|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1
no to dzis wyoliwkowalam panienke po kapieli uff
ryk sie zaczal przy ubieraniu body oczywiscie
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w smyku jest promocja, darmowa wysylka poczta przy płatności online.
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Tak kupujemy, karuzele do lozeczka chyba. |
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bym Chciała kupić coś ale nie wiem co w zasadzie.. :-/ hmmm. . Jakieś podpowiedzi?
|
|
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiak no to nie ładnie z nereczka oby na nastepnyn usg było już ok
![]() Kurcze zjadlam sobie jedno jajko i mam teraz straszne wiatry i nie wiem czy teraz dawać malemu cyca ...czy odciągnąć i wylac żeby i go brzuszek nie rozbolal. Doświadczone mamy POMOCY! !!! |
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Boleczka-no to efekty będą szybko!
Majka -synek czaderski ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
My po szczepieniu. Matko jak ona ryczala. Cale popołudnie nie mogła porządnie zasnąć. I po kąpieli ryk (u mojej panny!) taka zmęczona była. Ale w końcu śpi od 2h a ja ledwie żyje taka zmęczona jestem. Ale IDE pocwiczyc bom sobie obiecała w końcu. |
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Pawcio zjadl i spi. Także napad kolki masakryczny mieliśmy, 24,5h z 4h przerwa na spanie
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Kliknelam te mate i wykorzystalam kupon
|
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle Tż zobaczył czemu boli mnie w kroku i mam odparzone
|
|
|
|
|
#3820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Pocwiczone. Mój brzuch
|
|
|
|
#3822 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam chyba coś podobnego. Lekarz robił usg i mowi że jeszcze do końca oczyszczona nie jestem, ze jeszcze może lecieć, ale jakby cos dużego ze mnie wypadło to mam się zgłosić. Wizyta za 3 miesiące jeśli się nie oczyści to będzie łyżeczkowanie czy coś takiego. Cytat:
Do galerii to i pogoda nie potrzebna fajny dzień![]() Cytat:
W takim razie dobrze ze ten dzien się kończy A kolacja to priorytet, u mnie dzisiaj 3 były 😄Cytat:
Gratulacje! Wszystkiego dobrego Cash! 💕 Cytat:
![]() Cytat:
A przy ubieraniu to i u nas czasem tak bywa nudzi się córom Moja to i za smarowaniem nie przepada, w przeciwieństwie do mamy![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Płaski już? jak tak to też się biorę 😜
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Super płaski.. Jak leże
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Tez bym poćwiczyla, ale wszystko, co znajduje w necie mowi, ze po cesarce Nie mozna, a jak mozna to jakies : "zegnij nogę w kolanie, wez oddech i wyprostuj"... Zebym czasem nie schudła od tego. Moje dziecko po spacerze spi jak zabite, musze obudzić i nakarmić przed nocą, a tak słodko wyglada - rączki w gorze, jedna oczko zakrywa i misia ma obok - dzis leżała sobie z króliczkiem i pasuje jej melodia sleep - tylko zamiast spac to sie ożywia przy niej
ja z nudów pozmywalam, wysuszylam włosy i ściągnęłam 7-5-3 60 ml z dwóch cycek, jak na mnie niezle. Mam wrażenie, ze jeszcze tam jest sporo - jakby lekko bola, ale chyba nie bede wiecej ciagnąć. Poza tym jestem fatalna matka ;( moje dziecko pomijając, ze dalej ma pępuszek, ktory zaczął sie sączyć - jutro wędrówka do lekarza po południu nas czeka, to jeszcze strasznie z niej skóra złazi - jest taka sucha;( nóżki i brzuszek smaruje przy każdej zmianie pieluchy i nic ... Wszystko przez to, ze posłuchałam w szpitalu, zeby niczym dziecka nie smarować. I jeszcze przy udkach w zamieciach koło brzuszka normalnie skóra z niej złazi mocno, jakby odparzyla, pojęcia nie mam, czy to sudocremem, czy linomagiem a+e, czy linomagiem z cynkiem? Biedny moj maluszek ;( pewnie wszystko teraz obciera, dlatego taka zdenerwowana w dzien była. Ech. Z pozytywniejszych rzeczy po zakupie 2 butelek z Aventu, jednej Lovi i jednej Canpol i jeszcze jakiejś no name kupiłam kolejna i mam faworyta - tommy tippie z zaworkiem - no cudo! Cała reszta niby wąskootworowa i smoczki, ktore maja utrudnić dziecku sprawę i zmusić do pracy a leje sie z nich tak, ze Zuza mi sie dławi ;( każde karmienie moim mlekiem to był stres, zeby mi dziecko sobie krzywdy nie zrobiło, a tu zapłaciłam chyba 8 zł na All i pięknie - moj pokarm nie leci ciurkiem i naprawdę dziec sie musi napracować a Avent mnie zawiódł - jedna cieknie i sie zatyka przy mm, a ta naturals znow przepuszcza ciurkiem pokarm. U mnie wszyscy śpią a ja siedze i karmi pije. A jutro bede narzekać, zem niewyspana
|
|
|
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale teraz nic przy dziecku nie zrobie :/ Ej ej mój też
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
BLACK codziennie przelewam wrzatkiem z czajnika dydki.
ROSI strzel sobie 20kropel espumisanu ja tak robie to malej brzuch nie boli i tez sie odparzylam od podpasek ;/ 2 dni linomagiem smarowalam i ulga
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Blackberry doczytałam o Waszych przejściach - współczuje ;( tyle godzin i Ty i maluch sie meczyliscie ;( ja kupiłam w koncu tańszy laktator - nie dosc, ze TZet mi glowe suszył, zebym tego z Lovi na All nie kupowała bo to tyle kasy a gwarancja, a moze jakis zepsuty albo podróba itp a w Smyku droższy jest sporo, to jeszcze pomyslałam, ze co bedzie jak mi jednak nie przyda sie na długo? Zjadł by mnie chyba ( ale na leżaczek prawie 400 zł dla córy szkoda nie było - ale tez musiał przepłacić stacjonarnie chyba w najdroższym sklepie bo mu sie jechac juz dalej nie chciało
). A ten z Canpolu kupiłam na All, skorzystałam z kuponu i za zaoszczędzone pieniadze zamówiłam spodnie z Zary ;p tylko z małym szczegółem - z 34 przeskoczyłam na 38;/ lekko dołujące. A teraz powiedzcie - jak obudzić bezstresowo dziecko? dlaczego w dzien tak ładnie nie spi?
|
|
|
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w odwiedki dostaliśmy 2 identyczne kierownice fp... Takie cos dostał Julian na chrzciny http://allegro.pl/chodzik-jezdzik-sz...381231255.html Dobranoc
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
PAVLINECKA a po co budzic? Ile spi?
|
#3830 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1
To już coś jeszcze niedawno taki nie był![]() Cytat:
razie Także luzik nie rób scen jesteś super mamuśką
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze zastanawiam się czy mały nie jest przelamany... ostatnio jest marudny, głowę jak leży to zazwyczaj na jedną stronę przekreca i jak jest pionowo na rękach to strasznie sie odgina. Normalnie łuk robi... i jeszcze jak go Tż podnosi do góry to maly w poziomie dosłownie prosty jest jakby leciał. W grę jeszcze wchodzi wzmożone napięcie miesniowe :/ ma ktoś też tak? |
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Rosi co znaczy przelamany?
|
|
#3833 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- VIOLKA tak do galerii nie trzeba pogody z tym ze ja tam jechałam busem wiec gdyby padało nie byłoby za ciekawie! Idę spać dobrej nocki!
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem za bardzo o co chodzi Tż babcia o tym mi mówiła. Niby jak źle zlapuesz dziecko czy przy przewijaniy pociagniesz nie tak to może coś dziecku przeskoczyć w kregoslupue? ? I wtedy mówi się że dziecko przelamane... tak to zrozumialam. Jeżeli nic z tym się nie zrobi to dziecko albo może mieć garb, krzywe lub nierówne nóżki. Nie wiem czy to prawda bo to babcine gadanie ale zaczęłam się zastanawiać no Tż babcia sama mówiła czy on przelamany przypadkiem nie jest :/ i nie wiem czy wierzyć czy nie...
|
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
4 godziny ponad spała ale wstała sama nakarmiłam, przewinelam i lezy obrażona ze smokiem w łóżeczku, bo chciała jeszcze, a ze mm teraz poszło, to nie dostanie wiecej. Czasem mam wrażenie, ze ile jej nie dam, tyle zje ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
Doczytałam wlasnie z ta skóra, dzizas ja chyba mam jakis kompleks kujona, wszystko musi byc najlepiej bo jak nie to od razu nerwy ;/ a myslalam, ze studia mnie wyleczyły z tego a kąpiesz w emoliencie jakimś czy w zwykłym jakimś płynie ?---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Jezu a teraz spac nie dam rady ... Mruczy moj glodek w łóżeczku, TZet chrapie a ja ?;/ |
|
|
|
|
#3837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do butelki to jak ona sie konkretnie nazywa Tommy Tippie z zaworkiem wlasnie? Bo ja tez szukam dalej tej wlasciwej dla Nikolci. Lovi juz lepsza od aventu ale to jeszcze nie to.. Do mnie wpadl brat z zonka i synkiem zrobili kolacje, posmialismy sie, ogladnelismy YCD.. uwielbiam ich, nie wiem co bym bez nich zrobila ❤
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co.... albo ja mam jakieś schizy i jestem przewrazliwiona, albo Tż popija sobie bokiem. Bo kto po dwóch radlerach wygląda jak pijany, język mu się z leksza placze i zachowuje się jak by miał wypite? Tż zwala to na zmęczenie, że nie jest pijany a zmęczony, może tak być że człowiekowi zmeczonemu wystarczą dwa radlery i już go trzepnie? Kiedyś mogłam go pilnować i chodziłam z nim do sklepu jak niby wody na noc nie ma albo chipsów mu się zechciało, ale teraz z nim nie wyjdę o 23 bo nie będę targac małego. Już nie wiem co mam myśleć. Czy ja jestem przewrazliwiona czy on pije po bokach i się nie przyznaję choć mówię mu wiele razy że jak wypije ma mi powiedzieć a nie się ukrywać. .. a on że jakby wypił to by powiedział. Taaaa na pewno :/ już nie wiem co man robić bo ti którąś sytuacja z kolei :/
|
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3840 |
|
Zakorzenienie
|
Wita się nocna zmiana
my po 3 godz snu pijemy mleczko ale jestem głodny zaraz mamie sutka wyrwe ROSARIO z tym przelamaniem to ja pierwszy raz słyszałam właśnie tu na forum i nie mam pojęcia czy to jakieś ludowe wierzenia czy coś w tym jest... Co do chłopaka Twojego podejrzana sprawa ja tam mojego zawsze wyczul jak coś więcej wypije nic się nie ukryje przed moim nosem i okiem. Ty sama swojego znasz najlepiej więc postaw sprawę jasno wyjaśnij ze nic się nie stanie jak wypije sobie normalne piwo od czasu do czasu tylko ze Ty chcesz o tym wiedzieć bo nie lubisz oszustwa. Moze on przez ten Twój zakaz picia musi się ukrywać z tym bo nie chce kłótni a gdybyś na legalu mu pozwoliła byłoby inaczej?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

Ślubujemy: 21.10.2017