Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-25, 19:35   #2071
beaciorq
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Mój TŻ kilka dni temu lezal i przyłożył policzek do brzucha... To go Julka perfidnie kopnęła w twarz, tak poczuł, ze był w szoku !.
Mala lobuziara z niej będzie

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Nasz ostatnio mial czkawke i tak brzych mi skakal regularnieTż przylozyl ucho, ja niestety nie moge hehe
A co ile skacze brzuch na czkawce? Mi dzis skakał tak co sekunde jak tykanie zegara az sie zdziwilam co to...
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 19:38   #2072
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość

A co ile skacze brzuch na czkawce? Mi dzis skakał tak co sekunde jak tykanie zegara az sie zdziwilam co to...

Junior był BARDZO spokojny... A ze równowaga w przyrodzie musi byc to sie nie zdziwię jak bedzie łobuzować

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 19:44   #2073
belleza_ines
Wtajemniczenie

Hej ja dziś znów w ponurym nastroju... ta pogoda może dobić człowieka:/

Dziewczyny, czy Was też tak ciągnie w kroczu? Ja mam tak jak wstaję z łóżka:/ jak się rozchodzę to jest nawet ok, ale najgorzej rano:/
belleza_ines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 19:44   #2074
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ kilka dni temu lezal i przyłożył policzek do brzucha... To go Julka perfidnie kopnęła w twarz, tak poczuł, ze był w szoku !

A tez zauwazylam ze o ile kiedys "uciekala" jak przykładałam rękę tak teraz zaczyna sie dopiero zabawa i kopie a jak odkładam rękę to przestaje

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Kochana spokojnie. Nie ma w tym wielkiej filozofii. My układaliśmy juniora raz na jednym boku, raz na drugim i na brzuszku sprawdziło sie a junior zadnych znieksztalcen nie ma

Ja zas mam inne pytanie z tym lifenest... Co z kręgosłupem? Tu sie mowi, zeby materac był twardy, nie po innym dziecku zeby nie był odkształcony a tu ta siatka przecież jest miękka i "krzywi"'dziecku kręgosłup...

Czyli jednak "coś" w tym jest...
Ja byłam przekonana, że trzeba kłaść maleństwo na plecach
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 19:45   #2075
Acka
Rozeznanie

Cytat:

Pewnie to byla czkawka.Czytalam ze moze byc to widoczne i faktycznietakie rytmiczne ruchy w jednym miejscu.a czestotliwosc tak co 2 sek moze puk puk puk
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 19:46   #2076
belleza_ines
Wtajemniczenie

Cytat:
15czerwca.zawsze co 3tyg bo l4 wypisuje.nie wiecie na ile najdluzej moze wypisac?zawsze mam na 3tyg bo na dluzej nie mozna??

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Nasz ostatnio mial czkawke i tak brzych mi skakal regularnieTż przylozyl ucho, ja niestety nie moge hehe

Ostatnio dostałam zwolnienie ze szpitala na miesiąc, a mój lekarz wypisuje na równe 4tyg.
Stary 2015-05-25, 19:49   #2077
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość

Wiem, ze teraz to abstrakcja ale wszystkiego sie dowiesz jeszcze.
Powiem szczerze, ze ja w ciazy z juniorem nie chodziłam na szkole rodzenia, nie miałam w rodzinie nikogo kto by mi udzielał rad, w szpitalu tez sie niewiele dowiedziałam... A jakos sobie daliśmy rade z TŻ. Po porodzie jak wróciliśmy do domu to przyszła wścibska położna, cos tam mi powiedziała i tyle...
Instynkt macierzyński to sie nazywa kochana

A w ogole oprócz tego pytania o lifenest, na ktore liczę, ze któraś rozwieje moje watpliwości to chciałam jescze zapytać (bo mi sie nasunęło jak pisalam teraz o tym) o te wizyty patronażowe położnej po porodzie w domu... Czy to jest obowiązkowe ?!

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-25, 19:50   #2078
belleza_ines
Wtajemniczenie

Cytat:
Juz jestem
Caly dzien biegalam po lekarzach i szpitalach a na koniec bylam u mojego ginekologa i jestem wkur.. na maxa.Wiem jedno,kolejnej ciazy nie brdzie mi prowadzil.Poszlam dzis i zaplacilam 90zl a zmierzyl mi cisnienie i wage!Koniec.Myslalam ze chociaz dowiem sie ile wazy maluszek a tu nic takich mamy lekarzy niestety.Rozumiem skoro wsxystko jest ok to niech wypisze l4 ale nie bierze tyle co za normalna wizyte:/brak slow.
A co do kleszczowego sladu lekarz wyslal mnie do szpitala na zakazny bo cos za duzy ten slad a tam babska mi powiedzialy zebym przyszla za 3 tyg..wtedy dopiero wyjdzie czy kleszcz mnie zarazil bo teraz jest za wczesnie..
I taki cudowny dzien mialam:|Nic tylko sie upic

Jejku... współczuję takiej wizyty, normalnie szok.

Ja osobiście chodzę do lekarza prywatnie, ale tylko wtedy jak mam mieć robione usg, a państwowo po skierowanie na badania, posłuchać serduszka, na fotel itp. Co najlepsze w ogóle nie widać różnicy w przeprowadzanej wizycie, czy to prywatnie, czy nie.
Sam mi na początku ciąży powiedział, że szkoda pieniędzy i częściej będę chodzić na wizyty do przychodni gdzie przyjmuje.
Stary 2015-05-25, 19:50   #2079
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie to byla czkawka.Czytalam ze moze byc to widoczne i faktycznietakie rytmiczne ruchy w jednym miejscu.a czestotliwosc tak co 2 sek moze puk puk puk

Dokładnie

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-25, 19:52   #2080
Acka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez belleza_ines Pokaż wiadomość
Ostatnio dostałam zwolnienie ze szpitala na miesiąc, a mój lekarz wypisuje na równe 4tyg.
Wrrr.Juz mam nerwy na tego lekarza...chodzi o kasiure o nic innego bo im czesciej przyjde tym wiecej zgarnie:/ musze poszukac innego gina!!
Acka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 19:52   #2081
belleza_ines
Wtajemniczenie

Cytat:

Też tak kiedyś myślałam co najlepsze moja babcia zawsze powtarzała, że kładąc maluszka na boku trzeba sprawdzać, żeby ucho nie było zwinięte, bo dziecko potem będzie miało odstające uszy nie wiem, czy jest to taka prawda, ale nie zaszkodzi tego pilnować
Stary 2015-05-25, 19:54   #2082
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak kiedyś myślałam co najlepsze moja babcia zawsze powtarzała, że kładąc maluszka na boku trzeba sprawdzać, żeby ucho nie było zwinięte, bo dziecko potem będzie miało odstające uszy nie wiem, czy jest to taka prawda, ale nie zaszkodzi tego pilnować

Tak. Zwracać uwage na podwijające sie uszka

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-25, 19:56   #2083
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Tak to prawda- ja mam prawe odstające, bo taką pozycję "za małego" sobie upodobałam
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 19:58   #2084
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
15czerwca.zawsze co 3tyg bo l4 wypisuje.nie wiecie na ile najdluzej moze wypisac?zawsze mam na 3tyg bo na dluzej nie mozna??

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Najdłużej chyba właśnie na miesiąc. Po czasie dłuższym lubią kontrolować, tak słyszałam. Ja też mam wystawiane co 3tygodnie.

Cytat:

Dziewczyny, czy Was też tak ciągnie w kroczu? Ja mam tak jak wstaję z łóżka:/ jak się rozchodzę to jest nawet ok, ale najgorzej rano:/
Tak mam takie coś, albo jak zmieniam pozycje w łóżku
Stary 2015-05-25, 20:01   #2085
belleza_ines
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Najdłużej chyba właśnie na miesiąc. Po czasie dłuższym lubią kontrolować, tak słyszałam. Ja też mam wystawiane co 3tygodnie.

Tak mam takie coś, albo jak zmieniam pozycje w łóżku

Czasami mam takie uczucie jak wstaję z łóżka, że brzuch mi idzie w dół i uciska, a w kroczu takie ,,rozciąganie''. Niezbyt miłe to uczucie:/
A zmiana pozycji w nocy to dla mnie masakra... muszę się wybudzić, przetoczyć na drugi bok, ułożyć dobrze brzuch, żeby nic nie ciągnęło i dopiero ponowne zasypianie.

Edytowane przez belleza_ines
Czas edycji: 2015-05-25 o 20:03
Stary 2015-05-25, 20:03   #2086
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Z tymi uszkami to też słyszałam
Stary 2015-05-25, 20:06   #2087
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami mam takie uczucie jak wstaję z łóżka, że brzuch mi idzie w dół i uciska, a w kroczu takie ,,rozciąganie''. Niezbyt miłe to uczucie:/
A zmiana pozycji w nocy to dla mnie masakra... muszę się wybudzić, przetoczyć na drugi bok, ułożyć dobrze brzuch, żeby nic nie ciągnęło i dopiero ponowne zasypianie.
Myślę, że to normalne na tym etapie i nie ma się czym martwić. aczkolwiek zmian pozycji współczuję, w sumie to mam podobnie, ale zasypiam bardzo szybko po zmianie.

Jak mi dziwnie bez tego zęba - sączy mi się krew z tego miejsca i swędzi

Dostałam dziś paczkę z gemini, zamawiałam tetry i flanele i tak-tetry białe 60x90 polecam, są delikatne w dotyku, a po wyparzeniu będą jeszcze lepsze, kolorowe tetry-twarde, mam nadzieje, ze zmiekną trochę po wygotowaniu, a flaneli nie polecam. Zamówiłam, bo pisałyście, że polecacie, ale jest okropna w dotyku i nie wyobrażam sobie wycierać nią buzi, będzie jako podkład do przewijania

Edytowane przez Jess922
Czas edycji: 2015-05-25 o 20:14
Jess922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 20:20   #2088
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Juz jestem
Caly dzien biegalam po lekarzach i szpitalach a na koniec bylam u mojego ginekologa i jestem wkur.. na maxa.Wiem jedno,kolejnej ciazy nie brdzie mi prowadzil.Poszlam dzis i zaplacilam 90zl a zmierzyl mi cisnienie i wage!Koniec.Myslalam ze chociaz dowiem sie ile wazy maluszek a tu nic takich mamy lekarzy niestety.Rozumiem skoro wsxystko jest ok to niech wypisze l4 ale nie bierze tyle co za normalna wizyte:/brak slow.
A co do kleszczowego sladu lekarz wyslal mnie do szpitala na zakazny bo cos za duzy ten slad a tam babska mi powiedzialy zebym przyszla za 3 tyg..wtedy dopiero wyjdzie czy kleszcz mnie zarazil bo teraz jest za wczesnie..
I taki cudowny dzien mialam:|Nic tylko sie upic
Mój brat też ostatnio miał kleszcza i mu się odczyn zrobił. Poszedł do jednego lekarza to kazał się obserwować 3 tygodnie,a poszedł do innego to wypisał MU antybiotyk. Więc to różnie. Ale pewnie ze względu na ciąże nie przepisał Ci zapobiegawczo.

Cytat:
Ja kilka rzeczy na Allegro zamówiłam - materac do łóżeczka, przewijak, matę edukacyjna, lezaczek, karuzele do łóżeczka, kosz na pieluszki. I w sumie z tych rzeczy tylko ten lezaczek sie tak trafił, a pozniej kolejny tez przez all zamawialam

Roksana a materacyk jak zapakowany Ci przyszedł? Bo nie wiem jak go spakować, żeby cały do mnie dotarł ( z Polski).
Cytat:

Cytat:
Ja właśnie najgorzej się czuję tak od 21 do 3 w nocy. Boli w kroku, brzuch jakis taki się ciężki robi, a zmiana pozycji w łóżku to powolne przetaczaanie się. I zawsze koło 3-4 wstaje siusiu i wtedy mija. Już mogę wygodnie się ułożyć.
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 20:38   #2089
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Mój TŻ kilka dni temu lezal i przyłożył policzek do brzucha... To go Julka perfidnie kopnęła w twarz, tak poczuł, ze był w szoku !

A tez zauwazylam ze o ile kiedys "uciekala" jak przykładałam rękę tak teraz zaczyna sie dopiero zabawa i kopie a jak odkładam rękę to przestaje
no bo co On myśli, że może się tak bezkarnie do Julcinej Mamusi tulić ? Pilnuje swojego

Mi Iguś tak kręci się w brzuchu, że czasami aż boli, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego, że za kilka tygodni nie będę czułą tych ruchów wiem, że pewnie będę miała tyle innych doznań, że pewnie nawet o tym myśleć nie będę, ale na ten moment wydaje mi się, że będzie dziwnie

Cytat:
Nic a nic,nawet dowcipnie:/
Cytat:
Co za .... ! a L4 można wypisać na dłużej, ale przecież dla niego lepiej jest wypisać na 3 tyg, bo im częściej będziesz chodziła, tym więcej zarobi... Ja od początku ciąży chodzę co 4 tyg i tak też mam wypisywane L4, ale u mnie każda wizyta to profeska Zawsze wychodzę przebadana, przepytana i spokojna więc pieniedzy nie żałuję

Cytat:
Julka dosc często miewa czkawkę.

U mnie Igorek też daje czadu z czkawką Wczoraj aż mi brzuch podskakiwał... I nawet mój mąż siedział, patrzył na brzuch i powtarzał ze smutną minął "biedny... ale go męczy"

a tak w ogóle, to zauważyłam, że się robi ze mnie taka "mamusia wpatrzona w synusia" Bo coraz częściej łapię się na tym, że mówię "a mój Iguś to... a mój Iguś tamto"

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 20:51   #2090
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:

O miałam tak samo dziś I też się zastanawiałam czy to czkawka

Mnie bolą coraz bardziej żebra w nocy i ciągle się kręcę przez to

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 20:59   #2091
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem szczerze, ze ja w ciazy z juniorem nie chodziłam na szkole rodzenia, nie miałam w rodzinie nikogo kto by mi udzielał rad, w szpitalu tez sie niewiele dowiedziałam... A jakos sobie daliśmy rade z TŻ. Po porodzie jak wróciliśmy do domu to przyszła wścibska położna, cos tam mi powiedziała i tyle...

A w ogole oprócz tego pytania o lifenest, na ktore liczę, ze któraś rozwieje moje watpliwości to chciałam jescze zapytać (bo mi sie nasunęło jak pisalam teraz o tym) o te wizyty patronażowe położnej po porodzie w domu... Czy to jest obowiązkowe ?!

Masz racje Roxi
Mam nadzieję, że mi właśnie instynkt macierzyński pomoże w kilku sprawach

Chciałabym Ci pomóc z tym lifenest, ale sama pojęcia nie mam
Stary 2015-05-25, 22:01   #2092
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Roxana w sumie nigdy sie nad tym nie zastanawialam . Dla mnie wtedy główka Adasia była na pierwszym miejscu , bałam sie że przeze mnie moje dziecko bedzie oszpecone do konca zycia .. No ale teraz to mysle sobie że to jednak chyba do konca zdrowe dla kregosłupka nie jest ..

A co do tego instynktu to róznie bywa . Mnie po porodzie nikt nic nie powiedzial , nie udzielil rad . No i rano dopiero dowiedzialam sie ze dziecko to ja mam ubrać i że strasznie zmarzeniete jest, bo pod pieluschą tetrową nic na sobie nie ma a że spało grzecznie to nie miałam okazji sprawdzić , tak samo z jedzeniem . Dla mnie jak nie płakał znaczy że nie głodny przez co go troche na początku przeglodzilam . Nie wiem skad u mnie to zacmienie , mysle ze szok po porodzie i zmeczenie zrobily swoje ale gdyby nie inne mamy na sali to ciezko by mi na poczatku bylo
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 22:10   #2093
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość
no bo co On myśli, że może się tak bezkarnie do Julcinej Mamusi tulić ? Pilnuje swojego

Mi Iguś tak kręci się w brzuchu, że czasami aż boli, ale jakoś nie mogę sobie wyobrazić tego, że za kilka tygodni nie będę czułą tych ruchów wiem, że pewnie będę miała tyle innych doznań, że pewnie nawet o tym myśleć nie będę, ale na ten moment wydaje mi się, że będzie dziwnie

Co za .... ! a L4 można wypisać na dłużej, ale przecież dla niego lepiej jest wypisać na 3 tyg, bo im częściej będziesz chodziła, tym więcej zarobi... Ja od początku ciąży chodzę co 4 tyg i tak też mam wypisywane L4, ale u mnie każda wizyta to profeska Zawsze wychodzę przebadana, przepytana i spokojna więc pieniedzy nie żałuję

U mnie Igorek też daje czadu z czkawką Wczoraj aż mi brzuch podskakiwał... I nawet mój mąż siedział, patrzył na brzuch i powtarzał ze smutną minął "biedny... ale go męczy"

a tak w ogóle, to zauważyłam, że się robi ze mnie taka "mamusia wpatrzona w synusia" Bo coraz częściej łapię się na tym, że mówię "a mój Iguś to... a mój Iguś tamto"

No ej... Bo Igorki to najsłodsze chłopaki i wcale sie nie dziwie, ze mamusia w synusia wpatrzona cos o tym wiem hihi

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
Roxana w sumie nigdy sie nad tym nie zastanawialam . Dla mnie wtedy główka Adasia była na pierwszym miejscu , bałam sie że przeze mnie moje dziecko bedzie oszpecone do konca zycia .. No ale teraz to mysle sobie że to jednak chyba do konca zdrowe dla kregosłupka nie jest ..

A co do tego instynktu to róznie bywa . Mnie po porodzie nikt nic nie powiedzial , nie udzielil rad . No i rano dopiero dowiedzialam sie ze dziecko to ja mam ubrać i że strasznie zmarzeniete jest, bo pod pieluschą tetrową nic na sobie nie ma a że spało grzecznie to nie miałam okazji sprawdzić , tak samo z jedzeniem . Dla mnie jak nie płakał znaczy że nie głodny przez co go troche na początku przeglodzilam . Nie wiem skad u mnie to zacmienie , mysle ze szok po porodzie i zmeczenie zrobily swoje ale gdyby nie inne mamy na sali to ciezko by mi na poczatku bylo

Ale to używałaś lifenest?

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Masz racje Roxi

Przyjdzie instynkt i pomoże, uwierz mi nawet jesli sie pojawia takie chwilowe zaćmienie, o którym pisze Niespodziewajka to moze byc on chwilowy

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-25, 22:14   #2094
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Cytat:

Ale to używałaś lifenest?
No tak , od 3 do 5 miesiaca życia Adaś na nim spał. Na spłaszczenie pomógł , co do kręgosłupa to nie wiem czy mial jakis negatywny wpływ . Oby nie ..
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 22:18   #2095
MsLullaby
Zakorzenienie

No instynkt instynktem, ale jak do mnie przyszła położna (mały miał 3 dni) na pierwszą wizytę i zobaczyła Bartka który leży w rożku, na to kocyk i jeszcze taka nakładka z kosza w którym leżał to się za głowę złapała potem wpadłam w drugą skrajność i go za cienko na dwór ubieralam no ale z czasem wszystko zrozumiałam zaczęłam rozpoznawać jego potrzeby itp. Teraz będę mądrzejsza
Ja dziś juz wyprasowalam rzeczy Adrianka, schowałam do komody i spokój właśnie wypiłam herbatkę z cytryną idę się kąpać i kłaść

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 22:35   #2096
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
U mnie to bylo częściej niż co 2 sek nawet :p
Cytat:

nie są obowiązkowe, chociaż ja zamierzam skorzystać wlasmie ze względu na to ze nie ide do szkoły rodzenia
Stary 2015-05-25, 22:40   #2097
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
No tak , od 3 do 5 miesiaca życia Adaś na nim spał. Na spłaszczenie pomógł , co do kręgosłupa to nie wiem czy mial jakis negatywny wpływ . Oby nie ..

Aaaaa no to widzisz, ogólnie fajna sprawa natomiast ciagle mnie zastanawia jak to ten kręgosłup. Bo tu sie mowi np. zeby takiego całkiem małego dziecka nie kłaść w leżaczku bo kręgosłup itd a dla mnie taki lezaczek (przynajmniej ten co ja mam) jest porównywalny do tej siatki w materacyku. Stad tez moje pytanie...

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-25, 22:40   #2098
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie to samo mam plus od wczoraj przy chodzeniu takze chodzilam jak kaczka żeby sobie ulżyć ale nie dla mmie dluzsze spacery jak po domu ledwo sie ruszam

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Myślę, że to normalne na tym etapie i nie ma się czym martwić. aczkolwiek zmian pozycji współczuję, w sumie to mam podobnie, ale zasypiam bardzo szybko po zmianie.

Jak mi dziwnie bez tego zęba - sączy mi się krew z tego miejsca i swędzi

Dostałam dziś paczkę z gemini, zamawiałam tetry i flanele i tak-tetry białe 60x90 polecam, są delikatne w dotyku, a po wyparzeniu będą jeszcze lepsze, kolorowe tetry-twarde, mam nadzieje, ze zmiekną trochę po wygotowaniu, a flaneli nie polecam. Zamówiłam, bo pisałyście, że polecacie, ale jest okropna w dotyku i nie wyobrażam sobie wycierać nią buzi, będzie jako podkład do przewijania
hmmm ja zamawialam na allegro i baaardzo przyjemne flanelkowe w dotyku sa i śliczne wzory jak chcesz to moge ci podac namiar na sprzedawcę a te z gemini mozesz odeslac
Cytat:
Masz racje Roxi

tez licze na instynkt oby przyszedl ;p
Stary 2015-05-25, 22:43   #2099
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
No instynkt instynktem, ale jak do mnie przyszła położna (mały miał 3 dni) na pierwszą wizytę i zobaczyła Bartka który leży w rożku, na to kocyk i jeszcze taka nakładka z kosza w którym leżał to się za głowę złapała potem wpadłam w drugą skrajność i go za cienko na dwór ubieralam no ale z czasem wszystko zrozumiałam zaczęłam rozpoznawać jego potrzeby itp. Teraz będę mądrzejsza
Ja dziś juz wyprasowalam rzeczy Adrianka, schowałam do komody i spokój właśnie wypiłam herbatkę z cytryną idę się kąpać i kłaść

No mi wlasnie o to chodziło.
Kazda popełniać bedzie błędy i czasami sie zastanawiać co i jak (nawet my przy drugim) ale zawsze gdzies tam na swojej drodze sie znajdzie życzliwa duszyczke, ktora wyjaśni co i jak... A potem juz coraz bardziej poznajemy potrzeby naszego dziecka itd.

Ja tez sie zastanawiam czy w przyszłym tygodniu jak beda te ciepłe dni to nie wyprać wszystkiego na gotowo, wyprasować i wsadzić do szuflad... Miałam czekac ale ciśnienie mi skacze i z dnia na dzien jestem coraz bardziej przekonana, ze mnie czeka lipiec w szpitalu wiec nie ma na co czekac... Chyba tak zrobie spisalam sobie ostatnio liste czego ile mam, co dokupić z ciuszków jeszcze, w przyszłym tygodniu kupie i bedzie z głowy

Synuś i Córcia
Stary 2015-05-25, 22:47   #2100
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
No mi wlasnie o to chodziło.
Kazda popełniać bedzie błędy i czasami sie zastanawiać co i jak (nawet my przy drugim) ale zawsze gdzies tam na swojej drodze sie znajdzie życzliwa duszyczke, ktora wyjaśni co i jak... A potem juz coraz bardziej poznajemy potrzeby naszego dziecka itd.

Ja tez sie zastanawiam czy w przyszłym tygodniu jak beda te ciepłe dni to nie wyprać wszystkiego na gotowo, wyprasować i wsadzić do szuflad... Miałam czekac ale ciśnienie mi skacze i z dnia na dzien jestem coraz bardziej przekonana, ze mnie czeka lipiec w szpitalu wiec nie ma na co czekac... Chyba tak zrobie spisalam sobie ostatnio liste czego ile mam, co dokupić z ciuszków jeszcze, w przyszłym tygodniu kupie i bedzie z głowy
Mi brakuje dosłownie kilku sztuk, przede wszystkim body z długim rękawem ale to zawsze mogę puścić z kocykami, a tak to chce mieć z głowy bo później juz coraz ciężej.. I jakoś mi lżej na psychice ze juz to ogarnęłam i niewiele mi zostało

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości