Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-27, 11:33   #4141
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość

Kierujac sie dobrem dziecka nie powinno tej szansy byc. Trafił jej sie bardzo nieodpowiedzialny tatus,ktory sie nią praktycznie nie interesuje. Ewentualnie przypomina sobie przy weekendzie jak się nudzi..
Zostawil nas z długami, bez srodkow do życia, oprozniajac lodowke zamrazarke i zabierając suchy prowiant.
A z drugiej strony troche mi teskno
wcale sie nie dziwie, ze ci teskno, ale pamietaj ze musisz brac pod uwage teraz dobro i malej i twoje, trzymaj sie!

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

Jecie surowe jabłka? Nie mają dzieci po nich rewolucji brzuszkowych?
jemy

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:34   #4142
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość

jak to się zamawia i robi ? sama chce wywołaś parę zdjęć
Kupujesz na allegro ile zdj chcesz wywołać, ja płaciłam przez payu bo kupon zniżkowy, pobierasz program i tam wgrywasz zdjęcia jakie chcesz i tym programem je wysyłasz. W poniedziałek wysłałam ok17 i dziś już przyszły zdjęcia
Kupowałam u tego http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=20609796
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:35   #4143
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
niestety też poszukiwałam i w poniedziałek kupiłam książkową wersję - jestem w trakcie czytania
i ja tez fajnie napisana, mozna poczytac, ale zdecydownaie pod koniec ciazy albo dopiero po porodzie.

JAŚ

Stary 2015-05-27, 11:38   #4144
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Załącznik 5987256
zobaczcie same... Co robić ?!? poszłabym do pediatry ale ciągać Małej nie chce do zarazków, chyba, ze zostawię ja z mężem i skocze ta fotkę pokazać?
Skoro po jedzeniu jej to wyszło to może jak ją karmisz i dotyka Twoich ubrań to wasz proszek ją podrażnia?

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Jak długo mogę mieć mleko w lodówce? Wczoraj wieczorem ściągałam, do jutra może być czy dziś je podać lepiej?
Stary 2015-05-27, 11:38   #4145
Izuniaa89
Zakorzenienie

Czy ktoras z was karmi w nakładkach?
Stary 2015-05-27, 11:39   #4146
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Mój też upodobał sobie jedną stronę i non stop głowa na tą ;/ a co do kładzenia na plecach nam lekarz nakazał kładzenie na plecach a na boczku sporadycznie i na krótko

Matulu biedna jesteś.... ale dajesz radę i jesteśmy dumne z Ciebie

Ale to potówki były ? tez bym kupiła bo mały ma twarz plus skóre głowy w potówkach oraz klatkę... masakra smaruje maściami ale pomagają na chwilkę ;/
)
jak odroznic potowki od tradziku niemowlecego? Ogladalam zdjecis e necie i dalej nie wiem.mize jutro polozna mi to rozjasni hmm.chyba ze mloda zrobi znow psikusa i jej to zejdzie jak ostatnio. Czemu wlasciwie na boku nie moga spac? Moja wlasnie przekrecilam na plecy,to pomachala nogami,rekami i przekrecila sie znow na bok.ja tez wole na boku spac...przeciez niebede jej co chwile przekladac bo sie obudzi
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:42   #4147
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Violka w tym roku 33. Fajnie, nie?

U nas pępek odpadl i ogolnie byl jeszvze czerwony ale psikam octaniseptem i juz jest ok.
Moją kuzynke zostawił facet 40letni, ona też w tym wieku z tekstem że w sumie on nigdy nie będzie miał pewności czy to jego. Teraz ma pewność bo alimenty po sprawie płaci

Łatwo się mówi, ale daj sobie spokój z takim facetem, tylu porządnych jest dookoła, że szkoda tracić czas na takiego dupka.
Stary 2015-05-27, 11:42   #4148
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Załącznik 5987256
zobaczcie same... Co robić ?!? poszłabym do pediatry ale ciągać Małej nie chce do zarazków, chyba, ze zostawię ja z mężem i skocze ta fotkę pokazać?
moj mial identyczne, kilka razy dziennie przemywalam woda przegotowana i smarowalam oilatum, trzymalo sie ze 2 tyg i zeszlo u nas napewno nie ucuzelniowe bo caly czas jadlam to samo.

JAŚ

Stary 2015-05-27, 11:43   #4149
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Moją kuzynke zostawił facet 40letni, ona też w tym wieku z tekstem że w sumie on nigdy nie będzie miał pewności czy to jego. Teraz ma pewność bo alimenty po sprawie płaci

Łatwo się mówi, ale daj sobie spokój z takim facetem, tylu porządnych jest dookoła, że szkoda tracić czas na takiego dupka.
Co za gość. .. nieźle .
Stary 2015-05-27, 11:44   #4150
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Ostry typ. Ile on ma lat?

Dzienx

U nas po odpadbueciu krew była, przemywaj narazie spirytem tak jak wcześniej.

Jakoś tracę cierpliwość dzis do córy, naspała pol godz i teraz trzeba było nosić bo inaczej płacz, teraz już nawet przy cycku jęk. Pierwszy raz do niej powiedziałam żeby się uspoikoiła w końcu! Patrzę że dni bez spaceru będą deberwujące he Już prawie południe a dalej nic nie zrobione, dobrze że chociaż zjadłam i ogarnięta z grubsza jestem.
to piątka, u mnie to samo dziś... nie spi od 8 i juz sie tak tym zmeczyla, ze sama nie da rady zasnac. Pospala moze dwa razy po 15 minut. A mialam w planach lazienke dzis. Teraz znow lezy w lezaku, nie wiem, co z nia zrobic juz.
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:46   #4151
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

U nas tez. Od rana juz chyba z 5 zuzylam.
Michaś dziś załatwił 4 w 30 minut :P Obudził się z piskiem oznaczającym siku, przebrany no to chce jeść, w tym czasie pierd za pierdem, skończył jeść to przebrałam, usypianie i znowu pisk jak na siku - bingo, potem znowu trochę jeść i znowu kupa...
Teraz w końcu śpi moje szczęście

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 11:46   #4152
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Jakbym mogła prosić to chętnie przyjmę

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Ostatnio robie zakupy taka szczęśliwa. .. I tu zonk. Nie mam takiej karty jak potrzeba :-( buuu

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
MADELINEM chetnie 1 wezme

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

GOCZEK mam paragon to niech wymienia
Napiszcie mi priv, bo ja na apce nie umiem, wysle po jednym.
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:49   #4153
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ktoras z was karmi w nakładkach?
ja karmiłam, ale słabo mi szło Zacisnęłam zęby i karmię juz bez. Ale najpierw laktatorem piers przez chwilę traktuje, bo inaczej nie dam rady

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
Violka w tym roku 33. Fajnie, nie?

U nas pępek odpadl i ogolnie byl jeszvze czerwony ale psikam octaniseptem i juz jest ok.
ja posmarowałam fioletem bo spirytus mi wyszedł a leje i nie mam jak isc do apteki. Przy nastepnym pampku spsikam tez.
Stary 2015-05-27, 11:49   #4154
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Musze jechac do biedry oddac pampki 2,
ja koncze dwojki, ale juz sa przymalawe, na noc zakladam 3, ale w dzien jeszcze chce je wykorzystac, niewiele zostalo.

JAŚ

Stary 2015-05-27, 11:52   #4155
madzixx88
Zakorzenienie

Majka- wiem, komicznie zabrzmiało chodziło mi o to, ze mleka nie pije, jogurtów nie jem, tylko ten serek wiejski zjadłam ze trzy razy ale było ok..no i masło jem

Gosiak-nie,ma tylko na policzkach, przy uszach i kilka na skroniach czyli w miejscach jak jej skóra sie styka z piersią, poduszka czy Pielucha :/

Dzięki Kochane za odp i rady!
Dzwoniłam do położnej i mówiła, ze wczoraj nie wyglądało jej to na żadna skaze ale na wszelki wypadek mam odstawić nabiał całkowicie i obserwować. Ona bardziej obstawia potowki albo trądzik niemowlęcy. Mam smarować bepanthenem-miałam w domu bepanthen baby maść ochronna ale jeszcze dokupiłam derm krem. Do pediatry sie juz nie dostanę dzisiaj, bede smarować i jutro pójdę Ew poproszę znajoma pediatrę o wizytę domowa.
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:53   #4156
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość

Jednak mozna miec pewnosc :p

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 11:56   #4157
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
masakra współczuję, co za typ

gratki 2 miesiąca

co tam pozamawiałaś fajnego?

z takimi plamkami też bym pewnie się już wybrała do pediatry ale z dzieckiem
Czekam jeszcze na farbę do włosów z all i spodnie z h&m - jeszcze jeden kod wykorzystałam z maila TŻeta ;P A spodnie z Zary są śliczne, myślałam, że nie wejdę, ale jednak
Mama dziś przyniosła moje jeansy i weszłam tylko w jedne ;/ szok. chciała mi moje woski ukraść ale nie dam jej ;P a co

Jeszcze zle założylam pampersa, kupa nam wyleciala i moje dziecko wyglada jak chlop panszczyznany bo musialam na szybko ubrac bo krzyczala i zalozylam jej strasznie wielką bluzę ale chwilowo jakby spi i sie usmiecha jeszcze przez sen lobuz jeden. Ide siku w koncu i konczyc zimna juz owsiankę
Stary 2015-05-27, 12:05   #4158
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Czekam jeszcze na farbę do włosów z all i spodnie z h&m - jeszcze jeden kod wykorzystałam z maila TŻeta ;P A spodnie z Zary są śliczne, myślałam, że nie wejdę, ale jednak
Mama dziś przyniosła moje jeansy i weszłam tylko w jedne ;/ szok. chciała mi moje woski ukraść ale nie dam jej ;P a co

Jeszcze zle założylam pampersa, kupa nam wyleciala i moje dziecko wyglada jak chlop panszczyznany bo musialam na szybko ubrac bo krzyczala i zalozylam jej strasznie wielką bluzę ale chwilowo jakby spi i sie usmiecha jeszcze przez sen lobuz jeden. Ide siku w koncu i konczyc zimna juz owsiankę
jak będziesz miała chwilkę i Twoja malutka pozwoli to podlinkuj te spodnie, chętnie zobaczę a swoje trzymaj, zobaczysz za chwilę będziesz we wszystkie wchodzić
Stary 2015-05-27, 12:09   #4159
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
ja karmiłam, ale słabo mi szło Zacisnęłam zęby i karmię juz bez. Ale najpierw laktatorem piers przez chwilę traktuje, bo inaczej nie dam rady

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

ja posmarowałam fioletem bo spirytus mi wyszedł a leje i nie mam jak isc do apteki. Przy nastepnym pampku spsikam tez.
Pytam bo mam wrazenie ze je zle zakładam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 12:16   #4160
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
jak będziesz miała chwilkę i Twoja malutka pozwoli to podlinkuj te spodnie, chętnie zobaczę a swoje trzymaj, zobaczysz za chwilę będziesz we wszystkie wchodzić
http://www.zara.com/pl/pl/trf/jeans/...1p2634004.html o te. Na żywo lepiej wyglądają, ja mam słabość do dziurawych spodni, a teraz, jak nie musze do pracy chodzic to mogę poszaleć z h&m tez jeansy dziurawe wzięłam :P a co ;D

co do tych wosków to nie wiem, czy w nie wejdę, bo jak utyłam przed ciążą to były tak na styk a to nie jest rozciągliwy materiał, ale co do reszty mam nadzieję, że masz rację

Naprawdę, bycie matką to jedzienie zimnych posiłków - obiady, śniadania, herbaty, wszystko zawsze zimne Chyba kupię mikrofalówkę po wypłacie
Stary 2015-05-27, 12:17   #4161
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Ale ta bluza to nie Twoja?

jestem mamą
Stary 2015-05-27, 12:20   #4162
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Pytam bo mam wrazenie ze je zle zakładam
ja tez tak miałam, ale one chyba są nieco dziwne, mam z canpolu chyba i z Aventu, nie bardzo mi się trzymały na piersi, sutek nie bardzi chciał wejsc do srodka i bałam się, że dziecko mi ją wciągnie ;P Kilka dni z nią pokarmiłam, bo mocno mnie bolało bez, a później dałam sobie spokój. Ogółem nakładałam ją jakby bokiem, żeby tam, gdzie dziecko dotyka noskiem, dotykała piersi a nie tej nakładki. Coś tam chyba lecialo, bo mała ciamkałam ale tylko jak piers była pełna, takiego juz trochę flaczka przez te nakładkę nie chciała jesc

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Ale ta bluza to nie Twoja?
hahaha nie :P TŻeta

( bluza na 58 niby - źle mi dziecko zmierzyli bo topi się w niej)
Stary 2015-05-27, 12:23   #4163
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.zara.com/pl/pl/trf/jeans/...1p2634004.html o te. Na żywo lepiej wyglądają, ja mam słabość do dziurawych spodni, a teraz, jak nie musze do pracy chodzic to mogę poszaleć z h&m tez jeansy dziurawe wzięłam :P a co ;D

co do tych wosków to nie wiem, czy w nie wejdę, bo jak utyłam przed ciążą to były tak na styk a to nie jest rozciągliwy materiał, ale co do reszty mam nadzieję, że masz rację

Naprawdę, bycie matką to jedzienie zimnych posiłków - obiady, śniadania, herbaty, wszystko zawsze zimne Chyba kupię mikrofalówkę po wypłacie
świetne też mam jedne dziurawce z zary ale dżinsowe, bardzo je lubię woski Ci się nie rozciągają? masz zarowe? chciałam zamówić na all ale jeśli się nie rozciągają to sobie daruje ja mam ze stradiego i jak gumki są a ponoć super woski w mango mają, jak teraz będą na wyprzedaży to muszę capnąć
Stary 2015-05-27, 12:24   #4164
boleczka93
Zakorzenienie

co to sa woski?

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 12:26   #4165
gosiak0512
Zakorzenienie

MADZIX bo jak dla mnie to tez nie skaza, predzej reakcja na wasz proszek z poscieli i ubran

Doszla paka z zamowionymi ubrankami, dostalam o 3 wiecej...
Bukiety rozpakowane i ladne ubranka w nich

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 12:28   #4166
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Izuniaa89, trzymaj się ciepło i niech Córeczka swoimi uśmiechami Ci pozwoli szybciej zapomnieć o ex TZcie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
moj mial identyczne, kilka razy dziennie przemywalam woda przegotowana i smarowalam oilatum, trzymalo sie ze 2 tyg i zeszlo u nas napewno nie ucuzelniowe bo caly czas jadlam to samo.
a jakim oilatumem wlaściwie smarowałas? krem jakis?

kurka, zimnica na dworze, nie ide na spacer, zwlaszcza, że ja jakis katar załapalam ;/
Violka, Pavlinecka, a wieszacie swoim dziewczynom jakies zabawki w leżaczku czy łożeczku? żeby mialy sie czym zajac jak tak leżą? Moja juz wyraznie się nudzi jak nie ma co ogladac, a na zabawki sie gapi i cos tam lekko kwęka na spokojnie
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 12:35   #4167
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
co to sa woski?
takie spodnie z połyskiem http://spodnium.pl/p/2014/05/spodnie...4210770038.jpg
Stary 2015-05-27, 12:35   #4168
cashmere
Zakorzenienie

No to sobie poszlam jutro do dermatologa.Zadzwonili ze lekarz na zwolnieniu i teraz termin za miesiac. Ale sie wkurzylam! :/

jestem mamą
Stary 2015-05-27, 12:37   #4169
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
No to sobie poszlam jutro do dermatologa.Zadzwonili ze lekarz na zwolnieniu i teraz termin za miesiac. Ale sie wkurzylam! :/
aż za miesiąc? może jakiś inny?
Stary 2015-05-27, 12:57   #4170
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Miesiąc? No bez jaj!

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Pavlinecka no właśnie nie trzymają się tak jak powinny..

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości