![]() |
#4231 |
Przyczajenie
|
Dot.: izotek
hej dziewczyny,
czytam dokaldnie co piszecie na temat kuracji izotekiem, gdyz od tygodnia dolaczylam do pacjentek go zazywajacych. Moj probem to zwlaszcza plecy, od lat, twarz nie byla nigdy zbyt wypryszczona a nawet ostatnio calkiem fajna, ale plecy...stad zdecydowalam sie a udzial w tej kuracji. Mam juz ponad 30 lat zycia... waze 65kg i dostalam dawek 2x20mg na dzien. Dzisiaj mam dzien 6 ty i juz sa efekty uboczne takie jak suche usta(wazelina pomaga), skora twarzy schodzi jakby po opalaniu (to pewnie jest luszczenie sie skory), oraz wysyp ogromnych wagrow na plecach, gornej ich czesci, czyli tam gdzie przez cale zycie mialam problem. Moja kuracja ma trwac 8 miesiecy.. czyli cale lat bede uzywac wysokich filtrow, i wlasnie chce zapytac Was o kremy na kojenie twarzy, plecy jak zwykle zakryje ubraniem ale twarz musze nauczyc sie jakos pieelgnowac...czytalam ze fluid La Roche Anthelios Xl z filtrem 50 jest godny uwagi. Wie ktoras z Was czy kolor jego jest ok dla cery jasnej, bo ja nigdy nie lubilam sie opalac ![]() ![]() takze czekam na wsparcie ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hindi82 Czas edycji: 2015-05-20 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Zakorzenienie
|
Ja zauważyłam coś podobnego, są to jasne włoski, białe i prawie niewidoczne, ale jak się dobrze przyjrzę, to jest ich trochę, a przed kuracją Izotekiem ich na pewno nie było. Właśnie okolice żuchwy, brody i trochę policzki. Mam nadzieję,że jak skończę kurację, to to zniknie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Spokojnie, coś takiego przy Izo może mieć miejsce. Powinno zniknąć po kuracji. Mi też tak włosy urosły lekko takie białawe na żuchwie ale nie ma tragedii. Będę dawała znać jak to się ma teraz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Saphire_Blue;514658 70]Są 2 rodzaje Antheliosa - ten biały "bezbarwny" lub we fluidzie barwiącym. Mam obydwa i od razu mówię, że ten barwiący szału nie robi - potrafi się wałkować, a jego kolor idzie w zimną zaróżowioną pomarańcz, więc jeżeli jesteś blada to odradzam. Później postaram się wrzucić zdjęcie. Ja polecam jednak bezbarwne filtry i na nie jakiś korektor/ lekki podkład, efekty wtedy są lepsze. Ewentualnie krem BB/CC jeśli chce się jeden produkt uniwersalny.
Super! dzikeuje za odpowiedz. Ja do tej pory uzywalam tylko pudru sypiego mineralnego na twarz, bo plecy sa moim koszmarem nie buzia. wiec moze Ow krem cc wystarczy...tylko porzebny jest filtr spf |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i zawsze możesz użyć zwykłego kremu z filtrem pod ten sypki mineralny. Też powinno się udać bez problemu. Z makijażem współpracują dobrze Bielenda Bikini 30 i 50 i Iwostin 50 do cery naczynkowej. Tak jak i emulsja Anthelios XL 50+ ale ta biała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zakorzenienie
|
Poszłam spać o 22giej i dziś zwlokłam się z łóżka o 17stej. Cóż na to poradzić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Przyczajenie
|
wielkie dzieki, zaraz poszukam bo szczerze w szesc dni od pierwszej tabletki moja skora twarzy porpostu schodzi , no cieniutka jej warstewka.
Inna rzecza jaka sie dzieje jest przelduzajaca sie miesiaczka...no ale czytalam ze moga nastapic pewne zmiany..oby wrocilo do normy za te 8 miesiecy aha i mam jeszcze pytanie otoz jestem w trakcie konczenia tatuazu, nastepna sesje mam za mieisac czyli po 5 tygodniach przyjmowania izoteku, czy myslicie ze moga nastapic jakies niedobre komplikcje z wchlanianiem tuszu przez skore.... ;(?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Zakorzenienie
|
Kurczę, mnie z plastrem skóra schodzi a Ty mówisz o tatuażu. Ja bym się nie bała wchłaniania tylko tego, że skóra jest o wiele bardziej wrażliwa i podatna na urazy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 |
Przyczajenie
|
naprawde schdzi Ci skora z plastrem? a ktory juz miesiac/tydzien przyjmujesz lek? tak wlasnie przeszukalam google, masz racje, nie powinnam tatuowac sie az do mieisaca po zaprzestaniu brania leku...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Raczkowanie
|
Wedlug niektorych amerykanskich dermatologow i chirurgow nawet do 2 lat! Ale to juz chyba przesada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Obiecałam fotki więc wstawiam. Od lewej widać Antheliosa Xl fluid barwiący(największa plama). Do porównania obok pociągnęłam Bourjois CC krem nr 31, obok Toleriane Teint LRP nr 10, a na górze Rimmel Lasting Finish Nude nr200. Widać że ten filtr jest ciemny, niby bardziej wodnisty ale na skórze go widać. Edytowane przez Saphire_Blue Czas edycji: 2015-05-20 o 21:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
Podoba mi sie Bourjois CC krem nr 31, jak cenowo wychodzi ten i toleriane? Bo chyba calkiem podobne są.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Raczkowanie
|
Ja kupiłam Bourjois w promocji za 33 zł. Normalnie chyba koło 45 zł kosztuje. Toleriane jest droższy, w zależności gdzie się kupuje 70-90 zł. Ten CC z Bourjois w kolorze 31 jest autentycznie najjaśniejszym "podkładem" jaki miałam do tej pory, dorównuje mu chyba tylko Kett Fix Creme o1, Toleriane jest troszkę ciemniejszy i wpada troszkę w pomarańczowy ton. Ale oba świetnie kryją. CC jest nawet lepszy niż Healthy Mix, który też lubię.
Edytowane przez Saphire_Blue Czas edycji: 2015-05-20 o 23:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Przyczajenie
|
wielkie dzieki, fakt Bourojis wyglada najjasniej czyli dla mnie najlepiej aczkowliek za maly ma filtr spf...
ogolnie rozwazam zaprzestac kuracji, dzis zdecyduje. Jako ze lato zaraz wiec to najgorszy czas na jej rozpoczynanie, nie wpsomne juz o umowionym konczeniu tatuazu ![]() chyba wstrzymam sie z izotekiem do wrzesnia..pazdziernika... dzis zdecyduje czy brac tabletke nr 17... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 |
Zakorzenienie
|
Haha przepraszam, ale rozumiem dni, tygodnie ale chyba jeszcze nie widziałam, żeby ktoś numerował pojedyncze tabletki
![]() ja zrobiłam sobie w programie takie kolumny, w których piszę który tydzień, daty i przyjęte dawki. I już mam uzupełnioną jakiś czas w przód (do daty wizyty u lekarza) i obliczoną całkowitą przyjętą dawkę, jak będzie na ten dzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Prawda jest taka ze poza przeczytaniem ulotki i rozmowa z dermatologiem nie szukalam informacji w necie, zanim zdecydowalam sie rozpoczac kuracje. Mam obawy ze problem powroci nawet po 8 miesiecznym przyjmowaniu leku (jak pisze wiele dziewczyn)....chyba watpliwosci wziely gore, bo jak mowilam moja skora twarzy jest bardzo ok, tylko plecy sa problemem, a je moge zawsze jak robilam od lat przykrywac ubraniem.... ja tez mam plan na wakacje wlasnie w Grecji stad troche nie pomyslalam zaczynajac izotek w maju... a tatuaz to nie priorytet a dodatek. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Problem po np 8 miesiącach może wrócić ale nie musi, wg mnie to kwestia przyjętej dawki, później odżywiania się i odpowiedniej pielęgnacji. Co innego jeśli winowajcą są hormony, ale mało który dermatolog każe je sprawdzić (badania są po prostu drogie). Aa i u mnie problem był na twarzy, plecach i czasami na dekolcie, więc jesteś w lepszej sytuacji niż ja byłam ![]() Jeśli chodzi o opalanie to mi derm powiedziała, że można się opalać ale z umiarem- nie leżeć plackiem przez 1-2 godz i OBOWIĄZKOWO filtr. Jeśli akurat wybierasz się do Grecji w lipcu czy sierpniu to musisz zabrać 50kę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysypu się nie bałam, bo szczerze mówiąc większy miałam po Isotrexinie w żelu i po Aknemycinie w płynie, niż po doustnym Akne. I mimo, że mam teraz blizny i rozszerzone pory to i tak moja twarz wygląda najlepiej od parunastu ostatnich lat, a leczenie zajęło 7 miesięcy, podobnie jak inni uważam że lepiej się pomęczyć nawet i te 10 by mieć taką twarz, zamiast bez sensu wydawać kasę na leki które nieco poprawią jej wygląd, a i tak trzeba nimi się paćkać codziennie. Może i Izo to jest ruletka, ale czasem w życiu trzeba zaryzykować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja jednak przestane dzis brac izo, a zaczne dopiero we wrzesniu, pazdzierniku, dopeiro od pieciu dni je bralam wiec na wakacje i slonce, za ktorym nie przepadam anyway, zostane z nieladnymi plecami.... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Raczkowanie
|
Istnieje teoria, że te wszystkie nieudane kuracje Izo to właśnie ludzie którzy wzięli złą dawkę, albo tacy z trądzikiem warunkowanym przez hormony. Izo im niestety w takiej sytuacji nie pomoże, w czasie samej kuracji skóra może wtedy wyglądać dobrze, a zaraz po wszystko wróci, bo Izo nie ma wpływu na hormony(nawet podczas kuracji u niektórych przed okresem coś wysypywało). Takie osoby mogą wtedy liczyć tylko na tabletki i tak, jak przestaną brać to niestety problem powróci. Oczywiście z wiekiem lub jak to mój poprzedni dermatolog stwierdził - po ciąży może się coś zmienić i samo przejść rzekomo, ale nie oszukujmy się - która z nas będzie cierpliwie sobie siedzieć i czekać(często latami), nie mając tak naprawdę pewności czy to coś da? Jak moja matka stwierdziła, że z wiekiem mi przejdzie to ją wyśmiałam - bo z jakim wiekiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.