Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 12 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-21, 10:37   #271
scotasia
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 12

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
oby ale już się na nic nie 'nakręcam' bo i tak z tego..

Ooo kurde to nieciekawa sytuacja i co jak minie ten okres ?

Przystopuj kochana

właśnie! muszę się spakować od nowa
Dziewczyny co brałyście na patologie ?
No właśnie nie wiem, co będzie, jak minie te 14 dni. Muszę doczytać w necie Ja na patologię (w pierwszej ciąży) brałam książki

Cytat:
Napisane przez Matti Pokaż wiadomość
/matko ja ja się dziwnie czuję, jakieś trżęsiawki mam, siupie mnie w krzyżu i brzuch jakoś mi się spina,,, może ja dzisiaj urodzę co? siostra mi tak przepowiedziała. Leci różowe coś...
Ja drgawki miałam tuż przed skurczami partymi
Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
od wczoraj wydzwania do mnie moj szef (znaczy teraz juz byly szef).. dzwonil do mojego ojca nawet, ze musi sie ze mna skontaktowac no to dzwonie i mowi zebym dzis przyszla, bo porzadek w papierach trzeba zrobic
Hehe niezły gość

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Czesc, Mamuski!

Wszystkim rozpakowanym serdecznie gratuluje! Dzielne babki jestescie!!!

Widze, ze dietowe dylematy na tapecie. Ja raczej jem wszystko, staram sie unikac smazonego, ale to tez dla siebie. Od jakiegos czasu Stas mocno pierdzi, prezac sie przy tym i wiercac, ale nawet polozna mi powiedziala, ze poki mlodemu bardziej nic nie dolega, mam sie nie przejmowac. Od dwoch dni podajemy Biogaie, taki probiotyk w kropelkach. Zobaczymy, czy bedzie roznica

Czy ktores dziecko ma tez wrodzona dysplazje bioderek? Stasiula ma, tak samo, jak jego starsza siostra miala, jakues felerne dzieci mi sie rodza Musimy isc na kontrolne USG.
Czeka mnie tez wizyta u nefrologa, pediatra powiedziala, ze dosc spore to poszerzenie UKM

Nie pisalam Wam, tydzien temu bylismy na pierwszej wizycie u pediatry. Lekarka bez skrupolow stwierdzila, ze mam za malo pokarmu, bo Stas slabo przybiera na wadze. Myslalam, ze ja rozszarpie. Skora tez za zolta i trzeba sie juz tym martwic - dala skierowanie na badania krwi. Nerki tez kiepskie. Wylam jak bobr, ale mimo zalecenia dokarmiania, nie posluchalam jej Na nastepny dzien pobieranie krwi z glowki i wizyta u innego lekarza - neonatolog z przychodni przyszpitalnej, ktora wypisywala Stasia do domu. Wizyta kompletnie inna - skora zolta, ale w normie, dziecko piekne i... waga zupelnie normalna, zdziwila sie, ze pediatra sie czepia
Od zeszlego tygodnia Stas przybral 365 g a ta moja lekarka kazala dokarmiac, bo cycki ubogie w pokarm
Pozniej kazala dopajac woda z glukoza na ta zoltaczke, ale tez ja olalam

A na cycach wyszly mi rozstepy :banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Beznadziejna pediatra... U mnie przy synku też kazali przepajać glukozą bo żółtaczka. Oczywiście tego nie robiłam.
Ja jeszcze małej na usg bioderek nie zapisalam. Na nfz do lekarza, do którego chciałam pójść, terminy są na sierpień Będziemy musieli pójść prywatnie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Lily moze nasza tez to ma. Ona przysypia na jakis czas, budzi sie i steka, chce do cyca, zasypia i takk w kolko. A w nocy spi 4 h.

Dziewczyny jaki dzem moge jesc?
Ja na razie tylko jabłkowy jadłam

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zlozylam pozew.

scotasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 10:41   #272
Matti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Iza, brawo!

Ja miałam niedorozwój panewki, miałam poduche między nogami.

Wszyscy się ze mnie śmieją.

czemu się śmieja?

25.06.13 Dr K.P. W-wa, Allergan 290ml
Matti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 10:41   #273
truskawkaxx
Zadomowienie

Opis porodu:

W nocy z soboty na niedzielę zaczęły mnie po aktywnym lamingowaniu łapać skurcze. Na początku zignorowałam bo po lamingach już tak bywało. Jednak były co raz mocniejsze, nie uspokoił ich prysznic i po 5h skurczania o 1.00 obudziłam Tż. Wyskoczył z łóżka jak na pobór do wojska prezentując baczność i gotowość bojową prawie że Uspokoiłam go, że ma się nie śpieszyć, powoli umyć, iść zrobić kanapki i wrzucić na luz

Około 1.40 przyjechaliśmy do szpitala. Na KTG skurcze co około 4-ry minuty, ale delikatne, na badaniu szyja zgładzona rozwarcie 4cm. Lecimy na porodówkę, tam lewatywa (i mój szok, że oooo jużżżż???? I o to tyle szumu ?) i po lewatywie sobie z mężem hasiamy na piłeczce. Tylko skurcze coś sobie poszły. O 4 przyszła położna i mówię jej, że akcja siadła i chyba nic z tego. Zbadała mnie, 6cm rozwarcia, ale faktycznie nie ma skurczy. Męża odesłałam do domu, a sama poszłam się walnąć w kimę na salę przedporodową. Porodówka puściutka, więc nikt mnie nie wkurzał

Nic przez noc się nie wydarzyło, choć mi z emocji ciężko było spać. O 8.30 na obchodzie decyzja: ładne rozwarcie to OXY na pobudzenie akcji. Ja euforia bo to znaczy, że kruszynka dziś będzie ze mną! O 9 podpięli OXY, mąż był o 10. Skurcze od 11 co około 3 minuty, ale takie w miarę miarę. Bóle jak na mocny okres. Źle było tylko jak musiałam płasko się położyć na 15 minut KTG. Ok. 15.30 mamy impas. Rozwarcie 8cm, ale główka dziecka nie chce zejść w kanał, dziecko wysoko. Myślą o przebiciu pęcherza z wodami, dyskutują też o CC. Ja zaczynam płakać i trząść się z nerwów, że nie chcę CC, że mam już 8cm i na koniec mnie pokroją. Chyba z nerwów akcja mimo kroplówki totalnie ustaje. Odłączają oxy, każą się zrelaksować iść pod prysznic, może samo ruszy.

Nie rusza. Kolejnego dnia rano obchód stwierdza rozwarcie 6cm, jak się okazuje przy akcji skurczowej od razu wskoczy znów na 8. Przy braku skurczy się zmniejszało:P Zostawiają mnie mówiąc: może ruszy samo. Zaliczam załamkę psychiczną. Płaczę mężowi do telefonu, że mam zrąbany organizm bo nie mogę własnego dziecka urodzić. O 13 przychodzi na swój dyżur przesympatyczny ponad 60 letni lekarz, który przyjmował mnie na porodówkę. Pyta czy chcę rodzić, ja, że no raczej. Na co on: i na moim dyżurze urodzisz. 2h później podpina kroplówkę z OXY i mówi, że rodzimy. O 15.20 około przebija pęcherz z wodami. Skurcze zaczynają napierdzielać. Najlepiej mi na piłce jak ktoś próbuje mnie z niej zdjąć to mam ochotę go pogryźć. O 16.30 mamy już pełne rozwarcie i oddycham na skurczach jak położna każe żeby główka schodziła co raz niżej. Najlepiej mi w kucki, oddychanie bardzo pomaga. O 16.50 słabną skurcze brzuszne idą konkret parte, kładę się i Tż przyciąga mi nogi do brzucha, ja głowę, i prę i oddycham. Nastawiam się na długą akcję, położna mówi, że pięknie rodzę i że jestem dzielna, o 17.02 ulga i moja kruszyna ląduje na brzuchu i rozgląda się ciekawymi oczkami. Ja w szoku, Tż nas przytula i mówi, że jest ze mnie taki dumny. Waży jak się potem okazuje 3220 i mierzy 56cm. Jest idealna i zawzięcie cmoka usteczkami Przystawia się prawie od razu.

Tymczasem na dole problemik łożysko nie chce wyleźć. Kolejne dawki OXY bezpośrednio do wenflonu. Muszę się skupić i pomóc je wyprzeć. Po około 10 minutach się udaje. Lekarz znieczula i zaczyna szyć i znów kłopot, skądś jest krwawienie. Mówi: muszę sprawdzić macicę, naciska na brzuch lekko palcami i porodówkę zalewa wielki potok krwi. Zaczyna się robić nerwowo. Wszyscy biegają, dwie położne przynoszą jakieś rzeczy, czuję, że będzie hardcore jak rzucają szybko do męża, żeby trzymał dziecko (asekurował) a położne łapią mnie za nogi. Jest hardcore, ale trwa tylko jakieś 2 minuty. Sytuacja opanowana. Pan dr żartuje, że w nagrodę pięknie mnie zszyje.

Potem 2h siedzimy z mężem na Sali dla nas tylko. Szczęśliwi jak diabli, nawet niewiele mówimy tylko patrzymy na ten nasz cud. Ja jednak kilka razy tracę przytomność. Widzę, że jest trochę nerwowo. Przewożą nas na noworodki. Tż jest z małą, ja chcę iść siku. Podnoszę się z łóżka i mdleję. Przychodzi położna, zawozi mnie na wózku i pomaga. Lekarze kolejnego poranka są w szoku, że dałam radę pójść

Ostatecznie podają dwie kroplówki wzmacniające, 3 jednostki krwi. Będę brykać Z opieki jestem mega zadowolona. Z tego, że zajmował się mną ten 60-parę letni dr najbardziej To dzięki niemu urodziłam szybko i sprawnie.

O udziale Tż: Bardzo, bardzo jestem mu wdzięczna za wszystko. Mega mnie wspierał i motywował. Robił wszystko co w jego mocy by mi pomóc. Trzymał nogi, wycierał czoło. Powtarzał, że świetnie mi idzie, że już niedaleko, że bardzo mnie kocha. Choć najbardziej imponuje mi swoją postawą już po porodzie. Świetnie zajmuje się malutką, sam z siebie wszystko chce przy niej robić. A wczoraj powiedział, że mam się nie krępować (bo dupsko wietrzyłam z kompresem w sypialni, a no wygląda to kiepsko), bo on wszystko widział bo i z góry i z przodu jak z malutką przeszedł i dla niego to nic strasznego, że wszystko się zagoi a to tylko dowód na to, że dałam mu największy cud i skarb i musiałby być nienormalny, żeby jakoś dziwnie na mnie patrzeć tylko dlatego, że widział mnie w ciut gorszym stanie niż mini i bikini.

Kocham ich oboje miłością bezgraniczną i jak widzę Tż z malutką to mam łzy w oczach. Pewnie odbija mi od hormonów, ale cooo tam

Edytowane przez truskawkaxx
Czas edycji: 2015-05-21 o 12:14
truskawkaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 10:42   #274
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Czesc, Mamuski!

Wszystkim rozpakowanym serdecznie gratuluje! Dzielne babki jestescie!!!

Widze, ze dietowe dylematy na tapecie. Ja raczej jem wszystko, staram sie unikac smazonego, ale to tez dla siebie. Od jakiegos czasu Stas mocno pierdzi, prezac sie przy tym i wiercac, ale nawet polozna mi powiedziala, ze poki mlodemu bardziej nic nie dolega, mam sie nie przejmowac. Od dwoch dni podajemy Biogaie, taki probiotyk w kropelkach. Zobaczymy, czy bedzie roznica

Czy ktores dziecko ma tez wrodzona dysplazje bioderek? Stasiula ma, tak samo, jak jego starsza siostra miala, jakues felerne dzieci mi sie rodza Musimy isc na kontrolne USG.
Czeka mnie tez wizyta u nefrologa, pediatra powiedziala, ze dosc spore to poszerzenie UKM

Nie pisalam Wam, tydzien temu bylismy na pierwszej wizycie u pediatry. Lekarka bez skrupolow stwierdzila, ze mam za malo pokarmu, bo Stas slabo przybiera na wadze. Myslalam, ze ja rozszarpie. Skora tez za zolta i trzeba sie juz tym martwic - dala skierowanie na badania krwi. Nerki tez kiepskie. Wylam jak bobr, ale mimo zalecenia dokarmiania, nie posluchalam jej Na nastepny dzien pobieranie krwi z glowki i wizyta u innego lekarza - neonatolog z przychodni przyszpitalnej, ktora wypisywala Stasia do domu. Wizyta kompletnie inna - skora zolta, ale w normie, dziecko piekne i... waga zupelnie normalna, zdziwila sie, ze pediatra sie czepia
Od zeszlego tygodnia Stas przybral 365 g a ta moja lekarka kazala dokarmiac, bo cycki ubogie w pokarm
Pozniej kazala dopajac woda z glukoza na ta zoltaczke, ale tez ja olalam

A na cycach wyszly mi rozstepy :banghead:

Głupia baba najlepiej takich nie słuchać i brawa za wagę Stasia Daj znać jak po tym probiotyku bo też się zastanawiam czy małemu coś nie podawać - bo oprócz tych bączków (a to chyba dobrze, bo się odgazuje i czasem dużego wysiłku jak chce kupę strzelić to więcej dolegliwości nie ma, więc może probiotyk by pomógł łatwiej trawić?
Stary 2015-05-21, 10:42   #275
Matti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
N

Ja drgawki miałam tuż przed skurczami partymi

świtnie, to znaczy że urodzę w domu i sama odbiorę sobie poród bo jestem sama w domu

Truskawka mam łzy w oczach, pięknie

Edytowane przez Matti
Czas edycji: 2015-05-21 o 10:48
Stary 2015-05-21, 10:57   #276
moniisia90
Wtajemniczenie

Truskawka super opis i postawa męża. Moj powiedzial ze nie chce mnie tam oglądać
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 11:00   #277
mimi_77
Zakorzenienie

Izunia brawo tak trzymaj!!

Matii ja drgawki miałam przy rozwarciu 7 cm a potem co jakiś czas podczas akcji. Przy partych już nie. Tż aż się bał , tak mną rzucało.

W takim razie wysle tz po jablkowy dzem.

Wyszłam na dwór pierwszy raz 1,5 tyg! Aż mnie słonce oslepiło haha czułam sie jak Fiona wypuszczona z wiezy

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-21, 11:11   #278
07_Pati_07
Raczkowanie

Truskawka piękny opis, wzruszyłam się zwłaszcza jak przeczytałam o TŻ

u mnie podobnie jak u Baset :/ nastawienie do upy, i nawet cieszę się że mała się jeszcze nie rodzi, bo ja nie wiem jak ja to wszystko ogarnę sama... teraz całymi dniami siedze sama w domu, bo on na budowie, nikt mnie nie odwiedza tylko wk****ją mnie sms "już urodziłaś?" ale przyjśc i pogadać o upie Maryni to nikt nie przyjdzie
mam ogromne wyrzuty sumienia, bo 1,5 roku staraliśmy się o nasze maleństwo, a teraz wydaje mi się że ona dlatego nie chce się urodzić bo już wie że będzie miała beznadziejną matkę

25.09.2010

II kreseczki - 16.09.2014
29.05.2015 Pola 3290g i 56cm
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 11:13   #279
Matti
Zadomowienie

Cytat:
Izunia brawo tak trzymaj!!

Matii ja drgawki miałam przy rozwarciu 7 cm a potem co jakiś czas podczas akcji. Przy partych już nie. Tż aż się bał , tak mną rzucało.

W takim razie wysle tz po jablkowy dzem.

Wyszłam na dwór pierwszy raz 1,5 tyg! Aż mnie słonce oslepiło haha czułam sie jak Fiona wypuszczona z wiezy
Jezu nie straszcie na razie mi przeszło, chyba tylko postraszyło ale już się zsczynałam bac

Fiona

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
Truskawka piękny opis, wzruszyłam się zwłaszcza jak przeczytałam o TŻ

u mnie podobnie jak u Baset :/ nastawienie do upy, i nawet cieszę się że mała się jeszcze nie rodzi, bo ja nie wiem jak ja to wszystko ogarnę sama... teraz całymi dniami siedze sama w domu, bo on na budowie, nikt mnie nie odwiedza tylko wk****ją mnie sms "już urodziłaś?" ale przyjśc i pogadać o upie Maryni to nikt nie przyjdzie
mam ogromne wyrzuty sumienia, bo 1,5 roku staraliśmy się o nasze maleństwo, a teraz wydaje mi się że ona dlatego nie chce się urodzić bo już wie że będzie miała beznadziejną matkę
lać po dupie za takie myśli

Stary 2015-05-21, 11:14   #280
asiuk
Zakorzenienie

Agnes, a u Was ile bylo tego poszerzenia UKM?
Izunia, dzielna kobietka z Ciebie!
Jagodowa, ta Biogaie dawala dzieciom moja szwagierka i byla zadowolona
Truskawka, super opis. Musialabym sklecic swoj

Odnosnie pediatry - rece mi opadly. A znam ja, bo Ewa do niej chodzi, jednak takich zlotych rad nie slyszalam wczesniej

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 11:20   #281
Madeleine05
Zadomowienie

Fistaszek - Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Iluzja00 Pokaż wiadomość
Dzis o 12 przyszla na swiat Gwiazda Kasienki1985.
Wazy 3740g i ma 58cm
Gratulacje

Cytat:
Ja jadam wszystkie - bez ograniczeń :P truskawkowe też

Cytat:
brawo!

Cytat:

Mnie rodzice wypchnęli do sklepu po prawie 2 tygodniach w domu, bo stwierdzili, że w końcu muszę się ruszyć, a ja wcale nie czułam takiej potrzeby :P ale jak już weszłam do Rossmanna... szał pał!

Mam pytanie do mam kp
- karmię własnym, odciągniętym mlekiem i lekarka powiedziała, że w lecie jak będą upały, mam podawać małej wodę, albo herbatki, żeby się nie odwodniła. Z tego co wiem, przy kp, nie jest to konieczne, no ale z piersi jest trochę inaczej - bo najpierw mleko leci wodniste, do zaspokojenia pragnienia, a jak odciągam do butli to się miesza mleko z tych trzech faz. I myślicie, że faktycznie powinnam małą dopajać?
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-21, 11:30   #282
Sylvie_91
Raczkowanie

Hej dziewczyny, witam się w nowym wątku!
Gratulacje ogromne dla nowych mamuś!
My jesteśmy po wczorajszej wizycie położnej, Mały przybrał 350g w tydzień Na problemy z brzuszkiem nam położna zaleciła LacidoBaby. Dziś dałam pierwszy raz i zobaczymy W poniedziałek mam dzwonić do rejestracji na usg bioderek na pierwszy tydzień czerwca. Wczoraj pospacerowaliśmy, a dzisiaj pogoda już do bani...
Sylvie_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 11:32   #283
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Agnes, a u Was ile bylo tego poszerzenia UKM?
Izunia, dzielna kobietka z Ciebie!
Jagodowa, ta Biogaie dawala dzieciom moja szwagierka i byla zadowolona
Truskawka, super opis. Musialabym sklecic swoj

Odnosnie pediatry - rece mi opadly. A znam ja, bo Ewa do niej chodzi, jednak takich zlotych rad nie slyszalam wczesniej
U mnie bylo podejrzenie ukm.karmie mala butlabo zelazo jej tam musialam wsypac jak skoncze i odbije i zasnie to ci napisze w pw co napisali mi na wypisie ok?

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 11:35   #284
Sylvie_91
Raczkowanie

Cytat:
Lily moze nasza tez to ma. Ona przysypia na jakis czas, budzi sie i steka, chce do cyca, zasypia i takk w kolko. A w nocy spi 4 h.

Ja jadłam do tej pory brzoskwiniowy, truskawkowy i w szpitalu śliwkowy
Sylvie_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 11:41   #285
truskawkaxx
Zadomowienie

Z przyjemnych rzeczy ( z tymi nieprzyjemnymi jest już lepiej, panowie H są w odwrocie ). To w 3 dobie po porodzie ważę -3kg w stosunku do wagi sprzed ciąży Czyli ważę najniższą wagę w ciąży: 66 kg Przy porodzie ubyło mi Wszystko to co przytyłam.

I z brzucha jestem zadowolona Co prawda jest trochę mięciutki, ale to nic, czego by się nie dało ogarnąć ćwiczeniami

Zdjęcie z ciąży ostatnie, 40 tc I zdjęcie z dziś 3 doba po porodzie się zaczęła

P.s Moja Oliwka jest taka kochana... Naje się, śpi 1,5h a czasami i więcej, naje się i znowu śpi Moja słodka śpiąca królewna
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2494013_DSC_3726.jpg (7,1 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (6,2 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez truskawkaxx
Czas edycji: 2015-05-21 o 12:08
truskawkaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 11:52   #286
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
od wczoraj wydzwania do mnie moj szef (znaczy teraz juz byly szef).. dzwonil do mojego ojca nawet, ze musi sie ze mna skontaktowac no to dzwonie i mowi zebym dzis przyszla, bo porzadek w papierach trzeba zrobic
powaliło chyba...

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Dzieki.rusia juz nie dlugi ty bedziesz liczyc tygodnie mlodego na swiecie

Cytat:
Mi w sobote powiedzieli, ze jak skurcze ustana (bo mialam nieregularne) to dopiero we wtorek beda indukowac.. na szczescie nie ustaly
wiec moze byc tak ze troszke sobie polezysz w szpitalu..
Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Myślę, że nie będą indukowac tak szybko. Zawsze lepiej jak samo się zacznie.
to będę tam miesiąc leżeć, bo nic się nie dzieje

Cytat:

Truskawka za opis.

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 11:59   #287
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to widzę, że hardkorowa jestem, bo jak urodziłam Lili o 11.40 to po 17 poleciałam na 2 bez żadnych wspomagaczy
Wow, ja to nie miałabym czym chyba

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość

Mam pytanie do mam kp
- karmię własnym, odciągniętym mlekiem i lekarka powiedziała, że w lecie jak będą upały, mam podawać małej wodę, albo herbatki, żeby się nie odwodniła. Z tego co wiem, przy kp, nie jest to konieczne, no ale z piersi jest trochę inaczej - bo najpierw mleko leci wodniste, do zaspokojenia pragnienia, a jak odciągam do butli to się miesza mleko z tych trzech faz. I myślicie, że faktycznie powinnam małą dopajać?
Ja bym chyba dawała wodę w takim przypadku Tym bardziej, że latem też z tym mlekiem w butelce to trochę ryzykownie spacerować, bałabym się, że skiśnie.

Hej.
Byłam dziś zrobić ostatnie badania przed porodem, kupiłam sobie truskawki i botwinkę Truskawki mega pyszne a botwina właśnie się gotuje

Mam też olej rycynowy, ciekawe czy zadziała

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 12:03   #288
Nadzieja87
Zakorzenienie

TienShan będziesz pić? na 2 moje znajome podziałał po około 2 h po zaczął się poród. Tez miałam próbować, ale synuś stwierdził że ewakuuje się szybciej
Stary 2015-05-21, 12:08   #289
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Wow, ja to nie miałabym czym chyba

Ja bym chyba dawała wodę w takim przypadku Tym bardziej, że latem też z tym mlekiem w butelce to trochę ryzykownie spacerować, bałabym się, że skiśnie.

Hej.
Byłam dziś zrobić ostatnie badania przed porodem, kupiłam sobie truskawki i botwinkę Truskawki mega pyszne a botwina właśnie się gotuje

Mam też olej rycynowy, ciekawe czy zadziała
Dzisiaj pijesz? Ej ej na sobotę się umawiałyśmy

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 12:09   #290
Nadzieja87
Zakorzenienie

Truskawkaxx, super opis. Czytałam z oczami pełnymi łez

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Kinga tez będziesz pić?
Stary 2015-05-21, 12:09   #291
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez Matti Pokaż wiadomość
czemu się śmieja?
bo myje auto i robie wszystko żeby urodzić, a moje dziecię ma mnie w d....

ale na razie niech nie wychodzi, muszą coś poradzić na moją dolegliwość bo inaczej się nie widzę

Truskawka
Pięknie

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 12:10   #292
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Truskawkaxx, super opis. Czytałam z oczami pełnymi łez

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Kinga tez będziesz pić?
Będę na bank najwyżej mnie przeczysci tylko, ale też mam kilka koleżanek co po tym rodzic zaczęły, więc warto spróbować

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2015-05-21, 12:10   #293
Nadzieja87
Zakorzenienie

Aaaa zaraz mi ramię odpadnie... Młody zasnął przy odbiciu a mi szkoda go odłożyć i tak sobie siedzimy.... Ale normalnie aż cała ręką mnie boli
Stary 2015-05-21, 12:10   #294
Kinga_20
Zakorzenienie

Ruska a może Ty wypij dzisiaj?

Stary 2015-05-21, 12:12   #295
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
co on daje?
i ile go pijecie?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-05-21, 12:15   #296
Nadzieja87
Zakorzenienie

Baset moja znajoma 2 łyżki wypila i jakimś sokiem popila. A druga to nie wiem

A jak to działa to nie wiem, wiem że w efekcie akcja skurczowa rusza

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

To kiedy dziewczyny robicie imprezę przy rycynie??
Stary 2015-05-21, 12:15   #297
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
co on daje?
i ile go pijecie?
Ma działanie przeczyszczające, dzięki czemu prowokuje ruchy jelit a to może spowodować skurcze macicy i poród. Najlepiej wypić całą buteleczke 20ml

Stary 2015-05-21, 12:15   #298
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Ma działanie przeczyszczające, dzięki czemu prowokuje ruchy jelit a to może spowodować skurcze macicy i poród. Najlepiej wypić całą buteleczke 20ml
o kurcze

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-05-21, 12:17   #299
Matti
Zadomowienie

znowu mam bóle z brzucha i krzyza i pędzi mnie troche na 2

Stary 2015-05-21, 12:19   #300
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
w aptece to kupię ?
jestem tak zdesperowana, że mogę tira zamówić i owalić całego
ile tego wypić ?

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości