Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy cz. 22 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-24, 10:37   #3091
Pinia16
Raczkowanie

Dot.: Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy cz. 22

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
czy mozecie mi podac kliniki w ktorych wykonywalyscie operacje w tym wlasnie znieczuleniu? Reszta dziewczyn, ktore miały takie samo znieczulenie jakby były uprzejme podac mi namiary to byłabym bardzo wdzieczna

Oczywiscie Dr M.W - Klinika Wia*****ak (od nazwiska). Est Med**ca.
Klinika Swarzędz J.K.
Pinia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 11:51   #3092
pati3112
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MizerneA Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie Cycolinki
Nie było mnie trochę ale niestety rzeczywistość domaga się uczestnictwa :/
Wrzucam zdjęcia 12 -to dniowych cycorów i takie moje spostrzeżenie;
przed operacją miałam asymetrię ale ledwie widoczną i można było z tym spokojnie żyć. No i zaufałam doktorkowi, że mi tę asymetrię wyrówna (chociaż naprawdę nie było jej widać) i zapakował mi implanty o dwóch różnych pojemnościach - różnica 40cc i teraz jak opuchlizna zeszła, to rzeczywiście kur.... widać zaj....ą asymetrię
I mam tylko nadzieję, że jakoś może cyce dojdą do siebie i nie będzie to aż tak widoczne
Narazie to moje sutki to mają zeza rozbieżnego i jeden cyc jest widocznie większy od drugiego. Załąmka Mam doła
Tyle w temacie zaufania do lekarza

Poza tym są nadal twarde, chociaż pomału odzyskuję w nich czucie.
Jednak nadal pobolewają ale już działam dość sprawnie, robię prawie wszystko, mimo to ciągle szybko się męczę.
W następny poniedziałek jadę na kolejną kontrolę i mam nadzieję na zdjęcie szwów, bo już mnie zaczynają ciągnąć i szczypać - oby to była oznaka gojenia.

Teraz to jestem na tym etapie jak Olivka - na cholerę mi to było
I wcale nie myślę, że są za małe - przeciwnie, są ogromne i dzisiaj sobie zdałam sprawę z tego, że nie mam pojęcia, jak ja stanik dobiorę :/
MzierneA nie załamuj się z czasem może ta asymetria nie będzie widoczna,ciekawe co wafalek na to powie, szkoda ,że jesteś rozczarowana ,widzisz dla Olivki biust już wydaje się za mały z kolei dla Ciebie jest ogromny każdy ma inne odczucia, ja mam nadzieję,że z czasem będziesz z niego bardzo zadowolona na pocieszenie napisze ,że ta moja koleżanka na początku to nie mogła patrzeć na swoje cycuchy po operce ,w jednej też miała więcej cc niż w drugiej i z czasem one się uformowały a na począku była nimi przerażona a teraz jest mega zadowolona .

Passionday to ,że sutki sterczą to chyba norma ,ale czemu Tobie zimno i są takie tkliwe nie mam pojęcia ,własnie może je bardziej nawilżaj ,smaruj olwką ,będzie dobrze

Myszola to masz astme bidulko ,zdrówka Ci życzę! i żeby to nie miało wpływu na operację
pati3112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 11:51   #3093
Aicha1985
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszola21 Pokaż wiadomość
Doskonale Cie rozumiem tu płaca bardzo mało o oczekiwaniach juz nie wspomnę sama bym wyjechała jakbym miała taka możliwość po angielskiego czy innego języka najlepiej sie uczy obcujac z nim! Powodzenia!

U mnie wczoraj zdiagnozowała ostry atak astmy trafiłam do szpitala mam astmę oskrzelowa i zapalenie oskrzeli beda mi tez robić doagnostyke pod katem alergii i jej Ew. Związku z astma najlepsze jest to ze nigdy na astmę nie chorowalam i ciekawe jak lekarz do tego podejdzie najbardziej sie obawiam okresu pooperacyjnego czyli słonia na klacie i ataków duszności wczoraj mało nie udusilam sie na smierć i oczywiście lekarz z nocnej pomocy doraźnej wypisał mnie po 2 min oględzin jedynie z lekiem na astmę wziewnym...
oj ciezka sprawa, jestes w takiej samej sytuacji co ja, bylam okazem zdrowia az tu nagle jakis katar, ciagle zatkany nos i atak, najlepiej to mi zrobil moj gin, kazal odstawic w ciazy, lek ktory bralam codziennie rano i wieczorem, bo niby w ciazy go nie moge brac, pewnej nocy jak dostalam ataku to nie pomagaly zadne leki, nie dosc ze ja bym sie udusila to jeszcze, przez glupote lekarza stracila bym dziecko dobrze ze szpital mam blisko, spedzilam tam tydzien i lekarka ktora sie mna opiekowala powiedziala ze w zadnym wypadku nie odstawia sie tych lekow nawet w ciazy
Poroba Ci badania i bedziesz wiedziala co i jak, jesli bedziesz brala leki systematycznie to i operacji nie ma sie co obawiac, trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze
Stary 2015-05-24, 14:29   #3094
rochelle_
Mów mi Rosia :)

Cytat:

Dopłata to akurat najmniejszy problem mam nadzieje ze mi lekarz tez zaproponuje okrąglasy no i wymyśli cos na ta cholerna asymasymrtrie bo zwątpie

Jestes juz kolejna osoba od S.l zadowolona czemu wlasnie jego wybrałaś z tej Kliniki a nie np J.S ? Najważniejszy jest ten komfort dla mnie ze nikt mnie z problemem nie zostawi to bardzo istotne....

A czemu wybrałaś akurat tego lekarza a nie S.l? Z tego co pamietam masz bardzo ładne piersi o kurczę faktycznie Tysia pisała ze pękł jej implant troche mnie to martw juz sama nie wiem do kogo z LC sie umówić na konsultacje

Mi a.b dobrał dwa rożne implanty z uwagi na asymetrię ale Zabojadka pisała juz ze przy jej implantach chyba 485? Juz dam implant koryguje i Ew. Plastyka ciekawa jestem jak tu do tego problemu podejdą i jak wyjde ze szpitala i stan ogólny mi sie polepszy to pójdę tam na 100% na konsultacje! Najbardziej sie jednak boje powrotu do pracy mam tu byc kilka dni a potem pewnie dadzą jakies zwolnienie a ja mam śmieciowa umowę na zastepstwo (3 dniowy okres wypowiedzenia) dziewczynę ode mnie po takiej nieobecności wywalili od razu jak wróciła inna z przemeczenia leży teraz w szpitalu i 2 tyg ma jej nie byc ale ona ma umowę ma czas nieokreślony

W ogóle co z Tysiakiem? Tysiak co u Ciebie??

Dziewczyny pozdrowienia ze szpitala, nie jest niby zle ale leże z dwiema staruszkami a jedna strasznie jęczy szczególnie w nocy ale i tak jest lepiej powoli odzywam, najbardziej mi szkoda ze ne cwicze i z tydzień nie pocwicze czuje sie grubo ale ograniczam sie tu z jedzeniem...ehh
No to po kolei:
Ja miałam mikroskopijną asymetrię - taką, że nie wiedziałam o niej do czasu konsultacji, także u mnie nie było najmniejszej potrzeby wsadzania dwóch różnych implantów. Bo bawić się w różnicę 5cc... Wybrałam S.Ł., bo to konkretny lekarz, który nie owija w bawełnę i ma czas dla pacjentki. Na pierwszej konsultacji byłam z TŻ - rozmawialiśmy 1 godzinę i 45 minut. Wyjaśniał mi każdy szczegół operacji, rysował wszystko - gdzie wsadzi, co wsadzi, dlaczego tak, a nie inaczej. Dlatego tak przerażają mnie czeskie praktyki, w których nie wiesz, co ci wsadzą itp...
Ostatnio na wizycie po trzech miesiącach rozmawiałam z nim 30 minut, bo musiał mi odpowiedzieć na wszystkie pytania. Mówi dużo i wyjaśnia bardzo obrazowo. Do tego doszedł fakt, że doktor mocno ćwiczył siłowo - coś z kulturystyką chyba miał wspólnego. Więc wiedziałam, że nie będzie głaskania "nie wolno tego, nie wolno tamtego, bo organizm blabla" - tylko kawa na ławę i podejście do pacjentki, która ćwiczy i nie chce rezygnować z życia na trzy miesiące, skoro wszystko przebiega okej. Plus klinika sama w sobie - czysto, miło, duży zespół, anestezjolog na miejscu, bardzo dobra opieka. Są tzw. szpitalem bez bólu, więc odpadają akcje w stylu: idziesz sama na salę operacyjną lub usypiają cię już na sali. Mnie przemiła pielęgniarka przygotowała sprawnie i miło do operacji - podłączyła coś tam do żyły, kazała łyknąć garść tabletek i powiedziała, żebym teraz sobie pooglądała TV lub poczytała. Zasnęłam i obudziłam się już z cyckami. Nie pamiętam nic - nawet momentu wiezienia na salę A potem uśmiech tej samej pielęgniarki, która mówi: "witamy z nowymi piersiami, chce się Pani czegoś napić?"

Z tą dopłatą piszę poważnie - dla niektórych dziewczyn to jest duży problem i myślę, że niektóre marzycielki skutecznie hamuje.

Jeśli masz problematyczne piersi to nie patrz za bardzo na mój przykład. U mnie było książkowo - doktor za wiele się nie musiał narobić Słyszałam, że J.S. też jest bardzo dobry, a z pewnością mniej bezpośredni (co nie znaczy, że nie szczery, po prostu jest milszy w obyciu). S.Ł. nie będzie się pieścić i powie prosto z mostu: "nie wstawię Pani tyle, bo nie zrobię Pani rozstępów i pękającej skóry na życzenie - potem będzie płacz i lament i oczywiście zwalanie winy na mnie. Jeśli chce Pani wstawiać sobie powyżej XYZ, to proszę pójść gdzie indziej". I tyle

A to, że Tysi pękł implant to była nie wina lekarza, tylko wady implantu.

Złap Rośkę w sieci!
nowy wpis! ---> www.rzeklam.pl
Instagram
Stream, czyli giereczki

Edytowane przez rochelle_
Czas edycji: 2015-05-24 o 14:40
rochelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 16:23   #3095
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pinia16 Pokaż wiadomość
Klinika Swarzędz J.K.
dziękiiiiiii
Stary 2015-05-24, 20:11   #3096
ludovika
Rozeznanie

Hej wstawiłam obiecane 10 miesięcznie panienki do albumu.
ludovika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 20:11   #3097
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szann Pokaż wiadomość
Może inaczej - widzimy pierwszy raz nasze nowe piersi, kuzwa jaka zmiana! No normalnie ogromne, a tu klops, bo to opuchlizna, tydzień później juz mniejsze. Po 2tygodniach można spać na boku - kurde, jednak duze te piersi, bo niewygodnie się śpi - myjemy sie, no nie, one są małe! A Doktor mówił/a ze będą w sam raz, idealne, max co wejdzie! No nic, trzeba kupić stanik - wooooow 70D kuuurde, to jednak mam D! No nie może być, jednak są duże. Ubieramy ulubiony tshirt - mieszcze sie. Ej, no to nic sie nie zmienilo, sa takie jak w moim najwiekszym pushupie! Wcale nie wyglądają na wieksze! a potem wchodzi sie na forum.. kuurde ta ma większe, ta ladniejsze, ta super rowek, ta dwie piłeczki, ta zrobila cycki, których nadal nie ma, bo wzięła 250 i miały być ogromne, i niestety kolo sie zamyka, dziewczyny uciekają z forum, wpadają tylko na chwile, bo nagle sie okazuje, ze po operacji nic sie nie zmieniło, czasem jest nawet gorzej, bo wydało sie kupe kasy a efekt marny..
no.
to taka moja sarkastyczna opinia
Czysta prawda

Cytat:
Napisane przez Vloszka77 Pokaż wiadomość
Ja wchodzę w stare bluzki,jeszcze mam pancerniak to w ogóle ,zgniata je..Miały być big a nadal takie same tylko stoją ((
Masz big cyce. Na zdjęciu całej sylwetki wyglądają na wielkie

Cytat:
Napisane przez Olivka1989 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj jakiegoś doła podłapałam, bo pozakładałam różne bluzki i moje cycki po powiększeniu wyglądają tak samo jak moje zero w push-upie... liczyłam na inny efekt... że będą bardziej rzucać się w oczy... tymczasem nie widzę żadnej różnicy jeśli chodzi o wygląd pod ubraniem... Zastanawiam się po co mi to wszystko było
Większość dziewczyn tak to odczuwa. No cóż, mnie też to wnerwia, ale czasu nie cofnę, więc oczekuję na reoperację.

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 20:18   #3098
ludovika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PassionDay Pokaż wiadomość
Hejka
U mnie minęło 2,5 tyg od operacji. Czuje się dobrze i szwy tez ładnie się goją. Ale coś mnie martwi. Od operacji jest mi wyjątkowo zimno i przechodzą mnie dreszcze głównie w okolicach biustu. Wtedy cała skóra jest w ciarkach i Sutki stoją.
Do tego of paru dni strasznie mnie boli skóra na piersiach. Drażni mnie każdy biustonosz. Boli tak jak przed grypa. Faktem jest ze jestem 2 dni przed miesiączka i to może dlatego.
Pytam bo nigdy żadna z was nie skarżyla się na coś podobnego.
Wkurza mnie to bo nie mogę się ich dotknąć nawet...
takie uczucie zimna i naprężenia się piersi tez miałam wiec spokojnie.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
hej laseczki jakie plany na weekend ? mało tu ostatnio zaglądam ale praca zmienia wszystko ale już niedługo bo wyprowadzam się z Polski....strasznie mi smutno ale realia płac to jakiś żart
powodzenia Oliwcia

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Doskonale Cie rozumiem tu płaca bardzo mało o oczekiwaniach juz nie wspomnę sama bym wyjechała jakbym miała taka możliwość po angielskiego czy innego języka najlepiej sie uczy obcujac z nim! Powodzenia!

U mnie wczoraj zdiagnozowała ostry atak astmy trafiłam do szpitala mam astmę oskrzelowa i zapalenie oskrzeli beda mi tez robić doagnostyke pod katem alergii i jej Ew. Związku z astma najlepsze jest to ze nigdy na astmę nie chorowalam i ciekawe jak lekarz do tego podejdzie najbardziej sie obawiam okresu pooperacyjnego czyli słonia na klacie i ataków duszności wczoraj mało nie udusilam sie na smierć i oczywiście lekarz z nocnej pomocy doraźnej wypisał mnie po 2 min oględzin jedynie z lekiem na astmę wziewnym...

Dopłata to akurat najmniejszy problem mam nadzieje ze mi lekarz tez zaproponuje okrąglasy no i wymyśli cos na ta cholerna asymasymrtrie bo zwątpie

Jestes juz kolejna osoba od S.l zadowolona czemu wlasnie jego wybrałaś z tej Kliniki a nie np J.S ? Najważniejszy jest ten komfort dla mnie ze nikt mnie z problemem nie zostawi to bardzo istotne....

A czemu wybrałaś akurat tego lekarza a nie S.l? Z tego co pamietam masz bardzo ładne piersi o kurczę faktycznie Tysia pisała ze pękł jej implant troche mnie to martw juz sama nie wiem do kogo z LC sie umówić na konsultacje

Mi a.b dobrał dwa rożne implanty z uwagi na asymetrię ale Zabojadka pisała juz ze przy jej implantach chyba 485? Juz dam implant koryguje i Ew. Plastyka ciekawa jestem jak tu do tego problemu podejdą i jak wyjde ze szpitala i stan ogólny mi sie polepszy to pójdę tam na 100% na konsultacje! Najbardziej sie jednak boje powrotu do pracy mam tu byc kilka dni a potem pewnie dadzą jakies zwolnienie a ja mam śmieciowa umowę na zastepstwo (3 dniowy okres wypowiedzenia) dziewczynę ode mnie po takiej nieobecności wywalili od razu jak wróciła inna z przemeczenia leży teraz w szpitalu i 2 tyg ma jej nie byc ale ona ma umowę ma czas nieokreślony

W ogóle co z Tysiakiem? Tysiak co u Ciebie??

Dziewczyny pozdrowienia ze szpitala, nie jest niby zle ale leże z dwiema staruszkami a jedna strasznie jęczy szczególnie w nocy ale i tak jest lepiej powoli odzywam, najbardziej mi szkoda ze ne cwicze i z tydzień nie pocwicze czuje sie grubo ale ograniczam sie tu z jedzeniem...ehh
zdrowka życzę wszystko bedzie dobrze
Stary 2015-05-24, 20:24   #3099
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Zapłaciłam 13 700zl za wszystko
Olivko a na jakich implantach pracują tam w klinice?
Stary 2015-05-24, 21:28   #3100
ludovika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MizerneA Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie Cycolinki
Nie było mnie trochę ale niestety rzeczywistość domaga się uczestnictwa :/
Wrzucam zdjęcia 12 -to dniowych cycorów i takie moje spostrzeżenie;
przed operacją miałam asymetrię ale ledwie widoczną i można było z tym spokojnie żyć. No i zaufałam doktorkowi, że mi tę asymetrię wyrówna (chociaż naprawdę nie było jej widać) i zapakował mi implanty o dwóch różnych pojemnościach - różnica 40cc i teraz jak opuchlizna zeszła, to rzeczywiście kur.... widać zaj....ą asymetrię
I mam tylko nadzieję, że jakoś może cyce dojdą do siebie i nie będzie to aż tak widoczne
Narazie to moje sutki to mają zeza rozbieżnego i jeden cyc jest widocznie większy od drugiego. Załąmka Mam doła
Tyle w temacie zaufania do lekarza

Poza tym są nadal twarde, chociaż pomału odzyskuję w nich czucie.
Jednak nadal pobolewają ale już działam dość sprawnie, robię prawie wszystko, mimo to ciągle szybko się męczę.
W następny poniedziałek jadę na kolejną kontrolę i mam nadzieję na zdjęcie szwów, bo już mnie zaczynają ciągnąć i szczypać - oby to była oznaka gojenia.

Teraz to jestem na tym etapie jak Olivka - na cholerę mi to było
I wcale nie myślę, że są za małe - przeciwnie, są ogromne i dzisiaj sobie zdałam sprawę z tego, że nie mam pojęcia, jak ja stanik dobiorę :/
Kochana masz piękne cycki wcale nie duże one się zmienia jeszcze będą mniejsze .Zobacz jakie ja miałam dwa arbuzy po operacji a jakie mam teraz.Nie masz czego zalowac jeszcze będziesz szczesliwa z ich powodu zobaczysz.Tez miałam jednego cyca trochę większego od drugiego i to przez dluzszy czas,teraz tez się trochę roznia i przed operacja tez.Zawsze mamy jeden cycek inny od drugiego.
Stary 2015-05-24, 21:31   #3101
Zainteresowana2
Zadomowienie

Hej dziewczyny dopiero usiadłam na kanapie i mogę Was poczytać i wrzucić wyliczankę...przepraszam, że tak późno ale dzisiaj ciężki dzień miałam - impreza urodzinowa mojej młodszej córki wszystko się świetnie udało

Wyliczanka na dzisiaj

wino132 01.06 - 8
lijuana 10.06 - 17
zabojadka88 19.06 - 26
pati3112 29.06 - 36
aicha1985 06.07 - 43
maginka23 08.07 - 45

05.10.2017 - operacja A.B. 😁 silimed natural 425HI
Zainteresowana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-24, 22:05   #3102
Shazney
Zakorzenienie

MizerneA, daj im czas! Wiesz co ja pisałam po op? Że mam za wielkie cycki, narzekałam na ich wielkość. Teraz, jak opuchlizna zeszła, zmniejszyły się dwukrotnie i czekam z niecierpliwością na powtórną op, bo są dla mnie za małe. One będą naturalnieć na maxa, zobaczysz jeszcze.

and random compliments.
Stary 2015-05-24, 22:09   #3103
ludovika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
MizerneA, daj im czas! Wiesz co ja pisałam po op? Że mam za wielkie cycki, narzekałam na ich wielkość. Teraz, jak opuchlizna zeszła, zmniejszyły się dwukrotnie i czekam z niecierpliwością na powtórną op, bo są dla mnie za małe. One będą naturalnieć na maxa, zobaczysz jeszcze.
Dla mnie Twoje cycuchy sa śliczne nie widziałam na tle całej sylwetki ale rozmiar mi się podoba .Jak roz stanika nosisz?
Stary 2015-05-24, 22:13   #3104
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ludovika Pokaż wiadomość
Dla mnie Twoje cycuchy sa śliczne nie widziałam na tle całej sylwetki ale rozmiar mi się podoba .Jak roz stanika nosisz?
Dziękuję, Kochana. Kształt mi się podoba, tylko miałam inne oczekiwania co do rozmiaru. Opuchlizna zeszła i znów mam jakieś dwie mandarynki . Noszę 70D/E, zależy od firmy. Pogodziłam się już z tym, że pójdę znów pod nóż, byle kasa jeszcze na to była

and random compliments.
Stary 2015-05-24, 22:24   #3105
ludovika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Dziękuję, Kochana. Kształt mi się podoba, tylko miałam inne oczekiwania co do rozmiaru. Opuchlizna zeszła i znów mam jakieś dwie mandarynki . Noszę 70D/E, zależy od firmy. Pogodziłam się już z tym, że pójdę znów pod nóż, byle kasa jeszcze na to była
Rozumiem jeśli Cie to uszczesliwi to masz racje jak uzbierasz to rob większe .
Stary 2015-05-24, 22:40   #3106
Olivka1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
Olivko a na jakich implantach pracują tam w klinice?
Pracują na allerganach

Ludoviczko Twoje piersi wymiatają Piękne są
Stary 2015-05-24, 22:44   #3107
ludovika
Rozeznanie

Cytat:
Pracują na allerganach

Ludoviczko Twoje piersi wymiatają Piękne są
Dziekuje Olivko dziekuje dziewczynki za miłe komentarze
Stary 2015-05-25, 00:41   #3108
myszola21
Zakorzenienie

Cytat:
Myszola:nie stresuj sie,duzo odpoczywaj.caluski dla Ciebie.
Staram sie

Cytat:
Napisane przez Aicha1985 Pokaż wiadomość
oj ciezka sprawa, jestes w takiej samej sytuacji co ja, bylam okazem zdrowia az tu nagle jakis katar, ciagle zatkany nos i atak, najlepiej to mi zrobil moj gin, kazal odstawic w ciazy, lek ktory bralam codziennie rano i wieczorem, bo niby w ciazy go nie moge brac, pewnej nocy jak dostalam ataku to nie pomagaly zadne leki, nie dosc ze ja bym sie udusila to jeszcze, przez glupote lekarza stracila bym dziecko dobrze ze szpital mam blisko, spedzilam tam tydzien i lekarka ktora sie mna opiekowala powiedziala ze w zadnym wypadku nie odstawia sie tych lekow nawet w ciazy
Poroba Ci badania i bedziesz wiedziala co i jak, jesli bedziesz brala leki systematycznie to i operacji nie ma sie co obawiac, trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze

U mnie to było tak:

Wiec tak jak wiecie rok juz pracuje tu gdzie pracuje nad czym ubolewam no ale nic. Gdzies w styczniu sie przeziebilam ale do pracy chodziłam tu gdzie pracuje straszny nacisk kładą na obecność zreszta stwierdziłam ze skoro jestem nowa to głupio mi dać zwolnienie ale doszedł mi kaszel ogólne osłabienie i wzielam zwolnienie na 4 dni oczywiście do końca sie nie wyleczylam, dalej byłam osłabiona tym bardziej ze pracuje od 7-15 do pracy dojeżdżam w relacji autobus-pociąg-autobus wiec pobudkę mam o 4.40 codziennie od stycznia cwicze tez po 1,5 h ale nie wysypiam sie, zazwyczaj chodzę spac o 12 wiec sypiam dziennie ok 4h. W marcu przeziebilam sie nie na żarty fostakam antybiotyk a dr zaproponował mi zwolnienie na dwa tygodnie ponieważ jestem na śmieciowej umowie na zastepstwo, wiedziałam ze jak zrobię taka akcje niemiecka od razu dostanę zwolnienie na co nie mogłam sobie pozwolić. Dr dała mi zwolnienie na 4 dni i wróciłam do pracy oczywiście nie całkiem zdrowa. Od marca pojawiały sie dziwne epizody duszności i ucisku na klatce budzilam sie ok 3 w nocy kręciłam serce waliło jak oszalałe i nie mogłam usnac do tego dziwne światy przy oddychaniu. Miesiąc pózniej wystąpiły u mnie napady kichania nawet po 20 razy na raz gdzies po 10 min przy czym w drodze do pracy i powrotnej marnowalam po 2 opak chusteczek. Napady duszności zlekcewazylam bo stwierdziłam ze to na tle nerwowym i wiąże sie to z moja praca, co do uczulenia tonigdy nie byłam uczulona a mam w domu psa i królika to wiem ze alergia moze pojawić z dnia na dzien do tego miałam mocno przekrwione oczy. Leczylam sie sama zyrteckiem alerteckiem, wapnem potem mama mi dawkowala stopnie ze sterydem no ale nic nie pomagało albo na chwile oczy nadal czerwone, drapanie w gardle i katar z kichaniem. W kwietniu zdarzył sie jeden niepokojący epizod ktory mnie zmusił do wizyty u lekarza. Któregoś dnia zaspalam wiec musiałam sie uwijać, jak mi ucieknie autobus to sie automatycznie spoznilam na pociąg itp a ze musiałam isc jeszcze do bankomatu to biegiem tam okazało sie ze zapomniałam karty do autobusu 5 min wiec bieg do domu na 3 piętro i szybko autobus, zdążyłam. Tylko ze oblał mnie zimny pot i dopóki mi sie wyrównał oddech minęła ponad godzina do tego dusznosc suchy kaszel i zapachany nos. Dużo osób z racji pracy trulo mi żebym poszła do lekarza i ze mogą to byc powikłania po niewyleczonnym przeziębieniu. W maju w połowie poszłam do internisty osłuchala mnie i nic dziwnego nie usłyszała ale ponieważ nalegalam dała skierowanie na krew, spirometrie i rtg klatki piersiowej. W poniedziałek w zeszłym tygodniu z moich 2 prywatnych abonamentów zaczęłam atakować infolinię i sie umawiać. Do pulmonologa porażka nawet prywatnie zapisali mnie na 27 maj do internisty dopiero na 25, stwierdziłam wiec ze na poniedziałek wezmę najwyżej zadanie. Od poniedziałku sie czułam dziwnie osłabiona ale zwalilam to na brak snu i zmęczenie sprawami w pracy, w czwartek dałam sie wyciągnąć na basen ( zawsze chodzę raz w tygodniu) zrobiłam 40 basenów bez wysiłku nawet nskupowalam sobie leków przeciwko grypie i alergii zeby do poniedziałku wytrzymać, teraflu aspirin itd. Poszłam tego dnia nawet spac o 18, w piątek sie juz obudziłam mocno przeziębiona z gruzliczym kaszlem no ale zadania nie mogłam wziąć bo musiał w terminie sprawy pozamykać tym bardziej ze na poniedziałek planowałam urlop na zadanie. W pracy kilka osób mi zwróciło uwagę żebym poszła do lekarza, moja kierowniczka stwierdziła ze to pewnie tylko alergia. Wróciłam po pracy do domu kaszel męczył niemilodiernie wiec nawet sobie trening darowalam. Od 18 było coraz gorzej jak sie kładłam do wyra to ucisk na klacie dusznosc i do tego paskudny kaszel z wydzielina, każdy taki raz i straszny bol w klacie nabrałam sie leków na grypę ale oka nie zmruzylam, nawetbzasnac sie bałam...o 6 cieżko mi sie chodziło ale wstalam juz prawie nie mogłam oddychać, kierunek nocna pomoc doraźna u mnie w pruszkowie. Tam przyjęli mnie z łaski, dr mocno zaspany zszedł i ze co mi jest i czy piłam alkohol opisałam mu objawy powiedział ze świszczących i na ewno to astma dał lek wziewny na receptę i powiedział o dawkowaniu,nie dał skierowania na nic żadnych zaleceń. Wykupilam lek zapodalam i usnelam na 3 h jak sie ibudzilam czułam sie fstalnie, wiec znow sobie zapodalam nie mogłam usnacjuz nie stałam na własnych nogach o oddechu juz nie wspomnę. Na żadna kartę mnie nie chcieli przyjąć z abonamentu, zadzwoniłam do mamy bo ma kartę VIP i 40 min pózniej juz byłam w enel medzie tam babka była w szoku ze żyje w ogóle i nakrzyczala czemu pogotowia nie wezwaliśmy. Osłuchala mnie stwierdziła ostry atak astmy, dodam tylko ze na astmę nigdy nie chorowalam. Zapodala mi lek dożylnie wziewnie i kroplówke jak mi sie stan ustabilizował dała skierowanie do szpitala i żebym szybko jechała do szpitala bo pogotowie bedzie za godzine. Na sorze podłączyli mnie pod respirator i czekałam krew i rtg klatki zrobili po 3h miałam wyniki. Przyszedł do mnie dr i poinformował ze po konsultacji z pulmonologiem konieczna jest hospitalizacja stwierdzili ostra astmę oskrzelowa z zapaleniem płuc. Spirometrie wykazała ostry stan zostaje kilka dni na razie na oddziale chorób wew i alergologii zeby stwierdzili Ew związek astmy z uczuleniem. Najgorzej sie boje co w pracy i czy mi od razu jak wrócę kwita nie dadzą. Moja koleżanka miała problem z tarczycą tez umowę zastepstwo po 3 tyg wróciła i ja zwolnili. Teraz moja koleżanka z zespołu jest 2 tyg w szpitalu z przemeczenia no ale ona ma umowę na czas nieokreślony a ja śmieciowa. Napisałam dzis do kierowniczki ze jestem w szp a ona olewka także ten jestem juz najgorszej myśli ze mnie zwolnią

Cytat:
Napisane przez rochelle_ Pokaż wiadomość
No to po kolei:
Ja miałam mikroskopijną asymetrię - taką, że nie wiedziałam o niej do czasu konsultacji, także u mnie nie było najmniejszej potrzeby wsadzania dwóch różnych implantów. Bo bawić się w różnicę 5cc... Wybrałam S.Ł., bo to konkretny lekarz, który nie owija w bawełnę i ma czas dla pacjentki. Na pierwszej konsultacji byłam z TŻ - rozmawialiśmy 1 godzinę i 45 minut. Wyjaśniał mi każdy szczegół operacji, rysował wszystko - gdzie wsadzi, co wsadzi, dlaczego tak, a nie inaczej. Dlatego tak przerażają mnie czeskie praktyki, w których nie wiesz, co ci wsadzą itp...
Ostatnio na wizycie po trzech miesiącach rozmawiałam z nim 30 minut, bo musiał mi odpowiedzieć na wszystkie pytania. Mówi dużo i wyjaśnia bardzo obrazowo. Do tego doszedł fakt, że doktor mocno ćwiczył siłowo - coś z kulturystyką chyba miał wspólnego. Więc wiedziałam, że nie będzie głaskania "nie wolno tego, nie wolno tamtego, bo organizm blabla" - tylko kawa na ławę i podejście do pacjentki, która ćwiczy i nie chce rezygnować z życia na trzy miesiące, skoro wszystko przebiega okej. Plus klinika sama w sobie - czysto, miło, duży zespół, anestezjolog na miejscu, bardzo dobra opieka. Są tzw. szpitalem bez bólu, więc odpadają akcje w stylu: idziesz sama na salę operacyjną lub usypiają cię już na sali. Mnie przemiła pielęgniarka przygotowała sprawnie i miło do operacji - podłączyła coś tam do żyły, kazała łyknąć garść tabletek i powiedziała, żebym teraz sobie pooglądała TV lub poczytała. Zasnęłam i obudziłam się już z cyckami. Nie pamiętam nic - nawet momentu wiezienia na salę A potem uśmiech tej samej pielęgniarki, która mówi: "witamy z nowymi piersiami, chce się Pani czegoś napić?"

Z tą dopłatą piszę poważnie - dla niektórych dziewczyn to jest duży problem i myślę, że niektóre marzycielki skutecznie hamuje.

Jeśli masz problematyczne piersi to nie patrz za bardzo na mój przykład. U mnie było książkowo - doktor za wiele się nie musiał narobić Słyszałam, że J.S. też jest bardzo dobry, a z pewnością mniej bezpośredni (co nie znaczy, że nie szczery, po prostu jest milszy w obyciu). S.Ł. nie będzie się pieścić i powie prosto z mostu: "nie wstawię Pani tyle, bo nie zrobię Pani rozstępów i pękającej skóry na życzenie - potem będzie płacz i lament i oczywiście zwalanie winy na mnie. Jeśli chce Pani wstawiać sobie powyżej XYZ, to proszę pójść gdzie indziej". I tyle

A to, że Tysi pękł implant to była nie wina lekarza, tylko wady implantu.
Dopłata to dla mnie żaden problem i bądź tu mądra do kogo isc pal licho jak bedzie trzeba do obu pójdę

Cytat:
Hej wstawiłam obiecane 10 miesięcznie panienki do albumu.
twoje piesi to fenomen!!!

Cytat:
takie uczucie zimna i naprężenia się piersi tez miałam wiec spokojnie.

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

powodzenia Oliwcia

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

zdrowka życzę wszystko bedzie dobrze

Przyda sie cmoki!!
16.11.2015 KONSULTACJA S.Ł.
23.08.2016 KONSULTACJA G.N.J.

OXY
64->62->58.5->58.3->58.2->57.8->57.3->56.4->56.2->54.9->54.8

56,6->56,3->55,9->55,2

https://www.instagram.com/lukrecjaass/
myszola21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 08:13   #3109
Vloszka77
Raczkowanie

Myszola: jestem w szoku,Boże ty mogłaś umrzeć ,astma tez powstaje z nie wyleczonej choroby oskrzel,moja córa tak miała .Musisz znaleść inna prace,bo ty w jakimś obozie.Zadzwoń do uwagi,nagłośnijcie ten obuz.Jezeli taka masz prace,zmień wyjedź za granice.Zadaj sobie pytanie,czy ty chcesz żyć.Zadbaj o zdrowie.Tak mi przykro.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.caluski..
Vloszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 10:05   #3110
myszola21
Zakorzenienie

Cytat:
Myszola: jestem w szoku,Boże ty mogłaś umrzeć ,astma tez powstaje z nie wyleczonej choroby oskrzel,moja córa tak miała .Musisz znaleść inna prace,bo ty w jakimś obozie.Zadzwoń do uwagi,nagłośnijcie ten obuz.Jezeli taka masz prace,zmień wyjedź za granice.Zadaj sobie pytanie,czy ty chcesz żyć.Zadbaj o zdrowie.Tak mi przykro.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.caluski..
Ehhh ja w szpitalu kierowniczka zlala mnie totalnie, a kolezsnka od rana z pretensją wypisuje ze musi moje sprawy robić i ze kiedy ja w ogóle mam zamiar wrócić bo ona ma swoje sprawy i tu sa terminy ( praca w likwidacji) chce znaleźć nowa prace wysyłałam cv ale dupa blada

OXY

56,6->56,3->55,9->55,2

Stary 2015-05-25, 10:14   #3111
anita1303
Raczkowanie

Cytat:
Ehhh ja w szpitalu kierowniczka zlala mnie totalnie, a kolezsnka od rana z pretensją wypisuje ze musi moje sprawy robić i ze kiedy ja w ogóle mam zamiar wrócić bo ona ma swoje sprawy i tu sa terminy ( praca w likwidacji) chce znaleźć nowa prace wysyłałam cv ale dupa blada
Myszola zdrowia życzę. Nie zadreczaj się teraz pracą, zdrowie najważniejsze. Ciary mnie przechodziły jak czytałam Twoją historię.
anita1303 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 10:38   #3112
Zainteresowana2
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Wyliczanka na dzisiaj

wino132 01.06 - 7
lijuana 10.06 - 16
zabojadka88 19.06 - 25
pati3112 29.06 - 35
aicha1985 06.07 - 42
maginka23 08.07 - 44

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Myszola ale historia.... bardzo Ci współczuję.... najważniejsze, że lekarze wiedzą co Ci jest i teraz będą Cię leczyć... zdrowia Ci życzę! A pracą się nie przejmuj. Nie ta to inna. Znajdziesz lepszą... zdrowie najważniejsze

05.10.2017 - operacja A.B. 😁 silimed natural 425HI
Zainteresowana2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 11:03   #3113
misia2684
Raczkowanie

Cytat:
No co za tupet!!!ale pin*a z tej koleżanki!! Włosy mi sie zjeżyły jak to przeczytałam jak tak można! Przeciez Ty nie na Teneryfie wypoczywasz tylko leżysz poważnie chora w szpitalu...wiem, ze chcesz wrócić do pracy ale nie za wszelka cenę..jeszcze chyba nie masz rodziny i kredytu wiec najwyżej Ci sie cycki w czasie odwleką ale zdrowie najważniejsze. A jesli chodzi o prace to cieżko jest pewnie trafić w środowisko, w którym człowiek czuje jak w domu ale pośród takich jaszczurek ja bym na pewno nie siedziała
Myszola dużo zdrowia i dbaj o siebie!! Dobrze, ze jesteś w szpitalu bo w końcu sie wyśpisz i moze Cię porządnie doleczą
Stary 2015-05-25, 11:40   #3114
kasika84
Rozeznanie

Dzień dobry
Myszola życzę zdrówka! I dbaj o siebie! Kurczę, ale ta Twoja praca to niezłe g... Jak Ty tam wytrzymujesz?!
Stary 2015-05-25, 11:44   #3115
Akowal
Przyczajenie

Teraz trochę z innej beczki Co sadzicie o poziomie wiedzy jaka posiadaja kobiety przed powiekszaniem piersi? Korzystalyscie z konkretnych stronek w celu uzyskania informacji o zabiegu?
Akowal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 11:46   #3116
PassionDay
Raczkowanie

GG do PassionDay

Myszola- współczuję i życzę dużo zdrowia bo ono najważniejsze!!! a takie pin..dy niech spadają na bambus za takie zachowanie!!! pamiętaj że zdrówko najważniejsze, bo jak ono będzie to i szczęście będzie a tym pracowym szczurkom kiedyś życie za takie coś odpłaci.

Vloszka77- fajnie że u ciebie coraz lepiej choc zakaz podnoszenia rąk przez kolejny miesiąc lekko mnie zdziwiła, no ale słuchajmy swoich lekarzy-guru

U mnie ból skóry zelżał, zaczęłąm smarowac oliwką 3x dziennie dośc obficie, do tego okres zawitał więc myślę że dwa czynniki sie przyczyniły do takiego odczucia: pms i zbyt sucha skóra.
Mam zakaz na fiszbiny na rok. Mogę tylko miękkie staniki. Teraz mogę już smarowac blizny czymś w stylu dermatix, veraderm czy contratubex. Co polecacie???

I muszę kupic jakiś miękki koronkowy biustonosz bo oszaleję w tych sportowych. Wczoraj miałam obiad na dzień mamy u teściowej i dopiero w 4 sukience on nie wystawał. W triumphie nie było miękkich w moim rozmiarze około 70f-g. Gdzie znajdę miękki stanik w takim rozmiarze? W dzień mogę chodzic w dowolnym ale miękkim, a na noc pancerniak jeszcze 2 miesiące.

Zamiast abdominoplastyki brzuchola ostatnio poczytałam o liposlim, laserowej liposukcji. Czy któraś coś o tym słyszała? Polecacie? Kurczę boje się takiej rozległej operacji i wielkiej blizny!!!

Moje samopoczucie już wporządku. Niestety parę razy córę musiałam dźwignąc ale inaczej się nie dało. Ale już myje podłogi, odkurzam, gotuję i w balkonowym ogródku dłubię.
A najlepszy jest mój mąż jak rzuca spragnione spojrzenia na moje dyndałki z drugiego końca stołu podczas imprezy Baaaardzo mu się podobają i jak nigdy im nie poświecał żadnej uwagi w trakcie pieszczot tak teraz to najważniejszy punkt programu haha

Szymuś: 25.01.2010
Natalka: 30.03.2012
PassionDay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 12:40   #3117
myszola21
Zakorzenienie

Dziewczyny głupia byłam teraz mam za swoje zdrowie trzeba podreperować bo inaczej z operki nici a pracy i tak bede musiała poszukać, najbardziej sie zawiodłam na tej koleżance...

OXY

56,6->56,3->55,9->55,2

Stary 2015-05-25, 12:55   #3118
Vloszka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PassionDay Pokaż wiadomość
Myszola- współczuję i życzę dużo zdrowia bo ono najważniejsze!!! a takie pin..dy niech spadają na bambus za takie zachowanie!!! pamiętaj że zdrówko najważniejsze, bo jak ono będzie to i szczęście będzie a tym pracowym szczurkom kiedyś życie za takie coś odpłaci.

Vloszka77- fajnie że u ciebie coraz lepiej choc zakaz podnoszenia rąk przez kolejny miesiąc lekko mnie zdziwiła, no ale słuchajmy swoich lekarzy-guru

U mnie ból skóry zelżał, zaczęłąm smarowac oliwką 3x dziennie dośc obficie, do tego okres zawitał więc myślę że dwa czynniki sie przyczyniły do takiego odczucia: pms i zbyt sucha skóra.
Mam zakaz na fiszbiny na rok. Mogę tylko miękkie staniki. Teraz mogę już smarowac blizny czymś w stylu dermatix, veraderm czy contratubex. Co polecacie???

I muszę kupic jakiś miękki koronkowy biustonosz bo oszaleję w tych sportowych. Wczoraj miałam obiad na dzień mamy u teściowej i dopiero w 4 sukience on nie wystawał. W triumphie nie było miękkich w moim rozmiarze około 70f-g. Gdzie znajdę miękki stanik w takim rozmiarze? W dzień mogę chodzic w dowolnym ale miękkim, a na noc pancerniak jeszcze 2 miesiące.

Zamiast abdominoplastyki brzuchola ostatnio poczytałam o liposlim, laserowej liposukcji. Czy któraś coś o tym słyszała? Polecacie? Kurczę boje się takiej rozległej operacji i wielkiej blizny!!!

Moje samopoczucie już wporządku. Niestety parę razy córę musiałam dźwignąc ale inaczej się nie dało. Ale już myje podłogi, odkurzam, gotuję i w balkonowym ogródku dłubię.
A najlepszy jest mój mąż jak rzuca spragnione spojrzenia na moje dyndałki z drugiego końca stołu podczas imprezy Baaaardzo mu się podobają i jak nigdy im nie poświecał żadnej uwagi w trakcie pieszczot tak teraz to najważniejszy punkt programu haha
PassionDay ja miałam lipolize laserowa,wisiał mi brzuch ,teraz jest lepiej..

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
PassionDay ja miałam lipolize laserowa,wisiał mi brzuch ,teraz jest lepiej..
Ja tez bałam sie tej operacji i ta blizna,zaczęłam czytać o lipolizie laserowej,zrobiłam 09.2014 w Łodzi 2,500zl .znieczulenie miejscowe.Zaraz po wstałam i do domu powrót .3 miesiące nonstop w majtach uciskowych .
Vloszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 14:20   #3119
carecare
Raczkowanie

Witajcie

Myszola, aż mi włosy dęba stanęły! Zdrówka życzę i lepszej pracy!
carecare jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 14:39   #3120
Mortycja72
Rozeznanie

Zapisałam się na 23 czerwca na konsultację do kliniki LC, do JS.

Ciekawe, co powie, porównam sobie.
Mortycja72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości