|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Andrzej Duda i jego ewentualna prezydentura - pytanie
BYles Fighter na Wegrzech? Jak Polska sprzed 15 lat.
Bieda i stagnacja. |
|
|
|
|
#32 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
BAN stały
|
Nie Noane nie kocham pisu, głosowałem na kukiza, ale duda może przed jesienią swoją prezydenturą skutecznie osłabić siły rządowe
|
|
|
|
|
#34 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#35 |
|
BAN stały
|
czyli Po- psl to miałem na myśli mówiąc o siłach rzadowych, tak ale lepiej zeby był duda bo może swoim oporem demaskować nieudolność platformy i kukiz może zdobyć na jesieni wyborców których potencjalnie Po straci
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyglada na to ze juz dawno temu przegonilismy Wegry. |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Konto usunięte
|
Skoro sam przewidujesz, że Po straci, to na jakiej postawie sądzisz, że wygra? Przecież teraz rząd już nic nie zrobi, bo nawet nie bardo będzie kiedy. A jak wygra PiS to przecież znowu będzie rząd i prezydent z jednej partii.
|
|
|
|
|
#38 |
|
BAN stały
|
straci jak duda zostanie prezydentem bo współpraca będzie utrudniona to się odbije na pis-ie i po ludzie będą to postrzegac jako nieudolność i jednych i drugich i kukiz z korwinem i pomniejszymi partiami zyskają
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wtedy Kukiza pewnie już w polityce nie będzie, a Korwin do młodzieniaszków nie należy.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
BAN stały
|
nie pogrążać nie chce ale rzeczywiscie takie miałem początkowo plany dotyczące rozwiązania kłopotliwej sytuacji politycznej jak napisałaś wyzej
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nacjonaliści tylko my mamy rację StarFighter oto prawdziwy wyborca Pis. Tylko my mamy rację jak się nie podoba to won. Państwo policyjne nieprzestrzeganie praw jednostki, dyskryminacja to jest element jaki będzie kiedy wygra PIS Elbląg np. bardzo się zmienił.Kiedy przyjechałem znowu do kraju zobaczyłem nowe miasto.Ulice markety,sklepy budynki. Zaczęto remontować zabytki -starówka w Elblągu. Elbląg jest teraz nowoczesnym miastem Edytowane przez CDN2015 Czas edycji: 2015-05-19 o 16:48 |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Marszałkini II RP
|
Polskie miasteczka i wsie rzeczywiście pięknieją - sporo osób bierze kredyty na remonty. Na przykład w takim Płońsku, czyli powiatowym mieście na Mazowszu nie powstają właściwie żadne zakłady pracy tylko kilka banków na głównych ulicach i z 7 albo 8 Biedronek na takie miasto. Znajoma jak chciała iść pracować na kasie do Biedadonki to na jedno miejsce było 12 chętnych. Nawet na prawo na UW tyle nie ma. Wielu ludzi ma tylko taki wybór - kasa, emigracja albo wegetacja.
Byłam na Węgrzech w zeszłym roku - i w Budapeszcie i na wsiach i myślę, że poziom życia jest porównywalny do tego w Polsce. No, ale może trafiłam na jakiś bogatszy rejon. |
|
|
|
|
#43 |
|
BAN stały
|
Akurat ja jestem za dyscypliną Cdn, jakośnie słychać o ludziach poszkodowanych przez skoki, chyba jest inaczej skoro dalej funkcjonują, dla mnie to była konkurencja teraz jak je objeli komisją ludzie stracą i to miliony na lokatach w bankach
---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Nie wspominając Niebieskooka że u nas nie ma żadnych siedzib firm tylko jesli juz zakłady produkcyjne jak W generalnej Gubernii |
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Historia Spółdzielczych Kas Oszczędnościowo-Kredytowych to ciąg powiązań polityki i biznesu, naciągania prawa, wyszukiwania kruczków w ustawach i wpływania na ich zmianę. A zaczęło się od szczytnej idei. Pierwsze Kasy powstały na początku lat 90. w zakładach pracy i miały pomagać ich pracownikom. System opierał się na zaufaniu - członkowie kas się znali a sumy, którymi obracali nie były wielkie.Pierwsze zmiany nastąpiły w 1995 r., kiedy w życie weszła ustawa o SKOK. Jej projekt wyszedł spod ręki Adama Jedlińskiego - przewodniczącego rady nadzorczej Krajowej SKOK, przez wiele lat partnera w sopockiej kancelarii prawnej, prywatnie przyjaciela Lecha Kaczyńskiego. Ustawa nakazywała, aby członkami SKOK byli ludzie, których łączy więź zawodowa lub organizacyjna. Złe długi" to te, których SKOK nie może sam odzyskać. Zleca to zadanie firmie windykacyjnej z Luksemburga. Dawny prezes Skoków dziś senator PIS był kiedyś kandydatem do urzędu premiera technicznego.Mówię o Biereckim Bierecki, choć nie jest bardzo znany i nie udziela się w mediach, należy do najpotężniejszych ludzi na prawicy. Milioner, od tej kadencji senator PiS. Firma, której szefował, hojnie wspiera sławiące PiS media: od "Naszego Dziennika" przez "Gazetę Polską", "Uważam Rze" po prawicowe portale, jak wpolityce.pl czy stefczyk.info.Poczytaj ten wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post48226264 Edytowane przez CDN2015 Czas edycji: 2015-05-19 o 17:10 |
|
|
|
|
|
#46 |
|
BAN stały
|
To wytłumacz mi dlaczego skoki nadal istnieją, a druga sprawa jest taka dlaczego o amber gold słyszeliśmy a o skokach nie, trzecia bierecki był współzałożycielem skoków to jego sprawa i żaden wyrok na nim za nic nie ciąży, czwarta sprawa dlaczego bronek nie wywlókł tego na debacie ?pewnie dlatego ze peowcy sami wyprowadzili miliardy szmalu za granicę, piąta jest taka ze nie sposób się nie dopatrzeć ingerencji banków w sprawe skoków które na tym zyskały miliardy, szósta i ostatnia jest taka że po objęciu skoków przez komisje dalej istnieją co oznacza ze zabezpieczenie finansowe miały tylko ledwo zipią. mam gdzieś skoki wystarczy ze wiem cos nieco o spekulacjach na giełdzie inspirowanych przez wielkie spółki panstwowe i ich córki spółki i prognozach sprządzonych na zlecenie firm energetycznych dotyczących wzrosu ceny za prąd trzykrotnie w ciagu następnych 10 lat, spowodowanych zaniedbaniem sektora górniczego i fatalnego zarządzania energetyką w kraju to idzie w miliardy i jest to wina rządów Po. skoków nie można porównywać do amber gold, swoje za uszami mają ale jeszcze więcej mają za uszami banki
Edytowane przez StarFighter Czas edycji: 2015-05-19 o 17:28 |
|
|
|
|
#47 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Związki kas z PiS-em nie osłabły. Po ostatnich wyborach szef KK SKOK Grzegorz Bierecki został senatorem z ramienia PiS, a posłowie tej partii nie przestali troszczyć się o ich interes. Na portalu skok,info wypowiadał się sam Kaczyński ale też i DUDA.Niedostatki w nadzorze i luki w kapitałach systemu wytykał kasą Bank Światowy. Podobno Skoki w 2007 roku zostały wybrane drugą najmniej humanitarną instytucją w UE Chodziło o podejście do klienta. A chyba nie słuchałeś debaty bo Komorowski mówił o Skokach.W ostatnich dniach biuro gdańskiego posła PiS Macieja Łopińskiego (b. szefa kancelarii prezydenta Lecha Kaczyńskiego) rozesłało pocztą elektroniczną do mediów jego drugą w tej kadencji interpelację. I akurat drugą dotyczącą SKOK-ów. Od szefa MSW poseł żąda odpowiedzi na pytania "w sprawie nieprawidłowości w działaniu organów państwa wobec spółdzielczych kas oszczędnościowo-kredytowych". Poseł twierdzi m.in., że SKOK-i były bezprawnie prześwietlane przez ABW. Nie napisał, na czym to prześwietlanie miałoby polegać.Interpelacja zawiera szereg szczegółowych danych (np. sygnatury akt wielu spraw, odesłania do wyroków) i bardziej niż typowe zapytanie poselskie przypomina pismo opracowane przez zespół prawników.Co ciekawe, we właściwościach pliku z interpelacją w polu "autor" nie widnieje ani poseł Łopiński, ani jego biuro - taki znak pozostawiłyby zarejestrowane na komputerach edytory tekstu. W polu "autor" są dane innej osoby. I tak się składa, że takie samo imię i nazwisko nosi jeden z wieloletnich prawników KK SKOK.Czy to tylko zbieżność nazwisk? Maciej Łopiński twierdzi, że tej osoby nie zna. Teoretycznie poseł mógł pracować na pliku założonym niegdyś przez kogoś, kto nazywa się jak prawnik SKOK-ów. Mógł też np. skasować dawną treść i wprowadzić swoją. Nie chce mi się kopiować wątku o Skokach, który można przeczytać na wizażu.Poczytaj tam znajdziesz odpowiedzi na swe pytania. Opowiem ci o facecie z mojego miasta. Był sobie koleś przyszedł do niego komornik aby wreszcie zapłacił za kredyt( SKOKI) facet się zdziwił bo kredytu tam nie brał poszedł więc do bezpłatnej kancelarii prawniczej w pewnej partii politycznej.Tam poradzono mu aby wpłacił niewielka część na odczepnego. Kredyt tym samym przeszedł na niego. Problem był taki, że był emerytem łykał leki i kiedy zaczęto mu zabierać pieniądze nie mógł ich kupować. A musiał je łykać by żyć. Partia gdzie są darmowe porady prawne to Pis a facet po przegraniu sprawy w sądzie postanowił zobaczyć jak to jest kiedy skacze się z balkonu. Pis to prawnicy i komornicy cały ten system który ja nazywam mafijnym żerujący na Polakach bo tam nie chodzi o prawo i sprawiedliwość lecz o kasę i pieniądze |
|
|
|
|
|
#48 |
|
BAN stały
|
A po nie jest mafijne ?kto niby finansuje ich partie i kampanie ?a bezczelnie kłamią ze nie finansują się z budzetu państwa, pisu nie ma od 8 lat i jakoś nikt nie mówi specjalnie o skokach bo ludziom sie to podobało oprocentowania po 10 procent itd.
Przykład który podałes jest absurdalny jak nie brał kredytu to nie musiał go spłacać i niemozliwością jest zapłata jakiegos odczepnego, zabiliby Pis gdyby było tak jak mówisz tymi skokami, Pis jest w moim mniemaniu niewiele lepszy od Po wprawdzie bo to partyjniacy poza paroma elementami np. kaczynskim który jest jakims ideowcem , ale prawda w sprawie skoków nie jest tak oczywista jak piszesz ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Jackie Kennedy na przewalutowaniu banki by nie straciły nic bo przeciez nie zakładały w czasach udzielania kredytów wzrostu wartosci franka choć pewnie takie prognozy mogły być,one by tylko nie zyskały poprzez przewalutowanie |
|
|
|
|
#49 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobne sprawy możesz obejrzeć na ipli wpisz państwo w państwie lub zacznij czytać inne gazety .Niestety tak było i nie tylko w tym przypadku.Jak ktoś ma sądy w garści -PIS to tak jest |
|
|
|
|
|
#50 |
|
BAN stały
|
Ludzie byli z tego zadowoleni poza jedną wątpliwą aferą zainicjowaną przez ludzi z wsi od bronka nic sie nie działo, skoki były dobre, na początku lat 90-tych powstały z inicjatywy kaczynskiego aby byc alternatywą dla zachodnich banków przejmujacych kapitał po polskich bankach po rozpadzie system, a skoki to był typowo polski kapitał i żałuje go bo teraz mam na lokacie 1 % w banku a nie 5 jak kiedyś, mnie to same zło przyniosło
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Skoki dobre -to jest efekt wyprania mózgu przez pisowskie media.Podobnych przykladów oszukańczej polityki skoków jest mnóstwo wystarczy tylko sięgnąć do internetu na onecie wp.pl są blogi o skokach założone przez osoby poszkodowane.Jest instytucja ,która pomaga właśnie tym poszkodowanym bo jest ich bardzo dużo, ale ty masz mózg wyprany .Tak to jest jak się słucha księdza który z ambony prowadzi agitację polityczną i ekonomiczną.Słyszałeś o sprawie księdza który dostawał kasę za reklamę skoków. W ilu kościołach były reklamy skoków? |
|
|
|
|
|
#52 |
|
Przyczajenie
|
Wiecie dlaczego należy głosować na Dudę? Chociażby z jednego prostego powodu: ażeby partia rządząca miała świadomość iż zostanie później rozliczona przez mieszkańców i jak będzie działa przeciwko to może się pożegnać ze stołkami.
Osobiście naprawdę wyimaginowane powody "Bo Putin na nas najedzie" nie mają żadnego znaczenia. Nawet ten wstyd na arenie "szoguny" i inne dziwactwa uprawiane przez naszego prezydenta. Jest to kłamca, oszust, który nie kocha swoich polskich braci i nie zależy mu na tym aby nam żyło się dobrze. Naprawdę nie wiem jak można jeszcze kandydować po tak nieudanych rządach, to jest zwykła bezczelność, on już sie nażarł i jego ludzie, którzy pewnie mają kupe szmalu ulokowanego w zagranicznych bankach. Dla mnie na pierwszym planie i to co powinno natychmiast zostać zmodernizowane to polska służba zdrowia. Przy zarobkach 1280 zł netto za często bardzo ciężką pracę taki człowiek nie może się nawet dostać do lekarza, bo NFZ podobno nie ma pieniędzy i są limity. Chce wykonać rezonans magnetyczny i kosztuje to około 600 zł, nie stać mnie na to badanie, a wystarczy zadzwonić do prywatnej placówki i już następnego dnia można wykonać. Czasem nie można czekać na numerek za rok i dłużej. Jeżeli państwo chce abym była wydajnym pracownikiem to niech mi najpiew zapewni dostęp do leczenia. Ludzie pracujący po 50 lat idą na emeryturę i umierają z powodu braku kasy na leczenie, nie mają pieniędzy na leki i zamiast po tych latach pracy odpoczywać oni dalej muszą tyrać jako dozorcy, w ochronie czy sprzątaczki. Ludzie się wielce spinają o te dwa lata pracy co dowalili, ale jakie to ma znaczenie, skoro nawet nie wiecie czy dozyjecie lub po prostu będziecie mieli taka zniszczoną psychikę ciągłym stresem, wyzyskiem, pracą ponad siły, biedą, że już wszystko będzie Wam obojętne. Ten kraj chyli się ku upadkowi, a im więcej ludzi wyemigruje tym podatki będą jeszcze wyższe aby załatać "dziurę budżetową" która niewiadomo skąd się bierze. To co ja prowadzę obecnie to nie jest życie, a próba przetrwania. Można by dużo pisać, ale ja wolę już starać się o drugie obywatelstwo i żyć w kraju który traktuje mnie z szacunkiem i pozwala żyć z godnością, bo ten traktuje mnie jak wroga, parobka, który najlepiej aby oddawał całą swoją pensję i się nie odzywał. |
|
|
|
|
#53 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Kraj chyli się ku upadkowi? Serio tak myślisz? Wiesz w ogóle jak wyglądają państwa, które chylą się ku upadkowi? Otwórz oczy, świat to nie tylko zachodnia Europa. Zawsze mnie zastanawia, co mają na myśli ludzie piszący o życiu z godnością. Edytowane przez ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee Czas edycji: 2015-05-19 o 19:33 |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli WSI takie mocne było to nie ma cudów i na SKOKi zgodzić się musieli, jakby się nie zgodzili to by szybko je zniszczyli bo szkodziłyby im interesom. ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
Głosują na gościa z celi, więc mnie to nie dziwi, takie środowisko i dla nich lepszy będzie ktoś kto poznał więzienny klimat choć przez chwilę. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2015-05-19 o 20:09 |
||
|
|
|
|
#55 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ogarnij się!
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51456341]Nie wiesz, skąd się bierze dziura budżetowa? Mało wiesz o funkcjonowaniu państwa.[/QUOTE]Czy wg Ciebie dziura budżetowa to obowiązkowy element funkcjonowania państwa?
Jeśli tak, to czy zdajesz sobie sprawę z tego, że istnieją kraje generujące nadwyżki budżetowe, gdzie standard życia obywateli jest na tyle wysoki, że można powiedzieć, iż "biedy tam nie ma"? I od kiedy życie na kredyt jest jakimś świetnym pomysłem i wyznacznikiem gospodarności? Wydawać pieniądze umie każdy, oszczędzać i mądrze inwestować - już nie. Nie ma co pitolić, że ciągłe zadłużenie kraju to niby objaw ekonomicznego geniuszu rządzących ![]() [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;51456341]Kraj chyli się ku upadkowi? Serio tak myślisz?[/QUOTE]Hm, pomyślmy... - zadłużenie mamy tak wysokie, że rząd PO zawiesił próg oszczędnościowy ŁAMIĄC KONSTYTUCJĘ, ponieważ nie dałby rady zrealizować odpowiednich procedur awaryjnych, mających na celu uratowanie kraju przed dalszym zadłużaniem się (takich jak zbilansowanie budżetu)... - jako kraj mamy coraz mniej przedsiębiorstw i ziemi, gdyż największe państwowe molochy zostały, są lub będą sprywatyzowane, tak samo z ziemią/nieruchomościami, które oddaje ("sprzedaje") się za bezcen na podstawie przedwojennych roszczeń lub po prostu prywatyzuje lub próbuje prywatyzować (jak lasy), sprzedając na przetargach po zaniżonych cenach "znajomym królika" - daje się przywileje firmom zagranicznym (niskie podatki typu ZUS + na tyle niskie cło, że możliwy jest import zagranicznych towarów po dumpingowych cenach względem rynku polskiego), przy jednoczesnym sabotowaniu firm polskich (kontrole z blokowaniem kont firmowych przy tylko podejrzeniu popełnienia przestępstwa, co niejednego uczciwego przedsiębiorcę doprowadziło do bankructwa, złodziejskie podatki, masowy import zagranicznych towarów o dużo niższych cenach niż towary polskie) - ukręcanie łba inicjatywom obywatelskim, łamanie prawa obywateli m.in. do referendum, wszechobecna dezinformacja i propaganda w mediach głównego nurtu, robiąca pranie mózgu obywatelom tak, by uznawali porażki rządu za sukcesy i wierzyli, że mamy w PL zieloną wyspę... - masowa emigracja z kraju rodaków, którzy nie mają już sił walczyć z systemem i nie mają żadnej nadziei na zmiany na lepsze - coraz gorsza kondycja systemu emerytalnego, zmuszająca rząd do reformy 67 i załatania dziury w ZUS KRADZIEŻĄ prywatnych środków obywateli z OFE... - zagrożenie wojną ze strony Rosji z jednoczesnym brakiem jakiejkolwiek gwarancji wsparcia ze strony USA/NATO (brak baz, brak tarczy antyrakietowej, brak sojuszy) - całkowite uzależnienie energetyczne (i gospodarcze) kraju od sąsiadów... Cóż, faktycznie brzmi jak utopia ![]() Ja z kolei nie rozumiem, jak można nie widzieć tego, że sytuacja Polski jako kraju jest naprawdę opłakana, i nie ma co cieszyć się z tego, że "powstały autostrady i stadiony" w sytuacji, kiedy długu mamy tyle, że i my możemy niedługo ogłosić bankructwo... A finanse to tylko szczyt góry lodowej problemów Polski. Serio, dziwię się, że w obliczu tak tragicznej sytuacji ludzie nadal przejmują się bardziej ustawami o związkach partnerskich czy in vitro zamiast tymi dotyczącymi gospodarki (ordynacja podatkowa, oddawanie majątku polskiego m.in. Żydom) czy bezpieczeństwa (bezbronność kraju mimo coraz większych wydatków na armię, uzależnienie m.in. energetyczne od sąsiadów). A najlepszy argument: "głosuję na PO, bo Kaczyński rozpęta wojnę z Rosją" - mówisz, masz, po 8 latach rządów PO groźba wojny z Rosją jest dużo bardziej realna niż kiedykolwiek, a co więcej, niewiele możemy zrobić, by w razie ewentualnej napaści się obronić, gdyż obudziliśmy się z ręką w nocniku... Edytowane przez Pantegram Czas edycji: 2015-05-19 o 21:45 |
|
|
|
|
#57 |
|
BAN stały
|
A co Mijanou co Ci skoki zrobiły? Bo mnie nic za to banki tak
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Nie chodzę do kościoła cdn, a ile poszkodowanych było w sprawach banków? Głosuj sobie na bronka jak tam sobie chcesz ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Ja patrze horyzontalnie a nie czepiam sie głupich skoków które w dodatku nadal istnieją to jest zenujace |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Błagam, nie pisz nic więcej.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#59 |
|
BAN stały
|
Czepiasz się skoków czyli glupot, ja odczułem za to zmianę oprocentowania w banku dlatego takie kopiowanie wypowiedzi mnie drażni, argumenty są denne jakiś przekret gdzieś ktoś słyszał..co mnie to interesuje jak zrobili dobrze molochom bankowym, tylko one zyskały
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- A z ofe kto zarąbiał szmal ludziom ? Po bo okazało się ich system jest niewydolny w dodatku zachodnie firmy zaczęły do tej kasy się dobierać korzystając z wolnego rynku, 200 mld.. |
|
|
|
|
#60 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Niestety- przekręty robione przez skoki to były fakty a nie plotki. I to przekręty w majestacie prawa. Jeśli o czymś piszesz, wypadałoby wiedzieć o czym. Mamy demokrację. Głosuj na kogo chcesz, zgodnie z sumieniem. Ale dobieraj jakieś rzeczowe argumenty zamiast demagogii ("A co ci skoki zrobiły?"). Doprawdy: naród ma takiego prezydenta, na jakiego zasługuje. Jeśli Fighter symbolizuje tok myślenia przeciętnego wyborcy to nie ma się co dziwić prawdziwości tego stwierdzenia. "Ja obniżę podatki i Wam dam!" Tylko nikt nie pyta, z czego ten ktoś da. I komu będzie musiał zabrać, by coś dać. Jeszcze raz: nie jestem fanką Komora. Ale jednocześnie już nie wierzę w bajki na tyle, by wierzyć w puste hasła i "Bóg, Ojczyzna" powtarzane co kilka minut. I w to, że ktoś mi coś da za free. Zwłaszcza, że nie bardzo jest co rozdawać. Poza pustosłowiem. Prezydent Duda a w tle chichot Prezesa. I obłęd Maciara. To już BYŁO. I nie wyszło.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

Wtedy Kukiza pewnie już w polityce nie będzie, a Korwin do młodzieniaszków nie należy.