![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. I
Namarelle moja w szpitalu tez z tego kokona co ja owijamy po kapieli sie rozbierała a chustę lubi jak narazie
![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
Mega! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
Katherine grubo
![]() Nie wiem ile masz lat ale niedaleko naszej miejscowosci laska 34 lata zostala babcia ![]() Corka miala 15 jak zaszla i w wieku 16 lat w ciazy z drugim juz byla ![]()
#4563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czekaj, wnuczką obdarowalo ją jej młodsze dziecko z dwojga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
Dusiolka daj spokój.. dziś jej nie mogłam dać pić i nie wiedziałam czemu płacze skoro według mnie jest spragniona.. no i okazało się że ona sama musi trzymać butlę.. wtedy piła
![]() ![]() wiem jedno.. lubi jeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Zakorzenienie
|
Kurcze martwię sie trochę, bo Ninuś ma nierówne faldki na udkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dyktatura!:d ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Nawet nie wiem jak moja ma..nie wiedziałam ze to istotne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4568 |
Zakorzenienie
|
Nie I nie mam takiej możliwości
![]() miala badanie na macanie jak miała 6tyg I niby ok ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- po porodziew szpitalu była badana I specjalistka zalecila kontrolę okolo 6tyg, byłam, babka ja zbadała, ręcznie, nie miała usg, niby wszystko ok. Pojde w czwartek I pokaze Hv, ale jak znam życie to powie, ze nie widzi problemu. Przypomniało mi się, tak apropos glutenu, jak to z synem było. Zaczęłam mu dawać jakos pomiedzy 5 a 6 miesiącem, ale wydawało mi się, ze płakał jeszcze więcej niz zwykle (a płakał sporo), nawet nietolerancje brałam pod uwagę. Odpuscilam, znów zaczęłam podawać, I zaś płacze, myślałam, ze brzuszek I odpuściłam. Postanowilam spytać fachowca czyli Hv I zaś zdziwko, czemu ja tak cuduje i o co mi chodzi z tym glutenem ![]() stanęło, że temat olalam I podawałam mu później z czasem tosty, wiadomo, stopniowo. Na szczęście nie mam nietolerancji na gluten. |
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sprawia wrażenie, że nie może rozchylić nóżek na boki nienaturalnie lub nierówno układa nogi wyczuwasz opór, a dziecko płacze, gdy dotykasz jego nóżek lub poruszasz nimi jedna nóżka wydaje ci się dłuższa od drugiej fałdki między pośladkami a udami układają się nierówno po obu stronach Pamiętaj! Nierówne fałdy pośladkowe, czyli rowki, które tworzą się między udami a pośladkami, nie muszą świadczyć o wadzie stawów biodrowych maleństwa. Po prostu bywają czasem asymetryczne także u zdrowych dzieci. Jeśli jednak dostrzegasz taką nierówność, na wszelki wypadek poradź się lekarza. Zgłoś się do lekarza, gdy twój maluszek: sprawia wrażenie, że nie może rozchylić nóżek na boki nienaturalnie lub nierówno układa nogi wyczuwasz opór, a dziecko płacze, gdy dotykasz jego nóżek lub poruszasz nimi jedna nóżka wydaje ci się dłuższa od drugiej fałdki między pośladkami a udami układają się nierówno po obu stronach Pamiętaj! Nierówne fałdy pośladkowe, czyli rowki, które tworzą się między udami a pośladkami, nie muszą świadczyć o wadzie stawów biodrowych maleństwa. Po prostu bywają czasem asymetryczne także u zdrowych dzieci. Jeśli jednak dostrzegasz taką nierówność, na wszelki wypadek poradź się lekarza. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...2.html?page=0& u was to ładna olewka jest.. :/ nie żeby tu było lepiej... ale z tego co piszecie to najlepiej ibuprom na wszystko.. nogę urwało u samej .upy? Ibuprom! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zakorzenienie
|
Paracetamol
![]() (To słowo jest wśród Polaków na wyspach kultowe) |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
Paracetamol na wszystko! Mój miał ostatnio duża gule na stopie z ropa tzw ropniaka to pielęgniarka go przyjęła zamiast lekarz na IP nie wiedziała co to jest kazała czekać kolejne 3godziny!!! I żeby usiadł czekał zjadl paracetamol
#4572 |
Zakorzenienie
|
Ej.. to u was strach się bać chorować... ja bym umarła już dawno, na mnie paracetamol nie działa jakoś specjalnie
![]() Córa coś dziś mało apetyczna z rana a skoro ost rzeczy nam się tak ładnie przyjęły i wczorajsze gruszki też to dziś zrobię kaszkę na śniadanko ![]() Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2015-05-19 o 06:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zakorzenienie
|
Dobry
Katerina no no wczesnie kolezanki corka zaczela sie edukowac sexualnie 😂😂 Moje dziecko jak targam za nogi ja to tak brechta ze hej ![]() Czy Wasze dzieci lubia być "szarpane" bo jak z moja cuduje to meksyk hahhaha
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 ![]() 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki ![]() 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
Brawurka moja uwielbia być tarmoszona
![]() ![]() No i lubi głaskać kota po futerku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
Wiecie ze pojawiły sie mamy styczniowe 2016?
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Dzisiaj szczepienie eh..tatuś poszedł na spacer z córka a ja moglab spac a przeżywam szczepienie |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Wtajemniczenie
|
Bry
chyba mam zapalenie krtani, a jak kaszlę to Jaś się budzi i robi minkę w podkówkę Katerina - o matko ![]() Barwurka - mój też lubi tarmoszonko ![]() jako niestudzony obserwator mojego dziecka, przyobserwowałam w osoatnim czasie takie oto nowe umiejętności Jasia, więc dzielę się spostrzeżeniami ![]() - jak leży na wznak to obowiązkowo noga na nogę, normalnie jak w dawniejszych czasach jego tata na kanapie ![]() - nogi unosi ciągle do góry, robiać świecę i łapiąc się ich coraz niżej - dziś sięgnął stópek ![]() - zmienił sposób "mówienia", ale nie wiem jak to opisać słowami ![]() ![]() - urosły mu znacznie włosy ![]() a co do sportów to ze mnie jest noga ![]()
#4577 |
Zadomowienie
|
Maritxell az ciekawa jestem jak wygladasz :-D trenowalas pilke nozna, chcialas iść na rugby :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
<3 <3 <3
|
hej
![]() Cytat:
Fajnie by było, co nie ![]()
![]() |
#4579 |
Wtajemniczenie
|
a właśnie Marit - jestem w szoku
![]()
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zakorzenienie
|
Karoloo hihi
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Teraz juz nie zobaczysz bo pewnie zdj wygaslo z voila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zakorzenienie
|
LindaC ja się zastanawiam kiedy mojej córce włoski dostaną speeda
![]() Ale zawsze po kąpieli suszymy te parę piórek suszarą ![]() A ja ost jak smarkam to widzę krew na chusteczce a to był jeden z objawów ciąży w tamtym roku :P ale raczej to nie możliwe ![]() Ost mi się śniło że byłam na usg i druga dziołcha miała być ![]() I coraz częściej myślę o drugim.. ale niestety warunki nie pozwalają i w ogóle wiele rzeczy by się musiało zmienić.. ehh |
![]() ![]() |
![]() |
#4584 |
Zakorzenienie
|
Namarelle to działajcie
![]() ![]() Moja ma bujna czuprynę i nie przyszło mo do głowy suszyć Suszarka:d wycieram ręcznikiem i same wysychają ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Oo a krew to mi leciała przez cały 1trymestr. Nie miałam jako takich objawow ale czułam silne zmęczenie i zadyszkę no i gorąco mi było wszędzie ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Zadomowienie
|
Z nami pielęgniarka robiła wywiad przy okazji szczepienia. Mówiła że powinna przyjść ale nie będzie nas nachodzić
![]() Ewka, my teraz będziemy nad morzem w Jastrzębiej Górze to może byśmy wpadli się powspinać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 |
Zadomowienie
|
po pierwsze to zawsze odnajdywałam się dobrze w sportach drużynowych, za to nie znosiłam wszelkich indywidualnych zmagań. A jestem dosyć "postawna"
![]() ![]() Naamarelle u nas tez spore zmiany powinny zajść zanim będzie drugie dziecko. Z drugiej strony idealnego momentu nie ma nigdy, więc też nie zarzekam się na 100% , że będZiemy to bardzo odwlekać w czasie, co Bóg da to będzie ![]() A z własnym biznesem to jeśli faktycznie nie musicie dużo inwestować to do dzieła! My zaczynaliśmy ze swoim jak jeszcze oboje pracowalismy gdzie indziej i pierwsze inwestycje poczynaliśmy z naszych pensji. Strasznie ciężko nam było, najtrudniejszy póki co okres w moim życiu, ostry zapi...
#4588 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie idealnego momentu niegdy mie ma ,zawsZe jest COS . Ja wlasnie wczoraj dowiedziałam sie ze mężu zamówił zrobienie sklepu internetowego ;p
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Marit to daj jeszcze jedno zdj w klubie ![]() Wiecie czym moje dziecko jest zafascynowane ?moim cyckonoszem:d |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Buc
|
Podziwiam decyzje o drugim dziecku, ja sobie tego zupełnie nie wyobrazam.
![]()
#4590 |
Zadomowienie
|
Jestem w pracy, jak wroce to wrzuce jakas fote do klubu.
Aleeee za mna dzis zrobienie tatuazu chodzi. Oszaleje chyba. Wakacje to zly termin ale nie wiem czy wytrzymam do jesieni. ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Moj syn ma zaciesz jak cwicze i robie boczki tiffany i macham rekami ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Suszarka, lepiej sobie nie wyobrazac ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.