Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-23, 23:22   #601
Mten
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Dokładnie, rampersy szybciej na lato ;-)
Stary 2015-05-24, 00:30   #602
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Zresztą zmiana lekarza eśli masz już zwolnienie nic nie da, chyba, że na wyjazd potrzebujesz kolejne zwolnienie, bo to się skończy. Z zusem to jest tak, że niby się zgadzają, niby nie robią problemów, a później wszystko jest problemem i każde słowo może przekreślić zarówno ciebie jak i lekarza, pewnie przez to lekarz nie chce iść na rękę.
Juz pisałam, że to będzie następne L4. Wylot był planowany dosłownie 2 dni po mojej kolejnej wizycie na której będzie następne L4.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Fajnie u teściów oni maja domek. A są na wczasach wiec chata wolna

Stary 2015-05-24, 00:44   #603
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Czarownica_tea- sto lat!

Agu - no to zrezygnuj z dźwigania rej zupy, ale pamiętaj że na razie nic się nie dzieje i możliwe ze na następnej wizycie usłyszysz ze wszystko jest znów ksiazkowo. Trzeba być dobrej myśli.

Fatal - trzymam kciuki żeby było dobrze, a facetem się nie przejmuj, niech wyjdzie i poszuka rozumu skoro stroi fochy w takiej sytuacji...

Grita- te żylaki brzmią boleśnie... Mam nadzieje ze jakoś dajesz radę i ze się nie będzie robiło gorzej.

Dopiero teraz się odzywam bo znów mam internet z drzewa odpoczywam na świeżym powietrzu, mały w brzuchu też bo rusza się mało i to tylko po posiłku także też się tlenem upaja. Pogoda słaba ale humor akurat dzisiaj mam.
Oglądałam wszystkie ciuszki i są śliczne, aż czasem żałuję że dla malucha mam pełną wyprawkę po znajomych, ale odbiję sobie na ciuchach 6m+

Czytam sobie mowę niemowląt i jestem w dziale o karmieniu piersią i nie zgadniecie co wyczytałam. Jest napisane że żeby karmić piersią kobieta musi utrzymać nadwagę 5 kg żeby pokarm był pełnowartościowy... dobrze ze leżałam bo bym się ze śmiechu przewróciła.

Dobrze, ze masz zdrowe podejscie, ale niestety gros uwierzy (zwlaszcza jak od lekarza uslyszy)

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak radzicie sobie z zaparciami?

Czasami mam tak ze biegam codziennie do toalety,a są momenty ze nie chodzę po kilka dni.

Pije duże wody. Staram się nie jeść słodkiego. Moja dieta jest raczej urozmaicona, no ale jednak zaparcia występują. Przed ciążą chodziłam co drugi dzień.

Zalewam wrzatkiem kilka sliwek suszonych i odstawiam na noc; rano konsumuje calosc na czczo.

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

czarownico sto lat!!

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Cytat:
No widzisz. Zaopatrzylam się dzisiaj w kefir jogurty i mam zamiar jednego dziennie wypić lub zjeść.

Kawa coś na mnie nie działa ostatnimi czasy. Jabłka tak samo. Chyba musze wypić wodę z ogórków. Tylko tych smrodów nie wytrzymam :haha:

Mój mały jak twoja niunia podobnie się odgłosów nasłucha

Moi lekarze nie do konca zaleciliby nabial przy zaparciach, bo on wychladza organizm a zeby wszystko hulalo trzeba ogrzac ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 00:47   #604
ridja devojka
Zakorzenienie

Czarownica wszystko dobrego

Stary 2015-05-24, 00:48   #605
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Ja wlasnie robie zakupy na stronie smyka, czy rampersy lepiej kupic czy pajace w 56?

Ja lubie rampersy; skarpetek nie zakladam a dziecko ma wieksza swobode ruchu.
Stary 2015-05-24, 00:59   #606
mysza007
Zakorzenienie

o rany, przewracam się z boku na bok i usną nie moge jednak tak sobie leze i zaczełam się dalej zastanawiac nad butelkami i nie wiem czy wybrac plastikowe czy szklane? myslałam nad butelkami Avent, ale one są chyba tylko plastikowe?
Myślę tez nad mydelkiem/płynem do kąpieli, tyle jest teraz tych kosmetyków dla niemowląt, co byście poleciły? :_

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 02:15   #607
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Dokładnie, jak byłam ostatnio w Hiszpanii to akurat były wyprzedaże i obkupilam się jak nie wiem :-D
Tego mi w Pl brakuje
Cytat:
I do tego jeszcze młode ziemniaczki
W tygodniu zrobię kapuche i pyry.

Na pewno coś znajdziesz. Promocja jest do dzisiaj jakby co

Ja tez przeważnie korzystam z promocji, bo ceny regularne aż odstraszają w niektórych markach.
I nie rozumiem fenomenu Zary, mnie się w niej praktycznie nic nie podoba.
Kupiłam, ale w sklepie stacjonarnym. Sobie 4pak gaci, dla Wiki 2pak pajacyków na 62 i 3pak na 56, parę skarpetek i tyle, bo nic ciekawego nie dojrzałam chciałam śpiochy ale tam śpiochy to pajace a prawdziwych śpiochów nie było. Biustonosz chciałam, ale nie było rozmiaru, patrzyłam też na letnie ciuchy ale to nie był mój dzień

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tak, ten sam, dobrze pamietasz. Moja jeszcze sie miesci w normach japonskich, juz jest przy gornej granicy, chociaz nadal nieco mniejsza niz starsza siostra. Tz sie co prawda dasal, ze tyle musi czekac, ale go podeszlam sposobem, ze ma przyjsc i ocenic lekarza prowadzacego a wyszedl zachwycony wypasionym sprzetem do usg ;-)
Najważniejsze, że był mój tż po pierwszym usg, na którym był, najpierw nie mógł się nadziwić, że to taki sprzęt (miałam dowcipne i z 10 min gadał "o matko jaka to była długa laga a potem dopiero, że dziecię tak pływało jak żaba i tym się zachwycał ze 2 dni )
Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Co do stanikow FF to ja tylko tam kupuje.Mnie bardzo odpowiadają.
Od wczoraj twardnieje mi brzuch niestety czuje ze będzie to samo co w 1 ciąży.staram się leżeć i wtedy brzuch ok a jak wstaje to twardy ale nie bolesny.Do tego Kajetan dziś chyba ma adhd
Ja to.ze swoim brzuchem i plecami to ledwo wytrzymuję, za tydzień wizyta, to się poradzę, bo już sama nie wiem, czy to normalne czy nie. Jakbym się mojej mamy spytała, to na pewno miałabym nie leżeć, tylko najlepiej pracować, to by mi wszystkie bóle przeszły
A Ty leż jak najwięcej i.wypoczywaj i choć to ciężkie, to się nie stresuj. Będzie dobrze
Cytat:
Nie dziewczyny, tylko kolejne dziecko, przynajmniej w moim przypadku. Porownujac starsza i mlodsza, to starsza nic a nic sie nie ruszala a mlodsza wiercipieta (ciekawe jak sie to na charakter przelozy)

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Zara ma swietne ubranka dla dzieci; maja tylko jeden minus - cene
Nie mam porównania bardzo, ale mój brat mamie tak w brzuchu nie szalał jak moja mi ale jestem przekonana, że płeć tu nie ma nic do rzeczy, kolejność też nie, skoro ja mam 1 (drugie musiałoby w ogóle nie spać).
Cytat:
Jaki magnez bierzecie w ciąży?najswyklejszy czy z b6
Ja biorę tylko Pregna Plus

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Odpowiadam nie wiem już komu:
Zmiana lekarza to podobno częsta przyczyną kontroli (mówi koleżanka z zusu).

A jakbym miała za jednego pajacyk a dać 60 zł to chyba całą wypłatę bym dała na ciuszki.
Ja dziś kupiłam dwa:

Łącznie 20 zł w pepco. Dla mnie są śliczne
Miałam intensywny dzień, przeprowadzka do teściów, zakupy, ogarniecie łazienki przed remontem. Teraz czeka nas grill

Ja też bym zbankrutowała, jakbym miała kupować takie pajace na grilla już czekam i czekam, ale będzie na Boże Ciało, już zamówiłam u teściowej

Cytat:
Izka, a pro po płaczu. Kurcze wczoraj to ja miałam jakiegos schiza! Po pierwsze zobaczyłam, że mój lekarz ma nowe opinie w necie i zaczęłam czytać i okazało się, że też świetne i że babki są takie zadowolone, że robił im cesarki i przychodzi do nich i do dzieciaczków, dopytuje się i ogólnie taki troskliwy i się powyłam z tej radości, a później sobie wyobraziłam, że mi mówi, że odchodzi z luxmedu i tylko prywatnie będzie pracować i znów się rozwyłam, że będę musiała lekarza zmianić. No to zaczyna być chore

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

A jeszcze co do pogody, to czuję tez po Jagodzie, że jest bardzo spokojna cały dzień, wręcz leniwa. Malwina też marudna. Mnie wszystko przeszkadza, wq mnie, a najbardziej m. Jezu! no ta kobieta nie ma litości dla mnie Umyłam truskawki i zostawiłam w koszyczku do obeschniecia. Wracam po chwili patrzę, a na nich leży brudna szmata! No wściekłam się, opi... ją a ona, że o co mi chodzi, przecież sobie mogę umyć jeszcze raz! Jezu jaka ona jest obleśna!!!!!!!!!!!!!! Znając jej podejscie, to pewnie przed chwilą wycierała nią podłogę
Ja ostatnio częściej mam schizy na nerwy, o wiele bardziej niż na płacz, chyba że płacz z nerwów
Cytat:
Aaaaaaaaaaaaaaa, ogladam o pomniejszaniu warg sromowych, wybielaniu ich i odbytu
Wybielanie odbytu, a po co???

Cytat:
A ja z nudów zrobiłam przegląd ubranek jakie mam... spisałam i zrobiłam listę, drugą listę co trzeba jeszcze dokupić, tylko mam problem z ilością potrzebnych ubranek... nie wiem ile czego mam dokupić... sporo rzeczy mam "darowane" albo kupione w paczkach od innych mam no i tak:

Body długi rękaw:
r.56 x 5
r.62 x 4
Body krótki rękaw:
r.56 x 3
r.62 x 3
Pajace ze stópkami:
r.50 x 2
r.56 x 4 + 1 x bez stópek
r.62 x 3
r.68 x 4
Śpiochy:
r.56 x 4
r.62 x 5
Półśpiochy:
r.62 x 1
Spodnie bawełniane:
r.56 x 3
r.62 x 5
Ciepła bluza:
r. 56 x 1
Bluzeczki z długim rękawem:
r.50-56 x 2
r.62 x 4
Bluzeczki krótkim rękawem:
r.50-56 x 1
Sukieneczki:
r.56 x 1
r.68 x 2
Skarpetki: 9
Rajstopki: 56-68r x 12
Niedrapki: 1

Poza tym co tu skopiowałam mam oczywiście też inne rozmiary 74-86 tych wszystkich rodzajów ubranek ale ich tu nie uwzględniałam bo na dzień dzisiejszy nie są one ważne Co waszym zdaniem, ile sztuk i rozmiarów czego powinnam dokupić, żeby nie przesadzić ?
Ja bym kupiła body głównie na 62, z długim rękawem, tak żebyś miała z 8 i pajacy bym dokupiła jeszcze kilka, w końcu je się codziennie zmienia, a jak się dziecko w nocy obsra to częściej
A ja nie mam ani jednego śpiocha na 56 póki co, a kaftaniki mam tylko na rozmiar 50 i to dwa Myślałam też ostatnio o kupieniu kaftaników lub bluzek pod śpiochy, ale się zabrać za to nie mogę.
Cytat:
super, dzięki. Co do bluzeczek, to większość z nich dostałam i są one zapinane na ramionkach na zatrzaski, albo np nie mają zapięcia tylko takie zakladki na glowe jak np mają body. Jak bede kupować, to rozumiem, że mogę tez kupić kaaftaniki, tylko pytanie jakie...zapinane na boku pod rączką, czy wiązane? Bo chyba beda wygodniejsze niz te co mam obecnie ktore są wkladane przez głowe?
Mi by było wygodniej dużo używać zapinanych.
Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ogarnęłam kilka dni temu ciuszki dziewczęce, bo nam się na pewno nie przydadzą dla Jaśka Jeśli którejś z Was coś wpadnie w oko, to dajcie znać
Zaraz zobaczę w przeglądarce i w razie czego będę pytać

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Czarownica_tea- sto lat!

Agu - no to zrezygnuj z dźwigania rej zupy, ale pamiętaj że na razie nic się nie dzieje i możliwe ze na następnej wizycie usłyszysz ze wszystko jest znów ksiazkowo. Trzeba być dobrej myśli.

Fatal - trzymam kciuki żeby było dobrze, a facetem się nie przejmuj, niech wyjdzie i poszuka rozumu skoro stroi fochy w takiej sytuacji...

Grita- te żylaki brzmią boleśnie... Mam nadzieje ze jakoś dajesz radę i ze się nie będzie robiło gorzej.

Dopiero teraz się odzywam bo znów mam internet z drzewa odpoczywam na świeżym powietrzu, mały w brzuchu też bo rusza się mało i to tylko po posiłku także też się tlenem upaja. Pogoda słaba ale humor akurat dzisiaj mam.
Oglądałam wszystkie ciuszki i są śliczne, aż czasem żałuję że dla malucha mam pełną wyprawkę po znajomych, ale odbiję sobie na ciuchach 6m+

Czytam sobie mowę niemowląt i jestem w dziale o karmieniu piersią i nie zgadniecie co wyczytałam. Jest napisane że żeby karmić piersią kobieta musi utrzymać nadwagę 5 kg żeby pokarm był pełnowartościowy... dobrze ze leżałam bo bym się ze śmiechu przewróciła.
Przecież karmienie pomaga schudnąć, to ile to trzeba żreć, żeby utrzymać nadwagę.... Kto to w ogóle wymyśla
Ja sobie kupiłam ostatnio kilka gazetek, ale jeszcze bzdur się nie doczytałam. Kupiłam Mamo to ja, Twoje dziecko i Tato to ja - tż bardzo się spodobała
Cytat:
Ja mam to samo i szczerze nic nie pomaga. Piłam siemię lniane, jem dużo owoców, suszone śliwki... a i tak zdrza mi się nawet i 5 dni nie robić "dwójki". Albo czuję parcie a jak idę to w wielkich bólach uda się pyknąć tyle co nic. Nie znalazłam sobie jeszcze sposobu. Najlepiej jednak działa na mnie kawa z mlekiem. Prędzej czy później mnie pogoni.

Za to dzisiaj nie mam takiego problemu. Wypiłam dziś szklankę soku z kiszonej kapusty a teraz na dokładkę podjadlam trochę bigosu. Czuję, że zaraz wybuchnę! Nie wspominając już co się dzieje w moich bebechach! Gotuje sie jak w piekle! Ta moja niunia się dzisiaj nasłucha dziwnych odgłosów z odchłani
Ja to po zjedzeniu np płatków na mleku, w ogóle po mleku nie mam z 2 problemu. Zjedz obiad, popij mlekiem, pogoni Cię od razu

Cytat:
Ja też często miałam ten problem, ale zlikwidowalam go jedząc "mądre" śniadania... Czyli owsianki delikatne gotowane pół na pół na wodzie i mleku, dorzucam: jagody goi, orzechy włoskie, nerkowce, suszona żurawine i czasem pestki dyni lub słonecznika. Do tego można wkroic kawałek banana czy jabłka, truskawki w zależności od pory roku po godzinie -dwóch od śniadania wypijam filiżankę kawy z mlekiem i że tak powiem... Problem nie istnieje
Ale masz bogate i drogie te śniadania!
Cytat:
Ja wlasnie robie zakupy na stronie smyka, czy rampersy lepiej kupic czy pajace w 56?
Ja rampersów nie kupuję wcale, dopiero na wiosnę

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
o rany, przewracam się z boku na bok i usną nie moge jednak tak sobie leze i zaczełam się dalej zastanawiac nad butelkami i nie wiem czy wybrac plastikowe czy szklane? myslałam nad butelkami Avent, ale one są chyba tylko plastikowe?
Myślę tez nad mydelkiem/płynem do kąpieli, tyle jest teraz tych kosmetyków dla niemowląt, co byście poleciły? :_
Ja też zasnąć nie mogę...
A butelkę mam z Dr Brown's, ale z czego jest to się nie interesowałam, ważne że nie ma tego bisfenolu A
A kąpać będę w olejku migdałowym, zdecydowałam się i zaoszczędzę

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 03:34   #608
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Tego mi w Pl brakuje

Kupiłam, ale w sklepie stacjonarnym. Sobie 4pak gaci, dla Wiki 2pak pajacyków na 62 i 3pak na 56, parę skarpetek i tyle, bo nic ciekawego nie dojrzałam chciałam śpiochy ale tam śpiochy to pajace a prawdziwych śpiochów nie było. Biustonosz chciałam, ale nie było rozmiaru, patrzyłam też na letnie ciuchy ale to nie był mój dzień

Najważniejsze, że był mój tż po pierwszym usg, na którym był, najpierw nie mógł się nadziwić, że to taki sprzęt (miałam dowcipne i z 10 min gadał "o matko jaka to była długa laga a potem dopiero, że dziecię tak pływało jak żaba i tym się zachwycał ze 2 dni )

Ja to.ze swoim brzuchem i plecami to ledwo wytrzymuję, za tydzień wizyta, to się poradzę, bo już sama nie wiem, czy to normalne czy nie. Jakbym się mojej mamy spytała, to na pewno miałabym nie leżeć, tylko najlepiej pracować, to by mi wszystkie bóle przeszły
A Ty leż jak najwięcej i.wypoczywaj i choć to ciężkie, to się nie stresuj. Będzie dobrze

Nie mam porównania bardzo, ale mój brat mamie tak w brzuchu nie szalał jak moja mi ale jestem przekonana, że płeć tu nie ma nic do rzeczy, kolejność też nie, skoro ja mam 1 (drugie musiałoby w ogóle nie spać).

Ja biorę tylko Pregna Plus

Ja też bym zbankrutowała, jakbym miała kupować takie pajace na grilla już czekam i czekam, ale będzie na Boże Ciało, już zamówiłam u teściowej

Ja ostatnio częściej mam schizy na nerwy, o wiele bardziej niż na płacz, chyba że płacz z nerwów

Wybielanie odbytu, a po co???

Ja bym kupiła body głównie na 62, z długim rękawem, tak żebyś miała z 8 i pajacy bym dokupiła jeszcze kilka, w końcu je się codziennie zmienia, a jak się dziecko w nocy obsra to częściej
A ja nie mam ani jednego śpiocha na 56 póki co, a kaftaniki mam tylko na rozmiar 50 i to dwa Myślałam też ostatnio o kupieniu kaftaników lub bluzek pod śpiochy, ale się zabrać za to nie mogę.

Mi by było wygodniej dużo używać zapinanych.

Zaraz zobaczę w przeglądarce i w razie czego będę pytać

Przecież karmienie pomaga schudnąć, to ile to trzeba żreć, żeby utrzymać nadwagę.... Kto to w ogóle wymyśla
Ja sobie kupiłam ostatnio kilka gazetek, ale jeszcze bzdur się nie doczytałam. Kupiłam Mamo to ja, Twoje dziecko i Tato to ja - tż bardzo się spodobała

Ja to po zjedzeniu np płatków na mleku, w ogóle po mleku nie mam z 2 problemu. Zjedz obiad, popij mlekiem, pogoni Cię od razu

Ale masz bogate i drogie te śniadania!

Ja rampersów nie kupuję wcale, dopiero na wiosnę

Ja też zasnąć nie mogę...
A butelkę mam z Dr Brown's, ale z czego jest to się nie interesowałam, ważne że nie ma tego bisfenolu A
A kąpać będę w olejku migdałowym, zdecydowałam się i zaoszczędzę

Akurat sprzet do usg, czy jak to wszystko wyglada jest znane tz od podszewki, wiec podniecal sie jego jakoscia i zastanawial, ile kosztuje. Ale rzeczywiscie cos w nim drgnelo, zaczal sam sie o ciaze i moj stan pytac, glaskac i mowic do brzucha, o imieniu intensywniej mysli.
Stary 2015-05-24, 08:13   #609
meryy82
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Cytat:
Ja też często miałam ten problem, ale zlikwidowalam go jedząc "mądre" śniadania... Czyli owsianki delikatne gotowane pół na pół na wodzie i mleku, dorzucam: jagody goi, orzechy włoskie, nerkowce, suszona żurawine i czasem pestki dyni lub słonecznika. Do tego można wkroic kawałek banana czy jabłka, truskawki w zależności od pory roku po godzinie -dwóch od śniadania wypijam filiżankę kawy z mlekiem i że tak powiem... Problem nie istnieje
szkoda, że u mnie owsianka (i ryby) są na cenzurowanym , Już owsiankę próbowałam na wiele sposobów i żaden nie przeszedł

Cytat:
Ja wlasnie robie zakupy na stronie
smyka, czy rampersy lepiej kupic czy pajace w 56?
rampersy są fajne ale bardziej na lato, niż na jesień.
Czyli lepiej pajace

Cytat:
Juz pisałam, że to będzie następne L4. Wylot był planowany dosłownie 2 dni po mojej kolejnej wizycie na której będzie następne L4.

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

to na następnej wizycie nic nie mów o wyjeździe, byle tylko dał L4

Cytat:
butelek specjalnie na zapas nie kupuję mam jedną, no chyba, że w szkole rodzenia czy położna poradzi by mieć więcej, ale jak będzie potrzebna, to się wyśle kogoś by kupił.
wolę plastikowe, lżejsze i nie tłukące.

A do kąpieli dużo mam poleca płyn z ziajki natłuszczający.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 08:55   #610
misiskuku
Zadomowienie

Dziewczyny, help! Co możemy brać na zapalenie pęcherza? Przyplątało mi się
Stary 2015-05-24, 09:19   #611
ridja devojka
Zakorzenienie

Ja jem owsianke najczęściej na śniadanie i nie pomaga mi to w wyróżnianiu. Ani mleko. Dla mnie to najgorsza ciążowa dolegliwość, spowolnienie trawienie.

Stary 2015-05-24, 09:29   #612
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Odpowiadam nie wiem już komu:
Zmiana lekarza to podobno częsta przyczyną kontroli (mówi koleżanka z zusu).

A jakbym miała za jednego pajacyk a dać 60 zł to chyba całą wypłatę bym dała na ciuszki.
Ja dziś kupiłam dwa:

Łącznie 20 zł w pepco. Dla mnie są śliczne
Miałam intensywny dzień, przeprowadzka do teściów, zakupy, ogarniecie łazienki przed remontem. Teraz czeka nas grill

Śliczne te pajacyki. Musze wybrać się koniecznie do Pepco.

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Apropo Zary, to niedawno kupilam legginsy dla Małego Załącznik 5985230

Dobrze, że jest weekend i nie muszę nic robić. Jestem tak słaba, że chyba nie doszłabym nawet na przystanek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Śliczne te legginsy. Jaka cena? Ciekawa jestem kiedy zaczną się wyprzedaże w Zarze.

Ja w piątek byłam w Tesco i też parę ciuszków upolowałam.

Koleżanka nawiozła mi mnóstwo ciuszków, a jeszcze mam sporo dostać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_6866.jpg (99,3 KB, 27 załadowań)
Stary 2015-05-24, 09:34   #613
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Na pewno naturalnie, czyli jedz dużo żurawiny i pij dużo wody. Ja w 1 trymestrze jak czułam ze coś się zaczyna dziać z pęcherzem to brałam urosept 3x dziennie.
Stary 2015-05-24, 09:40   #614
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

No to masz jeszcze szanse zagadać z lekarzem, albo go zmień. Ja w poprzedniej ciąży miałam chyba z 2-3 wizyty u kogoś innego i nikt mnie nie kontrolował. W tez zresztą też, bo zwykły internista wystawiał mi zwolnienie. Przecież kobieta ma prawo zmienić lekarza.
Cytat:
Ja lubie rampersy; skarpetek nie zakladam a dziecko ma wieksza swobode ruchu.
A co w pajacu może krępować ruchy? Chyba tylko zbyt mały rozmiar, ale to się tyczy tak samo innych ubrać. A na jesieni nie zaryzykowałabym zostawiania dziecka bez okrycia stóp. Bez ruchu dziecko się szybko wychładza, a jak zimno w stopyto wszędzie zimno. Może u ciebie jest inny klimat i możesz sobie na to pozwolić, ale u nas to jest nierealne. Zresztą przy tak malutkim dziecku, lepiej dmuchać na zimne. Leczenie tekiego maluszka jest strasznie uciążliwe, bo leków jest nieziemsko mało
Cytat:
Ja mam Avent i bym jej nie zamieniła Tyle razy, co nam upadła, to nie wiem jakby się zachowała szklana A co do mycia, to ostatnio w pudełku kosmetycznym dostałam gąbkę do mycia, taką z korzenia czegoś tam. Można nią myć bez środków chemicznych. Jest meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeega. Mam wersję dla skóry wrażliwej, także dla dzieci i niemowląt i taką mam zamiar zamówić, tylko dużą, do ciała. Po namoczeniu robi się taka śliska, troche galaretkowata i wspaniale nawilża skórę
Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Tylko urosept albo coś z zurawiną, a tak to lekarz ci chyba zostaje.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 09:41   #615
fatal21
Wtajemniczenie

Witam z rana humor trochę lepszy ale pstryczek ADHD u Kajetana juz się zalaczyl.
Ja na poczatku przez 2tyg kapalam w krochmalu,potem balneum,a później do dziś juz w ziajce.nigdy nie smarowalam oliwka,bo nie było potrzeby
Stary 2015-05-24, 09:42   #616
bianeczkaa
Zakorzenienie

Młoda dzisiaj pospała prawie do 9! Normalnie szok.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-24, 09:43   #617
weronika6051
Przyczajenie

fgfgd
weronika6051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 09:47   #618
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rana humor trochę lepszy ale pstryczek ADHD u Kajetana juz się zalaczyl.
Ja na poczatku przez 2tyg kapalam w krochmalu,potem balneum,a później do dziś juz w ziajce.nigdy nie smarowalam oliwka,bo nie było potrzeby
Moja mama też mnie kąpała w krochmalu Czasem w rumianku, w zależności od potrzeby, a tak to chyba używała zwykłych płatków mydlanych albo i nie.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Śliczne te pajacyki. Musze wybrać się koniecznie do Pepco.

Śliczne te legginsy. Jaka cena? Ciekawa jestem kiedy zaczną się wyprzedaże w Zarze.

Ja w piątek byłam w Tesco i też parę ciuszków upolowałam.

Koleżanka nawiozła mi mnóstwo ciuszków, a jeszcze mam sporo dostać
Oglądałam ten zestaw w myszkę, bo był przeceniony, ale nie było już racjonalnych rozmiarów

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-24, 09:48   #619
fatal21
Wtajemniczenie

U Nas w całej rodzinie łapią na początek w krochmalu mojego kumpele tez bo zwykle to ja im pierwszą kąpiel pokazywalam
Stary 2015-05-24, 09:55   #620
bianeczkaa
Zakorzenienie

Chyba zrobię ciasto.....kruche z truskawkami i budyniem?

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-24, 10:25   #621
201701300931
Konto usunięte

Jestem u teściów i od 10 mam brutalną pobudkę, bo sąsiad puszcza jakiś rap na cały regulator i leci tak głośno jakbym obok siebie miała głośniki. I jeszcze śpiewa pod nosem I słyszałam, że tam jest jakieś małe dziecko - współczuję mu strasznie tego hałasu
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 10:45   #622
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat sprzet do usg, czy jak to wszystko wyglada jest znane tz od podszewki, wiec podniecal sie jego jakoscia i zastanawial, ile kosztuje. Ale rzeczywiscie cos w nim drgnelo, zaczal sam sie o ciaze i moj stan pytac, glaskac i mowic do brzucha, o imieniu intensywniej mysli.
To bardzo dobrze
Jeju jak mi się nic nie chce...

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-24, 11:48   #623
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi zrobiłaś smaka

Mój TŻ dziś wstał lewą nogą, bo w śnie kazałam mu zabić parę osób, a po wszystkim nic sobie z tego nie robiłam... Myślałam, że to kobiety są dziwne

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 11:48   #624
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cześć mamusie.
Nie bede was dzis nadrabiac. Jutto zrobie to w pracy
Zaczelam jesc bialko do tej pory na jajka patrzec nie moglam mdlilo mnie na sama mysl. A wczoraj dwa jaja sadzone. Dzis ser bialy jajka na kanapce az weronika podskakuje zadowolona ufg naprawde balam sie ze tak mi zostanie juz na zawsze a jednak jajka na sniadanie to podstawa byla w mpim menu przed ciaza
A nie te kanapki wciaz
I tyle

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 11:50   #625
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:

mmmm pycha

Ja dzisiaj też podjem słodkiego, bo idziemy na czwarte urodzinki.

Piękna pogoda dzisiaj u nas. Mogłoby tak już zostać. Temperatura w sam raz i piękne słońce.
Stary 2015-05-24, 11:59   #626
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Cześć mamusie.
Nie bede was dzis nadrabiac. Jutto zrobie to w pracy
Zaczelam jesc bialko do tej pory na jajka patrzec nie moglam mdlilo mnie na sama mysl. A wczoraj dwa jaja sadzone. Dzis ser bialy jajka na kanapce az weronika podskakuje zadowolona ufg naprawde balam sie ze tak mi zostanie juz na zawsze a jednak jajka na sniadanie to podstawa byla w mpim menu przed ciaza
A nie te kanapki wciaz
I tyle
Mam tak ze słodkim, na początku zero słodyczy, tylko słone i ostre, a teraz mogę, co prawda niedużo i nie wszystko, ale minął mi wstręt do słodkiego. Tylko że ja się z tego nie cieszę

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-05-24, 12:06   #627
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Mam podobnie. Wrócił mi apetyt na słodkie ale staram się nie jeść za dużo.

Melduje ze kefir i jabłka zrobiły swoje Wizyta w wc zaliczona.

Wylicytowałam sobie sukienkę na lato http://allegro.pl/lindeczarna-morski...352644846.html
Stary 2015-05-24, 12:11   #628
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

No ladniutka. Piekny kolor
a no to na slodkie ja mam chec od poczatku. Wczoraj batona popilam woda z cytryna .. to dopiero dziwactwo

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

A ja bym chciala zwykla ciazowa spudniczke jeansowa. Szkoda ze nigdzie takich nie ma tylko w internecie ...

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 12:11   #629
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Aakkzzii ty to masz smaki.

Mi już raczej przeszło mieszanie. Staram się jeść zdrowo, ale czasami nie wypada.
Mąż mnie wczoraj namawiał aby jechać na festyn do pobliskiej miejscowości na knysze, ale mnie się nie chciało. Dzisiaj pojedziemy, jakaś wczoraj zmęczona byłam.
Stary 2015-05-24, 12:14   #630
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
No to masz jeszcze szanse zagadać z lekarzem, albo go zmień. Ja w poprzedniej ciąży miałam chyba z 2-3 wizyty u kogoś innego i nikt mnie nie kontrolował. W tez zresztą też, bo zwykły internista wystawiał mi zwolnienie. Przecież kobieta ma prawo zmienić lekarza.

A co w pajacu może krępować ruchy? Chyba tylko zbyt mały rozmiar, ale to się tyczy tak samo innych ubrać. A na jesieni nie zaryzykowałabym zostawiania dziecka bez okrycia stóp. Bez ruchu dziecko się szybko wychładza, a jak zimno w stopyto wszędzie zimno. Może u ciebie jest inny klimat i możesz sobie na to pozwolić, ale u nas to jest nierealne. Zresztą przy tak malutkim dziecku, lepiej dmuchać na zimne. Leczenie tekiego maluszka jest strasznie uciążliwe, bo leków jest nieziemsko mało

Ja mam Avent i bym jej nie zamieniła Tyle razy, co nam upadła, to nie wiem jakby się zachowała szklana A co do mycia, to ostatnio w pudełku kosmetycznym dostałam gąbkę do mycia, taką z korzenia czegoś tam. Można nią myć bez środków chemicznych. Jest meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeega. Mam wersję dla skóry wrażliwej, także dla dzieci i niemowląt i taką mam zamiar zamówić, tylko dużą, do ciała. Po namoczeniu robi się taka śliska, troche galaretkowata i wspaniale nawilża skórę

Tylko urosept albo coś z zurawiną, a tak to lekarz ci chyba zostaje.

Pajac musi byc w sam raz - ani nie moze byc za duzy, ani za maly, bo albo sie placze, albo nie mozna swobodnie ruszac nogami. Akurat w rampersie nic nie bedzie krepowac nawet jak bedzie nieco mniejszy ;-) Nie wierze, ze dziecko jeszcze nie ruszajace sie zostawisz bez przykrycia, wiec naprawde stopy moga pozostac gole. A jak zacznie wierzgac nozkami, to tez nie zmarznie. Corka urodzila sie w lutym, w mieszkaniu nie ogrzewanym, gdy lezala byla w rozku, przy noszeniu czy karmieniu grzalysmy sie nawzajem. Poza tym dziecko upomni sie, jesli bedzie mu zimno. Bardzo nie lubie przegrzewac ;-)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości