę o pojsciu do psychologa ale jeszcze żadnego nie szukałam, chciałabym kogoś typowego od baby blues lub depresji poporodowej a obecnie nie mam czasu na szperanie w necie... musimy dac radę (mówi to ta co uważa że nie da :p )
Najważniejsze wsparcie rodziny. Wczoraj znowu miałam zalamke i ryczalam że nie może i nue umiem cieszyć się macierzynstwem... psycholog moim zdaniem został, tylko trzeba poszukać i kase przygotować bo na kase chorych będę czekać miesiąc :/

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 16:14   #2183
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde to teraz nie czaje... bo pampersy zielone 2 są równe z pampersami 1 białymi czyli dady są mniejsze

U mmie to samo ale ja jak widzisz narzekam trzeba to przetrzymać, myślę o pojsciu do psychologa ale jeszcze żadnego nie szukałam, chciałabym kogoś typowego od baby blues lub depresji poporodowej a obecnie nie mam czasu na szperanie w necie... musimy dac radę (mówi to ta co uważa że nie da :p )
Najważniejsze wsparcie rodziny. Wczoraj znowu miałam zalamke i ryczalam że nie może i nue umiem cieszyć się macierzynstwem... psycholog moim zdaniem został, tylko trzeba poszukać i kase przygotować bo na kase chorych będę czekać miesiąc :/
Taa wsparcie rodziny... Niby mama jest pomocna, tylko z ojcem ma problemy i nie chce jej dokładać. Tesciowej dziękuję bardzo, ona mimo ze wie ze mnie wkurza to swoje mądrości głosi. Zacznę wychodzic jak mi bedzie gledzic bo nie wiem jak do niej trafić. Tz niby wspiera i pomaga ale nie moge go na dłużej zostawić z synkiem bo mam wrażenie ze sobie nie poradzi. Juz kilka wtop zaliczyl, zle zrobił mleko, ciagle zakłada zle pampersy, zdrapal szczepionkę :-( stara sie ale mu nie wychodzi czasem. A ja mam wrazenie ze wiem najlepiej jak go uspokoić i ta mysl chyba mnie tak przytłacza.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-05-17, 16:16   #2184
rosarioV
Zakorzenienie

Kopetco myślałam że Ala jeszcze nie złapała. .. zdrowcie razem
Kolejna tabsa poszła w ruch... plusik że mogę teraz zjeść wszystko co chce k zjadlam golabki a jak tabletka zacznie działać i przestanie boleć wciagne kanapki z szynka i musztarda

Stary 2015-05-17, 16:20   #2185
gossip_girl21
Zakorzenienie

Laski co ze mnie wylecialo...
Glut wielki czerwony...taka ilość ze szok... 3tydz po porodzie to normalne?

Byliśmy w kościele msza za teścia była Amelka grzeczna przesłała całą mszę i śpi dalej mimo ze ja rozbieralam I przekladalam z fotelika do gondoli

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 16:22   #2186
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Przykro mi ze Ci tak ciezko

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

Ojej to az tak zle? A co sie dzialo?

Cytat:

Kochana nie rozkminiaj az tak tych rozmiarow szczegolowo Roznice sa niewielkie. Jak myslisz jakie kupic bierz wieksze, bo i tak zawsze sie przydadza

jestem mamą
Stary 2015-05-17, 16:31   #2187
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Laski co ze mnie wylecialo...
Glut wielki czerwony...taka ilość ze szok... 3tydz po porodzie to normalne?

Byliśmy w kościele msza za teścia była Amelka grzeczna przesłała całą mszę i śpi dalej mimo ze ja rozbieralam I przekladalam z fotelika do gondoli
Normalne... ze mnie tak lecialo i powiedzieli że macica się oczyszcza... ze mnie tak wylecialo że myślałam że krwotoku jakiegoś dostałam ;D
Jedynie co to jak wyleci z Ciebie skrzep naprawdę duży jsk pięść to wtedy do lekarza. Ze mnie takie pół pięści wypadło

Stary 2015-05-17, 16:42   #2188
madzixx88
Zakorzenienie

U nas dzis dzień ssaka, Mała siedzi na cycu co chwile ale jestem wyluzowana, wzięłam książkę do łóżka, słucham muzyki a ze karmie na leżąco to traktuje to jak relax
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-17, 16:46   #2189
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
:-(

Was tez momentami szlag trafia jak tz zajmuje sie dzieckiem? U mnie znow przeszczany pampers, wzial go rozebrał, ten wyje a tz sie zastanawia w co go ubrac.

Black u mnieto samo.
Ostatnio w nocu prawie zemdlalam. Non stop boli mnie glowa ze zmeczenia no i nie mam kiedy zjesc.
Dzis jestem o bulce i jablku i bananie..
A co do tztow to moj sie praktyxzzie nie zajmuje ale ja nie prosze o pomoc.
Stary 2015-05-17, 17:02   #2190
kamilove
Zakorzenienie

Sonia a czemu nie prosisz o pomoc? Nie chcesz aby Tż uczestniczyl w tych pierwszych chwilach opiekowania się Mikołajem? Czas tak szybko leci... Ani się obejrzysz jak dzidziol urośnie..

Edytowane przez kamilove
Czas edycji: 2015-05-17 o 17:03
kamilove jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości