Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku. - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-30, 12:20   #481
kina2807
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

dziewczynki, zbieram sie juz do domku, zjem cos pewnie i pojade z TZtem na zakupki. zycze Wam milego dzionka

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 12:22   #482
emi22
Zadomowienie

GG do emi22
Dot.: Ciąża po tabletkach anty - kiedy? i jak sie przygotować? Kontynuacja wątku.

Cytat:
Napisane przez anucha_fm Pokaż wiadomość
Witam... Właśnie, tak jak w temacie wątku "ciąża po tabletkach, kiedy i jak sie przygotować"

Jestem po ostatnim opakowaniu microgynon21, mam w tej chwili tą 7dniową przerwę. Z Tżtem stwierdziliśmy, że chcemy mieć dzidzie. Więc nie mam zamiaru lecieć do lekarza na wizyte po kolejną receptę.
Jak zacząc po zakończeniu brania tabletek anty?
Pierwsze co mam zamiar zrobić to po okresie wybrać się do jakiegoś dobrego gin...

Co radzicie, co proponujecie?
witaj ja ci za bardzo nie pomoge bo ja chce dopiero zaczasc brac tabsy bo dzidzie juz mam, ale wierze ze reszta wizazystek ci odpowie na to pytanie
emi22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 12:22   #483
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
dziewczynki, zbieram sie juz do domku, zjem cos pewnie i pojade z TZtem na zakupki. zycze Wam milego dzionka
udanych zakupów
Stary 2007-08-30, 12:26   #484
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi22 Pokaż wiadomość
udanych zakupów
dzieki Emi, to Tz chce sobie cos do ubrania kupic, ale pewnie jak sie ladnie usmiechne i zrobie mine niewiniatka, to i ja cos skorzystam. dobra ide juz, papatki

Mąż i żona...
Stary 2007-08-30, 12:30   #485
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Cytat:
Witam... Właśnie, tak jak w temacie wątku "ciąża po tabletkach, kiedy i jak sie przygotować"

Jestem po ostatnim opakowaniu microgynon21, mam w tej chwili tą 7dniową przerwę. Z Tżtem stwierdziliśmy, że chcemy mieć dzidzie. Więc nie mam zamiaru lecieć do lekarza na wizyte po kolejną receptę.
Jak zacząc po zakończeniu brania tabletek anty?
Pierwsze co mam zamiar zrobić to po okresie wybrać się do jakiegoś dobrego gin...

Co radzicie, co proponujecie?
Witaj. Masz rację wybierz się najpierw z wizytą do gina.
Oni co prawda zalecają przerwę po tabletkach. Nie dlatego że miałyby wpływ na dzidzię ale dlatego że hormony w tym pierwszym miesiącu tak szaleją że może to sie skończyć utrata fasolki już na samym poczatku.
Nie ma jednak co się łamać, bo jest wiele kobiet które zafasolkowały właśnie w tym pierwszym miesiącu po tabletkach. Ja również się do nich zaliczam.
Więc życze powodzenia i zafasolkowania już na smamym poczatku starań.

PS" Dobra rada - możesz już kupić sobie kwas foliowy w aptece jest jak najbardziej wskazany przed zajsciem w ciąże i podczas ciąży. Wskazany dla kobiet które brały tabsiki lekarz napewno powie Ci to samo. Pozdrawiam
Stary 2007-08-30, 12:31   #486
anucha_fm
Raczkowanie

Cytat:
witaj ja ci za bardzo nie pomoge bo ja chce dopiero zaczasc brac tabsy bo dzidzie juz mam, ale wierze ze reszta wizazystek ci odpowie na to pytanie
Witam,witam
A dzidzia w jakim wieku?
Ja już mam córeczkę ma 3 lata i 4 mce I myślę właśnie, że to pora, żeby postarać się o rodzeństwo dla małej...

Dziękuje za odpowiedź.
anucha_fm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 12:32   #487
mezatka07
Zakorzenienie

anucha fm serdecznie witamy na forum
lekarz poradzi albo zaczac sie juz strac albo odczekac 3 miesiace
ja radze juz dzialac bo to nie ma sensu zwlekac, wiele na internecie sie mowi o niebezpieczenstwach ciazy od razu po tabsach, ale dobry gin Ci powie, ze nie ma zadnych przeciwwskazan, nie pamietam o co dokladnie chodzilo z tymi tabsami, ale ze jak minie chyba doba to juz te hormony sie ulatniaja z organizmu, poza tym w tych nowych tabletkach jest duzo mniej zawartych hormonow a te wszytskie wariactwa i strach przed ciaza po tabsach wziely sie z dawnych czasow, gdzie kobiety mialy problemy po tabletkach naszprycowanych hormonami
moja rada- zacznij juz od teraz przyjmowac kwas foliowy- do kupienia bez recepty, 1 tabletka dziennie
mezatka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 12:39   #488
anucha_fm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja22 Pokaż wiadomość
PS" Dobra rada - możesz już kupić sobie kwas foliowy w aptece jest jak najbardziej wskazany przed zajsciem w ciąże i podczas ciąży. Wskazany dla kobiet które brały tabsiki lekarz napewno powie Ci to samo. Pozdrawiam
W poprzednią ciążę zaszłam po roku nie korzystania z żadnych zabezpieczeń. Nie chodziłam do lekarza,bo ciąża była nie planowana,więc lekarz był mi nie potrzebny
Teraz planujemy i chcę, żeby wszystko było dobrze.
Ten kwas foliowy to chyba bez recepty można kupić? W sumie nie iwem, mi lekarz chyba od razu to na receptę wpisywał z innymi lekami.
Ile razy dziennie go brać?
Stary 2007-08-30, 12:42   #489
anucha_fm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mezatka07 Pokaż wiadomość
anucha fm serdecznie witamy na forum
lekarz poradzi albo zaczac sie juz strac albo odczekac 3 miesiace
ja radze juz dzialac bo to nie ma sensu zwlekac, wiele na internecie sie mowi o niebezpieczenstwach ciazy od razu po tabsach, ale dobry gin Ci powie, ze nie ma zadnych przeciwwskazan, nie pamietam o co dokladnie chodzilo z tymi tabsami, ale ze jak minie chyba doba to juz te hormony sie ulatniaja z organizmu, poza tym w tych nowych tabletkach jest duzo mniej zawartych hormonow a te wszytskie wariactwa i strach przed ciaza po tabsach wziely sie z dawnych czasow, gdzie kobiety mialy problemy po tabletkach naszprycowanych hormonami
moja rada- zacznij juz od teraz przyjmowac kwas foliowy- do kupienia bez recepty, 1 tabletka dziennie
Tak szybko mi odpisujecie, że nie potrzebne już są moje kolejne pytania
Kwas foliowy zakupie, będę zażywać regularnie.

No to czeka mnie wizyta i dokładne badanie u Pana G
Stary 2007-08-30, 12:44   #490
mezatka07
Zakorzenienie

mi tez lekarz wpisywal kwas foliowy na rececie przy innych lekach ale jest on i tak bez recepty
Stary 2007-08-30, 13:36   #491
gizelcia
Zadomowienie

Hej moje kochane dziewczynki Jestem w moim "starym" domku u braciszka i wkoncu moge sobie dluzej posiedziec z Wami bez zadnego skrepowania Brakuje mi tego calodziennego siedzenia na wizazu

Wyczytalam ze macie problemy z zaprawieniem zupki smietanka Wiec posluchajcie rady technologa zywienia
Zeby smietanka Wam sie nie zwazyla musicie ja zahartowac W tym celu nalezy troszke ja posolic i do kubeczka wlac troche goracej zupki zeby miala taka sama temperaturke jak w garnuszku Wtedy napewno wszystko bedzie ok

mezatka ja tez w Itrymetrze nie mialam ochoty na sex ale juz w 4 miesiacu Tomek musial przde mna uciekac bo niedalby rady Teraz troszeczke brzuszek Nam przeszkadza ale jakos sobie radzimy..nie wiedzialam ze sex maleznski moze byc taki przyjemny Mezus sie stara by zonka byla zadowolona hihihihi..

kachula chcialas wiedziec jaka Tomus mi niespodzianke szykuje...hihihi...chyba ja wyczailam ale nie bede pisac na forum bo Tomus lubi mnie tu podczytywac wiec jak bedziesz chciec napisze Ci na PW hihihi..On mnie jednak kocha..

..a wiecie jaki z Niego dobry maz?W Szczyrku sniadanka mi robi,zmywal,sprzatal a ja sobie lezalam na lozeczku W domku tez uwaza zebym sie nie przemeczala,pomaga mi w sprzataniu jest kochany..nie wiedzialam ze bedzie z niego tak8i dobry maz

Nikitko wlasnie przyszla mi paczuszka..dziekuje Ci bardzo..ten komplecik jest sliczny Juz pod koniec wrzesnia bede miec kuchnie wiec rezerwuj sobie dzien wolnego na poczatku pazdziernika bo Tomus bedzie w wojsku a my sobie zaszalejemy

anucha_fm ja tez bralam microgynon i lekarz nie zalecal mi zadnej przerwy..kazal tylko skonczyc opakowanie i zaczac staranka..zaszlam po 5 miesiacach i teraz jestem strasznie szczesliwa bo juz za 2 miesiace bede mamusia

Wysylam Wam ze dwa zdjatka z wesele a reszte wysle kiedy dostane od fotorgafa Nie wyszlam na nich najlepiej ale co mi tam..patrzcie
Na jednym ja z moim kochanym braciszkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00239.jpg (121,1 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00243.jpg (114,6 KB, 85 załadowań)
gizelcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 13:43   #492
mezatka07
Zakorzenienie

Gizelciu bardzo ladne zdjecia, az sie wzruszylam przypominajac sobie nasz slub
Stary 2007-08-30, 14:12   #493
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
W poprzednią ciążę zaszłam po roku nie korzystania z żadnych zabezpieczeń. Nie chodziłam do lekarza,bo ciąża była nie planowana,więc lekarz był mi nie potrzebny
Teraz planujemy i chcę, żeby wszystko było dobrze.
Ten kwas foliowy to chyba bez recepty można kupić? W sumie nie iwem, mi lekarz chyba od razu to na receptę wpisywał z innymi lekami.
Ile razy dziennie go brać?
Anucha tu na forum zostalo juz duzo i wiele razy powiedziane kieidy zaczac staranka, opinie sa rozne Kwas foliowy kupisz bez recepty, przyjmuje sie raz dziennie przynajmniej jeden cykl przed poczeciem....reszte powie ci lekarz, powodzenia
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 14:22   #494
Kasiulka22
Zakorzenienie

Gizelciu śliczna z Ciebie Panna Młoda Jeszcze raz życzę Ci wszystkiego najlepszego, samych szczęśliwych dni
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 14:33   #495
Mała75
Zakorzenienie

GG do Mała75

Anucha_fm - witam na naszym wąteczku
U nas jak w domciu więc spodoba Ci się!!
Jeśli chodzi o zajście w ciąże po odstawieniu tabsów to sa różne teorie-niektórzy lekarze zalecają przerwę 3-mies ale raczej większość nie widzi takiej konieczności. Ta przerwa to po to, żeby uniknąć ciąży mnogiej a taka może w tym przypadku wystąpić z uwagi na zwiększoną owulację po odstawieniu - wiadomo hormony szaleją....
Ja teraz zaczęłam 2 cykl po odstawieniu i lekarz nie kazał mi czekać tylko działać!!! Wysłał mnie też na podstawowe badania krwi, moczu i przeciwciał na różyczkę i toksoplazmozę (te 2 ostatnie choroby są groźne w ciąży).
Ważne - dobrze sie odżywiaj, dużo warzyw i owoców, soczek marchwiowy, jogurty, ryby. Dziewczyny już mówiły o Foliku - powinno sie brać przynajmniej na miesiąc przed planowanym poczęciem.
Zyczę powodzenia w starankach i oby szybko zamieszkała fasolka w Twoim brzusiu!!

Gizelciu - cieszę sie że w małżeństwie Ci sie podoba!!! U mnie też dużo lepiej po ślubie, chociaż nigdy nie narzekałam na mojego męża....
A zdjęcia ze ślubu śliczne-czekamy na jeszcze!!! Wyglądasz na nich super i jaka szcześliwaGratuluję , teraz juz bedzie z górki...
Mała75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 16:27   #496
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Witam,witam
A dzidzia w jakim wieku?
Ja już mam córeczkę ma 3 lata i 4 mce I myślę właśnie, że to pora, żeby postarać się o rodzeństwo dla małej...

Dziękuje za odpowiedź.
mój synek ma 8 miesiecy nastepne planuje gdzies tak za trzy latka ale chce sie teraz zabespieczac zeby było przyjemniej a nie w gumce ciagle no bo pierwsze to tak jak twoje z wpadki ale kocham niesamowicie mocno
Gizelciu slicznie wyszłas mam nadzieje ze ja tez bede nie długo taka szczesliwa jak ty
Stary 2007-08-30, 17:21   #497
gizelcia
Zadomowienie

...eee..mnie sie te zdjecia za bardzo nie podobaja ale skoro mowicie ze ladnie to tak musi byc he he..wygladam na szczesliwa ale nie chcialbyscie mnie widziec wtedy kilka godzin wczesniej

..ja juz sobie posprzatalam lazieneczke wiec moge troszkum z Wami posiedziec..mezus cos tam robi w garazu a ja jak zwykle buszuje w internecie Dzidzia tez sie za Wami stesknila bo az sie upomina zebym Was ucalowala od niej CMOKASKI od mojej Malutkiej
Stary 2007-08-30, 17:23   #498
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
mój synek ma 8 miesiecy nastepne planuje gdzies tak za trzy latka ale chce sie teraz zabespieczac zeby było przyjemniej a nie w gumce ciagle no bo pierwsze to tak jak twoje z wpadki ale kocham niesamowicie mocno
Gizelciu slicznie wyszłas mam nadzieje ze ja tez bede nie długo taka szczesliwa jak ty
emi22 napewno juz niedlugo bedziesz wygladac jeszcze sliczniej niz ja Nawet nie wiesz jak ten czas wyczekiwanka szybko mi zlecia..Tobie pewnie tez zleci szybciej niz myslisz i bedziesz najszczesliwsza zonka swojego mezusia
Stary 2007-08-30, 18:57   #499
kina2807
Zakorzenienie

Gizelciu, sliczne fotki ze slubu, ciesze sie, ze jestes szczesliwa ze swoim mezusiem, niech dba o Ciebie i o corcie

Mąż i żona...
Stary 2007-08-30, 18:59   #500
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gizelcia Pokaż wiadomość
...eee..mnie sie te zdjecia za bardzo nie podobaja ale skoro mowicie ze ladnie to tak musi byc he he..wygladam na szczesliwa ale nie chcialbyscie mnie widziec wtedy kilka godzin wczesniej

..ja juz sobie posprzatalam lazieneczke wiec moge troszkum z Wami posiedziec..mezus cos tam robi w garazu a ja jak zwykle buszuje w internecie Dzidzia tez sie za Wami stesknila bo az sie upomina zebym Was ucalowala od niej CMOKASKI od mojej Malutkiej
Gizelciu kochana zdjecia super,wygladalas naprawde ślicznie!!!
Dawaj dawaj nam caluski od Olisi-dziekujemy i poglaskaj sie po brzusiu,to takie pieszczotki dla Twojej coruni od cioc z wizazyku
A niespodzianka?pewnie ze chce wiedziec,alez Ty jestes sprytna i juz obcykalas co ten Twoj Mezus dla Ciebie szykuje,napisz mi na Pw co to takiego bo ja taka ciekawska jestem

A ja tak sie cieszylam ze mam wolne teraz 3 dni i ze przyjedzie Tz a tu chyba nici z jego przyjazdu bo wlasnie mi pisala ze chyba zostana na weekend za granica BUUUUUUUUUUUUUUUU ale jestem zla!!!!!

Buziaczki dla wszyastkich dziewczynek i ich obecnych lub przyszlych fasolek
Mi juz przeszedl dolek i juz jestem wesola ,tylko sie troszke wkurzylam ze Tz moze nie wrocic...
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 19:01   #501
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
Gizelciu, sliczne fotki ze slubu, ciesze sie, ze jestes szczesliwa ze swoim mezusiem, niech dba o Ciebie i o corcie

Kinus a jak udaly sie zakupy? a sobie cos kupilas?
Stary 2007-08-30, 19:36   #502
kachula27
Zakorzenienie

Ale tutaj dzis cichutko o tej porze,widze ze dziewczyny najbardziej szaleja z rana i to jeszcze co niektore z pracy,no ladnie ladnie zamiast pracowac to na forum przesiaduja hehe
Stary 2007-08-30, 19:41   #503
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Emi ciesze sie ze sprawa ruszyła i że masz juz termin u psychologa
Może sprawa nabierze rozpedu i pójdzie szybciej niż myslisz

Gizelcia super wyglądałaś i domyslam sie jaką treme miałas i stresa przed tym wszystkim

Witam nowa dziewczyne
Tak jak dziewczyny pisały podstawa to kwas foliowy i podstawowe badania reszte gin na pewno ci żleci zbada cię i bedziesz wiedziała czy organizm jest gotowy na ciąże, powodzonka życze

Kachula przykro mi ze samiusia będziesz w weekend ja będe synka kurowac bo jutro wraca z Koloni ale do lekarza go zapisałam bo w słuchawce słysze ze chory jest w poniedziałek idziemy do szkoły na 11
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 20:48   #504
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość

Gizelcia super wyglądałaś i domyslam sie jaką treme miałas i stresa przed tym wszystkim

Witam nowa dziewczyne
Tak jak dziewczyny pisały podstawa to kwas foliowy i podstawowe badania reszte gin na pewno ci żleci zbada cię i bedziesz wiedziała czy organizm jest gotowy na ciąże, powodzonka życze

Kachula przykro mi ze samiusia będziesz w weekend ja będe synka kurowac bo jutro wraca z Koloni ale do lekarza go zapisałam bo w słuchawce słysze ze chory jest w poniedziałek idziemy do szkoły na 11
No moze sie zdarzyc ze bede sama chociaz niedawno znowu mi napisal ze juz jada ale co z tego jak i tak musza sie zatrzymac bo w austrii jest zakaz jazdy tirow w nocy,jestem zla!!!!

Kasiu kuruj synka bo chyba takie przedluzenie wakacji przez chorobe to wcale nic milego
Stary 2007-08-30, 21:05   #505
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
emi22 napewno juz niedlugo bedziesz wygladac jeszcze sliczniej niz ja Nawet nie wiesz jak ten czas wyczekiwanka szybko mi zlecia..Tobie pewnie tez zleci szybciej niz myslisz i bedziesz najszczesliwsza zonka swojego mezusia
mam nadzieje Agatkojuz sie doczekac nie moge

Cytat:
Napisane przez Nikita_Wawa Pokaż wiadomość

Witam nowa dziewczyne

tez sie ciesze i jednoczesnie boje strasznie nie chce sie nakrecac ze nam sie uda to wygrac zeby nie daj Boże odpukac w nie malowane nam sie nie udało boje sie nawet myslec o kazdej z tych opcji....

a synka kuruj bo niestety w poniedziaałek ławeczko witajtylko zaraz ja zapomniałam jak sie długopis trzyma
Stary 2007-08-30, 21:15   #506
Nikita_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
No moze sie zdarzyc ze bede sama chociaz niedawno znowu mi napisal ze juz jada ale co z tego jak i tak musza sie zatrzymac bo w austrii jest zakaz jazdy tirow w nocy,jestem zla!!!!

Kasiu kuruj synka bo chyba takie przedluzenie wakacji przez chorobe to wcale nic milego
Wiem ze przedłuzanie wakacji to nic dorego w zeszłym roku mielismy tygodniowe opóźnienie, ale juz do Pani doktor naszej sie zapisaliśmy i ona juz go wykuruje, tylko siedzenie w domciu nas czeka zeby w poniediząłek do szkoły a za tydzien na wesele

Kasiu wiem ze sa zakazy przerabane
Nikita_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-30, 21:17   #507
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:

gizelciu pozdrów córeczke od cioci Emili z wizazyku
Stary 2007-08-30, 21:55   #508
gizelcia
Zadomowienie

Hej kochane Tomus wlasnie zszedl z komputerka wiec moge cosik napisac

kachula przykro mi ze Twoj Tz nie wroci Nie lam sie kochana jeszcze masz Nas choc wiem ze to nie to samo..

emi Olisia dziekuje za pozdrowionka
Stary 2007-08-30, 22:01   #509
emi22
Zadomowienie

GG do emi22

Cytat:
Hej kochane Tomus wlasnie zszedl z komputerka wiec moge cosik napisac

kachula przykro mi ze Twoj Tz nie wroci Nie lam sie kochana jeszcze masz Nas choc wiem ze to nie to samo..

emi Olisia dziekuje za pozdrowionka
nie ma za co
i jak tam sie czujesz?
Stary 2007-08-30, 22:08   #510
gizelcia
Zadomowienie

Cytat:
nie ma za co
i jak tam sie czujesz?
.czuje sie dobrze..mam Tomka ciagle przy sobie Martwie sie tylko co bede robic jak pojdzie do pracy..nie chce tu zostac sama

..a jak tam Twoje zdrowko i Twoj maluch?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości