|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
No to ja juz po połówkowym
![]() Wszystko jest w najlepsźm porządku, dzidziuś jest zdrowy i jest stuprocentowym mężczyzną ![]() ja jedynie teraz lezę bo głowa mnie boli, a na wizycie jak zwykle skoczylo mi ciśnienie
|
#302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też popołudniu lekko głowa rozbolała i tak pobolewa, choć ciśnienie mam ok. Ja idę jutro na wizytę, ale coś czuję że nie będzie już usg, bo o tyle o ile na początku sprawdzał czy jest serduszko, to teraz tylko jest pytanie czy czuję ruchy i pewnie jakieś usg będzie po 30tyg dopiero... chyba że znowu dostane skierowanie na usg szyjki, to wtedy sobie pooglądam
|
|
#303 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj nagrałam pierwszy film z córeczka w roli głównej. Jak dla mnie powinna dostać "oskara" za odwagę, bo wywijala, że brzuch podskakiwał.
|
|
|
|
#304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#305 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Mysza - super
|
|
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jeszcze tylko piątek, caly przyszly tydzien iiiii ide na zwolnienie
Juz tak strsznie nie moge sie doczekać . W koncu cos w domu poogarniam. juz troche mam dosyc siedzenia 8 h codziennie na tylku. Wstawania o 6 rano. czas na odpoczynek przed tą małą rewolucją
|
#307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#308 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
przymierzyłam
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
A macie taką opcję ze siadacie siku i moglybyscie tak siedzieć i sikac i sikac i siedzieć tak po troszku sobie
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pożegnać się idę 1 czerwca.Ładnie Ja zawsze jak się wysikam to po 2 minutach myślę "kurde, chyba jeszcze". Sikam bardzo często, zawsze tak miałam, a w ciąży to dopiero.
|
|
#314 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
1. Dla kontroli nie ma znaczenia czy masz wypisane 1 czy 2, nawet z tym że "możesz chodzić" powinnaś być pod ręką, ALE: 2. Możesz pojechać do rodziny w celach opiekuńczych, także leć spokojnie, w końcu jedziesz do mamy a nie do disneylandu 3. Kontrola jest częściej u pracodawcy, kontrole u kobiet w domu są rzadkością (wg mojej znajomej, która pracuje w zasiłkach w ZUSie) i tylko w przypadku dużych nadużyć, fikcyjnego zatrudnienia i nieprawidłowości u pracodawcy. Generalnie jeśli chcesz być absolutnie w porządku i "na prawie", musisz u pracodawcy zgłosić chęć wyjazdu i adres pobytu u rodziny. 4. Nawet jak Cię nie zastaną w domu to po prostu przedstawiasz oświadczenie, że byłaś u rodziny i koniec. Moim zdaniem ślicznie w niej wyglądasz ![]() Chciałam się pochwalić, że kupiliśmy dzisiaj łóżeczko i materac dla dziecka. Na razie stoi wszystko zapakowane, odpakujemy bliżej terminu. Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-05-21 o 21:42 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
W Ikei czy inne?
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
W Ikea, biały Sundvik. Jestem trochę wkurzona bo na sprzedaży powystawowej stało takie samo o połowę tańsze. Miałam już prawie na nim łapę, jak jakieś babsko mnie popchnęło, wyprzedziło i rzuciło na to łóżeczko. Dobrze że mi jeszcze z łokcia w brzuch nie pociągnęła.
Stwierdziłam że dla 100 zł nie zamierzam się kłócić. |
|
|
|
#318 |
|
Konto usunięte
|
U mnie też dzisiaj wizyta. Szymek waży 820 gram i wszystko z nim dobrze
Szyjka też w porządku, prawie 4 cmJutro jedziemy na weekend do teściów. Przynajmniej odpocznę od robienia czegokolwiek |
|
|
|
#319 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja już po wizycie, dzidzia zdrowa Waga 700 g - książkowo podobno Nic nam nie urosło, także zostajemy przy Jagodzie Dostałam płyte i czopki rozkurczowe ![]() Zaszlam do tesco i się załapałam na tą promocję. Paczkeś piochów kupiłam. 5 sztuk za ok 26 zł i majtki dla Malwiny. Padam.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2015-05-21 o 22:09 |
||
|
|
|
#320 | |
|
Raczkowanie
|
Ladnie wygladasz, ale kolor zupelnie inny, tak jak pisalas. I widze, ze jednak z przodu jest dluzsza. I chyba starczy miejsca na duzy brzuszek.
Cytat:
|
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Ladnie ci. Ja w niej wygladalam jak pastuszka. I tez zaluje ze nie wzielam mniejszej. Ja wzielam L wiec pomysl jaka moja byla ogromna. Moze to mnie zniechecilo. Ale i kolor mojej byl przygnebiajacy. Tobie ładnie
|
#322 |
|
Rozeznanie
|
Hej wszystkim!
![]() Witam nową mamusię Zuzulka, współczuję stresu za kółkiem, musiałaś się ostro najeść strachu.. Ja po podobnej akcji bałam się prowadzić, niełatwo było się przełamać. Ciągle mi się wydawało, że znowu ktoś wymusi i będzie jechał prosto na mnie, brr.. |
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#324 |
|
Rozeznanie
|
Ile dzisiaj wizyt
Super, że dzieciaczki rosną jak na drożdżach ! Aż się.przyjemnie czyta przed snem!
|
|
#325 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też masz syndrom białego fartucha? Mój gin zawsze ze śmiechem mnie pyta jak to możliwe, że narzekam na niskie ciśnienie, skoro na wizytach mam w normie lub lekko podwyższone ![]() Cytat:
Posiedzieliśmy tam pół godziny, wychodzimy, a ja znowu muszę zaczepić o toaletę... ![]() Cytat:
Super, że macie już kupione! Sundvik to jest to z wyjmowanym całym bokiem? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
Chyba ciężarne na l4 kontrolują sporadycznie, wśród moich znajomych nie słyszałam o ani jednym takim przypadku. Tzn była jedna kontrola, ale dotyczyła prawidłowości w zatrudnieniu, czy nie było fikcyjne. Mam nadzieję, że nie trafi akurat na Ciebie, i że okaże się, że u rodziny spokojnie możesz przebywać. |
||||||
|
|
|
#326 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Może dlatego, że się spodziewałam, że będę wyglądać jak dziewczyna na aukcyjnym zdjęciu ![]() Popatrzyłam na all, na bonprix i paru innych stronach i nie znalazłam żadnej ładnej, a jak znalazłam - to drogą. Także nie będę jej odsyłać, w sumie najważniejsze, że nie wyglądam jak wór kartofli i że zmieści się duży brzuch. Cytat:
my to pewnie rozłożymy prawie od razu, tzn tż, bo po co nam ma stać pod ścianą w pudełku. Jakbyśmy mieli drugi pokój to byśmy nie rozstawiali a baba straszna... trzeba ją było odepchnąć tak samo albo wepchnąć na jakieś rozłożone do środka ludzie to czasem mózgów nie mają... A najbardziej mnie to zadziwia, że faceci mają więcej wyczucia i kultury, a niby kobieta kobietę powinna zrozumieć...Cytat:
za brak siurka a na co teraz dostałaś czopki rozkurczowe? ![]() Cytat:
![]() Dla pewności napisałam do sprzedawcy, czemu się tak różni, niech się tłumaczy ![]() Czemu ja mam napady głodu w nocy ??? jem cały dzień dzisiaj coś, jak opętana, i jeszcze mogę... tak to ja wagi nie utrzymam ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
|
|
#327 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ta baba to się specjalnie moim zdaniem wepchnęła bo widziała że ja w ciąży tam idę. Nie miałam już naprawdę siły się przepychać, niech ma i się zadławi
|
|||
|
|
|
#328 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wiadomo, że różnie może być z Młodym, chłopcy raczej są ciężsi, więc najwyżej mi szybciej wyrośnie z chusty, trudno ![]() A moja właśnie była zupełnie obojętna na te rytuały, tak samo zasypiała wieczorem i wstawała o podobnych porach, czy się ją kąpało, czy tylko na szybko podmyło wacikami z wodą. Szybko ten rytm dzień-noc jej się wyregulował na szczęście, w ciągu dnia drzemki i pory jedzenia unormowały się same w okolicach 3 mca. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Panna Izabela, super wyglądasz Owieczka, wygodne rozwiązanie My akurat mamy takie niezdejmowane, bo dostaliśmy po rodzince, ale to fajna sprawa dla starszego dziecka U nas też było mało ustawnie w pokoju z łóżeczkiem, mąż je rozłożył i pościelił wszystko jak byłam w szpitalu. Wysłał mi zdjęcia, a ja już się nie mogłam doczekać aż wyjdziemy z Młodą
|
||
|
|
|
#329 | |||||
|
Zakorzenienie
|
człowiek pójdzie na trochę do kina i znowu godzina nadrabiania
Cytat:
gratuluję zdrowego mężczyzny ![]() Cytat:
Cytat:
taaaa bardzo mała rewolucja ![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli lekarz nie wypisał ci bardzo długiego L4 to zus raczej się tobą nie zainteresuje, w dodatku jeśli masz wpisaną 2. Ciesz się i pakuj się do mamy
|
|||||
|
|
|
#330 |
|
Zadomowienie
|
Mały od rana nie daje znaku. Nie czuję jeszcze regularnie ruchów, ale od kilku dni kopnie chociaż kilka razy dziennie, a dzisiaj nic. Przykładałam pozytywkę do brzucha, bo na to dość mocno reaguje i też nic. Zaczynam panikować.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

skoro masz niezdolność do pracy, a jeździsz po świecie to dla nich sygnał w czasie kontroli, że L4 jest wystawione bezzasadnie. Moim zdaniem powinnaś wiedzieć na co masz wystawione L4 żeby wiedzieć co mówić podczas kontroli 

formalnie żona swojego męża 14.07.2012

ludzie to czasem mózgów nie mają... A najbardziej mnie to zadziwia, że faceci mają więcej wyczucia i kultury, a niby kobieta kobietę powinna zrozumieć...