Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-24, 08:31   #3511
Hanka20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

GOCZEK mój też sobie pochrapuje przez sen i różne inne dźwięki tez wydaje czasem mu się chyba coś przyśni bo zaplacze ale zaraz znów spi

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 08:33   #3512
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51507147]

Ja TZta Sonii rozumiem,tez by mi sie nie podobalo pisanie o prywatnych szczegolach w necie.[/QUOTE]

Wystarczy ograniczyć pisanie o prywatności a nie zabrabiac kontaktu.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 08:35   #3513
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Hej.
U mnie szpital. Mlodszy ma paskudny kaszel jak u gruzlika i gila do pasa. Maz go wlasnie nebulizuje, zaraz nasmaruje i bedzie lezal i sie grzal.
Poczytam was teraz moze nadrobie bo od poludnia nie zagladalam wczoraj.

Wczoraj posypalam na wieczor szyje pudrem i widze ze jest poprawa i tych syfkow mnie!
Oj zdrowka dla synka!
W takim razie tez spróbuję z ta zasypka

Stary 2015-05-24, 08:37   #3514
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Nawet nie probuje nadrabiac wczorajszego dnia.
Siedze przy lozeczku i czekam az Michas zasnie a ten ani mysli. Steka i purta, a ja go nawet nie przewine bo nie mam weny aby ulal wszystko i kolejna godzine potem wisial na cycusiu.
Czy tylko moj synek tak steka przy produkcji kupki?

Roznie czasem wiem ze produkuje bo robi wielkie oczy, lekko rozchyla dzioba i sie nie rusza. Nagle slychac tylko wielkie bum w pieluszce. Ale czesto tez steka jak produkuje..

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

Wlasnie b.dobrze jest jak jest tak rozkraczone. Świetnie działa na bioderka. Jak się boisz ze będziesz źle wiązała to albo kup kółkowa chustę albo idź na kurs wiązania, tam Ci wszystko pokazą na żywo.

Aha.. Ciekawe czy sa w Berlinie jakies kursy. Chyba ze pojde w pl jak teraz bede moze skusze sie ns ta chustr

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
U nas Adka po wczorajszych cyrkach pospala 6 h uff i się karmimy wlasnie, oby po karmieniu jeszcze chciało jej się pospać

---------- Dopisano o 05:42 ---------- Poprzedni post napisano o 05:29 ----------

Ale mi od razu lepiej jak obudxiła się rano i tak bez płaczu oczka otwierała, a teraz przysypia przy cycku i się uśmiecha

U nas tez 6 h ciagirm po wczorajszych ekscesach..

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Hej.
U mnie sloneczko, mam nadzieje ze sie utrzyma. Jak na razie 12 st w cieniu.

Karola, nie zamartwiaj sie, u mnie to samo, z tym, ze ha mam dwie, i czasami mam wrazenie, ze zaniedbuje starsza, ona ucieka ode mnie, i mowi ze tylko Agatka.sie zajmuje. Juz nie raz ryczalam przez to.

Tez mysle o chuscie, latwiej mi bedzie wyjsc tak na szybko. Zaraz wkleje link. Moze ktoras z was ja zna.

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Black wspolczuje stresu, jak noc?
Sonia, ja bym sie nie dala. Moj sie nie wtraca w to co robie. Ale u nas istatnio na kosie i mam go dosc.

Pytania o karmienie tez mnie wkurzaja, wolalabym karmic wylacznie piersia, ale.nie daje rady. Najbardziej jak zupelnie obce osoby pytaja.

Jeszcze z tych pytan to o plec, a jak odp ze dziewczynka to mowia ze jeszcze chlopca musimy dorobic, ta, jasne. Moze ja juz nie.chce...

Ah te dzieciaczki.. I jak tu przemowic ze takie male dzidzi potrzebuje wiecej uwagi level hard! Ale dasz rade. Trzymam kciuki.

Przy 2 dzieci chusta chyba idealna

Cytat:
Moja mam, babcia i bratowa mowia ze jak się 2 miesiace karmi to wystarczy bo one maks tyle karmily bo potem człowiek by musial tylko siedzieć z cyckiem na wierzchu. Wsrod znajomych tez nie ma z tym problemu bo mają podobne podejscie.
Ofc tylko tesciowa uwaza ze trzeba kp, ale akurat ona to dla mnie żaden autorytet w kwestii dzieci.

Moja karmila mnie 3 miesiace. Ja chyba tez tyle bede...

Cytat:
Hej.
U mnie szpital. Mlodszy ma paskudny kaszel jak u gruzlika i gila do pasa. Maz go wlasnie nebulizuje, zaraz nasmaruje i bedzie lezal i sie grzal.
Poczytam was teraz moze nadrobie bo od poludnia nie zagladalam wczoraj.

Wczoraj posypalam na wieczor szyje pudrem i widze ze jest poprawa i tych syfkow mnie!

Zdrowka!

Moja wyprodukowala ogromna kupe po 9 h snu, ciekawe jak sie dzien zapowiada....
Oj wczoraj byl okropny. Kapalam mala i lzy mi lecialy, tak zle jeszcze nie bylo...
Ale nie patrze w tyl. Oby bylo lepiej.

U nas slonce za chmurami. Dzisiaj spacerek bo wczoraj nie bylo (jak uda mi sie wykapac )

W czym kapiecie swoje maluchy??
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 08:41   #3515
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość

No właśnie się zastanawiałam co z Tobą ze cały dzień Cię nie było. Wspolczuje z powodu babci tz

JAŚ

Stary 2015-05-24, 08:45   #3516
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość

W czym kapiecie swoje maluchy??
My mamy do kapieli i po wszystko babydream z roska.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 08:48   #3517
kar0ola
Rozeznanie

Wiecoe ze ta 65-letnia kobieta z niemiec co byla w ciazy urodzila wlasnie w 26 tygodniu czworaczki?
Ja pi.er.dole jak mi szkoda tych maluchow... Jezeli cos im sie nie daj boze stanie to nie dosc ze ona np bedzie musiala opiekowac sie niepelnosprawnymi dziecmi to za chwile bedzie miec 80 lat i nia trzeba bedzie sie opiekowac!! No co za kretyn pozwolil na to in vitro?! A babka to ja nie wiem co w glowie ma... Tragedia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-24, 08:50   #3518
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Dziękuję za mile słowa.

U nas tez pieknie sie robi bedzie spacerek jak nic.
Karola- ja w oilatum kapie.
Gosiak- zdrowka dla synka!

JAŚ

Stary 2015-05-24, 09:00   #3519
lekkaatletka
Zadomowienie

Karola ja kapie w Hipp
Dzis bede pierwszy raz kapac sama,bo tz chory i z dala od malej siedzi
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 09:07   #3520
Hanka20
Zakorzenienie

KAROOLA mój tak samo z robieniem kupy nagle skupienie na twarzy i nieruchomieje i plask! Hehe śmieszne to a jak je akurat z cycka to na chwile przestaje żeby zrobić kupę po czym jak gdyby nigdy nic kontynuuje jedzonko

Ja kapie tak jak sunny_eyes w płynie z babydream a po kąpieli smaruje oliwka babydream i jestem bardzo zadowolona z tego zestawu mały ma ładną skórę na ciele i główce

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Wiecoe ze ta 65-letnia kobieta z niemiec co byla w ciazy urodzila wlasnie w 26 tygodniu czworaczki?
Ja pi.er.dole jak mi szkoda tych maluchow... Jezeli cos im sie nie daj boze stanie to nie dosc ze ona np bedzie musiala opiekowac sie niepelnosprawnymi dziecmi to za chwile bedzie miec 80 lat i nia trzeba bedzie sie opiekowac!! No co za kretyn pozwolil na to in vitro?! A babka to ja nie wiem co w glowie ma... Tragedia
Cóż chyba brakuje mi słów na głupotę ludzka. Egoizm, czysty egoizm...

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

LEKKA ja głównie sama kapie bo Tż najczęściej w pracy jest o tej godzinie.

Stary 2015-05-24, 09:23   #3521
madelinem
Zadomowienie

Kapie aktualnie w plynie dada, wczesniej z ziaji, oba sa spoko.

Chusta nazywa sie azimi. Nie mam jak wkleic linka na apce. Sprobuje przez przegladarke.
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-24, 09:25   #3522
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
KAROOLA mój tak samo z robieniem kupy nagle skupienie na twarzy i nieruchomieje i plask! Hehe śmieszne to a jak je akurat z cycka to na chwile przestaje żeby zrobić kupę po czym jak gdyby nigdy nic kontynuuje jedzonko

Ja kapie tak jak sunny_eyes w płynie z babydream a po kąpieli smaruje oliwka babydream i jestem bardzo zadowolona z tego zestawu mały ma ładną skórę na ciele i główce .

Haha moja tak samo z kupa to skupienie jest boskie ale czasem tez postękuje uh uh i nóżki i rączki chodzą

Ja kapie w Oillatumie a potem juz niczym nie smaruje.

Nałożyłam maskę antycellulitowa z tolpy na mój nieszczęsny cellulit wrr i owinelam sie folia ciekawe czy zdążę zmyć
Od jutra biore sie za regularne ćwiczenia, w pn sie jakos lepiej zaczyna
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 09:26   #3523
madelinem
Zadomowienie

http://allegro.pl/listing/listing.ph...tch=s0-dz-0519

Tylko nie wiem czy tkana czy bawelniana. Jak myslicie?
Stary 2015-05-24, 09:34   #3524
rosarioV
Zakorzenienie

Tż puszcza młodemu Slipknot i mu śpiewa a temu się podoba chyba odziedziczy rockowa dusze po rodzicach

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 09:36   #3525
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Tez nie rozumiem co niektorzy ludzie maja w glowie i po co bylo to in vitro w takim wieku. Szkoda dzieciakow, bo matka to sie dlugo pewnie cieszyc nie beda. A w Polsce niedlugo moze byc 2 lata za in vitro... Sredniowiecze.

Ja kapie w Oilatum.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-24, 09:45   #3526
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Haha moja tak samo z kupa to skupienie jest boskie ale czasem tez postękuje uh uh i nóżki i rączki chodzą

Ja kapie w Oillatumie a potem juz niczym nie smaruje.

Nałożyłam maskę antycellulitowa z tolpy na mój nieszczęsny cellulit wrr i owinelam sie folia ciekawe czy zdążę zmyć
Od jutra biore sie za regularne ćwiczenia, w pn sie jakos lepiej zaczyna
A co bedziesz cwiczyc?
Tez musze, od poniedzialku trzeba zaczac
Stary 2015-05-24, 09:55   #3527
violka848
Zakorzenienie

Ja też kapie w Oilatum, nikt nue słyszał o jakichś promocjach na ten produkt? 😃 bo się kończy nam właśnie. A ja dalej nie wykąpana, żabeczka spokojna tylko przy cycku. A tak mi się chce na spacer mimo zmęczenia, chyba normalną mawę zaraz trzasnę.

A ta Niemka zdrowo trzepnięta jest, zwłaszcza że ma gromadkę dzieci już i jakie ona miała tłumaczenie, ze jej najmłodsza corka chciała mieć jeszcze młodsze rodzeństwo... W dodatku babka sama wychowuje te dzieci.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...tch=s0-dz-0519

Tylko nie wiem czy tkana czy bawelniana. Jak myslicie?

Ja się nieznam totalnie, ale dobre opinie mają te chusty. Czuję jeszcze chwila i połowa z nas je bedzie miała włącznie ze mną
Stary 2015-05-24, 10:11   #3528
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy do kapieli i po wszystko babydream z roska.
Ja kapie w emolium ale jak sie skonczy to zmoenie na cos innego i mam tez balsam z emolium ktory uwazam ze jest swietny
i jego bede stosowala dalej

Cytat:

Ja tez nie rozumiem takiego zachowania..

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Tż puszcza młodemu Slipknot i mu śpiewa a temu się podoba chyba odziedziczy rockowa dusze po rodzicach
Haha moj bedzie Nikoli spiewal hip hop

No, pospalysmy jeszcze do 10.30 i sie wyspalam a pogoda dalej dramat. Zamawiam dzisiaj ta czarna sukienke na wesele. M mi powiedzial ze 35zl to nie pieniadz i ze jak cos to mi kupi druga

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 10:15   #3529
gosiak0512
Zakorzenienie

SONIA
Jak by mi maz zabronil pisac na forum to bym go chyba wysmiala! Rozumiem prywatnosc prywatnoscia ale skoro M nie chce byc "slawny" to po co ma konto na fb? Jak dla mnie to kolejna wymowka zeby postawic na tym ze jemu wszystko wolno a ty siedz w domu gotuj mu, sprzataj i grzecznie czekaj az pan i wladca wroci do domu. Pozwolilas sobie wejsc na glowe i jak tak dalej bedzie to bedziesz sie go pytala czy siku mozesz isc zrobic! A w ogole skad on wie ze cos tam o nim piszesz? Rob tak jak dziewczyny mowia pisz z nami a fot nie wrzucaj i nie pisz o panu M bo to i tak tu drazliwy temat!

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Ktoras pytala o kapiel to my w balneum sie pluczemy

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-24, 10:23   #3530
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
A co bedziesz cwiczyc?
Tez musze, od poniedzialku trzeba zaczac

Chyba z mel b albo Jillian- porownam filmiki wieczorem były jeszcze jedne skuteczne ćwiczenia na abs, ćwiczyłam przed ciąża ale zapomniałam teraz nazwy ..choć i tak obecnie bym nie dała rady bo mam słabiutkie mięśnie :P
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 10:28   #3531
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Chyba z mel b albo Jillian- porownam filmiki wieczorem były jeszcze jedne skuteczne ćwiczenia na abs, ćwiczyłam przed ciąża ale zapomniałam teraz nazwy ..choć i tak obecnie bym nie dała rady bo mam słabiutkie mięśnie :P
Poogladam sobie na poczatek, ja myslalam o chodakowskiej, ale.najpierw cos lekkiego na rozruszanie. bo miesnie slabe, az sie boje. Ale biorę sie za siebie, bede laska a tz niech sie wypcha, a co

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Tak czytam o chustach i chyba sie zdecyduje. Same plusy, a i zakupy latwiej bedzie zrobic. Juz widze te miny na wsi
Stary 2015-05-24, 10:33   #3532
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Poogladam sobie na poczatek, ja myslalam o chodakowskiej, ale.najpierw cos lekkiego na rozruszanie. bo miesnie slabe, az sie boje. Ale biorę sie za siebie, bede laska a tz niech sie wypcha, a co

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Tak czytam o chustach i chyba sie zdecyduje. Same plusy, a i zakupy latwiej bedzie zrobic. Juz widze te miny na wsi
Brawo wytrwalosci do cwiczen, podoba mi sie takie podejscie

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 10:38   #3533
gossip_girl21
Zakorzenienie

Jestem wczoraj bulimia na grillu wrocilim ok 21 młoda zjadła, ale nie była to fajna noc, od ok 4 marudzila potem rano ja wzięłam do łóżka bo już mnie wkurzyla ciągłym jojczeniem i spaaala spokojnie.... Cycki opadają cwana bestia się z niej robi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 10:41   #3534
Izuniaa89
Zakorzenienie

My tez kapiemy w całym zestawie z babydream
Stary 2015-05-24, 10:49   #3535
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Najpierw musi dozyc tych 80lat, bo rownie dobrze za 2lata dzieciaczki moga zostac same. Gdzies bylo tak chyba jakas wloszka ze majac 60 lat sie obudziła ze tylko kariere robila a nigdy nie miala czasu na dziecko i dziecko mialo 2lata to zmarla.

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Ja też kapie w Oilatum, nikt nue słyszał o jakichś promocjach na ten produkt? 😃 bo się kończy nam właśnie. A ja dalej nie wykąpana, żabeczka spokojna tylko przy cycku. A tak mi się chce na spacer mimo zmęczenia, chyba normalną mawę zaraz trzasnę.

A ta Niemka zdrowo trzepnięta jest, zwłaszcza że ma gromadkę dzieci już i jakie ona miała tłumaczenie, ze jej najmłodsza corka chciała mieć jeszcze młodsze rodzeństwo... W dodatku babka sama wychowuje te dzieci.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Ja się nieznam totalnie, ale dobre opinie mają te chusty. Czuję jeszcze chwila i połowa z nas je bedzie miała włącznie ze mną
Chyba taniej niz na allegro oilatum nie znajdziesz.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 11:07   #3536
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
sonia
jak by mi maz zabronil pisac na forum to bym go chyba wysmiala! Rozumiem prywatnosc prywatnoscia ale skoro m nie chce byc "slawny" to po co ma konto na fb? Jak dla mnie to kolejna wymowka zeby postawic na tym ze jemu wszystko wolno a ty siedz w domu gotuj mu, sprzataj i grzecznie czekaj az pan i wladca wroci do domu. Pozwolilas sobie wejsc na glowe i jak tak dalej bedzie to bedziesz sie go pytala czy siku mozesz isc zrobic! A w ogole skad on wie ze cos tam o nim piszesz? Rob tak jak dziewczyny mowia pisz z nami a fot nie wrzucaj i nie pisz o panu m bo to i tak tu drazliwy temat!
lubie to!

JAŚ

Stary 2015-05-24, 11:22   #3537
Majka232
Zakorzenienie

Sylwia - przykro mi z powodu babci

Gosiak - dużo zdrówka dla synka

Karoola - my kapiemy w oilatum. Właśnie skończyliśmy pierwszą butle

Violka - na gemini jest dobra cena oilatum. W niektórych aptekach w Białym tez znajdziesz w dobrej cenie. Wtedy jak były te akcje promocyjne w SP to bylo oilatum 500ml + szampon gratis za ok.35zl i tylko 1 kupilam :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-24, 11:31   #3538
kar0ola
Rozeznanie

no wlasnie zeby jeszcze dozyla tych 80 lat.. biedne dzieciaki. oj tak egoizm, czysty egoizm... no coz

Gosiak podpisuje sie rekami i nogami pod tym co napisalas, ale chyba nie mamy co sie produkować niestety... Sonia dala mu wejsc sobie na glowe wiec nie wierze ze przeciwstawi mu sie i wroci do nas.

juz wiem DOMIMA co mialas na mysli ze Twoj maly sie drze a nie płacze u mnie to samo. ona sie wydziera jakby ja ze skory obrywali. eh wiedzialam ze bede miala takie szczescie. oficjalnie pozostala mi nadzieja ze jej przejdzie w wiekiem

dobra, u nas bezchmurne niebo, lece wystawic buzie na słonce a mala moze troche odpocznie od darcia się. do pozniej laski

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

aaa pytalam w czym kapiecie, bo ja kapalam dotychczas w wodzie z dodatkiem oliwki z hippa ( tak mi zalecila polozna ) i od 2 dni kapie ja w Johnson's baby i chyba srednio jestem zadowolona...
Stary 2015-05-24, 11:34   #3539
gossip_girl21
Zakorzenienie

Ja kąpie i smaruję hippem całość dupke kremem ciałko i głowę i hipp się fajnie przyjął

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 11:35   #3540
kar0ola
Rozeznanie

aaaaa i jeszcze jedno !

JAK U WAS Z ODRUCHEM MORO ? ja zaczynam sie martwić bo moja dalej ma i to tak samo czesto jak na poczatku.. a ponoc do miesiaca powinien zanikać ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości