|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony i Panny Młode 2015 część 44- nasz sezon!
Cytat:
u nas potwierdzenia do 19.07 wiec bardzo wczesnie jak na wrzesniowe wesele ale chce od osob, ktore nie maja ochoty przyjsc to uslyszec szybciej niz pozniej ;p ogolnie dzis zawiezlismy kolejne zaproszenie i znow bylo bardzo sympatycznie ![]() my wszystkie zaproszenia rozwozimy sami (ew. wyslalam poczta ale moja srone rodziny osobiscie obdzwonilam i ustalalam... gorzej od M. bo tam glownie zalatwial jego Tata ;p). Wizyty z zaproszeniami byly podobnie umawiane - do rodziny M. dzownil jego Tata (M. zawsze w tym czasie kiedy trzeba bylo dzownic mial inne zajecie ;p) a do mojej zawsze dzwonie osobiscie ja i umawiam ;p |
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Może się np. okazać, że zamówiony autokar (bo się trafiła super okazja) jest za mały, bo lista jeszcze nie jest zamknięta - sami nam kazali podopraszać znajomych. -_- Mój TŻ oczywiście bezstresowy: "Domówi się minibusa, jak będzie za mało miejsc." Spoko, wszystko ok, ale czemu bez słowa takie decyzje?
Wolę nie myśleć, jakie zostaną podjęte decyzje na temat dekoracji sali. Starałam się mamie wytłumaczyć jak najbardziej klarownie, na czym mi zależy i jak co ma wyglądać, no ale to oni podejmą ostateczne decyzje w czasie rozmowy z właścicielką sali. Mogę tylko mieć nadzieję. xD Mieliśmy wszystko dogadać wspólnie do końca maja, a nagle się okazuje, że jadą w ten czwartek na ostateczne rozmowy. Hah, no i butelki z napojami będą 0.5l na stołach, bo moja mama uważa, że tak jest znacznie bardziej elegancko. xD Już nawet nie miałam siły się kłócić, będzie elegancko. xD
|
#4653 |
|
nibyżona
|
sQ dzizas nie wiem ile mialy mm glowki :P mam takie typowo krawieckie
jak mialam dluzsze lepki byly odrobine wieksze bo i szpilka byla dluzsza :P krolewna no to nieciekawie.
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
sQ my nie które w rodzinie TŻ rozwozilismy z jego tatą.
Krolewna hmm...może mama będzie chciała uniknąć awanti z Toba wiec przekaże Twoje opcje ...trzeba być dobrej myśli. Ja co prawda swojej bym nie zaufala, ale z drugiej strony ona wie ze nie kryla bym rozczarowania wiec chyba by mi nic nie wywinela. Może Twoja mami tez ci nic nie wywinie
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Pati - gratuluje obraczek!
![]() magda - piekna kartka dla mamy ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
krolewna rzeczy, które opisałas to przeciez wszystko Ty mailowo powinnas zalatwic...
nie wiem dlaczego robią to rodzice..
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4658 |
|
Wtajemniczenie
|
.
Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi. Uczę się cierpliwości Edytowane przez kropka_nad_i Czas edycji: 2015-06-11 o 11:19 |
|
|
|
#4659 |
|
nibyżona
|
kropka cudnie
super wygladalas!yey, 3 dni
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłałam meeeega długiego maila do właścicielki sali - miałam go przygotowanego od naszej rozmowy z nią w zeszłym roku i dziś uaktualniłam - mają go omawiać jak będą w czwartek. Tylko że sporo się od tamtego czasu zmieniło, sala przeszła remont, zmieniła nam się koncepcja na dekoracje, a też na sali mogli kupić jakieś nowe rzeczy. Nie podejmę np. mailowo decyzji, który konkretnie z wazonów ma być, bo nawet ich nie zobaczę. :/ Rodzice mogliby mi słać zdjęcia na bieżąco z sali, ale nie są tak biegli w technologii, a poza tym to jednak marnowanie czasu... Mogę im tylko wysłać swoje inspiracje. Co do autokaru, spodziewałam się, że najpierw zamkniemy listę gości, wszystko ustalimy i dopiero wtedy będziemy szukać autokaru. I tak - myślałam, że my zamówimy.
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka! Ale trafiłam
Poczytałam i mogę uciekać spać ![]() Jeszcze raz wszystkiego najlepszego! Wyglądałaś uroczo
|
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka, super!!
|
#4663 |
|
na przekór do celu
|
"Ja mówiłam głównie, że go kocham i że jestem głodna"
- tekst wieczoru Że głodna miłości na pewno, nie? ![]() Fajnie się czytało, kilka rzeczy przypomniało mi o mojej imprezie ![]() A suknią się nie przejmuj, moja też była czarna od spodu bo też tańczyłam na boso, wczoraj odebrałam ją z pralni i jest jak nowa
|
|
#4664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Tez bede do tego dazyc
|
|
|
|
|
#4665 |
|
Rozeznanie
|
Kropka super relacja ;-)
Teraz spokojnie kładę się spać ;-) |
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka wracam koło 9 rano x pracy nie usuwaj do tego czasu!
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety pewnych kwestii nie da sie przeskoczyc, odleglosc to jednak odleglosc, a nerwow psuc przed slubem nie warto
|
|
|
|
|
#4668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę zjeść obiad przed ślubem, bo inaczej będzie mi burczało w brzuchu. Moje burczenie w brzuchu stało się już legendarne wsród moich znajomych. xD Na treningach się na mnie patrzą jak na zagłodzone dziecko, jak mi burczy przy kopniakach. Zawsze jem obiad przed treningiem, ale i tak często po godzinie-dwóch godzinach mój żołądek już się domaga jedzenia. xDMy zawsze w kościele dużo gadamy, muszę się jakoś przed tym powstrzymać. ---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Cytat:
Dlatego biorę się za to, na co mam wpływ i organizuję swój wieczór panieński.
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Obudziłem się już chwile temu -tzn budzik mnie obudził. Ale nie mam siły wstac Kropka super relacja ![]() A gdzie byliście na fuertaventurze? Bo my tez tam się wybieramy
Edytowane przez Justuus Czas edycji: 2015-05-20 o 07:25 |
|
|
|
#4670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie koleżanka miała ślub w maju. Sukienka była wybrana w listopadzie a szyta uwaga dwa tygodnie przed. Koleżanka przyjechała dwa tygodnie przed weselem i jej szyli. Ja bym sie skończyła nerwowo ale za to miała idealnie dopasowana.
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka super relacja!
ślicznie wygladalas! Jeszcze raz wszystkiego naj naj Wy tak rozmawiacie co kto ma a moja koleżanka z grupy, wesele ma albo 18 albo 25 lipca i na chwilę obecną ma tylko salę, orkiestrę, fotografa, kamerzyste i suknie. Poza tym nic nie ma. Nawet jeszcze nie rozdali wszystkich zaproszeń. Ja to w szoku byłam jak mi powiedziała w poniedziałek bo rozmawialysmy, że w sobotę z TŻ kupiliśmy cały alkohol. Ja na jej miejscu to bym padła na zawał. A suknie kupiła używana i jeszcze jest do poprawek ale z racji że nie ma butów jeszcze to nie była nawet u krawcowej się umówić na poprawki. Ciekawa jestem jak się ona wyrobi ze wszystkim
|
#4673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kropka super!
Cytat:
![]() ale jakoś mnie to nie martwi, wiem co zamówiłam, a salon wie co robi ![]() Cytat:
Zaraz z ciekawości chyba zrobię listę co musimy jeszcze załatwić i to najlepiej w czerwcu
|
||
|
|
|
#4674 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja mysle, ze większość PMek nie przyklada tak głowy do wszystkich detali. Dla nas to normalne planowac wszystko na dlugo przed, zreszta z jakiegos powodu sie tu zebralysmy na forum
Kropka, dziekujemy za relacje i zdjecia super. Ja chyba Fuerte wybiore w przyszlym roku
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Kropka cudna relacja!i piekne zdjecia ja tez musze cos duzego zjesc przed slubem bo mam za szybka przemiane materii. Wczoraj z dwiema kolezankami zamowilismy pizze 60cm zt ego zostalo tylko trzy kawalki. To bylo o 14 obzarlam sie bardzo a wieczorem juz bylam glodna.Znajoma co ma slub 19chyba szuka nowej z salonu. Bo jej kolezanka mowila (to wgl sa dziewczyny ide mnie ze studiow tylko z innej specjalizacji)ze Aska nic nie moze znalezc. I za tydzien maja isc na dalsze poszukiwania. No i Aska oglnie jest nizsza i chudsza ode mnie (ja 160 i 47kg) wiec chyba uzywana ciezko mialaby kupic. Nie wiem. Jak tam chce. Dzis ide do fryzjerki trzymajcie kciuki
|
|
|
|
#4676 |
|
Wtajemniczenie
|
Justuus Byliśmy 8km od Morro Jable e hotelu Jandia Princess! Hotel baaardzo polecam!
Królewna tak jak juz ktos pisal, skup sie na tym co potrafisz ogarnąć. Nie marnuj swej energii na stres i nerwy jak i tak za batdzo wpływu na to nie masz? Na ile przed ślubem przylatujecie do pl? Polecam jakies większe sniadanie/ obiad przed ślubem, bo ja na jednej kanapce bylam mega wyglodniala! Co do sukni, to ja w listopadzie zamawialam, poczatek kwietnia pierwsza przymiarka i decyzja jak zmieniamy dekolt, ciągle poprawki i odbieralam ją w poniedziałek przed slubem( miałam w czwartek). To powodowało największy stres. Jak juz ją miałam w domu to byłam spokojna. Idę na śniadanie
|
#4677 |
|
Zadomowienie
|
kropka, piękna relacja
|
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Dostaliśmy wczoraj w nocy zdjęcia do wybrania od fotografa... Jestem załamana bo są straszne, nie chodzi nawet o wykonanie, ale widać po nich że nie tryskamy szczęściem
|
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Hej cześć
![]() Asia wczoraj piłam z Tobą wino mentalnie - znajomi zrobili mi niespodziankę i przyszli z okazji urodzin . Posiedzieliśmy pogadaliśmy było miło oni też planują ślub, mieli mieć we wrześniu ale sie przenieśli na lipiec przed nami no i też nie mają wielu rzeczy ogarniętych ale oni robią po linii najmniejszego oporu i jak najbardziej oszczędnie i podchodzą do tego, że jakoś to będzie![]() Kropka super relacja a sukienka była śliczna uwielbiam takie proste
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio obrączki - my czytaliśmy opinie, polecieliśmy w lutym zamawiać, odbiór mamy w czerwcu, masa zamieszania a oni mieli coś wybrane, ale im się odwidziało i przypadkiem weszli do salonu naszego jubilera i zamówili - odbiór 2 tygodnie przed ślubem, zadowoleni to samo florystka i suknia, w jeden dzień wszystko
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

W czwartek nasi rodzice jadą na salę uzgodnić szczegóły i o niektórych dowiedziałam się dzisiaj przypadkiem. -_-'

Rano byłam u fryzjerki odebrać termoloki i ustalić, na którą dokładnie ma przyjechać do mnie, później u kwiaciarki dopytać się, kiedy mamy podjechać, żeby samochód przystroić. Złapałam ją właśnie w trakcie przygotowywania stroików na stoły. Przyjechałam do domu, przywitałam się z gośćmi, którzy przyjechali, ogarnęłam pokój, w którym planowałam się ubierać i o 16 pojechaliśmy z moim bratem-świadkiem, TŻ i bratem TŻ (też świadkiem) na salę zawieźć alkohol, winietki, menu i gary na resztki jedzenia. Tam była już kwiaciarka, która rozkładała gotowe bukiety na stół, które były przecudowne, bukiet przed nami był obłędny! Porozstawialiśmy wszystko, obgadaliśmy z właścicielką szczegóły i pojechaliśmy na spowiedź. Jak przyjechałam do domu, to goście już siedzieli i gadali sobie wesoło. Nadal lało… Ale oni stwierdzili, że bez poltra nie obejdzie się (polterabend- tradycyjne trzaskanie porcelany u Panny Młodej). No to musiałam z TŻ zamiatać. W tym deszczu
Podobno było to słychać, że się śmiejemy :P Wzruszenie przyszło potem, jak była komunia i ja mogłam w ciszy pomyśleć o tym, co właśnie się wydarzyło. Ale łzy nie pociekły, bo popatrzyłam na K. i od razu się uśmiechnęłam! Oprawa muzyczna byłą cudowna. Mój kuzyn grał na organach, były skrzypce. Ja szczerze powiedziawszy mało słyszałam, ale wszyscy goście mówili, że było cudownie!
klask i:Tez bede do tego dazyc