Nowości kulinarne cz. III - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Kuchnia - moje gotowanie

Notka

Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery.

Zamknij wątek
 
Narzędzia
Stary 2015-05-21, 14:36   #2941
tapetka22
Zakorzenienie
 
Avatar tapetka22
 
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: K-ce/Ch-ów
Wiadomości: 15 816
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Jakoś przeżyję, dobrze, że na fruktozę nie jestem uczulona, bo chyba bym się zapłakała, gdybym nie mogła żadnych owoców jeść Czekolada mi w ogóle już nie smakuje, a ciastka bezcukrowe można kupić
no ale cukier jest dzis prawie wszedzie..
jogurty, serkki, lody, keczup, soki,
masz uczulenie na glukoze>?
__________________
Życie bez pandzi to nie to samo
tapetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 14:44   #2942
kasztanka3
Pani Mizantrop
 
Avatar kasztanka3
 
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Sydney
Wiadomości: 59 223
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
no ale cukier jest dzis prawie wszedzie..
jogurty, serkki, lody, keczup, soki,
masz uczulenie na glukoze>?
Nietolerancję glukozy. Keczupu jem tyle co nic, smakowych jogurtów i serków nie jem wcale, słodzonych soków nie kupuję. No i generalnie zawsze czytam składy wszystkiego.
__________________
In a world of choices I choose me.
My favourite season is the fall of the patriarchy.
kasztanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 14:52   #2943
tapetka22
Zakorzenienie
 
Avatar tapetka22
 
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: K-ce/Ch-ów
Wiadomości: 15 816
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Nietolerancję glukozy. Keczupu jem tyle co nic, smakowych jogurtów i serków nie jem wcale, słodzonych soków nie kupuję. No i generalnie zawsze czytam składy wszystkiego.
ale to minie czy juz tak zawsze bedzie?
__________________
Życie bez pandzi to nie to samo
tapetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 14:55   #2944
Ervisha
Zakorzenienie
 
Avatar Ervisha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 432
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Nietolerancję glukozy. Keczupu jem tyle co nic, smakowych jogurtów i serków nie jem wcale, słodzonych soków nie kupuję. No i generalnie zawsze czytam składy wszystkiego.
A ciastka I to nie te bezcukrowe i lody wcinasz a tam do groma jest cukru..
__________________

Książki potrzebują nowego domu



Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2015-05-21 o 14:56
Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 15:13   #2945
kasztanka3
Pani Mizantrop
 
Avatar kasztanka3
 
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Sydney
Wiadomości: 59 223
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
ale to minie czy juz tak zawsze bedzie?
Zawsze, diagnozę miałam postawioną dwa tygodnie temu.

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
A ciastka I to nie te bezcukrowe i lody wcinasz a tam do groma jest cukru..
Nie wiedziałam, że masz podgląd w moim mieszkaniu i wiesz co jem, a czego nie
__________________
In a world of choices I choose me.
My favourite season is the fall of the patriarchy.
kasztanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 15:16   #2946
Ervisha
Zakorzenienie
 
Avatar Ervisha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 432
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Zawsze, diagnozę miałam postawioną dwa tygodnie temu.



Nie wiedziałam, że masz podgląd w moim mieszkaniu i wiesz co jem, a czego nie
Nie muszę mieć wglądu do twojego mieszkania - wystarczy wejść na Twojego bloga i poczytać Twoje posty na forum
__________________

Książki potrzebują nowego domu


Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 15:18   #2947
kaktuska16
Raczkowanie
 
Avatar kaktuska16
 
Zarejestrowany: 2013-05
Wiadomości: 386
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
Jadłam tego big milka jogyrtowego z karmelem i jest wstrętny!
Big milk jest taki mocno mleczny a ten smakuje jak skwasiale mleko.
Na pewno więcej nie kupie
Nie próbowałąm karmelowej, ale wersta jogurt - truskawka jest obłędna
kaktuska16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 15:21   #2948
kasztanka3
Pani Mizantrop
 
Avatar kasztanka3
 
Zarejestrowany: 2010-07
Lokalizacja: Sydney
Wiadomości: 59 223
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Nie muszę mieć wglądu do twojego mieszkania - wystarczy wejść na Twojego bloga i poczytać Twoje posty na forum
EDIT, nie ten wątek.
__________________
In a world of choices I choose me.
My favourite season is the fall of the patriarchy.

Edytowane przez kasztanka3
Czas edycji: 2015-05-21 o 15:24
kasztanka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 17:01   #2949
Naaataaaleczkaaa
Zakorzenienie
 
Avatar Naaataaaleczkaaa
 
Zarejestrowany: 2009-05
Lokalizacja: zach. Polski
Wiadomości: 3 864
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
A ciastka I to nie te bezcukrowe i lody wcinasz a tam do groma jest cukru..

też mnie to bawi, plus przypominanie co kilka postow na forum gdzie glownie mowa o slodyczach, ze autorka nie moze ich jesc xD
__________________
"Zrozum siebie i noś mniej.
Najlepszym sposobem, żeby się ubrać, jest dążenie do eleganckiej prostoty."
G. Armani




http://pajacyk.pl/
http://pustamiska.pl/
Naaataaaleczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 17:09   #2950
Quadesha
Zakorzenienie
 
Avatar Quadesha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 5 534
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Jakby ktoś szukał to od wczoraj w Zabkach Czeko-tubka jest po 1,99
Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 18:00   #2951
tapetka22
Zakorzenienie
 
Avatar tapetka22
 
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: K-ce/Ch-ów
Wiadomości: 15 816
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez kaktuska16 Pokaż wiadomość
Nie próbowałąm karmelowej, ale wersta jogurt - truskawka jest obłędna
Mówisz? Nie jest kwaśny?
__________________
Życie bez pandzi to nie to samo
tapetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-21, 19:47   #2952
kaktuska16
Raczkowanie
 
Avatar kaktuska16
 
Zarejestrowany: 2013-05
Wiadomości: 386
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez tapetka22 Pokaż wiadomość
Mówisz? Nie jest kwaśny?
Jest jogurtowy :P Ma lekko kwaskowy smak, ale taki delikatny, jak w gałkowych lodach jogurtowych, połączenie z przesłodzonym wg mnie muso-sorbetem truskawkowym jest przepyszne.
kaktuska16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 00:21   #2953
kociczka
Zakorzenienie
 
Avatar kociczka
 
Zarejestrowany: 2006-07
Wiadomości: 4 666
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

a mi obie wersje big milka smakuja i nie sa dla mnie jogurtowe jak np. lody na galki jogurtowe-a szkoda bo takie kocham. skoro dla kogos karmelowy jest skwasnialy to truskawkowy tymbardziej bedzie ;-)

pyszny jest big milk cookie truskawkowy ale ja bardzo lubie ta kanapeczke hehe w zwyklej wersji tez

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kociczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 07:33   #2954
tapetka22
Zakorzenienie
 
Avatar tapetka22
 
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: K-ce/Ch-ów
Wiadomości: 15 816
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez kociczka Pokaż wiadomość
a mi obie wersje big milka smakuja i nie sa dla mnie jogurtowe jak np. lody na galki jogurtowe-a szkoda bo takie kocham. skoro dla kogos karmelowy jest skwasnialy to truskawkowy tymbardziej bedzie ;-)

pyszny jest big milk cookie truskawkowy ale ja bardzo lubie ta kanapeczke hehe w zwyklej wersji tez

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.






Cytat:
Napisane przez kaktuska16 Pokaż wiadomość
Jest jogurtowy :P Ma lekko kwaskowy smak, ale taki delikatny, jak w gałkowych lodach jogurtowych, połączenie z przesłodzonym wg mnie muso-sorbetem truskawkowym jest przepyszne.
Dziekuje wam za opinie. Dla mnie właśnie on wcale nie był jogurtowy.. Chyba że lubimy inne typy jogurtów :p

Top milker tez ma lody z takim sorbetem w 2 smakach ale tamte są dobre..

Nie wiem, może za bardzo się przyzwyczaiłam do smaku zwykłych big milkow bo kupuje je nałogowo
__________________
Życie bez pandzi to nie to samo
tapetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 11:32   #2955
Nightmare666
Holy Crap!
 
Avatar Nightmare666
 
Zarejestrowany: 2010-08
Lokalizacja: Misty Mountains
Wiadomości: 39 299
GG do Nightmare666
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez CarmeLatte Pokaż wiadomość
Załącznik 5983503 Kerfur ekspres
To może być dobre, zjem kiedyś

Cytat:
Napisane przez Naaataaaleczkaaa Pokaż wiadomość

też mnie to bawi, plus przypominanie co kilka postow na forum gdzie glownie mowa o slodyczach, ze autorka nie moze ich jesc xD
Mnie też, oraz to, że nie toleruje ostrych potraw, każdy but ja obciera i wszytko podrażnia jej skórę, biografia dla ubogich
__________________
"Na to , co Bóg mi dzisiaj objawił niejeden ksiądz się oburzy :
Do nieba pójdą wszystkie zwierzęta , a ludzie tylko niektórzy " - Michał Zabłocki
Nightmare666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 15:22   #2956
Ervisha
Zakorzenienie
 
Avatar Ervisha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 432
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Hej! Serek kanapkowy afrykański (z kolorowym pieprzem)


Hej! Serek kanapkowy meksykański z papryką


Hej! serek kanapkowy hiszpańska salsa


Hej! serek kanapkowy włoski z bazylią



---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Producent serków Bieluch postanowił stawić czoła wyzwaniu i ulepszyć recepturę serków z dodatkami smakowymi z logo duszka na opakowaniu.
Gumę guar, której używano do tej pory jako składnika zagęszczającego i stabilizującego serki, zastąpiono białkami mleka i skrobią. Guma guar (znana też wśród tropicieli składników na etykietach jako E412) jest bezpiecznym, powszechnie stosowanym związkiem spożywczym, może jednak u niektórych z nas powodować reakcje alergiczne albo rewolucje żołądkowe. Jako naturalny, roślinny błonnik pęcznieje w żołądku i daje uczucie sytości, ale osoby z wrażliwym układem pokarmowym mogą się skarżyć na uczucie wzdęcia.

Druga ważna zmiana w recepturze serków smakowych Bieluch dotyczy soli poprawiającej ich naturalną smakowitość. Teraz zamiast zwykłej soli spożywczej użyto dietetycznej soli Salvita. Ma ona obniżoną zawartość sodu i podwyższoną – potasu. Dlatego bez obaw mogą ją stosować osoby z nadciśnieniem tętniczym albo mające do niego predyspozycje, a także ci z nas, którzy cierpią na choroby układu krążenia lub chcieliby im zapobiec.

Zmiana w składzie dotyczy czterech serków Bieluch: z czosnkiem, z papryką, pomidorami i chili, z ziołami i ze szczypiorkiem.
Czyli gumę guar i gumę tara zastąpili mlekiem w proszku i mąką
__________________

Książki potrzebują nowego domu


Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 18:39   #2957
201703061208
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2010-05
Wiadomości: 2 666
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez Karcislawa Pokaż wiadomość
Te batoniki są u nas, tak samo ten smak Mullera Żadne nowości.
Pisząc "nowości" nie miałam na myśli batoników Milki, właśnie dlatego ich nie brałam, z obawy że "nowościami" nie będą Muller wiem, że jest u nas, nawet niedawno kupiłam ale wersja biała czekolada i makadamia średnia. Dla mnie najlepsza była limitka z samą makadamią, ta z czeko jest mniej słodka, chyba opanowali się z dodawaniem cukru.
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 20:39   #2958
SugarFreexD
Rozeznanie
 
Avatar SugarFreexD
 
Zarejestrowany: 2009-04
Wiadomości: 607
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Mnie też, oraz to, że nie toleruje ostrych potraw, każdy but ja obciera i wszytko podrażnia jej skórę, biografia dla ubogich
To samo mi zawsze przychodzi na myśl

Chyba nowość, widziałam w Lewiatanie: kaszka manna poezja.

SugarFreexD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 21:03   #2959
PaulinciaKWC
Zakorzenienie
 
Avatar PaulinciaKWC
 
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: garnek złota na końcu tęczy
Wiadomości: 60 400
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Hej! Serek kanapkowy afrykański (z kolorowym pieprzem)


Hej! Serek kanapkowy meksykański z papryką


Hej! serek kanapkowy hiszpańska salsa


Hej! serek kanapkowy włoski z bazylią



---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Czyli gumę guar i gumę tara zastąpili mlekiem w proszku i mąką
ciekawy sposób na marketing mnie denerwuje jak widzę produkt "eko coś" a w składzie same syfy.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Mnie też, oraz to, że nie toleruje ostrych potraw, każdy but ja obciera i wszytko podrażnia jej skórę, biografia dla ubogich
no nie da się ukryć
__________________
Z tobą chcę oglądać rzeki, co samotnie płyną
Gwiazdy nad łąkami w środku lasu i jagód czarnych...
Tyranozaury
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-22, 23:10   #2960
nowherewarm
Raczkowanie
 
Zarejestrowany: 2011-02
Wiadomości: 305
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Widziałam dzisiaj w osiedlowym sklepiku małe snickersy, takie podłużne, wielkości mniej więcej jednego twixa, to chyba nowość?
nowherewarm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 09:01   #2961
Ervisha
Zakorzenienie
 
Avatar Ervisha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 432
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
ciekawy sposób na marketing mnie denerwuje jak widzę produkt "eko coś" a w składzie same syfy.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------



no nie da się ukryć
Bieluch eko nie jest ale nie ma czym się chwalić bo syf zamienił na syf
__________________

Książki potrzebują nowego domu


Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 21:11   #2962
201703061208
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2010-05
Wiadomości: 2 666
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Mi udało się wreszcie! znaleźć torciki Goplany, teraz mam dylemat które wybrać, bo jest sporo wersji. Szkoda, że na żadnym blogu o słodyczach ich nie odszukałam, zresztą marka Goplana jest jakoś pomijana w recenzjach. Poza tym stałam się fanką Karotki z aloesem i lnem, są już od jakiegoś czasu i bardzo mi przypadły do gustu
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-23, 22:42   #2963
tapetka22
Zakorzenienie
 
Avatar tapetka22
 
Zarejestrowany: 2008-11
Lokalizacja: K-ce/Ch-ów
Wiadomości: 15 816
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez aisha21 Pokaż wiadomość
Mi udało się wreszcie! znaleźć torciki Goplany, teraz mam dylemat które wybrać, bo jest sporo wersji. Szkoda, że na żadnym blogu o słodyczach ich nie odszukałam, zresztą marka Goplana jest jakoś pomijana w recenzjach. Poza tym stałam się fanką Karotki z aloesem i lnem, są już od jakiegoś czasu i bardzo mi przypadły do gustu
Ta z lnem jest pycha. Reszta czeka na swoją kolej
__________________
Życie bez pandzi to nie to samo
tapetka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 13:00   #2964
201803120844
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2002-02
Wiadomości: 4 041
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość


Czyli gumę guar i gumę tara zastąpili mlekiem w proszku i mąką
Fantastyczne jest to nazewnictwo. Parę lat temu ludzie nie chcieli glutaminianu i E, więc zastąpiono nazwy innymi (np. ekstrakt drozdżowy, też poprawiacz). Teraz ludzie śledzą mleko w proszku w składzie, więc zastąpiono go nazwą białka mleka.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
ciekawy sposób na marketing mnie denerwuje jak widzę produkt "eko coś" a w składzie same syfy.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Ale marketing skuteczny, bo ludzie się na to łapią.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 13:03   #2965
Ervisha
Zakorzenienie
 
Avatar Ervisha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 432
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Fantastyczne jest to nazewnictwo. Parę lat temu ludzie nie chcieli glutaminianu i E, więc zastąpiono nazwy innymi (np. ekstrakt drozdżowy, też poprawiacz). Teraz ludzie śledzą mleko w proszku w składzie, więc zastąpiono go nazwą białka mleka.

.
To z tym mlekiem w proszku wiem dzięki Tobie.. Dziękuję Kiedyś jakiś producent chwalił sie że zmienił skład na lepszy a skład był taki sam tylko użył innych nazw
__________________

Książki potrzebują nowego domu


Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 13:07   #2966
PaulinciaKWC
Zakorzenienie
 
Avatar PaulinciaKWC
 
Zarejestrowany: 2007-08
Lokalizacja: garnek złota na końcu tęczy
Wiadomości: 60 400
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Fantastyczne jest to nazewnictwo. Parę lat temu ludzie nie chcieli glutaminianu i E, więc zastąpiono nazwy innymi (np. ekstrakt drozdżowy, też poprawiacz). Teraz ludzie śledzą mleko w proszku w składzie, więc zastąpiono go nazwą białka mleka.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------



Ale marketing skuteczny, bo ludzie się na to łapią.
Wystarczy ubrac gówno w ladne slowa
__________________
Z tobą chcę oglądać rzeki, co samotnie płyną
Gwiazdy nad łąkami w środku lasu i jagód czarnych...
Tyranozaury
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 13:07   #2967
201803120844
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2002-02
Wiadomości: 4 041
Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
To z tym mlekiem w proszku wiem dzięki Tobie.. Dziękuję Kiedyś jakiś producent chwalił sie że zmienił skład na lepszy a skład był taki sam tylko użył innych nazw
Nie mam żadnych przeciwskazań do jedzenia czegokolwiek z czymkolwiek. Kieruję się tylko smakiem. Np. bardzo chętnie kupowałabym latem chłodnik w butelce, ale to co kupiłam rok temu było niemiłosiernie przesłodzone. Wyczuwam też to mleko w proszku w kefirach i przeszkadza mi mączny smak.

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Wystarczy ubrac gówno w ladne slowa
Nie mam nic przeciwko gotowcom, np. chociaż nie jem chińskich zupek to uważam je za genialny wynalazek. Ale gotowce typu coś w proszku, do czego trzeba i tak wszystkich składników to kuriozum. A że schodzi tego dużo widać po półkach w sklepie.


---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Dobrze powiedziane


Ja zawsze czytam składy. Podobnie jak Ty wyczuwam też mleko w proszku czego nie lubię - poza tym czytałam ze podnosi ono cholesterol
Ten ajvar z Lidla, o którym pisałaś ma super skład i jest pyszny

Edytowane przez Ervisha
Czas edycji: 2015-05-24 o 13:16
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 13:16   #2968
Ervisha
Zakorzenienie
 
Avatar Ervisha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 432
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Wystarczy ubrac gówno w ladne slowa
Dobrze powiedziane

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Nie mam żadnych przeciwskazań do jedzenia czegokolwiek z czymkolwiek. Kieruję się tylko smakiem. Np. bardzo chętnie kupowałabym latem chłodnik w butelce, ale to co kupiłam rok temu było niemiłosiernie przesłodzone. Wyczuwam też to mleko w proszku w kefirach i przeszkadza mi mączny smak.
Ja zawsze czytam składy. Podobnie jak Ty wyczuwam też mleko w proszku czego nie lubię - poza tym czytałam ze podnosi ono cholesterol

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość



---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------



Ten ajvar z Lidla, o którym pisałaś ma super skład i jest pyszny
Cieszę się że Ci posmakował Robisz zapas?
__________________

Książki potrzebują nowego domu


Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 13:21   #2969
201803120844
Konto usunięte
 
Zarejestrowany: 2002-02
Wiadomości: 4 041
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Dobrze powiedziane


Ja zawsze czytam składy. Podobnie jak Ty wyczuwam też mleko w proszku czego nie lubię - poza tym czytałam ze podnosi ono cholesterol

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------


Cieszę się że Ci posmakował Robisz zapas?
Mam 3 słoiki

Wracając do słodkiego trudno mi trafić na dobre lody w Polsce, one są piekielnie przesłodzone. Miałam nadzieję, że chociaż miętowe czy cytrynowe utrzymają cierpkawy smak, ale nic z tego.
201803120844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 13:59   #2970
Ervisha
Zakorzenienie
 
Avatar Ervisha
 
Zarejestrowany: 2010-08
Wiadomości: 88 432
Dot.: Nowości kulinarne cz. III

Cytat:
Napisane przez monikam Pokaż wiadomość
Mam 3 słoiki

Wracając do słodkiego trudno mi trafić na dobre lody w Polsce, one są piekielnie przesłodzone. Miałam nadzieję, że chociaż miętowe czy cytrynowe utrzymają cierpkawy smak, ale nic z tego.
Jedyne smaczne lody jakie jadłam to takie z maszyny z Chełma.. Szkoda ze do Chełma mam 55km :/
__________________

Książki potrzebują nowego domu


Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie


Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)
 

Zasady wysyłania wiadomości
Nie możesz zakładać nowych wątków
Nie możesz pisać odpowiedzi
Nie możesz dodawać zdjęć i plików
Nie możesz edytować swoich postów

BB code is Włączono
Emotikonki: Włączono
Kod [IMG]: Włączono
Kod HTML: Wyłączono

Gorące linki


Data ostatniego posta: 2016-07-21 23:42:15


Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.






© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.