Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 12 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-25, 15:48   #1171
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 12

Tzn w miarę normalnie i codziennie próbuje czegoś nowego. Różnie to potem bywa z kupka.
Stary 2015-05-25, 15:49   #1172
ruskaa
Wtajemniczenie

Ja juz po ktg i Pani mowi, ze piekne i skurcze sie rysuja ale co z tego jak decyzja dopiero jutro
10Dni po terminie i czekaja nie wiem na co..chyba zebym sie wykonczyla pozniej mam miec znowu ktg..
Maz juz pojechal, bo bez sensu zeby siedzial..
Nie bede obchodzic dnia matki

Jak ja nie trawie szpitali..jakos skrepowana sie czuje..
Ale ogolnie warunki super i personel to samo, wiekszosc mlodych

Przeczytalam po lebkach wiec nie wiem co komu...
Co do wagi to przed ciaza 48-49kg i ogolnie ja bylam drobna a miednica waska i przekrzywiona wiec az sie boje

za pozostale ciezarowki

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-25, 15:51   #1173
moniisia90
Wtajemniczenie

Madeleine - ja to samo mam z butelka! Tej z serii natural nie ciągnie ale Classic od razu zasysa i pięknie ciągnie

Ja tez probuje ale nie wszystko na razie bo tez nie chce potem patrzeć jak placze i krzyczy...

Irenka - ja bez bluzy bo się mloda poci, tylko body z długim rękawem i polspiochy albo pajacyk i cienki kocyk albo pielucha bambusowa...
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-25, 15:52   #1174
agnes188
Zakorzenienie

Dorka powaznie ta herbatka z humany slodka?ja nie slodze herbaty nie nawidze slodkiego goracego picia

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-25, 16:07   #1175
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Dorka powaznie ta herbatka z humany slodka?ja nie slodze herbaty nie nawidze slodkiego goracego picia
Jest slodka. Chyba prze werbene.
Coz, to ja bede testowac babydream
Stary 2015-05-25, 16:09   #1176
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
Ja juz po ktg i Pani mowi, ze piekne i skurcze sie rysuja ale co z tego jak decyzja dopiero jutro
10Dni po terminie i czekaja nie wiem na co..chyba zebym sie wykonczyla pozniej mam miec znowu ktg..
Maz juz pojechal, bo bez sensu zeby siedzial..
Nie bede obchodzic dnia matki

Jak ja nie trawie szpitali..jakos skrepowana sie czuje..
Ale ogolnie warunki super i personel to samo, wiekszosc mlodych

Przeczytalam po lebkach wiec nie wiem co komu...
Co do wagi to przed ciaza 48-49kg i ogolnie ja bylam drobna a miednica waska i przekrzywiona wiec az sie boje

za pozostale ciezarowki
Ruska jutro Leoś się spręży i będziesz miała dzień matki, zobaczysz! Myśl pozytywnie i przemawiaj do niego, podziała

Ja też 48, w porywach do 49 i bałam się jak pójdzie z porodem, ale oni mierzą takim kołem specjalnym, więc jak okaże się że miednice masz za małą albo krzywą to na pewno nie pozwolą męczyć się naturalnie Więc tym się nie przejmuj
Stary 2015-05-25, 16:16   #1177
mimi_77
Zakorzenienie

Dziewczyny nie wiem.co komu bo tylko wpadlam napisac ze u nas bardzo sredmio. Mam zapalenie piersi,.goraczke,.slabo mi a mala marudzi. Byla dzis polozna i dala mi wytyczne co robic. Czyli.sciaganie co 2 godziny w dzien i w nocy, karmienie moim mlekiem z butelki, oklady z. Kapusty co godzine, mam robic notatki itp. Mala marudzi bo ma.prpblemy z brzuszkiem. Tesciowa byla dzis i wczoraj u mnie mi pomoc zebym nie.byla.sama. dzis taka slaba jestem ze ledwo stoje a mala usypia tylko u mnie. Placze.z bezsilnosci, nie mam nadziei ze bedzie lepiej.

Mala wazy juz 4270 a dzis konczy 2 tyg, je bardzo duzo a ja nie nadazam sciagac. Jeszcze.maz nie moze wziac wolnego ☠☠☠☠a mac.

Trzymam kciuki za ciezarowki, zeby wszystko sie udalo

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 16:17   #1178
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Ruska jutro Leoś się spręży i będziesz miała dzień matki, zobaczysz! Myśl pozytywnie i przemawiaj do niego, podziała

Ja też 48, w porywach do 49 i bałam się jak pójdzie z porodem, ale oni mierzą takim kołem specjalnym, więc jak okaże się że miednice masz za małą albo krzywą to na pewno nie pozwolą męczyć się naturalnie Więc tym się nie przejmuj
ja się ostatnio na wizycie z zapisem ktg na Madalińskiego pytałam o mierzenie. Lekarz własnie powiedział, żebym się nie martwiła

zaczynam mieć dosć. dzisiaj jest tragedia. kręgosłup tak mnie boli, że nie mogę nawet leżeć kurde wszystkie prawie już z dzieciaczkami, inne wiedzą co je czeka, a ja dalej w du.pie

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-25, 16:26   #1179
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
ja się ostatnio na wizycie z zapisem ktg na Madalińskiego pytałam o mierzenie. Lekarz własnie powiedział, żebym się nie martwiła

zaczynam mieć dosć. dzisiaj jest tragedia. kręgosłup tak mnie boli, że nie mogę nawet leżeć kurde wszystkie prawie już z dzieciaczkami, inne wiedzą co je czeka, a ja dalej w du.pie
Santi kochana ja tez nie wiem co mnie czeka bo nikt nic nie mowi na razie...pewnie jutro decyzja na obchodzie..
Uspokoilam sie tylko, bo jestem pod opieka i nie boje sie az tak o malego..

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-25, 16:42   #1180
irenka78
Rozeznanie

Mimi mam ten sam problem, mnie położna kazała robić tak: najpierw rozgrzać pierś (to bolace miejsce) ja określam bardzo ciepłą wodę w bidon i tak masowalam pierś, następnie sciagalam pokarm i potem kladlam lisc kapusty z zamrażarki. Mnie to bardzo pomogło, i tak co 2 godz. Spróbuj nanajpierw rozgrzać i masowac pierś. Ja niestety kończę z piersiami, siły psychiczne i fizyczyne mam na końcówce...
bezinteresowną...

Edytowane przez irenka78
Czas edycji: 2015-05-25 o 16:43
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-25, 16:46   #1181
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Tak odnośnie spacerów - chodzicie z maluszkami codziennie ( o ile oczywiście nie ma żadnej burzy, wichury itd?)
No i oczywiście z ubieraniem staramy się nie przesadzać, ale chyba nie jest najgorzej, zwłaszcza że już widziałam tak mega opatulone dzieci, a mama na krótki rękawek Więc mogę sobie wyobrazić to coTien pisze

Ja staram się jeść w miarę normalnie, jakiś wielkich bóli i kolek nie mamy ale ostatnio mały się drze po jedzeniu chwilę zamiast spać Co prawda to trwa moment i pomaga przytulenie, pobujanie i usypia, ale to też pewnie związane z trawieniem? ewentualnie tak bardzo nie lubi być oderwany od cyca
No ja staram się wyjść codziennie chociaż na 30 minut jeśli np jest brzydka pogoda. Oczekuje odpowiedni moment i idziemy Ale jak jest ładna pogoda to przynajmniej godzina to już u nas normalne, a najczęściej 2

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 16:47   #1182
TienShan
Zakorzenienie

Ruska ja już Ci mówiłam, Dzień Matki i tak należy do Ciebie a może Leoś jutro przyjdzie na świat

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-25, 16:50   #1183
fistaszek24
Zakorzenienie

Mały spi. Jutro wizyta położnej a młoda szaleje i chce zwrócić na siebie uwagę . Mąż pojechał na zakupy. Co do karmienia dieta to złooooooo ale trzeba ją trzymać jakiś czas. Wprowadzam po kolei ale też się boję czy nie będzie płakał. na obiad nie wiem co wymyślać i jade na kurczaku i zupach.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-25, 16:51   #1184
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość
Mimi mam ten sam problem, mnie położna kazała robić tak: najpierw rozgrzać pierś (to bolace miejsce) ja określam bardzo ciepłą wodę w bidon i tak masowalam pierś, następnie sciagalam pokarm i potem kladlam lisc kapusty z zamrażarki. Mnie to bardzo pomogło, i tak co 2 godz. Spróbuj nanajpierw rozgrzać i masowac pierś. Ja niestety kończę z piersiami, siły psychiczne i fizyczyne mam na końcówce...
Mi wlasnie zakazala masowac... juz sama nie wiem co robic. Mala robi akcje jak dostaje z butli bo rzyzwyczajona jest dk cycka a tak na je sie i krzyczy i nie wiem czy chce jeszcze mleka czy tylko mnie. Polozna radzila chustowanie bo to dziecko potrzebuje bliskosci. Mowila ze mnie nauczy wiazac.tylko ceny chust mnie przerazaja..

Antosia 12.05.2015

Stary 2015-05-25, 16:53   #1185
fistaszek24
Zakorzenienie

http://gotuj.skutecznie.tv/category/...ek-karmiacych/
Stary 2015-05-25, 16:56   #1186
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
Santi kochana ja tez nie wiem co mnie czeka bo nikt nic nie mowi na razie...pewnie jutro decyzja na obchodzie..
Uspokoilam sie tylko, bo jestem pod opieka i nie boje sie az tak o malego..
no właśnie.. ja niby co 3 dni mam ktg ale co z tego:/ boję się tego, ile Mały już waży.. jeśli sprawdzi się waga z ostatniego usg (na początku maja), to na pewno jest już powyżej 4 kg, a tego jakoś nie widzę jestem przerażona..
łapię doła z tego wszystkiego

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-25, 17:01   #1187
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Polozna radzila chustowanie bo to dziecko potrzebuje bliskosci. Mowila ze mnie nauczy wiazac.tylko ceny chust mnie przerazaja..
używaną bawełnianą, tkaną skośnokrzyżowo kupisz już za 100zł warto ,za tyle samo sprzedasz później

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-25, 17:01   #1188
Izuniaa89
Zakorzenienie

Dolaczam sie do grona zdolowanych..
Stary 2015-05-25, 17:04   #1189
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
używaną bawełnianą, tkaną skośnokrzyżowo kupisz już za 100zł warto ,za tyle samo sprzedasz później
Oo dzieki

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Dolaczam sie do grona zdolowanych..

Antosia 12.05.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 17:15   #1190
LuckyLove
Zadomowienie

Cześć Mamuśki

zdjęcie mojego słoneczka w klubie Więcej dodam jak ściągnę na kompa
Stary 2015-05-25, 17:17   #1191
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki

zdjęcie mojego słoneczka w klubie Więcej dodam jak ściągnę na kompa
Czekamy
Stary 2015-05-25, 17:20   #1192
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość

No właśnie mnie już mierzyli przy przyjęciu na ip, na tym pierwszym badaniu. I na pewno jak Michaś będzie duży, ze stwierdzą że Ty sama nie dasz rady to zdecydują o cc, ale bądź dobrej myśli, musi być dobrze

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
No ja staram się wyjść codziennie chociaż na 30 minut jeśli np jest brzydka pogoda. Oczekuje odpowiedni moment i idziemy Ale jak jest ładna pogoda to przynajmniej godzina to już u nas normalne, a najczęściej 2
A to spoko! Bo my codziennie tez, raz chyba się zdarzyło że w domu siedzieliśmy ale wiało za bardzo. I tak się zastanawiałam czy nie przesadzam z tymi spacerami Ale Tymek zawsze śpi w wózku, więc przynajmniej mam gwarancje że tą godzinę w dzień zawsze pośpi

Dziewczyny nie dołujcie się Ja wiem że jest ciężko, sama co chwila mam burzę hormonów, ale trzeba myśleć pozytywnie. Dzieci bardzo wyczuwają emocje, więc może te płacze i nerwy to trochę od nas. Jest trudno, ale tylko spokój może nas uratować.

Patrzcie co znalazłam jak szukałam czemu Tymek płacze po jedzeniu https://mamotoja.pl/placz-dziecka-po...7721,r1p1.html
Nie denerwuj się
Łatwo powiedzieć, ale jak tu się nie denerwować, gdy dziecko płacze! Popatrz jednak na to wszystko z boku, bardziej obiektywnie: nic złego się nie dzieje, maluszek dobrze się rozwija, rośnie – i to jest najważniejsze. Pamiętaj też, że on doskonale odbiera twoje emocje. Ty też zresztą wchodząc do pokoju, w którym są inne osoby, szybko wyczuwasz, ja-ka tam panuje atmosfera. Maleństwo wyczuwa to jeszcze lepiej, jest barometrem twoich uczuć. Przecież przez dziewięć miesięcy stanowiliście niemal jeden organizm. Jeśli denerwujesz się, gdy przystawiasz malca do piersi, on doskonale wyczuwa napięcie i też się spina. Twoje zdenerwowanie powoduje też, że wydziela się mniej prolaktyny – hormonu, który decyduje o pojawieniu się mleka w piersiach.
Co robić? Nie karm maluszka, gdy jesteś zdenerwowana. Postaraj się zrelaksować. Wypij filiżankę herbatki z melisy, posłuchaj relaksującej muzyki, pomyśl o czymś miłym. A przede wszystkim popatrz z uśmiechem na swoje dziecko, uciesz się nim. Gdy zaczniesz karmić, myśl o maluszku oraz o wszystkim, co sprawia ci przyjemność. Spróbuj, już sama zmiana twojego nastawienia może pomóc pokonać kłopoty. Nie rób jednak sobie wyrzutów sumienia, jeśli czasem zdenerwujesz się czy zezłościsz. Ty też masz prawo do takich emocji. I nie martw się: nie stracisz od razu mleka.
Stary 2015-05-25, 17:24   #1193
truskawkaxx
Zadomowienie

Mam 5 szwów ściągnięte. Dwa w środku zostały do czwartku.

Bolało jak skur. . . Przez to że zrobił mi się obrzęk to te szwy się wpiły w ciało. Ból przy wyciąganiu taki że gwiazdy widziałam. Ale ulga ogromna po zdjęciu.

Te zostawione mają już tak nie boleć bo tam nic nie puchnie.

Teraz tylko dbać i uważać żeby nic się tam nie rozeszło. Ponownego szycia chyba bym nie przeżyła. Autentycznie.
Stary 2015-05-25, 17:31   #1194
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wiem.co komu bo tylko wpadlam napisac ze u nas bardzo sredmio. Mam zapalenie piersi,.goraczke,.slabo mi a mala marudzi. Byla dzis polozna i dala mi wytyczne co robic. Czyli.sciaganie co 2 godziny w dzien i w nocy, karmienie moim mlekiem z butelki, oklady z. Kapusty co godzine, mam robic notatki itp. Mala marudzi bo ma.prpblemy z brzuszkiem. Tesciowa byla dzis i wczoraj u mnie mi pomoc zebym nie.byla.sama. dzis taka slaba jestem ze ledwo stoje a mala usypia tylko u mnie. Placze.z bezsilnosci, nie mam nadziei ze bedzie lepiej.

Mala wazy juz 4270 a dzis konczy 2 tyg, je bardzo duzo a ja nie nadazam sciagac. Jeszcze.maz nie moze wziac wolnego ☠☠☠☠a mac.

Trzymam kciuki za ciezarowki, zeby wszystko sie udalo

O rety współczuję bardzo.
Stary 2015-05-25, 17:31   #1195
truskawkaxx
Zadomowienie

Stwierdzam że wolałabym drugi raz dziecko rodzić niż znów się tak męczyć.

No i aż się boję jak będzie z pożyciem po połogu skoro tak źle mi się to goi i babrze . . .

Teraz będę leżeć , okładać się czym się da i modlić by lepiej się goiło i nic nie rozeszło.

W czwartek kolejna wizyta i te dwa ostatnie mi ściągnie i zobaczy jak to się goi.

Masakra :-(
Stary 2015-05-25, 17:32   #1196
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Mam 5 szwów ściągnięte. Dwa w środku zostały do czwartku.

Bolało jak skur. . . Przez to że zrobił mi się obrzęk to te szwy się wpiły w ciało. Ból przy wyciąganiu taki że gwiazdy widziałam. Ale ulga ogromna po zdjęciu.

Te zostawione mają już tak nie boleć bo tam nic nie puchnie.

Teraz tylko dbać i uważać żeby nic się tam nie rozeszło. Ponownego szycia chyba bym nie przeżyła. Autentycznie.
Pomysl, że przy drugim cię nie natną .
Stary 2015-05-25, 17:43   #1197
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

No i aż się boję jak będzie z pożyciem po połogu skoro tak źle mi się to goi i babrze . . .

Teraz będę leżeć , okładać się czym się da i modlić by lepiej się goiło i nic nie rozeszło.

W czwartek kolejna wizyta i te dwa ostatnie mi ściągnie i zobaczy jak to się goi.

Witam w klubie popękanych.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 17:43   #1198
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:

Mi się wydaje, że jak już tych szwów nie masz co Ci urażały na nowo to teraz gojenie szybciej pójdzie głowa do góry

Ruska pewnie jutro z rana będą działać

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Wcinam ciasto z rabarbarem

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-25, 17:48   #1199
olimpia2009
Zadomowienie

U nas tez duszno spac sie chce a nie moge sie kimnac bo za poltorej godziny wyjezdzam po Olimpie do szkoly i chce Alex nakarmic przed wyjazdem

A wlasnie wasze maluchy tez tak placza w kapieli?
Stary 2015-05-25, 17:51   #1200
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olimpia2009 Pokaż wiadomość
U nas tez duszno spac sie chce a nie moge sie kimnac bo za poltorej godziny wyjezdzam po Olimpie do szkoly i chce Alex nakarmic przed wyjazdem

A wlasnie wasze maluchy tez tak placza w kapieli?
Mój tak dlatego kapiel co dwa dni .
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości