|
|
#3211 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LVI
Cytat:
A to się da przez bokserki? ![]() Chyba muszę z tym pytaniem na Intymne lecieć, tam się znajo ![]() Cytat:
ale nie, nie ciągnął mnie do sklepu ![]() Jakoś nie pamiętam by mi się to kiedyś przydarzyło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||||
|
|
|
#3212 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Bokserki jako kuszący element gry wstępnej, pisałem przecie ![]() Cytat:
Cytat:
Pojęcia nie mam Ciechocinek to nie Rzym, jednego dnia da się wszystko obejść
|
||||
|
|
|
#3213 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dziekuje
tak to jest, pisać i przeglądać na szybciora z fona ![]() Jak najbardziej serio ![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Ja mam wykończony koronka, nie lubię gladkich ![]() Zdziwiłam sie, jak bardzo wygodny
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
#3215 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Jak tylko dobierzesz dobry pod biustem to trzyma dobrze
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja o 17 kończe robote w Mordorze i potem chyba będę wolna mnie tylko az, po opierdzieleniu całego słoika nutelli łyżeczką
|
|
#3217 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Bieliznę Imtimissimi lubię bardzo, a ten model mi się nie spodobał właśnie dlatego, że taki... łysy... ale jak mówisz, ze i z koronka bywa, to pomacam Co do wypełnienia - ja tam stałam w innej kolejce, jak biusty rozdawali
|
|
#3218 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Nada
![]() Nie mogę znaleźć w necie fot ![]() Agnysiu, przepraszam,ze teraz dopiero odp. ale umknęło mi Twoje pytanie i gdyby nie Gryxlaw ... ![]()
|
#3219 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#3220 |
|
Nindżopesz
|
Rejcz, znalazłaś w końcu jakieś nowe perfumy?
Ja zamówiłam próbkę EDM i Entchanted Forest, pewnie i tak uznam je za zbyt słodkie... Czegoś nowego mi się chce, może być z porzeczkami albo solą
|
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Ciekaweeeeeee , trza obadać
|
|
#3223 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Corii, czy to koronkowe to Gioia lace? Bo kolory ma ładne - ten miętowy, albo Blue diamond
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madonnę ToD Naked z tzw. seksi otulaczy poprawiających nastrój i dodających pewności siebie w zły dzień. W dobre dni też się nią zlewam, zimna wiosna mi w tym pomaga. ![]() Cesarzową z D&G. Najpierw melonowy płyn do mycia naczyń, ale później fajnie na mnie leży. Lanvin Eclat d'Arpege. Do Rumeur na razie nie mogę się przekonać. I szukam dalej! Ale na spokojnego już, nie na wariata. Szukam wciąż kwiatów śliwy, akacji itp blossoms. Czyli kwiatów drzew. A te liście porzeczki w L'Ombre Dans L'eau to Ci nie leżą? Zapach mam wrażenie stworzony dla Ciebie. |
|
|
|
|
#3226 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
L'Ombre jest dla mnie bleh, różano-dusząco-ziołowo-paczulowy, bardzo "dojrzały" i zatęchły. Myślałam, że będzie raczej kwaskowy, porzeczkowy, zielony, chłodny i z nutką dekadencji ![]() EDIT: no tam nie ma paczuli ale ja czuję taką paczulową starobabowość
Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2015-05-18 o 13:39 |
|
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeczytałam na fejsie bulwes, jak to jakiś pan stwiedził, że był w kinie z 7-letnią córką na filmie "Sekrety morza" i że absolutnie odradza, bo negatywne emocje (matka umiera przy porodzie, jakaś zła czarownica itp.) i córka plakała i żeby absolutnie nie chodzić na to z dziećmi. A pod spodem mnóstwo komentarzy z serii "dzięki za ostrzeżenie, moje dziecko też ważliwe, to go nie puszcze na ten film." I się zastanawiam, czy to aby na pewno ok? My się wychowywaliśmy na dośc brutalnych bajkach braci Grimm i Perault (kto pamięta siostry Kopciuszka, co sobie odrabały piętę, żeby w pantofelek się zmieścić? ), czasem się ryczało na Królu Lwie, ale człowiek od małego był uczony, że życie to nie sielanka, jest śmierć, są źli ludzie itp. Kiedyś widziałam też wpis, czy pozwolić dziecku iść na pogrzeb dziadka, bo "ono takie wrażliwe". Każde dziecko wrażliwe. Za moich czasów na pogrzeby się chodziło i nikomu nie przyszło do głowy, czy brać dziecko czy nie. Szło się pożegnac dziadków i już. A jak ktoś chce tzymac dziecko pod kloszem i nie pokazywać, że w życiu bywa dobze ale i źle i że czasem się umiera, to czy dzieci nie będą potem miały problemu z takimi tematami w dorosłym życiu?
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-05-18 o 13:43 |
|
|
|
|
#3228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli istnieje podobieństwo do In White, to powiem tak, chyba nie będę się o AE zabijać. Bo nie ponoszę. To by było tylko celem "poznania" legendy. Bo wiesz, mam taki "skarbiec" zapachów w fiolkach, w większości od Ju. Nie moje to zapachy, ale poznanie ich, większości retro, wycofanych, to fenomenalna rzecz. Ot mini "ołtarzyk" perfumiarstwa uwielbiam tą szufladkę, zaglądam do niej jak faktycznie do kuferka ze skarbami. In White jest piękny, acz póki co, nie mój. Nie umiałąbym w nim być sobą. Zatem i AE nie dla mnie póki co. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
To może niech ktoś Ci obada Jo Malone Wood Sage and Sea Salt? Czy w ogóle warto się napalać? Dziewczyny lecą teraz do Brc - może będzie okazja? |
||
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Można się jakoś zgrać
|
|
#3230 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Hm, a zupełnie nie były wg Ciebie retro i różane?O Malone czytałam, że praniowy, czysty, piżmowy, słodkawy - znaczy pewnie zupełnie nie dla mnie
|
|
|
|
|
#3231 | |
|
BAN stały
|
Super!
![]() Mnie to się przydarzyło kilkadziesiąt razy co najmniej, o ile nie kilkaset (i nieodłącznie związana ze słodyczowym zemdlorem zgaga) ![]() Cytat:
Co więcej - ta wychuchana wrażliwość nie przeszkadzała jej jakoś mieć rodziców i siostrę umierającą na raka w głębokim poważaniu ![]() Edit: Redzia, z Tobą to jak z Polly i z gałonskom
Edytowane przez gryx82 Czas edycji: 2015-05-18 o 13:54 |
|
|
|
|
#3232 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Tak, tak, wychowujmy dzieci w przekonaniu, ze wszyscy jesteśmy i będziemy młodzi, piękni i nieśmiertelni. Bez starości, chorób, zmarszczek, śmierci i temu podobnych traumatycznych przeżyć. Życie z silikonu i photoshopa
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) że nie przedarło się nic retro jakoś specjalnie. Może nie wyczułam, zza zasłony "cierpkości". Róża też jakaś średnio różana, jak na róże wciąż czułam te kwaśne liście Ja bym je ustawiła w kategorii "ogrodowych" obok Ogródków Hermesa Czyli jeśli retro, to tylko dlatego, że czuć tradycyjny (polski) ogród. Aha. Rozumiem. Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-05-18 o 14:08 |
|
|
|
|
#3234 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajne bardzo, tylko coś mi przypomina i nie umiem rozgryżć co...jakieś gumisiowate żelki ![]() Cytat:
Takie coś też bym chciała ![]() Cytat:
![]() I jeszcze Diabeł Piszczałka i Pan Kleks Chociaż dawniej też było chuchanie i dmuchanie...na wsi tak tego nie bylo widać, ale miejskie dzieci niektore ...teraz też wszystko zależy od rodzicow rozsądu i zdrowego podejścia..... |
|||
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
i Buka
![]() No bez kitu - własna siostra wozi dzieci do szkoły samochodem, bo się boi puszczać je rowerem spokojną wiejską dróżką. Bo "Jak się jest rodzicem to się na to inaczej patrzy!" A my od 1 klasy jeździłyśmy rowerami do szkoły powiatową ruchliwą przelotówką i nawet rodzicom do głowy nie pzyszło zawieźć nas samochodem. "Mróz i śniegu nawaliło? To pójdziesz pieszo"
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jestem w stanie zrozumieć trochę...bo jak my chodziłyśmy do szkoły, to mimo wszytsko było bezpieczniej, jakoś mniej świrow, zboczeńców, psycholi, a teraz chyba w każdym gimnazjum/pod narkotyki można dostać... Co nie zmienia faktu, że przesadne dmuchanie na dzieci nie robi im nic dobrego.... No i teraz o niebo łatwiej stracić prawa rodzicielskie niż dawniej, pozmieniały się standardy, czasy...co kiedyś było normalne teraz jest nie do pomyslenia... Jak by przenieść nasze dzieciństwo w te czasy, to pewnie połowa rodzicow stracilaby prawa rodzicielskie ![]()
|
|
|
|
|
#3237 | |
|
BAN stały
|
![]() A żeby nie iść do szkoły, trzeba było mieć naprawdę dobry powód zdrowotny - angina, ospa, gorączka powyżej 38 Teraz wystarczy "źle się czuję", "mam katar" albo "brzuuuch mnie boooli" i zaczyna się ciumkanie i załamywanie rąk, a później zdziwienie, że jakiekolwiek obowiązki dzieci/młodzież lekce sobie waży ![]() Cytat:
--- Po ile u Was młode ziemniaki? Kupowałem przed chwilą za 3zł/kg, jakoś drogo, no nie? |
|
|
|
|
#3238 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Nie wątp.
Za "naszych" czasów jak się dzieciaki pobiły po szkole to najwyżej opie.prz od rodziców dostały - albo i to nie. A teraz: wizyta u dyrektora, u psychologa, skierowanie na terapię o i sto innych głupot. No, chyba, ze ktoś jest zwolennikiem bezstresowego wychowania - wtedy tak, pogłaszcze dzieciątko po główce.
|
#3239 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
I co- obadałas juz?
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
na rozgrzeszenie mam to, ze wziełam starą bieliznę do rozliczenia i miałam rabat na kazdą rzecz 20%
|
|
#3240 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

Książka, kawa, trochę prac ogrodowych, słońce i śpiew ptaków. Chyba niewiele rzeczy mnie tak uszczęśliwia 

no i wróciłam z granatowym 

Mnie się marzy nasze morze poza sezonem (maj/czerwiec, wrzesień)

Ciechocinek to nie Rzym, jednego dnia da się wszystko obejść 

ale jak mówisz, ze i z koronka bywa, to pomacam 

Ja bym je ustawiła w kategorii "ogrodowych" obok Ogródków Hermesa 
na rozgrzeszenie mam to, ze wziełam starą bieliznę do rozliczenia i miałam rabat na kazdą rzecz 20%