|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
dziewczyny znacie jakieś sposoby na przyspieszenie porodu?
Było mycie okna, spacery sprzątanie a nawet zeżarłam wczoraj świeżego ananasa niby miał pomóc a tylko sobie podrażniłam całą buzie w środku :/
|
|
#3512 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
fartuch- trochę sexu z mężem
A co do KTG to właśnie miałam pisać że zastanawia mnie czy w ogóle takie pobieranie opłat jest napewno zgodne z prawem..bo mam wątpliwości... Próbuję od prawie 2 godzin się zdrzemnac i |
|
|
|
#3516 |
|
Rozeznanie
|
Fartuch- na przyspieszenia porodu to najlepiej
Mi chyba czop odszedł tydzień temu po . (Sorry za opis).Jutro mam wizytę to zobaczymy co doktorek powie, czy coś się dzieje czy nie
|
|
#3517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3518 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha nie kraczcie moja współlokatorka właśnie się pakuje, w poniedziałek urodziła. Jej córeczka, Vivienne, jest przesłodka. Już się mojego Markuska doczekać nie mogę ![]() Nie znam warunków w pl tak dokładnie. Na pewno są milsi, tutaj pacjent to klient a nie natretny petent. Sale na 2osoby, łazienka na dwa pokoje. Dla dziecka wszystko jest, art higieniczne dla mam też... ktg dwa razy dziennie, za darmo. A co jest naprawdę zaskakującego, dostałam menu do końca tygodniana obiady, gdzie miałam zaznaczyć co chcę na obiad, trzy opcje codziennie do wyboru- mięsna, pół mięsna i wegetariańska. I tutaj to jedzenie jest dobre! Śniadania i kolacje w formie bufetu. Jestem w szoku ![]() Polecam, miałam po tym naprawdę ładną cerę. No i wysoki filtr. I nie używałam kremu pod niego, za to strefę T czasem lekko przypudrowałam. (Miałam tłustą bardzo). Ja też ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jeszcze mam wypłatę regularnie, bo od pracodawcy, ale dwa miesiące po porodzie płaci już jakaś kasa rodzinna i słyszałam, że różnie bywa :/ dlatego odkładam, bo z jednej wypłaty byłoby niemożliwe. Aaaa wczoraj jak byłam na ip, tutaj od razu idzie się na porodówkę do położnych, dwoje dzieci się urodziło w tym czasie. Jak usłyszeliśmy pierwsze, w sali prawie obok to aż świeczki w oczach mieliśmy z tz
|
|||
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
ee seks nie wchodzi w grę bo mnie tam wszystko boli
zero przyjemności Popróbuję z sutami chociaż nie bardzo lubie po sutkach
|
|
#3520 |
|
Konto usunięte
|
Mehja to w ten piątek dopiero
Marei jak w hotelu!! ![]() Fartuch a skakanie na piłce? Jak bez sexu to nie wiem co jeszcze mogłoby pomoc ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oni już nad tym od miesiąca myślą, ale teraz naprawdę wchodzi to w grę.
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3522 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Ja również, nawet odruchowo łapię za pas Oddaję Ci dzisiejszy dzień ![]() Cytat:
![]() Ja za KTG w szpitalu publicznym nic nie płaciłam, a mam robione od 36tc i też wydaje mi się to dziwne, że pobierają za to jakąś opłate
|
|
|
|
|
#3523 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu nie mam takiej piłki wielkiej
No nic pozostało tylko siedzieć i czekać, korzystać z ostatnich dni, obeżreć się pizzą, i iść na spacer do maca na lody
|
|
#3525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zgaga mnie męczy i twardnienie brzucha... Oby Jasiek wytrzymał do końca tygodnia w brzuchu, bo mój doktorek na urlopie, ale chciałabym mieć już ten poród za sobą...
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
|
#3526 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się w deszczowy i zimny dzień, u mnie straszna noc starsza córa cala noc kasxlala i wędrował od siebie do nas do pokoju i nie dała nam spać, młoda w brzuchu nerwowo się ruszałam a brzuch bolał normalnie bałam się że zaraz coś się zacznie teraz jest już lepiej
kejtiCe - też jestem na zwolnienie od 2 kwietnia i też nie mam jeszcze forsy, tassia i moja księgowa mówiła ze ZUS ma 60 dni na wypłatę - jak żyć Cytat:
Paczki - aż dostałam slinotoku teraz cały dzień będę o nich myśleć ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To widze, ze warunki podobne jak tutaj w UK. Tez daja menu i mozna sobie wybierac co sie chce. Pamietam, ze moja siostra zaraz po cesarce miala obiad a na deser lody ![]() Tutaj kazdy jeszcze przy lozku ma swoj tv
|
|
|
|
|
#3528 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy Was też tak bolą brodawki??? No tak mnie bolą, że nie wyobrażam sobie do nich przystawiać dziecka
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
#3529 | |||
|
Zakorzenienie
|
my od początku ciaży zawsze normalnie, może nawet cześciej bo u mnie większa ochota i nic się nie dzieje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
rejestrujesz się na pue, a potem uwierzytelniasz profil w zus ( pokazujesz dowód, babka coś tam klika, minuta roboty) i gotowe. Chyba, że masz profil zaufany e-puap albo podpis elektroniczny, to nie musisz uwierzytelniać. Potem logujesz się w serwisie i masz podgląd do wszystkich swoich zwolnień, kiedy były wydane decyzje o wypłaci i o kwocie i terminie wypłaty. Fartuch jeszcze mycie podłog na czworaka
|
|||
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy jeden tv na 2 osoby Ale co ukrywać, wszystkie podatki to 45% mojego brutto, poza tym jeden dzień w szpitalu kosztuje 5e, więc pieniądze na godną opiekę być powinny. Jak rok temu moj dziadek w pl był w szpitalu, wyremontowany oddział, to miał też super warunki, tylko jedzenie fatalne... Czekam na tz, przyjdzie dopiero wieczorem, a mi się tak nuuudzi. zabrałam kindla, ale tak mi się nie chce zaczynać nowej książki :/ O trzymaniu rąk na górze też słyszałam - mycie okien, wieszanie firan. Schody też, spróbuj wejść na 8 piętro ktoś mi pisał o grzybkach marynowanych... nie wiem jak mają działać, ale ponoć mama tej koleżanki wypróbowała i zadziałało.
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mnie brzuch boli od rana jak na okres. Zjem cos, wezme paracetamol i buscopan i sie poloze na chwile, moze przejdzie.
|
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kejti u mnie czekolada wafelki ciastka i lody. Taki zestaw dla niezdecydowanej ciężarnej jak coś to zapraszam ![]() Może właśnie Fartuch nie powinna się spinać tylko właśnie rozluźnić? |
|
|
|
|
#3533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sama nie wiem, z jednej strony chce, a z drugiej może dla małego lepiej jak posiedzi w brzuchu trochę... może powinnam się wyspać najpierw
|
||
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3535 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też! Zjadłam trzy delicje ale to nie było to ;-) Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3536 |
|
Przyczajenie
|
hej Dziewczyny,
pisałam do Was już kiedyś, podczytuję Was od czasu do czasu.. U mnie obecnie 37tc, dziś miałam USG, mój mały waży 2900 g i, niestety, ułożony jest miednicowo, mały uparciuch lekarz powiedział, że szanse na to że jeszcze się obróci są marne, bo szyjkę ma owiniętą pępowiną i to raczej zniechęca go do zmiany pozycji. Siedzę więc od rana załamana bo wizja cc mnie przeraża i bardzo tego nie chcę
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zbijają Ci ciśnienie lekami? unormowało się już?
|
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() madleine, widzisz, kobiecie nie dogodzisz, jedne marzą o cesarce, inne mają wskazania to marzą o sn ![]() bedzie dobrze, jakkolwiek nie rodzisz- lekarze zawsze wybiorą najlepsze rozwiązanie dla malucha
|
|
#3539 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez mam odruch zapinania pasów, i dziwnie się czuje bez nich. Jednak od jakiś dwóch tyg uwierają mnie więc ich nie zapinam już..
Od rana zjadłam już połowę wielkiej paki herbatnikow kakaowych... A miały być tylko dwa do herbatki Country narobilas mi smaka na lody... Wbijam do Ciebie Pranie wczorajsze jeszcze mi nie wyschło, mimo że okno otwarte od wczoraj... Kiepska pogoda dziś, pada deszcz i ogólnie do dupci jest na dworze :p tak więc wstawienie drugiej pralki zostawię na jutro... Edytowane przez sylwka321 Czas edycji: 2015-05-20 o 12:59 |
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie dlatego trzeba korzystać☠i cieszyć się przyjemnością jedzenia
właśnie sprawdziłam do Maca mam 2,5 km w jedną stronę to będzie fajny spacerek a jaka nagroda jak dojdę do celu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.

niby miał pomóc a tylko sobie podrażniłam całą buzie w środku :/ 

moja współlokatorka właśnie się pakuje, w poniedziałek urodziła. Jej córeczka, Vivienne, jest przesłodka. Już się mojego Markuska doczekać nie mogę 

zero przyjemności
jak w hotelu!!