Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 12 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-27, 07:29   #1531
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 12

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
Tak 12 dni po terminie juz mam dosc...i racja ta bezsilnosc i wkurzenie czemu trzymaja dalej jest nie do zniesienia...
Mnie to wprowadza w coraz wieksza depreche normalnie

Dzieki dziewczyny, prosze o jeszcze mocniejsze kciuki
Różne standardy mają szpitale - niektórzy zaczynają cokolwiek robić po 14 dniach po tp, u mnie na 9-10 dzień po tp indukuja, a w innych po 7 dniach - jeśli ktg, usg i inne badania są ok. Bo wiadomo, że jak coś się niepokojącego dzieje to od razu reagują.

Ja z Lili termin miałam na 7 maja to w szpitalu leżałam od 6 maja i indukcja była dopiero 17 maja. Wypisalam się na żądanie tylko na weekend

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-27, 07:37   #1532
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Leżę pod ktg i oksy.
Boję się. Jestem niewyspana.
Młoda zobaczę na chwilę. Potem będę leżeć 24 na pooperacyjnej. A mała na noworodkach :-(
Wiem, że chciałabyś od razu mieć ją przy sobie ale ciesz się! Będzie po wszystkim!

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Wiem co to za radosc z kupki mi 20 gpdz jak nie zrobila to sie stresowalam

Co jest

Ale dali ci teraz zastrzyk z immunoglobuliny?mi po porodzie dali

Ja jeszcze lamowac nie mam zamiaru bo plamilam a teraz znowu krwawie od dwoch dni

Kxiuki.a jak tz y byl kolo ciebie na pooperacyjnej to nie mozesz wziac malej na dluzej i by ci ja przystawial do piersi

Tien juz nie dlugo

Olimppia ja po mojej ciazy nie bralam pod uwage kolejnego dziecka zmienilam zdanie jak sie mloda urodzila i teraz na nia patrze

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ----------

Mimi a moze to kwestia ze jakos slabo leci z cyca

---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ----------

Przez jakie konkretnie leki?
Nie podali immunoglobuliny przy pierwszej córce, teraz już za późno.

W ogóle mała w niedziele zrobiła ostatni raz kupkę! Meczy się jak nie wiem, jak mam jej pomóc!?
Stary 2015-05-27, 07:41   #1533
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Wiem, że chciałabyś od razu mieć ją przy sobie ale ciesz się! Będzie po wszystkim!

W ogóle mała w niedziele zrobiła ostatni raz kupkę! Meczy się jak nie wiem, jak mam jej pomóc!?
Może pół czopka glicerynowego spróbuj?

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2015-05-27, 07:42   #1534
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Ale można takim maluszkom?
Stary 2015-05-27, 07:43   #1535
dorka607
Wtajemniczenie

Myszonka para dla Baset:-D
Hanka oj biedna malutka, moja tez dop dzis w nocy zrobila od nd. Radosc taka z kupy ze szok. Niestety nie mam pojecla jak mozna im pomoc takich sytuacjach
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-27, 07:46   #1536
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Ale można takim maluszkom?
Jak pytałam pediatry to pół można niby. Już nie pamiętam szczerze mówiąc, wiem, że na pewno jej dawałam, ale ile miała wtedy :/ może któraś z dziewczyn potwierdzi.

Stary 2015-05-27, 07:47   #1537
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
Powodzenia
Kobieto bedziesz juz po porodzie i mala bedzie na swiecie wiec o co Ty sie smucisz!

Taaa...ja tez... tyle, ze teraz na patologii praktycznur nie spie tylko przysypiam, bo sie nie da..

Myszonka zazdroszcze
A masz wywolywanie? Bo chyba przeoczylam cos.

U mnie nic..dla mnie to chore tyle po terminie trzymac zebym sie meczyla...
Ruska a wktorym szpitalu jestes?

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Baset wielkie kciuki!

Myszonka rowniez kciuki, oby przeczucie cie nie zmylilo

Jestem zalamana. Wczoraj mloda caly dzien przespala, byla na butli. Dzisiaj w nocy na zmiane z tz usypialismy bo budzila sie co godzine i ciagle jesc. Juz nie mialam sily odciagac i dalam jej z cyca. Chyba juz mi przeszlo to zapalenie. I znow powtorka z przed kilk dni - nadyma sie, placze, ☠☠☠☠a.jak dostanie mleko moje z butli to jest ok a jak to samo.z.cyca.to inny dzieciak. Co jest?!

Jeszcze jakies rozwolnienie mnie dopadlo a i mloda ma zielone kupy.
Moj tez nie chcial cyca bo z butli bylo szybciej i nie trzeba sue meczyc. Ale przemeczylam sie i jest na cycu.

Hej po malu ogarniam wizaz i trzymam kciuki za nuerozpakowane. Oby jak najszybciej wam poszlo i mialyacie nalenstwa obok siebie.

U starszaka jest babcia wiec ja sie skupilam nad Karolkiem i karmieniem. Idzie nam lepiej. Ale bardzo lubi mamy cyca wiec jak sie naje to dostaje smoka do buzi. Pogryzl mnie juz nie raz takze przystawienie troche boli ale potem jest oki. Kapturek poszedl wczoraj w ruch ale srednio mu podchodzi wiwc byl na 1 karmieniu.
Mnie dopadla wirusowka gardlo boli jak cholera. Lecze sie domiwymi sposobami i jak nic nie pomoze to ciocia będzie myslec co dalej.
Starszy juz prawie zdrowy.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 07:50   #1538
TienShan
Zakorzenienie

Moje chłopaki śpią jeszcze a ja szykuję śniadanko

Też mi się wydaje, że czopek można ale najlepiej byłoby zadzwonić chociaż do apteki jak to widzą. Wiem, że niektórzy mydło wkładają do pupki ale to już bym wolała kawałek czopka

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-27, 07:54   #1539
Nadzieja87
Zakorzenienie

Co się stało.. a no powiedział, że będzie dziś wstawać w nocy do małego no i wszystko fajnie pięknie, ale budzi mnie po karmieniu i mi mówi że pampers do zmiany bo mu się zapomniało przed karmieniem. Przy zmianie pampka oczywiście młody się rozbudził, a ten się dupą odwinął i śpi..Bo przecież wstał do małego wiec o co mi chodzi. A no o to, że przez godzinę ja musiałam dreptac między łóżkiem a łóżeczkiem, bo co smoczek wpadł to było marudzenie ...Ale na koniec i tak podałam synusia tacie do łóżka, odwinelam się dupskiem i poszłam spać.
Stary 2015-05-27, 07:57   #1540
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Co się stało.. a no powiedział, że będzie dziś wstawać w nocy do małego no i wszystko fajnie pięknie, ale budzi mnie po karmieniu i mi mówi że pampers do zmiany bo mu się zapomniało przed karmieniem. Przy zmianie pampka oczywiście młody się rozbudził, a ten się dupą odwinął i śpi..Bo przecież wstał do małego wiec o co mi chodzi. A no o to, że przez godzinę ja musiałam dreptac między łóżkiem a łóżeczkiem, bo co smoczek wpadł to było marudzenie ...Ale na koniec i tak podałam synusia tacie do łóżka, odwinelam się dupskiem i poszłam spać.
Co za facet dobrze zrobiłaś dając mu go. Niech wie ze to nir jest takie hop siup

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-27, 08:00   #1541
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
przysypiaj z nią
W koncu sieubralam
Cytat:

Cytat:
Ja aptekara mozesz tym bardziej ze twoja ma ponad miesiac juz .tylko kup w 1g czyli dzieciecy.i daj polowke.tylko czopkow sie nie daje czesto .

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 08:01   #1542
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ruska a wktorym szpitalu jestes?

Moj tez nie chcial cyca bo z butli bylo szybciej i nie trzeba sue meczyc. Ale przemeczylam sie i jest na cycu.

Hej po malu ogarniam wizaz i trzymam kciuki za nuerozpakowane. Oby jak najszybciej wam poszlo i mialyacie nalenstwa obok siebie.

U starszaka jest babcia wiec ja sie skupilam nad Karolkiem i karmieniem. Idzie nam lepiej. Ale bardzo lubi mamy cyca wiec jak sie naje to dostaje smoka do buzi. Pogryzl mnie juz nie raz takze przystawienie troche boli ale potem jest oki. Kapturek poszedl wczoraj w ruch ale srednio mu podchodzi wiwc byl na 1 karmieniu.
Mnie dopadla wirusowka gardlo boli jak cholera. Lecze sie domiwymi sposobami i jak nic nie pomoze to ciocia będzie myslec co dalej.
Starszy juz prawie zdrowy.
Zdrówka! Fajnie, że masz pomoc powodzenia z karmieniem

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Moje chłopaki śpią jeszcze a ja szykuję śniadanko

Też mi się wydaje, że czopek można ale najlepiej byłoby zadzwonić chociaż do apteki jak to widzą. Wiem, że niektórzy mydło wkładają do pupki ale to już bym wolała kawałek czopka
Mi się wydaje, że pół czopka tego 1g można i ja pewnie bym go użyła gdyby mi się dzieciaczek męczył. Można też termometr wsadzić w dupke, ale tego to bym się bała bo to tak trochę jak windi działa :/ o mydle nie słyszałam

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Aj faceci......

Stary 2015-05-27, 08:01   #1543
truskawkaxx
Zadomowienie

Nadzieja bardzo dobrze zrobiłaś. Niech sobie uważa na przyszłość.

A my spałyśmy od 12do2 przerwą 10 minut na jedzenie od 2 do 5 z przerwą 10 minut na jedzenie i od 5do 8. A teraz zjadła strzeliła kupę znów zjadła i leży w łóżku i na mnie patrzy :-D jest kochana.
Stary 2015-05-27, 08:02   #1544
Kinga_20
Zakorzenienie

O agnes rozwiała wątpliwości

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Nadzieja bardzo dobrze zrobiłaś. Niech sobie uważa na przyszłość.

A my spałyśmy od 12do2 przerwą 10 minut na jedzenie od 2 do 5 z przerwą 10 minut na jedzenie i od 5do 8. A teraz zjadła strzeliła kupę znów zjadła i leży w łóżku i na mnie patrzy :-D jest kochana.
Identyko jak moja Lili!

Stary 2015-05-27, 08:06   #1545
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
O agnes rozwiała wątpliwości

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Identyko jak moja Lili!
Wyspana jestem ból mija i od razu mi lepiej idzie. Nie denerwują mnie głupoty. Chętniej moim słońcem się zajmuje. Więc cieszę się że tak ładnie śpi. Potrzebowałam bardzo takich dni spokoju. I jestem jej za nie mega wdzięczna :-D

A jak długo u Ciebie trwał ten okres że jadła i spala a jeśli już czuwa to nie domaga się być na rękach i nie płacze?
Stary 2015-05-27, 08:18   #1546
sylwia01485
Zadomowienie

u nasnie ma żadnej wstążki. Dla mnie przesądy to średniowiecze

co do czopka - ja H dawałam pół parę razy

ja w nocy opanowałam sztukę przysypiania jak mała ssie i nie uczestniczę w nocnych rozmowach karmiących Tylko Inga ssie z 30 min, więc mam możliwość kimnąć.

Co do trójki dzieci - potwierdzam, jest cudownie. Uwielbiam moje sułtanki i jak patrzę na Ingę, to mnie taki żal chwyta, że to już ostatnie i z chęcią chciałabym jeszcze jedno tylko ciążę i poród mógłby ktoś za mnie odwalić

Muszę wypróbować innego smoka. Czy któraś wie, który jest mniejszy niż avent 0-6? bo mam wrażenie, że on jest za duży i za długi i dlatego ona nie chce. Nuk? lovi?
bo na zdjęciach w necie ciężko wyczuć wielkość.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-27, 08:18   #1547
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Wyspana jestem ból mija i od razu mi lepiej idzie. Nie denerwują mnie głupoty. Chętniej moim słońcem się zajmuje. Więc cieszę się że tak ładnie śpi. Potrzebowałam bardzo takich dni spokoju. I jestem jej za nie mega wdzięczna :-D

A jak długo u Ciebie trwał ten okres że jadła i spala a jeśli już czuwa to nie domaga się być na rękach i nie płacze?
Aaa nie pamiętam już, ale moja młoda praktycznie nie plakała, czasami trzeba było usypiac na rękach, ale trwało to krótko. Do 6 miesiąca życia budziła się raz w nocy na cycka, nie wiedzieliśmy co to zarwana noc ja ją dużo w chuście nosiłam nie tylko po domu, więc noszona była. Ale uwielbiała leżenie na brzuszku też. Już wielu rzeczy jednak nie pamiętam mam nadzieję, że druga będzie podobna. Pamiętam, że jak wróciłam ze szpitala to nie wiedziałam co zrobić z wolnym czasem. Umylam wtedy całą kuchnię, zrobiłam obiad tak było przez baaaaardzo długi czas - dopóki raczkowac i wstawać nie zaczęła, czyli do 6,5 miesiąca

Stary 2015-05-27, 08:28   #1548
mimi_77
Zakorzenienie

Wlasnie z moich cyckow to leci jakby kran odkrecil. Ona przysypia, to mleko leci a ona sie rztusi ale znow chce i tak w kolko. Przeciez jesst najedzona skoro sie ulewa i co pol godz chce. Troce0he smoka wziela ale najlepiej na rekach a ja jestem zwiazana. W ogole prawie w nocy niespalam. Usypialam ja , potem obudzilam tz , poklocilismy sie, on zly, bo nie lubi jak mala placze. Denerwuje sie na nia a ja mu mowie zeby ja wzial brzuszek do brzuszka. On sie boi ze ona placze, ona to czuje i gorzej marudzi i koniec koncow laduje u mnie na rekach i zjow 1,5 godz usyiania bo oczy jak 5 zl. Nawet suszarka malo p omaga

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-27, 08:29   #1549
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa nie pamiętam już, ale moja młoda praktycznie nie plakała, czasami trzeba było usypiac na rękach, ale trwało to krótko. Do 6 miesiąca życia budziła się raz w nocy na cycka, nie wiedzieliśmy co to zarwana noc ja ją dużo w chuście nosiłam nie tylko po domu, więc noszona była. Ale uwielbiała leżenie na brzuszku też. Już wielu rzeczy jednak nie pamiętam mam nadzieję, że druga będzie podobna. Pamiętam, że jak wróciłam ze szpitala to nie wiedziałam co zrobić z wolnym czasem. Umylam wtedy całą kuchnię, zrobiłam obiad tak było przez baaaaardzo długi czas - dopóki raczkowac i wstawać nie zaczęła, czyli do 6,5 miesiąca
u nas to samo chociaż jak zaczął wstawać to też spoko bo pół dnia chodził w tę i we w tę przy meblach i też miałam spokój

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-27, 08:41   #1550
weron1
Rozeznanie

Hej-nam wczoraj na dzien matki odpadl pepek i Ala pozwolila mamie pospac w nocy-kochana jest Jak tam rodzace dziewczyny ?
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-27, 08:48   #1551
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
My mamy nuk. I to na szybko tż kupił, razem z laktatorem. Teraz młodemu już pasuje, a na początku nim pluł

My staramy się tak po 19, zależy jak sytuacja. I potem różnie - albo do cyca i usypia, albo nie śpi i czuwa, do 22 i trochę tatuś nosi, trochę leży i patrzy, coś tam postęka - także brak rutyny niestety, pewnie jeszcze się nauczy i przyzwyczai...

żadnych wstążek nie mamy i nawet nikt nam o wstążkach nie mówił Raz jak mały płakał to teściu powiedział że może go ktoś zauroczył, niby tak żartem. To powiedziałam że co najwyżej Tymek mógł kogoś zauroczyć swoim urokiem i tyle było gadki

Ale widzę na spacerach że często mają jakieś wstążki, więc chyba niektórzy muszą to traktować całkiem serio

Pocieszę Cię, że Tymek też na początku ładnie spał między karmieniami, dziecko idealne. A teraz coraz częściej czuwa, patrzy, stęka, kwęka, chce na ręce albo i nie.. zgaduj zgadula

Wiesz, może tak jak dziewczyny pisały - z butli leci łatwiej a z cyca trzeba się namęczyć i popracować, więc mała się denerwuje. Albo kwestia przystawienia, wygody? Może Ty też zestresowana jesteś i mała wtedy to wyczuwa? Ale pocieszę Cie że u nas też często są awantury przy cycu, nerwuska małego mamy

Baset już pewnie po

Myszonka, Ruska

No własnie liczę sie z tym bo wczoraj jedna przerwa to kwękanie i rozglądanie sie.
Stary 2015-05-27, 09:09   #1552
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
u nas to samo chociaż jak zaczął wstawać to też spoko bo pół dnia chodził w tę i we w tę przy meblach i też miałam spokój
U nas się wtedy gorsze nocki zaczęły, raczkowanie przez sen itp. Bo w ciągu dnia też było ok

Stary 2015-05-27, 09:10   #1553
Izuniaa89
Zakorzenienie

Truskawkaxx nie wiem co Ci doradzić. .. moze zadzwon do poloznej?
Stary 2015-05-27, 09:30   #1554
Nadzieja87
Zakorzenienie

Kuźwa serdecznie witam ciocie z Ameryki teraz już na 100% dostałam @
Stary 2015-05-27, 09:35   #1555
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Dziś o 8.24 przyszła na świat Marianna!
Ma 51 cm i 2940 g.

Jestem zakochana! <3

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-27, 09:36   #1556
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Ma 51 cm i 2940 g.

Jestem zakochana! <3
Gratuluję kochana!!! filigranowa panienka
Stary 2015-05-27, 09:41   #1557
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Ma 51 cm i 2940 g.

Jestem zakochana! <3
Gratuluję! Cudowna!
Stary 2015-05-27, 09:42   #1558
sara3008
Zakorzenienie

Czy zdjecie szwow boli?

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Ma 51 cm i 2940 g.

Jestem zakochana! <3
gratuluje!
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-27, 09:43   #1559
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Ma 51 cm i 2940 g.

Jestem zakochana! <3
Gratulacje!!!!

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-27, 09:43   #1560
weron1
Rozeznanie

Baset gratulacje-rzeczywiście malutka
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości