Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-27, 15:14   #1141
Cassandre
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

Jak najbardziej moze juz byc glowkowe ulozenie, starsza i mlodsza bardzo szybko tak sie ulozyly. Tylko rzeczywiscie w tej pozycji czuc napieranie
No jasne,tak jak mówisz. Tylko boje sie jak moja skrócona,miękka szyjka to wytrzyma
Stary 2015-05-27, 15:15   #1142
ridja devojka
Zakorzenienie

Moja jest ułożona głową w doł, lekarz mówił, że cała jest baaaaardzo w dole, lekarz mówił, że rzadko widzi aż tak nisko ułożone dziecko, ale nie mówił, żeby to miało być jakieś niebezpieczne czy niedobre.

Edytowane przez ridja devojka
Czas edycji: 2015-05-27 o 15:27
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 15:26   #1143
Cassandre
Rozeznanie

Teraz zauważyłam,że łożysko mam na ścianie tylnej,a na I prenatalnym było na ścianie przedniej wysoko? Mogło zmienić ścianę?? Nie znam się kompletnie,może któraś z Was coś wie??
Stary 2015-05-27, 15:27   #1144
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
zamówiłam sobie dwie koszule do karmienia i szlafrok
Ja wczoraj w Esotiqe kupiłam koszulę i majtki ciążowe, bo była promocja 50%. I śmiałam się, że kupie sobie taką do porodu, bo mi się podobała, a babka powiedziała, że właśnie dzisiaj jakaś kobieta sobie ją kupiła do szpitala

Cytat:
Napisane przez Cassandre Pokaż wiadomość
I znów przychodzę ze smutnymi wieściami,czasame naprawde nie mam juz siły tak jak dziś
Byłam na prenatalnych...generalnie Ok,ale głowka dziecko nisko ułożona. Przez to też wydawało mi się,że czuje od wczoraj krążek,ale to niestety nie jego czuje tylko napierające dziecko... Powiedział,że leżeć leżeć leżeć. Leżę cały czas,na szczęście nic się z szyjką nie dzieje,ale to jak czuje taki nacisk jest mega nieprzyjemne no i boję się jak to beddzie dalej,jak dziecko bedzie wieksze..mam nadzieję,że mała się obróci jakoś inaczej!
Pierwsze słyszę, że to coś złego? Moja mała cały czas jest na dole, wcześnie była właśnie główkowo, a teraz jest poprzecznie.

Ja przytyłam 4,5 kg, ale zaczęłam tyć dopiero od 21 tygodnia, bo wcześniej waga wahała się w granicach +/- 1 kg. Jestem w 26w3d.

Dostałam teraz takiej chętki na kaszkę manną, że musiałam iść do sklepu po mleko Miałam dziś siedzieć w domu, ale to było silniejsze i pierwszy raz mi się zdarzyło wyjść nie pomalowana Ale pyszniutka była, bo zrobiłam sobie z tarkowanym jabłkiem

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 15:31   #1145
Cassandre
Rozeznanie

W ciąży prawidłowo przebiegającej gdy szyjka jest okey,to takie położenie nie ma wpływu, tak mi wlasnie mowil lekarz,moja szyjka zaczela sie skracać regularnie od 14tyg,jest zgładzona i miekka wiec pewnie dlatego lekarz nie był zadowolony,że mała mi jeszcze uciska na słabą już szyjkę.
Stary 2015-05-27, 15:44   #1146
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja wczoraj w Esotiqe kupiłam koszulę i majtki ciążowe, bo była promocja 50%. I śmiałam się, że kupie sobie taką do porodu, bo mi się podobała, a babka powiedziała, że właśnie dzisiaj jakaś kobieta sobie ją kupiła do szpitala

Dostałam teraz takiej chętki na kaszkę manną, że musiałam iść do sklepu po mleko Miałam dziś siedzieć w domu, ale to było silniejsze i pierwszy raz mi się zdarzyło wyjść nie pomalowana Ale pyszniutka była, bo zrobiłam sobie z tarkowanym jabłkiem
Do szpitala taka koszula?! Chyba ktoś ma dużo pieniędzy na zmarnowanie

Kaszka manna, jak ja dawno tego nie jadłam. Nie urywało mi dupy pamiętam, o wiele bardziej smakował mi budyń.

Ja nieumalowana chodzę bardzo często, jakoś mi to nie przeszkadza w gruncie rzeczy. O dziwo w ciąży częściej się maluję ale chyba wynika to z tego że i tak już wyglądam gorzej przez to że przytyłam i mam brzuch to sobie chociaż zadbaną twarzą podwyższę samoocenę
Stary 2015-05-27, 15:50   #1147
loudres
Zadomowienie

Hej dziewczyny! Słuchajcie bo dziecko strasznie się pochorowalo w nocy byłam na pogotowiu leki przeciwbólowe i tyle rano zrobiłam badania ale dopiero teraz je dostałam a jutro mogę się umówić na wizytę ale.nie daje mi to spokoju bo dziecko moje niemrawe jakieś czy któras sis trochę zna bardziej niż ja!

Krew jest ok jedynie eozynofile podwyższone o 3%
Ale mocz białko jest ślad
Osad
Nablonniki płaskie pojedyncze wpw
Leukocyty 10-15wpw
Erytrocyty świeże pojedyncze wpw
Śluz dość liczne pasma

Czy któras ma o tym pojęcie?
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 16:00   #1148
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:

Ale znalazłam fajną ofertę w necie - Jedo Fyn Memo z fotelikiem Recaro Privia za 2250 zł i poważnie nad nią myślę X-landera już oglądałam w Smyku, a Jedo obejrzę w przyszłym tygodniu i pomyślę.
witam się w to zimne popołudnie, mam prośbę wstawisz linka , ostatnio jeździłam jedo fynem koleżanki (model z 2015r.), i dla mnie fajnie się go prowadziło, więc raczej się na niego skuszę. Nie wiem tylko jeszcze co z fotelikiem, ale jeszcze troszku czasu mam
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 16:00   #1149
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

Kaszka manna, jak ja dawno tego nie jadłam. Nie urywało mi dupy pamiętam, o wiele bardziej smakował mi budyń.

Ja nieumalowana chodzę bardzo często, jakoś mi to nie przeszkadza w gruncie rzeczy. O dziwo w ciąży częściej się maluję ale chyba wynika to z tego że i tak już wyglądam gorzej przez to że przytyłam i mam brzuch to sobie chociaż zadbaną twarzą podwyższę samoocenę
No padłam z tej koszuli

Z tym malowaniem masz jak na studiach - jak się nie umiało na egzamin to chociaż trzeba było ładnie wyglądać

Stary 2015-05-27, 16:01   #1150
petel
Raczkowanie

Cytat:
I znów przychodzę ze smutnymi wieściami,czasame naprawde nie mam juz siły tak jak dziś
Byłam na prenatalnych...generalnie Ok,ale głowka dziecko nisko ułożona. Przez to też wydawało mi się,że czuje od wczoraj krążek,ale to niestety nie jego czuje tylko napierające dziecko... Powiedział,że leżeć leżeć leżeć. Leżę cały czas,na szczęście nic się z szyjką nie dzieje,ale to jak czuje taki nacisk jest mega nieprzyjemne no i boję się jak to beddzie dalej,jak dziecko bedzie wieksze..mam nadzieję,że mała się obróci jakoś inaczej!
Rany, bardzo współczuję. Postaraj się nie martwić za bardzo...
Pewnie już Cię i szlag trafia z tym leżeniem, no i cały czas się martwisz. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 16:03   #1151
TusiaeM
Zakorzenienie

Wyprawka dla dziecka i mamy
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf WYPRAWKA DLA DZIECKA.pdf (227,9 KB, 190 załadowań)

Edytowane przez TusiaeM
Czas edycji: 2015-06-24 o 14:55

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 16:05   #1152
didi9
Raczkowanie

Hej, hej, witam się po pracy, ale jestem umęczona, lubię te pracę, ale dzieci są absorbujące... Zwolnienie dopiero od lipca, także jeszcze miesiąc, trochę nie mogę się doczekać, a z drugiej strony boję się że się zanudzę w domu

Zainspirowałyście mnie do zakupów higiniczno-pilęgnacyjnych
Moja lista rzeczy:
podkłady hartmann maxi 14 szt
podkłady hartmann midi 14 szt
wkładki urologiczne seni lady normal 20 szt
majtki siateczkowe hartmann 2 szt (wystarczy??)
sudocrem 1 szt
linomag maść 2 szt
tantum rosa
octenisept
kalium (nadmanganian potasu)--> lepiej w tabletkach czy saszetkach??
aspirator do odkurzacza Katarek plus/frida (waham się, ale bratowa męża nie poleca fridy)
obcinacz babyono/nożyczki chicco (co lepsze??)
wkładki laktacyjne lansinoh 60szt
herbatka bocianek na laktecję
ziaja, lano maść na brodawki (już teraz mi pękają i muszę zacząć smarować...)
płatki kosmetyczne dla dzieci cleanic 1 szt+babyono 1 szt (wypróbuję które lepsze )
podkłady poporodowe na łóżko (nie wiem co wybrać: jaka firma, wielkość, ile sztuk...)
termometr bezdotykowy microlife

Napiszcie proszę o czym nie pomyślałam, czego tu nie ma, a co jest niezbędne, a co mogę wyrzucić z koszyka

Edytowane przez didi9
Czas edycji: 2015-05-27 o 16:09
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 16:27   #1153
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile przytyłyście od poczatku ciazy i w ktorym mc jestescie?
Ja w pt zaczynam 27 tydzien i przytylam 6 kg! Z czego 2 kg w ciagu poltorej tyg. ! Tez wam waga teraz tak idzie w gore?
23 tydz . 10 na plusie i to w przeciągu 2 mc.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 16:29   #1154
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Przez Ciebie właśnie zaczęłam kombinować skąd wziąć takie pyzy Ale mi smaka zrobiłaś !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
JA kupiłam mrożone

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Jejku to Tobie chyba w ogole brzucha nie widać, jak Ty jeszcze schudłaś, a tu już 7 miesiąc
Hahahahah chyba mam największy brzuch na wątku Chociaz do foty mam złe spodnie, ale coś tam widać na tle cycków z miseczką H!

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Bianeczko - piszę z IPad'a i dlatego niezbyt starannie. Postaram się poproawić. Jak już mam chwilę zajrzeć na forum to leżę a wtedy nie jest mi wygodnie z laptopem,
Nie no pytam, bo mi sie wydawało, że masz jakiś inny język włączony albo dziwną trzcionkę
Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Wykończy mnie ta denna pogoda
Ciśnienie mi znowu tak siadło, że na nic siły nie mam i znowu ciągle mi się robi słabo. Nastrój oczywiście też do d...przez to. Szkoda gadać.
Nawet do pisania weny nie mam. Niech to już minie, bo zgroza.
Kawa Mój lekarz powiedział, ze lepsze takie ciśnienie niż za wysokie. Ja mam podobne.

Cytat:
do góry czyli doobrze jak na ten etap ciaży nie? , u mnie jest co chwile wychodzi na usg główkowe czyli do dołu....mała się też dużo rusza,ale umiejscawia się w taki sposób ,że uciska....
Na tym etapie nie ma znaczenia jak dziecko leży, bo pozycja jest zmienna

Zważyłam się. Po miesiącu waga nie drgnęła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150527_172709.jpg (128,8 KB, 49 załadowań)

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 16:29   #1155
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
zamówiłam sobie dwie koszule do karmienia i szlafrok
ładne, po ile?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 16:30   #1156
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
23 tydz . 10 na plusie i to w przeciągu 2 mc.

ja 24 tydzień i 9 kg na plusie...
Stary 2015-05-27, 16:31   #1157
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też mam to że jak już jem to nie mogę przestać. Nie podjadam między posiłkami ale jak już jem obiad na przykład to mógłby być jak średniowieczna uczta z 20 daniami...
ja sie tez najesc nie moge, cały czas bym coś jadła.
Stary 2015-05-27, 16:35   #1158
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ile przytyłyście od poczatku ciazy i w ktorym mc jestescie?
Ja w pt zaczynam 27 tydzien i przytylam 6 kg! Z czego 2 kg w ciagu poltorej tyg. ! Tez wam waga teraz tak idzie w gore?
ja jestem teraz w 25 tygodniu, od wagi przed ciążą przytyłam zaledwie 2 kg, ale na początku ciąży schudłam 5 kg, które nadrabiałam do około 20 tygodnia
Stary 2015-05-27, 16:40   #1159
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
no to musisz leżeć. mi wczoraj na wizycie tez leżało glową w dól ale szyjkę mam ok wiec nic złego mi gin nie mówiła. mam nadzieje ze wszystko u Ciebie bedzie ok

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Teraz zauważyłam,że łożysko mam na ścianie tylnej,a na I prenatalnym było na ścianie przedniej wysoko? Mogło zmienić ścianę?? Nie znam się kompletnie,może któraś z Was coś wie??
u mnie tez tak było. zapomniałam sie zapytac wczoraj o to. bo w papierach zobaczyłam ze w miałam najpierw napisane ze na przdniej a teraz na tylnej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 16:43   #1160
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
No jasne,tak jak mówisz. Tylko boje sie jak moja skrócona,miękka szyjka to wytrzyma

A co lekarz na to? Bo od samego naporu szyjce nic byc nie powinno, to nie tak chyba dziala

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:

Wraz ze wzrostem ciazy lozysko sie przesuwa, ale chyba nie az tak bardzo i to w krotkim czasie.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 16:43   #1161
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
no u nas w szpitalu ordynator od razu by zwróciła uwage ze szpital to nie rewia mody i taka koszula to przegiecie. do sypialni owszem, czemuby w ciazy dla męża ładnie nie wygladac

ja też chyba na lepsze samopoczucie sie maluje delikatnie w domu zeby ludzi nie straszyc. brak maskary powoduje u mnie zanik oczu wczesnie do pracy codziennie sie malowałam i chyba mi tego brakuje
Stary 2015-05-27, 16:44   #1162
Mten
Rozeznanie

No to ja dokupilam w Smyku dwa kaftaniki i wpadłam na bazarek po zakupy ;-) kupiłam młode warzywa, truskawki, kurczaczka i właśnie wstawilam do piekarnika :-D

Tak za mną chodził kurczak pieczony z młodą marchewka, cukinia i ziemniakami młodymi :-D
Stary 2015-05-27, 16:47   #1163
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Słuchajcie bo dziecko strasznie się pochorowalo w nocy byłam na pogotowiu leki przeciwbólowe i tyle rano zrobiłam badania ale dopiero teraz je dostałam a jutro mogę się umówić na wizytę ale.nie daje mi to spokoju bo dziecko moje niemrawe jakieś czy któras sis trochę zna bardziej niż ja!

Osad
Leukocyty 10-15wpw
Śluz dość liczne pasma

no leukocytów najlepiej zeby nie było ew do 5 wpw. śluz nie ma wiekszego znaczenia. ale co oznacza u ciebie taka ilość leukocytów to cieżko powiedziec. zalezy tez czy lab ma z automatu liczony osad czy manualnie pod mikroskopem. bo automaty czasami zle rozpoznają komórki.
zdrówka dla dziecka, mam nadzieje że szybko wydobrzeje.
Stary 2015-05-27, 16:48   #1164
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
do góry czyli doobrze jak na ten etap ciaży nie? , u mnie jest co chwile wychodzi na usg główkowe czyli do dołu....mała się też dużo rusza,ale umiejscawia się w taki sposób ,że uciska....
mój też jakoś od 18-19 tygodnia ułożył się główką do dołu, nawet czułam jak się przekręca, wcześniej leżał bokiem, i lekarz kazała się nie przejmować i nic nie mówiła, że to za wcześnie. Może jak będziesz leżeć trzymaj biodra wyżej, wtedy może nie będzie takiego ucisku

TusiaeM - dzięki za linka

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-05-27 o 17:05
Stary 2015-05-27, 16:50   #1165
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
JA kupiłam mrożone

Hahahahah chyba mam największy brzuch na wątku Chociaz do foty mam złe spodnie, ale coś tam widać na tle cycków z miseczką H!

Nie no pytam, bo mi sie wydawało, że masz jakiś inny język włączony albo dziwną trzcionkę
Kawa Mój lekarz powiedział, ze lepsze takie ciśnienie niż za wysokie. Ja mam podobne.

Na tym etapie nie ma znaczenia jak dziecko leży, bo pozycja jest zmienna

Zważyłam się. Po miesiącu waga nie drgnęła

Faktycznie duzy, ale bardzo ksztaltny
Stary 2015-05-27, 16:51   #1166
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Moja jest ułożona głową w doł, lekarz mówił, że cała jest baaaaardzo w dole, lekarz mówił, że rzadko widzi aż tak nisko ułożone dziecko, ale nie mówił, żeby to miało być jakieś niebezpieczne czy niedobre.
Niskie ułożenie jest najbardziej groźne, gdy to sam zarodek jest nisko ułożony, bo tak się umiejscawia łożysko i pępowina, a teraz to nie jest aż tak groźne, chociażwiadomo, trzeba dużo bardziej uważać

Cytat:

Ja tam prawie przestałam się malować Bo mi się nie chce później zmywać tego, szczególnie tuszu wodoodpornego.
Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość

Osad
Leukocyty 10-15wpw
Śluz dość liczne pasma

No chyba jakaś infekcja jest, tak mi się wydaje, że te świeże erytrocyty o tym świadczą i do tego liczne pasma śluzu. A nie ma nic o liczbie bakterii?
Cytat:
No to ci powiem, że wcale ta oferta nie jest taka super. Na allegro Jedo kupisz za 1500 zł z przesyłkąza free, a nowe foteliki są już za 500 zł. No i pytanie, ile dają gwarancji? Bo niektóre firmy niestety tylko rok zarówno a na fotele jak i wózki Do tego jeszcze dochodzi koszt przesyłki, jeśli w wawie nie odbierzesz.
Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Hej, hej, witam się po pracy, ale jestem umęczona, lubię te pracę, ale dzieci są absorbujące... Zwolnienie dopiero od lipca, także jeszcze miesiąc, trochę nie mogę się doczekać, a z drugiej strony boję się że się zanudzę w domu

Moja lista rzeczy:
sudocrem 1 szt
linomag maść 2 szt
tantum rosa
octenisept
aspirator do odkurzacza Katarek plus/frida (waham się, ale bratowa męża nie poleca fridy)
płatki kosmetyczne dla dzieci cleanic 1 szt+babyono 1 szt (wypróbuję które lepsze )
podkłady poporodowe na łóżko (nie wiem co wybrać: jaka firma, wielkość, ile sztuk...)

Napiszcie proszę o czym nie pomyślałam, czego tu nie ma, a co jest niezbędne, a co mogę wyrzucić z koszyka
Majtek wziełambym z 3-4 sztuki, bo lubią się brudzić a nie wiem czy będziesz miała na tyle siły, żeby je prać już pierwszego czy drugiego dnia.
Jak sudocrem to nie linomag ja bardziej polecam linomag, tzn jego sprawdziłam i używamy czasem do tej pory. No i jest sporo tańszy Poco ci nadmanganian? Nie używałam, nawet nie słyszałam na co on. Całym sercem jestem za aspiratorem do odkurzacza. Używałam obydwa, i nie ma porównania Powiem tak Jest wiele zadowolonych mam z fridy, bo nie poznały katarku do odkurzacza :P Ale tak serio to ja przez fride łapałam od małej każdą infekcję :/ Do paznokci zwykłe nożyczki, te dziecinne to naciąganie, są zazwyczaj tępe i rwą paznokcie. Podkłady poporodowe na łóżko, to są przecieeż te 2 pierwsze pozycje na twojej liście Termometr bezdotykowy darowałabym sobie jako pierwszy, bo są bardzo niedokładne.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2015-05-27 o 16:52
bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 16:53   #1167
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
mój też jakoś od 18-19 tygodnia ułożył się główką do dołu, nawet czułam jak się przekręca, wcześniej leżał bokiem, i lekarz kazała się nie przejmować i nic nie mówiła, że to za wcześnie. Może jak będziesz leżeć trzymaj biodra wyżej, wtedy może nie będzie takiego ucisku

Ale podczas lezenia tez czujesz nacisk?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-27, 16:54   #1168
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość

Moja lista rzeczy:
sudocrem 1 szt
linomag maść 2 szt
tantum rosa
octenisept

no dobry ten odciagacz do noska podłączany do odkurzacza, łatwiej przy wiekszym katarze z tego korzystac bo szybko i jednostajnie ciagnie i łatwiej dziecko przytrzymac. majtek siatkowych moze troche przy mało. jeszcze ze 2 moze.
co do nożyczek - ja akurat wybrałam , ale moja siostra wolała cążki.
ja podkłady poporodowe na łozko zamówiłam te najwieksze ale ponoć u nas w szpitalu daja wiec wziełam tylko 5 szt.
wkładki laktacyjne słyszłam ze z jonsona sa dobre, a z belli są słabe. a ten termometr to dobry z mikrolife?
Stary 2015-05-27, 16:55   #1169
czarownica_tea
Zakorzenienie

Loudres- na ile plusów jest białko? Albo czy jest podane masowo tzn w gramach. Mi to wyglada na infekcje uk. moczowego aczkolwiek powinny byc bakterie. Jeśli ma temp ciała powyżej 38 stopni albo wymiotuje to trzeba jechać znow na IP/sor.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-27, 17:17   #1170
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Niskie ułożenie jest najbardziej groźne, gdy to sam zarodek jest nisko ułożony, bo tak się umiejscawia łożysko i pępowina, a teraz to nie jest aż tak groźne, chociaż wiadomo, trzeba dużo bardziej uważać

Ja tam prawie przestałam się malować Bo mi się nie chce później zmywać tego, szczególnie tuszu wodoodpornego.

No chyba jakaś infekcja jest, tak mi się wydaje, że te świeże erytrocyty o tym świadczą i do tego liczne pasma śluzu. A nie ma nic o liczbie bakterii?

No to ci powiem, że wcale ta oferta nie jest taka super. Na allegro Jedo kupisz za 1500 zł z przesyłkąza free, a nowe foteliki są już za 500 zł. No i pytanie, ile dają gwarancji? Bo niektóre firmy niestety tylko rok zarówno a na fotele jak i wózki Do tego jeszcze dochodzi koszt przesyłki, jeśli w wawie nie odbierzesz.

Majtek wziełambym z 3-4 sztuki, bo lubią się brudzić a nie wiem czy będziesz miała na tyle siły, żeby je prać już pierwszego czy drugiego dnia.
Jak sudocrem to nie linomag ja bardziej polecam linomag, tzn jego sprawdziłam i używamy czasem do tej pory. No i jest sporo tańszy Poco ci nadmanganian? Nie używałam, nawet nie słyszałam na co on. Całym sercem jestem za aspiratorem do odkurzacza. Używałam obydwa, i nie ma porównania Powiem tak Jest wiele zadowolonych mam z fridy, bo nie poznały katarku do odkurzacza :P Ale tak serio to ja przez fride łapałam od małej każdą infekcję :/ Do paznokci zwykłe nożyczki, te dziecinne to naciąganie, są zazwyczaj tępe i rwą paznokcie. Podkłady poporodowe na łóżko, to są przecieeż te 2 pierwsze pozycje na twojej liście Termometr bezdotykowy darowałabym sobie jako pierwszy, bo są bardzo niedokładne.
Sudocrem jest na odparzenia, a linomag z lanolina na co dzień- ja tak planuję robić, bo w sudocremie jest dużo cynku i nie powinno się go podobno używać po każdym przewijaniu, a linomag to natłuszczacz zapobiegawczy i można smarować nim zawsze Nadmanganian do kąpania raz w tygodniu, znajome mamy polecają też do mycia pupci z płatkiem kosmetycznym zamiast chusteczek nawilżanych.
W takim razie biorę katarek, dorzucam 2 sztuki gatek, a co do podkładów to jedna z koleżanek mówiła, że kupowała jakieś takie ogromne maty jakby na całe łóżko więc myślałam, że trzeba

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
no dobry ten odciagacz do noska podłączany do odkurzacza, łatwiej przy wiekszym katarze z tego korzystac bo szybko i jednostajnie ciagnie i łatwiej dziecko przytrzymac. majtek siatkowych moze troche przy mało. jeszcze ze 2 moze.
co do nożyczek - ja akurat wybrałam , ale moja siostra wolała cążki.
ja podkłady poporodowe na łozko zamówiłam te najwieksze ale ponoć u nas w szpitalu daja wiec wziełam tylko 5 szt.
wkładki laktacyjne słyszłam ze z jonsona sa dobre, a z belli są słabe. a ten termometr to dobry z mikrolife?
Dzięki Wam zdecydowałam się na Katarek Majtki dorzucam do koszyka, oooo czyli Ty wiesz o co mi chodzi? U mnie w szpitalu nie dają tzn piszą, że dają, ale od ludu wiem, że trzeba sie dopraszać, więc wole mieć swoje. Podobno wkładki laktacyjne najlepsze są własnie te lansinoh, nawet tutaj jakaś babka o tym pisze, ale słyszałam tez o tym od innych mam http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2...ak-wybrac.html A termometr poleciła mi bratowa męża, poczytałam o nim w necie i ma naprawdę dobre opinie jak na bezdotykowy termometr. Ja wybrałam microlife nc150, kosztuje około 100 zł przez neta.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

A te podkłady poporodowe na łóżko to to samo co podkłady do przewijania? To o nie chodzi? Firma jest istotna? Bo sa hartmanna, babyono, bella i seni... Które wybrać? Najtańsze czy one jednak się czymś różnią? I rozmiar 90x60 jest ok czy brać ten największy 170x90? Sorry, że męczę, ale chce to zamówić dziś i mieć z głowy

Edytowane przez didi9
Czas edycji: 2015-05-27 o 17:11
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości