|
|
#991 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
moja koleżanka mówiła, że jej pomógł wywar czy sok z pokrzywy, wiem, że miała bardzo kiepskie wyniki, wypiła w sumie dwie butelki i lekarz był w szoku, że tak się polepszyły. Ja odpukać nie musiałam sprawdzać, bo u mnie książkowo
![]() owieczkaa - oj ile ja bym dała, żeby tak dla mnie ktoś upiekł ciasto ![]() ja właśnie wciągnęłam bułeczkę z mięskiem i ząbkiem czosnku pokrojonym, bo coś dziwnie się czuję, jakby mnie rozkładało, ale chyba będę tego żałować ;-( Edytowane przez ali_ma Czas edycji: 2015-05-26 o 18:36 |
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym buraki, szpinak, jajka, mięso.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja słodyczy z kolei nie odmawiam, niestety też źle się to u mnie kończy
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Ja odmawiam jak ktoś mi proponuje, ale jak przychodzę i wałówka juz na talerz nałożona to co zrobić... Mam powiedzieć żeby się ktoś wypchał jak wiem że chciał dobrze?
|
|
|
|
#995 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w ogóle ostatni miałam pod znakiem pierogów teraz mi przeszedł smak. Jutro gołąbki z młodej kapusty, też za mną juz długo chodzą![]() w ogóle zaliczyłam dziś dzień udanych zakupów. Fotelik jednak inny. Obrzydzili mi w sklepie tym samym o czym pisalyscie-waga. I zamówiłam będzie Recaro priva. Zwycięzca zeszłorocznych testów. Zamówiłam tez wozek odbieram w sierpniu. Akurat trafiłam na promocję do końca maja i oszczędzilam parę stowek. Polecam dziewczynom ze Śląska sklep i-wozki w Tarnowskich Górach, mają na wszystkim najniższe ceny jakie widziałam. Ten sam wozek, który wybrałam oglądałam w Krakowie 800zl droższy! Kupiłam Tako Junama biało granatowy z takim graffiti na dole gondoli. Kupiłam tez łóżeczko, kocyk, laktator i masę ciuchów może nie ciążowych, ale z potencjałem w lumpku. Krakowskie się nie umywaja. W sumie z 6kg i krótkie ogrodniczki,nawet 2 pary, nie wiem czemu marzyly mi się ogrodniczki na ciążę. Ale jestem skonana. Zakupy mnie strasznie męczą. Było też sporo dziecięcych, ale takie bardziej letnie i Pani powiedziała, żeby się zjawić tak za miesiąc to będą jakieś zimowki
|
|
|
|
|
#997 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A gdzieś kiedyś podawali jakiś ranking i ponad 60% wypadków w których brały udział dzieci, jest spowodowane nadmiernym zainteresowaniem rodzica dzieckiem :P No ale jak się nie boisz, to nikt ci nie zabroni ![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
Cytat:
Grzmi Pierwsza burza w tym roku Tylko coś nie pada, czuję się lekko oszukana.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#998 |
|
Zadomowienie
|
Jesoo mamusie lutowe jada z koksem! Czuję lekkie napięcie
![]() Wszyscy mnie się pytają czy boje się porodu i zaraz opowiadają mi swoje historie z porodem oczywiście jak było źle nie dobrze i bolało. . Kur. . Myślały ze swedziec będzie? Po co opowiadają takie historie, niby to olewam ale później czasem myślę i tak mi jakoś... Czy jest ktoś jeszcze na forum kto nie zamierza kupować rozka? |
|
|
|
#999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
babcia zrobiła bezowo kawowe
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Mi wczoraj znajomy z angielskiego opowiadał, że porodówka w naszym mieście jest kiepska i że jego żona rodziła w mieście prawie 40km od nas. Tam są podobno super warunki, wszystko się dostaje, ubranka, pieluchy, wszystko co na początku jest potrzebne, w sali porodowej wanna z masażem, elegancka obsługa, posiłki do wyboru... A u nas w mieście podobno wszystko trzeba mieć ze sobą, łącznie z art. stricte medycznymi jak igły czy strzykawki... no i na śniadanie kromka z masłem, na obiad zupa i kromka z masłem, a na kolację, dla odmiany, kromka z masłem. Przeraża mnie to. Z jednej strony bezpieczniej się czuję w swoim mieście, choć to bezzasadne bo szpital to szpital, nie znam tak naprawdę ani jednego ani drugiego. Poza tym boję się co będzie, jak mąż będzie akurat w pracy i jak ja tam dojadę na drugi koniec Śląska. Ile dylematów
|
#1003 |
|
Raczkowanie
|
Ja przy pierwszym dziecku nie mialam rozka i przezylam
Ale w pierwszych dniach naprawde sie przydaje. Co do porodow, ja do swojej porodowki mam taki uraz. Zreszta o malo bym nie wyjechala z niej w czarnym worku i zero wyrozumialosci i slowa przepraszam ( lacznie z tym ze mialam krew przetaczana, bo bylam w tak krytycznym stanie ), ze teraz bede rodzic w prywatnym szpitalu Salve w Lodzi, nie wyobrazam sobie juz rodzic w panstwowym. Nigdy wiecej!!! |
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie człowiek głupi to i głupio jest. I zjadłam głupia
|
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku, zaczęłam czytać opisy porodów w majowym wątku i się rozbeczałam.
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak na razie zastanawiam się nad sensem kupienia rożka
wydaje mi się to zbędnym wydatkiem, jakoś nie obawiam się brać na ręce noworodka bez rożka tylko jak zaglądam w spis wyprawki do szpitala, to niby w szpitalu "wymagają" rożka
|
#1007 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I z kolei nie lubię ciągłego gadania mojej teściowej, że powinnam dużo jeść bo zagłodzę dziecko, i gadania mojej mamy że tylko siedzę przed kompem i nie chodzę, a ruch jest dobry na wszystko (nawet na zgagę, jakby mi się łożysko odklejało to też by mi kazała to rozchodzić no chyba że będziesz faktycznie mówić o tej cukrzycy albo że masz mdłości od słodkiego Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam przekonania do prywatnych miejsc tego typu, bo jakoś ma takie głupie myślenie, że tam się da wszystko zatuszować
|
|
|
#1009 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, szybkie pytanie.
Co Wam jeszcze potrzeba do wyprawki? Macie już wozki ( nawet wybrane), łozeczka i mebelki? |
|
|
|
#1010 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tego nam potrzeba. Ilość ubranek na palcach jednej ręki mogę zliczyć w czwartek jadę na większe zakupy, resztę zostawiam na czerwiec i lipiec. Jak kiedyś panikowałam, że nic nie mamy to Tż stwierdził, że to nie te czasy, że nic nie ma i on wszystko w razie czego kupi (np. gdybym źle się czuła).---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie mam nic poza ciuszkami, i to niewieloma.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#1012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jeśli ktoś mi coś wmusza a ja nie lubię to nie jem, nawet jak perfidnie mi nakłada na talerz
|
|
#1013 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem, sama nie wiem czego chcę Cytat:
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama też ma tą gadkę że powinnam chodzić na spacery i nie rozumie, jak jej mówię że w weekend mam ochotę siedzieć na tyłku bo przez cały tydzień zap****alam do pracy, łażę z zakupami i generalnie padam z nóg. Niestety nie dociera... A z tą cukrzycą zacznę chyba tak mówić... |
|
|
|
|
#1016 |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff... Myślałam, że to tylko ja taka "wyrodna" matka. Na poczatku lipca przeprowadzka i dopiero lipiec- sierpien będę kompletowała.
Czy to nie za późno? Np. Na urządzenie pokoju dziecka ( malowanie) |
|
|
|
#1017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale sprawdź sobie wcześniej wozek, bo np. Na mój się czeka 5 tygodni, rekordowe są hartany, na które się ponoć czeka do 12.Ja tez miałam tak w planie, ale w końcu nie wytrzymałam i w tym tygodniu wzięłam wolne specjalnie na duże zakupy, ale odbierać będę w sierpniu, żeby nie tracić gwarancji. |
|
|
|
|
#1018 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki!
Troche mnie nie było po tym jak tu do Was zawitałam... 14 maja byłam na tej kontroli,lekarzowi nie spodobało sie,ze moj brzuch tak twardnieje i boli wiec skierowanie do szpitala... tam dostalam no-spe forte,duphaston(znów) i obserwowali mnie.. Mało co badań zrobili,nic sie nie działo wiec wróciłam do domu,ale mam już dość ![]() 22tc a gdzie tam 40 masakra...Pessar się trzyma,chociąz czasem go czuje,ale to chyba normalne bo jak miałam w szpitalu badanie to siedział na miejscu. Ech ciagle stres i nerwy,ale jak tu sie nie denerwowac losem takiej małej kruszynki
|
|
#1019 |
|
Rozeznanie
|
Hej Wam.
Mnie również dawno nie było. Dziś byłam na prenatalnych. Chłopak na 100%. Cały i zdrowy i termin na 27.09 a nie 1.10 Ma 520g. Pewnie przy Waszych to maleństwo, ale jak na swój "wiek" to całkiem duży. No ale ma dużą mamusie i dużego tatusia wiec mały raczej nie będzie. I daje mi się juz odczuć. Szczególnie na pecherzu )
|
#1020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

w ogóle ostatni miałam pod znakiem pierogów teraz mi przeszedł smak. Jutro gołąbki z młodej kapusty, też za mną juz długo chodzą
No to czego mi tego od razu nie mówi, w ogóle bym się tu nie bujała z tymi badaniami, tylko od razu poszła tam, gdzie kał badają ręcznie i gdzie jest sprawdzone laboratorium. 
Ale przy dziecku i tak wydatków jest zawsze sporo, więc szkoda kasy jednak na wymianę wszystkich par butów..
Tylko coś nie pada, czuję się lekko oszukana.