Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII) - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-26, 13:27   #3181
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XXII)

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Myślę jak uporządkować jego autka, na półce ograniczona ilość miejsca, co myślicie o czymś takim?
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...01c75b086d.jpg
fajne!

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Moja rysuje głowę, oczy , kończyny też ale tylko ona wie co jest czym bo rozstrzelone po całej kartce. Rysowanie jak na razie mało ją zajmuje, chwilka i ucieka zająć się czymś innym.
Ale miałam Was zapytać o nożyczki właśnie, Deli mi przypomniała.
Umieją Wasze pociechy trzymać i ciąć?
Ami próbuje, pokazuję jej chwyt ale jeszcze dla niej trudne.
mój też tak rysuje. Jak mu się chce bo właśnie też to jest an chwilę.
U nas nożyczki nie opanowane.

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Mamy, które są w trakcie odpieluchowania dzieci (Hope, Silver?) - jakie nakładki na wc macie??? Tzn. taką tradycyjną, jak "wycięta" góra nocnika, czy tą z taką małą dziurą na środku?
Widzę, że głosowałaś jak ja
My mamy taką tradycyjną, dokładnie z pepco, jak Deli wstawiała
Sika już w zasadzie do toalety, ale jeszcze nie usiądzie na 2 bo dupsko wpada

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Uwaga wsadzam kij w mrowisko : jakie macie zdanie o aplikacjach dla dzieci na tablet itp ?
Absolutnie Nie mam nawet tableta a na telefonie to jedynie w kryzysowej sytuacji na YT paradę wozów strażackich ogląda Przeraża mnie widok -3-4 latków przed blokiem wlepionych w tablety bardzo to smutne. Technika strasznie poszła do przodu, ale to nie znaczy, że trzeba dzieci zaznajamiać od najmłodszych lat, a jednak.. Aż się boję co do będzie na KOmunię. Ja dostałam rolki, a jak patrzę co dzieciaki teraz dostają...

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
My gotujemy przeważnie na dwa dni, i często planujemy co będziemy w ciągu tyg jeść, bo dużo mięska mamy zamrożone i trzeba wcześniej wyciągnąć.
Ja też

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Ja nic nie dostane, a nie soory na☠☠☠anego tza, ktory nie poszedl dzis do pracy i wlasnie chrapie . Dosc mam

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
i nadal proszę o kciuki. dzisiaj chyba wszystko się rozstrzygnie z pracą tż

Neti dla chłopaków. Ale Antonio do Ciebie podobny!

Ja nic nie dostałam i prawdopodobnie nie dostanę, bo Tż ma baaardzo ograniczone uczucia wyższe

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Aha, Marsi. Na muchy najlepsze moskitiery. Ale u nas w domu nie było a much często od groma. Więc jak wychodziliśmy z domu, to chowali jedzenie, wszystko szczelnie, zamykali okna, psikali Raidem. JAk wracaliśmy to któreś szło pierwsze pootwierać okna no i sprzątało się trupy po ziemi.. Ohydne, ale działa bardzo dobrze.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 13:32   #3182
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Hope a ja wciąż słyszę ze to caly tata.. ale jak patrzę na niego to nie umiem sama ocenić. .
A jeżeli pytasz o komunie-ja dostałam rower i to dziadki przywieźli mi ze Stanów. . Połączenie górskiego i bmx. .w kolorze różu-mówię Ci co za maszyna- ale był szpan na osiedlu ale to było ponad 20 lat temu. A teraz kochana quady. ..laptopy i nowy hit tego roku-drony.... . http://allegro.pl/syma-x6-big-size-x...305773562.html

Debrah jak robisz lody?
.. :p

A ja dziś z okazji podwójnego święta zrobiłam mocno o w owocowy sennik ma zimno i tyle. . Starczy do kawki

Dziecko śpi lecę pobierać ziemniaki.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2015-05-26 o 13:34
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 13:50   #3183
charlizz
Zadomowienie

Neti sto lat z okazji imienin

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 13:51   #3184
Debrah
Zakorzenienie

Zrobię chyba takie z jogurtu greckiego jak na wizażu się teraz wyświetlają w propozycjach
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 14:22   #3185
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Neti sto lat z okazji imienin

dziękuję. . Polać?
A tak w ogóle prawie Cie tu nie ma-jakze mi Miło ze wpadłas z życzeniami

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2015-05-26, 14:30   #3186
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Hope a ja wciąż słyszę ze to caly tata.. ale jak patrzę na niego to nie umiem sama ocenić. .
A jeżeli pytasz o komunie-ja dostałam rower i to dziadki przywieźli mi ze Stanów. . Połączenie górskiego i bmx. .w kolorze różu-mówię Ci co za maszyna- ale był szpan na osiedlu ale to było ponad 20 lat temu. A teraz kochana quady. ..laptopy i nowy hit tego roku-drony.... . http://allegro.pl/syma-x6-big-size-x...305773562.html

Debrah jak robisz lody?
.. :p

A ja dziś z okazji podwójnego święta zrobiłam mocno o w owocowy sennik ma zimno i tyle. . Starczy do kawki

Dziecko śpi lecę pobierać ziemniaki.
CO za niedyskretne pytanie

Tablety - nie. Agatka nawet nie korzysta, ma moją starą komórkę, ale głównie do zabawy w dzwonienie, czasem ogląda filmiki z samą sobą, jest tam jedna gra, czasem włączy na 2 minuty i twierdzi, że gra ale nie potrafi bubble worlds. A ja jej nie pokazuję celowo.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 14:45   #3187
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51535594]CO za niedyskretne pytanie

Tablety - nie. Agatka nawet nie korzysta, ma moją starą komórkę, ale głównie do zabawy w dzwonienie, czasem ogląda filmiki z samą sobą, jest tam jedna gra, czasem włączy na 2 minuty i twierdzi, że gra ale nie potrafi bubble worlds. A ja jej nie pokazuję celowo.[/QUOTE]

oooo znam tą grę;p naginałam w nią haha

Ja jestem przeciwna aplikacją, widze po moim chrzesniaku, od aplikacji się zaczęło .. a w wieku 4 lat potrafił sam instalować gry, nie nie nie nie...

Ja czasem włącze POU (taki stworek, karmi się go itd) ale to ja nim steruje itd.

W czasie jazdy, nie włączam nic Amelce, nawet jak jechaliśmy do Torunia 5 h. Jedynie książeczki zabralismy ze sobą. Ale pepe kocha oglądać. . . nie wiem, co w tej pepie takiego super ekstra?

Czy was ta pogoda nie dobija? ja się czuje jakby ktoś mnie kijem bejsbolowym trzasnął

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2015-05-26 o 14:48
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 14:57   #3188
elllmi
Zakorzenienie

hej

Neti
, najlepszego ja też dzisiaj podwójnie a w sumie u nas to potrójnie, bo Fifi też ma imieniny

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;51535594]CO za niedyskretne pytanie [/QUOTE]

od razu to samo pomyslałam

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

kupowała któraś z Was sandałki nike sunray w rozmiarze 24? wszędzie jest 23,5 i potem 25 stacjonarnie mi powiedzieli, ze 24 nie produkują znalazłam na jednej stronce, ale droższe o 40zł; czarnych szukam jakby co

i byłam dzisiaj z naszym psiskiem u weterynarza, bo od niedzieli chodzi jakiś taki struty, coś mu chyba na żołądku siadło albo kości się nażarł i teraz ma problem oczywiście nikt nie ma czasu i ja z wielkim brzuchem musiałąm się z nim szarpać; okazało się, że ma powiększoną prostatę i mu uciska tam na coś i sie wypróżnić nie może
po ścianach mało nie chodził jak go zaczęła badać

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 15:06   #3189
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

Neti
, najlepszego ja też dzisiaj podwójnie a w sumie u nas to potrójnie, bo Fifi też ma imieniny

od razu to samo pomyslałam

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

kupowała któraś z Was sandałki nike sunray w rozmiarze 24? wszędzie jest 23,5 i potem 25 stacjonarnie mi powiedzieli, ze 24 nie produkują znalazłam na jednej stronce, ale droższe o 40zł; czarnych szukam jakby co

i byłam dzisiaj z naszym psiskiem u weterynarza, bo od niedzieli chodzi jakiś taki struty, coś mu chyba na żołądku siadło albo kości się nażarł i teraz ma problem oczywiście nikt nie ma czasu i ja z wielkim brzuchem musiałąm się z nim szarpać; okazało się, że ma powiększoną prostatę i mu uciska tam na coś i sie wypróżnić nie może
po ścianach mało nie chodził jak go zaczęła badać
My kupiliśmy już na ten sezon Nike Sunray i to prawda z rozmiarówką, że jest rozmiar 23,5 a potem 25. Julka w innych sklepach jest między rozmiarami, tzn, 23 jest na teraz, sandały kupowałam na 24 i jest tam lekki zapas i wtedy Nike Sunray jak mierzyliśmy to 23,5 zdecydowanie na styk a 25 ok z małym zapasem. Więc jeśli szukasz rozmiaru 24 bo takie kupujesz inne buty to Nike Sunray w rozmiarze 25 powinny być ok. My mamy model Nike Sunray Protect.
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 15:12   #3190
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej.

Ależ mi smutno mama dziś do szpitala rano już pojechała. Jeszcze akurat w dzień matki trafiło....
Prawdopodobnie w czwartek będzie miała operację.
Stary 2015-05-26, 15:12   #3191
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
My kupiliśmy już na ten sezon Nike Sunray i to prawda z rozmiarówką, że jest rozmiar 23,5 a potem 25. Julka w innych sklepach jest między rozmiarami, tzn, 23 jest na teraz, sandały kupowałam na 24 i jest tam lekki zapas i wtedy Nike Sunray jak mierzyliśmy to 23,5 zdecydowanie na styk a 25 ok z małym zapasem. Więc jeśli szukasz rozmiaru 24 bo takie kupujesz inne buty to Nike Sunray w rozmiarze 25 powinny być ok. My mamy model Nike Sunray Protect.
a mogłabyś mi zmierzyć miejsce na stopę w tym rozmiarze 25? bo ja znalazłam na necie rozmiar 24 (tylko drożej niż wszędzie i szukałam wg rozmiarówki US, a nie europejskiej) i wynika z niego, ze jest 0,5 cm mniejszy niż 25

Stary 2015-05-26, 15:24   #3192
MaJulMi
Raczkowanie

Silver, bedzie dobrze

Cytat:
a mogłabyś mi zmierzyć miejsce na stopę w tym rozmiarze 25? bo ja znalazłam na necie rozmiar 24 (tylko drożej niż wszędzie i szukałam wg rozmiarówki US, a nie europejskiej) i wynika z niego, ze jest 0,5 cm mniejszy niż 25
Wychodzi mi z pomiaru 15,5cm.
Wiesz, powiem Ci że jeśli masz jakiś stacjonarny to podjedź sobie i zmierz bo oznaczenia rozmiarów w internecie są mega dziwne. Nawet na metce tych naszych 25 jest że niby mają 14cm... A stopa Julki ma więcej, jakieś 14,5. Jak szukałam najpierw na allegro to też były duże rozjazdy od 14cm do 15 z kawałkiem.
Więc jak mówię, jak masz coś stacjonarnego to najlepiej zmierz, najwyżej później poszukasz online odpowiedniego koloru a jak nie to z tego co piszesz moim zdaniem te 25 będą dobre. A chcesz Nike Sunray Protect czy któryś z tych modeli z odkrytymi palcami? Bo tam ewentualnie może się inaczej ta stopa układać, tu przez to że palce zakryte to stopa i tak nie dojdzie do końca podeszwy.
Stary 2015-05-26, 15:26   #3193
hope01
Zakorzenienie

To najlepszego Neti, Elllmi i Fifku

Dawid miał w tamtym roku Nike Sunray Protect r. 22 a teraz to bym 26 musiała kupić. Ale raczej w tym roku nie bedzie ich miał bo rok temu non stop mu się odpinały przez wysokie podbicie a szkoda, bo fajne są!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 15:48   #3194
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję. . Polać?
A tak w ogóle prawie Cie tu nie ma-jakze mi Miło ze wpadłas z życzeniami
Oczywiście, ze polać
Ellmi, w takim razie dla Was też wszystkiego najlepszego, polewaj

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 15:58   #3195
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej.

Ależ mi smutno mama dziś do szpitala rano już pojechała. Jeszcze akurat w dzień matki trafiło....
Trzymam kciuki
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 16:05   #3196
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaJulMi Pokaż wiadomość
Wychodzi mi z pomiaru 15,5cm.
Wiesz, powiem Ci że jeśli masz jakiś stacjonarny to podjedź sobie i zmierz bo oznaczenia rozmiarów w internecie są mega dziwne. Nawet na metce tych naszych 25 jest że niby mają 14cm... A stopa Julki ma więcej, jakieś 14,5. Jak szukałam najpierw na allegro to też były duże rozjazdy od 14cm do 15 z kawałkiem.
Więc jak mówię, jak masz coś stacjonarnego to najlepiej zmierz, najwyżej później poszukasz online odpowiedniego koloru a jak nie to z tego co piszesz moim zdaniem te 25 będą dobre. A chcesz Nike Sunray Protect czy któryś z tych modeli z odkrytymi palcami? Bo tam ewentualnie może się inaczej ta stopa układać, tu przez to że palce zakryte to stopa i tak nie dojdzie do końca podeszwy.

TŻ gdzieś był kiedyś z Filipem i mierzyli te 25, mówił, że jeszcze jakieś 0,5 - 1 cm od dużego palca mu zostawało i że za duże; boję się, że będą mu się zsuwać z pięty przy chodzeniu, bo one są takie niższe z tyłu; i cały czas piszę o tych Protect, takie same mieliśmy w tamtym roku w ogóle rozmiarówki nike jest pokręcona, zawsze wkładka jest dłuższa niż to, co podają na bucie; i Filip też ma 14,5 stópkę; ale jak piszesz, że dla Julki ok z takim samym rozmiarem to może rzeczywiście

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

zobaczysz, że wszystko będzie ok

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
To najlepszego Neti, Elllmi i Fifku

Dawid miał w tamtym roku Nike Sunray Protect r. 22 a teraz to bym 26 musiała kupić. Ale raczej w tym roku nie bedzie ich miał bo rok temu non stop mu się odpinały przez wysokie podbicie a szkoda, bo fajne są!

u nas się odpinały czasem, ale chyba bardziej przez pulchną stópkę

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Oczywiście, ze polać
Ellmi, w takim razie dla Was też wszystkiego najlepszego, polewaj

gdzie ciężarówka do polewania

Stary 2015-05-26, 16:08   #3197
elllmi
Zakorzenienie

a jak już jesteśmy tak w temacie sandałów, to może któraś kupowała crocsy sandały i może podać rzeczywiste wymiary; też się nad nimi zastanawiam (choć bardziej w stronę nike się skłaniam)

takie albo takie, nie wiem, które lepsze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg middle_img_41168.png.jpg (17,8 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg middle_img_58474.jpg (12,3 KB, 8 załadowań)

Stary 2015-05-26, 16:18   #3198
misiaeel
Wtajemniczenie

silver na pewno wszystko będzie dobrze. trzymam kciuki mocne za Mamę!

ellmi Hania bokeh miała te crocsy w zeszłym roku, może spytaj czy są ok? ale raczej tak bo ja miałam zwykłe crocsy i byłam bardzo zadowolona
w sumie to tez nad nimi myślę w tym roku albo własnie nike

narobiłam botwinki z ziemniakami z mundurkach i wyszło takie dobre, że chyba dla tż nie starczy
Hania mi zasnęło o 15 do tego nie chciała pieluchy więc chodzę co chwilę i kontroluje;p
i tak myślę co by jej na spacery kupić majtki treningowe- http://allegro.pl/majteczki-majtki-t...389580918.html

najlepsze życzenia dla neti, elllmi i Filipka

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2015-05-26 o 16:22
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 16:19   #3199
MaJulMi
Raczkowanie

Cytat:
TŻ gdzieś był kiedyś z Filipem i mierzyli te 25, mówił, że jeszcze jakieś 0,5 - 1 cm od dużego palca mu zostawało i że za duże; boję się, że będą mu się zsuwać z pięty przy chodzeniu, bo one są takie niższe z tyłu; i cały czas piszę o tych Protect, takie same mieliśmy w tamtym roku w ogóle rozmiarówki nike jest pokręcona, zawsze wkładka jest dłuższa niż to, co podają na bucie; i Filip też ma 14,5 stópkę; ale jak piszesz, że dla Julki ok z takim samym rozmiarem to może rzeczywiście

zobaczysz, że wszystko będzie ok

u nas się odpinały czasem, ale chyba bardziej przez pulchną stópkę

gdzie ciężarówka do polewania
Hmm, bo wiesz, Julka też ma w nich trochę luzu ale wydaje mi się że cokolwiek mniejsze byłyby na bardzo krótko dobre. Póki co nie chodziła w nich dużo, tyle co po sklepie i raz na basenie i wydawało się że nie są za duże ale jednocześnie takie że wystarczą może nawet na całe lato, do pobiegania nie było okazji żeby bardziej przetestować rozmiar Kwestia jeszcze taka że oni mają chyba niespójną rozmiarówkę, bo my teraz kupiliśmy z tegorocznej serii jeśli chodzi o kolor i znajoma na osiedlu przymierzyła nasze swojej córce i stwierdziła że są ciut mniejsze niż ich a oni mają zeszłoroczne też 25.
Ogólnie możesz jeszcze przedzwonić do tego miejsca gdzie znalazłaś te 24 żeby Ci zmierzyli wkładkę. Natomiast 23,5 były absolutnie na styk, jeżeli nie po prostu za małe, nie przyglądałam się bo jak założyłam to od razu widziałam że odpadają.
Crocsów nie oglądałam nawet bo Nike w zeszłym roku nam się super sprawdziły więc poszliśmy w to co znamy.
Stary 2015-05-26, 17:56   #3200
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
i nadal proszę o kciuki. dzisiaj chyba wszystko się rozstrzygnie z pracą tż
kciuki!
silver-dla mamy tez!

najlepszosci dla obchodzacych dzis imieniny!!!!

Cytat:
A jeżeli pytasz o komunie-ja dostałam rower i to dziadki przywieźli mi ze Stanów. . .
ja dostalam zegarek z dlugopisem i kalkulatorem-to byl czad!!
http://demotywatory.pl/4330963/Dzisi...sie-rozplakaly

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
A jeszcze wiem ze po obiedzie sterta garów w zlewie zalega to mówię:
a po kiego groma wkladacie te statki do zlewu?
u nas po jedzeniu wklada sie wszystko od razu do zmywarki i po obiedzie nie ma sladu

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

a, i jeszcze jedno, ktoras tu wklajala link do majtek treningowych. jak dla mnie zbyt drogi interes. w oszolomie widzialam w koszach majtki bodajze za 1zl. kupic ich trzeba duuuzo, policzyc X13zeta to troche kiepsko wychodzi.. wole zwykle

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 18:17   #3201
nafiyqa
Zakorzenienie

Hej hej
Wrocilismy
Wczoraj w pociagu nadrobilam wszystko sumiennie, ale od teraz bede na biezaco.

Komunia oczywiscie sie udala, pogoda srednio dopisala, ale wazne, ze humor byl
Dzis ostatni dzien laby, jutro juz do pracy.

Samych wspanialosci dla wszystkich mamusiek

Problem z Kuba mamy
Niecale 2 tyg temu pojawilo sie u niego na raczce kilka czerwonych kropeczek.
Zareagowalam szybko, polecialam do lekarza, ktory stwierdzil, ze to jakas wirusowka, zapisal Clemastinum i mialo przejsc.
Niestety wcale nie przeszlo, a tak sie rozsialo, ze teraz Kubus ma czerwone oba przedramiona i uda
Bylismy dzis znow u lekarza, niewiadomo co to...
Albo wirusowe, albo alergiczne. Mamy jutro robic morfo...

Oczywiscie znow problem ze zlobkiem, bo lekarka nie moze wystawic zaswiadczenia, ze Kuba zdrowy, a w zlobku na gebe nie wierza...

Do alergologa sie czeka sto lat i jak tu żyć...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 19:05   #3202
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Skąd w mieście się bierze kwiatki do sypania na Boże Ciało ?? Czy sukienka musi nuc cala biała czy wystarczy ze będzie jasna ??
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 19:36   #3203
pstryczek84
Zakorzenienie

nawijko - zdrowka dla Kubusia!

Aga - jedyne co mi przychodzi na mysl to jakies kwitnace drzewa/krzewy ogolocic po cichaczu jak nikt nie widzi ewentualnie pogadac z jakas kwiaciarka niech nie odlozy stare kwiaty ktorych juz na pewno nie sprzeda. no, ewentualnie jeszcze kupic w kwiaciarni albo pogadac z kims kto ma swoj ogrod i kwiaty, moze troche uzyczy... innych pomyslow nie mam
a co do sukienki to u nas kwiatkami sypia dziewczynki, ktore przystepowaly do I komunii św., i one maja wszystkie takie same alby

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2015-05-26 o 19:38
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 19:40   #3204
LadyWhisper
Zakorzenienie

widziałyście na fb sesję naszej Sarah?

spędziliśmy dzisiaj super dzień, Pietraszko przeszedł 1,5km bez problemu!!! Dopiero na koniec chciał sobie usiąść na schodkach zaliczyliśmy każdą kałużę jaka była po drodze, dosłownie każdą!!! Ale było super

Padł mi o 19:30 i mam wieczór dla siebie bo mąż na siatkówce

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 20:27   #3205
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Czy was ta pogoda nie dobija? ja się czuje jakby ktoś mnie kijem bejsbolowym trzasnął
też tak dzisiaj mam, łącznie z mega bólem głowy, musiało coś z ciśnieniem się dziać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 21:18   #3206
gojka24
Zakorzenienie

Oj pogoda od dawna daje mi popalic. Dzis taki skwer byl a przed chwila y brzuza z tak straszna zlewa..

Jej moje dziecko zrezygnowalo z drzemki. Wstala o 8 I nasal nie spi.. Jak zyc? Skad ona type energii ma? Dodam ze na dworze bylysmy od 12 do 19
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 00:14   #3207
Lenova
Wtajemniczenie

Heeej

Chciałam się tylko przypomnieć i powiedzieć, że żyje ale sesja mnie goni i praca mgr w toku także zabiegana jestem .

Zapisałam moją córkę do przedszkola... jest co prawda na liście rezerwowej ale i tak jakoś dziwnie sie czuje, poza tym z pampersami jej nie wezmą a u nas to chyba do 18tki potrwa .

Silver-kciuki za mamę!

Nawijko-zdrowia dla Kuby !
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 06:42   #3208
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
a jak już jesteśmy tak w temacie sandałów, to może któraś kupowała crocsy sandały i może podać rzeczywiste wymiary; też się nad nimi zastanawiam (choć bardziej w stronę nike się skłaniam)

takie albo takie, nie wiem, które lepsze
A tak wogóel to jakie macie zdanie o crocsach. Bo zastanawiam się nad kupnem takich ala chodaki/drewniaki, tylko czy one nie będą stópek koślawiły??
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Skąd w mieście się bierze kwiatki do sypania na Boże Ciało ?? Czy sukienka musi nuc cala biała czy wystarczy ze będzie jasna ??
Ja na wsi mieszkam i mam problem bo non stop mokro i kwiatki powoli brązowieją i chyba nie doczekają do bożego ciała.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
a co do sukienki to u nas kwiatkami sypia dziewczynki, ktore przystepowaly do I komunii św., i one maja wszystkie takie same alby
U nas sypią malutkie dziewczynyki takie co ledwo chodza nawet. Stary ksiądz ze dwa lata temu to chciał żeby z gimnazjum dziewczyny też sypały, oczywiście ubrane na biało.
Ja właśnie nie mam białej sukienki a wszyscy mnie namawiają że Olwika powinna już w tym roku sypać.

Pogada ciulata, deszcze pada non stop, zimno, z Tz się nie odzywam, ogólnie dołująco jest. Mama ma coś wcześniej wrócic bo gdzies bardzo ją noga boli i każe nam przyjechać na któryś weekend, tzn. mi z Oliwką.

A co do garów: nie trafiają od razu do zmywarki bo:
niania nie tyka zmywarki, nie bardzo wie jak obsługiwać, układac itp.;
teściowa naczynia zostawia gdzie popadnie, nawet do zlewu nie odkłada;
a Młoda idzie totalnie na łatwiznę, po co ma się wysilać.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 08:44   #3209
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

hej. Jestem. Witam Was.
Wczoraj miałam gości i miłe południe. Ale kurcze coś nam inhalator szwankuje u chyba trzeba nowy kupić. . Co polecicie do 150 zł?
My mamy mojej mamy a ona kupowała go wiele lat temu ale nawet teraz on kosztuje ponad 300 zł no a na tyle mnie nie stać. .. mam nadzieje ze młody do soboty wyzdrowieje..

Stary 2015-05-27, 08:53   #3210
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

wczoraj byliśmy kupic farby do pokoiku Hani bo w przyszły piątek majster wchodzi
najgorsze jest to, że nie mogę się zdecydować jaki zrobić ten przedpokój:/
a no i jeszcze stolarz ma przyjechać niedługo z wymiarami na łóżeczko dla Hani

Ifwka ja polecam crocsy, idealne na lato. Hania wolała je od sandałków emela. nóżka się nie odparza, nie koślawi

nawijko
zdrówka dla Kubusia

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości