|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
sajkolidżist
|
Dot.: Suknie już mierzymy i za rok stan cywilny zmienimy! PM 2016 cz. 29 ♥
No, z tego co wiem, bardzo mało ortodontów podejmuje się leczenia po innych
Wydaje mi się, że w rok tylko małą wadę będziesz w stanie skorygować |
|
|
|
#4322 |
|
Konto usunięte
|
Suknie już mierzymy i za rok stan cywilny zmienimy! PM 2016 cz. 29 ♥
Mors zazdroszczę! Ja tez zawsze chciałam wziąć sie za zeby ale ortodonta mowil ze mam za słabe zeby na typowy aparat po prostu.
Miałam za dzieciaka taki wkładany, ale za dzieciaka wiadomo jak to było, teraz doroslam do tego ze juz bym chciała. Teraz myśle nad Invisalign zamiast aparatu standardowego, ze względu na koszt nie dam rady przed ślubem ale moze po boje sie tylko najbardziej ze bedzie mnie bolało wszystko i nie bede jadła normalnie i schudne z kości na ości i to kolejny problem. Musze poważnie to przemyśleć
Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2015-05-25 o 11:38 |
|
|
|
#4323 | |
|
Wife!
|
Cytat:
i jak mówię o aparacie to każdy a po co Ci a na co, tyle pieniędzy... Strasznie mnie to wkurza! Moja sprawa i założę go choćby nie wiem co a nosisz metalowy, czy kosmetyczny? bo ja jeśli już nastanie ten piękny dzień po obserwacjach zdecyduje się na metalowy
|
|
#4324 |
|
MerDer 4ever
|
Jak zdąży zdjąć to nie a jak nie zdąży to pójdzie w aparacie ![]() Lolusl ile płaciłaś za te bilety do Paryża?
|
|
|
|
#4325 |
|
Japońska rzepa
|
Ostatecznie 267 zł za dwie osoby w dwie strony. Wiec 133,50 zł za osobę.
|
#4326 | |
|
polaczek cebulaczek
|
Cytat:
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dawno mnie tu nie było ale sporo rzeczy na głowie mieliśmy z TŻ, a że miał wolne w piątek to trochę rzeczy załatwiliśmy. Znaleźliśmy taniego kamerzystę za 700zł (nie chcieliśmy wcale kamerzysty ale stwierdziliśmy, że jakikolwiek by to nie był film to za tą cenę można zwłaszcza, że oprócz obrobionego filmiku dostaniemy też całą "surówkę", no i pakiet warty jest 1500zł a że niedziela to mamy 50% zniżki). Zdecydowaliśmy się chyba na zaproszenia (pokaże Wam innym razem bo nie wziełam swojego laptopa do TŻ). Cherry Gratulacje, piękna relacja Mnie męczy od lutego, żeby pojechać gdzieś na parę dni tylko we dwoje. Szkoda tylko, że liczy że ja mam wszystko załatwić, bo w tym momencie mam sporo innych rzeczy do zrobienia.
|
|
#4328 |
|
Japońska rzepa
|
No żal było nie brać.
Ja jak głupia nakupuję biletów,a potem się martwię. ![]() Na październik mamy Finlandię. I już mam rozkminę jak to zrobić,żeby wydać max 300 zł za dwie osoby na 3 dni w Finlandii,gdzie jest mega drogo xD Acha,lot mamy z Gdańska,wiec jeszcze lepiej.
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z bratem przygotowaliśmy im antyramę z 25 zdjęciami od ślubu aż do teraz. [1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51520007]Mors zazdroszczę! Ja tez zawsze chciałam wziąć sie za zeby ale ortodonta mowil ze mam za słabe zeby na typowy aparat po prostu. Miałam za dzieciaka taki wkładany, ale za dzieciaka wiadomo jak to było, teraz doroslam do tego ze juz bym chciała. Teraz myśle nad Invisalign zamiast aparatu standardowego, ze względu na koszt nie dam rady przed ślubem ale moze po boje sie tylko najbardziej ze bedzie mnie bolało wszystko i nie bede jadła normalnie i schudne z kości na ości i to kolejny problem. Musze poważnie to przemyśleć[/QUOTE]Ja miałam aparat stały w gimnazjum. I bardzo dobrze, bo teraz mam ładne, proste zęby Dlaczego ma Cię wszystko boleć? To jest tak, że najbardziej boli przez pierwsze 2-3 dni po założeniu, a potem już tylko jak będą dokręcać/dociskać, czy co się z tym robi. Nie widzę powodu, dla którego miałabyś zmienić dietę na więcej niż 3 dni. Ja jadłam wszystko (łącznie z krówkami, jabłkami, lizakami, czyli tym, co dentyści odradzają), ale miałam wtedy 15 lat, więc trudno mi było wytłumaczyć, że czegoś mam nie jeść A dodam tylko, że żadnych problemów z tego tytułu nie miałam, Po zdjęciu aparatu zęby były zdrowe, białe i proste
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4331 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
No i rozważam kupno klubu wizzair,jednak promocje są spore.
|
|
#4332 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam prościutkie zęby, więc współczuję przejść z aparatami.
Mam fazę na Paryż, nie pomagacie ![]() Loluś-krajówki Ryanairem potrafią być po 9pln, może obadaj sobie? WRO na pewno ma połączenie z GDN
|
|
|
|
#4333 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Pojedziemy polskim busem, może gdańsk sobie zwiedzimy przy okazji i pójdę do salonu z kieckami xDJa mam proste zęby,ale nosiłam 7 lat aparat.
|
|
#4334 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie miałam stałego wiec nie wiem sama jak jest ale kazdy kto ma ten aparat stały tak mowi i duzo z tych osob wiele schudło i sie tego boje bo ja nie mam z czego schudnąć. Myśle nad tym Invisalign bo nosi sie to 22h na dzien i ściąga do jedzenia. Oboje z Tż nad tym myślimy bo normalnego aparatu nie chcemy wiec jak sie wkurzymy to założymy oboje i bedziemy wspierać no ale cena jest wysoka niestety wiec teraz pewnie sie nie da do ślubu |
|
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51520331]Nie miałam stałego wiec nie wiem sama jak jest ale kazdy kto ma ten aparat stały tak mowi i duzo z tych osob wiele schudło i sie tego boje bo ja nie mam z czego schudnąć.
Myśle nad tym Invisalign bo nosi sie to 22h na dzien i ściąga do jedzenia. Oboje z Tż nad tym myślimy bo normalnego aparatu nie chcemy wiec jak sie wkurzymy to założymy oboje i bedziemy wspierać no ale cena jest wysoka niestety wiec teraz pewnie sie nie da do ślubu[/QUOTE] Bardzo mnie dziwi to co piszesz. JA nie widzę powodu, dla którego miałoby się schudnąć. Kilka moich koleżanek też miało aparat i żadna z nich raczej nie schudła Myślę, że absolutnie nie masz się czego obawiać Ja pamiętam tylko, że przez pierwsze 2-3 dni jadłam kluski, zupy, sosy, czyli wszystko, czego nie trzeba było gryźć. Potem już wszystko normalnie, także bez obaw
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślałam o aparacie bo trochę korekcji by mi się przydało ale cena aparatu i odległość do najbliższego ortodonty, który ma normalne terminy skutecznie mnie odstraszyła. Trudno wybielimy sobie z TŻ tylko ząbki przed ślubem i tyle..
|
|
#4337 | |
|
Wife!
|
Cytat:
mój brat nosi aparat metalowy i je wszystko łącznie ze schabowym tylko dzieli na mniejsze kawałki - ale je. Za to szwagierka ma kosmetyczny i na początku tylko papki jadła nie wiem od czego to zalezy z tym, że ona ciągle gada jaka to gruba jest ( a wygląda jak przecinek ) więc to na rękę pewno było i się cackała ze sobą
|
|
#4338 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No wiesz moze nie bałabym sie tak jakbym miała chociaz kilka kg ktore mogłabym zrzucić a ja mam całe zycie niedowage przez przemianę materii wiec każde kg sie dla mnie liczy i dla mnie to normalne ze sie o to boje Myśle ze ten aparat na który patrze wyciąga sie na czas jedzenia bo z nim jesc nie mozna moze było by to ok. No ale kupa kasy i trzeba to przemyśleć |
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51520485]No wiesz moze nie bałabym sie tak jakbym miała chociaz kilka kg ktore mogłabym zrzucić a ja mam całe zycie niedowage przez przemianę materii
wiec każde kg sie dla mnie liczy i dla mnie to normalne ze sie o to boje Myśle ze ten aparat na który patrze wyciąga sie na czas jedzenia bo z nim jesc nie mozna moze było by to ok. No ale kupa kasy i trzeba to przemyśleć[/QUOTE] Ile ważysz i do jakiego wzrostu? jeśli mogę spytać
|
|
#4340 |
|
Konto usunięte
|
Wolałabym nie zagłębiać sie w takie szczegóły
w genach ta głupia przemiana materii u nas krąży
|
|
|
|
#4341 | |
|
sajkolidżist
|
Cytat:
Miałam podobnie nosiłam metalowy, bo szkoda mi było pieniędzy na kosmetyczny no i mnie bolało i miałam problemy z dziasłami i okropny osad cieszę się, że to juz za mną
|
|
|
|
|
#4342 |
|
Raczkowanie
|
Nosiłam stały aparat ortodontyczny - taki metalowy - 1,5 roku i nie wiązało się to z utratą wagi. Jadłam wszystko normalnie, nic mnie nie bolało. Minęło już 5lat od ściągnięcia i jestem baaardzo zadowolona, że się zdecydowałam
![]() Też jestem bardzo szczupła i w związku z tym poszukiwania sukni są dosyć ciężkie, bo wszędzie do przymiarki mają suknie w rozmiarze 38 i w górę. W niektórych salonach nawet nie pospinały sukienki klipsami/szpilkami, tylko trzymały ręką, ani się człowiek nie może dobrze obejrzeć. |
|
|
|
#4344 |
|
Żona Gargamel
|
Też mam zamiar zrobić porządek z zębami przed ślubem
Aparatu sobie za nic nie dałabym założyć, a już na pewno nie na ślub |
|
|
|
#4345 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;51520485]No wiesz moze nie bałabym sie tak jakbym miała chociaz kilka kg ktore mogłabym zrzucić a ja mam całe zycie niedowage przez przemianę materii
wiec każde kg sie dla mnie liczy i dla mnie to normalne ze sie o to boje Myśle ze ten aparat na który patrze wyciąga sie na czas jedzenia bo z nim jesc nie mozna moze było by to ok. No ale kupa kasy i trzeba to przemyśleć[/QUOTE] Bez obaw, możesz założyć zwykły metalowy! W sumie to nie wyobrażam sobie mieć takiego aparatu, który się wyciąga do jedzenia. Co, np. w pracy miałabym go tak wyjmować i zakładać? Jest to chyba mało estetyczne. A tak w ogóle, to ciesz się, że masz taką, a nie inną przemianę materii, przecież nie wolałabyś być gruba, prawda? Na pewno jest mnóstwo dziewczyn, które by się zamieniły
|
|
#4347 |
|
Japońska rzepa
|
ja!
|
#4348 | |
|
Konto usunięte
|
Mam taką samą tylko pomarańczową, okropnie się gniecie
![]() U mnie wszystkie babki w rodzinie ![]() Mniejsze, po 250 - 300kg na Insta mam ![]() Cytat:
Chodziłam często i nikt mnie nie obmacywał, ani ja nikogo. Chyba że Tż Cherry fajna relacja |
|
|
|
|
#4349 | |
|
Konto usunięte
|
Suknie już mierzymy i za rok stan cywilny zmienimy! PM 2016 cz. 29 ♥
Cytat:
Ja własnie nie chce miec zwykłego jesli jakikolwiek to ten Invisalign własnie Załącznik 5986130 |
|
|
|
|
#4350 |
|
PeeMa
|
Zapomniałam: Cherry piękna relacja, jeszcze raz gratulacje!
Ja już od kilku osób słyszałam, że mam ładne, proste zęby, a aparatu nigdy nie nosiłam. Chociaż tyle Ale z koloru już nie jestem zadowolona ![]() Dziewczyny, polecicie jakieś witaminy? Takie ogólne, które przyjmuje się na co dzień. Nie chcę kupować w ciemno, a postanowiłam, że zacznę jakieś brać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

boje sie tylko najbardziej ze bedzie mnie bolało wszystko i nie bede jadła normalnie i schudne z kości na ości
i to kolejny problem. Musze poważnie to przemyśleć

i jak mówię o aparacie to każdy a po co Ci a na co, tyle pieniędzy... Strasznie mnie to wkurza! Moja sprawa i założę go choćby nie wiem co
a nosisz metalowy, czy kosmetyczny?
bo ja jeśli już nastanie ten piękny dzień po obserwacjach zdecyduje się na metalowy

To jest tak, że najbardziej boli przez pierwsze 2-3 dni po założeniu, a potem już tylko jak będą dokręcać/dociskać, czy co się z tym robi. Nie widzę powodu, dla którego miałabyś zmienić dietę na więcej niż 3 dni. Ja jadłam wszystko (łącznie z krówkami, jabłkami, lizakami, czyli tym, co dentyści odradzają), ale miałam wtedy 15 lat, więc trudno mi było wytłumaczyć, że czegoś mam nie jeść