|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VII - szczęśliwa
Cytat:
no ale z Twoim tempem to bym rodziła w aucie, bo do szpitala 30km ![]() Kurcze jak fajnie być tak od razu na chodzie
|
|
|
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z izby przyjęć szybko na wozku na porodowke a tam już parte. Szok...
|
|
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
a pierwszy poród ile u Ciebie trwał? też tak szybko?
|
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
Siacha zdrówka życzę!
ale was rozkłada po kolei ostatnio Kejti, Industria, Alkamor, Rybka, Princesika mam nadzieję, ze nastroje dzisiaj lepsze? Edytowane przez mehja Czas edycji: 2015-05-24 o 08:32 |
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Tak. Od pierwszych bolesnych skurczy do finiszu 40 minut tyle ze to było pod oxy z przebiciem pęcherza więc tym sobie tlumaczylam
Ok kładę się troszkę żeby odespac
|
|
|
|
#4596 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4597 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gratulacje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też chcę taki poród! Ile brałaś wiesiołka? jedną rano i jedną wieczorem? Gratulacjee
|
|
|
#4599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
właśnie wstaję na śniadanko ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Aha, jeszcze miałam napisać.. Moje dziecko się znowu przekręciło Dostaję takie kopniaki w prawym boku, że aż syczę z bólu.. Nie wiem jakim cudem jego nogi dostały się aż tak daleko i w dodatku jeszcze jedną cały czas wali po żebrach ![]() Z reguły daję mu kopać do woli, ale wczoraj wieczorem już przekręciłam się na prawy bok, żeby się uspokoił..
|
|
#4600 |
|
Zadomowienie
|
Jeden dzien mnie nie bylo a tu... selis, pszczoua ogromne gratulacje! !!!! Alez wam zazdroszcze! !!
A juz taki porod jak pszczoua to naprawde bym chciala. .. tylko ze tez mam kawal drogi do szpitala ![]() Wczoraj wstawili nam nowe okna, potem przyszla tesciowa i pomogla nam sprzatac a wlasciwie to ona posprzatala wiekszosc. Czy to tylko ja mam kochana tesciowa? Melduje, ze U nas wczoraj byl mily dzien, chociaz meczacy. I wieczorem pizza i lody |
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
serdeczne gratulacje!😃 kolejny ekspresowy poród!
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malutka mi się tak rozszalała po śniadaniu, że synek aż się przestraszył- tak mocno go kopnęła w rękę
|
|
|
|
|
#4603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pszczoulka, Selis - gratuluję i zazdroszczę ze macie już swoje maleństwa U mnie wczoraj miły dzień u rodziców z bratem i jego dziećmi choć bez tz, wam nie zazdroszczę mam nadzieję że dzisiejsza będzie lepiej ściskam wszystkie które tego potrzebują Co do zachiwan tz-ow to mi się wydaje ze my mamy swoje sydromy ciążowe a oni swoje, my sprzątam wijemy gniazda a u nich się włącza,, syndrom utrzymania rodziny " może wwięcej pracują bo dociera do nich ze przecież teraz będą musieli utrzymać rodzinę a wydatki się zwiększa i zapewnić wam bezpieczeństwo, warto z nimi dużo rozmawiać Edytowane przez haniula1803 Czas edycji: 2015-05-24 o 10:29 |
|
|
|
|
#4605 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje !!! Ale szybki poród. W takim tępie to tez bym w aucie rodziła bo ja mam jakaś godzinę jazdy
|
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzajemnie, miłej niedzieli! ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Naszło mnie po śniadaniu na pakowanie torby. Właściwie to dwóch, w jednej mam swoje osobiste rzeczy, a w drugiej rzeczy dla Małego i moje większe, te które się nie zmieściły. Czekam jeszcze na kuriera, żeby dopakować podpachy, pieluchy i tantum rosę.
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Ehhhh.. a ja poodkurzałam, zmyłam podłogi i siedzę..
![]() Pomaluje sobie paznokcie zaraz, bo wczoraj kupiłam sobie nowy lakier z Goldenrose. I ciekawe, czy T zaprosi mnie na obiad dziś, skoro Tż nie ma.. Co niedzielę chodzimy do niej razem ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja też już mam spakowaną. Z tym, że ja potrzebuję tylko dla siebie koszule i klapki, a dla Małego niedrapki. Ale ubranko na wyjście też już jest przygotowane
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
kejtiCe powinna Cię zaprosić, w końcu urodzisz jej wnuka!
Ale wiadomo jak to jest z tymi teściowymi...U mnie trzeba wszystko mieć swoje, nawet nie dają tych podkładów na łóżko. Dlatego, będę obładowana jak jakiś tragarz. Jak leżałam w szpitalu, to dziewczyna po porodzie poszła poprosić o podkład na łóżko, bo nie miała, a wiadomo lepiej mieć niż żeby coś przeciekło. To położna dała jej połowę takiego podkładu.
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to ma akurat swoje plusy i minusy.. U nas nic nie trzeba, nawet ubranek, ale w razie co przygotuję dla Tża chociaż po jednej sztuce wszystkiego, bo moja siostra była świadkiem, jak położna zwróciła uwagę kobiecie, że za często zmienia dziecku szpitalne pieluchy.
|
|
#4610 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobry tydzień mamy serdeczne gratulacje i oczywiście zazdroszczę takiego szybkiego porodu Cytat:
Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy : - cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajęty i domagać się ze wszystkich sił, tego czego pragnie Edytowane przez kika1989wroc Czas edycji: 2015-05-24 o 11:23 |
||
|
|
|
#4611 |
|
Konto usunięte
|
Moja torba też wydaje mi się wielka, chociaż koleżanka mi na insta skomentowała, że ona miała torbę, walizkę i coś jeszcze, więc może nie jest tak źle.
Ja znowu sama, żebym chora nie była to bym dupę zawinęła na plażę, a tak siedzę jak debil w domu ![]() Wczoraj oglądałam Eurowizję, moja faworytka zajęła 2 miejsce... ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- EDIT: Podkłady na łóżko też wzięłam swoje, nic na stronie szpitala nie piszą, ale cholera ich wie czy dają |
|
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jak debil w domu
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Helooool, ale wiesci. Pszczoua gratuluję
![]() Co do eurowizji to mnie sie Rosja nie podobala, od poczatku bylam za Szwecja. a nasza ostatnie miejsce hihihi
|
#4614 |
|
Konto usunięte
|
Mi się podobała Rosja, ale też Szwecja i Izrael
Włochy kompletnie nie w moim guście i jak zobaczyłam na początku jak prowadzą to myślałam, że zacznę rzucać w tv popcornem, ale nie miałam popcornu ![]() Kejti to piona! Idę pomalować pazury u stóp, może to już ostatni raz... W sumie zaczynam się obawiać, że jak u mnie tak szybko akcja będzie się rozkręcała jak u Pszczouy i Kaczuszki to nie zdążę zmyć i dostanę opierdziel na porodówce... Ale lato się zbliża
|
|
|
|
#4615 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez w domu, wyskoczę tylko na szybkie zakupy, coś na obiad i wracam. Tz w pracy
Widzę, ze nie tylko ja sie wczoraj popsztykalam z Tz. Rano było lekkie spięcie potem w miarę ok a na wieczór sobie alkohol kupił. Zapytałam kiedy zamierza przestać to niby stwierdził ze to był ostatni raz przed porodem i juz nic nie pije bo tylko 3,5 tyg do tp zostało. Pogoda do niczego, zaczęło padać wogole ostatnio mam humor do du...py, chyba hormony mi szaleją.
|
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u mnie nadal nic, pomimo kolejnych dawek misoprostalu. Prawie jakbym tic taci jadła ![]() Całkiem duży chłopak! )) czekam na fotki )))))
|
|
|
|
|
#4617 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny u mnie pogoda przepiękna, przesyłam Wam porządną dawkę słońca, bo sama nie skorzystam
|
|
|
|
#4618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już nie dosięgam do stóp niestety Cytat:
A o 14 wyskoczę tylko na cmentarz i jakoś ten dzień zleci.. ![]() Marei kolejny raz już za rozkręcenie akcji Ahhhh, a ja w przyszłą niedzielę będę już donoszona. Wtedy się może dziać co chce ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- U mnie też super pogoda Ja siedzę na podwórku akurat.
|
|
#4619 |
|
Konto usunięte
|
Kejti ja opanowałam malowanie na stojąco - jedną nogę stawiam na krzesło, brzuch zahaczam o udo - wewn. str. - żeby nie ściskać i pochylam się wtedy normalnie
|
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
Selis, pszczoua
![]() ![]() klask i: wielkie gratulacje! Co tutaj się dzieje! ![]() Widzę, że kłótnie z tż nie tylko u mnie ![]() Całą noc mała dawała mi w kość. Godzinę jedzenia, pół spania i tak w kółko. Teraz to samo. Jestem w takim podłym nastroju, że już nie wiem co ze sobą zrobić:/ Tż jest kochany a ja oczywiście się na nim wyżywam :/ Wk*** mnie wszystko a najbardziej stanik do karmienia. Je*** bym tym bo po prostu nie wytrzymam. Ech, przyszłam i się żalę wybaczcie.Miałam Was nadrobić ale muszę się ogarnąć bo mała zaraz wstanie a wieczorem przychodzi rodzina na małe pępkowe.. już się cieszę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.

Ale powiem wam ze parte bez nacinania to hard, chcesz przec a oni każą Ci przestać i uczucie jakby miało Bozene rozerwać
Ale po wszystkim mega wdzięczność ze udało się bez szycia 

też chcę taki poród! Ile brałaś wiesiołka? jedną rano i jedną wieczorem?
właśnie wstaję na śniadanko
Dostaję takie kopniaki w prawym boku, że aż syczę z bólu.. Nie wiem jakim cudem jego nogi dostały się aż tak daleko i w dodatku jeszcze jedną cały czas wali po żebrach 

06.09.2014 
dobry tydzień mamy

za rozkręcenie akcji 
klask i: