|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
Może u Ciebie też się przesunął i stąd zmniejszenie brzucha
|
|
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jedzmy rzeczy z grilla
|
|
|
|
|
#4713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tez lubi kiełbaski i mięsko z grilla
|
#4715 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- A jeszcze przypomniało mi się, że rozmawialyscie o pizamach. Ja mogę polecić firmę muzzy.kupiłam w tym tygodniu 2 koszule i szlafrok i są bardzo fajne.nie mogę spać w pizamach,bo mnie gumka gniecie,wiec stawiam na koszule. Są bardzo wygodne. A w ogóle to przestałam kontrolować swój biust. Dzisiaj jedliśmy obiad i się nachylilam po pieprz i wsadzilam cycka do sosu tż się śmiał, że mam się cieszyć, że brzucha nie wsadzam
|
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie to wq! Przyszła, posiedziała 10 sekund i mam zamknąć okno bo jej tu zimno! Oczywiście, żeby mi to powiedzieć, to się wróciła ze schodów, a już szła do siebie
---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#4717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Cytat:
Caly czas na materacu. Wlasciwie to roznicy zadnej, z lozka tez wyjdzie przeciez ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
U mnie byla fatalna pora roku, duzo stresu i ktos mi jeszcze zasugerowal, ze to wina genow tz; buahaha |
||
|
|
|
#4718 |
|
Wtajemniczenie
|
No i znow... ogloszenie na olx, wybralam ubranka zeby mi laska wycenila. 65 zl za rzeczy jakie na zdjeciu wkleilam tutaj.
Przecież wy takie rpzeczy to z lumpka przynosicie za 20 zl. No litości. I metki nie sa jakies markowe, bo na w gloszeniu zblizenia metek.
|
#4719 |
|
Zadomowienie
|
To trzeba być mną, żeby zrobić konfiturę z 4 kg rabarbaru i na koniec posolić zamiast posłodzić....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no pech jak nic!
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
O matko....
|
|
|
|
#4722 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Hehe, chyba dziecko wyjątkowo nie lubiło być skrępowane, albo mamie było szkoda, że tak szybko wyrosło |
||
|
|
|
#4723 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rzeczywiście szału nie ma, jak za każdą rzecz 6,5... Są ładne i nawet niezniszczone, ale rzeczywiście okazja to raczej nie jest. W lumpku można kupić takie za grosze. |
|
|
|
|
#4725 |
|
Wtajemniczenie
|
musze sie tez przejsc po lumpkach. Tylko szczerze mowiac bylam w lumpeksie ze 2 razy w zyciu, nawet nie wiem gdzie w mojej okolicy sa jakieś warte odwiedzenia...
|
#4726 |
|
Rozeznanie
|
Macie jakiś pomysł dziewczyny co kupić córce na 3 urodziny? Każdy mnie o to pyta, a ja naprawdę nie mam pomysłu co im odpowiadać.. Córka sporo zabawek ma, a ja nie lubię robić graciarni z domu i dokładać tam kolejnych i kolejnych.. Ale z drugiej strony wiadomo, że każdy chce kupić jakiś prezent, no i coś wymyślić trzeba.. Macie jakieś pomysły, coś się sprawdziło u waszych dzieci albo u dzieciaków z rodzinki?
Ech, i jeszcze każdy wygodny i chce od razu linka do konkretnego prezentu, żeby było na gotowe. Niby po to, żeby się coś nie dublowało, ale tak naprawdę każdemu chodzi o wygodę - my wyślemy, a oni mają rozglądanie się za prezentem z głowy. |
|
|
|
#4727 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje ze tak nie będzie, poprostu nie napy cham się batonikiem na wieczór a jem sobie jabłko. Akurat druga moja ciąża i druga z mega ochota na owoce i kwaśne soczki. Jak narazie jest ok. Wyniki w normie czyli jak by niczego mi nie brakuje. Nie głodze się bo akurat to nie była bym ja ,) ale napoje zmienione na wodę, i mniej cukru na codzień chyba się przyczynia do nie tycia. A jeśli było by coś nie tak myślę że lekarz chyba powinien mi zwrócić uwagę? I pogrozic palcem, bo mam wrażenie ze on wogole się nie przejął. .
|
|
|
|
#4728 |
|
Rozeznanie
|
A tak w ogóle to lada chwila kończymy ten wątek
|
|
|
|
#4729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja np uwielbiam prezenty na dwór np rolki hulajnoga rower lub gry planszowe rodzinne jest taka super akurat dla 3 latki elefun z łapaniem motylkow, bądź twister, monopoly junior, Niektóre małe damy lubią lego duplo lub już nawet zwykłe lego friends dla dziewczynek. Playdoh i masa ciastowa są mikrofony i jakieś keyboard dla małych piosenkarek Zależy czym mała dama się interesuje jakie są budżety. A może jakieś ciuszki nowa sukienka? A może rodzice kupia super wypasioną lalkę a goście skompletuja ubranka i jakieś wyposażenie. |
|
|
|
|
#4730 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
takie rzeczy na dwór już właściwie wszystkie ma, i rower, i hulajnogę. Nie pomyślałam o grach planszowych, jakaś mi się wydawała Młoda za mała, ale rzeczywiście są i fajne dla takich mniejszych dzieci. Musze się porozglądać na necie, jak coś razem robimy rodzinnie to córa ma z tego mega frajdę Dzięki ![]() O lego duplo też myślałam, to też uwielbia. Ale sporo już ma różnych zestawów. I zapomniałam o ciastolinie, też lubi. No to już mam jakieś inspiracje A, no i teraz mi się przypomniało, że u znajomych uwielbia się bawić autkiem zdalnie sterowanym Lalki ma jakieś ze dwie, ale lubi je tylko rozbierać Zawsze są gołe, buty się już chyba pogubiły, do takich ubieranek musi chyba jeszcze podrosnąć. Dzięki bardzo ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
Dobrze pamiętam, że jesteś z Lublina? Mogłabyś po spotkaniu z położną ze Staszica napisać co ciekawego mówiła? Chętnie posłucham czy coś się pozmieniało, czy są jakieś nowe zasady na oddziale, itd. Byłabym wdzięczna A jak często są zajęcia? Regularnie raz w tygodniu czy na każde spotkanie umawiają Cię osobno? ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Mój mąż chrapie jak stary traktor, aż spać mi się odechciało Córka już przyszła do nas, leży zaraz obok jego głowy i nic a nic ją to nie rusza. A jak wychodzę od niej z pokoju w nocy z nadzieją, że pośpi dłużej u siebie w łóżku to budzi się jak mi coś w nodze chrupnie ![]() Edytowane przez grita Czas edycji: 2015-05-19 o 00:07 |
||
|
|
|
#4731 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ja prawie też. Nie martw się... Zgubimy to po porodzie
Ja nie wiem.dlaczego tak tyjemy. Ja nawet nie jem więcej tylko tyle samo. Do tego dużo ruchu mam. Cytat:
Cytat:
A lumpki to sprawdź sobie w internecie. Są opinie
|
||
|
|
|
#4732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4733 |
|
Zadomowienie
|
wyglądam jak potwór,opuchnięta od wczorajszych kilkugodzinnych łez. teściowa roz.....ła mnie psychicznie. nijak się odciąć od tego potwora.bo to nie człowiek to monstrum.bez empatii i jakichkolwiek pozytywnych uczuć. wczoraj wszystko we mnie pękło,wyłam długo wkiblu jak bezbronne dziecko,które marzy tylko by smok je pożarł na zawsze. na prawdę po tej nie przespanej nocy nie mam ochoty by żyć.to babsko odebrao mi motywacje do walki o moja rodzinę,marzenia z nią związane i n o r m a l n e życie jakie wiedzie większość normalnych kochających się rodzin. o co poszło? o pieniądze. miałą nam pomagać finansowo. nie pomaga. wczoraj mieliśmy dokupić materiałów remontowych ale z kasą jesteśmy tak uwaleni,że nie starczyło nam pieniedzy a gorszych gatunkowo materiałów nie zamierzamy kupować i wychodzić na bide i dziady przed fachowcem. w dodatku za hugona nie mozemy w tej naszej kuchni ustawić mebli z tego fajnego zestawu na który nas stać i musielismy wczoraj zrezygnować. nie stać nas na droższe modele ani tym bardziej na projekt kuchni i zrobienie jej na wymiar. usiadłam wczoraj i obliczyłam,ze na podstawowe rzezczy,potrzebne nam do sierpnia by tam zamieszkać-by dziecko miało warunki potrzeba mi teraz 6000 zł (wliczajac wyprawkę,rzeczy do szpitala,papmersy,meble dla dziecka itp.) wyłam bo jedyną osoba która może nam pomóc jest ONA. Ona rzecz jasna nie wzruszona moimi łzami tym że dzicko pierwszy raz przeżywało taki koszmar bo nie wiedziało co sie z matką dzieje. tż się wku...powiedział jej co się dzieje a ona na to,że "jak nie macie to sobie pożyczcie ale wszystko mi oddacie!" kufa z czego jej to oddamy? tyle kasy na koncie co miesiac się kumuluje,ona tego wszytskiego nie przejada.a potem da jakimś naciągaczom,którzy namówią ją na jakieś g****o bo żerują tacy na naiwnych emerytach. pierwszy raz w zyciu mówię coś takiego ale szczerze nienawidze JEJ. za to jak nam zniszczyła i niszczy życie.oddac jej niegdzi enie można bo musi wyrazić zgodę,ubezwłasnowolnić równiez. nie chce mi się żyć i wiem że nie mogę nic zrobić bo noszę w sobie dziecko-cząstkę mnie i osoby którą kocham najbardziej na świecie.
Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-05-19 o 05:59 |
|
|
|
#4734 |
|
Zadomowienie
|
Oczarowana
|
#4735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przytulam bardzo mocno |
|
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oczarowana bardzo współczuję sytuacji... Mogłaby pomóc ale nie chce, nic na to nie poradzisz. Pożyczcie to od niej, spłacajcie i powoli będziecie na swoim, wtedy juz będzie remont z głowy i dacie rade! Przytulam! Pospałam wczoraj po południu, a dziś do 8:30, kurcze taki śpioch ze mnie, niedługo dziecko się urodzi to chyba będę chodzącym niewyspanym wrakiem. Dziś w planach pospisywac wszystkie ubranka, czego jeszcze brakuje i zrobić listę potrzebnych rzeczy do porodu i dla dziecka.
|
|
#4738 |
|
Konto usunięte
|
oczarowana przykro mi bardzo
![]() Ja pierwszy raz od dawna miałam przespaną noc. Obudziłam się tylko na budzik, żeby chleb wstawić do piekarnika. I co? Nie zadzwonił mi piekarnik, że czas minął i wyjęłam chleb godzinę później Wściekła jestem
|
|
|
|
#4739 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czy któraś z Was ma takie bóle żeber z prawej strony, tak troszkę pomiędzy żebrowe i żebra. Mnie to męczy 1,5 miesiąca. Tydzien temu lekarz zalecił nospę ale jest jeszcze gorzej.rankiem troche czuje, kłuje i boli ale daje radę chodzic zaś popołudniu zaczyna mocno boleć. Wczoraj po 19 myślałam, ze sie popłaczę. Siedzieć ciężko, chodzic wtedy też. Leżeńia na obu bokach odpada. Zaczęłam leżeć na plecach tylko tak się daje. Jak naciskam mocno te miejsca to najpierw boli po chwili puszcza. Ale za pare sekund od nowa.
Nie chcę się znowu sakrżyć ale mam dość, nerki mam czyste, miałam zmienić dietę na lżejszą i nic to nie dało. Już myślałam, że mam za mały obwód pod biuste ale nie. Jak zdejmę biustonosz to chwilę boli mniej, ale to moment ulgi. Juz mam biustonosze dużo większe w obwodzie.
|
#4740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do tego puzzle, bo bardzo lubi układać, sama zapytałam jej co by chciała dostać i tylko te dwie rzeczy chciała Czytając wasze posty o cm w brzuszku aż sama swój zmierzylam i mam 93cm
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

Może u Ciebie też się przesunął i stąd zmniejszenie brzucha