Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-18, 10:53   #3061
kaczuszka1986
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość
Z karuzelą mam takie same podejście.
O ten leżaczek Ci chodzi?http://bebito.pl/product-pol-21266-W...FaHpcgoduSkAGQ
Co do obaw, też je mam...im dalej w las tym obaw więcej...
ooo dokładni eten wygląda fajnie i funkcjonalnie
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 10:53   #3062
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Zobaczyłam właśnie zdjęcie porodówki w moim szpitalu i jakoś inaczej to sobie wyobrażałam normalnie mi słabo i chyba już nie chcę:mdle je:

brzmi strasznie :boisie: ja jadę za tydzień we wtorek na ktg to zobaczę jak wygląda porodówka ale też wyobrażam sobie rzeźnie: ale póki co to szpital "drugiego" wyboru
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 10:55   #3063
Millygirl
Zadomowienie

Ja mam termometr microlife. Tez nie mieliśmy żadnego. Testowałam i wydaje mi się ok do temp ciała, ale mam wrażenie że temperature otoczenia lekko przeklamuje...

Fartuch już 39 tydzień ? ale to poważnie brzmi
ja jutro zaczynam 37

Domincia, u mnie na zmiane bole brzucha,dretwienie nog,mala kopie,wstaje do wc albo mnie tż spycha z łóżka nie ma szans żebym sie w nocy wyspała

Też się zaczynam bać im bliżej terminu...czy sobie poradzimy z Małą, czy jej nie zrobimy krzywdy, czy będziemy potrafili zadbac o nia tak jak trzeba...
Stary 2015-05-18, 10:57   #3064
poldzik
Zadomowienie

dziendobry!

od dzisiaj 36 tydzien! wlasnie sobie wypilam pierwsza herbatke z lisci malin, nic po niej nie czuje dziwnego na razie.
wczoraj wieczorem mielismy gosci i troche sie zmeczylam wczesniej sprzatajac i gotujac - i mialam po raz pierwszy DWA (tak, tylko dwa), porzadne, dosc bolesne skurcze, brzuch caly twardy i bol az do bozeny.. uo. az sie wystraszylam, to pierwszy raz tak, pewnie przepowiadacze. na szczescie przeszlo.

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
To trochę mnie pocieszyłas

Dziewczyny mam parę pytań
1. Pierzecie majtki siateczkowe ?
2. Co pakujecie do torby którą bierzecie na porodowke ?
( torbę z mniej potrzebnymi rzeczami może mieć tż w aucie i zawsze donieść a nie chce wyglądać jak rumun na tej porodowce bo na chwile obecną torbę jest już pełna a prawie nic tam nie ma )
3. Co wyprać z wózka i fotelika ?
4. Jakie ciuszki brać na oddział dla dziesiątka ?
5. W co ubrać takiego maluszka na wyjście ze szpitala? Lepiej grubej czy nakryć kocykiem fotelik ?
Zdaje sobie sprawę ze rozmowy na ten temat już były ale kiedy ja musze się zmierzyć z tym tematem to jakoś mi ciężko cokolwiek sobie przypomnieć
1. przed uzyciem nie piore majtek.
2. ja mam jedna torbe, wielka jest (walizka na kolkach) ale wole miec wszystko w jednym miejscu.
3. z wozka uzywanego wypralam wszystko co sie dalo. z fotelika jeszcze nic (nowy, dopiero kupiony) i nie wiem czy bede prala moze tetre na niego poloze zeby maly mial czysto i wygodnie i juz
4. moj szpital daje liste ciuchow ktore chca zeby noworoki mialy i tam sa body, kaftaniki i spodenki ktorych podobno nie zakladaja tylko owijaja nozki w przescieradelko
5. a tu nie wiem. zalezy od pogody. ale chyba ubiore lzej a potem zawine w kocyk.

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Szczesciara z ciebie

To tylko u mnie takie castingi?? (opisałam go wyżej)

Ultra a jak u was z mieszkaniami?

chyba tylko u ciebie castingi! u nas nic takiego nie ma - a ja pracuje w agencji nieruchomosci takze jestem w temacie.

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
aaaaaa......... zaraz chyba zabije mojego meza!!!!!!!!!!!
:pa la:

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
ehhh... nie wiem czy pamietasz jak pisalam ze tesc z zona chca przyjechac (w przyszly weekend)? no w kazdym razie mialo to byc odwolane, bo po pierwsze nie chce ICH widziec, a po drugie nie chce NIKOGO miec u siebie w 9 miesiacu ciazy. no i dzis sie okazalo ze on tego nie odwolal tylko stwierdzil ze 'zobaczymy' a wyszlo to dzisiaj po poludniu jak zadzwonila jego siostra, ze ona w niedziele konczy festiwal w Cannes i ze skoro 'bedzie niedaleko' to przyjezdza do nas!!! no i jeszcze z tekstem ze przyjezdza w niedziele ale w sumie to ona nie wie kiedy wyjedzie bo poki co nie musi wracac do siebie no zesz kur**!! czy to ja jestem nienormalna czy ta czesc rodzinki ma niepokolei w glowie?!
w kazdym razie tak sie wkur***** ze zadzwonilam do tescia zeby mu powiedziec ze ma nie przyjezdzac, ale Tz wyrwal mi sluchawke i sam mu to powiedzial. W KONCU!! po czym zadzwonil do siostry i powiedzial ze moze zostac max do wtorku wieczora/srody rano, wiec juz sie troche uspokoilam co prawda tej siostry za bardzo nie lubie, ogolnie to jest ok, tylko czasem jest wkurzajaca, ale wole jego mlodsza siostre. Ale najwazniejsze, ze tesc z zona nie przyjezdzaja ufffff...
ozesz... dobrze, ze sie udalo...

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
ja dziś piekłam i z 22 babeczek zostały dwie

Laski jakie macie karuzele nad łóżeczko? Pamiętam, że któraś z Was mówiła że ma Rainforest z FP tylko nie pamiętam kto Szukamy z tż jakiejś fajnej z ładnymi melodyjkami. Polecacie coś?
ja nie mam i nie kupuje, moze w prezencie dostaniemy?

Cytat:
Widze, ze nie tylko mi slownik plata czesto figle
moj tez, jak pisze z telefonu. a moj slownik po wlosku gada takze ten

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Kaczuszka tez mam takie obawy. Jest dokladnie jak mowisz ze nigdy nie ma odpowiedniego czasu na dziecko.
ja tez, dokladnie tak jak wy..
niby u nas bylo to planowane ale raczej na zasadzie "bo jak nie teraz to kiedy?" bo hmm starzy sie robimy, moj tz ma czterdziestke w tym roku...
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 11:10   #3065
industria
Zakorzenienie

Cytat:
ze względu na moje nerki termin cesarki mam na 2.06, także już nie długo
o jaaaacie to już niedługo
troche wam zazdroszcze tych cesarek, przynajmniej dokładnie wiecie kiedy pojawi sie maleństwo, zawsze to o jeden stres mniej

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość

Też się zaczynam bać im bliżej terminu...czy sobie poradzimy z Małą, czy jej nie zrobimy krzywdy, czy będziemy potrafili zadbac o nia tak jak trzeba...
ja mam odwrotnie. im bliżej tym bardziej jestem pogodzona, spokojna i poprostu wiem że nie ma nic bardziej naturalnego i nie ma opcji żebym sobie nie poradziła . mam nadzieje że przed samym porodem mi sie nie odwidzi i nie zaczne panikować
Stary 2015-05-18, 11:13   #3066
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
ooo dokładni eten wygląda fajnie i funkcjonalnie
Poluję na używkę, ale cholerka rozchodzą się jak ciepłe bułeczki...
Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
o jaaaacie to już niedługo
troche wam zazdroszcze tych cesarek, przynajmniej dokładnie wiecie kiedy pojawi sie maleństwo, zawsze to o jeden stres mniej
Od jutra 2 tyg!, to chyba jedyny plus cesarki, że zna się termin...ja zazdroszczę kontaktu skóra do skóry z Maluchem...u nas po porodzie tata dostaje dziecko na kangurkowanie, a później mama jeśli na siłę i ochotę. Strasznie się boję o kp...teraz nic mi z piersi nie leci, one nie bolą,zastanawiam się kiedy, ile, czy w ogóle pokarm będzie jednak po porodzie sn jest on szybciej..

Aaa właśnie, polecam odwiedzić Tesco w którym jest sklep F&F albo stacjonarny, ileż jest tam nowych, pięknych ubranek

Edytowane przez marta1881
Czas edycji: 2015-05-18 o 11:14
marta1881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 11:15   #3067
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Ja w końcu karuzelki nie kupuję. Stwierdziłam że mała dostanie jako prezent od teściów albo prababci bo pewnie będą pytali co kupic.

Jutro rano mam pierwsze ktg,mam nadzieje że wyjdzie ok. Dziś mam marny dzień bo mała tak napiera główka ze mnie caly dół boli

Cytat:

do ju spik inglisz?

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
W Netto od dzisiaj tez sa jakies dzieciece rzeczy, w gazetce byly body,sliniaki, rajstopki,male apaszki...
Ja kiedyś kupiłam w netto rampersa i po wypraniu go i wyprasowaniu mogę polecić ubranka stamtąd

Cytat:
Kurde, czy tylko ja mam co raz więcej pytań pod sam koniec? Czy sobie poradzę? Czy będę umiała odczytać co potrzebuje i chce ode mnie moje dziecko... Czy ja się w ogóle nadaję do bycia mamą? Noemi, jak wiecie, no nie była planowana i po prostu zdaje sobie sprawę, że moje beztroskie życie zmieni się o jakieś 180 stopni.. I świat imprezowo-chilloutowy dla mnie się już skończył. Ale z drugiej strony mam już 25 lat, nie 16.. I chyba nigdy nie ma odpowiadniego momentu na dziecko, bo albo boimy sie o pracę, uczymy się albo jest bariera finansowa... ehh, powiem Wam, że ciężkie życie w tej naszej Polsce
A podsumowując - mimo wszystko już chcę zobaczyć Emi pocałowac i przytulić i zobaczyć jaka ona jets do mnie podobna.... no rozum niech odziedziczy po TŻcie
u mnie też nieplanowane, ale szczerze mówiąc gdyby nie taka wpadka, to nie wiem kiedy zdecydowałabym się na dziecko
a jak miałam 16 lat, to mówiłam, że będę miała dziecko w wieku 21 i co? spełniło się

Cytat:
Witam się w 39 tyg

Nie mogę uwierzyć, że za kilka dni będę mieć maluszka przy sobie... Wszystko się zmieni, i też się zastanawiam czy to był dobry moment na dziecko..
Mam wielką nadzieje, że się nie przeterminuje

Ale ten czas leci...

Cytat:
Ja o 6:30, razem z lokatorem mojego brzucha

W piątek mieliśmy wizytę, wszystko jest dobrze udało nam się uniknąć szpitala! Klocuszek ważył 2722, główka już nisko,ale wszystko pozamykane no i ze względu na moje nerki termin cesarki mam na 2.06, także już nie długo
Ja się budzę o 7 rano, bo dzwoni budzik mojego Tża i nasz synek też się wtedy budzi razem z nami

Brawo za termin!!! to naprawdę niedługo

A ja się witam w 36 tygodniu właśnie pożarłam arbuza, Bożeeeeeee, od początku ciąży miałam ochotę

Trochę mi głupio, że wywołałam takie zamieszanie tutaj tymi rzekomymi "wodami".. Ale chyba bym się tak nie przestraszyła, gdybym nie usłyszała, jak to spada na podłogę!
Wczoraj z Tżem spędziliśmy caaaaały dzień razem, było cudownie A potem w łóżku Wojtuś tak wypychał nóżki, że mogliśmy go głaskać po stópkach
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 11:17   #3068
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Zobaczyłam właśnie zdjęcie porodówki w moim szpitalu i jakoś inaczej to sobie wyobrażałam normalnie mi słabo i chyba już nie chcę:mdle je:
Na Brochowie ? co tam widziałaś przerażającego ? oni nie odprowadzają czasem we wtorki ?ja byłam w dwóch i jakoś takie normalne mi się wydawaly, wiadomo lepiej na Kamienskiego, bo odnowione niedawno ale na Chałubińskiego mały ruch
Stary 2015-05-18, 11:19   #3069
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Czuję się uspokojona już myślałam że tylko ja mam takie wątpliwości :/
Dzizas jak mi świętuje i bulgocze w jelitach.... Masakra
Ja co do samego posiadania dziecka i tego czy to właściwy moment nie mam wątpliwości. Żaden nie jest właściwy. A w sumie ten teraz był dla mnie najwłaściwszy i choć baliśmy się, zwłaszcza Tż to odkąd podjęliśmy decyzję, że teraz to podejście się zmieniło i strach minął.
Jedyne czego się boję to to, że Tż nie będzie bo teraz jeszcze te dwie szkoły kończy ale pokombinujemy i damy radę.
Stary 2015-05-18, 11:19   #3070
country111
Zakorzenienie

Szpital jest po remoncie ale skoro łóżka są podosuwane do ściany to gdzie jest miejsce dla tżta? http://www.falkiewicza.internetdsl.pl/galeria.htm
i do tego jeszcze te sale oddzielone kawałkiem ściany i to że będę słyszeć co się dzieje u innych

Edytowane przez country111
Czas edycji: 2015-05-18 o 11:21
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 11:21   #3071
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
cześć kochane

ja też taki kupiłam bo nie mieliśmy żadnego.... kumpela mi poleciła i faktycznie opinie ma fajne,,,,

:
Mam ten sam, z sówką

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Ciekawe jak Masija i córcia
Stary 2015-05-18, 11:26   #3072
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość

Ja się budzę o 7 rano, bo dzwoni budzik mojego Tża i nasz synek też się wtedy budzi razem z nami

Brawo za termin!!! to naprawdę niedługo

A ja się witam w 36 tygodniu właśnie pożarłam arbuza, Bożeeeeeee, od początku ciąży miałam ochotę

Trochę mi głupio, że wywołałam takie zamieszanie tutaj tymi rzekomymi "wodami".. Ale chyba bym się tak nie przestraszyła, gdybym nie usłyszała, jak to spada na podłogę!
Wczoraj z Tżem spędziliśmy caaaaały dzień razem, było cudownie A potem w łóżku Wojtuś tak wypychał nóżki, że mogliśmy go głaskać po stópkach
Ciekawe czy dzieci po porodzie w podobnych godzinach będą się budzić? Ja mam straszną ochotę na truskawki
Mój maluch swoje stopy trzyma po prawej stronie, jak tylko je dotykam to zaraz zabiera
Myślę, że każda z nas by spanikowala jakby zobaczyła, że coś pociekło
Cytat:
Szpital jest po remoncie ale skoro łóżka są podosuwane do ściany to gdzie jest miejsce dla tżta? http://www.falkiewicza.internetdsl.pl/galeria.htm
i do tego jeszcze te sale oddzielone kawałkiem ściany i to że będę słyszeć co się dzieje u innych
Uwierz, że ten szpital w porównaniu do tego, w którym będę rodzić wygląda jak hotel
Stary 2015-05-18, 11:27   #3073
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Tak tez sa zabezpieczają sie to normalne tez bym chciała wiedzieć kto bedzie mieszkać w moim mieszkaniu
tylko pytanie o wysokość wypłaty... to za dużo. Raz jeden turek chciał mój pasek z wypłaty, a że podczas oglądania mieszkanie okazało się brzydsze niż w ogłoszeniu podziękowałam. Na stronie internetowej pracodawcy jestem wymieniona wraz ze stanowiskiem, więc mogą sprawdzić łatwo.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy na komunii i ja mądra oczywiście wystroiłam się w szpilki, bo mam takie fajne wygodne itp. bosssszzz dziewczyny jak mi nogi spuchły potem jakieś łydki nawet zdrętwiałe miałam, sypię się normalnie
Jak ja bym się chciała zmieścić w jakieś szpilki
Za to się trochę pobawiłaś, zawsze to miła odmiana.

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Ja kupilam taki do ucha Braun. Nie mialam zadnego w domu wiec chcialam co posluzy kilka lat.

Dzien Dobry ale beznadziejna pogoda. Co tu robic? Troche mam juz dosc, kazdy dzien wyglada tak samo
Do ucha nie nadaje się dla noworodka ze względu na budowę anatomiczną, tak nam na sr mówili. Albo podczerwień na brzuszku, albo w pupie normalnym. Mam nadzieję, że nam się nie przyda przez długi czas

Też mam do ucha Braun, do niego był elektroniczny gratis, a jakiś czas temu już kupiłam na podczerwień. do wody też dostałam gdzieś za free, więc cały komplet już jest.
Cytat:
Witam się w 39 tyg

Nie mogę uwierzyć, że za kilka dni będę mieć maluszka przy sobie... Wszystko się zmieni, i też się zastanawiam czy to był dobry moment na dziecko..
Mam wielką nadzieje, że się nie przeterminuje rosi:
Gratki. Czekamy na wieści jakby co )
Cytat:
Witam
Chyba na tym etapie juz wszystkie mamy obawy czy sobie poradzimy. Ja najbardziej boje się ze nie mam pomocy z nikąd wiec wymyśliłam ze czasem jak z bezradności poplacze sobie razem z dzieckiem to nic się nie stanie ani jemu ani mi ale głowa do góry będzie dobrze grunt to dobre nastawienie
Też nie mamy nikogo blisko tutaj, ale damy radę kika

My wszystko kupujemy sami, karuzelę itd, bo nie mamy od kogo dostać prezentów. Jedynie w pracy zazwyczaj się składamy do koperty lub kupujemy bon w jakimś sklepie jak się komuś dziecko urodzi czy na ślub. Wtedy kupimy krzesełko do karmienia.
Stary 2015-05-18, 11:30   #3074
mehja
Zakorzenienie

Hej

ja już po spotkaniu z położną i KTG - wyszło piękne, żadnych skurczy

zjadłam śniadanko, wypiłam mrożone capuccino i zjadłam rożka a teraz nadrobię to co już zdążyłyście naprodukować
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 11:31   #3075
country111
Zakorzenienie

Cytat:

Uwierz, że ten szpital w porównaniu do tego, w którym będę rodzić wygląda jak hotel
Szpital jest po remoncie więc wyglada ładnie tylko, że inaczej sobie to wyobrażałam i gdzie ten tż będzie stał podczas porodu bo to nie daje mi spokoju
Stary 2015-05-18, 11:33   #3076
Selis
Zadomowienie

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi o termometrach, popatrze na wszystkie Wasze propozycje, bo szczerze mówiąc w domu nie mamy żadnego i muszę kupić coś co posłuży całej rodzinie

Cytat:
Ja jak zobaczyłam porodówkę w swoim szpitalu to dałam tylko krok do tyłu i powiedziałam, że nie wejde tam drugi raz ale jak miałam tam kilka razy robione KTG to jakoś się przyzwyczaiłam do tego miejsca i nie wygląda już tak strasznie

W moim szpitalu jakaś firma wygrała przetarg na zrobienie nowej ślicznej porodówki, ale już ją "remontują" od lutego i ciągle termin przekładają, najnowszy jest na koniec maja, ale pewnie i tak już się nie załapie
Cytat:
Na Brochowie ? co tam widziałaś przerażającego ? oni nie odprowadzają czasem we wtorki ?ja byłam w dwóch i jakoś takie normalne mi się wydawaly, wiadomo lepiej na Kamienskiego, bo odnowione niedawno ale na Chałubińskiego mały ruch
Kiedyś po zabiegu ginekologicznym leżałam na Chałubińskiego na ginekologi, płakałam codziennie i nawet gdyby to był jedyny otwarty szpital w mieście to zrobiłabym wszystko żeby tam nie rodzić...to tylko moje odczucie, ale ten szpital jest porażką!
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 11:36   #3077
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe czy dzieci po porodzie w podobnych godzinach będą się budzić? Ja mam straszną ochotę na truskawki
Mój maluch swoje stopy trzyma po prawej stronie, jak tylko je dotykam to zaraz zabiera
Myślę, że każda z nas by spanikowala jakby zobaczyła, że coś pociekło

Mam nadzieję, że da pospać do 7
O, truskawki też, ale cenę mają jeszcze ogromną
Mój tak robił na początku, a teraz zmieniło się i dłużej kopie jak poświęcamy mu trochę naszej uwagi

Cytat:
Hej

zjadłam śniadanko, wypiłam mrożone capuccino i zjadłam rożka a teraz nadrobię to co już zdążyłyście naprodukować
Super!!!
22.06.2015
Stary 2015-05-18, 11:39   #3078
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Wiem, że o karuzelę chodziło, ale rozbawiło mnie to
Cytat:

mehja, uwielbiam twoją autokorekte
myślałam, że zdążę poprawić zanim ktoś zobaczy
pisałam drugi raz z telefonu tż (i internetem- wow)

Cytat:
Myślicie, że takie turystyczne będzie ok?

http://allegro.pl/lozeczko-kojec-wlo...326788773.html
za niewiele taniej kupisz jednopoziomowe więc to wydaje mi się bardzo fajne za taką cenę

Cytat:
Potrzebny jest rożek w szpitalu?
zależy od szpitala, w moim nie trzeba, dają swoje rożki
Stary 2015-05-18, 11:40   #3079
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Hej

Ja codziennie mam ochotę na rożki wczoraj zjadłam trzy i tylko tyle bo wiecej juz nie miałam

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi o termometrach, popatrze na wszystkie Wasze propozycje, bo szczerze mówiąc w domu nie mamy żadnego i muszę kupić coś co posłuży całej rodzinie

Ja jak zobaczyłam porodówkę w swoim szpitalu to dałam tylko krok do tyłu i powiedziałam, że nie wejde tam drugi raz ale jak miałam tam kilka razy robione KTG to jakoś się przyzwyczaiłam do tego miejsca i nie wygląda już tak strasznie

W moim szpitalu jakaś firma wygrała przetarg na zrobienie nowej ślicznej porodówki, ale już ją "remontują" od lutego i ciągle termin przekładają, najnowszy jest na koniec maja, ale pewnie i tak już się nie załapie

Kiedyś po zabiegu ginekologicznym leżałam na Chałubińskiego na ginekologi, płakałam codziennie i nawet gdyby to był jedyny otwarty szpital w mieście to zrobiłabym wszystko żeby tam nie rodzić...to tylko moje odczucie, ale ten szpital jest porażką!
Dobrze znać czyjąś opinie, dziękuję
Choć ja nastawiam się ze trzy dni w szpitalu i do domku wiec szpital ma dla mnie małe znaczenie w planach mamy Kamienskiego ale jak wyjdzie to się okaże
Stary 2015-05-18, 11:43   #3080
myboyismine
Zakorzenienie

country, noo co Ty, ładna masz porodówkę
Stary 2015-05-18, 11:43   #3081
anutka171
Rozeznanie

Idziemy do domku
Później Was nadrobie
Stary 2015-05-18, 11:44   #3082
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Idziemy do domku
Później Was nadrobie
super
Stary 2015-05-18, 11:48   #3083
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
tylko pytanie o wysokość wypłaty... to za dużo. Raz jeden turek chciał mój pasek z wypłaty, a że podczas oglądania mieszkanie okazało się brzydsze niż w ogłoszeniu podziękowałam. Na stronie internetowej pracodawcy jestem wymieniona wraz ze stanowiskiem, więc mogą sprawdzić łatwo.

Do ucha nie nadaje się dla noworodka ze względu na budowę anatomiczną, tak nam na sr mówili. Albo podczerwień na brzuszku, albo w pupie normalnym. Mam nadzieję, że nam się nie przyda przez długi czas

Też mam do ucha Braun, do niego był elektroniczny gratis, a jakiś czas temu już kupiłam na podczerwień. do wody też dostałam gdzieś za free, więc cały komplet już jest.

Gratki. Czekamy na wieści jakby co )

Też nie mamy nikogo blisko tutaj, ale damy radę kika

My wszystko kupujemy sami, karuzelę itd, bo nie mamy od kogo dostać prezentów. Jedynie w pracy zazwyczaj się składamy do koperty lub kupujemy bon w jakimś sklepie jak się komuś dziecko urodzi czy na ślub. Wtedy kupimy krzesełko do karmienia.
a rodzina nie przyjeżdża was odwiedzić po porodzie?

Cytat:
Hej

super ja mam ktg jutro, ciekawe jak tam akcja macicy

jak ja się dzisiaj paskudnie czuję, jakaś taka wymięta

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 11:49   #3084
marta1881
Zakorzenienie

Cytat:
Idziemy do domku
Później Was nadrobie
super!
Pokażesz nam swoją niunie?
Stary 2015-05-18, 11:53   #3085
country111
Zakorzenienie

Cytat:

Ja codziennie mam ochotę na rożki wczoraj zjadłam trzy i tylko tyle bo wiecej juz nie miałam
Kika 3 rożki dobra jesteś to ja mam wyrzuty, że codziennie jednego wciągam ale poprawiam jeszcze ciastkami Pamiętam jak mówiłaś o twoim uwielbieniu do lodów to ja zaraz też idę do sklepu
Stary 2015-05-18, 11:54   #3086
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Idziemy do domku
Później Was nadrobie
suuuuuuper
22.06.2015
Stary 2015-05-18, 11:57   #3087
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość

Jaki macie termometr dla dziecka, muszę się na coś zdecydować i zamówić, ale no nie wiem
ja zamówiłam dla pierwszego dziecka jakiś za 50-60zł na Allegro i służy do tej pory

Cytat:

Jeżeli chodzi o bujaczek to podoba mi się ten rozkładany, tylko zapomniałam nazwy, ale któraś z Was wstawiła zdjęcie, z tym że póki co jeszcze nie mam, może jak wezmę becikowe i uznam, że się przyda to kupię :P
pewnie o Tiny Love chodzi?
ja kupiłam używany za połowę ceny- fajny jest

Cytat:

Kochana mój w 33+ wazył 1950, a w 35+4 już 2722, nadrobi nadrobi!

Dziękuję za wszystkie kciuki!
W piątek mieliśmy wizytę, wszystko jest dobrze udało nam się uniknąć szpitala! Klocuszek ważył 2722, główka już nisko,ale wszystko pozamykane no i ze względu na moje nerki termin cesarki mam na 2.06, także już nie długo
dzięki
super, że udało się uniknąć szpitala! a CC już całkiem blisko! :O

Cytat:
No wiesz, wyjęłam połowę pampów, połowę podkładów, połowę wkładek do stanika, opakowanie tantum rosa i zostawiłam tylko dwie saszetki bo po co całe pudełko i już zrobiło się luźniej

ja też tylko 2 saszetki TR biorę
Stary 2015-05-18, 11:59   #3088
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Idziemy do domku
Później Was nadrobie

Stary 2015-05-18, 12:02   #3089
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja znowu slyszalam, ze do ucha lepszy bo on mierzy temperature wewnetrzna ,a nie tak jak termometry na podczerwien, temperature zewnetrzna i ze mozna w uchu mierzyc noworodkowi. Tak jak mowisz, miejmy nadzieje, ze dlugo nie bedzie nam potrzebny.

Do wody nie mam, bede sprawdzac dlonia.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 12:02   #3090
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Idziemy do domku
Później Was nadrobie
super!!!! nie ma to jak w domku

a ja jeszcze tantum rosa nie kupiła, nie mogę sie w ogóle zmobilizować żeby klapki do torby wrzucić, a co dopiero takie rzeczy

was też taki leń dopada?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości