Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-21, 10:18   #2911
sunny_eyes
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
a daj ze spokoj. szkoda ze nie potrafi zrozumiec tego, ze wiesz jak zajmowac sie wlasnym dzieckiem..
To ze brzuszek czasami boli czy dziecko ma gorszy dzień to jak dla mnie nic nadzwyczajnego i tutaj zadna wiedza nie ma nic do rzeczy. Ale coz...
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 10:19   #2912
siempre
Wtajemniczenie

To chrzcimy mamy jednak ustalone na 31 maja Teraz muszę znaleźć na małego ubranie. Widziałyście w necie coś fajnego jak tak to podeślijcie stronkę
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 10:26   #2913
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Kciuki za szczepienie! Ja też się stresuje jak ten nasz maluch to przezyje :/

Ja to nie mam problemu z tym przewinieciem w razie co myślę że mama lub siostra sobie poradzą. Mojego tz nie będzie jak będę miała wizytę u gina wiec tez musze małego zostawić u mamy. Kurde mam nadzieje ze szybko pójdzie ta wizyta.

Jak te ciastka się zwą? Z chęcią spróbuję!
pozniej sprawdze sa w przezroczystym opakowaniu w kazdym badz razie

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 10:27   #2914
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Hahaha laski nie wiem Ale ogólnie babka jest spoko, więc nie wiem skąd ten pomysł...
Ja się obawiam jednego...
Ja pojedziemy do Polski w sierpniu Amelka bd miała skończone 3mce ja chce jej dietę rozszerzyć po skończonym 4 miesiacu, i wiem że bd chciały mi przejść przez rozum i bd się wtrącać w żywienie Amelki i na bank bd chciały ja czymś nakarmić, a bd zmuszona zostawiać młoda z nimi żeby moc gdzieś wyskoczyć lub nawet odpocząć,
Idę o zakład ze mi czymś dziecko nakarmia.... Ale jak się dowiem to zrobię wojnę taka ze się im odechce następnym razem.... Wkurza mnie to bo szwagierki corks która tam mieszka ma 5 lat w październiku a jest dziecko grube niestety i dlatego że dawali jej wszystko za wcześnie i za dużo a dziecko z tendencją do tycia.... Boję się okropnie s ze mi bd czymś dziecko karmić za moimi plecami... :/
Nasciemniaj ze ma alergie i lekarz zabronił dawać beda sie bały i nie dadzą :-P
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 10:36   #2915
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Czesc kochane. Wlasnie odbijam malego i bede robix sniadanie,ogrniac siebie ,dom i pranie.
M wczoraj kazal mi w tesco kupic dwa rampersy-jeden to batman a drugi spiderman. Oba maja peleryny,sa boskie!
A z mniej przyjemnych to nie spie od 4 zawsze po wizycie tesciow maly w nocy/nad ranem mi fisiuje. Musze kategorycznie im go wyrywac zeby tyle go nie nosili bo potem dwie h w nlcy z nim walcze odkldajac do lozeczka. W ogole tesciowa mnie wkirza bo co przychodzi to go chce budzic,normalnie zaariuje!!!ale M nie bylo przy tym bo zawsze byl w kibelku czy cos i teraz mowi ze zwroci uwsge bo przegina.

I my dzis rano po 3tyg i dwoch dniach od porodu
Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Nie martw się, moja nadal się do mnie nie odzywa, a do meza dzwoni tylko jak ten jest w pracy a nie w domu ze mna.
A jak jej powiedzial ze Michas mial problem z brzuszkiem jeden dzien ale pomogły cieple pieluszki i masowanie to stwierdzila ze my zle przy nim robimy ale ja sobie nic wytłumaczyć nie dam.
Głównie chodzi jej o to ze odbijam go przez ramie i klepie lub masuje po dupce/pleckach. A wg niej niej powinnam chodzic i go 'podrzucac' a nie tylko klepac.
Współczuję Wam tesciowych naprawdę! Ja nie mam teściowej za to moja mama też lubi czasem sypnac złota radą i tez mnie to strasznie denerwuje. Nie wiem czy one wszystkie zapomniały jak to było jak one zostały matkami, czy lubily jak ktoś im się wracał w wychowanie dziecka
Moja mama to opowiadała wręcz ze nie znosiła jak jej mama coś jej kazała robić inaczej niż ona chciała, mimo to nie przeszkadza jej to teraz wtrącać się do tego co robię ja

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
pozniej sprawdze sa w przezroczystym opakowaniu w kazdym badz razie
Ok będę czekać

Mój Filipcio biedny, męczą go kolki od kilku dni ewidentnie :/ dzisiejsza noc była taka ze pierwsze spanie 3 godz potem pobudka o 00:50 , 3,30, 4,30 i 5,30. Od tamtej pory nie śpimy. Tzn teraz już spi ale u mnie na brzuszku i boję się co to będzie jak go odłożę bo juz jedna próba była i się zakończyła rykiem. Robiłam juz dziś chyba wszystkie zabiegi możliwe żeby mu ulżyć w bólu, masowalam brzuszek, plecka, stópki, robiłam rowerek przykladajac nóżki do brzuszka. Nałożyłam cienki kocyk i kierowalam ciepły strumień suszarki na brzuszek ( to najbardziej pomagało), nosiłam brzuchem w dół no i dałam dwa razy espumisan od rana. Jedna kupa poszła i na chwilę był spokój a później zaś powtórka z rozrywki biedny się umeczyl, zobaczymy czy teraz pośpi bo ja oczywiście nic nie zdążyłam zrobić jeszcze.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04

Edytowane przez Hanka20
Czas edycji: 2015-05-21 o 10:38
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 10:37   #2916
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję Wam tesciowych naprawdę! Ja nie mam teściowej za to moja mama też lubi czasem sypnac złota radą i tez mnie to strasznie denerwuje. Nie wiem czy one wszystkie zapomniały jak to było jak one zostały matkami, czy lubily jak ktoś im się wracał w wychowanie dziecka
Moja mama to opowiadała wręcz ze nie znosiła jak jej mama coś jej kazała robić inaczej niż ona chciała, mimo to nie przeszkadza jej to teraz wtrącać się do tego co robię ja
Ja tez nie wiem co za tradycja wtrącać sie w wychowywanie dziecka. "Zapomniał wòł jak cielęciem był"...

Mi padl dekoder od tv naziemnej a dzis przyjaciółki :-(
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-05-21, 10:41   #2917
rosarioV
Zakorzenienie

A ja dziś znowu zasnelam z małym na brzuszku w czasie odbijania plus taki że mały na mnie długo śpi nawet nie wiem kiedy odlecialam

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 10:41   #2918
gossip_girl21
Zakorzenienie

A jak czytałam o pueluchowaniu na necie to ortopedzi zakazuja robić rowerek itd....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 10:44   #2919
rosarioV
Zakorzenienie

Aleks ma dziś miesiąc jak to szybko mija... a dopiero co go urodziłam

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Bardzo dobry pomysł. Gossip skorzystaj Powiedz że zjadłas "cos" i małej wyskoczyło cos i lekarz na razie zakazał podawać i jeść przez Ciebie tych składników

Stary 2015-05-21, 10:47   #2920
lekkaatletka
Zadomowienie

Z tymi ortopedami to kazdy co innego zaleca.. jakies rozne szkoly sa.. a ty badz madry kogo sluchac
O tesciowej i jej radach i pomyslach to ja moge godzinami... ale nie wiem czy chce sie denerwowac

Ile moze trwac leczenie odparzenia? Bo na razie wielkich zmian nie widze
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 10:50   #2921
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Jak najbardziej można dużo takich maluszków widzialam, do tego woda cieplusia.

O to super wiedzieć

Cytat:
Czesc kochane. Wlasnie odbijam malego i bede robix sniadanie,ogrniac siebie ,dom i pranie.
M wczoraj kazal mi w tesco kupic dwa rampersy-jeden to batman a drugi spiderman. Oba maja peleryny,sa boskie!
A z mniej przyjemnych to nie spie od 4 zawsze po wizycie tesciow maly w nocy/nad ranem mi fisiuje. Musze kategorycznie im go wyrywac zeby tyle go nie nosili bo potem dwie h w nlcy z nim walcze odkldajac do lozeczka. W ogole tesciowa mnie wkirza bo co przychodzi to go chce budzic,normalnie zaariuje!!!ale M nie bylo przy tym bo zawsze byl w kibelku czy cos i teraz mowi ze zwroci uwsge bo przegina.

I my dzis rano po 3tyg i dwoch dniach od porodu

Jezu moja miała i ma dalej to samo. Ch.UJ ze dziecko śpi i rośnie i się rozwija podczas snu,ona musi nosić. Z synkiem tak było,teraz jak przyjechała w odwiedziny to tez z łapami do lozeczka. Tylko się nie piernicze i ja uswiadamiam ze ona właśnie śpi i skoro ma miesiąc i nigdy nie płakała to milo by było jakby przez jej przyjazd to się nie zmieniło -to miała minę

Cytat:
Hahaha no super najlepsze są "dobre rady"
Wczoraj mąż ze swoją mama gada przez tel a Amelka miała czkawke, mówię daj telefon podlozylam ttelefon do Amelki żeby usłyszała jak sobie czka śmiesznie to ta do mnie żebym jej nos na chwilę zatkala..... udałam ze nie słyszę mówię zaraz jej przejdzie, oddałam tel mężowi ona mu to samo mówi i ten co? Łapie ja za nos od razu po łapach dostał.... No matko

Tak TZtowie czasem są takie cielatka..

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
O to widze ze jeszcze lepszy pomysl... pogratulowal.
Juz slyszalam zeby smoczek wlozyc w cukier ale tego jeszcze nie.

Dzizas. Skąd one to biorą?? Moja nauczyła dziecko jeść cukier z cukiernicy. Pol roku zajęło mi oduczenie...

Cytat:
Hahaha laski nie wiem Ale ogólnie babka jest spoko, więc nie wiem skąd ten pomysł...
Ja się obawiam jednego...
Ja pojedziemy do Polski w sierpniu Amelka bd miała skończone 3mce ja chce jej dietę rozszerzyć po skończonym 4 miesiacu, i wiem że bd chciały mi przejść przez rozum i bd się wtrącać w żywienie Amelki i na bank bd chciały ja czymś nakarmić, a bd zmuszona zostawiać młoda z nimi żeby moc gdzieś wyskoczyć lub nawet odpocząć,
Idę o zakład ze mi czymś dziecko nakarmia.... Ale jak się dowiem to zrobię wojnę taka ze się im odechce następnym razem.... Wkurza mnie to bo szwagierki corks która tam mieszka ma 5 lat w październiku a jest dziecko grube niestety i dlatego że dawali jej wszystko za wcześnie i za dużo a dziecko z tendencją do tycia.... Boję się okropnie s ze mi bd czymś dziecko karmić za moimi plecami... :/
Właśnie powiedz ze ma alergie. Chyba z tym dyskutować nie będą??
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 10:58   #2922
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
To chrzcimy mamy jednak ustalone na 31 maja Teraz muszę znaleźć na małego ubranie. Widziałyście w necie coś fajnego jak tak to podeślijcie stronkę
Polecam http://www.baby-box.pl/ co prawda stacjonarny jest tu u mnie ale przez neta można zamówić jak znasz rozmiar
Cytat:
Bardzo dobry pomysł -tez bym tam powiedziała
Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Aleks ma dziś miesiąc jak to szybko mija... a dopiero co go urodziłam

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Bardzo dobry pomysł. Gossip skorzystaj Powiedz że zjadłas "cos" i małej wyskoczyło cos i lekarz na razie zakazał podawać i jeść przez Ciebie tych składników
Gratki miesiąca -bardzo szybko ten czas leci-to prawda :-(

Witajcie
Widzę ze mój ulubiony temat na tapecie- tesciowe i ich złote rady. .. He he. Powiem szczerze ze całe szczęście moja teściowa o której już trochę Wam tu gledzilam mieszka ode mnie 150 km. I tylko tu u mnie bywa że tak powiem -wiec mam ja z bani. Natomiast jak juz przyjedzie to potrafi wiele namieszać. Najgorsze jest to ze jest to temat najczęstszych moich kłótni z mężem. Bo ja mam wrażenie ze nigdy nie będę dla mojego męża równie ważna jak mama- nie mówiąc już o tym ze chciałabym się czuć najważniejsza ale o tym to musze zapomnieć. Tak naprawdę jeśli wchodzimy na temat mamy czy siostry męża to na jestem na spalonej pozycji :-( ... I przez to też moje nastawienie do nich jest mega wrogie i nienawidze jak musze mieć z nimi cokolwiek wspólnego. W każdym razie ja mam w dupie relacje z teściowa - tylko ja toleruje ze względu na męża... no i teraz jeszcze będę musiała ze względu na Syna.
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 10:58   #2923
gossip_girl21
Zakorzenienie

Tylko ja butle daje...więc alergia się nie uda....
A dwa one bd chciały słodkiego dac albo owoca i bd przechodzić przez rozum ze JUZ trzeba rozszerzać Ale ja jestem zdania ze jak film jest od lat 7 to od 7 a jak słoik od 4 to od 4 a nie od 3.....
Ja śe radę dam jak nie to się spakuje i pojadę do mamy, Tylko boję się ze nakarmia jak bd poza domem bez niej

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:03   #2924
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
U nas slonko i chyba bedzie ladnie..?

no nie wiem,to obrazalski typ jest. Na smierc. Moj M ma to po niej.
Wkurza mnie tez bo ona juz go nosi i gada jakie bajki bedzie ogladal, ze do 1,5roku telewizji nie bedzie ogladac, ze jak bedzie mial 2lata kupi mu ten odpychany rowerek.
Jezu zwariuje serio. Gotuje sie we mnie zawsze.
Nerwow Ci wspolczuje i niewyspania,ale tak na marginesie to te rowerki odpychane fajne są,widzę ze maluchy nimi jeżdżą takie podjarane u mnie tesciu taki budzacy małą jest bo "nie śpi się w gościach ",no ale przez 5tygodni 2 razy ja widzial więc do wytrzymania. Wam przynajmniej tesciowie też malego czasem przypilnuja
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:10   #2925
violka848
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Ok będę czekać

Mój Filipcio biedny, męczą go kolki od kilku dni ewidentnie :/ dzisiejsza noc była taka ze pierwsze spanie 3 godz potem pobudka o 00:50 , 3,30, 4,30 i 5,30. Od tamtej pory nie śpimy. Tzn teraz już spi ale u mnie na brzuszku i boję się co to będzie jak go odłożę bo juz jedna próba była i się zakończyła rykiem. Robiłam juz dziś chyba wszystkie zabiegi możliwe żeby mu ulżyć w bólu, masowalam brzuszek, plecka, stópki, robiłam rowerek przykladajac nóżki do brzuszka. Nałożyłam cienki kocyk i kierowalam ciepły strumień suszarki na brzuszek ( to najbardziej pomagało), nosiłam brzuchem w dół no i dałam dwa razy espumisan od rana. Jedna kupa poszła i na chwilę był spokój a później zaś powtórka z rozrywki biedny się umeczyl, zobaczymy czy teraz pośpi bo ja oczywiście nic nie zdążyłam zrobić jeszcze.

Hania współczuję, to najgorsze jak już niewiadomo jak pomóc Adka też przed chwilą się wiła i cycek nie pomagał, ale chwile brzuszek na ręce ponosiłam i przeszło i wcina znowu. Od wczoraj marnie z kupą jedna tylko była a bąków mnóstwo.
Mojej koleżance na kolki lekarz polecił Kolaktazę jakieś kropelki na kolkę i nietolerancje laktozy, jej lekarz twierdzi że wszystkie dzieci mają nietolerancje. Espumisan im nie pomagał, a po tym mówi że super jest, bączki kupki idą i się nie oręży już.
Stary 2015-05-21, 11:10   #2926
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Z tymi ortopedami to kazdy co innego zaleca.. jakies rozne szkoly sa.. a ty badz madry kogo sluchac
O tesciowej i jej radach i pomyslach to ja moge godzinami... ale nie wiem czy chce sie denerwowac

Ile moze trwac leczenie odparzenia? Bo na razie wielkich zmian nie widze
U nas 5 dni trwało

Cytat:
A dwa one bd chciały słodkiego dac albo owoca i bd przechodzić przez rozum ze JUZ trzeba rozszerzać Ale ja jestem zdania ze jak film jest od lat 7 to od 7 a jak słoik od 4 to od 4 a nie od 3.....
Ja śe radę dam jak nie to się spakuje i pojadę do mamy, Tylko boję się ze nakarmia jak bd poza domem bez niej
Kurcze zapomnialam że ty mm....

Mały od pół godz leży w lozeczku i gada sobie... niech zasnie bo chce pobudzić cycki metoda 7-5-3 i nasciagac mleka na wieczór dla małego. A jak nie spi to nie sciagne bo jak mi sie rozryczy to będę musiała przerwać i

Stary 2015-05-21, 11:11   #2927
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
http://allegro.pl/next-komplet-spodn...367112199.html

http://allegro.pl/rampers-body-garni...221688090.html

http://allegro.pl/rampers-body-garni...221688090.html

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:15   #2928
madzixx88
Zakorzenienie

Te ciastka z biedry sa firmy Oskroba, w przezroczystym opakowaniu, nazywają sie ciasteczka zbożowe ze słonecznikiem i sezamem
Wczoraj byłam w Oskrobie i tez sprzedają te ciastka, oprócz tego jest kilka innych rodzajów, m in owsiane.

Te bonitki tez oglądałam ale skład średnio mi sie podobał

Viola-ja smaruje Linomagiem zielonym i czasem mazne Linomagiem a+e. Na gemini zrobiłam zapas zielonego 15 szt, bo maja dobra cenę (5,70) a u nas w aptekach 8-10zl

My robimy chrzciny 1.08 albo 8.08, musze podzwonić do restauracji jak z terminami. Mieliśmy robić we wrześniu ale nad morze chcemy jechać
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:18   #2929
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Ja 1,5 h na cycu ... Zamorduje ja- nie wiem, czy ona jest taka głodna, czy wymyśla? Odczepilam ja i zatkałam smokiem bo musze do ubikacji chociaz skoczyć ale chwilowo lezy i mamrocze wiec nie ruszam. Zeby u lekarza sie nie darła wychodzi na to, ze musze ja za 50 min zacząć karmić... Ma szczęście, ze tyle mnie kosztował poród, to nie zamorduje, zeby drugi raz nie rodzic boleczka ja mam na 13 zmusiłam TZeta, zeby wczesniej zwolnił sie w pracy i skoczył ze mną i widzę, ze słusznie, bo pada. Co do teściowych to mi sie nawet mowić nie chce ;p chociażby "trzeba nosić dziecko bo sie zapłacze" czyli co? Albo wlasnie do TZeta, ze ona ciągle spi, czy moze ja obudzić- na jej szczęście nie było mnie przy tym. Kończąc na " cio slisny łobaćku manieńki, cio cio cio" co mnie trafia szlag jak ktoś sepleni do dziecka... W tym tygodniu jej nie było na szczęście. Moja mama gryzie sie chyba ostro w język, bo nic nie mowi jestem w szoku bo ona ma tendencje do dodawania od siebie. Zasnęła Buba moja, uff, lecę ogarniać włosy i jej ubrań szukac szybko zdejmujacych sie
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:20   #2930
violka848
Zakorzenienie

Rosi gratulacje miesiąca

Koperco dobre z tym jedzeniem cukru z cukiernicy, przynajmniej babcia słodyczy nie musiała kupować, kilo cukru i załatwione - dużo taniej hehe

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Sylwia fajne te garniturki
Stary 2015-05-21, 11:23   #2931
rosarioV
Zakorzenienie

Dajcie mi pomysł co mogę zrobić z piersią z kurczaka bo już mam dość gotowanej na parze tylko z odrobiną soli i pieprzu :/

Stary 2015-05-21, 11:28   #2932
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Te ciastka z biedry sa firmy Oskroba, w przezroczystym opakowaniu, nazywają sie ciasteczka zbożowe ze słonecznikiem i sezamem
Wczoraj byłam w Oskrobie i tez sprzedają te ciastka, oprócz tego jest kilka innych rodzajów, m in owsiane.

Viola-ja smaruje Linomagiem zielonym i czasem mazne Linomagiem a+e. Na gemini zrobiłam zapas zielonego 15 szt, bo maja dobra cenę (5,70) a u nas w aptekach 8-10zl

My robimy chrzciny 1.08 albo 8.08, musze podzwonić do restauracji jak z terminami. Mieliśmy robić we wrześniu ale nad morze chcemy jechać

Zapiszę nazwę ciekawe czy u nas są
Te bonitki masakrycznie słodkie jak dla mnie.
15 szt zaszalałaś ja też nim smaruję czasem, teraz sudokremem posmarowałam pupkę bo w rowku jakoś tak dziwnie czerwono ajj
Powodzenia z zaklepaniem terminu, mąż ma dziś też dostać terminy w ktore na sali nie ma w niedzielę poprawin i bedziemy musieli się dostosować, mam nadzieję że w lipcu się uda, o i musimy listę gości zrobić.

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Dajcie mi pomysł co mogę zrobić z piersią z kurczaka bo już mam dość gotowanej na parze tylko z odrobiną soli i pieprzu :/

Dodaj majeranku hehe 😜

Mi mąż przyniósł schab wlasnie i marchewkę i cebulkę, zrobię dziś bitki
Stary 2015-05-21, 11:31   #2933
rosarioV
Zakorzenienie

Dzieckp kimnelo czas zacząć pobudzającą sesje z laktatorem

Stary 2015-05-21, 11:32   #2934
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:

Upiec zwinąć roladkę, wsadzić do środka np szpinak, raczej nie powinien uczulić, zawinąć w folie aluminiowa i upiec do tego na blachę ziemniaczki upiec i obiad pycha albo zrobic potrawkę - pierś w kawałki, do wody, zagotować z listkiem i zielem, dodać soli, pieprzu, marchewki, pietruszki, ziemniaczkow u wszystko w jedym garnku - mniej zmywania
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:34   #2935
boleczka93
Zakorzenienie

Rosi gratuluje miesiaca 👏
My dzisiaj 3 tydzien konczymy 😂✌

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

No i sie rozlalo.. to pospacerowalam 😡

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 11:39   #2936
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
NO ona chce go nosic i tulic.
JAK mowie zeby go nie budzila bo bedzie plakal to mowi ze ona sie nim zajmie.
Szalu dostaje przez nia,serio. mowie do niej "lubisz jak ktos CIe budzi?" I cisza.

A wczoraj przyszla to pierwszy tekst "a cp to kAprysek nie szczeka? Co to sie stalo?" Oczywiscie specjalnie dlugie dzwonienie domofonem ...a Kaprys szczeknal ale go uciszylismy
Współczuję

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Czyli u nas standardowo pierwszy sen ponad 3h, a im blizej ranka juz to mniej. Dziś np 3,5h, 2,5h, 2h i 1,5

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Powiedz jej wprost, ze jak sie bedzie tak zachowywala to jej wizyty ograniczysz. Ze jak dziecko spi to ma spac, to ty jestes matka wiec ustal pewne granice bo ci na glowe wejdzie :/ nie daj sie!

Mi brakuje tak 5 godz.snu ciągiem

Cytat:
Hahaha no super najlepsze są "dobre rady"
Wczoraj mąż ze swoją mama gada przez tel a Amelka miała czkawke, mówię daj telefon podlozylam ttelefon do Amelki żeby usłyszała jak sobie czka śmiesznie to ta do mnie żebym jej nos na chwilę zatkala..... udałam ze nie słyszę mówię zaraz jej przejdzie, oddałam tel mężowi ona mu to samo mówi i ten co? Łapie ja za nos od razu po łapach dostał.... No matko

Hmmmm. Bez komentarza

Cytat:
Mieliśmy robic chrzciny w czerwcu ale nikomu nie pasuje od strony tz ; ( i pewnie dopiero na jesień zrobimy. Poproslilsmy bratowa na chrzestna ale cos nie za bardzo chce ale jak nie mamy nikogo innego to tak. Poza tym w niedziele maja wesele a jak chcieliśmy zrobic w sobotę to powiedziali żebyśmy robili w niedziele :/

Przykro jak każdy ma coś do powiedzenia i chrzestna jest z przymusu. U nas na szczęście chrzestni byli zadowoleni i dziękowali że ich wybraliśmy

Cytat:

Ok będę czekać

Podajesz jakieś kropelki? Trzeba dawać regularnie. Powinno pomóc

Cytat:

Nie wyobrazam sobie że ktoś może rozszerzyc dietę mojemu dziecku bez mojej zgody.
Ja czasem musze walczyć o niedawanie słodyczy ale kilkulatkowi

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

O matko. Jakie zapasy

Cytat:
Upiec w worku foliowym
Stary 2015-05-21, 11:40   #2937
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Polecam http://www.baby-box.pl/ co prawda stacjonarny jest tu u mnie ale przez neta można zamówić jak znasz rozmiar

Bardzo dobry pomysł -tez bym tam powiedziała

Gratki miesiąca -bardzo szybko ten czas leci-to prawda :-(

Witajcie
Widzę ze mój ulubiony temat na tapecie- tesciowe i ich złote rady. .. He he. Powiem szczerze ze całe szczęście moja teściowa o której już trochę Wam tu gledzilam mieszka ode mnie 150 km. I tylko tu u mnie bywa że tak powiem -wiec mam ja z bani. Natomiast jak juz przyjedzie to potrafi wiele namieszać. Najgorsze jest to ze jest to temat najczęstszych moich kłótni z mężem. Bo ja mam wrażenie ze nigdy nie będę dla mojego męża równie ważna jak mama- nie mówiąc już o tym ze chciałabym się czuć najważniejsza ale o tym to musze zapomnieć. Tak naprawdę jeśli wchodzimy na temat mamy czy siostry męża to na jestem na spalonej pozycji :-( ... I przez to też moje nastawienie do nich jest mega wrogie i nienawidze jak musze mieć z nimi cokolwiek wspólnego. W każdym razie ja mam w dupie relacje z teściowa - tylko ja toleruje ze względu na męża... no i teraz jeszcze będę musiała ze względu na Syna.
O to u mnie bylo podobnie, ale trulam i truman ze teraz to ja powinnam byc najważniejsza a juz tym bardziej dziecko bo to jest jego nowa rodzina która założył. Po malu skutkuje
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-05-21, 11:40   #2938
Majka232
Zakorzenienie

Gratki kolejnych skończonych tygodni!
Stary 2015-05-21, 11:46   #2939
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Upiec zwinąć roladkę, wsadzić do środka np szpinak, raczej nie powinien uczulić, zawinąć w folie aluminiowa i upiec do tego na blachę ziemniaczki upiec i obiad pycha albo zrobic potrawkę - pierś w kawałki, do wody, zagotować z listkiem i zielem, dodać soli, pieprzu, marchewki, pietruszki, ziemniaczkow u wszystko w jedym garnku - mniej zmywania
Odgapie te pomysły również bo juz moje się pokonczyly :-/

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
O to u mnie bylo podobnie, ale trulam i truman ze teraz to ja powinnam byc najważniejsza a juz tym bardziej dziecko bo to jest jego nowa rodzina która założył. Po malu skutkuje
No ja często mam wymianę zdań na ten temat. Ale jak słyszę jak rozmawia z mama przez telefon to do mnie taki wylewny nie jest... mamusi to opowiada wszystko a potem ona sobie rosci prawa do wielu rzeczy bo skoro synuś jej wszystko mówi.... no niecierpie tego. Generalnie to wojna na każdym kroku o to... Juz przy mnie stara się nie rozmawiać z mama czy siostra bo widzi jakiego mam nerwa później...
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 12:04   #2940
boleczka93
Zakorzenienie

Na 44 strony znalazłam jedną sukinke co mi się podoba na to wesele, co sądzicie?
http://www.fasardi.com/pl/sukienka-870.html

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości