|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
No i po weekendzie
jak zawsze pełno ludzi w domu, poki co przeszły mi bolesne skurcze w nocy, ale mam taka zgagę ze idzie oszaleć Cytat:
zabezpieczają sie to normalne tez bym chciała wiedzieć kto bedzie mieszkać w moim mieszkaniu
|
|
#3032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazwyczaj mi mówiła, że jestem 'strojnisia' bo przywiązywałam wagę do tego jak wyglądam w przeciwieństwie do jej córek ![]() Ostatnio codziennie budzę się punkt 6 i zasnąć dalej nie mogę, a tu wszyscy mówią, żeby się jeszcze na zapas wyspać i co tu zrobić... ![]() Jaki macie termometr dla dziecka, muszę się na coś zdecydować i zamówić, ale no nie wiem
|
|
|
|
|
#3033 |
|
Konto usunięte
|
Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Selis to dobrze
Nie ma co się przejmować złośliwymi małpami ![]() Ja nie kupiłam specjalnego termometru, odkazilam mój owulacyjny i tego bede używała ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Tez nie kupuje specjalnego termometru
|
|
|
|
#3036 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Uff w końcu Was nadrobilam, na telefonie to nie lada wyczyn, jakiś wolę czytać na kompie, tyle naskrobalyscie że nie wiem do czego się odnieść Weekend znów mieliśmy pracowity i zlecial niewiadomo kiedy, jak dobrze ze wam już wolne leżakuję jeszcze w łóżeczku i czekam na tż który poszedł bo świeże pieczywko <3Termometr kupiłam w lidlu, ma niby nawet temp wody mierzyć, ale nie wiem czy to działa bo Jeszcze go nie rozpakowalam. Karuzele też mam fp z misiami i tym projektorem, dostałam od koleżanki po jej córce, ale też nie wiem jak to wygląda bo nie kupiłam jeszcze baterii Generalnie to trochę jestem przerażona tym że już tak się rozpakowujecie, w tym momencie chyba nie jestem jeszcze na to gotowa...do TP jeszcze miesiąc więc Niech sobie niunia grzecznie czeka w sobotę zamówiłam.dopiero przewijak ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Ah, Mam tak samo jak Wyyy
|
|
|
|
#3037 |
|
Konto usunięte
|
Wczoraj kolejny raz
przepakowywalismy torbę (wyciągnęłam polowe niepotrzebnych rzeczy) iiii... Dobrze, bo okazało się, że nie wsadziliśmy do laktatora baterii...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Monika ten dren to byla katorga
Naszczescie z dnia na dzien jest coraz lepiej. Irmusia i dobrze bo od tego sa to ich praca wiem ze niezle sie nabiegaja i w ogole. Czasami sa fajne polozne a czasami sa takie niemile ze szkoda slow. |
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nieźle musiałaś ją zapakować jak tyle rzeczy wyjęłaś ![]() ![]() myślałam, że sandałki będzie lżej ubierać i tak się namęczyłam ![]() i w czym tu chodzić
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
W Netto od dzisiaj tez sa jakies dzieciece rzeczy, w gazetce byly body,sliniaki, rajstopki,male apaszki...
![]() Dopiero wstalam w nocy mnie znowu brzuch jak na okres bolal i spac nie moglam.
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Jaka ja już jestem zdechła na tą końcówkę, nie mam siły na nic, ciągle mi się spać chce ![]() Od kilku dni coś ze mnie leci, przedwczoraj pociekło po nodze, wczoraj przeciekła wkładka i nie wiem co to, czy to już śluz pod koniec taki rzadki ![]() Kejtice dobrze, że to jednak nie wody, bo trochę za wcześnie Wczoraj byliśmy na komunii i ja mądra oczywiście wystroiłam się w szpilki, bo mam takie fajne wygodne itp. bosssszzz dziewczyny jak mi nogi spuchły potem jakieś łydki nawet zdrętwiałe miałam, sypię się normalnie
|
|
|
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Nawiązujac do tematu karuzeli, to szczerze mówiąc nie mam i póki co nie kupuje, może ktoś ze znajomych zapyta czy czegoś nie potrzebujemy ![]() Jeżeli chodzi o bujaczek to podoba mi się ten rozkładany, tylko zapomniałam nazwy, ale któraś z Was wstawiła zdjęcie, z tym że póki co jeszcze nie mam, może jak wezmę becikowe i uznam, że się przyda to kupię :P Jezuuu... jak mnie sczysciło w nocy.... -.- ze 20 min siedziałam na kiblu Kurde, czy tylko ja mam co raz więcej pytań pod sam koniec? Czy sobie poradzę? Czy będę umiała odczytać co potrzebuje i chce ode mnie moje dziecko... Czy ja się w ogóle nadaję do bycia mamą? Noemi, jak wiecie, no nie była planowana i po prostu zdaje sobie sprawę, że moje beztroskie życie zmieni się o jakieś 180 stopni.. I świat imprezowo-chilloutowy dla mnie się już skończył. Ale z drugiej strony mam już 25 lat, nie 16.. I chyba nigdy nie ma odpowiadniego momentu na dziecko, bo albo boimy sie o pracę, uczymy się albo jest bariera finansowa... ehh, powiem Wam, że ciężkie życie w tej naszej Polsce A podsumowując - mimo wszystko już chcę zobaczyć Emi pocałowac i przytulić i zobaczyć jaka ona jets do mnie podobna.... no rozum niech odziedziczy po TŻcie
|
|
|
|
#3044 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzien Dobry ale beznadziejna pogoda. Co tu robic? Troche mam juz dosc, kazdy dzien wyglada tak samo
|
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w poniedziałkowy poranek.
Pogoda zapowiada się pięknie a godzina 0 coraz bliżej |
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka tez mam takie obawy. Jest dokladnie jak mowisz ze nigdy nie ma odpowiedniego czasu na dziecko.
Jak sobie tak teraz kojarze to tydzien przed porodem mialam biegunki chodzilam do kibelka po 4 razy na dzien jak nie wiecej. |
|
|
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3048 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że będziemy zakładać kolejne wątki i będziemy się wspolnie wspierać
Edytowane przez Domincia_1987 Czas edycji: 2015-05-18 o 09:50 |
|||
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 39 tyg
![]() Nie mogę uwierzyć, że za kilka dni będę mieć maluszka przy sobie... Wszystko się zmieni, i też się zastanawiam czy to był dobry moment na dziecko.. ![]() Mam wielką nadzieje, że się nie przeterminuje
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Kika, ja nie piorę przed użyciem gaci siateczkowych, do szpitala pakuję 2 torby - jedna mniejsza na porodówkę, druga na salę, oprócz tego zostawiam w domu siatkę dla tż z rzeczami na wyjście dla mnie i dla Małego (body, pajac, czapeczka, kocyk). A do szpitala biorę dla Małego bodziaki i pajace 3 komplety +czapeczki, skarpetki, niedrapki. Kaczuszka, chyba każda z nas zadaje sobie te pytania. Damy radę, każda z nas na pewno będzie wiedziała co jest najlepsze dla dziecka ![]() Fartuch, 3 mam kciuki, żebyś się jednak nie przeterminowała. Ja też bardzo bym nie chciała Niby szyjka skrócona, Mały bardzo nisko, ale jakichkolwiek sygnałów o porodzie brak...
|
|
|
|
#3051 |
|
Zadomowienie
|
Czuję się uspokojona
już myślałam że tylko ja mam takie wątpliwości :/ Dzizas jak mi świętuje i bulgocze w jelitach.... Masakra
|
|
|
|
#3052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja do szpitala raczej nie biorę ubranek, nie piszą nic o takim wymogu tylko na wyjście przygotuję
|
||
|
|
|
#3053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
Wow 39 tydz
|
||
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie tak na stronie jednego szpitala piszą, że mogą być własne ubranka, a w drugim też tylko na wyjście sie bierze
|
|
|
|
|
#3055 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Chyba na tym etapie juz wszystkie mamy obawy czy sobie poradzimy. Ja najbardziej boje się ze nie mam pomocy z nikąd wiec wymyśliłam ze czasem jak z bezradności poplacze sobie razem z dzieckiem to nic się nie stanie ani jemu ani mi ale głowa do góry będzie dobrze grunt to dobre nastawienie
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
połozna dzwoniła i umówiłam sie z nią wstepnie na czwartek
pierwszy raz zobaczymy co tam ciekawego powie ![]()
|
|
|
|
#3057 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a u mnie dziś pogoda piękna ide dziś robić najazd na geodete.....tż powiedział że idzie pogadać z sąsiadami i wodociągi bierze na siebie . całe szczęście, bo mnie to by wykończyło psychicznie.....
|
|
#3058 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę szybkiego porodu!Cytat:
współczu ję sytuacji,ja bym się obsrała ze strachu!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam ten termometr http://www.kardio-test.pl/termometry...unkcyjny,id-79 Cytat:
O ten leżaczek Ci chodzi?http://bebito.pl/product-pol-21266-W...FaHpcgoduSkAGQ Co do obaw, też je mam...im dalej w las tym obaw więcej... Cytat:
![]() Dziękuję za wszystkie kciuki! W piątek mieliśmy wizytę, wszystko jest dobrze no i ze względu na moje nerki termin cesarki mam na 2.06, także już nie długo
|
|
|
#3059 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczyłam właśnie zdjęcie porodówki w moim szpitalu i jakoś inaczej to sobie wyobrażałam
normalnie mi słabo i chyba już nie chcę![]() :mdle je:
|
|
|
|
#3060 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
Ja chyba nie chcę widzieć swojej...---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Marta to już zaraz! Super |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

jak zawsze pełno ludzi w domu, poki co przeszły mi bolesne skurcze w nocy, ale mam taka zgagę ze idzie oszaleć 

zazwyczaj mi mówiła, że jestem 'strojnisia' bo przywiązywałam wagę do tego jak wyglądam w przeciwieństwie do jej córek 

przepakowywalismy torbę (wyciągnęłam polowe niepotrzebnych rzeczy) iiii... Dobrze, bo okazało się, że nie wsadziliśmy do laktatora baterii...

potem jakieś łydki nawet zdrętwiałe miałam, sypię się normalnie 

współczu ję sytuacji,ja bym się obsrała ze strachu!