![]() |
#151 | |
Raczkowanie
|
Dot.: aborcja-zdjęcia
Cytat:
Mnie nie poruszyły(zdjęcia również). Mimo tego nie uważam się za istote bez serca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
straszne...ledwo dalam rade to obejrzec...
moim zdaniem jest to sprawa indywidulana...jesli kobiecie...i przyszlej "matce" sumenie pozwala na cos takiego to jej sprawa...wiem, ze ja bym sie nigdy na cos takiego nie zdecydowala... chyba ze w ekstremalnych warunkach gdyby lekarz powiedzial ze moje dziecko bedzie do konca zycia roslinka i bedzie sie meczylo. Ale aborcja przy zaawansowanej ciazy to jest dla mnie w ogole niepojete... ![]()
![]() |
#154 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kiedyś także oglądałam "Niemy krzyk". Jeżeli sądzisz, że płód nie posiada świadomości, to w takim razie dlaczego się tak szarpało i broniło, jak lekarz dokonywał aborcji? Gdyby nic nie czuło, byłoby raczej spokojne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Raczkowanie
|
Gdyby kobiety myslały zawczasu (czyt.ANTYKONCEPCJA) może nie byłoby tyle bezsensownego zabiajania-mówię o tych kobietach, które usuwają dziecko z powodu wpadki!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://aborcja_2004.republika.pl/niemy_krzyk.htm Poczytaj. Na tej samej zasadzie, ze aborcja = morderstwo mozemy stwierdzic ze miesiaczka = morderstwo oraz masturbacja faceta = morderstwo. Przeciez unicestwia sie podczas miesiaczki (no jajeczko niezaplodnione) oraz gdy facet sie masturbuje COS co MOGLO zostac czlowiekiem.
![]() |
![]() |
#157 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale na tym oto filmie, który jest twoim zdaniem wielkim stekiem kłamstw i bzdur POKAZANY jest szarpiący sie płód, który przecież nic nie czuje. Radzę obejrzeć go dokładnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
owszem embrion czy komorka...usuniecie jest do przyjecia..ale nie powinno usuwac sie zaawansowanej ciazy..dla mnie to jest nic innego jak morderstwo..i to swiadome. basienka ![]()
![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
płód się nie szarpał. Myślę, że to prawa fizyki spowodowały jego przesunięcie (igła i zamknięte środowisko).
![]() |
![]() |
#160 |
Raczkowanie
|
Jestem przeciwniczką aborcji jako metody zastępczej do antykoncepcji , jako usprawiedliwienia dla braku rozsądku, jestem przeciwniczka aborcja na życzenie,
ale z drugiej strony strony całkowicie popieram te wskazania które dopuszcza prawo - bo jesli zycie matki jest zagrożone to jako mozna to jeszcze niewykaształcone zycie wartościowac nad zcyie matki, czyżby miała byc tylko inkubatorem ? jesli dziecko jest uszkodzone lub nieuleczalnie chore to jego zycie bedzie tylko pasmem cierpienia , mozliwym tylko i wylacznie dzieki postepowi medycyny wiec tak w tych przypadkach jestem za aborcja ... A coz te filmy ... sa wstasajace to prawda, ale niestety sa rowniez manipulacja, bo zdjecia moga pochodzic zarowno z poronien sztucznych jak i naturalnych , a wiek od zaplodnienia jest niestety troche naciagany ... wszstko co nosi miano propagandy niestety rzadko bywa obiektywne i wirygodne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: aborcja-zdjęcia
widze ze wiele podziela aborcje! ja mysle ze to wogole nie powinno istniec! mówicie ze koscioł wyzncza czy panstwo... ale jesli ktos jest katolikiem to powinien sie równac z tym co mówi koscioł! a po 2 jesli zaczyna uprawiac sie seks to powinno sie liczyc z jego konsekwencja! a własnie w tym dzieci sa najbiedniejsze bo nie maja wyboru! my kobiety decydujemy o ich losie! ja jestem przeciwna aborcji bo kazde dziecko chce zyc! co by było gdby to wasza mama stwierdziła ze was nie chce i usuneła ciaze?! a jesli chodzi o gwałty to zawsze dziecko mozna oddac do adopcji a nie zabijac!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Przyczajenie
|
ogladnijcie ten film i same zadecydujcie czy chcecie.... aborcji....
http://video.google.pl/videoplay?doc...arch&plindex=5 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem na jakiej podstawie kobiety uważają że mają prawo do zabijania człowieka ? ![]()
![]() |
![]() |
#164 |
Raczkowanie
|
Ciekawe czy gdybyś została brutalnie zgwałcona też z taka pewnością głosiłabyś, że trzeba donosić ciążę i ew. oddać dziecko do adopcji...Nie ma rzeczy tylko czarno-białych, niestetyu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 |
Wtajemniczenie
|
Pisałam już o tym w pierwszym poście na tym wątku.
![]() |
#166 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#167 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko że kobieta która zaszła w ciążę bo wpadła, podzieliła się z tym swoim jakże cennym ciałem z drugą istotką. I nie ma prawa decydować o śmierci drugiego człowieka.
![]() |
![]() |
#168 |
Zadomowienie
|
Ble ble ble
Dobrze, że jeszcze żadna siła wyższa nie decyduje za kobiety kiedy mają w ciążę zachodzić i ile dzieci mają w swoim życiu urodzić.
"Kobiety są jak przekład: piękne nie są wierne, wierne nie są piękne." G.B.Shaw tu znajdował się podpis mojego ex-męża o treści: dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem za postawa typu "nie zabezpieczam sie, a jak cos to usune", jak sie nie chce miec dzieci to trzeba zapobiegac ciazy, ale rozne sytuacje sie zdazaja, i ostateczna decyzja powinna nalezec do kobiety.
![]() |
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
Gdybym była w ciąży spowodowanej gwałtem, gdyby zagrażała mojemu życiu, gdyby dziecko było ciężko chore - byłabym za aborcją.
Gdybym miała problemy z zajściem w ciąże, oczekiwałabym dziecka, przejęłabym sie tymi zdjęciami - byłabym przeciw aborcji. Każda kobieta stojąca przed wyborem usunięcia dziecka ma swoje powody, przecież nie robi tego bo lubi. To są ciężkie życiowe dramaty, o których nie mamy zielonego pojęcia. Wyobraźcie sobie nawet prostą sytuacje, macie 20 lat, studia na głowie, problemy finansowe, nie macie mieszkania, pracy, zero perspektyw dla dziecka, dbałyście o zabezpieczenie podczas stosunku ale zawiodło. I co teraz? Potraficie wyobrazić sobie to przerażenie? Wątpię. Nie wolno nam oceniać takich sytuacji, jedna kobieta zdecyduje się na dziecko i poradzi sobie bo taki ma charakter, inna załamie się, wyląduje w zakładzie dla matki i dziecka. A przecież mogła skończyć studia, wyjść za mąż, znaleźć pracę i zdecydować się na dziecko, mieć kochane, upragnione i oczekiwane dziecko.... Dzisiaj ludziom ciężko jest patrzeć z perspektywy innych, a warto przestać być egoistą. Z innej strony w przypadku, gdzie kobieta ma pieniądze, męża/partnera, warunki do wychowania dziecka, aborcja jest nieuzasadniona. Poza tym te niektóre zdjęcia nie są wynikiem aborcji, przypuszczam, że powodem było poronienie, tak dużego i rozwiniętego płodu nie powinno się usuwać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem to ja, na jakiej podstawie 15 czy 17-latka uważa, że ma prawo umoralniać dorosłych, myślących ludzi, w kwestii, która już od lat bywa przedmiotem sporu.
![]() I tak oto Austria, Francja, Szwajcaria czy Belgia np. (o Japonii już jednak nie wspomnę) to kraje, gdzie żyją degeneraci i niewykształciuchy-debile, a Polska to oczywiście jedyny kraj ludzi światłych i mądrych. Nie popieram aborcji. Popieram rzetelną edukację seksualną ludzi znad Wisły. Popieram marzenia. ![]() Nat, do czasu, obawiam się. ![]()
![]() |
![]() |
#172 |
Zadomowienie
|
Obym tych czasów nie doczekała
![]() ![]() ![]()
"Kobiety są jak przekład: piękne nie są wierne, wierne nie są piękne." G.B.Shaw tu znajdował się podpis mojego ex-męża o treści: dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Zakorzenienie
|
I zamiast tak pyszczyć o tą aborcję (jej zakaz), zwróćcie lepiej drogie (bywa, że młodziutkie) koleżanki, że odmawia się ludziom solidnego wykształcenia w imię dziwnej (jak dla mnie) argumentacji i że to jest prawdziwy problem, a nie ''jakaś tam skrobanka''. I to o to warto pokrzyczeć, a nie o to, czy zygota to ''tylko'' zygota czy ''już'' człowiek, skoro człowiekiem się stać jest jej celem.
Bo odmawia się ludziom wędki, reglamentując im ryby, ot co.
![]() |
![]() |
#174 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z mojej strony EOT bo widzę że nastolatki na Wizażu są traktowane gorzej niż dorosłe panie które w przeciwieństwie do nich myślą. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
To była lekka trawestacja
![]() Rozumiem, że jeśli Ty napiszesz o kimś, że chyba nie ma serca (127), to jest ok, a jeśli (nic takiego tu nie padło, zaznaczę) Tobie by napisano dla odmiany, że gdy jedni nie mają serca, inni mogą nie mieć mózgu - to byłoby be. Pozdrawiam serdecznie.
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
A te nieszczęsne wierszyki są na poziomie reklam Biedronki, w których pierogi pchają się do kapieli we wrzątku, kiełbasa obserwuje na luzie, jak obok niej ląduje nóż, a jajka plotkują na rozżarzonej patelni o upale.
![]() |
![]() |
#177 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 |
Rozeznanie
|
czy ktoś kompetentny może zamknąć ten temat?
jest zbyt kontrowersyjny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
Ależ dajmy szansę również innym się wypowiedzieć
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#180 |
Zadomowienie
|
Po co od razu zamykać, każdy ma prawo do wygłoszenia swojego stanowiska nawet w tematach kontrowersyjnych. Jeszcze nie doszło do ludobójstwa
![]() Nawet jak temat zostanie zamknięty to góra po miesiącu pojawi sie na nowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.