Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy - cz. 4 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-09, 11:15   #1111
_malami
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy, cz. 4

Ostatni stosunek miałam w piątek 1.05. Cały czas biorę tabletki od tamtej pory (nie robiłam przerwy 7dniowej). Wczoraj zapomniałam wziąć tabletki (o 21) wzięłam ją jakieś pół godziny temu zgodnie z tym co jest napisane na ulotce.

Czy mogę być w ciąży? Zaznaczę, że stosunek był przerywany ale bez prezerwatywy
_malami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-09, 12:28   #1112
Brunetka_5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _malami Pokaż wiadomość
Ostatni stosunek miałam w piątek 1.05. Cały czas biorę tabletki od tamtej pory (nie robiłam przerwy 7dniowej). Wczoraj zapomniałam wziąć tabletki (o 21) wzięłam ją jakieś pół godziny temu zgodnie z tym co jest napisane na ulotce.

Czy mogę być w ciąży? Zaznaczę, że stosunek był przerywany ale bez prezerwatywy
Nie.
Brunetka_5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 10:54   #1113
Moni302
Raczkowanie

Witam czy mogę być w ciąży, jeśli lezalam na chlopaku ocieralismy się o siebie nie wkładał mi ani nic i nie było raczej wytrysku?Trwało to kilka minut.
Moni302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-13, 10:56   #1114
Brunetka_5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moni302 Pokaż wiadomość
Witam czy mogę być w ciąży, jeśli lezalam na chlopaku ocieralismy się o siebie nie wkładał mi ani nic i nie było raczej wytrysku?Trwało to kilka minut.
Tak jesteś w ciąży pozamacicznej mózgowej .
Stary 2015-05-13, 19:49   #1115
Elfir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni302 Pokaż wiadomość
Powiedz mi, co cie skłoniło do zadania takiego pytania?
Bo jeśli masz 7 lat i nie miałaś zajęć z biologi to mogłabym zrozumieć.

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 17:42   #1116
niepa
Catleesi Morza Kocimiętki

Okres powinnam mieć 30 kwietnia (cykle 35 dniowe, a więc długie), ale do dziś go nie dostałam. Brak "awarii", antybiotyk, silny stres i ekstremalne odchudzanie. Test robiony koło 10 maja negatywny jak cholera (bez najmniejszego cienia na drugiej kreseczce). Miałam objawy okresu 1 maja, kuło mnie w brzuchu, wysypało, miałam straszne humorki. Ale okresu nie było. Piersi mnie pobolewają lekko od jakiegoś tygodnia, ale to jest nic w porównaniu z tym, co z reguły jest. Robić drugi test, czy czekać aż okres się pojawi? Cały czas mam biały śluz.

Edytowane przez niepa
Czas edycji: 2015-05-14 o 17:43
niepa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 17:59   #1117
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niepa Pokaż wiadomość
Okres powinnam mieć 30 kwietnia (cykle 35 dniowe, a więc długie), ale do dziś go nie dostałam. Brak "awarii", antybiotyk, silny stres i ekstremalne odchudzanie. Test robiony koło 10 maja negatywny jak cholera (bez najmniejszego cienia na drugiej kreseczce). Miałam objawy okresu 1 maja, kuło mnie w brzuchu, wysypało, miałam straszne humorki. Ale okresu nie było. Piersi mnie pobolewają lekko od jakiegoś tygodnia, ale to jest nic w porównaniu z tym, co z reguły jest. Robić drugi test, czy czekać aż okres się pojawi? Cały czas mam biały śluz.
To pierwszy raz, kiedy się tak mocno odchudziłaś?
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-14, 18:02   #1118
niepa
Catleesi Morza Kocimiętki

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
To pierwszy raz, kiedy się tak mocno odchudziłaś?
tzn ja to odchudzanie zaczęłam 4 maja, więc i tak po spodziewanym okresie, ale ubyło mi już ponad 3 kilo od tamtego czasu, można powiedzieć, że praktycznie nic nie jem (stres). Miałam stresujący wyjazd do Warszawy, potem rocznicę, a zaraz po rocznicy wszystko się popsuło i to się mocno na mnie odbiło. Kiedyś, jak miałam podobnie (stres i depresja), to też okres dostałam po 50 dniach ponad, ale wtedy test ciążowy nie miał sensu, bo nie współżyłam.

Edytowane przez niepa
Czas edycji: 2015-05-14 o 18:12
niepa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-15, 11:39   #1119
Lolaa87
Zadomowienie

Hej Dziewczyny,

Ostatnią miesiączkę miałam 19 marca. Cykle mam nieregularne 28-32 dniowe. W zeszłym tygodniu współżyłam z mężem bez zabezpieczenia. Wczoraj rano byłam pewna, że dostałam okres, pojawiło się trochę śluzu wraz z krwią, wieczorem bolał mnie brzuch tak jak na okres, natomiast oprócz tego kilkuminutowego krwawienia okres się nie pojawił.
Moje pytanie brzmi czy to mogło być krwawienie implantacyjne? Oraz czy jeśli dzisiaj zrobię test to wynik będzie w miarę prawidłowy?
Stary 2015-05-15, 15:54   #1120
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Lolaa87 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny,

Ostatnią miesiączkę miałam 19 marca. Cykle mam nieregularne 28-32 dniowe. W zeszłym tygodniu współżyłam z mężem bez zabezpieczenia. Wczoraj rano byłam pewna, że dostałam okres, pojawiło się trochę śluzu wraz z krwią, wieczorem bolał mnie brzuch tak jak na okres, natomiast oprócz tego kilkuminutowego krwawienia okres się nie pojawił.
Moje pytanie brzmi czy to mogło być krwawienie implantacyjne? Oraz czy jeśli dzisiaj zrobię test to wynik będzie w miarę prawidłowy?
Nie miałaś okresu od 2 miesięcy i się pytasz czy test będzie wiarygodny. No raczej będzie. Jak jesteś w ciąży to w drugim miesiącu.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 00:07   #1121
Susie_
Raczkowanie

.

Edytowane przez Susie_
Czas edycji: 2016-01-22 o 11:08
Susie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 01:39   #1122
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Susie_ Pokaż wiadomość
Hej. Mam wątpliwości co do tabletek antykoncepcyjnych, jeśli wybrałam zły wątek to proszę o przeniesienie do "vademecum antykoncepcji" .

Dziś (15, piątek) o 20:00 miałam przyjąć 1. tabletkę z blistra. Niestety, przyjęłam ją w ten sam dzień, ale dopiero o 23:00. Wszędzie, łącznie z ulotką jest napisane, że opóźnienie do 12h nie obniża skuteczności. Tylko czy w przypadku 1. dnia też tak jest? Nigdzie nie znalazłam dokładnej, potwierdzonej informacji.

"Na logikę" - w ciągu tych 3 h musiałoby dojść do owulacji, której nie wyhamowała tabletka. Ma ktoś może jakieś dane na ten temat, czy jest to w ogóle możliwe?
Z drugiej strony wszędzie jest dość mocno akcentowane, aby w żadnym wypadku nie wydłużać 7-dniowej przerwy.

Kolejna kwestia - biorąc pod uwagę, że ostatni niezabezpieczony stosunek był we wtorek (12). Są różne teorie na temat przeżywalności plemników, choć domyślam się, że czas, który już upłynął dodatkowo zmniejsza, choć nie eliminuje, ryzyka ciąży w przypadku owulacji.

Czy któraś z Was miała podobną sytuację? Czy jest się czym martwić? A może którejś z Was ginekolog "pozwolił" na zmianę czasu przyjmowania tabletki o podobny czas "do przodu" właśnie?
Nie ma co sie martwic, w ciazy na bank nie jestes.
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-16, 16:33   #1123
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez niepa Pokaż wiadomość
tzn ja to odchudzanie zaczęłam 4 maja, więc i tak po spodziewanym okresie, ale ubyło mi już ponad 3 kilo od tamtego czasu, można powiedzieć, że praktycznie nic nie jem (stres). Miałam stresujący wyjazd do Warszawy, potem rocznicę, a zaraz po rocznicy wszystko się popsuło i to się mocno na mnie odbiło. Kiedyś, jak miałam podobnie (stres i depresja), to też okres dostałam po 50 dniach ponad, ale wtedy test ciążowy nie miał sensu, bo nie współżyłam.
Chudnięcie+stres=opóźnion y okres.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 08:48   #1124
butcher_girl
Zadomowienie

Witam. Okres powinnam dostać 13.05. Moje cykle są już uregulowane od jakiegoś pół roku, może więcej (31 dni). Zawsze ok. tygodnia przed spodziewanym okresem odczuwam bóle brzucha, pleców, napięcie, jestem nerwowa, bolą mnie piersi, mam nabrzmiały brzuch. Nie mam teraz żadnych z tych objawów, poza bardzo rzadkimi i krótkimi bólami brzucha (2-3 razy w ciągu dnia). Współżyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia 29.04 (dni płodne...), aczkolwiek nie doszedł we mnie.
Nie zadam pytania czy istnieje ryzyko (bo ryzyko jak wiadomo istnieje zawsze, szczególnie przy stosunku przerywanym). Uważacie, że powinnam zrobić test? Czy jeszcze zaczekać? Ostatnio prowadzę dość aktywne życie, mam dużo na głowie, stresu też trochę było, cały dzień jestem poza domem, w pracy, no i liczne obowiązki...
Będę wdzięczna za odpowiedzi Pozdrawiam!

19.07.2013 <3
08.07.2017 PM!
butcher_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-18, 11:52   #1125
butcher_girl
Zadomowienie

Podpowiecie czy czekać czy robić test? Nie chcę się dać zwariować...

19.07.2013 <3
08.07.2017 PM!
Stary 2015-05-18, 12:45   #1126
Monia852
Raczkowanie

Hej! Mam pytanko do Was! Otóż miesiac temu pękła nam prezerwatywa... wziełam ellaone i dostalam okres 1,05... ale 9,05 znow pękła nam prezerwatywa ( jakis pech) po 2 h wziełam ellaone znow.... to byl 9 dzien cyklu... Jest duza szansa na ciaze?
Monia852 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 12:50   #1127
akwb
Przyczajenie

Witam mam pytanie. Od kilku lat biorę tabletki antykoncepcyjne. Kilka dni przed przerwą dostałam lekkiego krwawienia, w sumie to plamienia. Było ono mało obfite. Martwię się dlaczego tak się stało ponieważ nigdy tak nie miałam. Czy możliwa jest opcja że jestem w ciąży jak żaden ze stosunków nie był kończony we mnie? Dodam że przez tydzień zażywałam antybiotyk rolicyn ale podobno nie obniża on skuteczności tabletek. Proszę o pomoc bo strasznie sie martwie i nie wiem czy dostane krwawienie podczas przerwy z góry dziękuję
akwb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-19, 19:25   #1128
butcher_girl
Zadomowienie

Zrobiłam test-wynik negatywny. Mimo to nadal brak objawów okresu jak i samego okresu. Przypomne,że miałam dostać okres 13.05. Co radzicie?

19.07.2013 <3
08.07.2017 PM!
Stary 2015-05-19, 23:06   #1129
Brunetka_5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez butcher_girl Pokaż wiadomość
Zrobiłam test-wynik negatywny. Mimo to nadal brak objawów okresu jak i samego okresu. Przypomne,że miałam dostać okres 13.05. Co radzicie?
Skoro dalej nie ma okresu może warto wybrać się do ginekologa? testy nie są niezawodne
Stary 2015-05-20, 14:01   #1130
butcher_girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Brunetka_5 Pokaż wiadomość
Skoro dalej nie ma okresu może warto wybrać się do ginekologa? testy nie są niezawodne
Dzisiaj zaczęłam odczuwać lekkie bóle brzucha, ale póki co nic się nie dzieje. Miałam trochę stresów w tym miesiącu i byłam zmęczona, nadmiar pracy dał się we znaki. A co do dni płodnych, były "wyznaczone" przez kalendarzyk w telefonie, więc wiem, że nie ma się co na tym opierać, bo dni płodne mogę rozpoznać po dokładnej obserwacji i poznaniu swojego ciała. Powtórzę test i wybiorę się do ginekologa, jeśli nic się nie zmieni.
Kiedyś spóźniał mi się okres 2 tygodnie, zrobiłam test, okres przyszedł.
Chyba nie ma co panikować...
Do lekarza i tak się wybiorę po jakąś antykoncepcję, bo stosunek przerywany, to żadna antykoncepcja i jak widać, czasem, niepotrzebny stres.

19.07.2013 <3
08.07.2017 PM!
Stary 2015-05-20, 17:07   #1131
Bigusia
Przyczajenie

Witam ostatni okres miałam 15 kwietnia ten dostałam jeśli to można nazwać okresem dwa dni pi spidziewanym terminie zawsze mam obfite miesiaczki tym razem trwal 1,5 dnia przy czym skapa i teraz od czasu do czasu wystepuja plamienia.. od czasu do czasu pobokewa brzuch , ogolne zmeczenie sennosc ... testowalam dzien spodziewanej miesiaczki lecz negatywny wynik ...
Bigusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 21:31   #1132
Brunetka_5
Rozeznanie

Cytat:
Dzisiaj zaczęłam odczuwać lekkie bóle brzucha, ale póki co nic się nie dzieje. Miałam trochę stresów w tym miesiącu i byłam zmęczona, nadmiar pracy dał się we znaki. A co do dni płodnych, były "wyznaczone" przez kalendarzyk w telefonie, więc wiem, że nie ma się co na tym opierać, bo dni płodne mogę rozpoznać po dokładnej obserwacji i poznaniu swojego ciała. Powtórzę test i wybiorę się do ginekologa, jeśli nic się nie zmieni.
Kiedyś spóźniał mi się okres 2 tygodnie, zrobiłam test, okres przyszedł.
Chyba nie ma co panikować...
Do lekarza i tak się wybiorę po jakąś antykoncepcję, bo stosunek przerywany, to żadna antykoncepcja i jak widać, czasem, niepotrzebny stres.
I sama sobie odpowiedziałaś
Stary 2015-05-21, 22:25   #1133
butcher_girl
Zadomowienie

Zrobiłam dziś drugi test. Minęły 3 tygodnie od stosunku,w którym prawdopodobnie mogłam mieć dni płodne.Stosunek przerywany. Dzisiejszy test także negatywny. Nadal brak objawów okresu. Najszybciej odwiedzę ginekologa w poniedziałek.
Mogę raczej wykluczyć ciążę,prawda?
Obawiam się czy to nie jakieś torbiele itd...

19.07.2013 <3
08.07.2017 PM!
Stary 2015-05-21, 22:28   #1134
Brunetka_5
Rozeznanie

Cytat:
Zrobiłam dziś drugi test. Minęły 3 tygodnie od stosunku,w którym prawdopodobnie mogłam mieć dni płodne.Stosunek przerywany. Dzisiejszy test także negatywny. Nadal brak objawów okresu. Najszybciej odwiedzę ginekologa w poniedziałek.
Mogę raczej wykluczyć ciążę,prawda?
Obawiam się czy to nie jakieś torbiele itd...
Tak, możesz raczej wykluczyć. proponuje się nie schizowac. W Poprzednim poscie sama pisalas ze się stresowalas dużo itp. wiec przestań o tym myśleć tak nałogowo bo możesz się nabawić serio jakiś omam.
Stary 2015-05-22, 05:45   #1135
Wisnia97
Przyczajenie

Witam, mamy z dziewczyna taki problem. Ja mam 18 lat, ona 17. Uprawialiśmy pierwszy raz seks w 30 dniu jej cyklu, cykle miewa nieregularne ale nigdy nie były dłuższe niz ok 38 dni. Czyli ten 30 dzien powinien byc niepłodny, użyłem prezerwatywy i był to stosunek przerywany z tylko jednym orgazmem z mojej strony. Z tego co sie orientuje to nie była zbyt wilgotna co mogło wlasnie wskazywać na te dni niepłodne. Aktualnie jest 40 dzien cyklu i okresu nie ma. Dwa dni po seksie miała straszny bol w podbrzuszu, taki bliski mdleniu, potem jakies 5 dni po stosunku miewała lekkie bóle podbrzusza, w dwa dni przytyła 2 kg, aktualnie miewa bóle kręgosłupa. Objawy ciąży i okresu sa praktycznie takie same a my juz schizujemy obydwoje co o tym myślicie? Naprawde staraliśmy sie uważać, specjalnie czekaliśmy na ta końcówkę cyklu no i okresu brak, prawda ze miewała duzo stresów ostatnio,zmiana diety no i ciagle nerwy o ten spóźniający sie okres no ale juz nie wiemy co myślec ...
Wisnia97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 07:36   #1136
zakonna
Naczelna Nastolatka

Myślimy ze plemniki nie przegryza się przez lateks. I o ile sytuacja wyglądała dokładnie tak, jak nam opisałeś, to nie ma żadnej ciąży.
Stary 2015-05-22, 07:50   #1137
Brunetka_5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wisnia97 Pokaż wiadomość
Witam, mamy z dziewczyna taki problem. Ja mam 18 lat, ona 17. Uprawialiśmy pierwszy raz seks w 30 dniu jej cyklu, cykle miewa nieregularne ale nigdy nie były dłuższe niz ok 38 dni. Czyli ten 30 dzien powinien byc niepłodny, użyłem prezerwatywy i był to stosunek przerywany z tylko jednym orgazmem z mojej strony. Z tego co sie orientuje to nie była zbyt wilgotna co mogło wlasnie wskazywać na te dni niepłodne. Aktualnie jest 40 dzien cyklu i okresu nie ma. Dwa dni po seksie miała straszny bol w podbrzuszu, taki bliski mdleniu, potem jakies 5 dni po stosunku miewała lekkie bóle podbrzusza, w dwa dni przytyła 2 kg, aktualnie miewa bóle kręgosłupa. Objawy ciąży i okresu sa praktycznie takie same a my juz schizujemy obydwoje co o tym myślicie? Naprawde staraliśmy sie uważać, specjalnie czekaliśmy na ta końcówkę cyklu no i okresu brak, prawda ze miewała duzo stresów ostatnio,zmiana diety no i ciagle nerwy o ten spóźniający sie okres no ale juz nie wiemy co myślec ...
A tak z ciekawości, całe życie będziesz zakładać gume, nie będziesz, mimo tej gumy dochodzić w niej i będziesz czekać na ostatnie dni przed okresem? To gdzie tu przyjemność z seksu? Skoro mimo tych "środków bezpieczeństwa " schizujecie się ciąża (zaraz brzuch centymetrem będziecie mierzyć czy nie urósł) to może nie jesteście gotowi na seks?

Edytowane przez Brunetka_5
Czas edycji: 2015-05-22 o 07:59
Stary 2015-05-22, 09:02   #1138
Wisnia97
Przyczajenie

Zgadza sie, mimontego ze jesteśmy razem ponad dwa lata, to ta sytuacja uświadomiła nam, ze nie jesteśmy gotowi na stosunek. No tak wygladała wiec naprawde ni wiem jakim cudem by miało do czegos dojść no ale jednak okres sie spóźnia a objawy sa bardzo podobne. I teraz nawet jeśli nie została zapłodniona to mamy do czynienia z błędnym kołem z nerwami ...
Stary 2015-05-22, 09:23   #1139
Brunetka_5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wisnia97 Pokaż wiadomość
Zgadza sie, mimontego ze jesteśmy razem ponad dwa lata, to ta sytuacja uświadomiła nam, ze nie jesteśmy gotowi na stosunek. No tak wygladała wiec naprawde ni wiem jakim cudem by miało do czegos dojść no ale jednak okres sie spóźnia a objawy sa bardzo podobne. I teraz nawet jeśli nie została zapłodniona to mamy do czynienia z błędnym kołem z nerwami ...
Dziewczyna się stresuje to raz, a dwa skoro ma nieregularne cykle to nie możemy tu mówić o tym ze okres się spóźnia :p. Aha, no i objawy ciąży nie występują tydzień po stosunku a już na pewno kobiety nie tyja 2 kg od razu, na moje jest to po prostu woda w organizmie która gromadzi się przed okresem

Edytowane przez Brunetka_5
Czas edycji: 2015-05-22 o 09:34
Stary 2015-05-22, 09:43   #1140
Wisnia97
Przyczajenie

Znaczy nie sugeruje, ze juz przez ciąże przytyła 2 kg :p ale objawy ciąży i okresu sa takie same, i np ja im wiecej czytam tym bardziej głupieje bo wszystko można dopasować. Cykle nieregularne ale nigdy az tak długie :/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości