|
|
#3211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ~ Miranda Kerr ~ Część III
Cytat:
![]() Nieustająco jestem pod wrazeniem Natashy Poly. Ma nieziemską urode, cokolwiek założy, jakkolwiek jest umalowana, kradnie spojrzenia. Szczerze - dziwie się, że Gisele jest uważana za topmodelkę wszech czasów (oprócz K. Moss), gdy jest obok taka Natasha
|
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc pewnie będzie to wyzwanie. Spodobały mi się w sklepie mam nadzieję, że utrzymanie ich w czystości nie będzie takie trudne.Znacie jakieś patenty na czyszcenie tego typu trampek? na marginesie są skórzane. Wszelkie podpowiedzi mile widziane ![]() Co do Natashy Poly to też jest top modelką i zgadzam się, że jest piękna, ale status supermodelki to nie tylko uroda. Gisele osiągnęła absolutnie wszystko co było w modzie do osiągnięcia i przez kilkanaście (!) lat była niekwestionowanym numerem 1. W zasadzie na Gisele kończy się epoka supermodelek w stylu tych z lat 90. Nadal mamy supermodelki, ale teraz jest to kategoria dużo bardziej pojemna niż kiedyś, a wiadomo, że jak czegoś dużo to już nie takie niezwykłe. Natasha Poly ma status top modelki, ale podobnie jak Anja Rubik, Isabeli Fontana czy Karlie Kloss, które też są zaliczane do tej kategorii mają w karierze rzeczy, których nie osiągnęły w przeciwieństwie do Gisele. I chyba dlatego to Gisele jest uważana za modelkę wszechczasów. Zresztą kiedyś to branża (profesjonaliści) decydowała kto jest top - tak było z Gisele, Kate Moss czy Cindy Craford, a nawet Natalią Vodianową, Darią Werbowy. Dziś prawdziwe modelki jak właśnie Poly, Rubik czy nawet Miranda tracą kosztem wykreowanych przez internet dziewczyn w stylu Gigi Hadid albo co najgorsze Kendel Jenner. Wracając do Cannes: kilka stylizacji (niektóre wow, niektóre słabe) a kto waszym zdaniem najlepiej?
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2015-05-21 o 18:15 |
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Wracając do Mirandy - podczas pobytu w Korei miała sesję zdjęciową - okazuje się, że było to zlecenie dla koreańskiej marki CRES. E DIM
pierwsze zdjęcie trawiło do internetu, czekamy na całość :
|
#3214 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kiedyś czytałam, że można Cifem czyścić tenisówki, ale nie wiem, czy dotyczy to również skóry. Cytat:
Natomiast nie wiem, czy Karlie Kloss można postawić obok Natashy Dla mnie to wyłącznie (ex) aniołek VS i to niezbyt urodziwy, nie kojarzę jej za bardzo z innych ważnych wydarzeń ze sfery high fashion.Natomiast w Cannes bardzo podobała mi się Adriana Lima w czarnej kreacji. Uważam, że jest bardzo piękną kobietą [dopóki się nie uśmiechnie, hihi]. Bardzo jej pasują ciemne włosy, dobrze, że je przyciemniła po odejściu z VS [swojego czasu w VS chyba wszyskie modelki miały ombre, mocne refleksy lub mocno rozjasnione włosy]. Oprócz tego podobały mi sie oczywiście kreacje Natashy i Doutzen. Szkoda, że Miranda była tylko na chwilę na niezbyt ważnym wydarzeniu. Też nie lubię Kendall Jenner.
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2015-05-22 o 08:51 |
||
|
|
|
#3215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Niestety wczoraj z powodu prac technicznych na wizażu nie zapisał się mój post
nie chce mi się wszystkiego od nowa powtarzać więc tylko w bardzo szybkim skrócie. Odbył się już amfAR w Cannes - szkoda, że nie zaproszono Mirandy. Były za to dwa polskie akcenty Anja Rubik i Zuzanna Bijoch.Niektóre kreacje z wieczoru można zobaczyć tutaj: https://instagram.com/explore/tags/amfar/ ![]() Cytat:
Co do Karlie to nie jestem jakąś jej fanką, ale top modelką jest z pewnością. Zaskoczeniem była jej współpraca z VS - znałam ją na kilka lat przed VS - odniosła ogromy sukces w high fashion, także miejsce obok Natashy czy Rubik zasłużenie się jej należy. Przez kilka lat chodziła u wszystkich najważniejszych kreatorów i to zazwyczaj jako first face, ma mnóstwo kampanii i edytoriali w najważniejszych magazynach. Portal models.com jeszcze w czasach kiedy były miejsca na liście (dziś jest alfabetyczna Podsumowując Cannes to najbardziej podobały mi się kreacjeDoutzen Kroes, z wyjątkiem garnituru od Calvina Kleina na event "Calvin Klein euphoria in Cannes". Dobrze zaprezentowały się również Izabel Goulart, Diane Kruger, Ana Betriz Barros (choć miała bardzo krótkie epizod) i Miranda Kerr. Jeśli chodzi o Natashę Poly to, moim zdaniem, nie miała szczęścia do kreacji, oczywiście jest piękną kobietą więc obroni niemal wszystko, ale jedna z jej sukni uważam za jedną z najgorszych wyborów - suknia od Versace, która w zasadzie trudno nazwać suknią w zasadzie kostium kąpielowy i dól owinięty białą płachtą, a i tak majtki, przynajmniej z przodu na wierzchu - Natasha nie musi stosować takich chwytów chodzi mi dokładnie o tą suknię: https://instagram.com/p/2y8QznvvgG/?...by=natashapoly Za to makijaż i fryzury zawsze miała świetne ![]() A kto wam się najbardziej i najmniej podobał?
|
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
I na zakończenie wątku festiwalu w Cannes kilka świetnych, moim zdaniem, makijaży
oraz fryzur:
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2015-05-24 o 10:40 |
|
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
Właściwie był jeszcze jeden polski akcent - Weronika Załazińska z raspberryandred.net
https://instagram.com/p/23alyTSbS8/?...nikazalazinska |
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak wiem, że na Cannes (jednej z premier filmowych) była blogerka z Polski, ale mi chodziło dokładnie o amfAR - czyli coroczna gala charytatywna na rzecz walki z AIDS, połączona z pokazem mody organizowana przez Carine Roitfeld (na zdj. 1 w środku z top modelkami od lewej: Isabeli Fontana, Doutzen Kroes, Lara Stone, Natasha Poly) . Na amfARze były w tym roku tylko 2 modelki z PL: Anja Rubik (zdj 2 i 3) , która przybyła na galę w towarzystwie duetu Dsquared2 oraz Zuza Bijoch (zdj 4). Szkoda, że Roitfeld nie zaprosiła Mirandy do wzięcia udziału w gali. Kilka fotek z gali amfAR
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2015-05-24 o 10:51 |
|
|
|
|
#3220 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo kiedyś lubiłam zaglądać na Raspberry and Red.
Makijaże super. Bardzo podobał mi sie właśnie ten Doutzen z jaskólczym okiem. Anja Rubik w tym błękicie wyglądała nieziemsko, ale sama faktura sukni wyglądała tandetnie i studniówkowo z lat 90. Nie, nie, nie, kolor na tak.
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny edytorial Mirandy, tym razem koreańskie W MAGAZINE, Czerwiec 2015:
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to cały Dsquared2 - ale Anja na prawdę dobrze zaprezentowała ich suknię.teorema i znów wychodzi, że mamy podobny gust ta kreska na oku Doutzen rewelacyjna Zajrzę na blok Raspberry and Red skoro fajne stylizacje - uwielbiam oglądać ciekawe zestawienia
|
|
#3223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anja jest piękna, była lekko opalona, do jej blond włosów ta suknia nie mogła źle wyglądać ![]() Jeszcze oglądając te zestawienia, przypomniało mi się, że bardzo lubię styl Rooney Mary - makijaż miała świetny, niestety ta białą suknia nie za bardzo trafiła w mój gust. Ale ogólnie lubię jej minimalistyczne stylizacje, ma dziewczyna "pazur" i nie jest zbyt przesłodzona. R&R oglądałam dawno temu, ciekawe, czy nadal jej stylizacje by mi przypadły go gustu. Szczerze mówiąc trochę o niej zapomniałam, dopiero info o Cannes dało mi do myślenia, że to ONA
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Kora Organics
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
1. Wonderbra
pozostałe zdj. SAMANTHA THAVASA 2015 kolejna odsłona
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze mały flashback
Miranda w Cannes, ale w 2009 r. event "the Hollywood Domino Party in Cannes" Jak wam się podoba jej ówczesny look?
|
#3227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama Miranda wyglada świetnie, opalona (taka moda ), jak zawsze uśmiechnięta, ale sukienka jest naprawde strasznie zła. Znów zalatuje bardzo nieudaną kreacją studniówkową, nie wspomnę o kolorze, który pasuje naprawde mało komu.Mimo to wdzięczne te zdjęcia. Miranda młodziutka...
|
|
#3228 |
|
Wtajemniczenie
|
Stare, ale jare.
http://vsallaccess.victoriassecret.c...-miranda-kerr/ http://vsallaccess.victoriassecret.c...-miranda-kerr/
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, niby to nie tak dawano temu, a jednak trendy się mocno zmieniły, choćby opalanie, dziś już nie jest takie lansowane (z czego, nie ukrywam się cieszę, bo bladzioch jestem) Kolor sukienki trudny, ale Randzi akurat pasuje. Natomiast buty sprawdziłyby się i dzisiaj, ten typ butów wciąż jest modny ![]() Różnica jaka mi się rzuciła w oczy to brak makeupu w 2009 r, a dziś raczej mocny makijaż. A tak w ogóle to Miranda nadal świetnie wygląda i powiem, że znam takich (facetów) co uważają, że dziś lepiej, bardziej kobieco, a wtedy to taka gówniara ![]() Ja akurat widziałam, ale zawsze miło sobie przypomnieć. A jak już robimy wycieczki w przeszłość, to znalazłam takie zestawienia - Miranda w 3 różnych kolorach włosów oraz w wersji ciemnych konta rozjaśnionych. Oglądając te zestawienia dochodzę do wniosku, że Mirandzie w zasadzie pasuje każdy kolor włosów.
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym artykule opisują metodę farbowania, dzięki której ma się ponoć osiągnąć tak odcień włosów jak ma teraz Miranda :http://www.instyle.com/news/foilyage...que-highlights ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Tak na marginesie na stronie VS dodano w zakładce o Aniołkach profil Moniki Jagaciak :http://vsallaccess.victoriassecret.c.../jac-jagaciak/ na razie nie wiele, ale pewnie będzie się to zmieniać, biorąc pod uwagę ile ostatnio dla nich pracuje. Profil Mirandy z czasów VS - ciągle można jeszcze wyświetlić ![]() http://vsallaccess.victoriassecret.c.../miranda-kerr/ wszystkie Aniołki dostają te same pytania
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2015-05-26 o 18:27 |
|
|
|
|
#3232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obecny kolor jest naturalny (choć zależy od światła - nadal nie podoba mi się ten jej jasny kosmyk z przodu twarzy - za bardzo się odcina). W cienym też pięknie wyglądała. Mam wrażenie, że teraz od dłuższego czasu nie eksperymentuje już z odcieniem. Za bardzo nie ogarniam tej nowej metody koloryzacji na Mirandę Ale ostatnio babka mi nieźle zrobiła kolor na Lily A., więc nie bede juz nic zmieniac
|
|
#3233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie mnie też kusi
![]() Cytat:
- wizytę u fryzjera mam zaklepaną pok koniec czerwca. Teraz mam w przewadze naturalne włosy z delikatnymi jasnymi refleksami, ale na lato chodzi za mną jakaś zmiana.W Korea czerwiec 2015 r. "Lapause" - cały edytorial : w sportowym stylu mi się nawet podoba minimalizm tej sesji i radio w starym stylu jak z teledysków hip-hopwych
|
|
#3235 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc został wdrożony plan B ![]() Dzięki tez jestem zadowolona w efektu, ale jeszcze czeka mnie cięcie w najbliższym czasie i zupełnie nie wiem, co mam mieć na głowie, poza tym, że długie włosy.Cytat:
![]() Trzeba korzystać, póki sombre w modzie Bo zaraz znów coś wymyślą nowego. Chciałam ten flamboyage sobie zrobić wcześniej, ale w Warszawie mało kto to robi. A lubię swój salon i nie chcę już zmieniać fryzjerki...Co do sesji: wszystko ładnie. Miranda jak zwykle najlepiej w delikatnym makijażu, ubrania calkiem ciekawe, ale nie zrozumiem nigdy mody na noszenie sportowego obuwia do np. tego kombinezonu z ostatniego zdjęcia (lub do marynarek czy eleganckich sukienek). Nie absolutne i nigdy mnie nikt nie spotka w takim wydaniu
Edytowane przez teorema Czas edycji: 2015-05-27 o 11:49 |
||
|
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja mam zawsze problem jakie cięcie wymyślić, nigdy nie che za wiele skracać, chociaż ostatnio spodobała mi się fryzura określana jako lob - tak ścięły włosy mają np. Jessica Alba i Rosie HW - sama nie zdecyduje się aż tak skrócić włosów, ale fryzura wygląda ciekawie: https://instagram.com/p/2bboFVmuEq/?taken-by=rosiehw https://instagram.com/p/0MMFbqsujv/?...by=jessicaalba Co do butów sportowych to zestawienie ich z czarnym eleganckim kombinezonem również mi się nie podoba, do eleganckiej sukienki też bym nie założyła, ale połączenie z jeansami i marynarką jak najbardziej podoba mi się, tylko oczywiście nie mówimy tu o butach do uprawiania sportu tylko modelach lifestyle - jedynie do chodzenia.
Edytowane przez PinkVanille Czas edycji: 2015-05-27 o 13:08 |
|
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
1. Firma Autore South Sea Pearls przypomniała na swoim instagramie (https://instagram.com/p/3KhAYRgKJO/?taken-by=autorepearls) zdjęcie z sesji z Mirandą - przekonałaby was do kupienia pereł?
![]() 2. Swarovski Glasses 2015 reklama prasowa 3 i 4. Zapowiedź magazynu VIVI lipiec 2015 (bellazon)+ króciutka wiadomość od Mirandy: http://websta.me/p/990338590350325753_1474473148
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie Miranda bardziej podoba się w stylizacjach z ulicy, gdy zdjęcia robią jej paparazzi, na sesjach wg mnie wygląda sztucznie
Dużo lepiej prezentuje się na żywo
|
|
|
|
#3239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetnie wygląda w kampaniach Swarovskiego, 7 for all, dobrze wypadała w sesjach dla Victoria's Secret. Ma sporo edytoriali, w których wygląda dobrze, np: The Edit jako biker girl: http://www.net-a-porter.com/magazine/251/9 miała tez fajne sesje dla Elle, Vouge czy Baazar.
|
|
#3240 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tak, takie połączenie jest ok. Ja w takich "stylizacjach" noszę czarne trampki - całe czarne, łącznie z podeszwą (znów odzywa się moja fobia jasnych butów sportowych ). Ale ostatnio gdzieś widziałam marynarkę, spódnicę i paskudne sportowe buty, i mn,ą wstrząsnęło estetycznie ![]() edit: już wiem, to M. Popławska w jakże gustownej stylizacji ))
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

Kendel Jenner.
Dla mnie to wyłącznie (ex) aniołek VS i to niezbyt urodziwy, nie kojarzę jej za bardzo z innych ważnych wydarzeń ze sfery high fashion.

mi się nawet podoba minimalizm tej sesji i radio w starym stylu jak z teledysków hip-hopwych
Więc został wdrożony plan B
Dużo lepiej prezentuje się na żywo