|
|
#3841 |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar LVI
|
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Znad wkurfa
Dach mi przecieka i wczoraj zaczęło z żyrandole deszczowa kapac :/ właścicielka będzie ktoś ściągać do naprawy
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
No fakt, rabarbar nie jest
![]() Cytat:
Nikt się więcej nie wypowie na temat emerytalny? ![]() (czemu nadal nie ma ikonki "foch" no czemu? ![]() ).
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#3844 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry Baru
![]() Spoo, kiedyś dziewczyny pisały, że coś tam odkładają, ale nie pamiętam... ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Redzik
|
|
#3845 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Znad kubka zielonej herbaty...
Wczoraj poszłam pierwszy raz w zyciu chyba spac o 21.30
|
#3846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale coś konkretniejszego? ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
![]() Mój Tż poszedł godzinę później niż Ty i tak wstał niewyspany ![]() Ja najwcześniej to chodzę o 22:30 (raz na ruski rok), a o 21:30 to nie wiem czy kiedyś poszłam, ciągle sobie obiecuję, że pójdę wcześniej spać...
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
|
|
|
#3847 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Tez wstałam średnio wyspana, ale jak mam humor zbiesiony, to wtedy tak jest ![]() No bardzo byłam wnerwiona i zdegustowana wszytskim, ze poszłam o tej porze spać ![]() ja w skarpetę nic nie chowam na starość, bo nie mam z czego
|
|
#3848 | |||||||||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
więc albo jesteśmy przeciw mordowaniu dzieci albo za możliwością usuwania ciąży bo płód to nie człowiek prawo, jak sam zauważyłeś, jest ustanowione - więc siłą rzeczy nie jest niezmienne i zależy od ludzi Cytat:
Cytat:
natomiast co do kary, to.....raczej aż tak radykalna nie jestem.... jakiś brak konsekwencji ![]() Cytat:
Cytat:
2. chodzi mi o to, że z tej drugiej strony podałaś dobrze sytuowane małżeństwo, a mogą być też inne sytuacje, np. siedemnastolatka, para borykająca się z kłopotami finansowymi i posiadająca już trójkę dzieci, samotna kobieta z depresją, kobieta pragnąca kariery zawodowej... 3. teraz to mi się wydaje, że odwracasz kota ogonem, ja nie pisałam z punktu widzenia biologii (tak jak Ty teraz) tylko odniosłam się do Twojej wypowiedzi, której wydźwięk odebrałam mniej więcej tak: chcieli, nie mogli się powstrzymać, to niech mają teraz nauczkę, trzeba było myśleć, używać tego mózgu co bozia dała, przyjemność to nie wszystko bo są tej przyjemności konsekwencje. 4. niestety nie zawsze tak to działa... np. jak jesteś głodna to głodu wyższym ośrodkiem nie skontrolujesz. 5. acha, czyli w obecnej sytuacji prawnej kobieta zgwałcona nie miałaby szansy na przerwanie niechcianej ciąży, bo udowodnienie winy pewnie co najmniej parę miesięcy trwa.... szczególnie przy dzisiejszym podejściu czym jest gwałt.... co do wydawania pigułek, lekarzy chyba tam mają, nie? na policji? więc co za problem 6. a co ma śmiertelność do środków hormonalnych czy innych poronnych? 7. należy pamiętać, że moralność nie jest jedna absolutna zawsze i wszędzie Cytat:
Ty tak na serio? Cytat:
![]() a co do ikonki <foch> to jak by miała wyglądać? bo wiesz, "foch" można różnie rozumieć...
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||||||||
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie konkretne więc mam: czyli jak to jest teraz z tymi środkami "po stosunku" są na receptę czy nie ?
Zawsze były, ale mignęło mi gdzieś w tej dyskusji, że można iść i poprosić farmaceutę licząc na jego sumienie etc tec (Co uważam za żen wszechświata i wszechczasów ale cóż )
|
|
|
|
#3850 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#3851 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Nie no, żartuję. Za "moich czasów" były na receptę i właśnie zależne od światopoglądu ( ) lekarza więc uderzałam do sprawdzonego. Niestety zdarzyły mi się awarie ogumienia.
|
|
|
|
|
#3852 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Jak nie ma, jak jest?
![]() i
|
#3853 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Mnie się na szczęście nigdy awaria nie przytrafiła, ale temat śledzę.
|
|
#3854 |
|
Nindżopesz
|
Jeszcze dodam, że ja to bym chciaaałaaa chociaż raz w życiu poczuć taki napad głodu
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Czy odkładasz coś na emeryturę czy liczysz na zus?
![]() No właśnie miałam pisać kamenie, że chyba jednak była ikona 'focha' ![]() Nie no zara, ale to są wizażowe emoty?
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2015-05-27 o 11:56 |
|
|
|
#3856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale serio, było okropnie, nie ja jedna. Tak być nie powinno, dostęp powinien być wolny do tego, jak np zagramanicą. Słoooooooodka jest! Cytat:
|
||
|
|
|
#3857 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Joł, joł baru snad zielonej herbaty
Ciężki dzień a tu taaaakie ciężkie tematy
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety pośrednio mnie to dobija, uświadamiając sobie że żyję w takim ciemnogrodzie, gdzie świat Ellen wydaje się być jedynie snem, si-fi itp. Ta refleksja smuci, no ale uwielbiam jej poczucie humoru i mimo wszystko mi lepiej po takim seansie. |
|
|
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to?
|
|
#3861 | |
|
Mother of Cats
|
Znad pu-erha
Mam tak jak Parabelka: na ZUS nie liczę, odkładać jakoś nie ma teraz z czego Cytat:
Ellaone jest na DOZ - klik |
|
|
|
|
#3862 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
Podziwiam tego aktora, ze potrafi grać mimo Parkinsona
|
|
#3863 | |||
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
czego nie potrafię zrozumieć to umoralniających gadek, że przecież trzeba było myśleć i potępienia rodem z xix wieku Cytat:
kolejny temat-rzeka ![]() 2. te nie są - a nie umiem takich niewizażowych... Cytat:
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|||
|
|
|
#3864 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
A gadka akurat moim zdaniem nie jest umoralniająco-potępiająca. To jest po prostu stwierdzenie faktu: tak, trzeba było myśleć o zabezpieczeniu. Rozumiem, ze pęknie, hormony też bywają zawodne, ale nie, jeśłi się rezygnuje w ogóle a potem ma pretensje nie wiadomo, do kogo.
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
https://www.youtube.com/watch?v=RfBGZ5IDtZM
Bardzo słynna Pani w USA, taka biała Oprah no i ma piękną żonę z Ally MacBeal I prowadziła Oskary. Cytat:
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2015-05-27 o 13:22 |
|
|
|
|
#3866 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
![]() 2. Dzięki Cytat:
![]() 2. No racja. Ale to nie zmienia faktu,ze chciałabym mieć prawo do legalnej aborcji mimo wszystko ![]() Cytat:
![]() 2.Ależ to jest proste. Bardzo. 3. To było ironiczne mocno, ale akurat sie z tym zgadzam. Nie potzreba nam tylu prokuratorów, sędziów, adwokatów. A mamy ich niesamowicie dużo. A dla czego? Bo ploskie prawo jest jak już pisałam moim zdaniem zbyt liberalne. I to jest masa zabawy dla masy ludzi. I masa pieniędzy. Wiesz jak trudno się dostać do palestry w Pl? Nie dostają się zbyt często najlepsi. W pierwszej kolejności dostają się dzieciaki starych prawników, ich znajomych itp itd. Bo to są pieniądze olbrzymie. I w żadnego z nich interesie nie leży zmiana prawa na bardziej ostre i konkretne. Teraz każdy ma zajęcie, można się odwoływać milion razy, śledztwa mogą sie ciągnąć latami, można powoływać setki biegłych itd itp. I na tym się zarabia. Oczywiście nie chcę generalizować,że każdy prawnik jest be. Bo nie jest. Ale to wszystko kasa. Ostre prawo - mniej przestępstw. Mniej przestępstw mniej pracy . Mniej kasy w kieszeniach ![]() 4. Ależ nigdzie nie napisalam że morderca psychopata Napisałam,ze dla mnie wsiąść po pijaku za kierownicę i zabić kogoś wtedy to morderstwo z premedytacją. Psychopata to inna kategoria ![]() 5. tego to nawet nie skomentuje ![]() Tylko bym chiciała w sumie dowiedzieć się, dlaczego dziecko z gwałtu jest gorsze od dziecka z chcianej ciąży czy z niechcianej, tylko wpadkowej? Jedno można zabić a drugiego to już nie bardzo? No dziecko to dziecko, jedno i drugie niewinnne.....to nie wina dziecka,że poczęte wbrew woli matki ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3867 |
|
Nindżopesz
|
Macham znad postanowienia oszczędzania - przesłałam pensję mężu, czy ja jestem mondra
|
|
|
|
#3869 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#3870 | |||||||
|
Panaroja
|
snad kawusi i paskudnego zimna za oknem
![]() Cytat:
!Cytat:
![]() 2.ojoj Cytat:
Cytat:
tak samo jak każdy wie , że kiedy przebiega przez jezdnię na czerwonym , ma duże szanse na wpadnięcie pod samochód , a kiedy przechodzi na zielonym prawie zerowe . Czerwone - dni płodne , zielone - dni niepłodne , proste , logiczne , łatwo ogarnąć . Świadomie ryzykujesz - poniesiesz konsekwencje . Odpowiedzialność za swoje czyny jest niezbędnym atrybutem dorosłego człowieka , inaczej mamy do czynienia z osobnikiem na poziomie dziecka poniżej 10 lat . Przy cyklach nieregularnych trzeba po prostu zawsze stosować co najmniej jedną metodę antykoncepcji . 2.Para posiadająca już trójkę dzieci albo zajmie się czwartym albo je od razu odda do adopcji , bo jest taka możliwość i ludzie tak postępują . Kobieta z depresją to w ogóle inny temat , bo wkraczają względy medyczne do oceny sytuacji . A niestety co do reszty - patrz wyżej . 3.czyli znowu przekłamanie odbioru - absolutnie nie rozpatruję tutaj kategorii winy i kary bo to tak nie działa , tylko w sensie działanie-skutek . Kara jest gdy się przekroczy zasady i zrobi krzywdę . Tutaj jest naturalna konsekwencja pewnych zachowań podejmowanych świadomie , zjawisko biologiczne , pozbawione dylematu kara-nagroda . 4.rozumiem , że jak jesteś bardzo głodna , wpadasz do najbliższego sklepu w zasięgu wzroku , łapiesz bez płacenia bułę i kiełbasę z półki i zaczynasz jeść ? rozum nie powstrzyma odczuwania , ale powstrzyma wykonanie , można powstrzymać się i od jedzenia i od seksu . 5.nie wiem czy lekarz przeprowadzający obdukcje ma pigułki czy nie , ale mógłby mieć , albo wypisać receptę , o to mi chodziło . 6.a to to chyba dotyczyło eutanazji , nie przerywania ciąży , i do tego się odniosłam w sensie że nadal są sytuacje kiedy medycyna jest bezradna a ludzie umierają bo nie ma na to sposobu , bo nie jesteśmy wieczni .7.w naszym kręgu cywilizacyjno-kulturowym jest . Generalnie nasza moralność i prawo są oparte na 10 przykazaniach . Cywilizacja jeżeli chce się trzymać w kupie , musi mieć jeden obowiązujący spójny system wartości , bo przy absolutnej dowolności wszystkiego nic się nie uda trwałego stworzyć . Idąc podanym przez Ciebie tropem można usprawiedliwić każdy czyn łącznie z seryjnymi zabójstwami , "Bo to sie mieści w moim pojęciu moralności , sprawia mi przyjemność , a oni sobie na to zasłużyli bo nie noszą niebieskich spodni w zielone kropki/nie wierzą w Latającego Potwora Spaghetii/jedza hamburgery " . Moralność złodzieja uważa kradzież za czyn dobry i pożądany , sutener widzi same korzyści w zmuszaniu kobiet do prostytucji , moralność najeźdźcy uważa zagarnięcie obcego terytorium za korzystne i dobre itd. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
A jeżeli się ulega bezkrytycznie popędom a potem płacze z powodu konsekwencji - niestety trzeba się liczyć z taką reakcją . Dojrzałość to umiejętność przewidywania skutków swoich czynów i to nie są umoralniające gadki tylko bezwzględność biologii . Uprawiasz seks z nieodpartej potrzeby w okresie 100% pewności , że możesz zajść w ciążę ? Weź to pod uwagę , bo może się skończyć dzieckiem . Nie chce ci się iść do pracy bo nie masz ochoty ? Licz się z tym , że cię wyrzucą . Wziąłeś w sklepie jedzenie bez płacenia bo akurat byłeś głodny ? Zostaniesz ukarany za kradzież . Każdy czyn ma swoje konsekwencje i niestety trzeba brać je pod uwagę . Już małe dzieci uczy się panowania nad popędami , bo na tym m.in. polega wychowanie . Cytat:
w razie wydania sama bym sobie była winna i chociaż miałabym satysfakcję że np. na coś fajnego poszło
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

).

Ty tak na serio? 

w sensie że nadal są sytuacje kiedy medycyna jest bezradna a ludzie umierają bo nie ma na to sposobu , bo nie jesteśmy wieczni .