|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cześć
Cytat:
U mnie dziś na wadze równo 50kg! Jestem z siebie dumna pierwszy raz w życiu taka waga w sumie jakieś 6kg od początku na +, tyle że w karcie ciąży mniej, bo jak mnie w zimie w tych buciorach zimowych wazyli to było więcej na starcie. I tak sobie myślę ile jeszcze mi przybędzie, licząc ze mały nie ma jeszcze pół kg (albo już może ma?) no to jakieś 2,5 samego dziecka będzie, wiec liczę ze ponad 10 będzie, chciałabym tak 12 mieć na końcu bo ja z niedowaga startuje. Dostałam maila ze za zakupy na allegro powyżej 100 zł będzie rabatu 20zł i chyba to wykorzystam na przewijak, prześcieradła, te majtki do porodu, podkłady itp. Tylko trzeba mieć jakiś kod z tankowania na orlenie lub za zakupy visą w biedronce.
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczka- ja zasypiam 23:30-23:50 (nie daje rady czasem obejrzeć filmu do polnocy) a budze sie 6:30-7:00. Widać tak potrzebuje.
Lecę na basen ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
W ZUSie mówią, że jechać mogę, o ile:
- lekarz wpisze do dokumentacji medycznej, że mogę podróżować (nie ma przeciwwskazań); - napiszę info do ZUS-u, że tymczasowo będę przebywać w innym miejscu; Czekam na szczegóły, co dokładnie mam napisać, żeby się potem nie doczepili, że coś jest źle. I jestem ciekawa, co na to pan doktor...
|
#364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze są dla mnie sukienki ciążowe pokazywane na chudych modelkach bez brzucha ![]() Cytat:
![]() całkiem o niej zapomniałam; teraz już przechodzę lato ![]() Ja swoją pierwszą wyprawę z prawkiem średnio wspominam. Raz się wepchałam do wyprzedzania, i jechałam autem-moim rówieśnikiem, który miał w przycisk od awaryjnych włożoną zapałkę i w drodze powrotnej ta zapałka mi wypadła i awaryjne świeciły się całe 7km, bo nie mogłam jej wsadzić dobrze, więc jechałam prowadząc jedną ręką, a drugą trzymałam ten przycisk i co chwila musiałam puszczać np żeby zmienić bieg, no i jak wróciłam to się okazało, że jechałam na ręcznym te 7km (zaciągnęłam wysadzając koleżanki, z którymi jechałam). No ale 40km zrobiłam wtedy, zaparkowałam jak od linijki na parkingu, a pierwszą wyprawę miałam 1,5 miesiąca po odebraniu prawka. I w ten dzień spotkałam się z tż i zostaliśmy parą Cytat:
A pana od zakupów - chętnie bym pożyczyła na większe zakupy, niech mi załatwia miejsce
|
|
#365 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) to skacze mi ciśnienie już w poczekalni i od zawsze słyszę,że mam nadciśnienie. Mierzę sobie w domu,mam dwa ciśnieniomierze i moje prawidłowe,codzienne to kalsycznie ksiażkowe 125/80. U gina jak mi mierzy mam 140 albo powyżej...z emocji![]() A ja już po jelitówie.Żyję.Choć czuje sie słabo,zupełnie jak poszatkowana kapucha,zmielona dodatkowo w maszynce do mięsa. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
i przeszło samo. |
|||
|
|
|
#366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#367 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() powodzenia i daj znać szybko co i jak? |
||
|
|
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
Omg dziewczyny !
Wczoraj wybrałam się z tż na rower i kiedy przyjechaliśmy do domu zaszłam z roweru , byłam w legginsach i normalnie wycieklo Mo tyle śluzu ze miałam legginsy mokre jak bym se siknela. Ale myślę sobie ah to pewnie od roweru coś mnie wybeltalo, i dziś rano wstaje z łóżka i podobna lawina śluzu, ostatnio jak byłam u lekarza mówiłam mu ze chyba mam upławy bo często mam mokro mocno on zbadał mówi ze nie to nie są upławy tylko no mam mokro ale nic mi nie wiadomo o takim niespodziewanym sikaniu sluzem! Czy wiecie coś na ten temat? Czemu tak się dzieje? Miałam nic z ciuchów nie kupować bo mam dużo ale jest promocja w 5 10 15 wiec zalecił am. Kupiłam większe będą na później bo było -40%. W rossku tez promocja na kosmetyki do pielęgnacji twarzy. Kupiłam kilka rzeczy bo też -40%. Ah i kupiłam prezent dla starszaka na dzień dziecka. Dostanie długo wyczekiwana jaszczurke. Ja chyba ciesze się najbardziej bo sama chciałam ja bardzo mieć, a to pretekst dobry ze dla dziecka ,) |
|
|
|
#369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może to smętny czop śluzowy
|
|
|
|
|
#370 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#371 |
|
Zadomowienie
|
nie uważam, żeby mi coś odbiło, że robię mężowi kanapki. Przynajmniej wiem co je bo inaczej od 7 rano codziennie leciałby tylko na drożdżówkach i kebabie.
|
#372 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie
![]() oststnio mam cieżkie noce, wstaje jakby zmeczona. ja tez zawsze jedna pielgrzymka do wc, ok 3-4. dzis juz potem nie mogłam zasnąc i leałam z godzinę zanim udało mi sie jeszcze cokolwiek drzemnąć.
|
#373 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzisiaj do teściów na weekend... |
|
|
|
|
#374 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Dziewczyny, grtuluje wizyt, ale wam te szkraby rosną dzidzie rosna, czas leci. zaraz nam minną te ciazowe miesiące- a wydawało sie że to tak długo.
|
|
#375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym są tak artystycze i pyszne,że nikt u niego w robocie takich nie jada. Aha no i gdyby robił je sam to nawet ociupinki warzyw by w nie nie włożył a tak ma dużą porcję zieleniny,pomidorków i innych warzywnych potworków
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My wybralismy ikeowskiego gullivera, też mysleliśmy nad sundvikiem, ale mamy w pokoju Małej całkowicie białe meble , a sundvik jest koloru biała bejca i jest zupełnie inny niż nasze meble, więc padło na Gullivera Tez nas skusiła ta wyjmowana cała boczna ścianka, jak dla mnie super rozwiązanie. Tylko teraz zastanawiam się czy te dwa stopnie regulacji to nie za mało? Zazwyczaj są 3 chyba, prawda?
|
|
|
|
|
#377 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Od rana samego się wq. M. miała odwieźć małą do przedszkola po zabiegach. Zadzwoniłam, że będzie troche poźniej i żeby jej zostawili śniadanie. Szczęśliwa, że sobie wreszcie poleżę i się wygrzeje, ogarnęłam małą i czekamy. Oczywiście powinnam już siedzieć z czopkiem w tyłku, ale kogo to obchodzi
Przyjeżdża i co? No takiej dostała migreny, że nic na oczy nie widzi i chyba jej nie zawiezie! Nosz kur.........I oczywiście nie można było zadzwonić, no ale ją złapało zaraz po wyjściu Wq się, poszłam się ubrałam i ją odwiozłam. No ręce mi opadają. Na pocieszenie zajechałam do tesco i kupiłam sobie 16 par sexy majtasków i 10 par skarpet i wydałam oszamiające 130 zł A normalnie te majtki chodzą po ok 25-30 zł Ale trafiłam na wieszak z przecenami i do tego jeszcze ta przecena 30%. Nic tylko kupować. Najbardziej opłacał się trójpak stringów cieniutkich przeceniony z 25 zł na 8,75 W takich, to nawet wielki tyłek łatwiej pokazać Kolor prawie wszystkich jest jak na ostatniej focie, taki róż w brzoskwinkę wpadajacy.
|
|
#379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najczęściej i tak robi wieczorem i chowa do lodówki, no bo bez przesady ![]() A w ogóle to mam "materacowy dylemat". Dla córki miałam kokos-gryka, ale ta gryczana strona była taka twarda moim zdaniem i nierówna, że cały czas, czyli ponad 3 lata spała tylko na tej kokosowej, a potem do większego łóżeczka kupiłam zwykła piankę i jest git. Teraz chciałam lateksowy, ale jak zobaczyłam ceny, to ja dziękuję-no way. To sobie myślę-kupię zwykła piankę i tyle, ale zaraz potem tabun myśli-czy to nie za miękkie będzie dla niemowlaka, itd. No i jak tu takiej babie dogodzić? Jak żyć? Edytowane przez malena1979 Czas edycji: 2015-05-22 o 10:44 |
|
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
A tam w ogóle, to po tym czopku taaaaak dobrze spałam! Nic mnie nie bolało, nawet nie wstawałam siku! Nawet lezenie pod złym kątem nie było nieprzyjemne
|
|
#381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Coraz mniej chce mi się pracować... Czuję, że mimo wszystko moje siły słabną wraz z powiększającym się brzuchem
|
|
|
|
#383 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój jest dziwny i kupuje sobie ostatnio do pracy... sałatki i czasem jogurty jakieś Ale oczywiście jak ja wstanę i czasem mu przygotuję kanapeczki to nie pogardzi i weźmie . Na nic moje tłumaczenia, że z kanapkami jest taniej... ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Mi większość osób poleca kokos0pianka-gryka.
|
||
|
|
|
#384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też mężowi nie robię kanapek, nie pogrzało mnie, żeby się zrywa o 6, wystarczy, że wstaję o 7 żeby młodą odwieźć, a on często jeszcze leży, a budzik dzwoni z 7 raz. Jest dorosły, ma sprawne ręce, nie jest upośledzony, zakupy umie sobie zrobić. Czaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaasem mu zrobię, tak z 3 razy w roku A tak jedzie do pracy, kupi sobie pieczywo, wędlinkę i np pomidorka i zje na świeżo. Czasem robi sobie w domu jak są większe zapasy w lodówce. A zapychanie się drożdzówkami czy kebabami to zwykłe lenistwo, bo się komuś kromki chleba nie chce ukroić i masłem posmarować, sorki, taka prawda. Jeszcze rozumiem, jak ktoś pracuje w terenie albo brudnych warunkach, chociaż mojemu to nie przeszkadza. Nikogo oczywiście nie pouczam, niektórzy muszą do pewnych wniosków dojsć sami Mogę powiedzieć tyle. Jak jest się tylko we dwoje, to jest inaczej, słodkie kanapeczki, dobra żonka, a później, jak człowiek jest za..bany po pachy przy dziecku i jeszcze musi obsłużyć mężą, to przychodzi refleksja. JA dziękuję ze miałam przykład w postaci teściowej, która musiała i musi obsługiwać dosłownie wszystkich domowników, czy chora, czy zajechana robotą. Klnie ich wszystkich w żywe kamienie ale teraz to sobie może.
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
No to obserwuj sobie ten śluz koniecznie! Bo mi w pierwszej ciąży wody tak odeszły, tzn obudziłam się z mokrym dołem od piżamy, ale nie pachniało na mocz tylko było kompletnie bez zapachu, tzn taka woda a nie śluz. No i w szpitalu mnie zatrzymali na obserwacje choć mówili że wód mam dużo i ze nie mam się martwić a zapobiegawczo mnie zostawiają na obserwacje. Tyle że bardzo powoli mi się sączyły dalej te wody no i to był jednak koniec mojej ciąży... Także obserwuj czy to nie woda wycieka.
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tych materacykach chodzi o to, ze ta gryka troszkę masuje, poza tym, przez to, że jest w miarę twardo to jest też równo. U takiego maluszka to chyba niewskazane, żeby materac dostosowywał się do ciała. Jeszcze nie słyszałam, żeby jakiemukolwiek dziecku było niewygodnie na takim materacu.
|
|
|
#387 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oby nie czop śluzowy bo to by był bardzo zły objaw.
Cytat:
Po prostu on je śniadanie późno, około 9-10 w pracy, rano po prostu nic nie przełknie. Poza tym lubi śniadania na gorąco więc moje kanapki są dla niego średnim rarytasem. Zazwyczaj idzie na jedzonko na mieście z gorącą kiełbaską albo coś w tym rodzaju.Jeśli chodzi o robienie facetowi kanapek żeby nie jadł pizzy albo kebabów hmm... ja bym tak nie mogła bo to traktowanie faceta jak kolejne dziecko w domu. Zresztą jak będzie chciał to i tak na tego kebaba pójdzie. Jak chce się tym truć to proszę bardzo. Wszyscy jesteśmy dorośli i powinniśmy wybierać odpowiedzialnie także to, co jemy. Takie moje zdanie. Cytat:
![]() Są 2 stopnie regulacji ale dołożenie trzeciego to dowiercenie czterech dziur także jakby nam bardzo zależało więc można dorobić. A kupujecie tą taką mini ściankę dla starszaka? Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-05-22 o 11:06 |
||
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśmy w końcu kupili twardy piankowy w promocji w Ikea i koniec tematu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

.
. Biedny piesław sie nie wysypia bo sie budzi i patrzy gdzie ja tak czlapie
.
pierwszy raz w życiu taka waga
w sumie jakieś 6kg od początku na +, tyle że w karcie ciąży mniej, bo jak mnie w zimie w tych buciorach zimowych wazyli to było więcej na starcie. I tak sobie myślę ile jeszcze mi przybędzie, licząc ze mały nie ma jeszcze pół kg (albo już może ma?) no to jakieś 2,5 samego dziecka będzie, wiec liczę ze ponad 10 będzie, chciałabym tak 12 mieć na końcu bo ja z niedowaga startuje.

za wizytę, to chyba na tym etapie chłopaki nadrabiają

Od kilku dni miałam uczucie takiego nabrzmienia w kroku, byłam przekonana że to od spacerów, zmęczenia, wysiłku itd trochę jestem opuchnięta, a dziś się obejrzałam w lusterku i niestety wygląda mi to na żylaki
Nie miałam w pierwszej ciąży, nie wiem skąd się przypałętało w drugiej
Na nogach nie mam ani jednego, nie mam skłonności ani predyspozycji, mama mimo 62 lat nie ma też ani jednego...
Mocne kciuki za jutrzejsze połówkowe i wszystkie wizyty!

Mi większość osób poleca kokos0pianka-gryka.