Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-21, 11:10   #3811
mehja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa

Wieczorem mnie zaczął mocno brzuch boleć w dole ale na szczeście jakoś usnęłam i przeszło- ostatnio noce są dla mnie wybawieniem od wszelkich bóli

Śniło mi się dzisiaj że urodziłam bliźniaczki- córeczki i miały po 1300g, były słabe i w ogóle wcześniaki a potem mnie w szpitalu psychiatrycznym zamknęli.
ehh chyba za bardzo się martwię żeby donosić i żeby dzidzia była zdrowa

Wczoraj upał a dziś zimno i pada
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:13   #3812
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
A dziewczyny ktore juz maja dzieci,ktores mialo plesniawki.? Czego uzywalyscie.?
Moja Blanka miała i używałam aftin czy jakoś tak.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:13   #3813
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Cześć
Ciężka noc. Mały strasznie się kotłował. Boli mnie krzyż i miednica.
Znowu mam skoki ciśnienia przez taką pogodę.

hehehe Sam to wymyślił, serio serio. Jest bardziej romantyczny ode mnie
Śmiałam się, bo mój tż w niedzielę poszedł do mamusi na obiad i chyba z tej rozpaczy zjadł kaszę gryczaną. W domu nie ruszy, choćby nie wiem co.

Też miałam psa Lunę, straszny diabeł z niej był.

Dasz radę! Paradoksalnie uspokoił mnie pobyt w szpitalu. Wiem, że prędzej czy później każda urodzi. Jest to nieuniknione!

Jesteś już jedną nogą na porodówce. Już niedługo będziesz tuliła maleństwo!

Głupie pytanie. Skąd wiesz, że masz skurcze skoro nie boli?

Ja też muszę zamówić wózek i fotelik.

Jesteś jak tykająca bomba! Coś się zapowiada, czy nic a nic?
Ja kiedyś kupiłam sobie beżowy stanik. Wróciłam podjarana do domu, naprawdę super leżał na moich niewymiarowych cycach. Tż stwierdził, że jest babciny...

Będzie dobrze!

Zdrowiej!

Zrobisz urodziny i można rodzić!
Blanka pewnie nie może doczekać się siostry.
nie są bolesne jak te porodowe, ale je czuć nieprzyjemne uczucie, brzuch robi się twardy jak kamień i za jakiś czas puszcza. Jak akurat stoję to dochodzi takie jakby ciągnięcie w dół i ucisk na bożenę i okolice te porodowe wyglądają tak samo tylko dochodzi ból takie okresowy tylko silniejszy...no sporo silniejszy

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja mogę w sobotę popołudniu rodzic a tak serio, podoba mi się data 1 czerwca. jak nie urodze to mam iść tego dnia do gina.. Mogłabym rodzic bo szkoda mi 150zl :p

Takie uczucia co do szyjki też mam, ale już jakiś czas i szczególnie na wieczór.. Bolace to jest..
mi też ta data się podoba 3 czerwca mam wizytę, zostałoby w kieszeni 100zł i nie musiałabym już robić moczu i krwi no ew. jeszcze może być 2 czerwiec

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:14   #3814
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Lepiej kupić oliwkę z Babydream czy z Bambino?
Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
HiPP
Oooo tak Hipp-a całą ciąże stosuję i ani jednego nowego rozstepu nie mam i też tą będę używać dla Nomci ale jezeli miałabym wybierać pomiędzy tymi dwoma to zdecydowanie BD!!
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:15   #3815
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Moja Blanka miała i używałam aftin czy jakoś tak.
właśnie ten aphtin jest zakazany..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:17   #3816
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Wczoraj upał a dziś zimno i pada
No jest chłodniej a ja przy wycierani u kurzy zgrzałam się jakbym maraton przebiegła, a nie jestem nawet w połowie! BTW moje dziecko ma CAŁĄ komodę ciuchów...no bez jaj o_O z 5 szuflad zostało pól... myślałam, że ze dwie chociaż zostaną ;|
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:17   #3817
kejtiCe
Zakorzenienie

Dziewczynki, dziękuję za odpowiedzi. Jadę po Babydream
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:19   #3818
mehja
Zakorzenienie

trzymam mocno kciuki za wizytujące dzisiaj

Cytat:
Położna poradziła mi kupić na odparzenia na dupce Tormentiol, a na pleśniawki Aphtin. Wczoraj z ciekawości zajrzałam w google, co to jest ten Tormentiol, bo nie pamiętałam, czy to było dla Małego, czy dla mnie na cycki... i wyskoczył mi link Sroki o tym, że OBA te "leki" zawierają silną substancję toksyczną i są zakazane u tak małych dzieci...
te położne to czasem dziwne rzeczy radzą, ja też w kilku rzeczach nie zgadzam się z moją i bedę robić po swojemu

Cytat:
Ja też wolę jasne, neutralne kolory.
Nienawidzę jak mi prześwituje czarny stanik!
ja czarny stanik noszę tylko do granatowych i czarnych rzeczy
Stary 2015-05-21, 11:25   #3819
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej kupić oliwkę z Babydream czy z Bambino?
babydream

Cytat:
hej

ja też w ogóle nie śpię na plecach.. od razu się duszę i zaczyna boleć mnie brzuch. Śpię raz na jednym, raz na drugim boku i dość często się przekręcam, bo strasznie bolą mnie biodra...

u mnie wczoraj lało, a dziś zapowiada się piękna pogoda wyruszam dziś na kosmetyczne zakupy dla mojego dziecia
ja czasami spię na plecach, ale przez chwilę
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:29   #3820
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość

Proszę pochwal się chustą!!
O taka mam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (30,4 KB, 25 załadowań)
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:34   #3821
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie ten aphtin jest zakazany..
No nie wiem, ja go kiedyś używałam..

A to nie jest i aftin i aphin?

Lena
Stary 2015-05-21, 11:34   #3822
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość

to moze zadzialac, jesli przez cala ciaze ograniczacie... bo my np raz-dwa razy dziennie (no czasem przerwa 2-3 dni) to przez cala ciaze sie "przytulamy", nie bylo przeciwskazan, ochote mamy no i... nic to nie zmienia
wczoraj na sr nawet pytalismy o to polozna i ona wlasnie powiedziala, ze sie odradza jak ciaza zagrozona, ale przy zdrowej ciazy to przytulaki maja bardzo niewielki wplyw i raczej nie przyspiesza porodu cvhociaz moga pomagac na dojrzewanie szyjki (prostaglandyny w nasieniu ofkors). i ze gdyby to bylo takie latwe to nikt by niechcianych ciaz nie usuwal, bo wystarczyloby sie poprzytulac i poronienie murowane.
podoba mi sie ta kobieta musze przyznac konkretna baba.
fakt w "normalnej" ciąży sex nie spowoduje porodu bo szyjka jest twarda i zamknieta.
Chodzi o to, ze pod koniec ciąży szyjka jest naturalnie skrócona i miękka i wtedy nasienie powoduje jej szybsze skracanie i rozwieranie i skurcze
przecież są nawet specjalne kremy z tymi prostaglandyny, które powodują szybszą akcję porodową. więc jak ciąża jest zaawansowana to niezależnie czy przebiegała prawidłowo czy była zagrożona na tym etapie nasienie jest skuteczne

Cytat:

Szuuuu, mi się śniła dziś Właśnie mi się przypomniało. Że moja Laurka tak stopy wystawiała, że ślady było widać przez brzuch i Szuuu zrobiła zdjęcie mojego brzucha i rozsyłała wszystkim, że to jej

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość

ogolnie rozne produkty moga uczulac i szkodzic, ale to jest sprawa indywidualna, nie ma jednej "diety matki karmiacej" dla wszystkich, bo niektore matki (szczesciary!) moga jesc wszystko i nic dziecku nie szkodzi...
zgadzam się, jedna kobieta nie moze jeść czegoś tam podczas karmienia bo jej dziecko dostaje uczulenia czy bólów brzuszka a inna może jeść co chce bo innemu dziecku to nie zaszkodzi
Stary 2015-05-21, 11:52   #3823
201710041131
Konto usunięte

Princesika co za sen No ja wiem, że ja jestem szurnięta, ale bez przesady

Marta Tż wczoraj mi kupił i łykam, ale jak spojrzałam na skład... tam nie bardzo co ma pomagać

Idę uruchomić odkurzacz i katarka, może to pomoże...
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:56   #3824
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Princesika co za sen No ja wiem, że ja jestem szurnięta, ale bez przesady

Marta Tż wczoraj mi kupił i łykam, ale jak spojrzałam na skład... tam nie bardzo co ma pomagać

Idę uruchomić odkurzacz i katarka, może to pomoże...
Dziecku katarka będzie zużywać, wyrodna matka Ja się wziełam tylko za emolium do kąpieli i stwierdziłam że mi się chyba bardzie przyda

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Tak w ogóle co dzisiaj na obiad bo chyba czas pomyśleć o tym?
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:59   #3825
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Dziecku katarka będzie zużywać, wyrodna matka
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 12:02   #3826
madeleine_89
Przyczajenie

Dziewczyny, a czy maluch którejś z Was też jest/był owinięty pępowiną? Niby lekarz powiedział, że nie jest to dla niego groźne ale oczywiście zaczynam się tym martwić - no bo jak to tak, nie martwić się niczym :P

a jeśli chodzi o dietę matki karmiącej, to mnie również na studiach (dietetyka) uczono, że nie ma czegoś takiego, kobieta, która karmi piersią może jeść generalnie wszystko, a jedynie obserwować swojego malucha, jeśli chodzi o cebulę czy czosnek, mogą one zmieniać np smak mleka i to może maluchowi nie odpowiadać, ale jeśli w czasie ciąży były spożywane to maluch zna te smaki i nie powinno mu to przeszkadzać. Ale jak wiadomo - każde dziecko jest inne i należy obserwować, co mu odpowiada, a co nie.
Swoją drogą, jeśli chodzi o diety szpitalne to wszystko zależy od cateringu i zasad jakie ustali szpital w przetargu, jaka jest stawka żywieniowa itd - ja np. pracuję w cateringu, który robi diety dla kilku szpitali w Trójmieście i pozostawia wiele do życzenia jeśli chodzi o zdrową i zgodną z zaleceniami, aczkolwiek jeśli chodzi o smak to nie jest najgorzej ale parówki, jajka itp to porządek dzienny a dieta matki karmiącej polega na tym że nie dostaje ona parówek, jajka tylko na miękko, jak danego dnia jest zupa kalafiorowa/warzywna/brokułowa itd to dostaje zupkę z marchewki albo jakąś taką i pomidory bez skórki itp także szału nie ma :P
madeleine_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 12:14   #3827
Princesika
Zakorzenienie

Co do obiadu to ja robie bitki wieprzowe w sosie. Nie wiem czy z grzybow czy z chrzanowym czy musztardowym?
do tego kasza gryczana i jakies warzywko wykminie

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Co do diety dla karmiacych to ja wiem, ze raczej mnie chyba czeka sporo zmian. Bo ja jem duzo smazonego miesa, sporo miesa czerwonego, kapusty, cebuli i czosnku.
Stary 2015-05-21, 12:24   #3828
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Dziecku katarka będzie zużywać, wyrodna matka Ja się wziełam tylko za emolium do kąpieli i stwierdziłam że mi się chyba bardzie przyda

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Tak w ogóle co dzisiaj na obiad bo chyba czas pomyśleć o tym?

Kocyk ten biedronkowy z kapturkiem w kształcie słonia tez buchnelam

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbaska i brokułami i pieczarkami O ile dam radę do 16 wstac z łóżka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-05-21, 12:30   #3829
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]Tak w ogóle co dzisiaj na obiad bo chyba czas pomyśleć o tym?

Zupa jarzynowa a na drugie ziemniaki, jajko sadzone i mizeria.
Stary 2015-05-21, 12:32   #3830
mehja
Zakorzenienie

Kupiłam dziś w Biedro. 3-pack bodziaków w myszki szkoda, że dopiero od rozm. 68 są ale takie ładne że szkoda było nie wziąć za tą cenę.

Chciałam sobie kupić jeszcze koszulkę ciążową ale te ubrania ciążowe są tylko w "dużych biedronkach" a ja byłam w małej. jutro tż mnie zawiezie do dużej- może jeszcze coś zostanie
widziała któraś może te rzeczy na żywo?
Stary 2015-05-21, 12:44   #3831
Domincia_1987
Zadomowienie

Co do obiadu to wczoraj Tż przytargał bigos od teściowej to będzie miał, ale ja mam dziś straszną ochotę na spaghetti - może zrobię

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 13:04   #3832
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś w Biedro. 3-pack bodziaków w myszki szkoda, że dopiero od rozm. 68 są ale takie ładne że szkoda było nie wziąć za tą cenę.

Chciałam sobie kupić jeszcze koszulkę ciążową ale te ubrania ciążowe są tylko w "dużych biedronkach" a ja byłam w małej. jutro tż mnie zawiezie do dużej- może jeszcze coś zostanie
widziała któraś może te rzeczy na żywo?
Ja oglądałam te ciuszki ciążowe, jakość nie najgorsza wzięłam nawet dresy, całkiem ładne i wygodne, ale w domu po przymiarce stwierdziłam, że je oddam, bo w sumie tylko miesiąc w nich pochodzę a później będą leżeć, a to jednak 40 zł, które można lepiej spożytkować
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 13:05   #3833
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Ja muszę się wkoncu zmobilizować no to juz ostatni dzwonek, biorę wiesioek moze cos pomoże dzis wizyta ciekawe jak tam u mojej małej miałam w nocy dwa takie skurcze ze az mi sie gorąco z wrażenia zrobiło liz: myślałam ze to juz sie cos dzieje, ale obróciłam sie na drugi bok i przeszło ufffff Marei cóż to za dziwne godziny do pisania ?
Też się musimy zmobilizować. W ogóle gdzieś w de kupiłaś wiesiolek? Herbate z lisci malin muszę też kupić.
Godzina? Aaaa nie mogłam spać, bo sąsiadce zaczęły się skurcze, ciągle się wiercila, chodziła do toalety, potem jej chłopak przyjechał, obudzili mnie już całkiem. A jak zasnęłam, to znowu przyszli, bo jej się akcja zatrzymała
Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Fartuch bedzie dobrze, jakoś damy rade

Sylwka321 nam też się marzy owczarek i najlepiej jeszcze rudy kocur
Jak na razie mamy tylko 4 świnki morskie (prawdopodobnie dojdzie 5 ) ale jak sie przeprowadzimyvto psinka na pewno sie pojawi w domu

Tak, pare razy, roznosci od komputerowych i komorkowych rzeczy - bateria do lapka, jakies kabelki, ladowarki,power banki po cotton ballsy

Kurcze,jak tż ma nocki to sie wysypiam za wszystkie czasy
Jakbym miała swój dom też miałabym psa... pewnie Riddick by rządził, ale nie mogliby bez siebie żyć. Jak nam pies zmarł, to kot miał depresję i nie chciał w ogóle jeść, rozchorował się. Po 2 latach mama ma psa teraz, jako dom tymczasowy na razie i kot nagle odżył. Psa już ustawił, zaczął jeść, od razu inaczej wygląda.
Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość
Na pewno będzie dobrze wszystkie tu sobie powoli ze wszystkim damy radę ja się boję, że nie będę wiedziała jak przewijać i przebrać takie maleństwo,ale każdy mi mówi, że to wszystko przyjdzie wraz z jego pojawieniem się na świecie

Heh co do odczuć o samej sobie mam tak samo, nie lubię teraz na siebie patrzeć na zdjęciach a ostatnio byli u nas znajomi i powiesiłam nowe zdjęcia z wakacji 2014, których oni nie widzieli i jakież było ich zdziwienie, że zdjęcia były zrobione tak niedawno.
Damy radę z przewijaniem tez
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam się czwartkowo. 6 dni do tp... Coraz czesciej twardnieje mi brzuch, krzyze bolą, skurcze już czasem są bolesne ale do porodowych im daleko więc tak sobie czekam... Męczy mnie już to
Noo moja droga ty to już jedną nogą na porodówce ))
Tej nocy miałam bolesne skurcze, naprawdę bolesne. Potem same twardnienia, ale przeszły. Już się bałam, że się zacznie.
Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
cześć laski, wpdłam sie przywitać i zaraz spadam

musze sie z wami podzielić.....to moja nowa miłość. od kilku dni pożeram na śniadanie...o matko ale dobre

Ooo jak mieszkałam w pl to też pożerałam te granole z jogurtem. Idealny posiłek do pracy. Ale chyba wolała sliwkową czy któraś owocową.
Cytat:
Mnie sie najlepiej spi na prawym boku. Lewy tez od biedt. Ale na plecach dramat, brzuch twardnieje, oddychac nie moge i mi ciezko
Nie powinnyśmy długo spać na plecach. Ja wyleżę max godzinę, potem brzuch uciska, mam wrażenie, że się duszę, robi mi się słabo.

Cytat:
Cześć
Ciężka noc. Mały strasznie się kotłował. Boli mnie krzyż i miednica.
Znowu mam skoki ciśnienia przez taką pogodę.
Ja kiedyś kupiłam sobie beżowy stanik. Wróciłam podjarana do domu, naprawdę super leżał na moich niewymiarowych cycach. Tż stwierdził, że jest babciny...
Ojej biedna. Co Twój tz wymyślił? (Chyba nie . doczytałam)
Tz potrafi zepsuć każdy zakup
Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Mnie doprowadza do szalu stwierdzenie " nie nastawiaj sie na tp, dolicz sobie z 2 tyg i tak sie przeterminujesz"
O matko... :/
Cytat:
Mnie w☠☠☠☠ia tylko "nie spisz? Wyśpij sie na zapas bo potem dopiero zobaczysz", no ☠☠☠☠a tak dla jaj sobie nie spie...

O tp mnie nikt nie pyta na szczęście

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Haha też to słyszę często i denerwuje mnie strasznie.

Cytat:
Ja się wina na zapas opiłam i co? Nie trzyma mnie

Szuuuu, mi się śniła dziś Właśnie mi się przypomniało. Że moja Laurka tak stopy wystawiała, że ślady było widać przez brzuch i Szuuu zrobiła zdjęcie mojego brzucha i rozsyłała wszystkim, że to jej
Hahaha może za mało
Rewelacyjny sen... Szuuu przyznaj się, co Ci tam w główce jeszcze siedzi, zanim reszcie się wyśni i się wyda
Stary 2015-05-21, 13:09   #3834
201710041131
Konto usunięte

Marei bo ja tak naprawdę nie jestem w ciąży, jestem psycholem i podszywem i udaję tylko ciężarną bo przyjaciół w necie szukam Nie mogłam przed wami tego dłużej ukrywać

Chyba mi choroba mózg objęła już
Stary 2015-05-21, 13:18   #3835
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Też się musimy zmobilizować. W ogóle gdzieś w de kupiłaś wiesiolek? Herbate z lisci malin muszę też kupić.
Godzina? Aaaa nie mogłam spać, bo sąsiadce zaczęły się skurcze, ciągle się wiercila, chodziła do toalety, potem jej chłopak przyjechał, obudzili mnie już całkiem. A jak zasnęłam, to znowu przyszli, bo jej się akcja zatrzymała

Jakbym miała swój dom też miałabym psa... pewnie Riddick by rządził, ale nie mogliby bez siebie żyć. Jak nam pies zmarł, to kot miał depresję i nie chciał w ogóle jeść, rozchorował się. Po 2 latach mama ma psa teraz, jako dom tymczasowy na razie i kot nagle odżył. Psa już ustawił, zaczął jeść, od razu inaczej wygląda.

Nie powinnyśmy długo spać na plecach. Ja wyleżę max godzinę, potem brzuch uciska, mam wrażenie, że się duszę, robi mi się słabo.

Mnie tez sie pies marzy ale narazie ciezko by bylo. Caly dzien w pracy, wiec nikt by z nim nie wychodzil.

Tak wogole to kiedys chcialabym pojsc do schroniska i wziasc psa takiego ktory jest tam najdluzej, takiego ktorego nikt nie chce. Psa ktory stracil juz nadzieje i nawet nie prosi "wez mnie" jak ludzie przychodza. Mam nadzieje, ze kiedys to zrealizuje.

Ja sie czesto budze na plecach, mnie jest wygodnie ale staram sie tak nie spac.

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Marei bo ja tak naprawdę nie jestem w ciąży, jestem psycholem i podszywem i udaję tylko ciężarną bo przyjaciół w necie szukam Nie mogłam przed wami tego dłużej ukrywać

Stary 2015-05-21, 13:19   #3836
barbaritka84
Rozeznanie

Cytat:
A dziewczyny ktore juz maja dzieci,ktores mialo plesniawki.? Czego uzywalyscie.?
Pamiętam, że jak mój syn miał plesniawki to stosowałam aftin w kropelkach na tetre i w buzi pedzlowac
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 13:20   #3837
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
hej

ja też w ogóle nie śpię na plecach.. od razu się duszę i zaczyna boleć mnie brzuch. Śpię raz na jednym, raz na drugim boku i dość często się przekręcam, bo strasznie bolą mnie biodra...

u mnie wczoraj lało, a dziś zapowiada się piękna pogoda wyruszam dziś na kosmetyczne zakupy dla mojego dziecia
Mnie też strasznie bolą biodra jak za długo na jednym boku spie
Cytat:
Położna poradziła mi kupić na odparzenia na dupce Tormentiol, a na pleśniawki Aphtin. Wczoraj z ciekawości zajrzałam w google, co to jest ten Tormentiol, bo nie pamiętałam, czy to było dla Małego, czy dla mnie na cycki... i wyskoczył mi link Sroki o tym, że OBA te "leki" zawierają silną substancję toksyczną i są zakazane u tak małych dzieci...
Tormentiol się kiedyś stosowalo to fakt ale nie było wtedy takiej ilości dostępnych kremów.

Cytat:
Jak młody miał już kilka miesięcy to Aphtin ale jak był taki malutki to stara metoda. Pielucha tetrowa w siuski tzn koniuszek i tym przecieralam. Brzmi trochę hardcorowo ale działa.

A co do odparzento już kiedyś pisałam że u nas zdecydowanie najlepszym sposobem okazał się puder dla dzieci a nie żadne kremy

Co do diety matki karmiacejteż jestem Przeciwnikiem stosowania jej na zaś...

princesikaJa tydzień po porodzie jadłam smażone mięso więc spoko

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 13:21   #3838
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

hahahahhaha
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 13:21   #3839
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madeleine_89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy maluch którejś z Was też jest/był owinięty pępowiną? Niby lekarz powiedział, że nie jest to dla niego groźne ale oczywiście zaczynam się tym martwić - no bo jak to tak, nie martwić się niczym :P

a jeśli chodzi o dietę matki karmiącej, to mnie również na studiach (dietetyka) uczono, że nie ma czegoś takiego, kobieta, która karmi piersią może jeść generalnie wszystko, a jedynie obserwować swojego malucha, jeśli chodzi o cebulę czy czosnek, mogą one zmieniać np smak mleka i to może maluchowi nie odpowiadać, ale jeśli w czasie ciąży były spożywane to maluch zna te smaki i nie powinno mu to przeszkadzać. Ale jak wiadomo - każde dziecko jest inne i należy obserwować, co mu odpowiada, a co nie.
Swoją drogą, jeśli chodzi o diety szpitalne to wszystko zależy od cateringu i zasad jakie ustali szpital w przetargu, jaka jest stawka żywieniowa itd - ja np. pracuję w cateringu, który robi diety dla kilku szpitali w Trójmieście i pozostawia wiele do życzenia jeśli chodzi o zdrową i zgodną z zaleceniami, aczkolwiek jeśli chodzi o smak to nie jest najgorzej ale parówki, jajka itp to porządek dzienny a dieta matki karmiącej polega na tym że nie dostaje ona parówek, jajka tylko na miękko, jak danego dnia jest zupa kalafiorowa/warzywna/brokułowa itd to dostaje zupkę z marchewki albo jakąś taką i pomidory bez skórki itp także szału nie ma :P
Moja Blanka była owinięta pepowina.
Wystawiła główkę i się schowała i wtedy się jakoś owinela. I dlatego też gin ją wypychala.
Dostała tylko 6 pkt, potem 8.
Ale wszystko potem ok było.. Jedynie co zaczęła mówić po 3 r.z.i logopeda mówiła że to mogło być przyczyną..

Cytat:

O tyyy

Na obiad miałam schaboweee..

Lena
Stary 2015-05-21, 13:22   #3840
poldzik
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]Co do diety dla karmiacych to ja wiem, ze raczej mnie chyba czeka sporo zmian. Bo ja jem duzo smazonego miesa, sporo miesa czerwonego, kapusty, cebuli i czosnku.
ja tez tak jem i nie zamierzam tego zmieniac, tym bardziej, ze tu nie ma takich zalecen...
produkty ktore moga potencjalnie uczulac to podobno: ryby, owoce morza, soja, nabial i jajka. z tego wszystkiego wykluczenie jajek bedzie trudne (jesli bedzie trzeba), no i ryb i owocow morza tez mi szkoda by bylo... ale od poczatku nie zamierzam "na wszelki wypadek" wykluczac niczego. tym bardziej, ze moj gin tego nie zaleca.

Cytat:

wiedzialam! a wszystko dlatego ze chcesz byc internetowym vipem!!!!!!
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości