Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-20, 09:34   #3481
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze Cowie nie bedzie miała mi za zle, ale była z nami troche na wątku wiec...

COWIE WCZORAJ URODZIŁA LEONA

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wow! super! szkoda, że przestała pisać

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Gratulacje dla cowie

Moj tż dolaczyl wczoraj do grona "umierajacych". W kosciach go lamie i glowa boli... oczywiscie lezy i jeczy ze to jego koniec ;>

W nocy mialam skurcze...nieregularne. Ale tak mocne z poczatku, że aż się wystraszylam /; a potem sie ciagle budzilam,bylo mi piekielnie goraco. Masakra....
No ale w domu 3 zwierzaki na lekach,zastrzykach itp plus czwarty tż - gdzie ja mialabym teraz rodzic,no gdzie ? ;>
Swoja droga nie odszedl mi jeszcze smętny czop ani brzuch sie mocniej nie obniżyl wiec to chyba jeszcze nie pora.
to już coś się dzieje, a czop wcale nie musi odejść, można go też nie zauważyć

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam się w 40 tc Jeszcze tydzien do tp a ja już tak chce urodzić Wczoraj z TZ próbowaliśmy wypędzić małego, w rezultacie 3 godziny bolesnych skurczy które ani się nie nasilaly ani nie slably. W koncu wzielam nospe i zasnelam...
myslałam właśnie o tobie a synka urodziłaś w jakim terminie?

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Przyjechałam zjadłam śniadanie no i nie omieszkałam kupić sobie kawałka W-Z'tki, kurde ale dobre, tylko że się przejadłam od razu tron zaliczony

Wracam z badań i policja za mną jechała, ja oczywiście bez pasów (bo od msca w ogóle nie mogę się ruszać jak mam je zapięte, czyt. Waleń ), no i w planie miałam jeszcze zaliczyć targ - świeże owoce i warzywa Dojazd jest takimi pobocznymi dróżkami i odniosłam wrażenie, że oni mysleli że im uciekam no i się nie myliłam, jechali cały czas za mną, ale juz przy skręcie do 3ciej uliczki koguta włączyli no i zatrzymanie oczywiście za brak pasów no ale co? wolno mi! :P no i w konsekwencji nawet dokumentów nie sprawdzili
to sobie niezły pościg urządzili za ciężarną w 9 miesiącu

Mycha a nie 2400? u mnie w 36tyg. było właśnie 2499

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 09:38   #3482
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Oo to zapraszam do mnie na prasowanie
dziś wstawiam drugą pralkę (o ile te wczorajsze wyschły). wogole mistrz ze mnie wybrałam się wczoraj do biedronki bo tam te promocje dzieciowe, specjalnie poszłam 1,5 km po płyn do płukania, którego tam nie było wróciłam za to z ulubionymi boróweczkami w promocji 3,99!
Nocka super, obudziłam się, zjadłam śniadanko i wyskoczyłam spowrotem do łóżka, Mam dziś strasznego lenia.. To chyba przez ten brak słońca.
I witam się w 36 tyg

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Aa oni już liczyli na mandacik... Ale co podeszli zobaczyli brzuszek, przeprosili i poszli?
no otworzyłam tylko okno- bo wiem, że się nie wysiada.. podeszli i mówią.. ,,zna pani powód... yyy aha" zapytałam, czy karte ciąży okazac? ale chyba zobaczyli że mam juz brzuch na kolanach prawie i dali spokój
A wiem, że teraz strasznie trzepią, od kąd te nowe przepisy weszły to będą szukać byle pretekstu, żeby zatrzymać
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 09:40   #3483
Princesika
Zakorzenienie

dziewczyny czy jak się idzie do szpitala na ktg i in mówi, żebym zadzwoniła pod wejściem to mnie wpuści bokiem to się płaci???
Stary 2015-05-20, 09:46   #3484
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
dziewczyny czy jak się idzie do szpitala na ktg i in mówi, żebym zadzwoniła pod wejściem to mnie wpuści bokiem to się płaci???
za ktg w szpitalu się nie płaci ja chodzę do ginki prywatnie, a w szpitalu mi robi ktg normalnie bezpłatnie

Stary 2015-05-20, 09:52   #3485
industria
Zakorzenienie

cześć kochane

dziecko mnie obudziło o 9 rano...yyy tzn że czas na ciastka? yyy tzn śniadanie?

Cytat:
Mam nadzieje, ze Cowie nie bedzie miała mi za zle, ale była z nami troche na wątku wiec...

COWIE WCZORAJ URODZIŁA LEONA
suuper, graty wlaśnie widziałam że polubiłyście jakiegoś bąbelka na fejsie i zastanawiałam sie czyje to no nie skojarzyam po imieniu i nazwisku

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Industria daj znać jak ten zestaw do japońskiego się sprawuje.
napisałam dokładnie wczoraj wieczorem co i jak. bardzo spoko jest

marei, kurcze, szpital, niefajnie ...trzymam kciuki

chyba skorzystam z tego że jestem na nogach już i zrobie coś pożytecznego....pojade do fryzjera albo coś
Stary 2015-05-20, 09:54   #3486
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
za ktg w szpitalu się nie płaci ja chodzę do ginki prywatnie, a w szpitalu mi robi ktg normalnie bezpłatnie
To chyba zależy od szpitala. W pierwszej ciąży chodziłam prywatnie do gin i na ktg do szpitala i za każdym razem musiałam płacić 10 zł.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 09:57   #3487
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
To chyba zależy od szpitala. W pierwszej ciąży chodziłam prywatnie do gin i na ktg do szpitala i za każdym razem musiałam płacić 10 zł.
oki ale czyli to albo za free albo za jakieś grosze
Stary 2015-05-20, 10:00   #3488
Aika213
Wtajemniczenie

Marei - trzymaj sie w tym szpitalu za 38tc, czyli ciaza teoretycznie donoszona

Cowie - gratulacje !!!!

Princesika - dobrze, ze sie lepiej czujesz

Szuuu- a Ty jak dzisiaj? Troche lepiej

Kiki - bardzo ladny kacik dla Maluszka

Ja lece na zakupy, przygotuje obiad na potem i jade do siostry, musze z siostrzenica zostac.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 10:02   #3489
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Cowie

No to razem witamy się, mamy ten sam tp ciekawe, która z nad będzie pierwsza
zakłady przyjmujemy? jutro mam wizyte wiec zobaczymy co tam sie święci

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
dzien dobry
pierwszy dzien wolnego i Mala zrobila pobudke przed 7 w brzuchu spokoj - Maluch sie rusza, ale nic nie boli, skurczy brak moze dzisiejsze malowanie i gladzenie scian cos pomoze

Chcialam sie tylko jeszcze odniesc do pytania o podroze z maluszkami: zdecydowanie polecam samolot!! pierwszy raz lecielismy z Mala jak miala 2 miesiace. Lot z przesiadka w Niemczech. Trzeba sie tylko dobrze zorganizowac (zabrac naprawde niezbedne rzeczy) i nie ma najmniejszego problemu. Dowiedzcie sie tez co mozna nadac jako bagaz w danych liniach. np w Lufthansie bralam zawsze wozek (dwuczesciowy: stelaz i gondola, jak Mala korzystala jeszcze z gondoli) i oddaje przed wejsciem do samolotu i dodatkowo fotelik samochodowy, ktory leci w luku bagazowym razem z walizkami - wszystko to bezplatnie i Mala ma prawo do swojej walizki (23kg), a jej bilet kosztuje zazwyczaj od 10 do 20 euro. podroz spedza na kolanach jednego z rodzicow do 2 roku zycia. Trzeba tez pamietac o ciuchach na zmiane dla rodzicow (przynajmniej koszulka) a nie tylko dla dziecka, bo jak sie uleje na Was to nieprzyjemnie jest potem leciec w mokrej bluzce (wiem z doswiadczenia )
to ja pytałam dziękuje za podpowiedź

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Jak mi ciśnienie nie spadnie, to pewnie ja, bo będzie wywołanie ale liczę na to, że spadnie

Opieka... hmm... jestem tu od 22, ale wydaje się miło. No i wiadomo, jedzenie dobre tylko spać nie mogłam, chyba tz będzie musiał przywieźć mi kojec.

Kurcze daleko... i pewnie musi jechać? Niezbyt fajnie i jeszcze ta kasa. samochód, szkolenie... zbiera się.

Dziękuję za informację odnośnie podróży, bardzo się przyda

Tylko tydzień nie znasz dnia ani godziny

Dziękuję, nieznoszę szpitali, bardzo.

Jej straszne. Biedaczysko...
cieszy się z blizny... agent
trzymam kciuki wracaj do domku juz

Cytat:
Przyjechałam zjadłam śniadanie no i nie omieszkałam kupić sobie kawałka W-Z'tki, kurde ale dobre, tylko że się przejadłam od razu tron zaliczony

Wracam z badań i policja za mną jechała, ja oczywiście bez pasów (bo od msca w ogóle nie mogę się ruszać jak mam je zapięte, czyt. Waleń ), no i w planie miałam jeszcze zaliczyć targ - świeże owoce i warzywa Dojazd jest takimi pobocznymi dróżkami i odniosłam wrażenie, że oni mysleli że im uciekam no i się nie myliłam, jechali cały czas za mną, ale juz przy skręcie do 3ciej uliczki koguta włączyli no i zatrzymanie oczywiście za brak pasów no ale co? wolno mi! :P no i w konsekwencji nawet dokumentów nie sprawdzili
Kaczuszka tak denerwować panów policjantów wstydu nie masz :P

eee ja w aucie muszę w pasach jeździć bo jak są dłużej odpięte to piszczy czujnik i mnie denerwuje i po paru minutach silnik się wyłącza
Stary 2015-05-20, 10:03   #3490
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

Wracam z badań i policja za mną jechała, ja oczywiście bez pasów (bo od msca w ogóle nie mogę się ruszać jak mam je zapięte, czyt. Waleń ), no i w planie miałam jeszcze zaliczyć targ - świeże owoce i warzywa Dojazd jest takimi pobocznymi dróżkami i odniosłam wrażenie, że oni mysleli że im uciekam no i się nie myliłam, jechali cały czas za mną, ale juz przy skręcie do 3ciej uliczki koguta włączyli no i zatrzymanie oczywiście za brak pasów no ale co? wolno mi! no i w konsekwencji nawet dokumentów nie sprawdzili
Poscig za ciężarną chyba byli zawiedzeni, pewnie teraz ich z góry cisną o mandaty itd i biedni muszą szukać okazji.
Stary 2015-05-20, 10:04   #3491
industria
Zakorzenienie

kochane mam pytanie- szczególnie do bladolicych

na codzień używam minerałów- ale na lato chciałabym jakiś lekki szybki bb cream

wszystkie drogeryjne póki co były dla mnie za ciemne

możecie polecić cos fajnego?

czaje sie na babyfece it`s skin........ ale nie wiem

może któraś z was ma coś wypróbowanego ?
Stary 2015-05-20, 10:11   #3492
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
1410 w prawie 36 tyg ciąży?? To moja o kilogram więcej wazyla...
Ale zamieszanie wywołałam, a to tylko mój kalafior ;-) oczywiście że 2410 a nie 1410;-)

Cytat:
To ja mam tydzien pozniej niz Ty bo wczoraj mialam 36+4.

Ja chyna w koncu zaczymam czyc lekka poprawę, nie budzilam sie w nocy, dopuero o 5 zaczelam kaszlec. Teraz kaszle ale chyba jest troche lepiej?
Dobrze że już Ci lepiej. Masakra się tak męczyć. Rodzić w takim stanie nawet sobie nie wyobrażam, przecież to podwójna męczarnia!
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 10:14   #3493
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

może któraś z was ma coś wypróbowanego ? rosi:
W zeszłym roku i poprzednim kupowałam na ebay azjatyckie bb. Tylko one nie są takie lekkie mój ulubiony to skin79 bb cream snail nutrition. Gęsty, wydajny, dość dobrze kryje, długo się trzyma i ma jasny kolor- niektórzy twierdzą, że ziemisty, mi odpowiadał.
Stary 2015-05-20, 10:18   #3494
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie placi sie 20 zl

Cytat:
Ale zamieszanie wywołałam, a to tylko mój kalafior ;-) oczywiście że 2410 a nie 1410;-)

Dobrze że już Ci lepiej. Masakra się tak męczyć. Rodzić w takim stanie nawet sobie nie wyobrażam, przecież to podwójna męczarnia!
tak myslalam ze cos za malo napisalas

Mam 5 min spacerkiem do sklepu a mama mi mowi zeby juz pieszo nie chodzic i nic nie dzwigac
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 10:25   #3495
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
eee ja w aucie muszę w pasach jeździć bo jak są dłużej odpięte to piszczy czujnik i mnie denerwuje i po paru minutach silnik się wyłącza
serio Wam te pasy przeszkadzają? mi w ogole.
Zresztą ja mam blokadę psychiczną, ja bym nigdy nie pojechała bez pasów...

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:

Ja w ogóle to przeczytałam, że napisałaś 2410 więc w ogóle to mojej uwagi nie zwróciło

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Nudy ostatnio... Nikt nie rodzi
Stary 2015-05-20, 10:26   #3496
Cos_
Zakorzenienie

Princesika zebys tego nie powiedziala w zla godzine
Stary 2015-05-20, 10:29   #3497
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
serio Wam te pasy przeszkadzają? mi w ogole.
Zresztą ja mam blokadę psychiczną, ja bym nigdy nie pojechała bez pasów...

Ja tak samo. Zawsze i wszędzie w pasach

Noooooo.. i jakoś cicho się zrobiło
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 10:29   #3498
kika1989wroc
Rozeznanie

Witam w deszczowy dzień :cmok
Znów mi połowa cytowan uciekła

hmmm... na pewno miałam napisać gratulacje dla cowie

Cytat:
Wysyłają Tzta na szkolenie 12-13 czerwca, no chyba ich po☠☠☠ilo srogo. Jeszcze 260 zł ma za nie zapłacić
Czyli u was wydatków ciąg dalszy...
A jak dzisiaj się czujesz? Trochę lepiej ?

Cytat:

Porażka na całej linii, znowu byłam na ip, ciśnienie mi skoczyło i tym razem już musiałam zostać na obserwacji :/ tak niewiele do końca, myślałam już, że się uda dotrzymać końca bez takich przygód. Albo ewentualnie wcześniej samoczynnie urodzić

---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Kika jaki śliczny kącik. Bardzo mi się też podobają naklejki na ścianę. Super!

Tak w ogóle to się witam w 38 tygodniu
Zdrówka dla Ciebie pewnie warunki lepsze niż w Pl
Cytat:
Witam się w 40 tc Jeszcze tydzien do tp a ja już tak chce urodzić Wczoraj z TZ próbowaliśmy wypędzić małego, w rezultacie 3 godziny bolesnych skurczy które ani się nie nasilaly ani nie slably. W koncu wzielam nospe i zasnelam...
40 brzmi juz bardzo poważnie nie znasz dnia ani godziny
Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
popsikaj im WD40 na zawiasy i bedziesz mila spokoj a oni nawet nie zauwaza
O tym samym pomyslalam
Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Witam się mamusie

Mało się odzywać ale jestem z wami
Cowie- ogromne gratulacje
Marei- trzymaj się tam, lepiej żeby Cię poobserwowali niż żeby coś się stalo
Szuuu- wracaj do zdrowia mi zawsze pomaga wymoczenie stop w gorącej wodzie z solą, co jakiś czas trzeba z czajnika wrzątku dolać żeby cały czas była gorąca do tego mleko z masłem i miodem i na drugi dzień ogromna ulga...spróbuj.

A ja wczoraj spędziłam 4H w szpitalu z synem biedak wywalił się na rowerze prosto na szkło i rozcia rękę...oczywiście szycie go nie ominelo Ale mimo że to boli to się cieszy ze blizna zostanie ach te dzieci!

Princesika jak się czujesz??
Chłopcy lubią blizny, mają wtedy o czym opowiadać
Cytat:
Witam się kochane. U mnie już 36 tydzień. Szok! Wczoraj byłam na wizycie i wszystko gra. Za dwa tygodnie odstawiam magnez i czekamy czy się zacznie
Strach mnie ogarnął ;-)

Fartuch to okropne co stało się córeczce Twojej siostry. Ja bym miała takiego focha, że rozwód by wisiał w powietrzu ;-) Ale szwagrowi vvvb też na pewno cieżko z tą myślą, że to jego wina.

Marei super fota z Twoim kotem :-D

Aika mój pies je raz po raz kocie żarcie i smakuje mu nawet bardziej bo ten zapach taki intensywny... Ciekawe jak z Twoim kotem i pieskim jedzonkiem ;-)

Gabisun dzięki za radę odnośnie prania tetry. Będę robić tak jak Ty, spodobało mi się ;-) Strachsię przyznać i uwierzyć ale ja jeszcze nic nie wyprałam. Ale postaram się to zrobić do 2 czerwca ;-)

Ale pod koniec ciąży rozkręciły się.u Was choróbska. Mam nadzieję, że mnie to ominie, tyle razy już się męczyłam w tej ciąży, a Wam szybko minie :-*

Kika mi położna mówiła jak odróżnić takie twardnienie wypinanie się maluszka od.twardnien skurczy. W pierwszym przypadku napina się część brzucha a reszta jest miękka, w drugim cały robi się twardy. Musisz sprawdzać co to jest.

Princeska a w którym tygodniu dokładnie miałaś to usg? Bo ja też jestem po usg i moja Laurka waży 1410 ale w 35+6.

Cos trzymam kciuki za Twoje maluszki :-*

Gratulacje dla cowie
Nie pomyliłam czasem wagi ? Bo strasznie mało waży Twoja córcia
Cytat:

Pościg za ciężarną choć dziwne ze skupiają się na takich błahych wykroczeniach, po zaostrzenie taryfikatora mają pole do popisu teraz
Swoją drogą nie dajesz rady zapiąć pasów ? Na szkoleniu z pierwszej pomocy zapamiętałam jedno ważne hasło : jeśli mama zginie to dziecka tez się nie uratuje i dlatego wolę zapinac pasy jak tylko jest taka możliwość
Cytat:

to już coś się dzieje, a czop wcale nie musi odejść, można go też nie zauważyć

od tych waszych sytuacji teraz wszędzie doszukuje się swojego smetnego czopa wole go nie przegapić ☺
Cytat:

Ja jestem z tych bladych , ale nie pomogę bo kosmetyki to ciężki dla mnie temat mało się znam - niestety

Nadrobiłam Was - żadna nie rodzi to idę na śniadanko
Stary 2015-05-20, 10:30   #3499
industria
Zakorzenienie

Cytat:
W zeszłym roku i poprzednim kupowałam na ebay azjatyckie bb. Tylko one nie są takie lekkie mój ulubiony to skin79 bb cream snail nutrition. Gęsty, wydajny, dość dobrze kryje, długo się trzyma i ma jasny kolor- niektórzy twierdzą, że ziemisty, mi odpowiadał.
dzięki, też właśnie myśle nad azją

Cytat:

żarty sie koleżanki trzymają
Stary 2015-05-20, 10:32   #3500
myboyismine
Zakorzenienie

Rowniez zawsze zapinam pasy
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 10:35   #3501
kejtiCe
Zakorzenienie

Zjadłabym jakieś ciasteczko
22.06.2015
Stary 2015-05-20, 10:35   #3502
kika1989wroc
Rozeznanie

Jeszcze miałam napisać o płaceniu w szpitalu za ktg, bo dla mnie to trochę chore. Płacimy składki, szpital jest publiczny to komu trzeba płacić ? Dostajecie chociaż jakieś potwierdzenie wpłaty ?
ja musze płacić u ginki, ale to zrozumiałe bo ma a ja chodzę prywatnie, ale w szpitalu takie rzeczy powinny być za darmo, bo przecież mamy prawo z tego korzystać będąc w ciąży. ..
strasznie mnie denerwuje temat płacenia w szpitalach
Stary 2015-05-20, 10:37   #3503
mehja
Zakorzenienie

Hej

jestem po pysznym śniadanku (chlebki w jajku w żółtym serem) a zaraz wybieram się na pobranie GBS

wrzucam aktualną ofertę Rossnę http://www.rossnet.pl/rossne/promocje
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 10:37   #3504
fartuch
Zakorzenienie

A ja nie zapinam pasów, chyba że jedziemy gdzieś dalej autostradą, ale jak jedziemy do biedronki blisko to nie zapinam

Ja chcę rodzić a tu
Stary 2015-05-20, 10:42   #3505
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Hej

jestem po pysznym śniadanku (chlebki w jajku w żółtym serem) a zaraz wybieram się na pobranie GBS

wrzucam aktualną ofertę Rossnę http://www.rossnet.pl/rossne/promocje
obyś nie miała "paciorków"

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
A ja nie zapinam pasów, chyba że jedziemy gdzieś dalej autostradą, ale jak jedziemy do biedronki blisko to nie zapinam

Ja chcę rodzić a tu
rozumiem Cię... ja dzisiaj też chcę rodzić, a co dopiero Ty

Wiecie może, kiedy ZUS przyśle mi kasę? Jestem na zwolnieniu od 2 kwietnia, a na koncie mam -4 zł, a muszę kupić kosmetyki mojemu dzieckuuuuuuuuuuuu
22.06.2015
Stary 2015-05-20, 10:50   #3506
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

Porażka na całej linii, znowu byłam na ip, ciśnienie mi skoczyło i tym razem już musiałam zostać na obserwacji :/ tak niewiele do końca, myślałam już, że się uda dotrzymać końca bez takich przygód. Albo ewentualnie wcześniej samoczynnie urodzić

trzymaj się tam bidulko

Cytat:
40tc

a mi jeszcze tyyyle zostało....

Cytat:

Princeska a w którym tygodniu dokładnie miałaś to usg? Bo ja też jestem po usg i moja Laurka waży 1410 ale w 35+6.
Industria wczoraj opisywała wrazenia po japońskim

a o wagę to pewnie chodziło ci o 2410? doczytałam, ze tak- to dobra waga

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

O super a na kiedy ona miała termin??
na 2.06 bodajże

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-05-20 o 10:56
Stary 2015-05-20, 10:57   #3507
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość

Szuuu- wracaj do zdrowia mi zawsze pomaga wymoczenie stop w gorącej wodzie z solą, co jakiś czas trzeba z czajnika wrzątku dolać żeby cały czas była gorąca do tego mleko z masłem i miodem i na drugi dzień ogromna ulga...spróbuj.

A ja wczoraj spędziłam 4H w szpitalu z synem biedak wywalił się na rowerze prosto na szkło i rozcia rękę...oczywiście szycie go nie ominelo Ale mimo że to boli to się cieszy ze blizna zostanie ach te dzieci!

Princesika jak się czujesz??
o dziękuje, spróbuje, bo juz mnie to dobija
Syn niezły agent!

Cytat:

Opieka... hmm... jestem tu od 22, ale wydaje się miło. No i wiadomo, jedzenie dobre tylko spać nie mogłam, chyba tz będzie musiał przywieźć mi kojec.

Kurcze daleko... i pewnie musi jechać? Niezbyt fajnie i jeszcze ta kasa. samochód, szkolenie... zbiera się.

No to chociaż o tyle dobrze

Ma im powiedzieć, ze chyba ich po☠☠☠☠☠☠☠ilo, ale czy go nie zmusza... Najwyżej moze "zachoruje" czy cos... No kurde.
Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

O super a na kiedy ona miała termin??

Łeb mnie boli I tż mnie wkurza...przykro mi i się popłakałam...o taki początek dnia

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

mareiuprzedził mnie zdrówka
na 3 czerwca

Cytat:
To ja mam tydzien pozniej niz Ty bo wczoraj mialam 36+4.

Ja chyna w koncu zaczymam czyc lekka poprawę, nie budzilam sie w nocy, dopuero o 5 zaczelam kaszlec. Teraz kaszle ale chyba jest troche lepiej?
No to dobrze, bo strasznie długo Ciebtrzyms!

Cytat:
no otworzyłam tylko okno- bo wiem, że się nie wysiada.. podeszli i mówią.. ,,zna pani powód... yyy aha" zapytałam, czy karte ciąży okazac? ale chyba zobaczyli że mam juz brzuch na kolanach prawie i dali spokój

A wiem, że teraz strasznie trzepią, od kąd te nowe przepisy weszły to będą szukać byle pretekstu, żeby zatrzymać
hehe zdziwko mieli

Cytat:
cześć kochane

dziecko mnie obudziło o 9 rano...yyy tzn że czas na ciastka? yyy tzn śniadanie?
ciastka, No ładnie!

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Cowie - gratulacje !!!!

Princesika - dobrze, ze sie lepiej czujesz

Szuuu- a Ty jak dzisiaj? Troche lepiej
.
Troszeczkę lepiej ale i tak chujowo :/

Cytat:

oj nie pomogę

Cytat:

Ja wczoraj do tz mowię "jakbym zaczęła rodzic to niech od razu tną, bo nie dam rady!"

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Zjadłabym jakieś ciasteczko
No następna mam pączki takie dobre, nietłuste chcesz?

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość

Ja chcę rodzić a tu
zepnij sie to moze pójdzie

Cytat:

Wiecie może, kiedy ZUS przyśle mi kasę? Jestem na zwolnieniu od 2 kwietnia, a na koncie mam -4 zł, a muszę kupić kosmetyki mojemu dzieckuuuuuuuuuuuu

Mi od 14.05 zalegają z wypłata...

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 10:59   #3508
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
No następna mam pączki takie dobre, nietłuste chcesz?

Mi od 14.05 zalegają z wypłata...

No pewwwwwwwnie!!!

Eh, gdybym miała się sama utrzymywać, to chyba umarłabym z głodu
22.06.2015
Stary 2015-05-20, 11:02   #3509
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:

załóż sobie profil na pue, będziesz widziała na bieząco kiedy wypłata. U mnie jak w zegarku zawsze w tym samym terminie przeważnie i wiem z wyprzedzeniem ok. 2 tygodni kiedy dostanę

Marei może z tym ciśnieniem będą chcieli szybciej wywołać?

No to która rodzi dzisiaj?

Aaaaa...w rossku od dzisiaj promo 40% na kosmetyki do pielęgnacji twarzy

Stary 2015-05-20, 11:03   #3510
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak samo. Zawsze i wszędzie w pasach

Noooooo.. i jakoś cicho się zrobiło
taaa cicho, nie było mnie od wczoraj od 22 a dziś rano 4 strony do nadrobienia

Szuu ja też chcę pączka

a był tż w końcu na tym "wieczorze kawalerskim"?

Śniło mi się dzisiaj że mi czop wypadł popłakałam się bo to za wcześnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości