Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-19, 09:24   #4771
grita
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie

Kiedy kupujecie juz łóżeczka?
Bo ja się właśnie zastanawiam czy zamówić juz pod koniec czerwca czy w lipcu..
Ehh. :/

Tym bardziej, że będę musiała pewnie czekać do 2 tyg zanim przyjdzie tu do DE .
Ja mam po córce, wiec nie kupuje. Ale chyba zawsze lepiej kupić trochę wcześniej, będzie z głowy. A poczekać zawsze może

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
No co zrobić jak jestem taką ofiarą losu ostatnio

Ubranka dziecięce kupuję najchętniej właśnie z Nexta. Wielokrotnie czytałam na forach, że są świetne jakościowo, a do tego mi osobiście bardzo się podobają. Dobrze, że trafiają się w SH

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Też uwielbiam Nexta, ma naprawdę dobrej jakości ubranka

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
A nie widziałaś siurka? Mój tak machał na wszystkie strony że mój mąż ślepiec jeśli chodzi o "widzenie" czegoś na USG zauważył
A mój właśnie nie machał Ja nawet tego nie zobaczyłam, tylko lekarz nam powiedział.

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
ja piję słabą kawę z mlekiem codziennie inaczej jestem nieprzytomna
i się zastanawiam jak ja będę funkcjonować jak będę karmić piersią, do tego nieprzespane noce moje niskie ciśnienie mnie zabije

w przyszłym tygodniu, bo przyjedzie mój tato na weekend do poznania i jedziemy na rajd po sklepach, tato ma duże auto. A potem nie wiadomo kiedy będzie w Poznaniu.

Teraz tylko ciągle zastanawiam się jaki materac? chciałam materac lateksowy, ale ostatnio słyszałam, że lepszy kokosowy

dobrze wiedzieć, że brzusio wygląda na malutkie, bo ja mam wrażenie, że zaczynam mieć brzuszek jak Kubuś Puchatek, jak stoję swoich stóp już nie widzę

fakt dużo z Nexta ale trzeba uważać, bo dużo z nich jakieś takie niepraktyczne mi się wydaje, no bo jak ubrać pajaca nierozpinanego po długości miesięcznego maluszka?? albo pajace zapinane na plecach??
Ja też piję kawę codziennie, pół na pół z inką. Ale szału nie ma, i tak mam czasem zjazdy ciśnienia, że masakra.
Niestety wiele firm ma takie kwiatki ciuchowe, że nie wiadomo jak w to dziecko ubrać. Mało wygodne, jakieś guziki na plecach dla noworodka itp.
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 09:25   #4772
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz zrobię zdjęcie swojego brzucha, to zobaczysz, że wcale nie jest tak zle u Ciebie jak myślisz

Co do ciuszków, to wiadomo, że trzeba dokładnie przemyśleć, czy one będą wygodne dla maluszka i dla nas do zakładania, ale ja do tej pory jakos trafiałam na same fajne rozpinane w całości

to czekam na zdjęcie
te co kupuję, to tez raczej staram się by były praktyczne.
w paczkach z rzeczami które dostałam znalazłam kilka dziwactw, jak choćby ubranko dla miesięcznego dziecka zapinane na plastikowe guziki na plecach, ktoś kto projektował takie ubranko powinien sam się położyć na guzikach

a i mam pytanie, bo z lekka się zastanawiam po co zalecają prać ubrania dorosłych w proszku dziecięcym??
rozumiem dziecię delikatne, ale czy mi się wydaje czy to już przesada? przecież tak to cały dom i wszystkich do o koła bym musiała wyprać w proszku dziecięcym i do tego wyprasować.
A co z psem, czy kotami to je też chyba należało by wyprać w proszku dziecięcym
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 09:28   #4773
AaaMarta
Zadomowienie

Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V

Zdublowany post

Edytowane przez AaaMarta
Czas edycji: 2015-05-19 o 09:30
AaaMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 09:32   #4774
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Widzisz, ja mam teraz dwa rowerki.. przemysl to..
Jeden 16 czy 18 cali bez bocznych drugi 21 cali też bez bocznych, kupiłam ten z mniejszymi ostatnio bo mimo że sama jeździ to ma problem z wsiadaniem :/ brakuje jej jeszcze jakieś 5-10cm
Za to na tym z mniejszymi kółkami bez bocznych w niedziele przejechała z nami przeszło 30 km a rowerki będziesz miała dla drugiego dzidziusia
A potem zawsze można sprzedać a tanie nie są niestety, wiec warto pomyśleć juz do przodu
Niby tak, ale ma teraz dwa rowerki które są na nią akurat, mogę jej kupić na przyszłe lato jak z tego wyrośnie z bocznymi kółkami, tylko z drugiej strony po co? Dostanie 3 rower, nie mamy gdzie tego całego majdanu za bardzo trzymać, a i ona się średnio ucieszy, bo prezent będzie stał cały rok i żadna z niego frajda...

Cytat:
podczytuję mamy majowe i ostatnio jedną nie dość, że długo męczyli w szpitalu za nim urodziła, to jeszcze po porodzie miała krwotok i tera krew jej będą przetaczać
wiecie co, ja chyba już nie chcę rodzić
To właściwie jedyne czego się obawiam, jakichś komplikacji dla dziecka lub siebie... Bo samego porodu, bólu, itd jakoś nie, wiem że to jest do przejścia, ale moja największa obawa to, że coś pójdzie nie tak..

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Uciekam z Młodą na wycieczkę autobusem do laboratorium po wyniki krzywej Uwielbia jeździć autobusami, jak się dowiedziała rano, że pojedziemy, to ciągle mnie pyta czy już wychodzimy
Miłego dnia!
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 09:38   #4775
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
to czekam na zdjęcie

te co kupuję, to tez raczej staram się by były praktyczne.

w paczkach z rzeczami które dostałam znalazłam kilka dziwactw, jak choćby ubranko dla miesięcznego dziecka zapinane na plastikowe guziki na plecach, ktoś kto projektował takie ubranko powinien sam się położyć na guzikach

a i mam pytanie, bo z lekka się zastanawiam po co zalecają prać ubrania dorosłych w proszku dziecięcym??

rozumiem dziecię delikatne, ale czy mi się wydaje czy to już przesada? przecież tak to cały dom i wszystkich do o koła bym musiała wyprać w proszku dziecięcym i do tego wyprasować.

Rozumiem pościel, bo przecież dziecko się kładzie w łożku rodziców, ale wszystkie ubrania. Hmmm. To mocno komplikuje życie, ale nie mówię, że nie będę prać w dziecięcym płynie bluzek, bo jednak dziecko będzie miało z nimi kontakt.

Obiecane zdjęcie. 23 tc ImageUploadedByWizaz Forum1432024704.607614.jpg

Stary 2015-05-19, 09:40   #4776
czarownica_tea
Zakorzenienie

Oczarowana- współczuje nerwów. Ale dziewczyny maja racje ja bym niczego nie oczekiwała od takiej osoby. Zreszta słusznie nie ma obowiązku pomagania. A sama wiesz ze za dobre serce i opiekę nad nią dostałaś nie raz kopa w tyłek. Myśmy wprowadzali sie do mieszkania w którym nie było podłogi. Chodziło sie po deskach. Mieszkamy 5 lat a nie mam wymienionych wszystkich okien bo nie ma na to kasy. Robimy wszystko po kolei, sami z pomocą mojego taty. Ale wolałam tak niż mieszkać z rodzicami/treściami (pomimo ze mamy bardzo dobre stosunki). Przemyślcie na spokojnie z TŻtem co i jak. A ja Ci życzę spokoju

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 09:43   #4777
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
podczytuję mamy majowe i ostatnio jedną nie dość, że długo męczyli w szpitalu za nim urodziła, to jeszcze po porodzie miała krwotok i tera krew jej będą przetaczać
Na wyduszenie dziecka masz 2 dni, jeśli w tym czasie nie wyjdzie, robią cc. U mnie na sali 2 dziewczyny miały przetaczaną krew, obydwie po sn.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 09:48   #4778
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba już trochę późno żeby się wycofać
A krwotok i przetaczanie krwi w związku z tym to jest standardowa procedura, po wielu zabiegach się to robi i nie ma w tym nic strasznego. Szybciej się staje na nogi i wyniki się poprawiają.
Cytat:
Uważam że to przesada, uprałam w dziecięcym bieliznę dla dziecka (kurteczki itd wyprałam w normalnym). Nie ma co świrować póki się nie okaże że dziecko uczulone na wszystko.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-05-19 o 09:50
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 09:51   #4779
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
ja piję słabą kawę z mlekiem codziennie inaczej jestem nieprzytomna

i się zastanawiam jak ja będę funkcjonować jak będę karmić piersią, do tego nieprzespane noce moje niskie ciśnienie mnie zabije

w przyszłym tygodniu, bo przyjedzie mój tato na weekend do poznania i jedziemy na rajd po sklepach, tato ma duże auto. A potem nie wiadomo kiedy będzie w Poznaniu.

Teraz tylko ciągle zastanawiam się jaki materac? chciałam materac lateksowy, ale ostatnio słyszałam, że lepszy kokosowy

dobrze wiedzieć, że brzusio wygląda na malutkie, bo ja mam wrażenie, że zaczynam mieć brzuszek jak Kubuś Puchatek, jak stoję swoich stóp już nie widzę

fakt dużo z Nexta ale trzeba uważać, bo dużo z nich jakieś takie niepraktyczne mi się wydaje, no bo jak ubrać pajaca nierozpinanego po długości miesięcznego maluszka?? albo pajace zapinane na plecach??

Jak sie dziecko urodzi, to dopiero kawa bedzie potrzebna ;-) Od samego poczatku pilam, tyle tylko, ze miedzy karmieniami. Corka nawet nie zauwazyla ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 09:58   #4780
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Ostatnio męczył mnie dokładnie taki sam ból. W moim przypadku pomogła rzecz banalna- kupienie stanika z większym obwodem. Do tego jeszcze ćwiczenia. Pani doktor stwierdziła, że to nerwobóle i zaleciła zwykle rozciąganie. Jakieś skłony w bok, pompki w oparciu o ścianę. Robię codziennie i na razie mam spokój.

Rankami trochę ćwiczę, biustonosze mam z większym obwodem- do tego przedłużka i bez zmian, i można powiedzieć o mnie różne rzeczy ale się nie garbię.
Stary 2015-05-19, 10:03   #4781
fatal21
Wtajemniczenie

Pierwszy ciuszek zamowiony z hm uzywka FB dla chłopca .dziś połówkowe i jak mi powie ze siusiaka brak to będę rozczarowana....byłam ostatnio w świecie dziecka i ciuszki firmy Pinokio super Polska firma.juz szukalam na all i cena mogłaby być niższa ale cóż są piękne mieciutkie.
pozeraczki truskawek ja dziś po 8zl za kg kupilam 4kg .Slodziutkie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-19, 10:06   #4782
malaja86
Rozeznanie

Zakupiłam wczoraj skarpetki gatta Babe cottolino - w cenie 1zł

Są w Lublinie na Lubartowskiej - nie znam nazwy. Sklep ma na szybie ceny od 50 gr. Sklep znajduje się obok sklepu "OLA".

NIe mogę dodać zdjęcia- ani z telefonu, ani z laptopa ani z tabletu
skarpetki takie jak na zdjęciu:
http://bodyg.pl/49-large_default/ska...-cottoline.jpg

Polecam
Stary 2015-05-19, 10:41   #4783
AaaMarta
Zadomowienie

Przestaje być dobra dla ludzi. Znalazłam ogłoszenie, że komuś zaginął pies, a chwile pózniej, że ktoś identycznego jak na moje oko psa znalazł, wiec zadzwoniłam. Nikt nie odebrał ani nie oddzwonił, więc wysłałam smsa, że znalazłam takie i takie ogłoszenie z prośbą o podanie adresu e-mail, żebym mogła wysłać link do ogłoszenia o znalezionym psie. Dostałam odpowiedz zwrotną, że mam przytoczyć dokładną treść ogłoszenia, bo ten ktoś nie widzi powodu, żeby podawać adres e-mail obcej osobie.

Stary 2015-05-19, 10:44   #4784
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Ja mam po córce, wiec nie kupuje. Ale chyba zawsze lepiej kupić trochę wcześniej, będzie z głowy. A poczekać zawsze może

Też uwielbiam Nexta, ma naprawdę dobrej jakości ubranka

A mój właśnie nie machał Ja nawet tego nie zobaczyłam, tylko lekarz nam powiedział.

Ja też piję kawę codziennie, pół na pół z inką. Ale szału nie ma, i tak mam czasem zjazdy ciśnienia, że masakra.
Niestety wiele firm ma takie kwiatki ciuchowe, że nie wiadomo jak w to dziecko ubrać. Mało wygodne, jakieś guziki na plecach dla noworodka itp.
moja istotka w brzuszku chyba nie lubi inki i innych zbożowych, jak jakąś taką próbuję wypić, to jest bełt i wylot jak z fontanny

Cytat:
Rozumiem pościel, bo przecież dziecko się kładzie w łożku rodziców, ale wszystkie ubrania. Hmmm. To mocno komplikuje życie, ale nie mówię, że nie będę prać w dziecięcym płynie bluzek, bo jednak dziecko będzie miało z nimi kontakt.

Obiecane zdjęcie. 23 tc Załącznik 5982783

masz bardzo ładny i zgrabny brzuszek !
z tą pościelą, toja się też zastanawiałam, ale nie piorę w jakiś mocnych proszkach itp.,
a bluzki, no to pół rodziny, która przyjdzie do dziecka też by musiała się wyprać, choćby moja mama, która obiecała, że mi na początku pomoże.

ja się zastanawiam jak długo w ogóle trzeba prać w dziecięcym proszku ubranka?? bo prasować tez nie zamierzam zbyt wiele, oczywiście na początku dla noworodka ok, ale jak nie będzie żadnych alergii itp. to chyba sobie odpuszczę. Bo przecież, te rzeczy dla dzieci, to są z takich materiałów, że raczej się nie gniotą

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Oczarowana- współczuje nerwów. Ale dziewczyny maja racje ja bym niczego nie oczekiwała od takiej osoby. Zreszta słusznie nie ma obowiązku pomagania. A sama wiesz ze za dobre serce i opiekę nad nią dostałaś nie raz kopa w tyłek. Myśmy wprowadzali sie do mieszkania w którym nie było podłogi. Chodziło sie po deskach. Mieszkamy 5 lat a nie mam wymienionych wszystkich okien bo nie ma na to kasy. Robimy wszystko po kolei, sami z pomocą mojego taty. Ale wolałam tak niż mieszkać z rodzicami/treściami (pomimo ze mamy bardzo dobre stosunki). Przemyślcie na spokojnie z TŻtem co i jak. A ja Ci życzę spokoju

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

nasze wcześniejsze mieszkanie przez 4 lata doprowadzaliśmy do stanu używalności. Okien też nie wymieniliśmy, pomalowane, uszczelnione, ale kasy brakowało.
To mieszkanie w którym teraz mieszkamy, to też żaden luksus, może jakbyśmy nabrali kredytów, ale puki możemy, to się ich wystrzegamy. A tak mamy meble na jakie nas było stać, albo jakie dostaliśmy.

Jeszcze też sporo do zrobienia, ale czekamy na łóżeczko, by wiedzieć gdzie je wpasujemy.
Stary 2015-05-19, 10:49   #4785
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
No ja rano ogladalam gazetkę z tymi rzeczami, ale w końcu nie pojechalam. Głównie z tego względu, ze rzeczy z lidla jakościowo znam, a z netto nie i tak jakos sie bałam. Ale może jutro pojade zajrzeć. A też się tak na to rzucali jak w lidlu? Musiałas iść o 8 rano z pałą bejsbolową?
Nieee, byłam około 13 Nie było tylko rajstopek, które chciałam, a reszta była. Nawet w koszu obok były rzeczy poprzeceniane i kupiłam dwie sukieneczki.

ridja devojka dzięki, spojrzę sobie na te wózki

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Dzisiaj w biedronce były płyny i proszki z Loveli za 13.99. Wkładki laktacyjne z Bell i inne rzeczy dla dziecka
Chyba kupię płyny do prania

malaja86 ja mam bóle żeber, ale z lewej strony Najbardziej bolesne są w nocy i nie mam jak się ułożyć Mam wrażenie, że przez 1/2 nocy się miotam, bo z jednej strony bolą mnie żebra, a z drugiej biodro

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Pierwszy ciuszek zamowiony z hm uzywka FB dla chłopca .dziś połówkowe i jak mi powie ze siusiaka brak to będę rozczarowana....byłam ostatnio w świecie dziecka i ciuszki firmy Pinokio super Polska firma.juz szukalam na all i cena mogłaby być niższa ale cóż są piękne mieciutkie.
Ja zamówiłam na all ubranka z pionkio, ale czekam na dostawę już trzeci tydzień, bo nie mieli wzorów, które wybrałam

Oczarowana wiem, że to trudne, ale staraj się ją olać i odciąć od niej Myśl teraz o swojej rodzinie i o swoim dziecku. Lepiej aby dziecku zabrakło jakiś materialnych rzeczy, ale żeby miało kochających rodziców.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 10:58   #4786
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba już trochę późno żeby się wycofać
A krwotok i przetaczanie krwi w związku z tym to jest standardowa procedura, po wielu zabiegach się to robi i nie ma w tym nic strasznego. Szybciej się staje na nogi i wyniki się poprawiają.

Uważam że to przesada, uprałam w dziecięcym bieliznę dla dziecka (kurteczki itd wyprałam w normalnym). Nie ma co świrować póki się nie okaże że dziecko uczulone na wszystko.
za późno ??
może do września znajdę jakiś magiczny sposób

i pomyśleć, że człowiek jeszcze starał się o to

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Jak sie dziecko urodzi, to dopiero kawa bedzie potrzebna ;-) Od samego poczatku pilam, tyle tylko, ze miedzy karmieniami. Corka nawet nie zauwazyla ;-)
to mnie pocieszasz, mam tylko nadzieję, że dziecię odziedziczy bardziej charakter po tatusiu i będzie spokojne gorzej jak po mnie i będzie nerwusem
Stary 2015-05-19, 11:00   #4787
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

cześć kochane, nadrabiam w pracy.
na razie nie mam czasu was nadrobić, było coś ciekawego ?

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 11:01   #4788
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
za późno ??

to mnie pocieszasz, mam tylko nadzieję, że dziecię odziedziczy bardziej charakter po tatusiu i będzie spokojne gorzej jak po mnie i będzie nerwusem

Na charakter wplywu nie mamy niestety, ale powiem Ci, ze im bardziej bedziesz wyluzowana, to powinno byc latwiej. Nerwowa atmosfera bardzo sie dziecku udziela
Stary 2015-05-19, 11:10   #4789
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Przestaje być dobra dla ludzi. Znalazłam ogłoszenie, że komuś zaginął pies, a chwile pózniej, że ktoś identycznego jak na moje oko psa znalazł, wiec zadzwoniłam. Nikt nie odebrał ani nie oddzwonił, więc wysłałam smsa, że znalazłam takie i takie ogłoszenie z prośbą o podanie adresu e-mail, żebym mogła wysłać link do ogłoszenia o znalezionym psie. Dostałam odpowiedz zwrotną, że mam przytoczyć dokładną treść ogłoszenia, bo ten ktoś nie widzi powodu, żeby podawać adres e-mail obcej osobie.

niestety
kiedyś też tak miałam, rodzina zgubiła szczeniaka, zdjęcie opis wszytsko było, po 2 miesiącach znaleziono identycznego psa , dosłownie łata identyczna na obydwu zdjęciach , pies przez 2 miesiące nieco urósł wiec łata na czole przesunęła się lekko na czubek głowy pozatym pies taki sam co do joty, niestety właściciele stwierdzili że ich pies był mniejszy, że był szczeniakiem i to na pewno nie jest ich.

wymianki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-19, 11:12   #4790
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
za późno ??

No trochę chyba za późno Się włożyło to trzeba wyjąć
A z charakterem to się nie bój, teraz jestem nerwus a jak byłam mała to byłam aniołkiem. Mama dawała radę praktycznie sama ze mną i bratem z ADHD a między nami jest 1,5 roku różnicy Podobno w oczekiwaniu na jedzenie potrafiłam zasnąć na krzesełku do karmienia
Stary 2015-05-19, 11:21   #4791
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:

Obiecane zdjęcie. 23 tc Załącznik 5982783

buziak w brzuszek !

wymianki
Stary 2015-05-19, 11:24   #4792
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

a to mój bebzun
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 23 t.jpg (63,5 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 23tc.jpg (64,5 KB, 41 załadowań)

wymianki
Stary 2015-05-19, 11:33   #4793
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
a to mój bebzun
To mamy bardzo podobny
Jaki jajcarski flipcover
Stary 2015-05-19, 11:45   #4794
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ale to nie ma znaczenia kiedy wypijesz, czy po karmieniu, czy między. Wszystko idzie w mleko. Czas jego tworzenia to ok 4 h
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Matko, gdzie takie tanie są? Chyba pojadę na targ
Cytat:

Cytat:
niestety
kiedyś też tak miałam, rodzina zgubiła szczeniaka, zdjęcie opis wszytsko było, po 2 miesiącach znaleziono identycznego psa , dosłownie łata identyczna na obydwu zdjęciach , pies przez 2 miesiące nieco urósł wiec łata na czole przesunęła się lekko na czubek głowy pozatym pies taki sam co do joty, niestety właściciele stwierdzili że ich pies był mniejszy, że był szczeniakiem i to na pewno nie jest ich.
nie wiem czy śmiać się czy płakać

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 11:46   #4795
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

no to cieszę się mi się zatrzymał porost brzucha
na szczęście bo bałam się że będzie rósł i rósł i nie przestanie

pokaż owca swój

wymianki
Stary 2015-05-19, 11:48   #4796
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
a to mój bebzun

Ale kształtny i przestań narzekać na swój wygląd, bo niejedna chciałaby tak wyglądać bez ciąży

Stary 2015-05-19, 11:49   #4797
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
no to cieszę się mi się zatrzymał porost brzucha
na szczęście bo bałam się że będzie rósł i rósł i nie przestanie

pokaż owca swój
A proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1432032587773.jpg (89,6 KB, 44 załadowań)
Stary 2015-05-19, 11:50   #4798
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
moja istotka w brzuszku chyba nie lubi inki i innych zbożowych, jak jakąś taką próbuję wypić, to jest bełt i wylot jak z fontanny

masz bardzo ładny i zgrabny brzuszek !

z tą pościelą, toja się też zastanawiałam, ale nie piorę w jakiś mocnych proszkach itp.,

a bluzki, no to pół rodziny, która przyjdzie do dziecka też by musiała się wyprać, choćby moja mama, która obiecała, że mi na początku pomoże.

ja się zastanawiam jak długo w ogóle trzeba prać w dziecięcym proszku ubranka?? bo prasować tez nie zamierzam zbyt wiele, oczywiście na początku dla noworodka ok, ale jak nie będzie żadnych alergii itp. to chyba sobie odpuszczę. Bo przecież, te rzeczy dla dzieci, to są z takich materiałów, że raczej się nie gniotą

nasze wcześniejsze mieszkanie przez 4 lata doprowadzaliśmy do stanu używalności. Okien też nie wymieniliśmy, pomalowane, uszczelnione, ale kasy brakowało.

To mieszkanie w którym teraz mieszkamy, to też żaden luksus, może jakbyśmy nabrali kredytów, ale puki możemy, to się ich wystrzegamy. A tak mamy meble na jakie nas było stać, albo jakie dostaliśmy.

Jeszcze też sporo do zrobienia, ale czekamy na łóżeczko, by wiedzieć gdzie je wpasujemy.

Czytałam ostatnio w jakimś czasopiśmie (chyba mama i ja), że do 3 roku życia. Ile w tym prawdy- nie wiem.

Stary 2015-05-19, 11:53   #4799
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Ale kształtny i przestań narzekać na swój wygląd, bo niejedna chciałaby tak wyglądać bez ciąży

no wiesz przyzwyczajona jestem do nieco chudszych łapek a nie takich serdelek

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
A proszę

hihi i pomyśleć ze tam prawie kilowa owca siedzi

wymianki
Stary 2015-05-19, 11:54   #4800
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Ale to nie ma znaczenia kiedy wypijesz, czy po karmieniu, czy między. Wszystko idzie w mleko. Czas jego tworzenia to ok 4 h

Matko, gdzie takie tanie są? Chyba pojadę na targ

nie wiem czy śmiać się czy płakać

A to nowosc, skad takie informacje? Chetnie sie dowiem, bo o ile mnie wiadomo, to owszem do mleka przeniknie dana substancja tak dlugo jak jest we krwi a m.in. kofeina tez potrzebuje czasu, zeby dostac sie do krwioobiegu, chwile w nim pozostaje i znika.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości