|
|
#4771 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 11
Cytat:
U nas wygląda to identycznie - noce są idealne, a w dzień ktoś nam podmienia dziecko. Albo cyc, albo na ręce a i to nie wytrzymuje długo. Ale to może być ten kryzys laktacyjny, na to liczę, co wczoraj napisała Tien - koło 3 tygodnia jest. Jest mniej mleka, ale dziecko bardziej pobudza piersi do produkcji. I to minie za parę dni, więc jest dla nas szansa ![]() I nie dołuj się i nie płacz, przystawiaj małą jak najczęściej, przytulaj i będzie dobrze - masz wsparcie od tż i nic innego poza karmieniem i tuleniem nie musisz teraz robić. Ja zapowiedziałam tż że jak w domu będzie armagedon i zero obiadu to znaczy że spełniam cały dzień żądania jego uroczego synka Chyba te początki są najtrudniejsze i trzeba przetrwać, po prostu. Mi też ciężko baaaardzo ale ciągle tak to sobie tłumaczę że to minie, więc głowa do góry
|
|
#4772 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!
Truskawka, trzymaj się.. przetoczą Ci krew i się poprawi ![]() a mnie znowu skurczybyki obudziły pochodziłam trochę i odpuszczają, czyli znowu straszaki
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez godzinę miałam regularne i co i
|
|
#4774 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to się boję czwartku, bo jak nic się nie zacznie to jadę do szpitala na ktg.. i wtedy mają mnie zbadać.. a M. 2 tygodnie temu już 3800g wazył, więc nie wiem co teraz zastanę.. a czuję że jest coraz cięższy
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żeby było dobrze i wszystko po Twojej myśli
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4777 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam tylko nadzieję, że jak okaze sie że jest na prawdę duży i nie dam rady rodzić sn to nie będą mnie męczyć.. Cytat:
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie Ci zazdroszczę ![]() Ide do ogródka trochę popielić, a potem autko umyć.
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś po południu wychodzę z moja kruszynką do domu
|
#4780 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to masz jeszcze gorzej, ja próbowałam laktator, ale mnie boli bardziej niż pierwsze zassanie małej... no i zaczynają mi już odpadać strupki z piersi, więc mam nadzieję, że za jakiś czas będzie ciut mniej bolało.Cytat:
Truskawka gratulacje ogromne!! ![]() Fistaszek, Kasienka, Ruska ![]() Co dziś w nocy moje dziecko zrobiło ![]() Przed karmieniem o 3 postanowiłam ją przewinąć - patrzę tam kleksik kupy, więc mówię do niej "no to pójdzie szybciutko" - przykładam chusteczkę do tej pupy żeby troszkę przetrzeć i co? Wystrzał kupy był taki, ze zas*ała mnie od stóp do głów (na policzku też miałam) i pół sypialni w kropki żółte. No nie wierzyłam, że mi się to nie śni. Tż sprzątał sypialnię, młoda się darła wniebogłosy a ja poleciałam się wykąpać. Cudowna przygoda. I tak ją kocham A i fajnie uspokaja się troszkę przy delfinie o takim http://allegro.pl/cloud-b-spiacy-del...846064247.html |
||
|
|
|
#4781 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak trzymacie maluchy do odbicia? Bo moj na rece nie chce ita glowa mu tak na wszystkie strony biega
|
#4782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- A dostałam właśnie maila z rossnę, żeby zmienić status na "jestem rodzicem" - jak to zrobiłam, to wysłali maila, że dostanę szczoteczki edukacyjne za 1 grosz. |
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Od 3 dni próbuję was nadrobić
Pękna pogoda więc większość czasu spędzamy na zewnątrz Nadzieja nasze maleństwa kończą dziś miesiąc... kiedy to zleciało? Przede wszystkim Truskawka ogromne gratulacje! Niesamowity poród jak i ciąża Trzmam za ciebie kciuki, szybkiego powrotu do zdrowia Szara i Anol sara Wam również gratuluję ![]() Ola zwykle czytając opisy porodów łza się kręci w oku, u ciebie śmiałam Tż mistrz! "o jezus" :hahahaCytat:
myko pytałaś o wit D wyciskaną. Ja wyciskam D i K do strzykawki i podaję podczas karmienia wsuwając dzióbek strzykawki do ust małej Przygodę z kupą na podciśnieniu miałam taką samą dorka chciałabym bez wyrzutów sumienia zjeść np kanapkę z pomidorem, albo loda... Wczoraj mała cały dzień płakała, prężyła się i ewidentnie ją bolał brzuszek. Dzień wcześniej zjadłam taki mix suszonych owoców rodzynki, orzeszki itp. Polecane na blogach... I tak jest za każdym razem jak czegoś noweg wprowadzę, albo to ja już świruję ![]() Widziałam że poruszany był też temat suchej skórki u bobasków. Dziewczyny nie szalejcie z emolientami, spróbujcie przeczekać. U nas było to samo, prócz hippa do kąpieli nie dawałam nic, przeszło samo Ja mam z kolei pytanie odnośnie pleśniawki. Mojej małej utrzymuje się już 3 tydzień Macie pomysły jak sobie z nią poradzić? Póki co, co drugie karmienie na nakładkę sylikonową daję kropelkę aftinu, ale marne rezultaty... No i widzę że nie tylko moja mała ma problemy ze spaniem. Wczoraj w nocy spałam może 3 godziny, dziś na szczęście było znacznie lepiej. Są dni lepsze i gorsze i nie mogę doczekać sie aż się to mniej więcej unormuję. Wczoraj mała podobnie jak i u was cały dzień dosłownie wisiała na cycu, no i już miałam dość jak słyszałam "może masz mało wartościowy pokarm? daj jej butelkę..." Gdybym miała mało wartościowy pokarm to by nie rosła jak rośnie ale niektórym się nie przegada. Co Wam miałam jeszcze napisać... Dziś w nocy mała obdarzała mnie takimi usmiechami ![]() Jutro przyjeżdża Tż i juz nie mogę się doczekać
|
|
|
#4784 |
|
Wtajemniczenie
|
Szara - super!
Dzieki za rady, sprobuje jeszcze lekko ogrzać mleko przed podaniem albo inna butelkę... U mnie laktator sprawuje sie super, nie boli i sprawnie odciągam mleczko w chwile ale tez pokarmu mi nie brakuje ![]() Myko - ale przygoda z ta kupka ![]() U nas właśnie byla położna, Lenka przybrała w tydzień 300g i ogólnie jest okazem zdrowia
|
#4785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeju czemu nikt nie powiedzial ze bedzietak ciezko
|
|
#4786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam się tego ze maluch kp nie musi odbijać po każdym jedzonku. Ale w sumie Ty podajesz butelką?
|
|
#4787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4788 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, ale raczej nie powinno zaszkodzić. Zapytaj położnej.
Ja z pleśniawkami robię tak: jałowy gazik owijam wokół opuszka palca, na to wyciskam Dezaftan i wkładam palec małej do buzi. Trochę go mała ssie, a trochę ja nim masuję język i dziąsła. |
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem na porodowce. Chodze z balonikiem. Nie jest źle na razie ale chyba zaczynają się bóle.
Trzymajcie kciuki
|
#4790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czekamy na rozwój akcji
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymamy!!
|
#4792 |
|
Wtajemniczenie
|
Sara - u nas na zwykle szwy psikali w szpitalu 2razy dziennie, położna tez mówiła żeby psikac. Teraz kazali mi tez do pochwy, tam gdzie mam rozpuszczalne bo mam caly czas lekki obrzęk...
Kasienka
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie w szpitalu po pierwszym porodzie nikt nie psikal rany. Używałam szarego mydła i tantum rosa i nie było opuchlizny. Przez pierwsze dwa dni w ogóle mnie krocze nie bolało, śmiałam się, że chyba dobrze mnie znieczulili
|
#4794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Fistaszek zazdroszczę
![]() Szara super, że już do domu ![]() Cytat:
w końcu się u Ciebie ruszyło
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
|
|
|
|
#4795 |
|
Zadomowienie
|
Truskawka gratulacje!!!
Przetaczanie krwi na pewno pomoże. Ja też miałam kilka razy przetaczane po zabiegu na nerki i pomogło na szczęście. A hemoglobinę miałam jeszcze niższą niż Ty, wszyscy myśleli, że umrę zaraz, wyglądałam jak śmierć i cały czas spałam ale po dwóch czy trzech dniach przetaczania powoli wracałam do normy. Mam nadzieję, że u Ciebie szybciej to pójdzie ![]() Tien za wizytę ładna waga i fajnie, że lekarz tak z tym szpitalem postąpił. Ja idę za tydzień na wizytę, to będzie 40 tc, liczę na to, że jeszcze ewentualnie 2.06 wizyta i dopiero 3.06 szpital.. bo wątpię, że u mnie się szybciej ruszy, a nie chcę tyle czasu bez sensu leżeć w szpitalu, kiedy mogę go jeszcze z Kubą spędzić, tym bardziej, że dobrze się czuję.Baset coraz bliiiiiiiżeeeeej ![]() Kasienka trzymam kciuki kochana oby szybko poszło!Fistaszek no to ładnie wyprzedzisz nas ![]() Hej, ja też witam się w 39 tyg ![]() Mi dziś znowu kawałek czopa odszedł, czyli już drugi, ale nie był nic podbarwiony, więc raczej wątpię, żeby coś się ruszyło. Poza tym zawiozłam Kubę do żłobka, 9 byłam w domu i od 9 do 11 nie mogłam się z łóżka podnieść. Normalnie nie wiem co się ze mną dzieje, cały czas bym spała W ogóle znowu po nocy mam jakieś dziwne zakwasy na brzuchu, na tej stronie na której spałam. Rano aż się podnieść nie mogę. Nie wiem co to ![]() Prawdopodobnie od jutra/czwartku nie będę miała kompa, bo idzie do naprawy. Także nie wiadomo czy to potrwa tydzień czy dwa. Będę Was nadrabiała na tel, na tyle ile się da
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Straszniie boje sie i ciesze. Aaaaaa to juz jutro.
Kasia trzymam kciuki. |
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia kciuki! !
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia
![]() Martuss coraz bliżej za tydzień rodzimy, pamiętaj! ![]() Wróciłam z ogródka. Padam na pysk.
|
#4799 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie boj zaraz maly bedzie kolo ciebie |
||||
|
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
Martus gratki za nowy tydzien
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

cudownie sie spisalyscie!!! 
U nas wygląda to identycznie - noce są idealne, a w dzień ktoś nam podmienia dziecko. Albo cyc, albo na ręce a i to nie wytrzymuje długo. 
Chyba te początki są najtrudniejsze i trzeba przetrwać, po prostu. Mi też ciężko baaaardzo ale ciągle tak to sobie tłumaczę że to minie, więc głowa do góry

pochodziłam trochę i odpuszczają, czyli znowu straszaki 
żeby było dobrze i wszystko po Twojej myśli 

no to masz jeszcze gorzej, ja próbowałam laktator, ale mnie boli bardziej niż pierwsze zassanie małej... no i zaczynają mi już odpadać strupki z piersi, więc mam nadzieję, że za jakiś czas będzie ciut mniej bolało.

Pękna pogoda więc większość czasu spędzamy na zewnątrz 
ale tez pokarmu mi nie brakuje
rzytul: no to masz jeszcze gorzej, ja próbowałam laktator, ale mnie boli bardziej niż pierwsze zassanie małej... no i zaczynają mi już odpadać strupki z piersi, więc mam nadzieję, że za jakiś czas będzie ciut mniej bolało.