![]() |
#271 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 12
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jeszcze małej na usg bioderek nie zapisalam. Na nfz do lekarza, do którego chciałam pójść, terminy są na sierpień ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czemu się śmieja? ![]()
![]() |
![]() |
#273 |
Zadomowienie
|
Opis porodu:
W nocy z soboty na niedzielę zaczęły mnie po aktywnym lamingowaniu łapać skurcze. Na początku zignorowałam bo po lamingach ![]() ![]() ![]() Około 1.40 przyjechaliśmy do szpitala. Na KTG skurcze co około 4-ry minuty, ale delikatne, na badaniu szyja zgładzona rozwarcie 4cm. Lecimy na porodówkę, tam lewatywa (i mój szok, że oooo jużżżż???? I o to tyle szumu ![]() ![]() Nic przez noc się nie wydarzyło, choć mi z emocji ciężko było spać. O 8.30 na obchodzie decyzja: ładne rozwarcie to OXY na pobudzenie akcji. Ja euforia bo to znaczy, że kruszynka dziś będzie ze mną! O 9 podpięli OXY, mąż był o 10. Skurcze od 11 co około 3 minuty, ale takie w miarę miarę. Bóle jak na mocny okres. Źle było tylko jak musiałam płasko się położyć na 15 minut KTG. Ok. 15.30 mamy impas. Rozwarcie 8cm, ale główka dziecka nie chce zejść w kanał, dziecko wysoko. Myślą o przebiciu pęcherza z wodami, dyskutują też o CC. Ja zaczynam płakać i trząść się z nerwów, że nie chcę CC, że mam już 8cm i na koniec mnie pokroją. Chyba z nerwów akcja mimo kroplówki totalnie ustaje. Odłączają oxy, każą się zrelaksować iść pod prysznic, może samo ruszy. Nie rusza. Kolejnego dnia rano obchód stwierdza rozwarcie 6cm, jak się okazuje przy akcji skurczowej od razu wskoczy znów na 8. Przy braku skurczy się zmniejszało:P Zostawiają mnie mówiąc: może ruszy samo. Zaliczam załamkę psychiczną. Płaczę mężowi do telefonu, że mam zrąbany organizm bo nie mogę własnego dziecka urodzić. O 13 przychodzi na swój dyżur przesympatyczny ponad 60 letni lekarz, który przyjmował mnie na porodówkę. Pyta czy chcę rodzić, ja, że no raczej. Na co on: i na moim dyżurze urodzisz. 2h później podpina kroplówkę z OXY i mówi, że rodzimy. O 15.20 około przebija pęcherz z wodami. Skurcze zaczynają napierdzielać. Najlepiej mi na piłce jak ktoś próbuje mnie z niej zdjąć to mam ochotę go pogryźć. O 16.30 mamy już pełne rozwarcie i oddycham na skurczach jak położna każe żeby główka schodziła co raz niżej. Najlepiej mi w kucki, oddychanie bardzo pomaga. O 16.50 słabną skurcze brzuszne idą konkret parte, kładę się i Tż przyciąga mi nogi do brzucha, ja głowę, i prę i oddycham. Nastawiam się na długą akcję, położna mówi, że pięknie rodzę i że jestem dzielna, o 17.02 ulga i moja kruszyna ląduje na brzuchu i rozgląda się ciekawymi oczkami. Ja w szoku, Tż nas przytula i mówi, że jest ze mnie taki dumny. Waży jak się potem okazuje 3220 i mierzy 56cm. Jest idealna i zawzięcie cmoka usteczkami ![]() Tymczasem na dole problemik łożysko nie chce wyleźć. Kolejne dawki OXY bezpośrednio do wenflonu. Muszę się skupić i pomóc je wyprzeć. Po około 10 minutach się udaje. Lekarz znieczula i zaczyna szyć i znów kłopot, skądś jest krwawienie. Mówi: muszę sprawdzić macicę, naciska na brzuch lekko palcami i porodówkę zalewa wielki potok krwi. Zaczyna się robić nerwowo. Wszyscy biegają, dwie położne przynoszą jakieś rzeczy, czuję, że będzie hardcore jak rzucają szybko do męża, żeby trzymał dziecko (asekurował) a położne łapią mnie za nogi. Jest hardcore, ale trwa tylko jakieś 2 minuty. Sytuacja opanowana. Pan dr żartuje, że w nagrodę pięknie mnie zszyje. Potem 2h siedzimy z mężem na Sali dla nas tylko. Szczęśliwi jak diabli, nawet niewiele mówimy tylko patrzymy na ten nasz cud. Ja jednak kilka razy tracę przytomność. Widzę, że jest trochę nerwowo. Przewożą nas na noworodki. Tż jest z małą, ja chcę iść siku. Podnoszę się z łóżka i mdleję. Przychodzi położna, zawozi mnie na wózku i pomaga. Lekarze kolejnego poranka są w szoku, że dałam radę pójść ![]() Ostatecznie podają dwie kroplówki wzmacniające, 3 jednostki krwi. Będę brykać ![]() O udziale Tż: Bardzo, bardzo jestem mu wdzięczna za wszystko. Mega mnie wspierał i motywował. Robił wszystko co w jego mocy by mi pomóc. Trzymał nogi, wycierał czoło. Powtarzał, że świetnie mi idzie, że już niedaleko, że bardzo mnie kocha. Choć najbardziej imponuje mi swoją postawą już po porodzie. Świetnie zajmuje się malutką, sam z siebie wszystko chce przy niej robić. A wczoraj powiedział, że mam się nie krępować (bo dupsko wietrzyłam z kompresem w sypialni, a no wygląda to kiepsko), bo on wszystko widział bo i z góry i z przodu jak z malutką przeszedł i dla niego to nic strasznego, że wszystko się zagoi a to tylko dowód na to, że dałam mu największy cud i skarb i musiałby być nienormalny, żeby jakoś dziwnie na mnie patrzeć tylko dlatego, że widział mnie w ciut gorszym stanie niż mini i bikini. Kocham ich oboje miłością bezgraniczną i jak widzę Tż z malutką to mam łzy w oczach. ![]() ![]()
Oliwia 18.05.2015 ![]() Edytowane przez truskawkaxx Czas edycji: 2015-05-21 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#275 |
Zadomowienie
|
świtnie, to znaczy że urodzę w domu i sama odbiorę sobie poród bo jestem sama w domu
![]() ![]() Truskawka mam łzy w oczach, pięknie ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Matti Czas edycji: 2015-05-21 o 10:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
Truskawka super opis i postawa męża. Moj powiedzial ze nie chce mnie tam oglądać
![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b702238669.png razem od 06.10.2007 ![]() nasz wielki dzień - 06.09.2014 ![]() Lenka przyszła na świat 10.05.2015 ![]() ![]() Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Zakorzenienie
|
Izunia brawo tak trzymaj!!
Matii ja drgawki miałam przy rozwarciu 7 cm a potem co jakiś czas podczas akcji. Przy partych już nie. Tż aż się bał , tak mną rzucało. W takim razie wysle tz po jablkowy dzem. Wyszłam na dwór pierwszy raz 1,5 tyg! Aż mnie słonce oslepiło ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#278 |
Raczkowanie
|
Truskawka piękny opis, wzruszyłam się zwłaszcza jak przeczytałam o TŻ
![]() u mnie podobnie jak u Baset :/ nastawienie do upy, i nawet cieszę się że mała się jeszcze nie rodzi, bo ja nie wiem jak ja to wszystko ogarnę sama... teraz całymi dniami siedze sama w domu, bo on na budowie, nikt mnie nie odwiedza tylko wk****ją mnie sms "już urodziłaś?" ale przyjśc i pogadać o upie Maryni to nikt nie przyjdzie mam ogromne wyrzuty sumienia, bo 1,5 roku staraliśmy się o nasze maleństwo, a teraz wydaje mi się że ona dlatego nie chce się urodzić bo już wie że będzie miała beznadziejną matkę ![]()
![]() |
![]() |
#279 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fiona ![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
Agnes, a u Was ile bylo tego poszerzenia UKM?
Izunia, dzielna kobietka z Ciebie! Jagodowa, ta Biogaie dawala dzieciom moja szwagierka i byla zadowolona ![]() Truskawka, super opis. Musialabym sklecic swoj ![]() Odnosnie pediatry - rece mi opadly. A znam ja, bo Ewa do niej chodzi, jednak takich zlotych rad nie slyszalam wczesniej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 | ||
Zadomowienie
|
Fistaszek - Gratulacje!
![]() Cytat:
![]() Ja jadam wszystkie - bez ograniczeń :P truskawkowe też ![]() Cytat:
![]() Mam pytanie do mam kp - karmię własnym, odciągniętym mlekiem i lekarka powiedziała, że w lecie jak będą upały, mam podawać małej wodę, albo herbatki, żeby się nie odwodniła. Z tego co wiem, przy kp, nie jest to konieczne, no ale z piersi jest trochę inaczej - bo najpierw mleko leci wodniste, do zaspokojenia pragnienia, a jak odciągam do butli to się miesza mleko z tych trzech faz. I myślicie, że faktycznie powinnam małą dopajać? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, witam się w nowym wątku!
![]() Gratulacje ogromne dla nowych mamuś! ![]() My jesteśmy po wczorajszej wizycie położnej, Mały przybrał 350g w tydzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
Z przyjemnych rzeczy ( z tymi nieprzyjemnymi jest już lepiej, panowie H są w odwrocie
![]() ![]() ![]() ![]() I z brzucha jestem zadowolona ![]() ![]() Zdjęcie z ciąży ostatnie, 40 tc ![]() ![]() P.s Moja Oliwka jest taka kochana... Naje się, śpi 1,5h a czasami i więcej, naje się i znowu śpi ![]() ![]()
Oliwia 18.05.2015 ![]() Edytowane przez truskawkaxx Czas edycji: 2015-05-21 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Truskawka ![]()
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej. Byłam dziś zrobić ostatnie badania przed porodem, kupiłam sobie truskawki i botwinkę ![]() ![]() Mam też olej rycynowy, ciekawe czy zadziała ![]()
![]() |
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
TienShan będziesz pić? na 2 moje znajome podziałał
![]() ![]()
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Truskawkaxx, super opis. Czytałam z oczami pełnymi łez
![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Kinga tez będziesz pić? ![]()
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
bo myje auto i robie wszystko żeby urodzić, a moje dziecię ma mnie w d....
ale na razie niech nie wychodzi, muszą coś poradzić na moją dolegliwość bo inaczej się nie widzę ![]() Truskawka Pięknie ![]()
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Zakorzenienie
|
Aaaa zaraz mi ramię odpadnie... Młody zasnął przy odbiciu a mi szkoda go odłożyć i tak sobie siedzimy.... Ale normalnie aż cała ręką mnie boli
![]()
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Ruska a może Ty wypij dzisiaj?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Baset moja znajoma 2 łyżki wypila i jakimś sokiem popila. A druga to nie wiem
![]() A jak to działa to nie wiem, wiem że w efekcie akcja skurczowa rusza ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- To kiedy dziewczyny robicie imprezę przy rycynie?? ![]()
![]() |
#297 |
Zakorzenienie
|
Ma działanie przeczyszczające, dzięki czemu prowokuje ruchy jelit a to może spowodować skurcze macicy i poród. Najlepiej wypić całą buteleczke 20ml
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
znowu mam bóle z brzucha i krzyza i pędzi mnie troche na 2
![]()
![]() |
#300 |
Wtajemniczenie
|
w aptece to kupię
![]() jestem tak zdesperowana, że mogę tira zamówić i owalić całego ![]() ile tego wypić ![]()
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:48.