|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Piersi sobie powiększamy i o życiu rozmawiamy cz. 22
Cytat:
|
|
|
|
|
#3092 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Passionday to ,że sutki sterczą to chyba norma ,ale czemu Tobie zimno i są takie tkliwe nie mam pojęcia ,własnie może je bardziej nawilżaj ,smaruj olwką ,będzie dobrze ![]() Myszola to masz astme bidulko ,zdrówka Ci życzę! i żeby to nie miało wpływu na operację
|
|
|
|
|
#3093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze ze szpital mam blisko, spedzilam tam tydzien i lekarka ktora sie mna opiekowala powiedziala ze w zadnym wypadku nie odstawia sie tych lekow nawet w ciazy Poroba Ci badania i bedziesz wiedziala co i jak, jesli bedziesz brala leki systematycznie to i operacji nie ma sie co obawiac, trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze
|
|
|
#3094 | |
|
Mów mi Rosia :)
|
Cytat:
Ja miałam mikroskopijną asymetrię - taką, że nie wiedziałam o niej do czasu konsultacji, także u mnie nie było najmniejszej potrzeby wsadzania dwóch różnych implantów. Bo bawić się w różnicę 5cc... Wybrałam S.Ł., bo to konkretny lekarz, który nie owija w bawełnę i ma czas dla pacjentki. Na pierwszej konsultacji byłam z TŻ - rozmawialiśmy 1 godzinę i 45 minut. Wyjaśniał mi każdy szczegół operacji, rysował wszystko - gdzie wsadzi, co wsadzi, dlaczego tak, a nie inaczej. Dlatego tak przerażają mnie czeskie praktyki, w których nie wiesz, co ci wsadzą itp... Ostatnio na wizycie po trzech miesiącach rozmawiałam z nim 30 minut, bo musiał mi odpowiedzieć na wszystkie pytania. Mówi dużo i wyjaśnia bardzo obrazowo. Do tego doszedł fakt, że doktor mocno ćwiczył siłowo - coś z kulturystyką chyba miał wspólnego. Więc wiedziałam, że nie będzie głaskania "nie wolno tego, nie wolno tamtego, bo organizm blabla" - tylko kawa na ławę i podejście do pacjentki, która ćwiczy i nie chce rezygnować z życia na trzy miesiące, skoro wszystko przebiega okej. Plus klinika sama w sobie - czysto, miło, duży zespół, anestezjolog na miejscu, bardzo dobra opieka. Są tzw. szpitalem bez bólu, więc odpadają akcje w stylu: idziesz sama na salę operacyjną lub usypiają cię już na sali. Mnie przemiła pielęgniarka przygotowała sprawnie i miło do operacji - podłączyła coś tam do żyły, kazała łyknąć garść tabletek i powiedziała, żebym teraz sobie pooglądała TV lub poczytała. Zasnęłam i obudziłam się już z cyckami. Nie pamiętam nic - nawet momentu wiezienia na salę A potem uśmiech tej samej pielęgniarki, która mówi: "witamy z nowymi piersiami, chce się Pani czegoś napić?"Z tą dopłatą piszę poważnie - dla niektórych dziewczyn to jest duży problem i myślę, że niektóre marzycielki skutecznie hamuje. Jeśli masz problematyczne piersi to nie patrz za bardzo na mój przykład. U mnie było książkowo - doktor za wiele się nie musiał narobić Słyszałam, że J.S. też jest bardzo dobry, a z pewnością mniej bezpośredni (co nie znaczy, że nie szczery, po prostu jest milszy w obyciu). S.Ł. nie będzie się pieścić i powie prosto z mostu: "nie wstawię Pani tyle, bo nie zrobię Pani rozstępów i pękającej skóry na życzenie - potem będzie płacz i lament i oczywiście zwalanie winy na mnie. Jeśli chce Pani wstawiać sobie powyżej XYZ, to proszę pójść gdzie indziej". I tyle ![]() A to, że Tysi pękł implant to była nie wina lekarza, tylko wady implantu.
Edytowane przez rochelle_ Czas edycji: 2015-05-24 o 14:40 |
|
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3096 |
|
Rozeznanie
|
Hej
wstawiłam obiecane 10 miesięcznie panienki do albumu.
|
|
|
|
#3097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3098 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Olivko a na jakich implantach pracują tam w klinice?
|
#3100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Zobacz jakie ja miałam dwa arbuzy po operacji a jakie mam teraz.Nie masz czego zalowac jeszcze będziesz szczesliwa z ich powodu zobaczysz.Tez miałam jednego cyca trochę większego od drugiego i to przez dluzszy czas,teraz tez się trochę roznia i przed operacja tez.Zawsze mamy jeden cycek inny od drugiego.
|
|
|
|
|
#3101 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
dopiero usiadłam na kanapie i mogę Was poczytać i wrzucić wyliczankę...przepraszam, że tak późno ale dzisiaj ciężki dzień miałam - impreza urodzinowa mojej młodszej córki wszystko się świetnie udało ![]() Wyliczanka na dzisiaj ![]()
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
MizerneA, daj im czas! Wiesz co ja pisałam po op? Że mam za wielkie cycki, narzekałam na ich wielkość. Teraz, jak opuchlizna zeszła, zmniejszyły się dwukrotnie i czekam z niecierpliwością na powtórną op, bo są dla mnie za małe. One będą naturalnieć na maxa, zobaczysz jeszcze.
|
#3103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Jak roz stanika nosisz?
|
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Noszę 70D/E, zależy od firmy. Pogodziłam się już z tym, że pójdę znów pod nóż, byle kasa jeszcze na to była
|
|
#3105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli Cie to uszczesliwi to masz racje jak uzbierasz to rob większe .
|
|
|
|
|
#3106 |
|
Raczkowanie
|
Pracują na allerganach
Ludoviczko Twoje piersi wymiatają Piękne są
|
|
#3107 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3108 | |||
|
Zakorzenienie
|
Staram sie
![]() Cytat:
U mnie to było tak: Wiec tak jak wiecie rok juz pracuje tu gdzie pracuje nad czym ubolewam no ale nic. Gdzies w styczniu sie przeziebilam ale do pracy chodziłam tu gdzie pracuje straszny nacisk kładą na obecność zreszta stwierdziłam ze skoro jestem nowa to głupio mi dać zwolnienie ale doszedł mi kaszel ogólne osłabienie i wzielam zwolnienie na 4 dni oczywiście do końca sie nie wyleczylam, dalej byłam osłabiona tym bardziej ze pracuje od 7-15 do pracy dojeżdżam w relacji autobus-pociąg-autobus wiec pobudkę mam o 4.40 codziennie od stycznia cwicze tez po 1,5 h ale nie wysypiam sie, zazwyczaj chodzę spac o 12 wiec sypiam dziennie ok 4h. W marcu przeziebilam sie nie na żarty fostakam antybiotyk a dr zaproponował mi zwolnienie na dwa tygodnie ponieważ jestem na śmieciowej umowie na zastepstwo, wiedziałam ze jak zrobię taka akcje niemiecka od razu dostanę zwolnienie na co nie mogłam sobie pozwolić. Dr dała mi zwolnienie na 4 dni i wróciłam do pracy oczywiście nie całkiem zdrowa. Od marca pojawiały sie dziwne epizody duszności i ucisku na klatce budzilam sie ok 3 w nocy kręciłam serce waliło jak oszalałe i nie mogłam usnac do tego dziwne światy przy oddychaniu. Miesiąc pózniej wystąpiły u mnie napady kichania nawet po 20 razy na raz gdzies po 10 min przy czym w drodze do pracy i powrotnej marnowalam po 2 opak chusteczek. Napady duszności zlekcewazylam bo stwierdziłam ze to na tle nerwowym i wiąże sie to z moja praca, co do uczulenia tonigdy nie byłam uczulona a mam w domu psa i królika to wiem ze alergia moze pojawić z dnia na dzien do tego miałam mocno przekrwione oczy. Leczylam sie sama zyrteckiem alerteckiem, wapnem potem mama mi dawkowala stopnie ze sterydem no ale nic nie pomagało albo na chwile oczy nadal czerwone, drapanie w gardle i katar z kichaniem. W kwietniu zdarzył sie jeden niepokojący epizod ktory mnie zmusił do wizyty u lekarza. Któregoś dnia zaspalam wiec musiałam sie uwijać, jak mi ucieknie autobus to sie automatycznie spoznilam na pociąg itp a ze musiałam isc jeszcze do bankomatu to biegiem tam okazało sie ze zapomniałam karty do autobusu 5 min wiec bieg do domu na 3 piętro i szybko autobus, zdążyłam. Tylko ze oblał mnie zimny pot i dopóki mi sie wyrównał oddech minęła ponad godzina do tego dusznosc suchy kaszel i zapachany nos. Dużo osób z racji pracy trulo mi żebym poszła do lekarza i ze mogą to byc powikłania po niewyleczonnym przeziębieniu. W maju w połowie poszłam do internisty osłuchala mnie i nic dziwnego nie usłyszała ale ponieważ nalegalam dała skierowanie na krew, spirometrie i rtg klatki piersiowej. W poniedziałek w zeszłym tygodniu z moich 2 prywatnych abonamentów zaczęłam atakować infolinię i sie umawiać. Do pulmonologa porażka nawet prywatnie zapisali mnie na 27 maj do internisty dopiero na 25, stwierdziłam wiec ze na poniedziałek wezmę najwyżej zadanie. Od poniedziałku sie czułam dziwnie osłabiona ale zwalilam to na brak snu i zmęczenie sprawami w pracy, w czwartek dałam sie wyciągnąć na basen ( zawsze chodzę raz w tygodniu) zrobiłam 40 basenów bez wysiłku nawet nskupowalam sobie leków przeciwko grypie i alergii zeby do poniedziałku wytrzymać, teraflu aspirin itd. Poszłam tego dnia nawet spac o 18, w piątek sie juz obudziłam mocno przeziębiona z gruzliczym kaszlem no ale zadania nie mogłam wziąć bo musiał w terminie sprawy pozamykać tym bardziej ze na poniedziałek planowałam urlop na zadanie. W pracy kilka osób mi zwróciło uwagę żebym poszła do lekarza, moja kierowniczka stwierdziła ze to pewnie tylko alergia. Wróciłam po pracy do domu kaszel męczył niemilodiernie wiec nawet sobie trening darowalam. Od 18 było coraz gorzej jak sie kładłam do wyra to ucisk na klacie dusznosc i do tego paskudny kaszel z wydzielina, każdy taki raz i straszny bol w klacie nabrałam sie leków na grypę ale oka nie zmruzylam, nawetbzasnac sie bałam...o 6 cieżko mi sie chodziło ale wstalam juz prawie nie mogłam oddychać, kierunek nocna pomoc doraźna u mnie w pruszkowie. Tam przyjęli mnie z łaski, dr mocno zaspany zszedł i ze co mi jest i czy piłam alkohol opisałam mu objawy powiedział ze świszczących i na ewno to astma dał lek wziewny na receptę i powiedział o dawkowaniu,nie dał skierowania na nic żadnych zaleceń. Wykupilam lek zapodalam i usnelam na 3 h jak sie ibudzilam czułam sie fstalnie, wiec znow sobie zapodalam nie mogłam usnacjuz nie stałam na własnych nogach o oddechu juz nie wspomnę. Na żadna kartę mnie nie chcieli przyjąć z abonamentu, zadzwoniłam do mamy bo ma kartę VIP i 40 min pózniej juz byłam w enel medzie tam babka była w szoku ze żyje w ogóle i nakrzyczala czemu pogotowia nie wezwaliśmy. Osłuchala mnie stwierdziła ostry atak astmy, dodam tylko ze na astmę nigdy nie chorowalam. Zapodala mi lek dożylnie wziewnie i kroplówke jak mi sie stan ustabilizował dała skierowanie do szpitala i żebym szybko jechała do szpitala bo pogotowie bedzie za godzine. Na sorze podłączyli mnie pod respirator i czekałam krew i rtg klatki zrobili po 3h miałam wyniki. Przyszedł do mnie dr i poinformował ze po konsultacji z pulmonologiem konieczna jest hospitalizacja stwierdzili ostra astmę oskrzelowa z zapaleniem płuc. Spirometrie wykazała ostry stan zostaje kilka dni na razie na oddziale chorób wew i alergologii zeby stwierdzili Ew związek astmy z uczuleniem. Najgorzej sie boje co w pracy i czy mi od razu jak wrócę kwita nie dadzą. Moja koleżanka miała problem z tarczycą tez umowę zastepstwo po 3 tyg wróciła i ja zwolnili. Teraz moja koleżanka z zespołu jest 2 tyg w szpitalu z przemeczenia no ale ona ma umowę na czas nieokreślony a ja śmieciowa. Napisałam dzis do kierowniczki ze jestem w szp a ona olewka także ten jestem juz najgorszej myśli ze mnie zwolnią ![]() Cytat:
![]() twoje piesi to fenomen!!! Cytat:
Przyda sie cmoki!!
konsultuje się ![]() 20.05.2015 KONSULTACJA DR A.B. 09.10.2015 KONSULTACJA M.SZ 16.11.2015 KONSULTACJA S.Ł. 23.08.2016 KONSULTACJA G.N.J. OXY 64->62->58.5->58.3->58.2->57.8->57.3->56.4->56.2->54.9->54.8 ![]() 56,6->56,3->55,9->55,2 https://www.instagram.com/lukrecjaass/ |
|||
|
|
|
#3109 |
|
Raczkowanie
|
Myszola: jestem w szoku,Boże ty mogłaś umrzeć ,astma tez powstaje z nie wyleczonej choroby oskrzel,moja córa tak miała .Musisz znaleść inna prace,bo ty w jakimś obozie.Zadzwoń do uwagi,nagłośnijcie ten obuz.Jezeli taka masz prace,zmień wyjedź za granice.Zadaj sobie pytanie,czy ty chcesz żyć.Zadbaj o zdrowie.Tak mi przykro.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.caluski.. |
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chce znaleźć nowa prace wysyłałam cv ale dupa blada
konsultuje się ![]() 20.05.2015 KONSULTACJA DR A.B. 09.10.2015 KONSULTACJA M.SZ 16.11.2015 KONSULTACJA S.Ł. 23.08.2016 KONSULTACJA G.N.J. OXY 64->62->58.5->58.3->58.2->57.8->57.3->56.4->56.2->54.9->54.8 ![]() 56,6->56,3->55,9->55,2 https://www.instagram.com/lukrecjaass/ |
|
|
|
|
#3111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Wyliczanka na dzisiaj ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Myszola ale historia.... bardzo Ci współczuję.... najważniejsze, że lekarze wiedzą co Ci jest i teraz będą Cię leczyć... zdrowia Ci życzę! A pracą się nie przejmuj. Nie ta to inna. Znajdziesz lepszą... zdrowie najważniejsze
|
#3113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak tak można! Przeciez Ty nie na Teneryfie wypoczywasz tylko leżysz poważnie chora w szpitalu...wiem, ze chcesz wrócić do pracy ale nie za wszelka cenę..jeszcze chyba nie masz rodziny i kredytu wiec najwyżej Ci sie cycki w czasie odwleką ale zdrowie najważniejsze. A jesli chodzi o prace to cieżko jest pewnie trafić w środowisko, w którym człowiek czuje jak w domu ale pośród takich jaszczurek ja bym na pewno nie siedziała ![]() Myszola dużo zdrowia i dbaj o siebie!! Dobrze, ze jesteś w szpitalu bo w końcu sie wyśpisz i moze Cię porządnie doleczą
|
|
#3114 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Myszola życzę zdrówka! I dbaj o siebie! Kurczę, ale ta Twoja praca to niezłe g... Jak Ty tam wytrzymujesz?!
|
#3115 |
|
Przyczajenie
|
Teraz trochę z innej beczki
Co sadzicie o poziomie wiedzy jaka posiadaja kobiety przed powiekszaniem piersi? Korzystalyscie z konkretnych stronek w celu uzyskania informacji o zabiegu?
|
|
|
|
#3116 |
|
Raczkowanie
|
Myszola- współczuję i życzę dużo zdrowia bo ono najważniejsze!!! a takie pin..dy niech spadają na bambus za takie zachowanie!!! pamiętaj że zdrówko najważniejsze, bo jak ono będzie to i szczęście będzie
a tym pracowym szczurkom kiedyś życie za takie coś odpłaci.Vloszka77- fajnie że u ciebie coraz lepiej choc zakaz podnoszenia rąk przez kolejny miesiąc lekko mnie zdziwiła, no ale słuchajmy swoich lekarzy-guru U mnie ból skóry zelżał, zaczęłąm smarowac oliwką 3x dziennie dośc obficie, do tego okres zawitał więc myślę że dwa czynniki sie przyczyniły do takiego odczucia: pms i zbyt sucha skóra. Mam zakaz na fiszbiny na rok. Mogę tylko miękkie staniki. Teraz mogę już smarowac blizny czymś w stylu dermatix, veraderm czy contratubex. Co polecacie??? I muszę kupic jakiś miękki koronkowy biustonosz bo oszaleję w tych sportowych. Wczoraj miałam obiad na dzień mamy u teściowej i dopiero w 4 sukience on nie wystawał. W triumphie nie było miękkich w moim rozmiarze około 70f-g. Gdzie znajdę miękki stanik w takim rozmiarze? W dzień mogę chodzic w dowolnym ale miękkim, a na noc pancerniak jeszcze 2 miesiące. Zamiast abdominoplastyki brzuchola ostatnio poczytałam o liposlim, laserowej liposukcji. Czy któraś coś o tym słyszała? Polecacie? Kurczę boje się takiej rozległej operacji i wielkiej blizny!!! Moje samopoczucie już wporządku. Niestety parę razy córę musiałam dźwignąc ale inaczej się nie dało. Ale już myje podłogi, odkurzam, gotuję i w balkonowym ogródku dłubię. A najlepszy jest mój mąż jak rzuca spragnione spojrzenia na moje dyndałki z drugiego końca stołu podczas imprezy Baaaardzo mu się podobają i jak nigdy im nie poświecał żadnej uwagi w trakcie pieszczot tak teraz to najważniejszy punkt programu haha
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny głupia byłam teraz mam za swoje zdrowie trzeba podreperować bo inaczej z operki nici a pracy i tak bede musiała poszukać, najbardziej sie zawiodłam na tej koleżance...
|
|
|
#3118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Ja tez bałam sie tej operacji i ta blizna,zaczęłam czytać o lipolizie laserowej,zrobiłam 09.2014 w Łodzi 2,500zl .znieczulenie miejscowe.Zaraz po wstałam i do domu powrót .3 miesiące nonstop w majtach uciskowych . |
|
|
|
|
#3119 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Myszola, aż mi włosy dęba stanęły! Zdrówka życzę i lepszej pracy! |
|
|
|
#3120 |
|
Rozeznanie
|
Zapisałam się na 23 czerwca na konsultację do kliniki LC, do JS.
Ciekawe, co powie, porównam sobie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

+ korekcja powiek górnych 

jakie plany na weekend ?

jak tak można! Przeciez Ty nie na Teneryfie wypoczywasz tylko leżysz poważnie chora w szpitalu...wiem, ze chcesz wrócić do pracy ale nie za wszelka cenę..jeszcze chyba nie masz rodziny i kredytu wiec najwyżej Ci sie cycki w czasie odwleką ale zdrowie najważniejsze. A jesli chodzi o prace to cieżko jest pewnie trafić w środowisko, w którym człowiek czuje jak w domu ale pośród takich jaszczurek ja bym na pewno nie siedziała