![]() |
#151 |
Rozeznanie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)
Mała_biegaczka, uważaj żeby Twój ukochany nie zemdlał jak zobaczy te wszystkie sprzęty, fotele i inne
![]() ![]() Ja dziś pije colę, miałam taką ochotę ze głowa mała .... Wiem ze nie powinnam ale nie mogłam sie powstrzymać. Jutro mam wizytę, nie moge sie doczekać bo dziś oprócz pobolewania podbrzusza nie miałam innych objawów i od razu sie martwię. ![]()
Kliknij i zobacz jak staram się żyć, codziennie lepiej niż wczoraj ![]() www.dailybetter.com.pl Polub mnie https://www.facebook.com/dailybetterblog/ ![]() ![]() ![]() Edytowane przez niezdara Czas edycji: 2015-05-18 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Uprzedziłam go jak to wygląda
![]()
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie powiedziałam dwóm przyjaciółkom, wie też moja mama
![]() Dzisiaj idę do gin, pewnie nie będzie za dużo widać, ale co tam ![]() Wczorajsza beta 492,9 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My rodzicom powiedzieliśmy, rodzeństwu i wybranym znajomym. Bo nie mogliśmy się doczekać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
To będzie 7 tydzień.
---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Ja powiedziałam rodzicom, ale jak pisałam wcześniej, jestem zawiedziona ich reakcją. Powiedziałam też dwóm przyjaciółkom.
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że może nic nie być widać, ale wiesz co, akurat zwolnił się termin do mojej gin (a zawsze ma dłuuuugie terminy) i stwierdziłam, że pójdę dzisiaj, bo wtedy jak nic nie widać, to każe mi przyjść np. za tydzień-dwa, ale już od razu będę z automatu zapisana na wizytę. A tak to jakbym się chciała teraz zapisać na 'za dwa tygodnie', to nie ma terminów, rozumiesz w czym rzecz? ![]() ---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Candy, a poza tym źle napisałam, bo 'wczorajsza' beta, tzn. odebrałam wczoraj ![]() ![]() Terrence, przykro mi z powodu reakcji rodziców ![]() Moja mama się baaardzo ucieszyła, wyściskała nas, ale wczoraj byłam u niej, żaliłam się, że nic nie mogę jeść, bo mam mdłości, a ona mi na to, że nie ja pierwsza i nie ostatnia i muszę wytrzymać. No wiem przecież, że tak bywa, ale jakoś tak niefajnie to zabrzmiało. Praktycznie nic nie pytała, dopiero na sam koniec w końcu mimochodem rzuciła, który to tydzień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zadomowienie
|
Dotka90 - aaa to rozumiem z tą wizytą. No i jak beta hcg z soboty to pewnie pęcherzyk będzie już widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem ciekawa, co na USG wyjdzie, bo w sumie nie wiem, który to tydzień
![]() Wg OM: 6 tydzień (5t1d) Wg owu moim zdaniem: 5 tydzień (4t5d)* Wg owu wyznaczonej przez ovufriend: 4 tydzień (3t6d) Mam długie cykle, więc w sumie liczenie od OM nie pokryje się na pewno z USG. |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
Hmm... To znaczy, że jak u mnie jest 6t2d, to znaczy że 7 tydzień? Jak to się liczy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Terrence, przykro mi z powodu reakcji rodziców
![]() Moja mama się baaardzo ucieszyła, wyściskała nas, ale wczoraj byłam u niej, żaliłam się, że nic nie mogę jeść, bo mam mdłości, a ona mi na to, że nie ja pierwsza i nie ostatnia i muszę wytrzymać. No wiem przecież, że tak bywa, ale jakoś tak niefajnie to zabrzmiało. Praktycznie nic nie pytała, dopiero na sam koniec w końcu mimochodem rzuciła, który to tydzień.[/QUOTE] Kurczę pisałam wcześniej długi post, ale mi nie dodało przez przerwę techniczną. Chodziło mnieju więcej o to, że nas nikt nawet nie wyściskał ani nam nie pogratulował, rozmawialiśmy o meblach. Jak ich informowałam, to męża nie było, tak wyszło, a na drugi dzień nawet się przy nim słowem nie zająknęli, nie mówiąc już o gratulacjach. Nie wiem, może to tylko dla nas ten stran jest taki wyjątkowy. Ale dobra, dość narzekania, my mamy się cieszyć. Miłego dnia!
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzien dobry ![]() Ja sie zastanawiam nad reakcja mojej mamy.. Nastawiam sie na wszystko ![]() Natomiast tesciowa pewnie sie poplacze z radosci ![]() Jak liczyc tygodnie wg owulacji? Ja robilam testy owulacyjne w okresie plodnym wiec wiem mniej wiecej, kiedy mialam owulacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie
![]() Fasolka ma 3,5mm więc maleństwo ![]() Zalecenia: mocno się oszczędzać, nie szaleć, w dni kiedy byłaby @ nie uprawiać seksu, pilnować żeby codziennie chodzić na dwójeczkę ![]() Pytałam o nordic walking, bo bym chciała zacząć, ale do 10 tygodnia na pewno nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja betę robiłam co 48 h. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
Dodalam tego imbiru z opakowania... cistka cieple min smierdzialy ale nie bylo go czuc w smaku, ufff, a dodalam tylko pol lyzeczki bo jakos mi po otwarciu opakowania smierdzial...
Ale te ciastka sa strasznie sycace wiec na napad glodu w sam raz My narazie powiedzialismy tylko mojej mamie i o dziwo sie ucieszyla, ale mysle ze na pokaz tylko, bo jak mowilismy poprzednio to sie nawet nie usmiechnela ani nic. Mi tam owulacje wylicza aplikacja woman log i mam jeszcze wersje ciazowa i wszystko policzone. Jest jeszcze platna wersja i tam mozna zaznaczac ruchy plodu, skurcze i wizyty ale to jeszcze nie potrzebne.
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak sobie mysle, ze u mnie moze byc podobnie... Owulacje mialam ok 17-18 dnia cyklu wiec pewnie jest troche do tylu wszystko niz to, co mam wyliczone. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Kupa
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja do wizyty mam jeszcze kilka dni, to powinno malenstwo podrosnac ![]() Beda 4 tygodnie od zaplodnienia akurat. Eh to wszystko jest takie ekscytujace, stresujace itd.... I czlowiek czeka i czeka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a tez jest wam ciagle zimno/chlodno?
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Ja miewam takie napady zimna...
![]() Ale nie wiem czy to brytyjska pogoda, czy ciaza ![]() Chociaz wczesniej tak nie mialam specjalnie... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
Może nie ciągle, ale bardzo często czuję zimno lub zimne dreszcze mam. Ale czytałam, że to normalne ponoć
![]() Ja się robię coraz szybciej głodna. I jak już czuję dość mocno głód to mi niedobrze. I nie wiem jakie przekąski mieć pod ręką. Ale chyba owocowe koktajle będę robić. |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Raczkowanie
|
No wlasnie tez juz przrczytalam ale nigdy nie slyszalam o czyms takim. Ja w ciagu 8h w pracy to marzne tak ze szok...
Ja na jakims blogu z niebem z nazwie znalazlam ciasteczka owsiane. Szybko sie je robi wszystko w domu mialam a sa takie sycace ze ojej i dobre tez sa, mozesz zrobic i trzymac pod reka ![]()
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do jedzenia, to np. ciasteczka owsiane/jaglane, wafle ryżowe z masłem orzechowym albo migdałowym; kawałki jabłka pokrojone. Koktajle też są super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
O właśnie, ja jem chia od niedawna, robię sobie puddingi na mleku kokosowym + mus owocowy, pyszne!
|
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie wróciłam od ginekologa.
Zrobił mi dziś USG i z obliczen z ostatniej miesiaczki wychodzi ze jestem w 5tc6dz ale lekarz stwierdził że musiało dojść później do zapłodnienia bo pęcherzyk w macicy jest za mały i że mam przyjść około 2 czerwca i zobaczymy czy się rozwija wszystko. Mam dalej brać kwas foliowy i czekać.. strasznie się boję, że się nie rozwinie moja fasolka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malenstwo potrzebuje czasu, zeby rosnac..cierpliwosci ![]() Bedzie dobrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Raczkowanie
|
Nie robiłam bety bo test mi wyszedł 1 lekarz potwierdził ciążę, ten też pokazl mi pecherzyk na usg
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.