Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-20, 21:02   #1471
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

wstyd mi się przyznać ale mam taką ochotę wyłożyć się na leżaku i wypić piwko redds żurawinowe i do tego ...dymek z cienkiego papierosa ( jestem osobą niepalącą) nie wiem skąd taka zachcianka może dlatego,że zakazane albo widać,że chłopak w brzuchu no nic poczekam sobie jeszcze
Stary 2015-05-20, 21:11   #1472
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
kasperka to przybij piątke.. ja za tydzień mam remont pokoju Tymka i skuwanie podłogi w przedpokoju.. jestem też załamana.. bo nie wiem gdzie się podzieje z młodym nie mówiąc o tym syfie i pyle w domu..moja mama jakoś się nie garnie do pomocy.. jeszcze nie usłyszłam,żeby powiedziała to ja wezmę małego. Zawsze moge iśc do nas na ogród ale mąż też tam zlecił remonty z tym,że tam działają od dziś. Nie wiem co będę ze sobą robić i z małym jak nie będzie pogody..siedzenie w domku na ogrodzie średnio mi sie widzi tez już dzis się popłakałam..

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

kochana Ty tak teraz masz? nie przejmuj się za tydzień do Ciebie dołącze tylko jescze będę mieć dwulatka na plecach..nie wiem jak to ogarne

Oooj to rzeczywiscie nie bedziesz miala lekko. :-( nie zazdroszcze.
Ja wlasnie tak mam od 2 miesiecy i nic milego, ale trzeba przetrwac, z tym ze ja bez dziecka, to lzej. No coz bedziemy sie wspierac w bolu

[QUOTE=moniska139;51471032][QUOTE=kasperka;51469587]Będziesz używać od początku pościeli ???
Cytat:

Młody się nie wierci i tylko poscieli używałam, teraz zacznę od spiworka.

Nam na pediatrii mówili aby nie ściskać nóżek i wydaje mi się, że w śpiworku jest jednak więcej miejsca niż w otulaczu. Nie bez powodu lekarze karzą dawać pieluchy między nogi.

Wiesz też masz fachowca tylko pracuje na innych warunkach. A poza tym dobrze Cię rozumiem. U nas jak zaczyna tż coś robić to tez się ciągnie w nieskończoność.

Jeśli zastanawiacie się nad pieluchami bambusowymi to polecam. Mam z dodatkiem bawełny i żałuję juz, że kupiłam tyle pieluch tetrowych bo bym mogła więcej bambusowych dokupić.
Mam kod rabatowy do otuli na -10% jeśli chcecie to chętnie podam ja u nich zamawialam i są super

Oglądałam z tż wózki w sklepie i miał być jedo a będzie roan. Tylko teraz kolor trzeba wybrać
No tak fachowiec, ale on jest bardzo dokladny i pedantyczny i to jeszcze wydluza czas tego remontu, ale przynajmniej wiem, ze bedzie wszystko dokladnie i dobrze zrobione

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-05-20 o 21:18
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 21:17   #1473
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Tych bialych 20szt. kolorowych 5 szt. i flanelowych tez 5 szt.
Dziękuję za info
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 21:18   #1474
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
mnie też trochę pobolewa.. mam nadzieję, że nie będzie powtórki z wczoraj, bo dziś jestem sama
A po co do kardiologa?
Od kilkunastu lat mam tachykardię napadową i jakiś czas temu do szpitala trafiłam (już w ciąży) i mimo dokumentacji z Polski chcą u siebie mnie przebadać. W sumie wszystkie dokumenty mam przetłumaczone, no ale się uparli. W sumie dobrze, że pod kontrolą jestem to przynajmniej w razie czego nie będą już tak panikować i będą wiedzieć jakie leki mi podać.
Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Kciuki za wizyte u kardiologa

kasperka- wyobraz sobie ze masz od dwoch misiecy rozwalony przedpokoj, wszedzie nosi sie bialy pyl z gladzi, wszystko lacznie z kubkami w szafce jest zakurzone, a sprzatanie to syzyfowa praca. Wszedzie kartony, plyty karton-gips itd. Do tego robi to Twoj maz po pracy i nie ma czasu na odpoczynek i spedzasz z nim ok 4h dziennie tylko. I nie wiesz kiedy to wszystko sie zakonczy..
mysle ze nie jest u Ciebie tak zle, tymbardziej, ze niczym sie nie musisz przejmowac, wszystko robia wam fachowcy. Glowa do gory, placz nic tutaj nie pomoze.
Współczuję Wam wszystkich remontów. My w lipcu przenosimy się z kawalerki na domek. I tam wszystko do malowania, łazienki do odnowienia. Ale już się znajomi zapowiedzieli, że pomogą no i od landlorda będziemy mieli pracowników, więc mam nadzieję, że szybko się uwiną. Żebyśmy przed porodem zdążyli;d
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 21:23   #1475
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziewczyny dużo remontowych sił wiem co to znaczy, ja 2 miesiące przed tp z Bartusiem wprowadzalam się do pustego mieszkania, oprócz kuchni i łazienki wszystko zaczynaliśmy od zera, plus sprzątanie, milion rund do sklepów bo auta nie było, Ahh ale i tak byliśmy mega szczęśliwi ze w końcu jesteśmy na swoim a na końcu mega satysfakcja ze juz wszystko gotowe choć i tak przez te dwa lata wystrój naszego mieszkania zmienił się diametralnie bo praktycznie wszędzie meble i dekoracje zmieniliśmy bo na początku to było urządzanie typu "aby było później będziemy zmieniać"

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 21:30   #1476
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dziewczyny dużo remontowych sił wiem co to znaczy, ja 2 miesiące przed tp z Bartusiem wprowadzalam się do pustego mieszkania, oprócz kuchni i łazienki wszystko zaczynaliśmy od zera, plus sprzątanie, milion rund do sklepów bo auta nie było, Ahh ale i tak byliśmy mega szczęśliwi ze w końcu jesteśmy na swoim a na końcu mega satysfakcja ze juz wszystko gotowe choć i tak przez te dwa lata wystrój naszego mieszkania zmienił się diametralnie bo praktycznie wszędzie meble i dekoracje zmieniliśmy bo na początku to było urządzanie typu "aby było później będziemy zmieniać"

To mnie teraz podniosłaś na duchu

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Głowa mnie rozbolała z tego wszystkiego
Do tego głodna jestem, a apetytu nie mam ...
Idę zaraz spać, jutro wizyta
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 21:34   #1477
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
To mnie teraz podniosłaś na duchu

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Głowa mnie rozbolała z tego wszystkiego
Do tego głodna jestem, a apetytu nie mam ...
Idę zaraz spać, jutro wizyta
ooo fajnie podglądacie synusia jutro na usg?
Stary 2015-05-20, 21:35   #1478
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
ooo fajnie podglądacie synusia jutro na usg?
Tak, jutro podglądamy nasze maleństwo
Stary 2015-05-20, 21:43   #1479
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
ale Wam dobrze to miłego podglądania, ciekawe ile przybrał malutki

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

ok zmykam pod prysznic i do łóżka w oczekując na męża dobranoc, miłych wizyt jutro
Stary 2015-05-20, 21:45   #1480
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
ale Wam dobrze to miłego podglądania, ciekawe ile przybrał malutki

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

ok zmykam pod prysznic i do łóżka w oczekując na męża dobranoc, miłych wizyt jutro
Odezwę się jutro po wizycie
A Ty znowu będziesz męża kusić ?!
Oj Ty niedobra

Dobranoc
Stary 2015-05-20, 21:50   #1481
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj Ty niedobra

Dobranoc
będę czekać na wieści

kuźwa kusić ja to juz zakładma na siebie barchany,żeby w żadnym stopniu nie przybliżać kosmatych myśli jednak niestety... co na siebie nie założę, mężowi i tak się podoba chcoiaż chyba ostatnio odstrasza Go wielkość brzuszka

Edytowane przez Ambiwalentna29
Czas edycji: 2015-05-20 o 21:51
Ambiwalentna29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-20, 21:54   #1482
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Od kilkunastu lat mam tachykardię napadową i jakiś czas temu do szpitala trafiłam (już w ciąży) i mimo dokumentacji z Polski chcą u siebie mnie przebadać. W sumie wszystkie dokumenty mam przetłumaczone, no ale się uparli. W sumie dobrze, że pod kontrolą jestem to przynajmniej w razie czego nie będą już tak panikować i będą wiedzieć jakie leki mi podać.
Ojej... mam nadzieję, że wszystko jest okej dobrze, że jesteś pod opieką specjalistów

Cytat:
Ale Ci zazdroszczę trzymam kciuki za wizytę
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-20, 22:10   #1483
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Oj Ty niedobra

Dobranoc
Powodzenia na wizycie
Ja już wykąpana i zauważyłam, że ogolenie nóg to wyczyn już powoli się robi. I mam dziwnie wychodząc z wanny (wstając), że mi się słabo jakos robi. Hmm chyba będę TŻ wołać.
A póki co Dobranoc Dziewczyny
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 05:05   #1484
mms_22
Zakorzenienie

Cześć laseczki

przyznaję, że trochę ostatnio zaniedbuję wizaż i czytam piąte przez dziesiąte.... ale chociaż mało piszę, to staram się być w miarę możliwości "na czasie"...

U mnie ostatnio jakiś spadek formy ale to chyba przez to, ze od dwoch dni w ciagu dnia jest gorąco, wręcz duszno, a w nocy burze

w dodatku, skoro jesteście w temacie remontów, to u nas też trwa remont kuchni i syf dookoła kuchnia chwilowo jest przeniesiona do przedpokoju, i w tym bałaganie ciężko się ogarnąć no ale wiem, że lepiej teraz niż w wakacje...

a żeby tego było mało, to w weekend kończę kurs ang (po którym jestem głupsza niż byłam ), ale mam duuuużo papierkowej roboty, żeby to zaliczyć

no, to sobie ponarzekałam

Trzymam kciuki za wizyty

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 05:39   #1485
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
będę czekać na wieści

kuźwa kusić ja to juz zakładma na siebie barchany,żeby w żadnym stopniu nie przybliżać kosmatych myśli jednak niestety... co na siebie nie założę, mężowi i tak się podoba chcoiaż chyba ostatnio odstrasza Go wielkość brzuszka
Ja co bym nie miała na sobie i ważyła kolejne 70 kg więcej, to tż nie odstraszę. Światła nie musi być, no i jak mi powiedział: jak ci się nie chce to na boku się połóż korzysta póki może bo wie co po porodzie będzie. Niekończący się celibat

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
Cześć laseczki

przyznaję, że trochę ostatnio zaniedbuję wizaż i czytam piąte przez dziesiąte.... ale chociaż mało piszę, to staram się być w miarę możliwości "na czasie"...

U mnie ostatnio jakiś spadek formy ale to chyba przez to, ze od dwoch dni w ciagu dnia jest gorąco, wręcz duszno, a w nocy burze

w dodatku, skoro jesteście w temacie remontów, to u nas też trwa remont kuchni i syf dookoła kuchnia chwilowo jest przeniesiona do przedpokoju, i w tym bałaganie ciężko się ogarnąć no ale wiem, że lepiej teraz niż w wakacje...

a żeby tego było mało, to w weekend kończę kurs ang (po którym jestem głupsza niż byłam ), ale mam duuuużo papierkowej roboty, żeby to zaliczyć

no, to sobie ponarzekałam

Trzymam kciuki za wizyty
Załatw co ważne, my poczekamy

Ja już kanapeczki zjadłam, kawę wypiłam. Teraz czekam na księciunia i do przedszkola. Dzisiaj ma zdjecia to trzeba koszulę ubrać

Jaki kształt smoczka do ssania w kupowałyście? Są takie skośne i takie spłaszczone kulki. Młody nie używał to nie wiem... A nie chce być kolejny raz smoczkiem, wystarczy że młody ma zniszczone przez to zęby
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-21, 06:04   #1486
kasperka
Zakorzenienie

dziewczyny za wszystkie kciuki

---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Ja co bym nie miała na sobie i ważyła kolejne 70 kg więcej, to tż nie odstraszę. Światła nie musi być, no i jak mi powiedział: jak ci się nie chce to na boku się połóż korzysta póki może bo wie co po porodzie będzie. Niekończący się celibat

Ja już kanapeczki zjadłam, kawę wypiłam. Teraz czekam na księciunia i do przedszkola. Dzisiaj ma zdjecia to trzeba koszulę ubrać

Jaki kształt smoczka do ssania w kupowałyście? Są takie skośne i takie spłaszczone kulki. Młody nie używał to nie wiem... A nie chce być kolejny raz smoczkiem, wystarczy że młody ma zniszczone przez to zęby

Ja kupuję smoczki NUK, które kształtem
przypominają pierś
Stary 2015-05-21, 06:17   #1487
moniska139
Zadomowienie

Coś takiego?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1432185410754.jpg (27,4 KB, 5 załadowań)
Stary 2015-05-21, 06:25   #1488
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupuję smoczki NUK, które kształtem
przypominają pierś
Cytat:
Coś takiego?
ja jeden z NUK mam taki, a w tej butelce z AVENT taką okrągłą końcówkę... i w sunie nie wiem który lepszy, chociaż wydaje mi się, że ten z NUKa

a widziałyście, że jest coś takiego : http://canpolbabies.com/pl/produkty/...page:2/group:3
oczywiście to dla ząbkujących dzieci, ale ja pierwszy raz widzę szczoteczkę z ogranicznikiem ale chyba fajna sprawa

Igorek

Stary 2015-05-21, 06:26   #1489
dd1dd
Zakorzenienie

Kasperko też trzymam kciuki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-21, 06:30   #1490
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość

Kasperko też trzymam kciuki

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Cytat:
Coś takiego?
Dokładnie
Stary 2015-05-21, 06:32   #1491
moniska139
Zadomowienie

Mms takie szczoteczki są w rossmanie 3 w zestawie i one mają różne końcówki. A te na palec mają w promocji teraz.
Stary 2015-05-21, 06:36   #1492
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
To ja nie wiem kochana bo ja bylam w tamtym tygodniu na wizycie i mój okruszek mial 688g i lekarz mówi ze to waga wzorowa takze ja sie nie przejmuje akurat.. A to na kiedy Ci sie teraz przesunal termin ?

Ja juz jestem posrana przed jutrzejszym dentysta wrr
na 25.08 ..a w którym tc byłaś?

Tak w ogóle bardzo dziękuję za wszystkie słowa pocieszenia jesteście kochane
Panikuję ale to normalne,pół nocy nie spałam jeszcze ta pogoda dołuje mnie bardziej od samego rana

Życzę Wam miłego dnia
Stary 2015-05-21, 06:44   #1493
mms_22
Zakorzenienie

a w tych dużych tesco jest promocja na ciuszki dziecięce - 30%, ale nie wiem do kiedy...

Igorek

Stary 2015-05-21, 07:04   #1494
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Kciuki za wizyte, zdaj relacje po
Cytat:

Panikuję ale to normalne,pół nocy nie spałam jeszcze ta pogoda dołuje mnie bardziej od samego rana

Życzę Wam miłego dnia
Jestes pod opieka lekarza, wszystki bedzie dobrze, nie denewuj sie i odpoczywaj, bo dzidzia wszystko czuje

Ja witam sie z miska platek kukurydzianych

Jeski chodzi o remonty, my ledwie pod loniec 2014 skonczylismy jeden, teraz trwa remont lazienki i toalety ale ciesze sie bo bedzie z glowy zreszta ja i tak z daleka od tego kurzu. Ale śmiało mogę powiedziec ze nie cierpie remontow, a sasiedzi nas nienawidza

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 07:05   #1495
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

KASPERKA trzymam kciuki za wizytę

MMS wlasnie cos mi sie o uszy obiła ta promocja moze dzisiaj TŻ wyciągnę do jakiegoś większego Tesco... Chociażby po bodziaki

DD1DD wierze Ci, sama przechodziłam (co prawda nie przez to samo) takie stresy, wiem ze inni mogą gadac i gadac a człowiek i tak spac nie bedzie mogl z tego powodu... Ja przez te badania wszystkie miałam takie załamanie, ze totalnie byłam rozsypana. W nocy nie spałam, rano wstawałam ze ściskiem w klatce piersiowej... No a te włosy co mi wypadły to tez było z silnego stresu bo juz odrastają i prawie nie wypadają wcale... Ale musisz wierzyć (tak jak ja wierzyłam) ze bedzie dobrze! To z Ciebie i tylko z Ciebie malenstwo teraz czerpie sile i energię, nie mozesz sie załamać i dobrze, ze masz ogarniętego lekarza, który raz dwa sie "zabrał" za to a nie bagatelizował główka do góry!

Ja dzis wstałam z dołującym humorem... Taki mnie dołek złapał, taka rozbita jestem dobrze chociaz, ze TŻ dzis ma dzien wolnego to chociaz nie bede sama... Jedziemy zaraz na jakies zakupy spożywcze, obiadek przygotuje i bede sobie dzisiaj leżeć.
Odpuszczam sobie dzis pisanie pracy, wczoraj napisałam 16 stron wiec moge sobie na jeden dzien z nia zerwać, zreszta i tak bym chyba nic nie napisała

Dzis u nas na obiadek zupa krem z białych szparagów, podudzia z kurczaczka z piekarnika, młode ziemniaczki i mizeria. a na kolacje planuje machnąć salatke Cezar...

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-05-21 o 07:08
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 07:08   #1496
moniska139
Zadomowienie

Roxana jak czytam Twoje opisy jedzenia to jak w restauracji bym była tak profesjonalnie
Stary 2015-05-21, 07:20   #1497
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
To mieliscie intensywnie ale tez bym sie cieszyla, ze na swoje ide a wy wynajmujecie, czy kupiliscie ?

Cytat:

na boku sie poloz moj ma podobne teksty

Cytat:

Życzę Wam miłego dnia
Zycze duzo sily nie bede juz pocieszac bo wiem ze i tak swoje przezywasz jestem z Toba myslami

Bylam w biedronce, bo od dzis sa ciuchy ciazowe i dla maluchow wzielam sobie legginsy i spodnie dresowe, te dresowe rewelacyjne, legginsy tez ok. No i dla malego wzielam 3pak bodow za 22,90zl. Zaszalalam z rana, teraz po drugim sniadaniu ide na drzemke
Stary 2015-05-21, 07:23   #1498
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry kobiety

Jess wynajmujemy, nie chcemy tu zostać na stałe a ja mam swoje mieszkanie w Polsce wiec na szczęście mamy gdzie wracać, gdyby jeszcze tylko praca była

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 07:28   #1499
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Roxana jak czytam Twoje opisy jedzenia to jak w restauracji bym była tak profesjonalnie

Oj chętnie bym sie odnalazła w takim biznesie jakim jest prowadzenie restauracji ale chyba... Nie w tym życiu niestety !

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 07:31   #1500
dd1dd
Zakorzenienie

Macie rację! Muszę być silna dla mojej małej królewny dziękuję!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości