![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() nowe podforum dla wątku o Avonie
Pozwalam sobie zgłosić tutaj osobistą sugestie, która ułatwiłaby buszowanie po wątku Wszystko o Avonie, znacznej rzeszy Wizażanek Avonomaniaczek
![]() Wątek rozrósł się nam w ostatni czasie, do niebotycznych rozmiarów. Trudno doszukać się i odszukać w nim czegokolwiek. Nawet po jednym dniu trudno nadrobić zaległości w czytaniu nowych postów. Powoduje to masę pytań i próśb o opinie, porady itp., które czasami były zamieszczane kilkakrotnie. Pytające Wizażanki są odsyłane do wyszukiwarki, przez co zostajemy posądzane o nieuprzejmość. W „godzinach szczytu”, czyli w okresie, gdy ma się pojawić nowy katalog, udostępniony z resztą, dzięki uprzejmości niektórych Wizażanek, na forum pojawia się masa niedzielnych użytkowników, którzy psują i zaburzają ład rozmowy. Lawinowo wzrasta ilość pytań o nowy katalog, pojawiają się również spekulanci, którzy niby maja niebawem wstawić oczekującym Wizażankom nowy katalog. Oczywiście tego nie robią, czym jeszcze bardziej podnoszą ciśnienie na forum. Już dawno straciłyśmy na tym wątku przyjazną atmosferę ![]() Z naszej uprzejmości udostępniania nowych katalogów korzystają również użytkownicy innych serwisów. Często nie znają naszych niepisanych zasad obowiązujących w avonowym wątku, zadaj pytania o nowe katalogi, czym jeszcze bardziej podsycają atmosferę i powodują nieuprzejme odpowiedzi. Bo niby skład mamy wiedzieć, kiedy dana Wizażanka będzie miała czas i chęć wkleić nowy katalog? Śledziłam ostatnio dyskusję na innym serwisie, że jesteśmy grubiańskie, niepomocne i ogólnie panuje na wątku dziwna, nerwowa atmosfera. Poruszyłam już ten temat na Naszym wątku. Zaproponowałam Wizażankom, że może dobrym rozwiązaniem byłoby utworzenie dodatkowego podforum poświeconego Avonowej społeczności. A społecznością z pewnością można nas nazwać, bo momentami jest nas na wątku prawie 100 buszujących osób. Chciałabym się dowiedzieć jak Nasze Szefostwo ![]()
#2 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Dot.: nowe podforum dla wątku o Avonie
nie, blagam, nie. nie kolejne podforum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
na co to komu :P
#4 |
Zadomowienie
|
ufcio, nie znam się na tum wszystkim i sama nie wiem czy w ogole jest taka możliwość. Chyba nie zaglądasz za często na watek o Avonie i nie wiesz co sie tam teraz wyrabia. Wątek tak okropnie się rozlazł, że nie sposób go w ogole czytać
![]()
#5 |
Zadomowienie
|
na co? - dla ułatwienia wizażowego życia
komu? - momentami dla 100 buszujących użytkowników (aktulanie : Ten wątek obecnie przeglądają: 65 (48 użytkowników i 17 gości) )
#6 |
Wtajemniczenie
|
w ten sposób atmosfery nie zminimy... gdyby była możliwość wypicia wspolnie flaszki na rozłądowanie nerwów to rozumiem - to Polska tutaj tak poprawia się atmosfere... Ale kolejne apele nie wnoszące niczego nowego?
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#8 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
absolutnie nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
ja uważam że to dobry pomysł.
rzeczywiscie na wątku o Avonie zrobił się jeden wielki bałagan. Nie było mnie godzinę a zrobiły się 3 strony. Aż czasem nie chcę mi się tam wchodzić, a moje (i nie tylko) pytania ginął w natłoku innych. Pełno jest off topów i kłotni. Osobiście nie przeszkadzają mi osoby pytające o kolejny katalog ale takie podforum przydałoby się chociazby po to żeby szybko odnaleźć katalog a nie szukać odpowiedniej strony przez godzinę. Ale to tylko moje zdanie...
#10 |
Rozeznanie
|
Ja jestem za
![]() Czasami ciężko doszukać się jakichkolwiek informacji. Tylko zrobiłabym takie mini podforum, które zawierałoby podział na -Pogaduchy o kosmetykach (opinie i porady) -Katalogi ( + oferty specjalne, internetowe, netto ). |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Z tym, że chyba żadna z tych firm nie może się pochwalić IV kontynuacją wątku i taką produkcją postów dziennie... To jakie widzisz dla Nas rozwiazanie?
#12 |
Zakorzenienie
|
ja myśle, że możeby stworzyc kilka nowych wątków w różnych pod-forach, np.:
na społecznościach- 'avonomaniaczki co u was słychać'- do kwestii personalnych na plotkowym mógłby zostać wątek czysto katalogowy, w którym umieszczano by nowe katalogi a moderator zamykałby go żeby nic w nim nie pisać osobny wątek o sprawach 'technicznych' bycia konsultantką no i jeden do dyskutowania o kosmetykach pielęgnacyjnych na kosmetyczcew a drugi do dyskusji o kolorówce na wizażystce ![]() To chyba rozrzedzi trochę atmosferę. A co do osobnego pod-forum to chyba rzeczywiście nie najlepszy pomysł, i tak już avon ma niezłą reklamę ![]()
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja tam nie wiem czy troll- nie robi nic złego.
Myślę, że z kilkoma wątkami moznaby spróbować, w kazdym razie czasu mamy mało bo do 5000 postów już niedaleko ![]()
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Aj, chciałam dobrze, a moje sugestie zostały uznane za żałosne. Mi nikt i nic tu nie przeszkadza. Miałam zastrzeżenia do użytkowniczki ViVi i zgłosiłam to juz wcześniej. Nie śledziłaś Karsit całej dyskusji, wiec nie wiesz jak wyglądała sytuacja i kto tu komu przeszkadzał. Zaczynam żalować teraz , że założyłam ten wątek i że w ogole chciałam dobrze...
#18 |
Zadomowienie
|
Anetko napiszę krótko, bo już się na ten temat rozpisywałam na forum avonu. Nie mam nic przeciwko temu żeby katalogi w forum były kopiowane i wysyłane w inne miejsca. A jeśli chodzi o tworzenie pod forum to uważam że każdy sposób jest dobry jeśli chociaż trochę ułatwi przeglądanie postów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Udzielam sie w watku o avonie ale pomysł osobnego podforum mi sie nie podoba... Nic to nei da.
A zaraz posypią sie prośby o podfora każdej firmy kosmetycznej.... Napisałam już w watku o Avonie: To nie jest dobry pomysł... Zaraz swoje podforum beda chciały dziewczyny z Oriflame, maniaczki YR czy Sephory i każdej z innych firm kosmetycznych. Moim zdaniem najlepszy pomysł: - nie offtopować, - nie zadawac sto razy tych samych pytań tylko najpierw przeszukac watek i poprzednie o Avonie oraz KWC - nie pisać post postem i tylko edytować - uzywać multicytowania Wg mnei to powinno wystarczyć aby watek stał sie przejrzysty i czytelny
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale 2 osobne wątki mogły by powstać np. "Nowe Katalogi Avonu" - gdzie tylko wklejane są katalogi i o nich się dyskutuje, co nam się podoba a co nie i np. "Wszystko o KOSMETYKACH Avonu" - gdzie gadałybyśmy o naszych kosmetykach tej firmy, co polecamy... A na Społecznościach może powstać wątek o "pierdółkach Avonomaniaczek ![]() ![]()
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
chcials poznac opinie na temat podforum to ja po prostu wyrazilam.. mnie takie podforum nie jest po prostu potrzebne i tyle, to moje zdanie
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Przepraszam już się nie odzywam. Jest mi bardzo przykro z powodu tego, co piszesz...
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na podforum śłubnym jest watek wyłącznie ze zdjeciami - bez zadnych komentarzy
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
moga wystarczyc te 3 nowe wątki - zdjęcia, kosmetyki i 'pierdółki'
![]() trzebaby tylko uzgodnic to z modem który zamknie obecną część tematu, żeby utworzył 3 nowe ![]()
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjęcia - rozumiem ze katlogi, demo netto itp kosmetyki - to tez wiadomo a pierdółki? kto wystepuje pod dwoma nickami ![]()
![]() |
#26 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Przy cytowaniu nie cytować hurtem całej wypowiedzi tylko ten jej fragment do którego bezpośrednio sie odnosimy (bo z tym tez jest poważny problem).
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja mam taką małą propozycję, aby moderator poprostu usówał posty z pytaniami o katalog, my nie będziemy odpowiadać na te zapytania, a moderator bedzie po prostu kasował te posty, oraz wszelkie kłutnie, oraz wyzywanie kogoś, że np. robi błedy ortograficzne. Widziałam na jakimś forum chyba z darmowymi próbkmi, jak ktoś wchodził nie na temat, albo robił komuś nieprzyjemne uwagi to te posty były kasowane. Blokowanie kont za zapytanie o katalog nie ma sensu, bo można w każdej chwili i tak nowe założyć.
Na jakimś forum o avonie widzialam, ze aby się zarejestrowąc trzeba było o to poprosić moderatora, ale jakoś się do mnie nie odezwał i nie dał żadnej odpowiedzi, tak trafiłam do was, mam gdzieś takie forum gdzie muszę sie prosic o dostęp, ale z pownością tam nei mają takich kłopotów. Ja jestem za usówaniem niepotrzebnych postów, proponuję te avonomaniaczki które śa codziennie powinny mieć pozwolenie od moderatora, jako pomoc na usówanie postów (jeśli jest to możliwe). Mogło by być takich 5 pomocnic i wszytsko by było ogarnięte. a z tym poforum to nie wypali i tak beda u nas na watku sie pytac kiedy, kiedy, kiedy, kiedy będzie ??
;] Edytowane przez monaliza666 Czas edycji: 2007-08-30 o 13:26 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasowanie niepotrzebnej cześci cytowanej wiadomości - jak najbardziej popieram ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Jeżeli jest taka możliwośc aby w głownym Avonowym watku podczepic watki, które proponujecie to super by było. Na pewno w jakims stopniu usprawniło by to poruszenie się po watku. Może nie potrzebnie od razu wyjechała z pod forum, co spowodowała tyle krytyki, ale ja sie po prostu na tym NIE ZNAM
![]()
#30 |
Zadomowienie
|
Zgadzam się z Monaliza666. kto bedzie chciał zrobić "syf" to zaśmieci kazde forum, podforum. Mam jeszcze pomysł by na pierwszej stronie danego watku(pewnie za niedługo bedzie V czesc) wklejac poprzez edycje pierwszego posta linki do nowego katalogu, demo, itp. to znacznie by ulatwilo sprawe. No i tak jak wspomniała Hossenka cytować logicznie, dany fragment a nie cala wypowiedz w której odpowiada sie tylko np. na koncowe pytanie.. bo robi sie taki mini smietniczek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.